עוגות בחושות

עוגת וניל ופירורי קינמון

ינואר 23, 2018 92 Comments
עוגה לבנה

עוגת וניל ופירורים

אתמול העליתי לאינסטגרם סרטון קצר לסטורי בו אני מדגימה חילוץ ממש קל של משחת וניל מתוך מקל וניל,

כי כשמדובר במקלות וניל איכותיים, זו עבודה ממש קלה, רק צריך ללחוץ על המקל כמו על משחת שיניים וזה פשוט יוצא.

קיבלתי ככ הרבה הודעות מאנשים שביקשו לדעת איפה אני קונה מקלות וניל, ולצערי לא היה לי לאן להפנות אותם.

קיבלתי את מקלות הוניל כמתנה ישירות מאפריקה, ומאז שהם אצלי, אני מבינה שאין כמו הדבר האמיתי.

ככל שהוניל איכותי יותר, כך טעמו אלוהי יותר.

וכיון שקשה להשיג בארץ מקלות וניל, אני ממליצה לכם לקנות מחית וניל איכותית או תמצית וניל איכותית,

שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה, כי זה עושה את כל ההבדל.

אל תסתפקו בתמציות המלאכותיות שיש בסופר, תשקיעו:-)

העוגה הזו, שהוכנה לראשונה לפני בערך 7 או 8 שנים, זכתה להיות העוגה האהובה ביותר על הבת שלי הגדולה,

ואחרי שהכנתי אותה בפעם הראשונה, היא היתה מבקשת שנכין אותה שוב כל שבוע במשך המון זמן.

עברו כמה שנים ו״שכחתי ממנה״.

לאחרונה, ממש אחרי שהגדולה התגייסה, היא ביקשה שאכין לה לבסיס את העוגה עם הפירורים והקינמון.

נזכרנו בה פתאום, ועכשיו אני מכינה אותה שוב בכל שבת כשהגדולה יוצאת, רק שהוספתי לה וניל וזה משדרג את טעמה.

זו העוגה אולי הקלה ביותר להכנה בבלוג , מכינים הכל בקערה אחת ולא מפעילים אפילו את המיקסר.

ייקח לכם בדיוק 5 דקות הכנה ו 45 דק׳ אפיה והיא שלכם.

מקור המתכון של איילת הירשמן  (אני אוהבת מאוד את המתכונים שלה בכלל) שפורסם ב YNET לפני מלא שנים.

עוגת וניל פירורים/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

 

מצרכים למתכון:

50 גר׳ חמאה מומסת

1/4 כוס שמן קנולה

כוס(200 גר׳) סוכר לבן

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן תופח

(או קמח לבן רגיל+1.5 כפיות אבקת אפייה)

כפית תמצית וניל, או מחית וניל או גרגרים ממקל וניל שלם.

1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה

2 ביצים גודל L

כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות מרפדים תבנית ברצועת נייר אפיה לאורכה, ומשמנים היטב.

בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים חמאה, שמן קמח וסוכר לפירורים.

מוציאים 3/4 כוס מהפירורים ושומרים בצד.

מוסיפים לקערה ביצים, וניל ושמנת חמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית.

מוסיפים קינמון לפירורים ששמרנו בצד ומערבבים היטב.

מפזרים באופן אחיד מעל העוגה, מכניסים לתנור ל 40 דק׳.

העוגה מוכנה כשהפירורים מקבלים צבע שחום וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

זהו! זה כל העניין.

בתיאבון:)

הערות למתכון

**לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות

**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום או לשלב ביניהם

**במתכון המקורי יש המלצה להכפיל כמויות פרט לביצים, ולהשתמש רק ב 3 ביצים, לטעמי הגרסא הזו לא מאוד מוצלחת

ואם אתם מכפילים כמויות תכפילו בהכל, חוץ מהוניל.

עוגת וניל ופירורי קינמון

 

Print Friendly, PDF & Email

92 Comments

נויה ינואר 24, 2018 at 8:17 am

היי קרן,
ניתן להמיר את השמנת החמוצה במרכיב אחר, או שזה יהרוס את המתכון?

תודה על המתכונים הנהדרים 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 11:07 am

הי נויה
אני חושבת שקרם קוקוס יעבוד נפלא, לא ניסיתי אבל שווה לנסות

Reply
מיכל יולי 29, 2020 at 2:01 pm

היי שמנת מתוקה גם יעבוד?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 5:48 pm

חושבת שכן

Reply
מיטל ינואר 24, 2018 at 10:07 am

נראה מושלם!! מתה להכין אבל יש לי ילדה אלרגית לחלב. האם יש תחליף לשמנת חמוצה?!
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 11:08 am

ראי תגובה מעלייך:-) אוסיף גם הערה בבלוג

Reply
מיטל ינואר 24, 2018 at 12:52 pm

תודה!! אנסה

Reply
ריקי ינואר 24, 2018 at 12:11 pm

הי, האם העוגה מתאימה להקפאה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 12:47 pm

בהחלט, אחרי צינון מלא וכשהיא עטופה היטב.

Reply
Tamar יולי 11, 2020 at 4:47 pm

הי אגם,
ניתן להשתמש ביוגורט ביו במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:02 pm

כן בטח

Reply
כרמית ינואר 24, 2018 at 1:02 pm

הי קרן
העוגה עצמה, הבסיס, עם 3/4 מהכמות קמח פירורים והציפוי עם 1/4 ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 1:15 pm

הי כרמית, לא חילקתי את הכמויות בצורה כזו, מכינים ראשית פירורים, מוציאים 3/4 כוס פירורים הצידה.
ובאותה קערה בה נותרה כמות הפירורים הגדולה ממשיכים בהכנת הבלילה כרגיל.
מקוה שעכשיו יותר ברור:-)

Reply
מאיה יולי 4, 2020 at 1:08 pm

עוגה מושלמת! מסקרן אותי אם זה יעבוד טוב בלהחליף את הקינמון בכפית שוקולית

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:11 pm

בטוח יעבוד טוב

Reply
נופר ינואר 24, 2018 at 2:52 pm

היי
האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 5:20 pm

מניחה שכן

Reply
אופירה מאי 25, 2020 at 6:21 pm

תודה רבה על עוד מתכון נפלא, אין עלייך! מקווה שאת מרגישה יותר טוב :))

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 8:47 pm

תודה מהממת
כמה ימים ואחזור לעצמי תודה

Reply
רדיר יוני 17, 2020 at 6:10 pm

היי קרין
אם יש לי ביצים m
אז אני שמה 3ביצים m למתכון

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:39 pm

שמי קרן 🙂 וכן אפשר שלוש ביצים

Reply
LIRAZ ינואר 24, 2018 at 3:28 pm

שלום קרן!
האם אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין 70 אחוז טחון דק? אפשר להמיר את השמנת חמוצה באתה כמות של שמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 5:22 pm

לא הייתי ממירה יותר מחצי כמות הקמח, ולגבי השמנת אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי

Reply
אלונה ינואר 25, 2018 at 8:11 pm

עשיתי רק עם כוסמין 70% ויצא מעולה!

Reply
רתם ינואר 24, 2018 at 9:50 pm

אם אין לי וניל איכותי, איך אפשר להעשיר את הטעם?
חשבתי נאמר על גרידת תפוז בעוגה
ואולי את הפירורים בלי קינמון, או אולי עם מעט קקאו.
מה דעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 10:00 pm

כל הרעיונות שלך נשמעים נהדר, וילכו מצויין:-)

Reply
שרון ינואר 25, 2018 at 1:35 pm

שלום קרן ראיתי את הטור שהיה לך במאקו עוגות בקערה אחת ורציתי לשאול לגבי עוגת השיש קפה-קקאו: אני רוצה להכין חצי כמות באינגליש קייק – לחלק את המרכיבים בחצי וכמה זמן אפייה??מכינה בגירסת הפרווה – כמה שמן לשים לשימון התבנית והאם לשים אותו ואז סוכר?תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2018 at 3:51 pm

הי שרון, אפשר לחלק בחצי, ולהוריד זמן אפייה, להתחיל לבדוק אחרי חצי שעה.לשימון התבנית אפשר לרסס ספריי שמן ואז לפזר מעט סוכר.
את יכולה גם להכין את כל כמות העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק ולהקפיא אחת.

Reply
אידן ינואר 26, 2018 at 4:40 pm

היי קרן, בקערה עם הבלילה וכמות הפירורים הגדולה, הפירורים לא מתאחדים לגמרי עם הבלילה. האם כך אמור להיות? במתכון כתוב בלילה אחידה אבל זה לא מתאחד אצלי..

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 4:54 pm

נסי לערבב במהירות גבוהה,בסוף זה קורה:-)
אם לא, אני מאמינה שזה יסתדר באפייה

Reply
הילה ינואר 27, 2018 at 2:41 pm

אפשר במקום השמן פשוט לשים יותר חמאה? ואם כן אז כמה? (מעדיפה בלי שמן תעשייתי)
בנוסף, איך קמח כוסמין יעבוד פה? אפשר להחליף מחצית מהכמות?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2018 at 5:48 pm

תכפילי את כמות החמאה המומסת במקום שמן.
ואין בעיה להמיר חצי מהכמות בכוסמין. תציצי בתגובות למעלה לדעתי היתה מישהי שעשתה את זה .

Reply
אור מאי 24, 2020 at 11:01 am

אם אני משתמשת בקמח רגיל ולא תופח, כמה אבקת אפייה לשים?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:08 pm

1.5 כפיות

Reply
LIRAZ ינואר 29, 2018 at 8:31 am

שלום קרן!
הכנתי את העוגה ביום שישי האחרון כמאפינס אישיים.משום מה כשפיזרתי את הפירורים מעל העוגה האפייה הפירורים שקעו לי
מה יכולה להיות הבעיה.

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 9:02 am

או שכמות הפירורים היתה גדולה ביחס למאפינס ואז הם היו ״כבדים ״ לבלילה ושקעו, או שאולי חום התנור שלך קצת גבוהה מדי, נסי להבא לפזר את הפירורים חמש דק אחרי שהעוגה כבר בתנור.

Reply
לילי פברואר 2, 2018 at 9:50 pm

עוגה נפלאה:) משתבחת עם הזמן… הכנתי עם שמן במקום חמאה, ממליצה!!

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2018 at 6:52 am

שמחה לשמוע ותודה כל השיתוף:-)

Reply
חמוטל פברואר 9, 2018 at 11:22 pm

הי קרן- הכנתי את העוגה שלך פעמיים בשבועות האחרונים (יחד עם בתי בת ה3..כנראה שזו עוגה שנועדה לאימהות ובנות)- והיא ממש נפלאה! תודה על מתכון פשוט ומוצלח!

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2018 at 7:22 am

שמחה לשמוע חמוטל, תודה 🙂

Reply
אסתי אפריל 17, 2018 at 1:59 pm

הי קרן
ערבבתי את החומרים במיקסר כי קשה לי עם היד. כשהוצאתי מהתנור העוגה נפלה באמצע ולא נאפתה כראוי. האם זה בגלל המיקסר? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2018 at 2:05 pm

כנראה העוגה לא נאספתה מבפנים, זה לא קשור כלל למיקסר.
יתכן שחום התנור שלך גבוה ולכן היא נאפתה יותר מבחוץ ולא מספיק מבפנים,
להבא תאפיאו בחום נמוך או מעט יותר זמן ואם מתחיל הלשחים מלמעלה תניחי נייר כסף, שלא תירשף.
וגם לא לשכוח לבדוק עם קיסם את הפנים לפני שמוציאים.

Reply
בר אפריל 27, 2018 at 2:29 pm

וואו! יצא כ"כ מוצלח! אומץ בחום למטבחנו 🙂
תודה קרן!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2018 at 9:18 am

תודה, שמחה לשמוע:-)

Reply
לימור יולי 4, 2018 at 1:17 pm

הי,
האם אפשרי במקום השמנת החמוצה לשים שמנת ריץ פרווה ?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2018 at 7:11 am

אני חושבת שכן, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא

Reply
רותם מאי 24, 2020 at 4:39 pm

קרן, כל הטלפון שלי סוכר וקמח ! די זה לא נוח ככה.
תכתבי ספר ! פליז! כל מתכון שלך זה נכס!
שישאר לעולמי עד❤️

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:05 pm

יהב הודעה מרגש בחיי!!!!
תודה על זה
זה קורה בקרוב מבטיחה

Reply
לימור יולי 16, 2018 at 10:37 am

חזרתי לעדכן, יצא מעולה עם שמנת ריץ פרווה . תודה !

Reply
קרן אגם יולי 16, 2018 at 10:50 am

תודה לימור!

Reply
לינוי אוגוסט 8, 2018 at 4:05 pm

אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומה הכמויות המומלצות? תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2018 at 5:17 pm

אני ממליצה להמיר את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן קנולה כי ממילא יש במתכון, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות

Reply
לינוי אוגוסט 8, 2018 at 6:10 pm

אי אפשר להשתמש בשמן קוקוס? ולא קרם קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2018 at 8:46 pm

שמן קוקוס מחליף חמאה או שמן קנולה
קרם קוקוס יחליף שמנת חמוצה

Reply
רוני יולי 17, 2020 at 10:45 am

היי קרן, המתכון הזה מספיק בעצם לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית אחת?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:23 pm

נכון מאוד

Reply
לינוי אוגוסט 8, 2018 at 4:07 pm

האם אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומהן הכמויות המומלצות? תודה.

Reply
מיכל ויצמן פברואר 1, 2019 at 6:36 pm

היי, האם יצא לנסות להשתמש בשמן קנולה בכבישה קרה? או שמן אחר בכבישה קרה?
ניסיתי כבר מספר חברות וזה משאיר טעם לוואי נראה לי. את משתמשת בשמן קנולה של איזו חברה?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2019 at 7:37 pm

אני קונה את השמן הכי זול על המדף בסופר, ממש לא משנה לי איזה…

Reply
אורלי פברואר 18, 2019 at 4:44 am

פעמיים הכנתי עוגה מהסוג הזה וכל הזמן הפירורים ישר עם הכניסה לתנור, נבלעים בתוך העוגה והופכים בתחתית שלה למין עיסת חמאה לא אפוייה ולא ניתנת לאכילה

תמיד אני מוציאה את החמאה והשמנת חמוצה לטמפרטורת החדר ועכשיו בחורף זה עניין של שעתיים או קצת יותר

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2019 at 6:39 am

אין צורך להוציא את החמאה והשמנת החמוצה , ממילא ממיסים את החמאה ושמנת חמוצה צריכה להיות קרה.
להבא נסי להוריד מעט חום תנור, אולי זה יעזור לפירורים להישאר למעלה.

Reply
אורלי פברואר 18, 2019 at 1:25 pm

דווקא אפיתי ב 170 בפעם הראשונה ובפעם השנייה ב 165 מעלות

הבלילות תמיד יצאו לי נוזליות קצת ולא קרמיות בכלל כפי שהבנתי שאמור להיות
ולא עירבבתי בכלל הרבה כך שזה לא קשור לערבוב

לגבי שמנת חמוצה
תמיד בכל המתכונים אני מוציאה לטמפרטורת החדר , אחרת יש גושים שלא ניתן להיפטר מהם

חמאה
איך ניתן לעבוד בבלילה עם חמאה קרה מהמקרר?(אם אני רוצה במטרפה וערבוב בלי להוציא את המקסר)

Reply
רווית פברואר 24, 2019 at 5:27 pm

לתבנית אינגליש קייק גדולה, לא חד פעמית

לגבי החומרים
ניתן להשתמש בשמנת חמוצה 27 אחוז ? היא צריכה להיות ישר מהמקרר?

אין לי תמצית וניל אמיתית אלא רק פשוטה , מה ניתן להוסיף במקום לקבלת טעם וניל , סוכר וניל אולי?

יש מתכונים שמוסיפים חלב , זה כדאי כאן ? ואם כן באיזה שלב להוסיף וכמה? או שזה ישנה את המרקם הבצקי שצריך להיות לעוגה והכל יהפוך לנוזלי מידי?

לבסוף לגבי סדר ההכנה

את הפירורים אני מעדיפה לחוד לעשות מ 50 גרם חמאה וחצי כוס קמח ורבע כוס סוכר וכפית קינמון

אז לגבי שאר הבלילה של העוגה
לעשות באותו סדר שציינת או שכדאי קודם לערבב שמן חמאה וסוכר ואחר כך ביצים ובסוף לסירוגין פעם שמנת ופעם קמח ולסיים בקמח ?

כי בעוגות זה נורא חשוב הסדר שתצא אכן תערובית שהיא מעט בצקית כמו שצריך להיות כאן

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2019 at 1:38 pm

אין בעיה להשתמש בשמנת חמוצה 27%
וגם בסוכר וניל בשביל טעם מעט ונילי
אין צורך להוסיף חלב העוגה מצויינת בדיוק כמו שהיא.
אם רוצים להכין פירורי קראמבל בנפרד אין בעיה, אפשר להכין את העוגה עדיין באותו אופן לא צריך לשנות כלום.
בהצלחה

Reply
מלי פברואר 24, 2019 at 5:37 pm

ברוב העוגות כמו המתכון הזה סדר ההכנה שונה.
תחילה במיקסר מעבדים חמאה וסוכר לתערובית תפוחה וקרמית , אחר כך מוסיפים ביצים ובסוףלסירוגין פעם שמנת חמוצה ופעם קמח ומסיימים בקמח.

מה שונה סדר ההכנה הזה לעומת זה שציינת , אם בכלל ? על מרקם העוגה ? הקצפת חמאה וסוכר תחילה יותר מבטיח מרקם בצקי שתמיד מצליח ? או שכמו שהסברת גם יהיה מרקם כזה?

ועיבוד במיקסר של חמאה וסוכר תחילה ואחר כך שאר החומרים, מחייב כמות גדולה יותר של חמאה 75 גרם לתבנית אינגליש קייק גדולה ?

Reply
אורלי פברואר 27, 2019 at 6:45 pm

עשיתי היום שוב בפעם השלישית , ושוב הפירורים שקעו לי בתוך העוגה.

שמתי את השמנת חמוצה כשהיא קרה , ועקבתי אחרי כל ההוראות והשלבים.ודווקא הבלילה יצאה לי קרמית , לא נוזלית כמו בפעמים הקודמות

כשהפירורים נבלעים בתוך העוגה, אז הם הופכים למין עיסת חמאה לא אכילה. אז הם בעצם בכלל לא נקראים פירורים כי הופכים לעיסה.

כל הטעם והכיף של העוגה הזאת הם הפירורים הקריספיים בעוגה , זה מה שעושה אותה גם לכל כך טעימה

אני לא מבינה למה עוגה שאמורה להיות כל כל פשוטה לא מצליחה לי ולכולם כן.
אני כבר לא יודעת מה לעשות, זה ממש מרגיז

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2019 at 7:41 am

הי אורלי אני ממש מתנצלת אני עכשיו רואה שכתבתי לך להוריד חום במקום להעלות
זה נראה לי הדבר היחיד שתוכלי לעשות אחרת אני באמת לא יודעת מה משתבש בכל פעם
מתנצלת על בזבוז הזמן ומקוה שתכיני שוב
קרן

Reply
סיון מאי 25, 2020 at 7:41 pm

היי קרן,
יש לי רק ביצים בגודל m
להשתמש ב2 או 3?
תודה רבה על מתכונים נהדרים 🙁

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 8:46 pm

חושבת ששתיים יספיקו

Reply
אורלי מרץ 18, 2019 at 2:22 pm

את יודעת במקרה אם יש סרטון שמדגים הכנה של סוג עוגה כזאת, או אולי סרטון שלך ?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2019 at 5:13 pm

הי אורלי
אין לי סרטון אבל מדובר בתהליך ממש פשוט ואם יש לך שאלות אני אשמח לעזור

Reply
איריס טל יוני 6, 2020 at 11:10 am

בכל העוגות, במקום סוכר ( יש לי ילד עם קרוהן וסוכר מעורר דלקת כך שממש ממש לא מומלץ לו) איזה תחליף את ממליצה? כזה שכמעט לא מורגש ההבדל , תודה

Reply
קרן אגם יוני 6, 2020 at 4:17 pm

הי איריס, לצערי אני לא מבינה כלום בתחליפי סוכר

Reply
לוריאל אוגוסט 17, 2019 at 3:45 pm

היי קרן,
במידה ואין לי קמח תופח, מה כמות האבקת אפייה שאני צריכה להוסיף (בכפיות או גרם)?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2019 at 4:28 pm

כפית אחת תספיק

Reply
נטע נובמבר 28, 2019 at 2:05 pm

שלום קרן
אני רוצה לשים אגוזים טחונים שלושת רבעי כוס , אז כמה קמח לשים במקרה הזה ? להשאיר את הקמח כמו שהוא בכמות או שזה ייצא כבד מידי ?

אני מתכוונת לעשות בתבנית אינגליש אחת בכמויות האלה, ורק אני שואלת לגבי הקמח

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2019 at 2:20 pm

את צריכה להוריד בכמות הקמח לפי כמות קמח השקדים/אגוזים שאת מחליפה
לא לוותר על אבקת האפייה באותה הכמות, לא הכנתי את העוגה מעולם עם קמח שקדים כך שלא יודעת להגיד אם זה מתאים בעוגה הזו או לא

Reply
אסנת ינואר 23, 2020 at 12:14 pm

הי קרן,

אם אני מחליפה את השמנת החמוצה בקרם קוקוס אז הקרם חייב להיות עם אחוזי שומן גבוהים?
מה שאני מחזיקה בבית בד"כ זה של 4.5% שומן
תודה רבה

Reply
סי מרץ 28, 2020 at 4:47 pm

היי
פעלתי על פי ההוראות, אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק ,40 דקות ב180 מעלות, הפירורים היו בצבע שחום והקיסם יצא עם מעט פירורים לחים.
כאשר הוצאתי את העוגה מהתנור, היא קצת שקעה (נוצר עמק קטנטן) ולאחר שפרסתי אותה ניראה שהמרקם מעט דחוס ושהיא לא מספיק אפוייה מבפנים.
מה השתבש? האם עוד מספר דקות של אפייה היו מונעים את ההיווצרות של שקיעת העוגה? רעיון אחר?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:37 pm

לרוב כשעוגה שוקעת זה בגלל שהיא לא מספיק אפויה מבפנים, יש הבדלים שונים בין תנורים וייתכן שאצלך העוגה היתה צריכה
טמפרטורה נמוכה יותר למשך זמן ארוך יותר.

Reply
מלי מאי 25, 2020 at 9:05 pm

קרן יקרה, איזה ריח מטורף היה בבית כשהעוגה הייתה בתנור,,,יצאה עוגה נהדרת, רכה וטעימהההה
איזה כייף של מתכון, כייף ששמרת את הסרטון של העוגה ובכלל כייף לעקוב ולראות את כל הדברים הנפלאים שאת מכינה…

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 9:22 pm

כייף לי שאת כאן תודה!

Reply
דנה מאי 5, 2020 at 9:28 pm

מתכון מושלם :))
עבדתי עם מה שיש בבית ולכן נאלצתי להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + אבקת אפייה ואת השמנת החמוצה ביוגורט סויה. יצא פשוט מדהים והעוגה כבר זכתה בבית לטייטל העוגה הטובה ביותר שהכנתי אי פעם 😉

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:32 pm

שמחה לשמוע

Reply
אביטל מאי 25, 2020 at 8:56 am

הי קרן,עדיף להחליף את השמנת החמוצה אם אין לי בשמנת מתוקה או בגבינה לבנה ?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 8:57 am

שתי האופציות אחלה

Reply
איילה מאי 27, 2020 at 1:45 pm

היי קרן, אני ואפייה בדרכ לא החברים הכי טובים… אבל אני עושה ניסיונות מידיי פעם.. הכנתי את העוגה שלך היום והיא פשוט יצאה בול!! 40 דק לא הספיקו אצלי הגעתי כמעט ל50 דק ובהמלצתך עם כיסוי רופף של נייר כסף לכמה דק כדי שהפירורים לא יישרפו.
היא טעימה ברמות יצאה גבוהה ויפה. תודה על מתכון מדוייק!
אשמח לדעת איך נכון לשמור עוגה כזו כדי שנוכל להנות ממנה כמה ימים 🙂 תודה

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 6:08 pm

הי איילה
שמיה לשמוע בשבילך! אני שומרת אותה עטופה היטב בטמפרטורת החדר

Reply
הדר יוני 12, 2020 at 5:47 pm

היי קרן
הכנתי את העוגה והיא יצאה לי דחוסה ולא אוורירית כמו בתמונה.מה יכולה להיות הסיבה? יש לציין שבטעם היא נהדרת אבל משהו במרקם השתבש מעניין אותי מה

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:20 pm

אולי ערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח?

Reply
ליהיא יולי 17, 2020 at 2:39 pm

היי קרן!
כמה ביצים לשים אם יש לי רק גודל xl?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:21 pm

להוריד אחת

Reply

Leave a Comment