עוגות בחושות

עוגת וניל ופירורי קינמון

ינואר 23, 2018 36 Comments
עוגה לבנה

עוגת וניל ופירורים

אתמול העליתי לאינסטגרם סרטון קצר לסטורי בו אני מדגימה חילוץ ממש קל של משחת וניל מתוך מקל וניל,

כי כשמדובר במקלות וניל איכותיים, זו עבודה ממש קלה, רק צריך ללחוץ על המקל כמו על משחת שיניים וזה פשוט יוצא.

קיבלתי ככ הרבה הודעות מאנשים שביקשו לדעת איפה אני קונה מקלות וניל, ולצערי לא היה לי לאן להפנות אותם.

קיבלתי את מקלות הוניל כמתנה ישירות מאפריקה, ומאז שהם אצלי, אני מבינה שאין כמו הדבר האמיתי.

ככל שהוניל איכותי יותר, כך טעמו אלוהי יותר.

וכיון שקשה להשיג בארץ מקלות וניל, אני ממליצה לכם לקנות מחית וניל איכותית או תמצית וניל איכותית,

שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה, כי זה עושה את כל ההבדל.

אל תסתפקו בתמציות המלאכותיות שיש בסופר, תשקיעו:-)

העוגה הזו, שהוכנה לראשונה לפני בערך 7 או 8 שנים, זכתה להיות העוגה האהובה ביותר על הבת שלי הגדולה,

ואחרי שהכנתי אותה בפעם הראשונה, היא היתה מבקשת שנכין אותה שוב כל שבוע במשך המון זמן.

עברו כמה שנים ו״שכחתי ממנה״.

לאחרונה, ממש אחרי שהגדולה התגייסה, היא ביקשה שאכין לה לבסיס את העוגה עם הפירורים והקינמון.

נזכרנו בה פתאום, ועכשיו אני מכינה אותה שוב בכל שבת כשהגדולה יוצאת, רק שהוספתי לה וניל וזה משדרג את טעמה.

זו העוגה אולי הקלה ביותר להכנה בבלוג , מכינים הכל בקערה אחת ולא מפעילים אפילו את המיקסר.

ייקח לכם בדיוק 5 דקות הכנה ו 45 דק׳ אפיה והיא שלכם.

מקור המתכון של איילת הירשמן  (אני אוהבת מאוד את המתכונים שלה בכלל) שפורסם ב YNET לפני מלא שנים.

עוגת וניל פירורים/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

 

מצרכים למתכון:

50 גר׳ חמאה מומסת

1/4 כוס שמן קנולה

כוס(200 גר׳) סוכר לבן

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן תופח

כפית תמצית וניל, או מחית וניל או גרגרים ממקל וניל שלם.

1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה

2 ביצים גודל L

כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות מרפדים תבנית ברצועת נייר אפיה לאורכה, ומשמנים היטב.

בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים חמאה, שמן קמח וסוכר לפירורים.

מוציאים 3/4 כוס מהפירורים ושומרים בצד.

מוסיפים לקערה ביצים, וניל ושמנת חמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית.

מוסיפים קינמון לפירורים ששמרנו בצד ומערבבים היטב.

מפזרים באופן אחיד מעל העוגה, מכניסים לתנור ל 40 דק׳.

העוגה מוכנה כשהפירורים מקבלים צבע שחום וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

זהו! זה כל העניין.

בתיאבון:)

הערות למתכון

**לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות

**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום או לשלב ביניהם

**במתכון המקורי יש המלצה להכפיל כמויות פרט לביצים, ולהשתמש רק ב 3 ביצים, לטעמי הגרסא הזו לא מאוד מוצלחת

ואם אתם מכפילים כמויות תכפילו בהכל, חוץ מהוניל.

עוגת וניל ופירורי קינמון

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

36 Comments

נויה ינואר 24, 2018 at 8:17 am

היי קרן,
ניתן להמיר את השמנת החמוצה במרכיב אחר, או שזה יהרוס את המתכון?

תודה על המתכונים הנהדרים 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 11:07 am

הי נויה
אני חושבת שקרם קוקוס יעבוד נפלא, לא ניסיתי אבל שווה לנסות

Reply
מיטל ינואר 24, 2018 at 10:07 am

נראה מושלם!! מתה להכין אבל יש לי ילדה אלרגית לחלב. האם יש תחליף לשמנת חמוצה?!
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 11:08 am

ראי תגובה מעלייך:-) אוסיף גם הערה בבלוג

Reply
מיטל ינואר 24, 2018 at 12:52 pm

תודה!! אנסה

Reply
ריקי ינואר 24, 2018 at 12:11 pm

הי, האם העוגה מתאימה להקפאה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 12:47 pm

בהחלט, אחרי צינון מלא וכשהיא עטופה היטב.

Reply
כרמית ינואר 24, 2018 at 1:02 pm

הי קרן
העוגה עצמה, הבסיס, עם 3/4 מהכמות קמח פירורים והציפוי עם 1/4 ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 1:15 pm

הי כרמית, לא חילקתי את הכמויות בצורה כזו, מכינים ראשית פירורים, מוציאים 3/4 כוס פירורים הצידה.
ובאותה קערה בה נותרה כמות הפירורים הגדולה ממשיכים בהכנת הבלילה כרגיל.
מקוה שעכשיו יותר ברור:-)

Reply
נופר ינואר 24, 2018 at 2:52 pm

היי
האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 5:20 pm

מניחה שכן

Reply
LIRAZ ינואר 24, 2018 at 3:28 pm

שלום קרן!
האם אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין 70 אחוז טחון דק? אפשר להמיר את השמנת חמוצה באתה כמות של שמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 5:22 pm

לא הייתי ממירה יותר מחצי כמות הקמח, ולגבי השמנת אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי

Reply
אלונה ינואר 25, 2018 at 8:11 pm

עשיתי רק עם כוסמין 70% ויצא מעולה!

Reply
רתם ינואר 24, 2018 at 9:50 pm

אם אין לי וניל איכותי, איך אפשר להעשיר את הטעם?
חשבתי נאמר על גרידת תפוז בעוגה
ואולי את הפירורים בלי קינמון, או אולי עם מעט קקאו.
מה דעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 10:00 pm

כל הרעיונות שלך נשמעים נהדר, וילכו מצויין:-)

Reply
שרון ינואר 25, 2018 at 1:35 pm

שלום קרן ראיתי את הטור שהיה לך במאקו עוגות בקערה אחת ורציתי לשאול לגבי עוגת השיש קפה-קקאו: אני רוצה להכין חצי כמות באינגליש קייק – לחלק את המרכיבים בחצי וכמה זמן אפייה??מכינה בגירסת הפרווה – כמה שמן לשים לשימון התבנית והאם לשים אותו ואז סוכר?תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2018 at 3:51 pm

הי שרון, אפשר לחלק בחצי, ולהוריד זמן אפייה, להתחיל לבדוק אחרי חצי שעה.לשימון התבנית אפשר לרסס ספריי שמן ואז לפזר מעט סוכר.
את יכולה גם להכין את כל כמות העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק ולהקפיא אחת.

Reply
אידן ינואר 26, 2018 at 4:40 pm

היי קרן, בקערה עם הבלילה וכמות הפירורים הגדולה, הפירורים לא מתאחדים לגמרי עם הבלילה. האם כך אמור להיות? במתכון כתוב בלילה אחידה אבל זה לא מתאחד אצלי..

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 4:54 pm

נסי לערבב במהירות גבוהה,בסוף זה קורה:-)
אם לא, אני מאמינה שזה יסתדר באפייה

Reply
הילה ינואר 27, 2018 at 2:41 pm

אפשר במקום השמן פשוט לשים יותר חמאה? ואם כן אז כמה? (מעדיפה בלי שמן תעשייתי)
בנוסף, איך קמח כוסמין יעבוד פה? אפשר להחליף מחצית מהכמות?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2018 at 5:48 pm

תכפילי את כמות החמאה המומסת במקום שמן.
ואין בעיה להמיר חצי מהכמות בכוסמין. תציצי בתגובות למעלה לדעתי היתה מישהי שעשתה את זה .

Reply
LIRAZ ינואר 29, 2018 at 8:31 am

שלום קרן!
הכנתי את העוגה ביום שישי האחרון כמאפינס אישיים.משום מה כשפיזרתי את הפירורים מעל העוגה האפייה הפירורים שקעו לי
מה יכולה להיות הבעיה.

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 9:02 am

או שכמות הפירורים היתה גדולה ביחס למאפינס ואז הם היו ״כבדים ״ לבלילה ושקעו, או שאולי חום התנור שלך קצת גבוהה מדי, נסי להבא לפזר את הפירורים חמש דק אחרי שהעוגה כבר בתנור.

Reply
לילי פברואר 2, 2018 at 9:50 pm

עוגה נפלאה:) משתבחת עם הזמן… הכנתי עם שמן במקום חמאה, ממליצה!!

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2018 at 6:52 am

שמחה לשמוע ותודה כל השיתוף:-)

Reply
חמוטל פברואר 9, 2018 at 11:22 pm

הי קרן- הכנתי את העוגה שלך פעמיים בשבועות האחרונים (יחד עם בתי בת ה3..כנראה שזו עוגה שנועדה לאימהות ובנות)- והיא ממש נפלאה! תודה על מתכון פשוט ומוצלח!

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2018 at 7:22 am

שמחה לשמוע חמוטל, תודה 🙂

Reply
אסתי אפריל 17, 2018 at 1:59 pm

הי קרן
ערבבתי את החומרים במיקסר כי קשה לי עם היד. כשהוצאתי מהתנור העוגה נפלה באמצע ולא נאפתה כראוי. האם זה בגלל המיקסר? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2018 at 2:05 pm

כנראה העוגה לא נאספתה מבפנים, זה לא קשור כלל למיקסר.
יתכן שחום התנור שלך גבוה ולכן היא נאפתה יותר מבחוץ ולא מספיק מבפנים,
להבא תאפיאו בחום נמוך או מעט יותר זמן ואם מתחיל הלשחים מלמעלה תניחי נייר כסף, שלא תירשף.
וגם לא לשכוח לבדוק עם קיסם את הפנים לפני שמוציאים.

Reply
בר אפריל 27, 2018 at 2:29 pm

וואו! יצא כ"כ מוצלח! אומץ בחום למטבחנו 🙂
תודה קרן!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2018 at 9:18 am

תודה, שמחה לשמוע:-)

Reply
לימור יולי 4, 2018 at 1:17 pm

הי,
האם אפשרי במקום השמנת החמוצה לשים שמנת ריץ פרווה ?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2018 at 7:11 am

אני חושבת שכן, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא

Reply
לימור יולי 16, 2018 at 10:37 am

חזרתי לעדכן, יצא מעולה עם שמנת ריץ פרווה . תודה !

Reply
קרן אגם יולי 16, 2018 at 10:50 am

תודה לימור!

Reply

Leave a Comment