עד לא מזמן, לא נגעתי בעוגות לימון
כיון שאני לא אוהבת חמוץ, ויתרתי גם על זה, בהנחה שזה יהיה לי חמוץ מדי ולא טעים
אני וחמוץ לא הולך יחד, שונאת פירות חמוצים מדי וכל מה שחמוץ לא נכנס אליי לפה.
לאחרונה, הבנתי שמשהו השתנה כשהתחלתי להסתכל על עוגות לימון ולהבין שבא לי לקחת כפית ולאכול.
תכלס, זה טעים, עם החמיצות אפשר תמיד לשחק, ויש בזה משהו פרשי ומאוד מרענן.
העוגה הזו בטעם לימוני עדין, ולטעמי אפשר לאכול אותה חמה מהתנור.
גם בטמפרטורת החדר היא מצויינת כמובן.
עוגת לימון מסקרפונה בזיגוג דבש לימון/ תבנית אינגליש קייק
מצרכים לעוגה:
3 ביצים
130 גרם חמאה מומסת
כוס ו- 2/3 אבקת סוכר (200 גרם)
כוס וחצי פחות כף קמח ( 200 גרם)
1/2 כפית א.אפיה
קורט מלח
200 גרם גבינת מסקרפונה
מיץ משני לימונים
גרידת לימון מלימון אחד
חצי כפית גרגרי מקל וניל ( אפשר להמיר בחצי כפית תמצית וניל)
לזיגוג דבש לימון:
6 כפות אבקת סוכר
2 כפיות מיץ לימון
כף שטוחה דבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה קטנה חסינת חום או בסיר קטן ממיסים את החמאה
בקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפיה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים במהירות גבוהה עד שמתחילות להיווצר בועות קטנות
בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבל תערובת תפוחה ובהירה כחמש דקות
מורידים מהירות ותוך כדי ערבוב מוסיפים גבינת מסקרפונה, מיץ לימון, גרגרי וניל וחמאה מומסת
מוסיפים גרידת לימון, מלח, קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת
אופים כ -50 דקות עד שהעוגה משחימה מלמעלה, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים
מוציאים ומצננים מעט
מכינים את הציפוי:
בקערה מערבבים את חומרי הציפוי עד להמסה
(בשלב הזה אם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים)
יוצקים את הזיגוג מעל העוגה בעודה חמה
זה יגרום לזיגוג להיעלם אבל העוגה תספוג היטב את טעמו
מפזרים מעל אבקת סוכר
אוכלים חמים או בטמפרטורת החדר
את העוגה שומרים במקרר ומוציאים כרבע שעה לפני הגשה
62 Comments
הי אהובה, לא היה בנמצא מסקרפונה אז החלפנו בריקוטה טובה.
יצא ליגה!
נשיקות, מירב
אין על ריקוטה! תודה אהובה שמחה שיצאה טעים ודש
איזו תבנית מומלצת?
כתוב אינגליש
הי,
רוצה להכין בסופ"ש
האם יש מניעה להכיןלהכין כמיני מאפינס (תוך קיצור זמן האפייה כמובן).
תודה
אין מניעה, שימי לב באמת לזמן האפיה שלא ייתיבשו לך
בהצלחה!
האם באפייה משתמשת בסוכר לבן?
שימי לב שספיציפית במתכון זה השימוש הוא באבקת סוכר לבן ולא סוכר לבן רגיל
הי קרן
הכנתי עם ליים מהעץ במקום לימון ויצא מדהים
החברה׳ עשו חיסול ממוקד
איזה כייף לשמוע מיכל נשמע לי מעולה עם ליים:-) תודה על העדכון
שאלה קטנה..
אתמול הכנתי את העוגה והטעם שלה מדהים מדהיםםםם
הבעיה היחידה שיצא לי מרקם מעט דחוס.
הכנתי עם מערבל חשמלי ידני ולא במיקסר.
אולי ערבבתי יותר מדי?
לזיגוג הרגשתי ש 6 כפות אבקת סוכר יהיו מתוקות מדי אז שמתי 2 כפיות גדושות בלבד, בעיני מתיקות מושלמת אבל הבנזןג התלונן שחסר לו מתוק אופסי!
טוב שחיפשתי מתכון עם מסקרפונה ככה גיליתי את המתכונים שלך ❤❤
תודה מיטל, שמחה שאת פה, אולי ערבוב יתר באמת גרם למרקם קצת דחוס
היי קרן
הכנתי את עוגת המסקרפונה עם הלימון
הכנתי כמו שכתבת
אפילו שקלתי את כל המצרכים
לא מבינה מדוע יצאה לי דחוסה
יכול להיות שצריך להוסיף יותר א.אפיה /סודה לשתייה.משהו קרה .בקיצור התאכזבתי.הכנתי 2 עוגות ושתיהן יצאו אותו הדבר.
מסקרפונה זו עוגה עתירת שומן ולכן העוגה במרקם מעט כבד יותר משל עוגה בחושה רגילה
אבל לא אמורה לאכזב
היא מעולה
יכול להיות שהורדת בכמות הסוכר
הי ושכחתי פרט חשוב.. הכנתי עם ליים כאמור ושמן קוקוס במקום חמאה, מה שנתן לעוגה
טויסט קוקסי נפלא
מהמם, באיזו כמות שמן קוקוס השתמשת?
היי קרן :))
יש אפשרות לעשות את העוגה ללא לימון?
אני אוהבת מסקרפונה ופחות עוגות לימוניות…
ממליצה פושט ללכת על עוגה אחרת זו עוגת לימון
אחד לאחד כפי שכתבת את החמאה
קרן יקרה
העוגה הזו נהפכה לבת בית אצלנו.
מתה על הריח הנהדר שהיא מפיצה , והטעם הלימוני שלה.
היום הוספתי לה גם פרג..
אחרי שהבנתי כמה הבלילה טעימה, צץ לי רעיון שבעצם ניתן להכין קרם לימוני נהדר- לערבל יחדיו גבינת מסקרפונה מיץ וקליפת לימון ואבקת סוכר.
יצא מדהים!
אני שרופה על פרג! והקרם מסקרפונה בכלל…..תודה מיכל, שמחה לשמוע שהיא בת בית אצלכם, חג שמח:-)
לטובת אלרגים, יש אפשרות להמיר את הביצים?
לא מספיק מנוסה בתחליפי ביצה מצטערת שלא יכולה לעזור
היי, האם העוגה תשרוד יפה יום או יומיים במקרר?
בוודאי:-)
העוגה לא שורדת במקרר היא נאכלת במקום מעולם לא שרדה אצלי יוצר משעתיים עוגה מעולה…
בהחלט צודקת
הי, ממש רוצה לאפות עכשיו את העוגה אבל גיליתי שאין לי אבקת סוכר, האם אפשר להכין עם סוכר המקום ואם כן מה הכמות?
היי קרן, תבנית אינגליש קייק רגילה (חד פעמית)? או הארוכה יותר?
רגילה
מתנצלת על השאלה האולי מגוכחת, אך האם ניתן גם להכינה ללא מיקסר ופשוט במטרפה ידנית?
שאלה הכי במקום!
זכותך לשאול מה שאת רוצה ואני תמיד אשמח לענות, ברור שאפשר, מטרפה או אפילו מזלג יעשו את העבודה
היי 🙂 נראה מעולה . אבל מזה גרגירי וניל? אפשר לשים תמצית וניל?
תמצית וניל זה אחלה
היי קרן, האם ניצן להמיר את המסקרפונה בגבינה לבנה 5% (משיקולי קלוריות)?
אפשר אין בעיה, היא תצא מעט שונה אבל עדיין טעימה
היי קרן, הכנתי את העוגה אחרי שגיליתי שיש לי גבינת מסקרפונה שעומדת לפוג תוקף. והעוגה פשוט מושלמת!!!!
שיחוק! תודה
קרן יקרה,
חיפשתי מתכון לעוגה בחושה עם מסקרפונה (כי עמדה לפוג תוקף) וישר הגעתי למתכון המושלם שלך!
עוגה פשוט מעולה עם מרקם חלומי!! גם אני כמוך, הייתי אנטי עוגות חמוצות ולגמרי מתחברת לחוויה שלך
תודה תודה תודה הבלוג שלך פשוט נפלא!
איזה כייף זו באמת אחלה עוגה
היי, יש לי מסקרפונה עם זרעי וניל, ניתן להכין איתה ?
לגמרי אפשרי
האם אפשר להשתמש בגבינה רזה יותר ממסקרפונה? אם כן איזה?
גבינת שמנת 5%
ניחוח מדהים בבית, טעם נפלא אך מרקם בעייתי .. דחוס ולא יפה 🙁
העוגה אמורה למלא את האינגליש קייק ממש עד הסוף?
לא, תמיד ממלאים 3/4 גובה תבנית
אם יש בלילה שנותרה עדיף לאפות בתבנית פיצית או בתבנית מאפינס את השאריות
שלום
אני מכינה הרבה מהמתכונים שלך. את אלופה ומהממת.
לגבי העוגה, האם הכמות לא לא עבור שתי תבניות אינגלישקייק?
תודה ושבת שלום
אינגליש אחת לא חד פעמית
הי, נשמעת עוגה מצוינת. האם ניתן להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?
בטח
באמת אחת העוגות המוצלחות
חוזרת אליה כל חורף.
השבוע באתי להכין אותה עם גבינת ריקוטה דווקא, רק כדי לגלות שקניתי ריקוטה עם פלפל חלפיניו אז הכנתי עם יוגורט לבן 1.5 אחוז ויצא פשוט נהדר
לא ידעתי שיש ריקוטה חריפה! גדול
שמחה שהצליח עם יוגורט לא פחות
עוגה מעולה שאני חוזרת אליה כל חורף.
הפעם תיכננתי להכין עם ריקוטה , רק כדי לגלות שקניתי ריקוטה עם פלפל חריף אז כמוצא אחרון הכנתי עם יוגורט 1.5 אחוז
יצא נפלא!
האם חייב להשתמש בגרידת לימון?
בשביל ארומה לימונית כן
אפשר לוותר ולהמיר בתפוז או בוניל והטעם מעט משתנה כמובן
היי קרן! מה הכמות שאמורה לצאת משני הלימונים? משתמשת במיץ לימון 100 אחוז ורוצה לכמת לכוסות
תודה!!!
1/2 כפית אבקת אפיה – האט זו לא טעות? אפיתי לפי המרשם. העוגה טעימה מאד אבל לא עלתה הרבה והיתה דחוסה
זו עוגה יחסית דחופה בגלל המסקרפונה זה המרקם שלה והיא סופר טעימה
אני לא רוצה/מנסה להתווכח אבל בצילומים שיש במתכון העוגה גבוהה ולא נראית דחוסה
היי קרן
העוגה יצאה לי דחוסה למרות שעשיתי.,
בדיוק מה שרשום אפילו שקלתי כל דבר אפיתי ,תבנית אינגליש מפיירקס.ויצאה לי דחוסה האם כך היא צריכה להיות.?
היא לא אמורה לצאת מאוד דחוסה אולי שינית בכל זאת משהו בהרכב הסוכר ואולי התבנית היתה קטנה מדי לעוגה?