img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות

עוגת לימון וגבינת מסקרפונה

ספטמבר 9, 2015 | 62 תגובות

img

62 תגובות גולשים

User Avatar
מירב גינגולד
starstarstarstarstar
מאי 24, 2016 בשעה 20:42

הי אהובה, לא היה בנמצא מסקרפונה אז החלפנו בריקוטה טובה. יצא ליגה! נשיקות, מירב

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 24, 2016 at 8:58 pm

אין על ריקוטה! תודה אהובה שמחה שיצאה טעים ודש

השב
User Avatar
נורית
נובמבר 8, 2023 at 2:26 pm

איזו תבנית מומלצת?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2023 at 12:40 pm

כתוב אינגליש

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מאי 29, 2016 בשעה 20:01

הי, רוצה להכין בסופ"ש האם יש מניעה להכיןלהכין כמיני מאפינס (תוך קיצור זמן האפייה כמובן). תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 29, 2016 at 8:04 pm

אין מניעה, שימי לב באמת לזמן האפיה שלא ייתיבשו לך בהצלחה!

השב
User Avatar
ממ
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2016 בשעה 14:25

האם באפייה משתמשת בסוכר לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2016 at 2:29 pm

שימי לב שספיציפית במתכון זה השימוש הוא באבקת סוכר לבן ולא סוכר לבן רגיל

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 24, 2016 בשעה 10:16

הי קרן הכנתי עם ליים מהעץ במקום לימון ויצא מדהים החברה׳ עשו חיסול ממוקד

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2016 at 10:55 am

איזה כייף לשמוע מיכל נשמע לי מעולה עם ליים:-) תודה על העדכון

השב
User Avatar
מיטל
ספטמבר 5, 2020 at 11:41 am

שאלה קטנה.. אתמול הכנתי את העוגה והטעם שלה מדהים מדהיםםםם הבעיה היחידה שיצא לי מרקם מעט דחוס. הכנתי עם מערבל חשמלי ידני ולא במיקסר. אולי ערבבתי יותר מדי? לזיגוג הרגשתי ש 6 כפות אבקת סוכר יהיו מתוקות מדי אז שמתי 2 כפיות גדושות בלבד, בעיני מתיקות מושלמת אבל הבנזןג התלונן שחסר לו מתוק אופסי! טוב שחיפשתי מתכון עם מסקרפונה ככה גיליתי את המתכונים שלך ❤❤

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 5, 2020 at 3:23 pm

תודה מיטל, שמחה שאת פה, אולי ערבוב יתר באמת גרם למרקם קצת דחוס

השב
User Avatar
רחל ורד
ספטמבר 7, 2024 at 12:58 pm

היי קרן הכנתי את עוגת המסקרפונה עם הלימון הכנתי כמו שכתבת אפילו שקלתי את כל המצרכים לא מבינה מדוע יצאה לי דחוסה יכול להיות שצריך להוסיף יותר א.אפיה /סודה לשתייה.משהו קרה .בקיצור התאכזבתי.הכנתי 2 עוגות ושתיהן יצאו אותו הדבר.

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 24, 2016 בשעה 17:02

הי ושכחתי פרט חשוב.. הכנתי עם ליים כאמור ושמן קוקוס במקום חמאה, מה שנתן לעוגה טויסט קוקסי נפלא

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2016 at 6:12 pm

מהמם, באיזו כמות שמן קוקוס השתמשת?

השב
User Avatar
טל
אוקטובר 24, 2020 at 10:16 am

היי קרן :)) יש אפשרות לעשות את העוגה ללא לימון? אני אוהבת מסקרפונה ופחות עוגות לימוניות...

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 24, 2016 בשעה 19:02

אחד לאחד כפי שכתבת את החמאה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
דצמבר 29, 2016 בשעה 20:03

קרן יקרה העוגה הזו נהפכה לבת בית אצלנו. מתה על הריח הנהדר שהיא מפיצה , והטעם הלימוני שלה. היום הוספתי לה גם פרג.. אחרי שהבנתי כמה הבלילה טעימה, צץ לי רעיון שבעצם ניתן להכין קרם לימוני נהדר- לערבל יחדיו גבינת מסקרפונה מיץ וקליפת לימון ואבקת סוכר. יצא מדהים!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 29, 2016 at 8:29 pm

אני שרופה על פרג! והקרם מסקרפונה בכלל.....תודה מיכל, שמחה לשמוע שהיא בת בית אצלכם, חג שמח:-)

השב
User Avatar
הילה
אוקטובר 24, 2020 at 11:32 am

לטובת אלרגים, יש אפשרות להמיר את הביצים?

השב
User Avatar
סמדר
starstarstarstarstar
מרץ 22, 2017 בשעה 12:03

היי, האם העוגה תשרוד יפה יום או יומיים במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 22, 2017 at 12:34 pm

בוודאי:-)

השב
User Avatar
חופית
ינואר 20, 2023 at 3:12 pm

העוגה לא שורדת במקרר היא נאכלת במקום מעולם לא שרדה אצלי יוצר משעתיים עוגה מעולה…

השב
User Avatar
מאירה גולדשלגר
יוני 27, 2024 at 2:39 pm

הי, ממש רוצה לאפות עכשיו את העוגה אבל גיליתי שאין לי אבקת סוכר, האם אפשר להכין עם סוכר המקום ואם כן מה הכמות?

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
יוני 8, 2018 בשעה 10:01

היי קרן, תבנית אינגליש קייק רגילה (חד פעמית)? או הארוכה יותר?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 8, 2018 at 3:53 pm

רגילה

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
יוני 8, 2018 בשעה 14:22

מתנצלת על השאלה האולי מגוכחת, אך האם ניתן גם להכינה ללא מיקסר ופשוט במטרפה ידנית?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 8, 2018 at 3:54 pm

שאלה הכי במקום! זכותך לשאול מה שאת רוצה ואני תמיד אשמח לענות, ברור שאפשר, מטרפה או אפילו מזלג יעשו את העבודה

השב
User Avatar
טליה
נובמבר 27, 2020 at 7:56 am

היי :) נראה מעולה . אבל מזה גרגירי וניל? אפשר לשים תמצית וניל?

השב
User Avatar
לירון
starstarstarstarstar
יוני 11, 2018 בשעה 09:53

היי קרן, האם ניצן להמיר את המסקרפונה בגבינה לבנה 5% (משיקולי קלוריות)?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2018 at 3:44 pm

אפשר אין בעיה, היא תצא מעט שונה אבל עדיין טעימה

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
יולי 9, 2020 בשעה 16:10

היי קרן, הכנתי את העוגה אחרי שגיליתי שיש לי גבינת מסקרפונה שעומדת לפוג תוקף. והעוגה פשוט מושלמת!!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2020 at 5:20 pm

שיחוק! תודה

השב
User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
יולי 13, 2020 בשעה 08:39

קרן יקרה, חיפשתי מתכון לעוגה בחושה עם מסקרפונה (כי עמדה לפוג תוקף) וישר הגעתי למתכון המושלם שלך! עוגה פשוט מעולה עם מרקם חלומי!! גם אני כמוך, הייתי אנטי עוגות חמוצות ולגמרי מתחברת לחוויה שלך תודה תודה תודה הבלוג שלך פשוט נפלא!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 13, 2020 at 9:42 am

איזה כייף זו באמת אחלה עוגה

השב
User Avatar
לאה ברקוביץ
starstarstarstarstar
אוקטובר 23, 2020 בשעה 15:03

היי, יש לי מסקרפונה עם זרעי וניל, ניתן להכין איתה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2020 at 4:35 pm

לגמרי אפשרי

השב
User Avatar
שרונה
starstarstarstarstar
אוקטובר 24, 2020 בשעה 10:01

האם אפשר להשתמש בגבינה רזה יותר ממסקרפונה? אם כן איזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 24, 2020 at 10:03 am

גבינת שמנת 5%

השב
User Avatar
אורנה לנצבסקי
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2020 בשעה 09:00

ניחוח מדהים בבית, טעם נפלא אך מרקם בעייתי .. דחוס ולא יפה :(

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
אוקטובר 30, 2020 בשעה 11:49

העוגה אמורה למלא את האינגליש קייק ממש עד הסוף?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 30, 2020 at 1:56 pm

לא, תמיד ממלאים 3/4 גובה תבנית אם יש בלילה שנותרה עדיף לאפות בתבנית פיצית או בתבנית מאפינס את השאריות

השב
User Avatar
אילנית
starstarstarstarstar
אוקטובר 30, 2020 בשעה 15:55

שלום אני מכינה הרבה מהמתכונים שלך. את אלופה ומהממת. לגבי העוגה, האם הכמות לא לא עבור שתי תבניות אינגלישקייק? תודה ושבת שלום

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 5:01 am

אינגליש אחת לא חד פעמית

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
נובמבר 5, 2020 בשעה 15:41

הי, נשמעת עוגה מצוינת. האם ניתן להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 5, 2020 at 10:06 pm

בטח

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2021 בשעה 12:33

באמת אחת העוגות המוצלחות חוזרת אליה כל חורף. השבוע באתי להכין אותה עם גבינת ריקוטה דווקא, רק כדי לגלות שקניתי ריקוטה עם פלפל חלפיניו אז הכנתי עם יוגורט לבן 1.5 אחוז ויצא פשוט נהדר

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2021 at 6:48 am

לא ידעתי שיש ריקוטה חריפה! גדול שמחה שהצליח עם יוגורט לא פחות

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2021 בשעה 21:26

עוגה מעולה שאני חוזרת אליה כל חורף. הפעם תיכננתי להכין עם ריקוטה , רק כדי לגלות שקניתי ריקוטה עם פלפל חריף אז כמוצא אחרון הכנתי עם יוגורט 1.5 אחוז יצא נפלא!

השב
User Avatar
Shiran Tzadikaryo
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2021 בשעה 01:04

האם חייב להשתמש בגרידת לימון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2021 at 9:52 am

בשביל ארומה לימונית כן אפשר לוותר ולהמיר בתפוז או בוניל והטעם מעט משתנה כמובן

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
יוני 16, 2022 בשעה 14:21

היי קרן! מה הכמות שאמורה לצאת משני הלימונים? משתמשת במיץ לימון 100 אחוז ורוצה לכמת לכוסות תודה!!!

השב
User Avatar
שוקי
starstarstarstarstar
יולי 26, 2024 בשעה 16:31

1/2 כפית אבקת אפיה - האט זו לא טעות? אפיתי לפי המרשם. העוגה טעימה מאד אבל לא עלתה הרבה והיתה דחוסה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 27, 2024 at 7:17 am

זו עוגה יחסית דחופה בגלל המסקרפונה זה המרקם שלה והיא סופר טעימה

השב
User Avatar
שוקי
אוגוסט 2, 2024 at 8:29 am

אני לא רוצה/מנסה להתווכח אבל בצילומים שיש במתכון העוגה גבוהה ולא נראית דחוסה

השב
User Avatar
רחל ורד
starstarstarstarstar
ספטמבר 6, 2024 בשעה 15:06

היי קרן העוגה יצאה לי דחוסה למרות שעשיתי., בדיוק מה שרשום אפילו שקלתי כל דבר אפיתי ,תבנית אינגליש מפיירקס.ויצאה לי דחוסה האם כך היא צריכה להיות.?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2024 at 6:26 am

היא לא אמורה לצאת מאוד דחוסה אולי שינית בכל זאת משהו בהרכב הסוכר ואולי התבנית היתה קטנה מדי לעוגה?

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img