img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מתכונים כללי

עוגת לימון שקדים וריקוטה עם מרנג לימוני פירות יער וקצפת

דצמבר 15, 2016 | 89 תגובות

img

89 תגובות גולשים

TAG , , , , , , , ,

User Avatar
רותם ליברזון
starstarstarstarstar
דצמבר 15, 2016 בשעה 20:17

אהובה!! זה נראה אש ואצלי גם חולים על לימון

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2016 at 9:25 pm

תודה אהובתי

השב
User Avatar
מוריה
starstarstarstarstar
דצמבר 15, 2016 בשעה 21:04

יש תחליף פרווה לריקוטה? נראה מעולה. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2016 at 9:49 pm

תודה מוריה! אין לריקוטה תחליף בעוגה זו אני ממליצה לך לחכות להזדמנות ״חלבית״ היא כל כך טעימה את לא תצטערי

השב
User Avatar
נירית
starstarstarstarstar
דצמבר 15, 2016 בשעה 21:35

היי. העוגה מהממת! כיצד ממירים לתבנית בקוטר 24 או לחילופין לכמה תבניות אינגליש קייק המתכון מיועד?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2016 at 10:05 pm

הי נירית תודה! היא אכן מהממת הכמות תתאים לתבנית אינגליש אחת לא חד פעמית באורך 30 ס״מ אם את רוצה להכין בתבנית עגולה 24 תכפילי ב 1.5 בהצלחה:-)

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
דצמבר 18, 2016 בשעה 18:23

וווואאאאהההה! זה נראה מעולה. אני לא אוהבת את הטעם ה״בייצי״ שיש לעוגות אחרות שמשתמשות רק בחלמונים במילוי. נראה לי שפה לא תהיה בעיה כזו. תודה! :)

השב
User Avatar
גלי
מאי 11, 2019 at 11:44 pm

היי, הכנתי ויצאה מעולה!!! רק שאלה אחת...המרנג לא יצא פריך. האם הוא אמור להיות כזה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2019 at 7:39 am

הי גלי הוא אמור להיות קריספי מבחוץ אולי לא הקצפת מספיק זמן?

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
דצמבר 19, 2016 בשעה 09:04

וואוו נראה טוווב!! תוכלי להמיר את כמות הריקוטה לגרמים? (כל אחד והכוס שלו, אני רוצה שייצא מדוייק ומושלם ;)) תודה, הבלוג שלך מקסים!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 19, 2016 at 9:14 am

תודה שני, 60 גר׳ גבינת ריקוטה הוספתי גם במתכון עצמו, ממליצה מאוד לקנות סט כוסות מידה אוניברסלי וכך לכולם יש את אותה כוס:-) בהצלחה ספרי איך יצאה!

השב
User Avatar
רעות
starstarstarstarstar
דצמבר 20, 2016 בשעה 09:39

אפשר להכין בלי הקצפת? או שזה must?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 20, 2016 at 10:22 am

לא חייבים, כיון שהבסיס מאוד עסיסי לדעתי היא תהיה טעימה גם כך

השב
User Avatar
פנינה
יולי 13, 2023 at 8:30 am

היי, אפשר רק עם קמח שקדים ללא קמח רגיל? תודה פנינה

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2023 at 7:27 pm

לא יעבוד רק קמח שקדים, אפשר להמיר את הקמח הלבן בחצי חצי קמח שקדים וקורנפלור

השב
User Avatar
עמית
starstarstarstarstar
דצמבר 20, 2016 בשעה 17:42

קמח תופח וגם אבקת אפייה? ובנוסף, בכמה שמן ניתן להמיר את החמאה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 20, 2016 at 6:48 pm

אכן קמח תופח וגם אבקת אפיה, כיון שיש שימוש גם בקמח שקדים. את יכולה להמיר חמאה בשמן 2/3 כוס בהצלחה

השב
User Avatar
זהר
ינואר 31, 2025 at 8:14 am

היי קרן היקרה אני רוצה להכין את העוגה למחר, האם זה בסדר? איך לאכסן במקרר? את הקצפת אני אכין מחר. אז צריכה לאחסן רק את שתי השכבות התחתונות שלא ייהרסו❤️ אשמח לייעוץ שלך

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 2, 2025 at 8:43 am

היא לא חייבת מקרר עד הקצפת

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
דצמבר 20, 2016 בשעה 20:00

ניתן לקנות שקדים טחונים? או שצריך לטחון אותם? אפשר עם שקדים גרוסים?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 20, 2016 at 8:06 pm

הי יעל שקדים טחונים ניתן לרכוש, לפעמים מוצאים אותם תחת ״קמח שקדים״ ובחנויות תבלינים ייטחנו לך במקום אפשר לטחון לבד בבית אם יש לך מטחנת תבלינים זה מאוד פשוט -זה מה שאני עושה. את יכולה להשתמש בשקדים גרוסים, רק קחי בחשבון שמרקם העוגה יהיה מאוד גרגירי, לא בהכרח לא טעים:-)

השב
User Avatar
יערה ברום
starstarstarstarstar
דצמבר 22, 2016 בשעה 19:00

קרן המרנג לא ייהרס במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 22, 2016 at 7:35 pm

לא ייהרס המרקם שלו טיפה משתנה בקירור והוא יהיה מעט רך יותר אבל לא ייהרס

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2017 בשעה 18:15

קרן יש לך בלוג מדהים!! נחשפתי אליו רק היום... האם העוגה טובה לתבנית 22? או בכמה אני צריכה להכפיל? תודה מראש, עדי

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2017 at 11:46 pm

תודה עדי!! תמיד אוהבת אורחים חדשים :-) את יכולה לאפות בתבנית 22 והיא תצא מעט נמוכה יותר או להכפיל את המצרכים כולם בשליש. בהצלחה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
יולי 19, 2017 בשעה 15:00

היי קרן ראיתי מתכון שלך לעוגה לימונית שפורסמה בשף הלבן עם תחתית ביסקויטים אפויה בתבנית אינגליש קייק, חיפשתי את המתכון בבלוג שלך ולא מצאתי , אז כותבת פה . בהוראות ההכנה כתוב להוסיף קורנפלור , איזה כמות ? זה לא רשום ברשימת המצרכים . אודה לתשובתך.

השב
User Avatar
יעל
אוגוסט 4, 2017 at 4:08 pm

היי קרן ממתינה עדיין לתשובתך

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2017 at 6:02 pm

יקירתי, עניתי לך באותו היום למייל ששלחת ממנו :-) עונה לך שוב למרות שהמתכון כבר תוקן באתר השף הלבן באותו היום: ״אכן הושמטה שם בטעות כף קורנפלור״

השב
User Avatar
שיר איל
starstarstarstarstar
אוגוסט 21, 2017 בשעה 17:44

היי קרן! קודם כל, הבלוג שלך מדהים ואני עוקבת בשקיקה אחר המתכונים שלך! רציתי לשאול האם את ממליצה להכין את העוגה ביום ההגשה או שאפשר להכין אותה יום מראש (איפה לאחסן את העוגה והאם מרקם המרנג לא יפגע?)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 21, 2017 at 10:42 pm

תודה שיר על כל המילים היפות! אם יש לך אפשרות להכין אותה ביום ההגשה זה מצויין,לאחסן עד ההגשה במקרר. במידה ולא, אז להכין יום קודם, לאחסן במקרר, ללא קצפת, אותה תוסיפי לפני ההגשה, המרקם של המרנג מעט ישתנה והוא יהיה רך יותר אבל עדיין העוגה תצא מעולה. בהצלחה!

השב
User Avatar
שיר איל
אוגוסט 23, 2017 at 9:39 pm

וואו קרן העוגה יצאה מושלמת! טעמים עדינים, מרקם מדהים! הכפלנו את הכמויות פי 1.5 כדי להתאים לתבנית 24 אבל היא חוסלה ברגע הראשון! תודה על מתכון נהדר

השב
User Avatar
נטעלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2017 בשעה 09:55

איזו עוגה נפלאה ....נכנסה אצלי לפנתיאון....אני מוצאת עת עצמי עושה אותה שוב ושוב... תודה קרן !

השב
User Avatar
נטעלי
אוקטובר 27, 2017 at 9:57 am

את עצמי ...

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2017 at 2:19 pm

אני כל כך שמחה לשמוע. תודה נטעלי.

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
אפריל 22, 2018 בשעה 17:33

הי קרן, רוצה להכין את העוגה ליום הולדת של בעלי (שגם אוהב עוגות לימון:). אם אעשה כמות כפולה זה יהיה טוב לתבנית עגולה של 30? חוששת להסתבך עם ההכפלות. תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2018 at 5:40 pm

הי ליאור, תבנית 30 היא תבנית ענקית! את צריכה 4 פעמים לפחות של העוגה כדי למלא אותה, שימי לב שהתבנית המקורית במתכון היא 20 ס״מ. אני מציעה לך לכל היותר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 ס״מ לא יותר מזה. אני בטוחה שתהנו מאוד מהעוגה :-) קרן

השב
User Avatar
שרה לסקה
starstarstarstarstar
מאי 21, 2018 בשעה 11:03

טוב אין מה לומר, שכנעת בגדול! הגיע הזמן לפנק את בעלי היקר בעוגה האהובה עליו. פאי לימון...התעלמתי, שלא בכוונה מהקריאות שלו. אעדכן בקרוב בתוצאות.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 21, 2018 at 11:12 am

חחח,אז את ממש תאומה שלי:-) הוא יהנה ממנה מאוד!

השב
User Avatar
שרה לסקה
מאי 21, 2018 at 12:34 pm

לגמרי ((:

השב
User Avatar
אודליה
יולי 15, 2023 at 6:01 am

תודה קרן! האם ניתן להחליף את רוטב פירות היער בפירות טריים או שהרוטב חשוב?

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2020 בשעה 21:10

במה עוד אפשר להמיר את הריקוטה? אולי קוטג׳ 9% שיש לי....או שהגזמתי גם אין לי שמנת חמוצה, אבל יש לי יוגורט וקוטג׳

השב
User Avatar
דנית
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2020 בשעה 20:23

טעימהההה בטירוף! וקלה להכנה. וואו וואו

השב
User Avatar
מעיין
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2021 בשעה 20:28

קרן היקרה, האם ניתן להשתמש בריקוטה חמישה אחוז של גד? אני מכינה את העוגה להיום ההולדת של אחותי מחר! תודה רבה!!!

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2022 בשעה 11:27

היי יש מצב להחליף את הקמח בקורנפלור/ עוד שקדים כדי שתהיה ללא גלוטן.. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2022 at 5:32 pm

אפשר קמח ללא גלוטן או לשלב קמח שקדים וקורנפלור ביחד

השב
User Avatar
Noa
starstarstarstarstar
מרץ 26, 2023 בשעה 20:55

היי. רוצה להכין את העוגה לפסח. במה להמיר את הקמח?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2023 at 8:31 am

קורנפלור וקמח שקדים או קמח תפא

השב
User Avatar
חנה אלה
starstarstarstarstar
יולי 13, 2023 בשעה 19:39

התעלפתי♥️♥️♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2023 at 7:30 pm

תודההה

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
יולי 14, 2023 בשעה 10:04

רק את הדפנות לעטוף בנייר אפייה או גם את התחתית?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2023 at 7:25 pm

גם תחתית

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
יולי 15, 2023 בשעה 09:26

היי, החלק התחתון יצא לי דחוס..מה עשיתי לא טוב לדעתך??? פעם ראשונה שלא הצלחתי מתכון שלך...

השב
User Avatar
Smadar salman
starstarstarstarstar
יולי 15, 2023 בשעה 13:05

האם את שתי השכבות יחד בתנור ? כלומר השכבה הראשונה מחכה לשלב השני ורק אחכ יחד בתנור? בדיוק מכינה ולא בטוחה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2023 at 7:31 pm

שתי השכבות נאפות יחד באותו הזמן

השב
User Avatar
יהל
starstarstarstarstar
יולי 15, 2023 בשעה 13:54

במה אפשר להחליף את הרוטב של הפירות יער

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2023 at 7:25 pm

לא חייבים אותו ואפשר פשוט לזלף מעל הקצפת מייפל אן ריבת חלב

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
יולי 21, 2023 בשעה 14:25

עוגה מעולה! כשהכנתי כשאפיתי המרנג התנפח קצת ונפרד מהתחתית, ונהיה אויר בין שתי השכבות. מה יכולה להיות הסיבה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2023 at 10:31 am

אולי להבא עם פלטה לעבור עליו יותר צמוד

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2023 בשעה 12:20

הכנתי בתבנית 26 ולכן הכפלתי כמויות ב 1.6 אפיה 30 דק 180 טורבו קיסם יצא יבש, אך לאחר שהעוגה התקררה - ראיתי מבעד לסדקי המרנג במרכז העוגה - שהחלק המרכזי כלל לא נאפה . החזרתי חזרה לאפיה נוספת מקווה שיצא

השב
User Avatar
ימית
starstarstarstarstar
אוגוסט 17, 2023 בשעה 22:09

אם אין ביצים L?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2023 at 2:37 pm

מדיום גם אחלה

השב
User Avatar
נעמה אביטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 25, 2023 בשעה 15:30

היי קרן איך ניתן , אם בכלל, להפוך את העוגה הזו לעוגה שהיא ללא גלוטן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2023 at 9:27 am

להמיר קמח לבן בקמח ללא גלוטן

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2024 בשעה 14:53

היי קרן אפשר להמיר את הפירות יער בתותים עם סוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2024 at 2:10 pm

בטח

השב
User Avatar
יורם
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2024 בשעה 20:14

היי קרן בלי קשר לפרווה אני לא משתמש בחמאה מחמאה וכל אלה, אפשר שמן רגיל או שמן קוקוס במקום החמאה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2024 at 8:44 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
שירי
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2024 בשעה 23:14

נראה מעולה! חשבתי לאפות ברינגים אישיים. מה יהיה לדעתך זמן האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2024 at 8:43 am

מניחה שמתקצר נסי לבדוק אחרי 15 דק

השב
User Avatar
אגנס
פברואר 15, 2024 at 1:10 pm

בסרטונים את משתמשת במרית לבצק ולא בהקצפה , האם זמ משנה ? והאם צריך להוסיף קורנפלור לבצק

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2024 at 4:18 pm

אפשר עם מיקסר ואפשר בלי. אם לא כתוב קורנפלור לבצק אז לא צריך

השב
User Avatar
אגנס
starstarstarstarstar
מרץ 9, 2024 בשעה 19:37

היי קרן לקוטר 24 מכפילים פי 2 או פי.1.5? בסירטון את לא מקציפה את משתמשת רק במרית האם זה משנה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 10, 2024 at 12:23 pm

פי 1.5 ואין בעיה להכין כמו בסרטון

השב
User Avatar
Alkalak Agnrs
מרץ 10, 2024 at 5:00 pm

הכל בסדדר קיבלתי תשובה

השב
User Avatar
Alkalak Agnrs
starstarstarstarstar
מרץ 10, 2024 בשעה 16:59

הכפלתי ב1.5 לתבנית 24 והשתמשתי במסקרופונה במקום ריקוטה , יצאה עוגה מ ד ה י מ ה תודה קרן

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2024 בשעה 17:11

היי קרן קודם כל- העוגה הכי מדהימה שהכנתי, יצא לי להכין אותה כבר ארבע פעמים וכולם פשוט עפים. אפשר להכפיל ב2 לתבנית של 24? עד עכשיו הכפלתי ב1.5, אבל רוצה שתצא גבוהה יותר

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2024 at 10:07 am

תודה נועה אפשר להכפיל

השב
User Avatar
מירב מ. ל.
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2025 בשעה 16:54

קרן, האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים, ואת הסוכר בסוויטנגו?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2025 at 11:58 am

רק בקמח שקדים לעוגה זה יכול להיות בעיה, נסי להמיר בקמח ללא גלוטן אין סיבה שזה לא יעבוד ואין בעיה עם סוויטנגו

השב
User Avatar
גל
אוגוסט 17, 2025 at 8:09 pm

היי קרן, אני רוצה להכין את העוגה ליום ההולדת של בן זוגי, היא נראת מעלפת, יש לי שאלה, האם אפשר להחליף את פירות היער הקפואים בטריים? ואם כן, מעבירים אותם את אותו התהליך? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2025 at 9:21 am

אפשר להחליף וכן זה אותו התהליך רק חבל המחיר של פירות יער קפואים הרבה יותר נגיש

השב
User Avatar
גילה
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2025 בשעה 18:29

קרן היי אהובה, במה אפשר להמיר את החמאה ומה הכמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2025 at 11:54 am

בשמן קוקוס 80% מסך החמאה

השב
User Avatar
ורדית
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2025 בשעה 17:33

היי כמה אבקת אפייה לשים במקום קמח תופח? וכמה גרם של פירות יער?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2025 at 8:15 am

כפית אבקת אפייה פירות יער אני לא יודעת מהה משקל פשוט לשים חופן

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img