נניח שהיה לכם בן זוג שנורא אוהב עוגות לימון ופאי לימון בפרט
ונניח שאתם אופים שנמצאים ממילא כל היום במטבח
לא הייתם מכינים לו פאי לימון?
קצת מתביישת לספר שבמשך כל השנים שאנחנו יחד עוד לא הכנתי לו פאי לימון כמו שצריך
שנים שאני אופה עוגות מכל הסוגים
שנים שהוא שפן הנסיונות שלי
ואף פאי לימון
לאחרונה הוא אפילו מסרב לטעום עוגות שוקולד
כי הוא לא אוהב (בהתחלה הוא עוד הסכים, לא היה לו נעים)
ומזכיר לי שוב שהוא אוהב לימון! לימון! לימון!
מה יהיה איתי? בסוף אכין לו פאי לימון אני מבטיחה
בינתיים, הוא נאלץ להסתפק בעוגה הזו שהכנתי השבוע,
ואל תחשבו שהוא מסכן
זו אחת מהעוגות הכי הכי הכי שוות שהכנתי
בסיס עוגת לימון שקדים וגבינת ריקוטה ( אחד השילובים האהובים עליי)
מעל שכבת מרנג לימוני
ומעל כל זה קצפת
ממש כמו פבלובה על עוגה:-)
היא חלומית!
וחוץ מלרחוץ את הקערה שלוש פעמים
סהכ ההכנה שלה פשוטה מאוד
ואני שונאאאאת לעשות כלים
הרעיון למתכון מכאן, עם המון שינויים שלי
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת לימון שקדים וריקוטה עם מרנג לימוני פירות יער וקצפת/ תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ
מצרכים למתכון:
לעוגה:
125 גר חמאה רכה
110 גר' סוכר לבן
2 ביצים גודל L
50 גר' שקדים טחונים לאבקה
60 גר' קמח לבן תופח
גרגרי וניל ממקל וניל אחד או כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית אבקת אפיה
3 כפות מיץ לימון
1/3 כוס ( 60 גר') גבינת ריקוטה לא מלוחה
למרנג:
2 חלבונים
140 גר סוכר לבן
גרידת לימון מלימון בינוני
לקצפת:
חבילה אחת שמנת מתוקה להקצפה 38%
2-3 כפות אבקת סוכר
לרוטב פירות יער:
1/2 תערובת פירות יער קפואים
4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן
כף מי ברז
1 כפית מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבנית אפיה ומרפדים את הדפנות בגזירי נייר אפיה
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חמאה וסוכר לבן במהירות גבוה
עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף.
מורידים את מהירות המיקסר.
מוסיפים גרגרי וניל, מיץ לימון וגבינת ריקוטה.
מוסיפים קמח, אבקת שקדים, ואבקת אפיה ומערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת לתבנית
שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומנגבים עד שהיא לחלוטין נקיה ויבשה
במהירות גבוהה מקציפים חלבונים, עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן
מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף לבן יציב ומבריק
מעבירים לתבנית מעל תערובת העוגה, אין צורך ליישר זה יפה גם כך
מכניסים לתנור ואופים כ 30-35 דק'
עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
(אל תפחדו לנעוץ קיסם במרנג עד לתחתית העוגה, לא יקרה כלום)
מוציאים ומצנים לחלוטין.
מכינים רוטב פירות יער:
בסיר קטן מביאים לרתיחה פירות יער עם לימון מים וסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים קצת עד שהתערובת מעט מסמיכה. מצננים לחלוטין.
מכינים קצפת:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה יחד עם אבקת הסוכר
עד לקבלת קצפת יציבה
מעבירים מעל העוגה ומיישרים מעט.
מוזגים רוטב פירות יער ומגישים
-שומרים את העוגה במקרר, עדיף לא יותר מיומיים, בגלל המרנג
-אפשר להמיר שקדים טחונים בקמח אבל לדעתי היא טובה יותר עם השקדים
-את הריקוטה אפשר להמיר בשמנת חמוצה
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
80 Comments
אהובה!! זה נראה אש ואצלי גם חולים על לימון
תודה אהובתי
יש תחליף פרווה לריקוטה?
נראה מעולה. תודה!
תודה מוריה!
אין לריקוטה תחליף בעוגה זו
אני ממליצה לך לחכות להזדמנות ״חלבית״
היא כל כך טעימה את לא תצטערי
היי. העוגה מהממת! כיצד ממירים לתבנית בקוטר 24 או לחילופין לכמה תבניות אינגליש קייק המתכון מיועד?
הי נירית תודה! היא אכן מהממת
הכמות תתאים לתבנית אינגליש אחת לא חד פעמית באורך 30 ס״מ
אם את רוצה להכין בתבנית עגולה 24 תכפילי ב 1.5
בהצלחה:-)
וווואאאאהההה!
זה נראה מעולה.
אני לא אוהבת את הטעם ה״בייצי״ שיש לעוגות אחרות שמשתמשות רק בחלמונים במילוי.
נראה לי שפה לא תהיה בעיה כזו.
תודה!
🙂
תודה גלי יקרה
אין פה שימוש בחלמונים בלבד במילוי, לא יהיה את הטעם שציינת.
מבטיחה לך שבכל מקרה לא תהיה בעיה כיון שהעוגה חלומית לגמרי
הי, קרן.
אוהבת את כל המתכונים שלך, אבל ממש אוהבת שילוב של גבינה ושקדים.
שאלה: זה לא יותר מידי סוכר בעוגה? גם בתחתית וגם במרנג במיוחד שאני מכפילה ב 1.5 עבור תבנית 24? וגם האם אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה רגילה? תודה.
אפשק להחליף ריקוטה זה ייצא קצת שונה אז עדיף להמיר בשמנת חמוצה.
לגבי הסוכר, הכמות מדוייקת בתחתית ואם את רוצה להפחית מהקצפת אפשר
היי,
הכנתי ויצאה מעולה!!! רק שאלה אחת…המרנג לא יצא פריך. האם הוא אמור להיות כזה?
הי גלי
הוא אמור להיות קריספי מבחוץ
אולי לא הקצפת מספיק זמן?
וואוו נראה טוווב!! תוכלי להמיר את כמות הריקוטה לגרמים? (כל אחד והכוס שלו, אני רוצה שייצא מדוייק ומושלם ;))
תודה, הבלוג שלך מקסים!
תודה שני, 60 גר׳ גבינת ריקוטה
הוספתי גם במתכון עצמו, ממליצה מאוד לקנות סט כוסות מידה אוניברסלי וכך לכולם יש את אותה כוס:-)
בהצלחה ספרי איך יצאה!
אפשר להכין בלי הקצפת? או שזה must?
לא חייבים, כיון שהבסיס מאוד עסיסי לדעתי היא תהיה טעימה גם כך
היי, אפשר רק עם קמח שקדים ללא קמח רגיל?
תודה
פנינה
לא יעבוד רק קמח שקדים, אפשר להמיר את הקמח הלבן בחצי חצי קמח שקדים וקורנפלור
קמח תופח וגם אבקת אפייה?
ובנוסף, בכמה שמן ניתן להמיר את החמאה?
תודה
אכן קמח תופח וגם אבקת אפיה, כיון שיש שימוש גם בקמח שקדים.
את יכולה להמיר חמאה בשמן 2/3 כוס
בהצלחה
ניתן לקנות שקדים טחונים? או שצריך לטחון אותם?
אפשר עם שקדים גרוסים?
הי יעל
שקדים טחונים ניתן לרכוש, לפעמים מוצאים אותם תחת ״קמח שקדים״ ובחנויות תבלינים ייטחנו לך במקום
אפשר לטחון לבד בבית אם יש לך מטחנת תבלינים זה מאוד פשוט -זה מה שאני עושה.
את יכולה להשתמש בשקדים גרוסים, רק קחי בחשבון שמרקם העוגה יהיה מאוד גרגירי, לא בהכרח לא טעים:-)
קרן המרנג לא ייהרס במקרר?
לא ייהרס
המרקם שלו טיפה משתנה בקירור והוא יהיה מעט רך יותר אבל לא ייהרס
קרן יש לך בלוג מדהים!! נחשפתי אליו רק היום… האם העוגה טובה לתבנית 22? או בכמה אני צריכה להכפיל?
תודה מראש,
עדי
תודה עדי!!
תמיד אוהבת אורחים חדשים 🙂
את יכולה לאפות בתבנית 22 והיא תצא מעט נמוכה יותר או להכפיל את המצרכים כולם בשליש.
בהצלחה
היי קרן
ראיתי מתכון שלך לעוגה לימונית שפורסמה בשף הלבן עם תחתית ביסקויטים אפויה בתבנית אינגליש קייק, חיפשתי את המתכון בבלוג שלך ולא מצאתי , אז כותבת פה . בהוראות ההכנה כתוב להוסיף קורנפלור , איזה כמות ? זה לא רשום ברשימת המצרכים . אודה לתשובתך.
היי קרן
ממתינה עדיין לתשובתך
יקירתי, עניתי לך באותו היום למייל ששלחת ממנו 🙂
עונה לך שוב למרות שהמתכון כבר תוקן באתר השף הלבן באותו היום:
״אכן הושמטה שם בטעות כף קורנפלור״
היי קרן! קודם כל, הבלוג שלך מדהים ואני עוקבת בשקיקה אחר המתכונים שלך!
רציתי לשאול האם את ממליצה להכין את העוגה ביום ההגשה או שאפשר להכין אותה יום מראש (איפה לאחסן את העוגה והאם מרקם המרנג לא יפגע?)
תודה שיר על כל המילים היפות!
אם יש לך אפשרות להכין אותה ביום ההגשה זה מצויין,לאחסן עד ההגשה במקרר.
במידה ולא, אז להכין יום קודם, לאחסן במקרר, ללא קצפת, אותה תוסיפי לפני ההגשה,
המרקם של המרנג מעט ישתנה והוא יהיה רך יותר אבל עדיין העוגה תצא מעולה.
בהצלחה!
וואו קרן העוגה יצאה מושלמת!
טעמים עדינים, מרקם מדהים!
הכפלנו את הכמויות פי 1.5 כדי להתאים לתבנית 24 אבל היא חוסלה ברגע הראשון!
תודה על מתכון נהדר
שמחה לשמוע שיר תודה על העדכון:-) היא אכן חלומית
איזו עוגה נפלאה ….נכנסה אצלי לפנתיאון….אני מוצאת עת עצמי עושה אותה שוב ושוב… תודה קרן !
את עצמי …
אני כל כך שמחה לשמוע.
תודה נטעלי.
הי קרן, רוצה להכין את העוגה ליום הולדת של בעלי (שגם אוהב עוגות לימון:). אם אעשה כמות כפולה זה יהיה טוב לתבנית עגולה של 30? חוששת להסתבך עם ההכפלות. תודה!!
הי ליאור, תבנית 30 היא תבנית ענקית!
את צריכה 4 פעמים לפחות של העוגה כדי למלא אותה, שימי לב שהתבנית המקורית במתכון היא 20 ס״מ.
אני מציעה לך לכל היותר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 ס״מ לא יותר מזה.
אני בטוחה שתהנו מאוד מהעוגה 🙂
קרן
טוב אין מה לומר, שכנעת בגדול!
הגיע הזמן לפנק את בעלי היקר בעוגה האהובה עליו. פאי לימון…התעלמתי, שלא בכוונה מהקריאות שלו.
אעדכן בקרוב בתוצאות.
חחח,אז את ממש תאומה שלי:-) הוא יהנה ממנה מאוד!
לגמרי ((:
תודה קרן!
האם ניתן להחליף את רוטב פירות היער בפירות טריים או שהרוטב חשוב?
בוח שאפשר
במה עוד אפשר להמיר את הריקוטה? אולי קוטג׳ 9% שיש לי….או שהגזמתי גם אין לי שמנת חמוצה, אבל יש לי יוגורט וקוטג׳
טעימהההה בטירוף! וקלה להכנה.
וואו וואו
קרן היקרה,
האם ניתן להשתמש בריקוטה חמישה אחוז של גד?
אני מכינה את העוגה להיום ההולדת של אחותי מחר!
תודה רבה!!!
היי
יש מצב להחליף את הקמח בקורנפלור/ עוד שקדים
כדי שתהיה ללא גלוטן..
תודה
אפשר קמח ללא גלוטן
או לשלב קמח שקדים וקורנפלור ביחד
היי. רוצה להכין את העוגה לפסח. במה להמיר את הקמח?
קורנפלור וקמח שקדים או קמח תפא
התעלפתי♥️♥️♥️
תודההה
רק את הדפנות לעטוף בנייר אפייה או גם את התחתית?
גם תחתית
היי, החלק התחתון יצא לי דחוס..מה עשיתי לא טוב לדעתך??? פעם ראשונה שלא הצלחתי מתכון שלך…
האם את שתי השכבות יחד בתנור
?
כלומר השכבה הראשונה מחכה לשלב השני ורק אחכ יחד בתנור?
בדיוק מכינה ולא בטוחה
שתי השכבות נאפות יחד באותו הזמן
במה אפשר להחליף את הרוטב של הפירות יער
לא חייבים אותו ואפשר פשוט לזלף מעל הקצפת מייפל אן ריבת חלב
עוגה מעולה! כשהכנתי כשאפיתי המרנג התנפח קצת ונפרד מהתחתית, ונהיה אויר בין שתי השכבות. מה יכולה להיות הסיבה?
אולי להבא עם פלטה לעבור עליו יותר צמוד
הכנתי בתבנית 26 ולכן הכפלתי כמויות ב 1.6
אפיה 30 דק 180 טורבו
קיסם יצא יבש,
אך לאחר שהעוגה התקררה – ראיתי מבעד לסדקי המרנג במרכז העוגה – שהחלק המרכזי כלל לא נאפה .
החזרתי חזרה לאפיה נוספת
מקווה שיצא
אם אין ביצים L?
מדיום גם אחלה
היי קרן
איך ניתן , אם בכלל, להפוך את העוגה הזו לעוגה שהיא ללא גלוטן?
להמיר קמח לבן בקמח ללא גלוטן
היי קרן אפשר להמיר את הפירות יער בתותים עם סוכר?
בטח
היי קרן בלי קשר לפרווה אני לא משתמש בחמאה מחמאה וכל אלה, אפשר שמן רגיל או שמן קוקוס במקום החמאה ?
בטח שאפשר
נראה מעולה!
חשבתי לאפות ברינגים אישיים. מה יהיה לדעתך זמן האפייה?
מניחה שמתקצר נסי לבדוק אחרי 15 דק
בסרטונים את משתמשת במרית לבצק ולא בהקצפה , האם זמ משנה ? והאם צריך להוסיף קורנפלור לבצק
אפשר עם מיקסר ואפשר בלי.
אם לא כתוב קורנפלור לבצק אז לא צריך
היי קרן
לקוטר 24 מכפילים פי 2 או פי.1.5?
בסירטון את לא מקציפה את משתמשת רק במרית
האם זה משנה ?
פי 1.5 ואין בעיה להכין כמו בסרטון
הכל בסדדר קיבלתי תשובה
הכפלתי ב1.5 לתבנית 24 והשתמשתי במסקרופונה במקום ריקוטה , יצאה עוגה מ ד ה י מ ה תודה קרן
היי קרן
קודם כל- העוגה הכי מדהימה שהכנתי, יצא לי להכין אותה כבר ארבע פעמים וכולם פשוט עפים.
אפשר להכפיל ב2 לתבנית של 24? עד עכשיו הכפלתי ב1.5, אבל רוצה שתצא גבוהה יותר
תודה נועה
אפשר להכפיל