הרבה אנשים שואלים אותי איך אני מחליטה איזה מתכון להעלות לבלוג
והאמת שלרוב אני פשוט מכינה מתכונים ממה שיש בבית, כי כל המטרה של הבלוג היא להעלות מתכונים
של מה שאני מכינה בבית ושאני או בני הבית אוהבים, הכי כייף לי לשתף אתכם במה שנאפה אצלי במטבח באופן טבעי.
אז בדרך כלל אני פותחת את הארון ואת המקרר ובודקת מה יש ולפי זה מחליטה מה להכין.
עוגות בחושות זה החולשה שלי לגמרי, וכמעט כל יום לקראת השעה 16:00 מתחילות להזדחל לי למח
תמונות וטעמים של עוגות שאני ממש רוצה ליד הקפה שלי.
שעת אחר הצהריים זו השעה שבה יש לי הכי הרבה חשק למשהו מתוק.
ברשימת המועדפים שלי תמיד נמצאת עוגת גזר, שזו אחת מהעוגות הראשונות שהייתי מכינה
עוד הרבה לפני שיכולתי לדמיין את עצמי מתעסקת באפייה באופן קבוע, ואני כל כך אוהבת,
וגם עוגת תפוזים של פעם אהובה עליי במיוחד.
שני הכתומים היפים האלו השתלבו השבוע לעוגה מושלמת, עם מייפל, שממש לא יכולתי להפסיק לאכול.
התלבטתי איך לקרוא לה, אם היא עוגת מייפל או גזר או תפוז, ומה יותר דומיננטי, אני חושבת שהשילוב של
שלושתם מושלם, אבל כשהיא יצאה מהתנור היה לה ריח כל כך טוב של מייפל שהוא זכה להיות הראשון בשם שמגדיר אותה.
כמות הגזר במתכון לא גדולה והעוגה יוצאת בצבע כתמתם משגע.
אפיתי אותה בסיר פלא אבל אין בעיה לאפות בכל תבנית עגולה אחרת.
עוגת מייפל תפוגזר/סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (60 גר') מייפל
1/2 כוס(120 מ״ל) מיץ תפוזים תפוזים
2+רבע (315 גר')כוסות קמח לבן רגיל
2 כפיות (10 גר') אבקת אפייה
גרידת תפוז מתפוז שלם
1 כוס (200 גר') שמן
1.5 כוסות גזר מגורד (אני הכנתי משלושה גזרים בינוניים)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
מוסיפים מייפל שמן גרידת תפוז ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת אפייה וקמח, ולבסוף את הגזר ומערבבים עד לקבלת
תערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ואופים כ 35-40 דק (מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי 1/2 שעה)
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**את העוגה שומרים כשהיא מכוסה היטב עד כארבעה ימים
**ניתן להמיר מייפל באותה הכמות בדבש, סוכר חום או סוכר לבן.
33 Comments
הי קרן,
המתכון שלח אותי היישר למטבח אבל אז צצה שאלה: את משתמשת במייפל אמיתי או בחיקויים הישראלים? הפער בין הסוגים במידת המתיקות הוא כל כך משמעותי שתהיתי אם כדאי לשנות משהו בכמות הסוכר לפי סוג הסירופ. המשיכי לככב ולהוליד לנו עוגות משמחות.
הי תמר
את צודקת, רק שספיציפית בעוגה הזו כמות המייפל לא ככ גדולה לכן המשחק עם המתיקות פה הוא לא קריטי,
השתמשתי במייפל אמריקאי מהסוג המתוק יותר אבל לדעתי גם עם מייפל איכותי יותר ופחות מתוק עדיין תתקבל תוצאה טובה.
תודה על עוד מתכון בשילוב נהדר, אך מה עושים עם "סוף עונת התפוזים"?
היום אפשר למצוא תפוזים כמעט כל השנה
ואפשר גם להשתמש במיץ תפוזים קנוי סחוט טרי
קרן מה עושים כשאין תפוז בבית אבל יש המון לימונים?
את יכולה לנסות את אותה העוגה בגרסת הלימון, לא ניסיתי:-)
או להכין אותה עם מיץ תפוזים קנוי סחוטרי
טוב אז עוגה בתנור בגירסה המקורית עם תפוזים(בשביל מה יש שכנים)חחח, בפעם הבאה אנסה עם לימון ואספר לך☺️
תודה קרן
הי,
אפשר סילאן במקום המייפל? תודה
כן אפשר סילאן
הי
תודה על המתכון. נראה מעולה!!
האם אפשר להשתמש בקמח נטול גלוטן? מתאים?
תודה מראש!
אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן אבל אני מתארת לעצמי שאין בעיה, במידה ויש לך נסיון איתם
ספרי איך יצא ללא גלוטן אשמח מאוד לשמוע!!
גם את זאת עשיתי! מוששששלמת
תודה רחלי שמחה לשמוע
הי, הולכת לנסות את העוגה נראית מצוינת.
שאלה, בעוגות בחושות ואולי בכלל, את נוהגת להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר?
תודה רבה וסופ"ש נפלא
לא בהכרח, אם זה מהמקרר אז משתמשת מהמקרר ולהיפך
יצאה מעולה
תודה
הי קרן
העוגה נפלאה כלתי כבר הזמינה שוב❤️
והכמויות ממש מדוייקות
תודה שבת שלום
יודית
תודה! שמחה לשמוע
היי קרן האם ניתן לאפות באינגלייש?
בטח
2 תבניות
היי קרן, אחרי 45 דק בתנור הכנסתי קיסם וראיתי שהוא יבש, אבל אחרי פריסה של העוגה התברר שהיא לא נאפתה כמו שצריך. מה יכולה להיות הסיבה? האם יכול להיות כי השתמשתי בתבנית קוגלהוף? תודה!
הי לא ידועת באיזו תבנית השתמשת ..
אולי לא החדרת קיסם מספיק עד הסוף
בכל אופן זה לא כזה נורא
לומדים לפעם הבאה לאפות יותר זמן
האם אפשר להמיר את הביצים בחומץ תפוחים? (איזו כמות?)
לא חושבת שיעבוד ולא ניסיתי אפשר לנסות רסק תפוחים במקום אבל בכל זאת מדובר על 5 ביצים זה קצת סיכון
תודה מתכון מעולה..עוגה מושלמת לימים האלה!
תודה שמחה לשמוע גם אני אוהבת אותה מאוד
היי קרן יקירה,
דבר ראשון, את מהממת!!!
דבר שני, כבר פעם שנייה שאני מכינה את העוגה, נועצת סכין ב3 מקומות שונים בעוגה שיוצאים יבשים והעוגה בכל זאת נופלת. יש סיבה?
תודה מראש!
את אופה בטורבו?
בפעם הראשונה אפיתי בטורבו, בפעם השנייה לא – ובשתיהן העוגה נפלה.
היי! האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן בהחלט
היי קרן, אני אף פעם לא יודעת איך כדאי לגרד גזר בעוגות. דק או גס?