עוגות בחושות

עוגת מייפל תפוגזר

מאי 9, 2019 9 Comments
עוגת מייפל תפוגזר

עוגת מייפל תפוגזר

הרבה אנשים שואלים אותי איך אני מחליטה איזה מתכון להעלות לבלוג

והאמת שלרוב אני פשוט מכינה מתכונים ממה שיש בבית, כי כל המטרה של הבלוג היא להעלות מתכונים

של מה שאני מכינה בבית ושאני או בני הבית אוהבים, הכי כייף לי לשתף אתכם במה שנאפה אצלי במטבח באופן טבעי.

אז בדרך כלל אני פותחת את הארון ואת המקרר ובודקת מה יש ולפי זה מחליטה מה להכין.

עוגות בחושות זה החולשה שלי לגמרי, וכמעט כל יום לקראת השעה 16:00 מתחילות להזדחל לי למח

תמונות וטעמים של עוגות שאני ממש רוצה ליד הקפה שלי.

שעת אחר הצהריים זו השעה שבה יש לי הכי הרבה חשק למשהו מתוק.

ברשימת המועדפים שלי תמיד נמצאת עוגת גזר, שזו אחת מהעוגות הראשונות שהייתי מכינה

עוד הרבה לפני שיכולתי לדמיין את עצמי מתעסקת באפייה באופן קבוע, ואני כל כך אוהבת,

וגם עוגת תפוזים של פעם אהובה עליי במיוחד.

שני הכתומים היפים האלו השתלבו השבוע לעוגה מושלמת, עם מייפל, שממש לא יכולתי להפסיק לאכול.

התלבטתי איך לקרוא לה, אם היא עוגת מייפל או גזר או תפוז, ומה יותר דומיננטי, אני חושבת שהשילוב של

שלושתם מושלם, אבל כשהיא יצאה מהתנור היה לה ריח כל כך טוב של מייפל שהוא זכה להיות הראשון בשם שמגדיר אותה.

כמות הגזר במתכון לא גדולה והעוגה יוצאת בצבע כתמתם משגע.

אפיתי אותה בסיר פלא אבל אין בעיה לאפות בכל תבנית עגולה אחרת.

עוגת מייפל תפוגזר/סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (60 גר׳) מייפל

1/2 כוס(120 מ״ל) מיץ תפוזים תפוזים

2+רבע (315 גר׳)כוסות קמח לבן רגיל

2 כפיות (10 גר׳) אבקת אפייה

גרידת תפוז מתפוז שלם

1 כוס (200 גר׳) שמן

1.5 כוסות גזר מגורד (אני הכנתי משלושה גזרים בינוניים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה

מוסיפים מייפל שמן ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת אפייה וקמח, ולבסוף את הגזר ומערבבים עד לקבלת

תערובת אחידה.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ואופים כ 35-40 דק (מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי 1/2 שעה)

העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת מייפל תפוגזר

**את העוגה שומרים כשהיא מכוסה היטב עד כארבעה ימים

**ניתן להמיר מייפל באותה הכמות בדבש, סוכר חום או סוכר לבן.

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

תמר מאי 15, 2019 at 5:49 pm

הי קרן,
המתכון שלח אותי היישר למטבח אבל אז צצה שאלה: את משתמשת במייפל אמיתי או בחיקויים הישראלים? הפער בין הסוגים במידת המתיקות הוא כל כך משמעותי שתהיתי אם כדאי לשנות משהו בכמות הסוכר לפי סוג הסירופ. המשיכי לככב ולהוליד לנו עוגות משמחות.

Reply
קרן אגם מאי 15, 2019 at 9:37 pm

הי תמר
את צודקת, רק שספיציפית בעוגה הזו כמות המייפל לא ככ גדולה לכן המשחק עם המתיקות פה הוא לא קריטי,
השתמשתי במייפל אמריקאי מהסוג המתוק יותר אבל לדעתי גם עם מייפל איכותי יותר ופחות מתוק עדיין תתקבל תוצאה טובה.

Reply
לאה מאי 19, 2019 at 1:15 pm

תודה על עוד מתכון בשילוב נהדר, אך מה עושים עם "סוף עונת התפוזים"?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2019 at 2:28 pm

היום אפשר למצוא תפוזים כמעט כל השנה
ואפשר גם להשתמש במיץ תפוזים קנוי סחוט טרי

Reply
אלונה מאי 19, 2019 at 4:48 pm

קרן מה עושים כשאין תפוז בבית אבל יש המון לימונים?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2019 at 6:59 pm

את יכולה לנסות את אותה העוגה בגרסת הלימון, לא ניסיתי:-)
או להכין אותה עם מיץ תפוזים קנוי סחוטרי

Reply
אלונה מאי 19, 2019 at 7:17 pm

טוב אז עוגה בתנור בגירסה המקורית עם תפוזים(בשביל מה יש שכנים)חחח, בפעם הבאה אנסה עם לימון ואספר לך☺️
תודה קרן

Reply
דנה מאי 19, 2019 at 10:36 am

הי
תודה על המתכון. נראה מעולה!!
האם אפשר להשתמש בקמח נטול גלוטן? מתאים?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם מאי 19, 2019 at 11:20 am

אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן אבל אני מתארת לעצמי שאין בעיה, במידה ויש לך נסיון איתם

Reply

Leave a Comment