בתקופה הקרובה, כשכולנו בבית, לצערי חלקנו צמודים לחדשות כל היום (אני לא)
אחד הדברים היחידים שיכולים לנחם אותנו ולגרום לנו קצת לשכוח מהכל, אלו הבישולים והאפייה.
עם הילדים או בלי (אצלי זה בדרכ בלי, הם כבר לא קטנים ולא בא להם לאפות איתי, אני צורחת עליהם מלא)
כולנו רוצים להכין דברים מנחמים, קלים להכנה ולא יקרים.
בדיוק בשביל זה אני מקוה שאצליח לעמוד במשימה ולהעלות לכם מתכונים מדי יום של מאפים ועוגות
שקל להכין, עם או בלי הילדים, לא מסובכים, לא יקרים מדי ובטח ובטח מחומרים זמינים.
(למרות העובדה שבימים כאלו אפילו לא מצאתי ביצים במכולת כבר יומיים)
כולי תקווה שבאמת המשבר הזה שפוקד את כולנו יעבור ומהר.
בינתיים אני מברכת על מה שיש לי, הרבה קמח וסוכר!
ומודעת לזה שבעניין הזה לגמרי זכיתי, שגם כשכולנו מובטלים, אני עדיין יכולה להיכנס למטבח
לאפות לכם, לצלם ולהעלות לבלוג.
שניםםםםםם שאני רוצה כבר להכין לבלוג עוגת סולת קוקוס תפוז פשוטה
כזו שכולם מכינים, שיש כמעט בכל ספר, בכל אתר ובלוג, שכולם מכירים, ושכביכול אין בה שום דבר חדש,
אבל היא כל כך טעימה, והגיע הזמן שהיא גם תשב אצלי בבלוג.
אני מכינה את העוגה הזו שנים, ויום אחד מישהי המליצה לי להוסיף לבלילה כף של פודינג וניל,
וזה באמת שדרג את טעמה, אז זה אולי ההבדל היחיד שאני לא מכירה במתכונים של העוגה הזו ברשת.
ושומעים משהו? חייבים סירופ סוכר, אי אפשר לוותר עליו אחרת היא יבשה, וחייבים לשפוך על העוגה את כל
כמות הסירופ, ואם לא עשיתם את זה, אל תבואו אליי בטענות אחכ:-)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת סולת קוקוס תפוז/תבנית עגולה או עם חור
בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
כוס (200 גר') סוכר לבן
כוס (200 גר') שמן קנולה
כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים (אפשר גם לא סחוט טרי מתפוזים שבבית אלא קנוי)
כוס (140 גר') קמח לבן
כוס (200 גר') סולת
כוס (100 גר') קוקוס
1.5 כפיות אבקת אפייה
כף (10 גר') אבקת פודינג וניל
לסירופ סוכר:
מיץ מלימון שלם
כוס (240 מ״ל) מים
כוס (200 גר') סוכר לבן
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד בערך 3 דקות
מוסיפים את השמן לאט לאט בזרם איטי ותוך כדי הקצפה, ומיד אחריו את מיץ התפוזים.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, סולת ואבקת פודינג וניל.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות.
העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר:
בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים מיץ לימון מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את כל כמות הסירופ.
(גם אם נראה לכם שמדובר בכמות גדולה של סירופ, הוא נספג בעוגה ומשאיר אותה לחה וסופר טעימה)
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**העוגה נשמרת עד כארבעה ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר
**אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום בהיר
**אתם יכולים להמיר חלק מכמות הקמח במתכון לקמח מלא (או כוסמין מלא) אבל לא את כל הכמות.
או להכין 100% מכוסמים לבן.
**אל תשאלו, כי לא ניתן להמיר את הסולת או את הקוקוס כי זה הבסיס של העוגה.
99 Comments
מה עם קרדיט ללחם ארז? זו עוגה אחד לאחד..
הי מיכל
הרשת עמוסה במתכונים ולא תמיד ניתן לאתר את המקור לעוגה, שאני בטוחה שלא ממש המציאו בלחם ארז אלא עוד לפני שהיו קיימים.
אני הכי מקפידה לתת קרדיטים כשצריך וכשאני יודעת מהיכן.
את המתכון הזה אני מכינה שנים וקיבלתי אותו כתוב על מפית של חברה שהתארחתי אצלה ככה שאין לי מושג מאיפה הגיע.
ולדעתי מגיע לי קרדיט שהעליתי אותו וככ הרבה אנשים הכינו
למה בתמונה היא כמו שיש ?
זו גם עוגה שיש בארומה … והכי חשוב שקרן התאמצה והעלתה לנו סרטון עם הסברים ובגרסא שלה.
היי האם את אופה אותה בחום ותחתון או בטורבו?
עליון תחתון
מה אפשר לשים במקום קוקוס,? הילדים לא אוהבים.
ממש להכין עוגה אחרת
הי קרן, עוגה מדהימה! רק שלא הצלחתי לחלץ אותה מהתבנית. מרחתי חמאה ופיזרתי סוכר. האם לתת לעוגה קצת להתקרר ואז לנסות להפוך אותה ואז למזוג את הסירופ על העוגה?
סירופ מוזגים רק על עוגה חמה
נסי לאפות אותה בתבנית מתפרקץ כדי שלא תצטרכי להפוך ולחלץ.
תבורכי מכל מעשי ידייך ותודה על מתכונים נפלאים.
כעת אנחנו לפני פסח ואשמח מאוד אם ובטוח יש לך מתכונים לעוגות או למאכלים כשרים לפסח.
תודה יום נפלא
ובעזרת השם נעבור את התקופה הזו במהרה
ורק תפילה לבורא עולם שישמור ויגן על עם ישראל בכל העולם אמן ואמן
תודה רבה ואמן .
בלשונית חגים/פסח יש מתכונים מעולים והחל משבוע הבא אתחיל להעלות מתכונים חדשים לקראת החג
היי קרן, האם ניתן לעשות את העוגה בתבנית עגולה רגילה או בתבנית פס?
בטח, עגולה 24 או 2 אינגליש קייק
היי קרן מתכון נמדהים אני מכינה אותו בלי פודינג ועם תפוזים סחוטים
ואת הסירופ אני מכינה ממיץ תפוז עם סוכר
פשוט לא ניתן להפסיק לאכול ממנה
תודה
תודההה
אז אני מבינה שאפשר בלי הפודינג??
נכון אפשר לוותר
למה בתמונה היא כמו שיש ?
את מחפשת את המתכון במדור שלי במאקו https://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/keren_agam_bakery
היי כתוב כוס ובסוגאיים 140 גרם.. כוס זה יותר. השאלה לפי מה ללכת ? תודה
כוס מידה אוניברסלית ואז קמח זה 140 גר
היי קרן,
אם אני מכינה את העוגה בתבנית קוגלהוף, את הסירופ אני שמה שהיא עדיין בנית או אחרי שאני מוציאה אותה?
כשהיא בתבנית
תחכי אחרי כן 10 דקות ואז תהפכי
אפשר להמיר את הסולת בקמח תירס? פולנטה? לטובת הצליאקים?
היי, אם אין לי אינסטנט פודינג אפשר לוותר?
כן לוותר
היוש
איך אני הופכת את העוגה לכשרה לפסח?
תצטרכי להמיר גם סולת וגם קמח בקמחים אחרים כמו קמח תפא, קמח שקדים ואולי קצת קמח מצה/קורנפלור
הייתי הולכת על כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח תפא
1/4 קמח מצה ו 1/4 קורנפלור
אני כבר ממש ממזמן.. התמכרתי.. אחרי סדנא מגניבה . נעימה ובעיקר מנגישה את עניין האפיה לכל אחד ואחת והמוטו…המאפה הינו מושלם כשהוא יוצא לא מושלם. ועל זה תודה…
וכעת לפינת השאלה- עוגת הקוקוס תפוזים ועוד האם ניתן להחליף את כוס הקמח הלבן/ כוסמין בכוס קמח שקדים… נראה לי יותר טעים…
דעתך המלומדה?
אהובתי את. מחכה לך שתבואי שוב. את תלמידה מצטיינת.
את יכולה להמיר בשקדים ולקחת בחשבון שהיא תצא פחות גבוהה
יש אופציה להחליף את האינסטוש פודיניג במשו?? נתקעתי בלי
לוותר
הכוונה לסולת רגילה?זה של הבישול?
כן
תודה
4 ביצים xl זה בסדר?
כן
תודה רבה:)
קרן שלום ,האם ניתן להחליף סולת בפולנטה,וקמח בקמח כוסמין?
זו עוגה אחרת לגמרי כבר לא ממליצה
היי קרן,
מכורה לבלוג שלך ברמות והכנתי את העוגה הזו כבר ויצאה מושלם!!
מתעניינת אם אפשר להמיר את הקמח לכוסמין מלא, את חושבת שיעבוד?
לא ממליצה להמיר יותר מ 50% אחרת תצא דחוסה
אם מחליפים ב50%, האם צריך להוסיף עוד נוזלים? והאם אפשר במקום מיץ תפוזים מיץ קלמנטינות.
אפשר קלמנטינות לא חושבת שצריך להוסיף נוזלים
היי, העוגה יצאה מאוד נימוחה וטעימה, עם זאת, בסוף הביס ממש חמוצה כנררה בגלל הסירופ לימוו, מדוע יצאה חמוצה? עשיתי בדיוק את המינון של הסירום שכתבת
אז אולי זה קצת חמוץ לך להבא תורידי מעו מהסירופ
היי, אפשר לוותר על הסירופ?…
לא בעוגה הזו
היא תצא יבשה לגמרי בלי
מתכון נהדר ואת אלופה ומאירה. התחשק לי עוגה חורפית וזה בדיוק עונה להגדרה. העוגה בתנור… 🙂 להשכלה כללית – מה התפקיד של האינסטנט פודינג בעוגה הזו?
טעם ונילי עדין
פשוט עוגה מעולה! חוסלה, בטוח אכין שוב!
הי קרן!לדעתך העוגה תצליח עם שכולית אדומה או שייצא חמוץ מדיי?
תודה מראש ♥️
יצא אחלה
הי קרן
במתכון יש 2 כוסות סוכר
אם אני מפחיתה בחצי, אםבעוגה וגם בסירופ- מה דעתך?
שזה ייצא כשלון
הי,
האם אפשר במקום הסירופ, לשפוך על העוגה בסוף רק כוס מיץ תפוזים (ולא להכין ממנו סירופ)? כמו בעוגת מיץ תפוזים שלך
תודה
לגמרי אפשר
הי, תודה על המתכון! האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן אפשר
להקפיא עם הסירופ?
אפשר כן
עוגת סולת קוקוס תפוזים,
נראה מתכון פגז, תודה רבה! האם ניתן להחליף את השמן בחמאה ואם כן כמה חמאה להוסיף? תודה רבה
תודה בני, חמאה מאוד לא מתאימה במתכון
במקום סירופ מעדיפה לשפוך מיץ תפוזים, מה הכמות והאם לעשות חורים עם קיסם ולשפוך את המיץ מיד בגמר האפיה? תודה
הכנתי את העוגה לצאת יום הכיפורים, יצאה תפוחה נימוחה וטעימה,תודה אגם
שמחה לשמוע
Hi! I am reading this recipe translated to English so I want to make sure I know what kind of coconut you're using. Is it shredded coconut, or coconut flour? And if it's shredded, is it sweetened or unsweetened? Thank you so much, and Shana Tova!
Shredded coconut
Not sweetened
אפשר להכין בלי מיקסר?
לטרוף היטב את הביצים עם מטרפה
הי קרן,
הכנתי את עוגת התפוז, יצא פגז- טרפו!
באופן כללי מאוד אוהבת את המתכונים שלך (בואיקוס למשל ועוד ועוד) ונהנת כל פעם מחדש לחזור לבלוג לקרוא את הגיגייך ולהנות ממתכונים שווים ומהימנים.
תודה שאת כאן
תודה תירזה
וואו עוגה מושלמת! השמטתי את הפודינג פשוט כי לא היה לי ועדיין יצאה מדהימה.
שמחה לשמוע
היי קרן יקרה.
האם אפשר שלא לשים מיץ לימון/מיץ תפוזים בסירופ?
בטח
במה אפשר להמיר שמן קנולה ? בעוגת תפוזים סולת וקוקוס ?
למה היא לא התנפחה לי כמו בתמונה?
הורדת בסוכר?
הייי קרן !
אני רוצה להכפיל כמויות אבל יש לי רק 7 ביצים L את חושבת שזה יעבוד?
אני לא ככ אוהבת הכפלות בעוגות כאלו, זה לא תמיד מצליח
אבל אם כן אז 7 ביצים זה מספיק ולבדוק איך יוצא
הי קרן תודה על מתכונים מעולים
אני יכולה לשים קמח תופח במקום הקמח+אבקת אפיה?
בטח
היי
הכנתי אתמול את העוגה. הסירופ הצטמצם מאוד. טעמתי היום נראה שחסר מעט סירופ יצא מעט יבש.
האם אפשר היום להוסיף עוד סירופ? כשהעוגה התקררה
היי
הכנתי אתמול את העוגה. הסירופ הצטמצם מאוד. טעמתי היום נראה שחסר מעט סירופ
האם אפשר היום להוסיף עוד סירופ? כשהעוגה התקררה
לא אפשרי להוסיף סירופ לעוגה שכבר הצטננה , נסי אבקת סוכר או להגיש אותה עם קצת קצפת ליד
עוגה יבשה ומתפוררת גם עם סירופ .. אכזבה !!!!
הי מלי, זו אחת העוגיות הטובות באתר, יש מצב שהורדת בכמות הסוכר או שמשהו השתבש לך אבל היא לגמרי לא אכזבה!
האם אפשר לחמםאת העוגה? כדי להוסיף סירופ??
היי, מיץ תפוזים אפשר להחליף במשהו אחר?
לא ממליצה, זה חלק מהעוגה
היי קרן
הכנתי את העוגה והיא יצאה טובה מאוד כמו כל העוגות שאני מכינה שלך
הענין הוא שהיא לא קיבלה צבע יפה כמו בתמונה שלך. הוצאתי אותה כהקיסם היה יבש
חום עליון תחתון רשת במדף שני מלמטה
יש לך טיפ איך להוציא אותה שחומה יותר?
היי קרן
הכנתי את העוגה והיא יצאה טובה מאוד כמו כל העוגות שאני מכינה שלך
העניין הוא שהיא לא קיבלה צבע יפה כמו בתמונה שלך
הוצאתי אותה כשהקיסם יצא יבש
חום עליון תחתון רשת מדף שני מלמטה
יש לך טיפ איך להוציא אותה בצבע שחום יותר?
אולי הורדת את כמות הסוכר ?
היי קרן
לא הורדתי עבדתי במדויק עם משקל
יכולה להיוץ עוד סיבה? מיקום בתנור? להשאיר זמן נוסף?
היי קרן האם אפשר לוותר על הסולת? להמיר בקמח רגיל?
לא
פשוט להכין עוגת תפוזים אחרת מהאתר
זאת עוגה מימי סבתא, כמו לחן עממי, , אז תגובות מיותרות,,,,
והקרדיט לרוב הסבתות שלנו