עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת סולת קוקוס תפוז

מרץ 18, 2020 63 Comments

בתקופה הקרובה, כשכולנו בבית, לצערי חלקנו צמודים לחדשות כל היום (אני לא)

אחד הדברים היחידים שיכולים לנחם אותנו ולגרום לנו קצת לשכוח מהכל, אלו הבישולים והאפייה.

עם הילדים או בלי (אצלי זה בדרכ בלי, הם כבר לא קטנים ולא בא להם לאפות איתי, אני צורחת עליהם מלא)

כולנו רוצים להכין דברים מנחמים, קלים להכנה ולא יקרים.

בדיוק בשביל זה אני מקוה שאצליח לעמוד במשימה ולהעלות לכם מתכונים מדי יום של מאפים ועוגות

שקל להכין, עם או בלי הילדים, לא מסובכים, לא יקרים מדי ובטח ובטח מחומרים זמינים.

(למרות העובדה שבימים כאלו אפילו לא מצאתי ביצים במכולת כבר יומיים)

כולי תקווה שבאמת המשבר הזה שפוקד את כולנו יעבור ומהר.

בינתיים אני מברכת על מה שיש לי, הרבה קמח וסוכר!

ומודעת לזה שבעניין הזה לגמרי זכיתי, שגם כשכולנו מובטלים, אני עדיין יכולה להיכנס למטבח

לאפות לכם, לצלם ולהעלות לבלוג.

שניםםםםםם שאני רוצה כבר להכין לבלוג עוגת סולת קוקוס תפוז פשוטה

כזו שכולם מכינים, שיש כמעט בכל ספר, בכל אתר ובלוג, שכולם מכירים, ושכביכול אין בה שום דבר חדש,

אבל היא כל כך טעימה, והגיע הזמן שהיא גם תשב אצלי בבלוג.

אני מכינה את העוגה הזו שנים, ויום אחד מישהי המליצה לי להוסיף לבלילה כף של פודינג וניל,

וזה באמת שדרג את טעמה, אז זה אולי ההבדל היחיד שאני לא מכירה במתכונים של העוגה הזו ברשת.

ושומעים משהו? חייבים סירופ סוכר, אי אפשר לוותר עליו אחרת היא יבשה, וחייבים לשפוך על העוגה את כל

כמות הסירופ, ואם לא עשיתם את זה, אל תבואו אליי בטענות אחכ:-)

עוגת סולת קוקוס תפוז/תבנית עגולה או עם חור

בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

כוס (200 גר') סוכר לבן

כוס (200 גר') שמן קנולה

כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים (אפשר גם לא סחוט טרי מתפוזים שבבית אלא קנוי)

כוס (140 גר') קמח לבן

כוס (200 גר') סולת

כוס (100 גר') קוקוס

1.5 כפיות אבקת אפייה

כף (10 גר') אבקת פודינג וניל

לסירופ סוכר:

מיץ מלימון שלם

כוס (240 מ״ל) מים

כוס (200 גר') סוכר לבן

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד בערך 3 דקות

מוסיפים את השמן לאט לאט בזרם איטי ותוך כדי הקצפה, ומיד אחריו את מיץ התפוזים.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, סולת ואבקת פודינג וניל.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות.

העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר:

בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים מיץ לימון מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש.

כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את כל כמות הסירופ.

(גם אם נראה לכם שמדובר בכמות גדולה של סירופ, הוא נספג בעוגה ומשאיר אותה לחה וסופר טעימה)

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**העוגה נשמרת עד כארבעה ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר

**אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום בהיר

**אתם יכולים להמיר חלק מכמות הקמח במתכון לקמח מלא (או כוסמין מלא) אבל לא את כל הכמות.

או להכין 100% מכוסמים לבן.

**אל תשאלו, כי לא ניתן להמיר את הסולת או את הקוקוס כי זה הבסיס של העוגה.

Print Friendly, PDF & Email

63 Comments

מיכל מרץ 20, 2020 at 9:37 am

מה עם קרדיט ללחם ארז? זו עוגה אחד לאחד..

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 10:11 am

הי מיכל
הרשת עמוסה במתכונים ולא תמיד ניתן לאתר את המקור לעוגה, שאני בטוחה שלא ממש המציאו בלחם ארז אלא עוד לפני שהיו קיימים.
אני הכי מקפידה לתת קרדיטים כשצריך וכשאני יודעת מהיכן.
את המתכון הזה אני מכינה שנים וקיבלתי אותו כתוב על מפית של חברה שהתארחתי אצלה ככה שאין לי מושג מאיפה הגיע.
ולדעתי מגיע לי קרדיט שהעליתי אותו וככ הרבה אנשים הכינו

Reply
אביטל מאי 20, 2021 at 3:33 pm

למה בתמונה היא כמו שיש ?

Reply
טל מרץ 21, 2020 at 10:29 am

היי האם את אופה אותה בחום ותחתון או בטורבו?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 11:27 am

עליון תחתון

Reply
Natalia Ben Aharon יוני 9, 2021 at 8:04 am

מה אפשר לשים במקום קוקוס,? הילדים לא אוהבים.

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 2:46 pm

ממש להכין עוגה אחרת

Reply
אהובה יוספאן מרץ 26, 2020 at 7:15 am

תבורכי מכל מעשי ידייך ותודה על מתכונים נפלאים.
כעת אנחנו לפני פסח ואשמח מאוד אם ובטוח יש לך מתכונים לעוגות או למאכלים כשרים לפסח.
תודה יום נפלא
ובעזרת השם נעבור את התקופה הזו במהרה
ורק תפילה לבורא עולם שישמור ויגן על עם ישראל בכל העולם אמן ואמן

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 8:39 am

תודה רבה ואמן .
בלשונית חגים/פסח יש מתכונים מעולים והחל משבוע הבא אתחיל להעלות מתכונים חדשים לקראת החג

Reply
שלי אפריל 7, 2020 at 11:34 am

היי קרן, האם ניתן לעשות את העוגה בתבנית עגולה רגילה או בתבנית פס?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 11:47 am

בטח, עגולה 24 או 2 אינגליש קייק

Reply
Yas אפריל 16, 2020 at 12:50 am

היי קרן מתכון נמדהים אני מכינה אותו בלי פודינג ועם תפוזים סחוטים
ואת הסירופ אני מכינה ממיץ תפוז עם סוכר
פשוט לא ניתן להפסיק לאכול ממנה
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 6:40 am

תודההה

Reply
נועה אפריל 26, 2020 at 8:45 am

אז אני מבינה שאפשר בלי הפודינג??

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 8:52 am

נכון אפשר לוותר

אביטל מאי 20, 2021 at 3:34 pm

למה בתמונה היא כמו שיש ?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 7:12 am

את מחפשת את המתכון במדור שלי במאקו https://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/keren_agam_bakery

Reply
אתי ינואר 14, 2021 at 2:31 pm

היי כתוב כוס ובסוגאיים 140 גרם.. כוס זה יותר. השאלה לפי מה ללכת ? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 2:42 pm

כוס מידה אוניברסלית ואז קמח זה 140 גר

Reply
שירלי מרץ 27, 2020 at 8:16 am

היי קרן,
אם אני מכינה את העוגה בתבנית קוגלהוף, את הסירופ אני שמה שהיא עדיין בנית או אחרי שאני מוציאה אותה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 8:17 am

כשהיא בתבנית
תחכי אחרי כן 10 דקות ואז תהפכי

Reply
יעל מרץ 27, 2020 at 3:04 pm

היי, אם אין לי אינסטנט פודינג אפשר לוותר?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 3:09 pm

כן לוותר

Reply
דנה אפריל 7, 2020 at 8:39 pm

היוש
איך אני הופכת את העוגה לכשרה לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 11:50 pm

תצטרכי להמיר גם סולת וגם קמח בקמחים אחרים כמו קמח תפא, קמח שקדים ואולי קצת קמח מצה/קורנפלור
הייתי הולכת על כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח תפא
1/4 קמח מצה ו 1/4 קורנפלור

Reply
סיגל יום-טוב אפריל 14, 2020 at 9:54 pm

אני כבר ממש ממזמן.. התמכרתי.. אחרי סדנא מגניבה . נעימה ובעיקר מנגישה את עניין האפיה לכל אחד ואחת והמוטו…המאפה הינו מושלם כשהוא יוצא לא מושלם. ועל זה תודה…
וכעת לפינת השאלה- עוגת הקוקוס תפוזים ועוד האם ניתן להחליף את כוס הקמח הלבן/ כוסמין בכוס קמח שקדים… נראה לי יותר טעים…
דעתך המלומדה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 10:00 pm

אהובתי את. מחכה לך שתבואי שוב. את תלמידה מצטיינת.
את יכולה להמיר בשקדים ולקחת בחשבון שהיא תצא פחות גבוהה

Reply
Roni אפריל 24, 2020 at 12:01 pm

יש אופציה להחליף את האינסטוש פודיניג במשו?? נתקעתי בלי

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:18 pm

לוותר

Reply
יעל אפריל 26, 2020 at 1:08 pm

הכוונה לסולת רגילה?זה של הבישול?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 1:25 pm

כן

Reply
יעל אפריל 26, 2020 at 3:01 pm

תודה

Reply
אורגל מאי 7, 2020 at 5:15 pm

4 ביצים xl זה בסדר?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:37 pm

כן

Reply
אורגל מאי 7, 2020 at 5:43 pm

תודה רבה:)

Reply
ספיר יולי 20, 2020 at 3:14 pm

היי קרן,
מכורה לבלוג שלך ברמות והכנתי את העוגה הזו כבר ויצאה מושלם!!
מתעניינת אם אפשר להמיר את הקמח לכוסמין מלא, את חושבת שיעבוד?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2020 at 4:34 pm

לא ממליצה להמיר יותר מ 50% אחרת תצא דחוסה

Reply
איריס נובמבר 26, 2020 at 6:53 pm

אם מחליפים ב50%, האם צריך להוסיף עוד נוזלים? והאם אפשר במקום מיץ תפוזים מיץ קלמנטינות.

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:31 pm

אפשר קלמנטינות לא חושבת שצריך להוסיף נוזלים

Reply
שמרית אוקטובר 16, 2020 at 1:34 pm

היי, העוגה יצאה מאוד נימוחה וטעימה, עם זאת, בסוף הביס ממש חמוצה כנררה בגלל הסירופ לימוו, מדוע יצאה חמוצה? עשיתי בדיוק את המינון של הסירום שכתבת

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:03 pm

אז אולי זה קצת חמוץ לך להבא תורידי מעו מהסירופ

Reply
Ifat אוקטובר 30, 2020 at 9:55 am

היי, אפשר לוותר על הסירופ?…

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 9:56 am

לא בעוגה הזו
היא תצא יבשה לגמרי בלי

Reply
אסתי דצמבר 19, 2020 at 5:46 pm

מתכון נהדר ואת אלופה ומאירה. התחשק לי עוגה חורפית וזה בדיוק עונה להגדרה. העוגה בתנור… 🙂 להשכלה כללית – מה התפקיד של האינסטנט פודינג בעוגה הזו?

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2020 at 7:19 pm

טעם ונילי עדין

Reply
טל ינואר 14, 2021 at 4:11 pm

פשוט עוגה מעולה! חוסלה, בטוח אכין שוב!

Reply
יעל מרץ 19, 2021 at 5:35 pm

הי קרן!לדעתך העוגה תצליח עם שכולית אדומה או שייצא חמוץ מדיי?
תודה מראש ♥️

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:23 pm

יצא אחלה

Reply
ענת אפריל 15, 2021 at 6:59 am

הי קרן
במתכון יש 2 כוסות סוכר
אם אני מפחיתה בחצי, אםבעוגה וגם בסירופ- מה דעתך?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 9:23 am

שזה ייצא כשלון

Reply
halit מאי 21, 2021 at 12:06 pm

הי,
האם אפשר במקום הסירופ, לשפוך על העוגה בסוף רק כוס מיץ תפוזים (ולא להכין ממנו סירופ)? כמו בעוגת מיץ תפוזים שלך
תודה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 3:21 pm

לגמרי אפשר

Reply
יעלי יולי 16, 2021 at 3:24 pm

הי, תודה על המתכון! האם ניתן להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:30 pm

כן אפשר

Reply
אלינור ספטמבר 7, 2021 at 4:05 pm

להקפיא עם הסירופ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 9:11 pm

אפשר כן

Reply
אוריה מרידור אוגוסט 21, 2021 at 8:30 pm

עוגת סולת קוקוס תפוזים,

Reply
בני ספטמבר 14, 2021 at 7:21 am

נראה מתכון פגז, תודה רבה! האם ניתן להחליף את השמן בחמאה ואם כן כמה חמאה להוסיף? תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 8:10 am

תודה בני, חמאה מאוד לא מתאימה במתכון

Reply
ויויאן שופן ספטמבר 15, 2021 at 1:24 pm

הכנתי את העוגה לצאת יום הכיפורים, יצאה תפוחה נימוחה וטעימה,תודה אגם

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 1:41 pm

שמחה לשמוע

Reply
Phoebe Light ספטמבר 19, 2021 at 10:00 pm

Hi! I am reading this recipe translated to English so I want to make sure I know what kind of coconut you're using. Is it shredded coconut, or coconut flour? And if it's shredded, is it sweetened or unsweetened? Thank you so much, and Shana Tova!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:05 pm

Shredded coconut
Not sweetened

Reply

Leave a Comment