עוגות גבינהפסחשבועות

עוגת סופלה גבינה ללא קמח

אפריל 6, 2020 95 Comments

בשבוע שעבר, המחשב שלי קיבל מכה קטנטונת משולחן העבודה שלי שעשוי זכוכית

ככה בקטנה ממש מהפינה, בזמן שניסיתי להרים אותו עם כוס קפה ביד השניה, תיק על הכתפיים,

ניירות על המחשב, וחטיף קטן בין השיניים.

זו היתה מכה פיצית אבל למחשב נמאס ממני והוא לא נדלק. לקחתי אותו לתיקון,

זה מחשב MAC BOOK של Apple  אהובתי, וכל תיקון קטן, עולה לך ביוקר.

לוח האם שלי נפגע, עד עמקי נשמתו, והתיקון עלה לי 1600 ש״ח.

1600 שח בתקופת הקורונה שווה ערך בחשבון הבנק שלי ל 16,000.

שילמתי בשני תשלומים והלכתי הביתה מרוצה.

ביום חמישי הלכה לי המצלמה, מסרבת לצלם. לקחתי לתיקון, והודיעו לי שלא ניתן לתקן אותה.

כבר הייתי מוכנה לשלם כל סכום (חחח מאיפה???) אבל לא עזר לי כלום. היא ישנה ואין לה חלקים.

באותו רגע נראה לי שראיתי רק שחור, כי לא מספיק שלא נכנס עכשיו שקל כבר חודש, אני רק בהוצאות

ועוד למשהו שאני ביום יום עובדת איתו וחייבת אותו.

עבר יום אחד מאז, ויש מצב שהסתדרתי עם מצלמה אחרת, ואני אכתוב על מי שנתן לי אותה

פוסט נפרד בהמשך, היא עוד לא אצלי, ולכן בינתיים אני מצלמת לכם תמונות זוועה באייפון.

בגלל שאנחנו רגע לפני פסח, אני חייבת להתפשר, ומעלה תמונות לא משהו לבלוג, ומבטיחה

לעשות להן תיקון אחרי שמצלמה טובה יותר תהיה בידיי.

עוגת הגבינה הזו, אני קוראת לה סופלה גבינה, כי זה בדיוק המרקם שלה.

אפיתי אותה בסיר ג׳חנון בקוטר 22 ס״מ אבל כל תבנית  עגולה מתאימה.

הכי חשוב-לקרוא את כל ההוראות לפני, לא לשנות כלום במתכון, ולהקפיד לעשות הכל כמו שכתוב.

אני יודעת שזו תקופת קורונה והרבה אנשים מתקשים בלהשיג ביצים, ואין לי שום עצה טובה בעניין,

חות מזה שאולי להבא כדאי לכולנו לגדל תרנגולות. אז אם לא השגתם ביצים העוגה תחכה לכם

שתכינו אותה מיד כשהקורונה עוזבת את העיר, ואל תדאגו! היא תעזוב.

כמה כללים חשובים:

**שימון התבנית חשוב מאוד אל תוותרו

**הקצפת החלבונים צריכה להיות מדוייקת ולא מעבר למרנג

יציב אחרת לעוגה יהיה מרקם מתפורר

** חום התנור קריטי, לכן אם אתם יודעים שחום התנור שלכם גבוה יחסית

הנמיכו טמפרטורה כי עוגות גבינה לא מומלץ לאפות ביותר מ 160 מעלות.

**לא אופים בטורבו

**אמבטיית המים תעזור לעוגה לא להיסדק במהלך האפייה ותבטיח אפייה אחידה של העוגה

עוגת סופלה גבינה ללא קמח/סיר ג׳חנון או תבנית בקוטר 22/24 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L מופרדות

750 גבינה לבנה 9%

1.5 כוסות (300 גר׳)סוכר לבן

1 גביע שמנת חמוצה (200 גר׳) אחוזי שומן 15% ומעלה

1 שקית סוכר וניל

1 כפית תמצית וניל

5 כפות (50 גר׳) שטוחות קורנפלור

גרידת לימון מלימון שלם בינוני/גדול

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבנית אפייה, ומרפדים בדפנות ברצועות עבות שיעברו

את שולי התבנית, זה למקרה והעוגה ממש עולה ואתם לא רוצים שהיא תתחיל לנזול בתנור,

ומשמנים שוב גם את הרצועות מבפנים.

בקערת המיקסר מקציפים חלמונים עם סוכר וניל למשך כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גרידת לימון, תמצית וניל וקורנפלור

ובעזרת מרית ומערבבים בתנועות קיפול לתערובת אחידה .

שוטפים את קערת המיקסר והמקצף ומייבשים היטב (זה סופר סופר חשוב שהכל יהיה מאוד נקי ויבש)

ומקציפים שוב חלבונים עם סוכר לבן למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה

מאוד, יציבה ומבריקה . מעבירים את תערובת החלבונים לתערובת הגבינה, ומערבבים.

רצוי לעשות את זה בשלוש פעימות, ולהעביר שליש, לערבב ואז להמשיך.

זה ימנע מהתערובת להישבר כיון שהיא עדינה מאוד.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, ומניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים (מי ברז)

במידה והשתמשתם בתבנית לעוגה מתפרקת חשוב מאוד מאוד, לעטוף אותה בנייר כסף,מבחוץ,

אחרת המים יחדרו לתבנית.

מכניסים את שתי התבניות יחד לתנור, תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים, ואופים 20 דקות.

מנמיכים אחרי 20 דקות טמפרטורה ל 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה. בסיום האפייה העוגה

תהיה ממש מעט רוטטת במרכזה, וזה בסדר. מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה בפנים,

ומניחים כף עץ בין ידית דלת התנור לחוץ שלה, זה יישמור על פתח קטן בתנור.

כשהתנור קר, מוציאים את העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות לשש שעות  לפחות או לילה.

מוציאים, הופכים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב עד 6 ימים.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

95 Comments

מעין אפריל 6, 2020 at 3:36 pm

אפשר לוותר על הלימון ? או שספציפית פה זה יקלקל

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 4:55 pm

אפשר לוותר מקוה שזה לא ישפיע מאוד על הטעם שלה, ובעיניי היא לא לימונית מדי, אולי פשוט להוריד לחצי

Reply
חגית אפריל 6, 2020 at 5:51 pm

נראית מעולה! כמה ביצים m (מצרך נדיר היום ) במקום L…?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 5:54 pm

תודה
להוסיף ביצה

Reply
שרית אפריל 6, 2020 at 5:06 pm

נראה מעולה! אם אין לי קורנפלור או סוכר וניל, מה התחליפים? האם אפשר להחליף סוכר לבן בסוכר חום ? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 5:25 pm

אפשר קמח תפא במקום קורנפלור
לוותר על סוכר וניל, אם יש לך תמצית וניל זה יספיק
אפשר סוכר חום, זה ישפיע על הצבע

Reply
חגית זליקוביץ אפריל 7, 2020 at 9:16 am

הי קרן, העוגה נראית מדהימה!
אם אני אוהבת את הטעם הלימוני אבל לא את המרקם של הגרדת לימון, אני יכולה להמיר אותו במיץ לימון סחוט טרי? באיזו כמות?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 9:42 am

כן, 3-4 כפות נראה לי אחלה

Reply
חגית זליקוביץ אפריל 7, 2020 at 10:45 pm

תודה רבה!

מילנה איסקייב אפריל 18, 2020 at 5:08 pm

היי אם יש לי סיר ג'חנון 20 סמ זה מתאים?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 8:18 pm

כן

Reply
פנינה אפריל 24, 2020 at 8:21 am

היי קרן!
זו כנראה עוגת הגבינה האפויה הכי טעימה שהכנתי. כמי שאוהבת מתוק עדין, הכנתי עם כוס סוכר במקום כוס וחצי ויצא בול. הכנתי עם סיר ג'חנון מידה 20 לפי ההוראות אבל יצא מעט מימי למטה ובפנים.
1. יש לך השערה כמה תוספת אפיה אני צריכה לתת לה בפעם הבאה?
2. החלבונים יצאו לי תפוחים קרמיים ולא כמו ענן. זה אומר שנשברו? יכול להיות שבגלל זה יצא מימי?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 8:47 am

תודה!
גם עניין של חלבונים שאולי התפרקו ועודה שלא רפויה עד הסוף, אפשר להבא לסנן את הגבינה הלבנה לפני שימוש זה יעזור בהפחתת נוזלים העוגה

Reply
אלעד אפריל 26, 2020 at 11:55 pm

היי קרן,במידה ואני רוצה להכין את העוגה בתבנית 26 ,להכפיל כמויות ב40 אחוז?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:39 pm

ב 50%

מיטל אפריל 6, 2020 at 6:52 pm

היי קרן! תודה רבה על המתכון!
יש לי שאלה קצרה- אחוזי השומן קריטיים פה? יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז וגבינה לבנה 5 אחוז.. מה דעתך?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 9:13 pm

לא קריטי

Reply
מיטל אפריל 7, 2020 at 7:47 am

תודה! עוד שאלה- באיזו תבנית את ממליצה להשתמש למים ולאיזה גובה המים צריכים להגיע?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 8:05 am

כל תבנית שהיא יותר גדולה מתבנית העוגה שיש לך בבית, ואם אין, אז תבנית התנור המרובעת, המים צריכים להגיע קצת מעל תחתית התבנית של העוגה ולא
מעבר, הם נועדו ליצירת אדים בתנור.

Reply
מיטל מ מאי 24, 2020 at 11:47 pm

היי קרן! לא משנה כמה אני עוטפת את התבנית בנייר כסף (כמו רינג) עדיין נכנסים לי מים לתוך התבנית. האם יש אפשרות לשים את התבנית עם המים בתחתית התנור ליצירת אדים או שחשוב שתבנית העוגה תשב על התבנית עם המים?

קרן אגם מאי 25, 2020 at 7:11 am

אין בעיה להניח בתחתית רק שזה לא אמור לקרות מה שתיארת.
ולי את מוזגת יותר מדי מים… סהכ אמורה להיות שכבה קטנה של מים בתבנית

מיטל מ אפריל 7, 2020 at 7:47 am

תודה! עוד שאלה- באיזו תבנית את ממליצה להשתמש למים ולאיזה גובה המים צריכים להגיע?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 3:49 pm

הכל כתוב בפוסט ממש ברור.

Reply
חן אפריל 6, 2020 at 7:39 pm

וואו נראת סוף!
כמה קריטי אם אני משתמשת בשמנת 10% וגבינה 5%?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 9:12 pm

לא קריטי

Reply
דורין אפריל 6, 2020 at 8:23 pm

היי, אפשר להשתמש בגבינה לבנה 5% במקום 9?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 9:12 pm

גן

Reply
ניצן אפריל 7, 2020 at 1:10 am

שלום מסקוטלנד הרחוקה! עשית חשק וגמלה בלבי ההחלטה להכין. הבעיה היא שאין לי פה גבינה לבנה, לא בטוחה שהם בכלל שמעו על הקונספט פה בבריטניה. איזו גבינה יכולה להתאים במקום? חתיכת אתגר..

Reply
מארי אפריל 7, 2020 at 6:17 am

היי ניצן, אני בארה"ב ומשתמשת פה ביוגורט יווני Greek yogurt או יוגורט איסלנדי icelandic skyr
שניהם מאוד דומים בטעם ובמרקם לסקי. מקווה שעוזר
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 8:01 am

ודה מארי על התגובה לניצן, חג שמח

Reply
‫מיכל וקנין‬‎ אפריל 14, 2020 at 10:17 am

היי קרן,
הכנתי את העוגה והיא באמת יצאה ממש טעימה, פירקנו חצי איך שהוצאנו אותה מהמקרר, אבל היא יצאה מלאה מים ורכה מדי, יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בגבינה 5%? או שאולי הייתי צריכה עוד זמן בתנור?
השתמשתי בתבנית חד פעמית של 25.
שאלה נוספת, יש מצב להוריד מהסוכר בלי שזה יפגע במרקם?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 11:13 am

הי מיכל, אפייה ממושכת אמורה ״לייבש״ את הנוזלים שבגבינה וכנראה שהעוגה עוד לא היתה מוכנה לגמרי. יש הבדלים בסוגי תנורים ואולי אצלך העוגה היתה צריכה עוד
קצת זמן, זה גם תלוי בסוגי הגבינות וכמובן שעדיף 9%.
אל תורידי מהסוכר זה לגמרי יפגע במרקם. בהצלחה

קרן אגם אפריל 7, 2020 at 8:03 am

אני חושבת שריקוטה תוכל להוות תחליף

Reply
הילה אפריל 7, 2020 at 2:07 am

יש מצב לותר בכלל על הקורנפלור ולא להחליף בכלום? אולי להחליף גביע של 9 אחוז בגבינת שמנת בשביל היציבות?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 8:02 am

העוגה תיפול בלי הקורנפלור אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה או באינסטנט פודינג וניל, ואז להוריד את הוניל והסוכר וניל..

Reply
טל אפריל 8, 2020 at 8:00 am

מכינה לערב חג את העוגה הזו! תוכלי לפרט על החלק של הריפוד ברצועות? במה להשתמש לשם כך, ואיך עושים את זה? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 8:05 am

לצערי לא הספקתי להכין מדריך בוידאו
גוזרים רצועות של נייר אפייה הרוחב שלהן אמור להיות רחב יותר מגובה התבנית.
משמנים את התבנית ומניחים את הרצועות בפנים, על כל קוטר התבנית. על התבנית להיות משומנת כך הרצועות יידבקו אליה, ואז יש לשמן את הרצועות שוב לפני הכנסת הבלילה לתבנית.

Reply
Magali אפריל 7, 2020 at 6:37 am

יש לי תבנית 26…. העוגה תהיה נמוכה מדע? שווה לנסות אותה ?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 7:57 am

לא בטוח שהיא תצא מאוד נמוכה, את יכולה גם להוסיף מעליה קרם וניל או קצפת בהגשה זה יגביה אותה

Reply
ברק אפריל 7, 2020 at 9:09 am

זאת האחת שלי לחג, ניתן להכין בתבנית מרובעת 22*22 ?

Reply
חגית זליקוביץ אפריל 7, 2020 at 9:14 am

הי קרן, העוגה נראית מדהימה!
אם אני אוהבת את הטעם הלימוני אבל לא את המרקם של הגרדת לימון, אני יכולה להמיר אותו במיץ לימון סחוט טרי? באיזו כמות?

Reply
מיכאל בן יעקב אפריל 25, 2020 at 5:09 pm

בתור חולה עוגות גבינה, אצייןשהעטדה נראית סוף, אבל לכולן יש את אותה מגקעת. פשוט מתוקות בטירוף. זה תמיד מאוד מאוד מפריע לי.
האם ניסית או שמעת על מישהו שניסה עם חצי מכמית הסוכר ומה היתה התוצאה?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 6:44 pm

לסוכר יש תפקידים נוספים פרט למתיקות, ברגע שמורידים כמות סוכר העוגה לא תעלה לגובה הרצוי, וכך לא תצא אוורירית, אפשר להוריד 1/4 כוס ולא יותר

Reply
ברק אפריל 7, 2020 at 9:18 am

היי קרן האם ניתן לעשות בתבנית מרובעת 22*22?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 9:41 am

בטח

Reply
חן אפריל 7, 2020 at 2:57 pm

היי לא הבנתי מזאת אומרת מרפדים בדפנות ברצועות עבות שיעברו את שולי התבנית בתחילת ההסבר להכנת העוגה?..

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 3:09 pm

הי חן
הכוונה שרצועות נייר האפייה יהיו עבות ויציצו מעל התבנית אם במקרה הבלילה עולה למעלה שלא תנזל

Reply
מגלי אפריל 7, 2020 at 5:36 pm

עוד שמהו… יש לך המלצה (אם מתאים לדעתך) לאיזה רוטב פירות יער כדי להגיש ליד… (העוגה שלי בתנור)

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 7:30 pm

לבשל קצת פירות יער על הגז עם קצת סוכר טיפי מים וטיפה מיץ לימון ולצנן … זה ממש פשוט

Reply
חמוטל אפריל 7, 2020 at 9:49 pm

הי
האם אפשר להחליף גרידת לימון בתפוז (שונאת עוגות לימוניות)
תודה וחג שמח!!!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 11:49 pm

אפשר אין בעיה ואפשר גם לוותר

Reply
טל אפריל 8, 2020 at 1:51 pm

היי, אז העוגה בתנור ברגעים אלה ממש:) החלק העליון נראה שקצת נשרף. רציתי לוודא שהבנתי נכון, והופכים את העוגה? (היא לא תישבר?, איך עושים את זה? )
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 1:51 pm

הופכים אחרי צינון מלא וקירור במקרר של כמה שעות
פשוט להניח צלחת גדולה מעל ולהפוך בזהירות

Reply
נעמי אפריל 9, 2020 at 10:51 pm

כמה שאלות .. האם אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית? מפחדת שחד פעמי יידבק ולא אצליח להפוך… כתבת שלא אופים בטורבו .. אז במה כן? ואחרונה.. העוגה תשרוד נסיעה של שעה? (אחרי התייצבות של רק שעה במקרר..). תודה רבה !!

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 7:31 am

אפשר לאפות בחד פעמי, ההוראות של שימון התבנית וריפוד בנייר אפייה בדפנות תקפות גם פה.
אם לא אופים בטורבו הכוונה לחום תחתון עליון.
אם העוגה התייצבה מספיק היא יכולה להחזיק מעמד בנסיעה.
ליתר בטחון תעמידי אותה על קרחונים בתוך מגש שלא תזוז.
בהצלחה

Reply
נעמי אפריל 10, 2020 at 3:53 pm

וואו יצא מטורף !! יצא מהתבנית והחזיק נסיעה פשוט מושלם תודה :))

קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:56 pm

קולולולולו אני ממש שמחה!

רוני ברנר אפריל 8, 2020 at 11:39 pm

יצא פשוט מושלם!
חבל שאי אפשר להעלות תמונה

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 7:50 am

משמח ממש תודה רבה

Reply
מעיין אפריל 9, 2020 at 12:33 pm

ניתן להחליף את הקורנפלור במשהו אחר? קמח תפוחי אדמה

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 12:38 pm

קמח תפא או אינסטנט פודינג וניל

Reply
Shani אפריל 10, 2020 at 8:56 pm

אפשר 4 ביצים גדולות ?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:45 pm

4 גדולות גודל L?
או 4 גדולות גודל XL
לא ציינת

Reply
שני אפריל 10, 2020 at 10:53 pm

4 גדולות Large תודה ! 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 11:31 pm

זה בעצם במקום חמש, זה אפשרי אבל אולי העוגה תצא פחות גבוהה והמרקם שלה יהיה פחות אוורירי, ועדיין היא תהיה מצויינת

Reply
Shani Louber אפריל 11, 2020 at 3:19 am

את מהממת ! תודה רבה רבה ❤️

אפרת מזור אפריל 11, 2020 at 12:00 am

תודה קרן
העוגה מאוד טעימה וקלה להכנה, הוראות האפיה מאוד מדוייקות והעוגה נראית נפלא.

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 12:04 am

תודה אפרת

Reply
חלי אפריל 11, 2020 at 10:51 am

העוגה נראית מעולה קרן ואני רוצה להכין אותה אבל אין לי שמנת חמוצה. יוגורט יכול להחליף אותה ? שמנת מתוקה ?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 11:13 am

יוגורט מכיל יותר נוזלים ואני לא ממליצה, לגבי שמנת מתוקה לא ניסיתי, את יכולה להמיר בעוד גבינה לבנה

Reply
חלי אפריל 11, 2020 at 11:21 am

תודה רבה על התשובה הזריזה

Reply
שיר אפריל 13, 2020 at 4:21 pm

העוגה ממש צנחה לי במחצית ….
למה זה קרה ?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 5:28 pm

אולי לא הקצפת מספיק את החלבונים לקצף יציב?
חשוב מאוד.

Reply
קרן אפריל 14, 2020 at 7:20 am

ראשית את מהממת ואני אוהבת את כל המתכונים שלך אחד אחד. שנית לא צולח לי עם עוגות גבינה ולכן שואלת: אחרי 20 דק על 200, עוד שעה בתנור ולכבות או לחכות לצבע מסויים מלמעלה? בסיר ג’חנון קטן. תודה רבה.
*תנור חדש וה160 הוא אכן 160

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 8:03 am

תודה ! אחרי שעה תבדקי שהיא רוטטת מעט במרכז ולא יותר מזה ואז לכבות ולהשאיר בתנור, אם נראה לך שהיא צריכה עוד זמן תני לה.
חשוב גם להקציף חלבונים לקצף יציב.

Reply
שחר אפריל 14, 2020 at 1:03 pm

היי קרן!
מתכננת להכין את העוגה, אבל אין לי שמנת חמוצה בבית..
ניתן להחליף במשהו אחר? עוד גבינה/יוגורט/שמנת מתוקה?
תודה רבה!!

Reply
liz wienlager אפריל 20, 2020 at 1:20 pm

שלום ותודה על המתכון:)
שאלה לי אליך
ההקצפה של ההביצים פעמים כמה אני קוראת
כמה פעם ביצים כי רשום רק 5 ביצים ?

תודה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:02 pm

לא הבנתי את השאלה תכתבי ברור

Reply
אפרת מאי 12, 2020 at 9:30 am

העוגה נראית מדהימה! תודה!!
אם אופים בתבנית קטנה יותר (פס) משך האפיה משתנה?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 9:34 am

תלוי בגודל הפס ואם את משנה משהו בכמויות

Reply
אפרת מאי 12, 2020 at 10:37 am

חצי מהכמות בתבנית אינגליש קייק? תודה

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 11:11 am

כן אחלה

חלה שמתאהבים בה בסיר ג׳חנון - נשואה למאפייה אפריל 23, 2020 at 11:33 pm

[…] למשל עוגת הגבינה הזו , ועכשיו התחלתי לאפות בסיר ג׳חנון גם חלות, שיוצאות כל […]

Reply
הילה סלע מאי 11, 2020 at 1:44 am

איזה עוגה מעולה!!
הכנתי את העוגה אתמול לי ולמשפחתי לכבוד יום האם הבינלאומי – אסון נוראי!
אי אפשר להפסיק לאכול מהעוגה הזאת.
כל כך טעימה וקלה אוורירית.
מתכון אליפות
תודה ❤️

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 6:56 am

איך אני שמחה, היא בת בית אצלינו

Reply
אסנת מאי 15, 2020 at 5:16 am

סליחה על השאלה – לא חסר שומן כלשהו? מרגרינה? חמאה ? משהו?
יש לי מתכון ממש זהה (פרט לכך שלא קיימת גרידת לימון ויש לעוגה גם קרם של אינסטנט) ויש בו 200 גרם מרגרינה. זו עוגה שאני מאד מאד אוהבת ותמיד מצליחה.
ועוד שאלה קטנה – השימוש בסיר הג׳חנון הוא פשוט במקום תבנית או שנדרש לעשות איתו משהו מיוחד?
תודה על הכל ותענוג להריח את כל דפי האתר שלך.

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:38 am

תודה
סיר ג’חנון היה בשביל הגובה תרגישי חופשי להשתמש בתבנית עגולה אחרת, גובה התבנית ישפיע על גובה העוגה.
לא חסר שומן במתכון

Reply
א מאי 24, 2020 at 9:30 pm

שלום,
נראה מעולה, אם אני מרפדת בנייר אפיה , הוא צריך להיות משומן בחמאה או ניתן בתרסיס שמן?

בסיר ג'חנון

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 10:54 pm

שמן אחלה

Reply
ליהי מאי 27, 2020 at 8:56 pm

האם אפשר להמיר את הגבינה בגבינת שמנת?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:25 am

היא תצא מאוד כבדה ולא חושבת שהיא תתפח באותה מידה

Reply
מרוצה אחת מאי 31, 2020 at 4:08 pm

יצאה מ ד ה י מ ה, אורירית ונימוחה ללא גרגריות של ביצה, היה יותר מידי בליל לתבנית 22, החלפתי באמצע לתבנית 24 והבליל הגיע לקצה . כפי שיעצת השארתי שוליים של נייר אפיה בגובה של 2.5 ס"מ מעל קצה התבנית הופתעתי שהעוגה תפחה עד לקצה הנייר, בתהליך ההתקררות היא חזרה לאט לאט לממדים הראשוניים אבל היתה אורירית וגבוהה. שמתי נייר אפיה מבפנים ונייר כסף מבחוץ ובכל זאת היתה מעט רטיבות שחילצתי אותה, שלא הפריע אבל גרמה לי לא להגיש את העוגה הפוכה כפי שהמלצת, נראה לי שצריך לאפות אותה בתבנית שלא מתפרקת. עברתי על הרבה מרשמים של עוגה אפויה ברוח הסופלה היתה לי אינטואציה שיש פה דיוק ולא יותר מידי קורנפלור או קמח גם בצילום ניתן לראות את המרקם שהוא אורירי ונימוח ולא גומי או יבש פירורי, הימרתי נכון ! אנשים אמרו בבראנץ שבועות שזו הכי טובה שלהם "אבאר", אז תודה !

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 4:35 pm

משמח מאוד תודה!

Reply
שפרה חילאי יוני 18, 2020 at 7:32 pm

הי, חשבתי להכניס כמה דובדנים בעוגה לפני האפייה כמובן, מה דעתך?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 8:40 pm

אפשר אבל לא הרבה קצת פוחדת שהם יגירו נוזלים שישפיעו על מרקמה

Reply

Leave a Comment