בשבוע שעבר, המחשב שלי קיבל מכה קטנטונת משולחן העבודה שלי שעשוי זכוכית
ככה בקטנה ממש מהפינה, בזמן שניסיתי להרים אותו עם כוס קפה ביד השניה, תיק על הכתפיים,
ניירות על המחשב, וחטיף קטן בין השיניים.
זו היתה מכה פיצית אבל למחשב נמאס ממני והוא לא נדלק. לקחתי אותו לתיקון,
זה מחשב MAC BOOK של Apple אהובתי, וכל תיקון קטן, עולה לך ביוקר.
לוח האם שלי נפגע, עד עמקי נשמתו, והתיקון עלה לי 1600 ש״ח.
1600 שח בתקופת הקורונה שווה ערך בחשבון הבנק שלי ל 16,000.
שילמתי בשני תשלומים והלכתי הביתה מרוצה.
ביום חמישי הלכה לי המצלמה, מסרבת לצלם. לקחתי לתיקון, והודיעו לי שלא ניתן לתקן אותה.
כבר הייתי מוכנה לשלם כל סכום (חחח מאיפה???) אבל לא עזר לי כלום. היא ישנה ואין לה חלקים.
באותו רגע נראה לי שראיתי רק שחור, כי לא מספיק שלא נכנס עכשיו שקל כבר חודש, אני רק בהוצאות
ועוד למשהו שאני ביום יום עובדת איתו וחייבת אותו.
עבר יום אחד מאז, ויש מצב שהסתדרתי עם מצלמה אחרת, ואני אכתוב על מי שנתן לי אותה
פוסט נפרד בהמשך, היא עוד לא אצלי, ולכן בינתיים אני מצלמת לכם תמונות זוועה באייפון.
בגלל שאנחנו רגע לפני פסח, אני חייבת להתפשר, ומעלה תמונות לא משהו לבלוג, ומבטיחה
לעשות להן תיקון אחרי שמצלמה טובה יותר תהיה בידיי.
עוגת הגבינה הזו, אני קוראת לה סופלה גבינה, כי זה בדיוק המרקם שלה.
אפיתי אותה בסיר ג'חנון בקוטר 22 ס״מ אבל כל תבנית עגולה מתאימה.
הכי חשוב-לקרוא את כל ההוראות לפני, לא לשנות כלום במתכון, ולהקפיד לעשות הכל כמו שכתוב.
אני יודעת שזו תקופת קורונה והרבה אנשים מתקשים בלהשיג ביצים, ואין לי שום עצה טובה בעניין,
חות מזה שאולי להבא כדאי לכולנו לגדל תרנגולות. אז אם לא השגתם ביצים העוגה תחכה לכם
שתכינו אותה מיד כשהקורונה עוזבת את העיר, ואל תדאגו! היא תעזוב.
כמה כללים חשובים:
**שימון התבנית חשוב מאוד אל תוותרו
**הקצפת החלבונים צריכה להיות מדוייקת ולא מעבר למרנג
יציב אחרת לעוגה יהיה מרקם מתפורר
** חום התנור קריטי, לכן אם אתם יודעים שחום התנור שלכם גבוה יחסית
הנמיכו טמפרטורה כי עוגות גבינה לא מומלץ לאפות ביותר מ 160 מעלות.
**לא אופים בטורבו
**אמבטיית המים תעזור לעוגה לא להיסדק במהלך האפייה ותבטיח אפייה אחידה של העוגה
עוגת סופלה גבינה ללא קמח/סיר ג'חנון או תבנית בקוטר 22/24 ס״מ
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L מופרדות
750 גבינה לבנה 9%
1.5 כוסות (300 גר')סוכר לבן
1 גביע שמנת חמוצה (200 גר') אחוזי שומן 15% ומעלה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
5 כפות (50 גר') שטוחות קורנפלור
גרידת לימון מלימון שלם בינוני/גדול
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבנית אפייה, ומרפדים בדפנות ברצועות עבות שיעברו
את שולי התבנית, זה למקרה והעוגה ממש עולה ואתם לא רוצים שהיא תתחיל לנזול בתנור,
ומשמנים שוב גם את הרצועות מבפנים.
בקערת המיקסר מקציפים חלמונים עם סוכר וניל למשך כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גרידת לימון, תמצית וניל וקורנפלור
ובעזרת מרית ומערבבים בתנועות קיפול לתערובת אחידה .
שוטפים את קערת המיקסר והמקצף ומייבשים היטב (זה סופר סופר חשוב שהכל יהיה מאוד נקי ויבש)
ומקציפים שוב חלבונים עם סוכר לבן למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה
מאוד, יציבה ומבריקה . מעבירים את תערובת החלבונים לתערובת הגבינה, ומערבבים.
רצוי לעשות את זה בשלוש פעימות, ולהעביר שליש, לערבב ואז להמשיך.
זה ימנע מהתערובת להישבר כיון שהיא עדינה מאוד.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, ומניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים (מי ברז)
במידה והשתמשתם בתבנית לעוגה מתפרקת חשוב מאוד מאוד, לעטוף אותה בנייר כסף,מבחוץ,
אחרת המים יחדרו לתבנית.
מכניסים את שתי התבניות יחד לתנור, תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים, ואופים 20 דקות.
מנמיכים אחרי 20 דקות טמפרטורה ל 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה. בסיום האפייה העוגה
תהיה ממש מעט רוטטת במרכזה, וזה בסדר. מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה בפנים,
ומניחים כף עץ בין ידית דלת התנור לחוץ שלה, זה יישמור על פתח קטן בתנור.
כשהתנור קר, מוציאים את העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות לשש שעות לפחות או לילה.
מוציאים, הופכים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב עד 6 ימים.
124 Comments
אפשר לוותר על הלימון ? או שספציפית פה זה יקלקל
אפשר לוותר מקוה שזה לא ישפיע מאוד על הטעם שלה, ובעיניי היא לא לימונית מדי, אולי פשוט להוריד לחצי
נראית מעולה! כמה ביצים m (מצרך נדיר היום ) במקום L…?
תודה
להוסיף ביצה
נראה מעולה! אם אין לי קורנפלור או סוכר וניל, מה התחליפים? האם אפשר להחליף סוכר לבן בסוכר חום ? תודה
אפשר קמח תפא במקום קורנפלור
לוותר על סוכר וניל, אם יש לך תמצית וניל זה יספיק
אפשר סוכר חום, זה ישפיע על הצבע
הי קרן, העוגה נראית מדהימה!
אם אני אוהבת את הטעם הלימוני אבל לא את המרקם של הגרדת לימון, אני יכולה להמיר אותו במיץ לימון סחוט טרי? באיזו כמות?
כן, 3-4 כפות נראה לי אחלה
תודה רבה!
אני מאד רוצה להכין את העוגה הזאת ספציפית אך קצת בספק אם תפעול ותקרוס מה אפשר לעשות בשביל לשמור אותו גבוהה.
עוד משהו לפעמים עוגת גבינה יוצאת לי דחוסה טעם ג׳לטין כזה האם המרקם שלה כזה? אך אפשר לא לגרום לעוגה להיות דחוסה
היי אם יש לי סיר ג'חנון 20 סמ זה מתאים?
כן
היי קרן!
זו כנראה עוגת הגבינה האפויה הכי טעימה שהכנתי. כמי שאוהבת מתוק עדין, הכנתי עם כוס סוכר במקום כוס וחצי ויצא בול. הכנתי עם סיר ג'חנון מידה 20 לפי ההוראות אבל יצא מעט מימי למטה ובפנים.
1. יש לך השערה כמה תוספת אפיה אני צריכה לתת לה בפעם הבאה?
2. החלבונים יצאו לי תפוחים קרמיים ולא כמו ענן. זה אומר שנשברו? יכול להיות שבגלל זה יצא מימי?
תודה!
תודה!
גם עניין של חלבונים שאולי התפרקו ועודה שלא רפויה עד הסוף, אפשר להבא לסנן את הגבינה הלבנה לפני שימוש זה יעזור בהפחתת נוזלים העוגה
היי קרן,במידה ואני רוצה להכין את העוגה בתבנית 26 ,להכפיל כמויות ב40 אחוז?
תודה רבה
ב 50%
היי קרן! תודה רבה על המתכון!
יש לי שאלה קצרה- אחוזי השומן קריטיים פה? יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז וגבינה לבנה 5 אחוז.. מה דעתך?
לא קריטי
תודה! עוד שאלה- באיזו תבנית את ממליצה להשתמש למים ולאיזה גובה המים צריכים להגיע?
כל תבנית שהיא יותר גדולה מתבנית העוגה שיש לך בבית, ואם אין, אז תבנית התנור המרובעת, המים צריכים להגיע קצת מעל תחתית התבנית של העוגה ולא
מעבר, הם נועדו ליצירת אדים בתנור.
היי קרן! לא משנה כמה אני עוטפת את התבנית בנייר כסף (כמו רינג) עדיין נכנסים לי מים לתוך התבנית. האם יש אפשרות לשים את התבנית עם המים בתחתית התנור ליצירת אדים או שחשוב שתבנית העוגה תשב על התבנית עם המים?
אין בעיה להניח בתחתית רק שזה לא אמור לקרות מה שתיארת.
ולי את מוזגת יותר מדי מים… סהכ אמורה להיות שכבה קטנה של מים בתבנית
תודה! עוד שאלה- באיזו תבנית את ממליצה להשתמש למים ולאיזה גובה המים צריכים להגיע?
הכל כתוב בפוסט ממש ברור.
וואו נראת סוף!
כמה קריטי אם אני משתמשת בשמנת 10% וגבינה 5%?
לא קריטי
היי, אפשר להשתמש בגבינה לבנה 5% במקום 9?
גן
שלום מסקוטלנד הרחוקה! עשית חשק וגמלה בלבי ההחלטה להכין. הבעיה היא שאין לי פה גבינה לבנה, לא בטוחה שהם בכלל שמעו על הקונספט פה בבריטניה. איזו גבינה יכולה להתאים במקום? חתיכת אתגר..
היי ניצן, אני בארה"ב ומשתמשת פה ביוגורט יווני Greek yogurt או יוגורט איסלנדי icelandic skyr
שניהם מאוד דומים בטעם ובמרקם לסקי. מקווה שעוזר
חג שמח
ודה מארי על התגובה לניצן, חג שמח
היי קרן,
הכנתי את העוגה והיא באמת יצאה ממש טעימה, פירקנו חצי איך שהוצאנו אותה מהמקרר, אבל היא יצאה מלאה מים ורכה מדי, יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בגבינה 5%? או שאולי הייתי צריכה עוד זמן בתנור?
השתמשתי בתבנית חד פעמית של 25.
שאלה נוספת, יש מצב להוריד מהסוכר בלי שזה יפגע במרקם?
הי מיכל, אפייה ממושכת אמורה ״לייבש״ את הנוזלים שבגבינה וכנראה שהעוגה עוד לא היתה מוכנה לגמרי. יש הבדלים בסוגי תנורים ואולי אצלך העוגה היתה צריכה עוד
קצת זמן, זה גם תלוי בסוגי הגבינות וכמובן שעדיף 9%.
אל תורידי מהסוכר זה לגמרי יפגע במרקם. בהצלחה
בס"ד
ניראה מדהים
אם אני יכין את העוגה בתבנית בינונית (105)
בתור בסיס לעוגת קרם (הכוונה שלי שתיהיה נמוכה), העוגה תיהיה טעימה ואורירית, ותיצא טוב?
מחכה לתשובה
בתודה מראש
מנילה שכן
אני חושבת שריקוטה תוכל להוות תחליף
הי, אני מתגוררת באנגליה מזה שנים, והמקבילה לגבינה לבנה היא או: Fromage Frais, רק שהיא עם כמעט 0% שומן, או שאני משלבת בין מסקרפונה, שמנת חמוצה ו Quark, או ריקוטה. חשוב מאד להניח אותן על מסננת לפחות חצי שעה לפני נערבוב, כדי שיגיעו נוזלים, ואז העוגה תצא נוזלית בחלקה. אני גם מוסיפה 3 כפות אינטרנט פודינג וניל, מה שמעניק לעוגה טעם גלידה עדין.
יש מצב לותר בכלל על הקורנפלור ולא להחליף בכלום? אולי להחליף גביע של 9 אחוז בגבינת שמנת בשביל היציבות?
העוגה תיפול בלי הקורנפלור אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה או באינסטנט פודינג וניל, ואז להוריד את הוניל והסוכר וניל..
מכינה לערב חג את העוגה הזו! תוכלי לפרט על החלק של הריפוד ברצועות? במה להשתמש לשם כך, ואיך עושים את זה? תודה!
לצערי לא הספקתי להכין מדריך בוידאו
גוזרים רצועות של נייר אפייה הרוחב שלהן אמור להיות רחב יותר מגובה התבנית.
משמנים את התבנית ומניחים את הרצועות בפנים, על כל קוטר התבנית. על התבנית להיות משומנת כך הרצועות יידבקו אליה, ואז יש לשמן את הרצועות שוב לפני הכנסת הבלילה לתבנית.
יש לי תבנית 26…. העוגה תהיה נמוכה מדע? שווה לנסות אותה ?
לא בטוח שהיא תצא מאוד נמוכה, את יכולה גם להוסיף מעליה קרם וניל או קצפת בהגשה זה יגביה אותה
זאת האחת שלי לחג, ניתן להכין בתבנית מרובעת 22*22 ?
הי קרן, העוגה נראית מדהימה!
אם אני אוהבת את הטעם הלימוני אבל לא את המרקם של הגרדת לימון, אני יכולה להמיר אותו במיץ לימון סחוט טרי? באיזו כמות?
בתור חולה עוגות גבינה, אצייןשהעטדה נראית סוף, אבל לכולן יש את אותה מגקעת. פשוט מתוקות בטירוף. זה תמיד מאוד מאוד מפריע לי.
האם ניסית או שמעת על מישהו שניסה עם חצי מכמית הסוכר ומה היתה התוצאה?
לסוכר יש תפקידים נוספים פרט למתיקות, ברגע שמורידים כמות סוכר העוגה לא תעלה לגובה הרצוי, וכך לא תצא אוורירית, אפשר להוריד 1/4 כוס ולא יותר
היי קרן האם ניתן לעשות בתבנית מרובעת 22*22?
בטח
היי לא הבנתי מזאת אומרת מרפדים בדפנות ברצועות עבות שיעברו את שולי התבנית בתחילת ההסבר להכנת העוגה?..
הי חן
הכוונה שרצועות נייר האפייה יהיו עבות ויציצו מעל התבנית אם במקרה הבלילה עולה למעלה שלא תנזל
עוד שמהו… יש לך המלצה (אם מתאים לדעתך) לאיזה רוטב פירות יער כדי להגיש ליד… (העוגה שלי בתנור)
לבשל קצת פירות יער על הגז עם קצת סוכר טיפי מים וטיפה מיץ לימון ולצנן … זה ממש פשוט
הי
האם אפשר להחליף גרידת לימון בתפוז (שונאת עוגות לימוניות)
תודה וחג שמח!!!
אפשר אין בעיה ואפשר גם לוותר
היי, אז העוגה בתנור ברגעים אלה ממש:) החלק העליון נראה שקצת נשרף. רציתי לוודא שהבנתי נכון, והופכים את העוגה? (היא לא תישבר?, איך עושים את זה? )
תודה
הופכים אחרי צינון מלא וקירור במקרר של כמה שעות
פשוט להניח צלחת גדולה מעל ולהפוך בזהירות
כמה שאלות .. האם אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית? מפחדת שחד פעמי יידבק ולא אצליח להפוך… כתבת שלא אופים בטורבו .. אז במה כן? ואחרונה.. העוגה תשרוד נסיעה של שעה? (אחרי התייצבות של רק שעה במקרר..). תודה רבה !!
אפשר לאפות בחד פעמי, ההוראות של שימון התבנית וריפוד בנייר אפייה בדפנות תקפות גם פה.
אם לא אופים בטורבו הכוונה לחום תחתון עליון.
אם העוגה התייצבה מספיק היא יכולה להחזיק מעמד בנסיעה.
ליתר בטחון תעמידי אותה על קרחונים בתוך מגש שלא תזוז.
בהצלחה
וואו יצא מטורף !! יצא מהתבנית והחזיק נסיעה פשוט מושלם תודה :))
קולולולולו אני ממש שמחה!
יצא פשוט מושלם!
חבל שאי אפשר להעלות תמונה
משמח ממש תודה רבה
ניתן להחליף את הקורנפלור במשהו אחר? קמח תפוחי אדמה
קמח תפא או אינסטנט פודינג וניל
אפשר 4 ביצים גדולות ?
4 גדולות גודל L?
או 4 גדולות גודל XL
לא ציינת
4 גדולות Large תודה ! 🙂
זה בעצם במקום חמש, זה אפשרי אבל אולי העוגה תצא פחות גבוהה והמרקם שלה יהיה פחות אוורירי, ועדיין היא תהיה מצויינת
את מהממת ! תודה רבה רבה ❤️
תודה קרן
העוגה מאוד טעימה וקלה להכנה, הוראות האפיה מאוד מדוייקות והעוגה נראית נפלא.
תודה אפרת
העוגה נראית מעולה קרן ואני רוצה להכין אותה אבל אין לי שמנת חמוצה. יוגורט יכול להחליף אותה ? שמנת מתוקה ?
תודה
יוגורט מכיל יותר נוזלים ואני לא ממליצה, לגבי שמנת מתוקה לא ניסיתי, את יכולה להמיר בעוד גבינה לבנה
תודה רבה על התשובה הזריזה
העוגה ממש צנחה לי במחצית ….
למה זה קרה ?
אולי לא הקצפת מספיק את החלבונים לקצף יציב?
חשוב מאוד.
ראשית את מהממת ואני אוהבת את כל המתכונים שלך אחד אחד. שנית לא צולח לי עם עוגות גבינה ולכן שואלת: אחרי 20 דק על 200, עוד שעה בתנור ולכבות או לחכות לצבע מסויים מלמעלה? בסיר ג’חנון קטן. תודה רבה.
*תנור חדש וה160 הוא אכן 160
תודה ! אחרי שעה תבדקי שהיא רוטטת מעט במרכז ולא יותר מזה ואז לכבות ולהשאיר בתנור, אם נראה לך שהיא צריכה עוד זמן תני לה.
חשוב גם להקציף חלבונים לקצף יציב.
היי קרן!
מתכננת להכין את העוגה, אבל אין לי שמנת חמוצה בבית..
ניתן להחליף במשהו אחר? עוד גבינה/יוגורט/שמנת מתוקה?
תודה רבה!!
היי קרן אפשר לשים בתחתית העוגה עוגיות מרוסקות?
בטח שאפשר וזה ייצא מעולה
שלום ותודה על המתכון:)
שאלה לי אליך
ההקצפה של ההביצים פעמים כמה אני קוראת
כמה פעם ביצים כי רשום רק 5 ביצים ?
תודה
לא הבנתי את השאלה תכתבי ברור
העוגה נראית מדהימה! תודה!!
אם אופים בתבנית קטנה יותר (פס) משך האפיה משתנה?
תלוי בגודל הפס ואם את משנה משהו בכמויות
חצי מהכמות בתבנית אינגליש קייק? תודה
כן אחלה
איזה עוגה מעולה!!
הכנתי את העוגה אתמול לי ולמשפחתי לכבוד יום האם הבינלאומי – אסון נוראי!
אי אפשר להפסיק לאכול מהעוגה הזאת.
כל כך טעימה וקלה אוורירית.
מתכון אליפות
תודה ❤️
איך אני שמחה, היא בת בית אצלינו
סליחה על השאלה – לא חסר שומן כלשהו? מרגרינה? חמאה ? משהו?
יש לי מתכון ממש זהה (פרט לכך שלא קיימת גרידת לימון ויש לעוגה גם קרם של אינסטנט) ויש בו 200 גרם מרגרינה. זו עוגה שאני מאד מאד אוהבת ותמיד מצליחה.
ועוד שאלה קטנה – השימוש בסיר הג׳חנון הוא פשוט במקום תבנית או שנדרש לעשות איתו משהו מיוחד?
תודה על הכל ותענוג להריח את כל דפי האתר שלך.
תודה
סיר ג’חנון היה בשביל הגובה תרגישי חופשי להשתמש בתבנית עגולה אחרת, גובה התבנית ישפיע על גובה העוגה.
לא חסר שומן במתכון
שלום,
נראה מעולה, אם אני מרפדת בנייר אפיה , הוא צריך להיות משומן בחמאה או ניתן בתרסיס שמן?
בסיר ג'חנון
שמן אחלה
האם אפשר להמיר את הגבינה בגבינת שמנת?
היא תצא מאוד כבדה ולא חושבת שהיא תתפח באותה מידה
יצאה מ ד ה י מ ה, אורירית ונימוחה ללא גרגריות של ביצה, היה יותר מידי בליל לתבנית 22, החלפתי באמצע לתבנית 24 והבליל הגיע לקצה . כפי שיעצת השארתי שוליים של נייר אפיה בגובה של 2.5 ס"מ מעל קצה התבנית הופתעתי שהעוגה תפחה עד לקצה הנייר, בתהליך ההתקררות היא חזרה לאט לאט לממדים הראשוניים אבל היתה אורירית וגבוהה. שמתי נייר אפיה מבפנים ונייר כסף מבחוץ ובכל זאת היתה מעט רטיבות שחילצתי אותה, שלא הפריע אבל גרמה לי לא להגיש את העוגה הפוכה כפי שהמלצת, נראה לי שצריך לאפות אותה בתבנית שלא מתפרקת. עברתי על הרבה מרשמים של עוגה אפויה ברוח הסופלה היתה לי אינטואציה שיש פה דיוק ולא יותר מידי קורנפלור או קמח גם בצילום ניתן לראות את המרקם שהוא אורירי ונימוח ולא גומי או יבש פירורי, הימרתי נכון ! אנשים אמרו בבראנץ שבועות שזו הכי טובה שלהם "אבאר", אז תודה !
משמח מאוד תודה!
הי, חשבתי להכניס כמה דובדנים בעוגה לפני האפייה כמובן, מה דעתך?
אפשר אבל לא הרבה קצת פוחדת שהם יגירו נוזלים שישפיעו על מרקמה
היי:) נראה ממש טוב
רק לא הבנתי לגבי התבנית בתנור .. אי אפשר לשים פשוט בתחתית התנור תבנית עם מים חמים? או שתבנית העוגה חיבת להיות בתוך תבנית של מים… כמה מים? והאם תבנית חדפ מכסף זה יהיה טוב:)
מנסיון שלי עדיף שהתבנית תשב בתוך תבנית מים
למזוג מים לחצי גובה ואפשר חדפ
שלום קרן,
אתחיל בזה שאני מכינה עוגת גבינה כל חמישי לכבוד שבת קודש וחברה הכירה לי את האתר שלך והמתכון הראשון שמשך אותי זה כמובן העוגה הזאת. הכנתי אותה וברצוני להחמיא לך שהטעם שלה מאוד טעים ומיוחד ואפילו קצת שובר שגרה..
הכנתי אותה בתבנית עגולה חד פעמית עם השוליים הגבוהים, שימנתי והנחתי אותה בתוך תבנית התנור עם מי ברז כמו שרשמת בגובה המתאים. הוצאתי אותה מהתנור כשהיא הייתה רוטטת, שחומה וסדוקה כמו שצריך (אח"כ היא הסתדרה כשהתקררה), הכנתי לה ציפוי קצפת במתיקות עדינה שזה מאסט מבחינתי, הכנסתי ללילה שלם ובבוקר כשטעמנו ממנה היא הייתה מעולההה בטעם אבל התבאסתי שכל החלק התחתון שלה פשוט לא היה אפוי ולא ניתן אפילו היה להוציא אותה את חתיכת המשולש בשלמות מהתבנית. ולכן שאלתי היא – איך באמת אפשר לדעת האם העוגה מוכנה??? כי הלכתי לפי הזמן שכתבת וזה ברור שזה לא התאים לתנור שלי.. ודבר נוסף שתהיתי, אולי זה בדיוק החלק התחתון שנגע במים בתבנית? אולי עדיף פעם הבאה למקם את תבנית עם המים בתחתית התנור? כמו שאני בדר"כ עושה עם עוגות גבינה אחרות.. כי ברור לי שאני רוצה לעשות את העוגה הזו שוב.
אני חושבת שעשית הכל לפי מה שכתוב ואולי הבעיה טמונה דווקא בגבינה הלבנה, לכן אני ממליצה להבא לסמן תחילה את הגבינה הלבנה בחיתול לפחות לשעה לפני שימוש
בוקר טוב,
אני יודעת שענית כבר שלא ניתן, אבל יש לי בחג אנשים עם תזונה קטוגנית, אז האם אפשר קמח שקדים, במקום קורנפלור או האם גבינות שמנות יותר יעזרו? אפילו לסנן לפני כן…
והאם סוויטנגו (תחליף סוכר) יכול לעבוד? יודעת שלא התנסית, אבל על פניו, המרקם הוא כשל סוכר ולא נוזלי.
תודה וחג שמח!
לאל
קרן (מוזר לי להשתמש בשם כאילו מכירים 😉
אני בדרך כלל נחבא אל הכלים ולא כותב (למרות שהפנטזיה גם לחלוק מתכונים ממקומות שונים בעולם קיימת), אבל הפעם מרגיש שחייב לכתוב. המתכון פשוט מעולה. העוגה פשוט מצויינת. באמת שבין עוגות הגבינה האפויות הטובות שיש. אני הורדתי לכוס ורבע סוכר, ולטעם האישי שלי זה בהחלט מספיק. פרט לזה, שום שינוי, כי מושלם לא משנים. תודה רבה על עוד מתכון נפלא.
איך אני שמחה שכתבת לי! תודה רענן
היי קרן, אם אני בכל זאת רוצה את העוגה המדהימה הזו ללא סוכר, באיזה תחליפים אוכל להשתמש?
אני יודעת שיש כל מני תחליפים כגון סוויטאנגו מאמינה שיעבוד אחלה
עוגה מעלפת ! מאז שהכנתי פעם ראשונה – כל הזמן מבקשים שאכין . טעימה , עדינה ולא כבדה . איזה כיף. תודה קרן
כמה כייף לשמוע תודה סימונה
האם אפשר להקפיא לכמה ימים אחרי ההכנה?
נראית מעולה!
מסיבות בריאותיות אחותי לא יכולה לאכול גבינה לבנה (הרבה נתרן). חושבת שאפשר להמיר בריקוטה? ולהשתמש בשמנת חמוצה שמנה יותר? תודה!
אפשר לגמרי
במה אפשר להחליף את הגבינה והשמנת כדי שלא יהיה חלבי?
זו עוגת גבינה , עוגות גבינה הן חלביות
האם ניתן להכין ולהקפיא לכמה ימים לפני שאוכלים?
פחות מומלץ להקפיא סופלה
היי קרן
קודם כל – תודה רבה על המתכון
שאלה – אפיתי את העוגה היום, עשיתי ממש לפי השלבים הכל והיה נראה מושלם, עד שבשלב הסופי כשמשאירים את העוגה בתנור להצטננות עם דלת טיפה פתוחה – יצאו הנוזלים מהעוגה ממתחת לתבנית (אפיתי בתבנית קפיץ, והתבנית עם המים הייתה למטה, כלומר תבנית עוגה ומים לא נגעו אחת בשני)
נוזל שומני כזה , איפה טעיתי?
לפעמים זה קורה מנוזלים שיש בגבינה, אז מקסימום להבא לסמן את הגבינה כמה שעות קודם
היי קרן!
יש לי בבית רק ביצים XL האם אני כולה לשים 4 במקום 5?
תודה
כן
הי קרן
תודה על כל המתכונים המושלמים שמככבים אצלנו כל ארוחה
רציתי לשאול
העוגה הזאת פעם שנייה נוחתת לי אחרי שהיא מחכה בתנור שהיא מתקררת
מה הסיבה?
יש הרבה סיבות לנחיתת עוגת גבינה לא תמיד יודעת להגיד מה היתה אצלך הבעיה, אבל קרם וניל מעל תמיד יפתור בעיות גובה