העוגה הזו שתיבדל לחיים ארוכים ממש, זו העוגה שהכנתי הכי הרבה פעמים (ולא רק אני) לפני שהיא עלתה לאתר.
את המתכון אני מכירה הרבה שנים, זה מתכון לקאסי לעוגה איטלקית, והכנתי אותה בפעם הראשונה, והזילוף של הריקוטה לא הצליח לי.
הוא נטמע בתוך העוגה ולא ראו אותו ובעיניי זה כל היופי שלה.
אבל הטעם היה וואו. אז הכנתי שוב, ושוב היא לא יצאה יפה אבל טעימה פחד.
שירה שעובדת איתי ואחראית על הכנות העוגות פה בסדנאות, שמרה את המתכון והיתה מכינה אותה כל פעם לאורחים והם היו
עפים עליה ואני לא הייתי מרוצה מהתוצאה של הנראות ולא העליתי אותה. ואז בשבוע שעבר שירה הכינה אותה בתבנית פאי מתפרקת,
ופתאום הזילוף של הריקוטה מלמעלה התקבל הכי יפה שראיתי והעוגה יצאה מהתנור בדיוק כמו שחלמתי שתראה.
היו פה צרחות, ובאסה שלא הספקתי לצלם לאתר, אבל לא נרגעתי. בעיקר משום שאחרי שהעליתי תמונה שלה לסטורי אנשים השתוללו!
ובעיקר כי כל מי שטועם אותה לא נרגע.
אז ברגע אחד של זמן פנוי בשש בבוקר 🙂 מיהרתי להכין אותה שוב הבוקר בתבנית פאי, התפללתי חזק, כי לא ידעתי אם אצליח כמו ששירה הצליחה.
אבל זה עבד! והעוגה יצאה יפיפיה וכל כך טעימה, ואתם רציםםםם להכין אותה.
אז למה דווקא בתבנית פאי? כי היא יחסית תבנית נמוכה, וכשאפיתי את העוגה בתבנית גבוהה הריקוטה פשוט נבלעה בפנים ולא היתה ספירלה.
אז אני מקוה שתכינו כמוני, אין מה לפחד מתבניות פאי מתפרקות, מדובר בבלילה של עוגה לא נוזלית בכלל ואין סכנה שתזלוג בתנור.
בהצלחה אהובים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת ספירלת ריקוטה תפוז איטלקית/תבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
לספירלת ריקוטה:
1.5 כוסות גבינת ריקוטה (370 גר׳)
3 כפות דבש
כף גרידת תפוז (אוהבי התפוזים תגדילו ל 2 כפות)
לעוגה :
120 גר׳ חמאה רכה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
כפית מחית וניל
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
כפית אבקת אפייה
מעט מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית פאי מתפרקת.
בקערה בינונית מערבבים גבינת ריקוטה עם גרידת תפוז ודבש.
מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, קמח שקדים וקצת מלח.
בקערה נפרדת מערבבים עם מרית חמאה רכה וסוכר עד לקבלת מרקם משחתי אחיד.
מוסיפים את הביצים ואת הוניל וטורפים היטב, לוקח קצת זמן לביצים להיטמע בבלילה וזה בסדר.
מאחדים עם היבשים, וכשהבלילה אחידה מעבירים אותה לתבנית ומיישירים .
גוזרים עם מזפריים את הקצה של שק הזילוף, שיהיה טיפה רחב, ומזלפים את הריקוטה בצורת ספירלה, מומלץ להתחיל לזלף מאמצע
העוגה כלפי חוץ.
אופים את העוגה כ 30-35 דק׳ עד להשחמה. היא מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים ומצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומקשטים באבקת סוכר ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים
**אפשר להמיר ריקוטה בגבינת טוב טעם או תבור
**אפשר במקום לזלף את הריקוטה מלמעלה פשוט למרוח אותה כשבה מעל העוגה, פחות יפה בעיניי אך טעים.
49 Comments
נראה מהמם! התפוזים זה רק בחלק של הריקוטה?
כן אם את אוהבת את יכולה כמובן להוסיף לבלילה , לי באופן אישי זה הספיק
היי קרן.כמה זה בגרמים כוס וחצי ריקוטה
מדדתי. 370 גרם
תודה רבה!!! עזרת פה למלא אנשים
היי אפשר במקום הריקוטה לשים מסקרפונה?
מניחה שכן לא ניסיתי
הי קרן
מה גודל התבנית של הפאי?
מה המשקל של הריקוטה?
אפשר קמח תופח במקום אבקת אפיה?
כן בטח
כמה זה כוס וחצי ריקוטה בגרמים?
מצטרפת לשאלה
נראה מדהים. כמה גרמים זה כוס וחצי ריקוטה?
מצרטפת לשאלה
כרגיל מושלם! המראה ופירוט המתכון.
מה אפשר לשים במקום מחית וניל? תמצית וניל? כמה?
תודה רבה
היי קרן מצטרפת לשאלתה של אתי 1.5 כוסות ריקוטה הכוונה שלך לקופסה וחצי של גבינת ריקוטה טבעית?
מה המשקל של הריקוטה ? כתוב במתכון כוס וחצי איך מתרגמים את זה לגרמים?
תודה
זה כתוב ליד
1.5 כוסות גבינת ריקוטה (370 גר׳)
מוזר שאת לא רואה
היי קרן
אם אני רוצה עוגה גדולה יותר
באיזה תבנית את ממליצה לאפות ?
בשביל עוגה גדולה יותר צריך לשנות יחס מרכיבים
אם תמירי לתבנית 26 צריך להגדיל מצרכים בעוד 50%
היי קרן,
נדיר שאני לא מנסה את הנסיונות שלך
הכל מעולה!!
תודה
מרים
תודנ רבה מרים !
היי קרן
הגבינה יצאה לי רכה מדי
מה הכוונה רכה מדי? אולי ערבבת יותר מדי
היי,
כשמערבבים את הריקוטה היא דיי נוזלית ולא הצלחתי לעשות ספירלה כמו שהמלצת, מה גם שהסרטון שלך הריקוטה נראית דיי מוצקה… למה?
לא צריך לערבב יןתר מדי, זה הופך אותה לנוזלים . אולי זה מה שקרה לך איתה
היי קרן. הכנתי היום. יצאה שלמות במראה ובטעם! בדיוק כמו שדמיינתי אותה כשקראתי את תיאורייך! איטליה זה כאן! תודה ושבת שלום!
ככ משמח
הי, מה אפשר לשים בקיץ במקום גרירת תפוז?
היום יש תפוזים כל השנה אין בי מה להשיג תפוז
היי,
אשמח לתשובה על השאלה שזחרה כמה פעמים ללא מענה – כוס וחצי ריקוטה? – למה לא להתייחס למשקל?
לי אישית אין אמת מידה כזו כוס. יש האומרים 220 מ"ל, יש האומרים 240 מ"ל ונתשקלתי גם ב-180.
בכל מקרה נחמצד יהיה אם יהיה רשום במתכון.
תודה רבה רבה. העוגה נראית אחלה. הלוואי ותצא כמו בתצלום
כרגיל אין אצלך פספוסים, עוגה מופלאה, מיוחדת וקלה. תודה רבה!
תודההה
הי קרן,
כמה קמח להוסיף אם אני מוותרת על השקדים (אלרגיה).
תודה
לא הייתי מוותרת אלא משתמשת באגוז אחר, אם אין ברירה תוותרי אבל זה חלק מהיייחוד שלה
בבקשה תעני לשאלה שחוזרת, כוס וחצי ריקוטה, כמה בגרמים?
אודה לתשובתך
לא ברור מה הקטע, את עונה לשאלות אחרות, למה לא לזאת שחזרה הכי הרבה פעמים? כמה גרמים זה כוס וחצי ריקוטה?
מאוד מוזר וחשוד שאת לא עונה, בכל זאת מחכה לתשובתך.
מוזר וחשוד זה גדול
מדובר במתכון לא בחקירה משטרתית
לא שקלתי ולכן זה לא מופיע בגרמים,
מדדתי כןס וחצי וזה מה שכתבתי במתכון.
וכל מי שמעונין להכין את המתכון, ימדוד כוס וחצי.
כשאמדוד בגרמים בהזדמנות אציין זאת.
ואם אתה במקרה מודד כמה זה כוס וחצי בגרמים נשמח מאוד לשמוע
הכנתי בתבנית פאי 24, העוגה לא נאפתה אחרי 35 דקות והייתי צריכה לאפות כשעה
והריקוטה יצאה נוזלית …אבל העוגה היתה טעימה רק לא יפה במיוחד
אשמח לטיפים וההערות לפרעה הבאה
אולי התנור שלך חלש או שהתבנית קטנה מדי לבלילה
המתכון פצצה .דייקתי את ההוראות עם תבנית פאי מושאלת ויצא מצויין . עשיתי ליום הולדת של אוהבת עוגות גבינה והיה ממש מוצלח . תודה
אלופה אפרת תודה
הי קרן
תודה על המתכונים המעולים, משתמשת בהם מלא ונהנת!
רציתי לשאול
אני רוצה להכין עוגה מיוחדת למישהי שממש אוהבת שילוב של תפוזים ושוקולד, אוכל להפוך איכשהו את העוגה או הקרם גבינה לשוקולדיים? תודה רבה!
מושלמת! תודה!
יצאה אחלה עוגה! טעימה מאוד וקלה להכנה
תודה
עוגה מושלמת!!
אפשר להתאים אותה לפסח? במה ניתן להמיר את הקמח הלבן?
אפשר לנסות להמיר לקמח שקדים עם קורנפלור
תודה. אנסה. שאלה אחרונה.. כמה קורנפלור?