***הפוסט צולם מחדש בתאריך 12/08/17***
שמגיע הרגע בו הפירות שבמקרר או על השיש כבר לא במצב אכילה
זה הרגע להכין עוגת פירות קייצית
היא כל כך טעימה וקלה להכנה
שמאז הפעם הראשונה שהכנתי אותה היא מכבבת שוב ושוב ושוב אצלינו
ואף פעם לא נמאס ממנה.
כל מה שצריך כדי להכין אותה אלו
2 קערות, תבנית אחת וחמש דקות עבודה
ויש לכם עוגה מ ד ה י מ ה.
עוגת פירות קיץ ושקדים/ לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
מה צריך :
1/2 כוס (100 גר) שמן קנולה
1 כוס (140 גר') קמח
1/2 כוס (50 גר') שקדים טחונים לאבקה
2 כפיות א. אפיה
רבע כפית מלח
גרידה ומיץ מחצי לימון
1 ביצה גודל L
1/2 כוס 120 מ״ל) חלב (אני השתמשתי בחלב סויה)
כוס סוכר+ 2 כפות (220 גר')
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
תערובת של כ 7-8 פירות קיץ: משמשים, אפרסקים, נקטרינות, תותים, שזיפים ואפילו תפוחים או אגסים
חצויים וחתוכים לריבועים (לא קלופים)
1/4 כוס (25 גר') שקדים מולבנים חצויים
2 כפות (20 גר')חמאה רכה רכה
איך מכינים:
מחחמים תנור ל 180 מעלות
בקערה מערבבים קמח, שקדים טחונים אבקת אפייה ומלח
בקערה נפרדת מערבבים שמן, ביצה, חלב, גרידת ומיץ לימון, כוס סוכר ותמצית וניל
מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית.
מסדרים את הפירות מעל התערובת.
בקערה הריקה (זו שפעם היה בה קמח…) מערבבים 2 כפות סוכר, שקדים מולבנים ו 2 כפות חמאה
מפזרים את התערובת מעל הפירות באופן אחיד
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש
מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה.
מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ומגישים עם קצפת מעט ממותקת בצד.
העוגה מעולה גם כשהיא חמה.
**לגרסת פרווה המירו חלב בחלב סויה ואת הציפוי אפשר להכין עם שמן קוקוס במקום חמאה, או לוותר על החמאה.
**אפשר להכין בתבנית 24 ס״מ ואז העוגה תצא מעט נמוכה יותר, וזמן האפיייה יתקצר מעט.
85 Comments
יצא מדהים!! רטובה מאוד מלמטה, אז קצת מתפרקת, אבל קצרה שבחים רבים!
נכון היא קצת מתפרקת אבל היא שווה כל ביס:-)
לתבנית 26 גבוהה בכמה להכפיל את הכמויות?
מנסיון שלי הכפלה לא עובדת בעוגה הזו
עוגה מעולה קרן היום כשהכנתי הורדתי ל⅔ כוס סוכר לתערובת עצמה וכף סוכר חום אחת לתערובת למעלה (+ מעט קינמון). יוצא עדיין מעולה ומתוקה. תודה לך!
תודה מירה
עוגה מעולה! מוצלחת ביותר
תודה טלי
יש לי מתכון שלך שנקרא עוגת השזיפים של הניו יורק טיימס . זו אותה עוגה ?
הי רותם זו לא אותה עוגה
שתיהן מצויינות
תודה רבה .
אפשר לתחלף את החלב בחלב שקדים?
כן אין בעיה
העוגה נראית מעולה, אני רוצה להכין את העוגה בגרסה נטולת גלוטן , במה אפשר להחליף את הקמח לבן ?
להחליף את כל כמות הקמח בקמח שקדים
תחליף מוצלח לשקדים החצויים?
אפשר פקאן או פשוט לוותר על השקדים בציפוי
היי מה הגודל של הכוס שאת משתמשת אני תמיד עושה מהעוגות שלך ולא יוצא לי טוב אני מודדת בכוס שתיה חד פעמי
זו הסיבה שלא יוצא לך טוב
הכוונה לכוס מידה
תקני סו כוסות מידה ותעבדי רק איתו זה ממש לא הכמות של חד פעמי
תודה לכוס מידה יש גדלים אן שזה מגחע סטנדרט?
כוס מידה זה סטנדרט עולמי
כוס מדידה של 240 מ"ל או 250 מ"ל? זה לא כלכך סטנדרט עולמי 🙂
אפשר במקום חלב מים או מיץ תפוזים?
יעבוד עם תאנים?
בטח! אתמול מישהי הכינה עם תאנים
תודה על התגובה המהירה וגם הזדמנות לאמר לך שהבלוג שלך מהמם וכל מתכון הוא הצלחה ❤️
איזה כייף לי לשמוע תודה
עוגה מדהימה, פתרון מושלם לפירות שעוד רגע יזרקו. תודה
הי קרן המדהימה! מכורה מכורה לבלוג שלך! האם אפשר לעשות בשני אינגליש קייק במקום?
היי קרן!
האם ניתן לאפות כעוגות אישיות?
בטח, קחי בחשבון שזמן אפייה מתקצר
בוקר טוב…את אופה את העוגה.. או העוגות בכלל.. בטורבו?
אני לא אופה בטורבו
זה כל כך מגרה. את חושבת שזה יעבוד עם תפוחים , אם אפרוס אותם לפרוסות דקות מאד?
ברור!
עוגה מושלמת, מכינה אותה כל כך הרבה פעמים, תמיד טעימה וקוצרת מחמאות.
תודה לל
תודה לימור לגמרי אחת הפייבורטיות שלי באתר
עוגה נפלאה
יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה?
אפשר ב 80 גר׳
היי קרן, כוס יבשים זה 140 גרם וכוס רטובים זה 240 מל? תודה רבה
זה מתכון ככ ישן שהוא כתוב בלי מידות, עכשיו תיקנתי, תודה
שלום קרן,
הכנתי את העוגה. יצאה נפלאה מבחינת הטעם אך התפרקה בחיתוך והמרקם לא נראה דחוס כמו שלך…
בנוסף, כל הפירות והקראמבל שקעו למטה:( מה יכולה להיות הסיבה לכך? ואיך אפשר להימנע מכך בפעם הבאה? יש לציין שחתכתי את הפירות לריבועים קטנים יחסית. האם פה הבעיה?
אולי מסת הפריות היתה גדולה מדי
נסי להבא לקמח אותם בקורנפלור
השתמשתי רק ב 4 נקטרינות… אולי לחתוך לחתיכות גדולות יותר?
לא ככ משנה… העיקר שיצא טעים
היי נראה מעולה . אפשר להכין בקאפקייקס?
אין בעיה
אפשר להשתמש במים או מיץ תפוזים במקום חלב?
מיץ זה מעולה
היי קרן,
קודם כל זאת העןגה האהובה עליי והיא אף פעם לא מאכזבת!!!
אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר? על מנת שהיא תהיה טבעונית?
תודה
שמחה לשמוע
אפשר לנסות 1/2 כוס רסק תפוחים
עוגה מושלמת וטעימה, הכנתי אותה ארבע פעמים ברצף, כל פעם עם פירות שונים.
תודה לך
תודה לימור
הי קרן
העוגה יצאה כעת מהתנור ניחוח נהדר
אך מדוע הפירות טבעו לי בעוגה..?
קורה לפעמים כשהפירות גדולים או כבדים מדי, אפשר להבא פחות פירות , בטוחה שיצאה טעימה גם כך
היי מתאים לצפות בשמנת מתוקה?
היי קרן, את הפירות לחתוך לריבועים או שמיניות? כי במתכון רשמת ריבועים ובתמונות יש שמיניות.. או שזה לא באמת משנה?
תודה!
מתאים להוסיף מנגו טרי?
בהחלט
מושלמת וקלה להכנה! תודה:)
היי! קודם כל תודה על כל המתכונים.. הם מושלמים!
אני רוצה להכין את העוגה היום ולהגיש אותה מחר בערב בחג.. אפשרי? ולשמור בקירור?
אתחיל מזה שיצאה ממש טעימה.
צריך אולי לתת כמות פירות לפי משקל נכון, כי 8 אפרסקים ממש השאירו את העוגה כמו RARE במרכזה, כשבעצם נאפתה היטב, אך הכמות כנראה הרטיבה מאוד… ולא נחתכה יפה גם אחרי קירור…
תודה 🙂
שלמות!
במקום שקדים, אפשר אבקת שקדים? כמה? תודה
הכנתי עכשיו. עדיין לא טעמתי אבל בטוחה שיצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך. רק שבמהלך האפיה הפירות שקעו בבלילה, ולא יצא לי יפה כמו שלך. זה קורה לי הרבה בעוגות בחושות עם פירות ותהיתי אם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע מהפירות לשקוע. יש לך אולי רעיון למה זה קורה ומה אפשר לעשות?
נסי להבא לאפות את העוגה 10-15 דק ואז להוסיף את הפירות מלמעלה . ככה הבלילה מעט תתייצב
תודה רבה! אנסה פעם הבאה. בינתיים הספקנו לטעום וכצפוי יצא מושלם. העוגה חוסלה 🙂
תודה בלה
נראית עוגה טובה, בא לי להכין אותה, במידה ומשתמשת בתפוחים/אגסים גם אין צורך לקלוף אותם? הקליפה לא תורגש?
אפשק לקלוף
האם ביצה אחת מספיקה??
עוגה נהדרת!
להגיש אותה קרה יותר טעים (גיליתי במקרה).
למי שלא אוהב מאוד מתוק גם חצי כוס סוכר מספיקה.
גם אני מאוד אוהבת עוגות פירות מהמקרר
תבנית אינגליש קייק הולך באותה כמות ? או עגולה 20 ? תודה !!!
יש לי בבית חלב שיבולת שועל. מתאים לגרסה פרווה?
רוצה לנסות עם קמח ללא גלוטן – Universal gluten free. יש התאמות אחרות שכדאי לעשות במעבר לקמח ללג?
הכל אותו הדבר
העוגה וואו! פשוט השילוש המקודש- קל, זול והטעם- גן עדן! המון תודה על (עוד) מתכון נהדר
ובסוגריים: בתור חובבת עוגות שנמנעת ממוצרי חלב בשנים האחרונות, מתכונים כאלו, ללא מוצרי חלב (במקום חמאה שמתי שמן קוקוס) שיוצאים טעימים יותר מהמתכונים הישנים עם הריקוטה והחמאה, זה פשוט קסם וזה עושה שמח בלב. תודה 🙂
איזה כיייף תוודה היא באמת אחת העוגות !
האם אפשר להכין בתבנית 26 או באינגליש קייק? (אין לי תבנית 22 לצערי).
אם כן, האם לשנות משהו במתכון? תודה!
אינגליש ועוד קצת . ל 26 תכפילי כמויות
תודה רבה!
עוגה נפלאה! כבר הכנו המון פעמים. תודה רבה! האם נראה לך שניתן להקפיא את העוגה?
תודה רבה! אפשר להקפיא
7-8 פירות זה המון, ולכן מהתחלה עשיתי עם 4 אפרסקים. וגם זה המווון. העוגה רטובה בפנים גם אחרי 50-55 דק' (אחרי 40 דק' שמתי נייר כסף מעל כדי שלא תישרף).
הערה לעצמי: קמח כוסמין מלא לא מתאים כאן.