עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת פירות קיץ ושקדים

יוני 28, 2014 49 Comments

***הפוסט צולם מחדש בתאריך 12/08/17***

שמגיע הרגע בו הפירות שבמקרר או על השיש כבר לא במצב אכילה

זה הרגע להכין עוגת פירות קייצית

היא כל כך טעימה וקלה להכנה

שמאז הפעם הראשונה שהכנתי אותה היא מכבבת שוב ושוב ושוב אצלינו

ואף פעם לא נמאס ממנה.

כל מה שצריך כדי להכין אותה אלו

2 קערות, תבנית אחת וחמש דקות עבודה

ויש לכם עוגה  מ ד ה י מ ה.

עלים

עוגת פירות קיץ ושקדים/ לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

מה צריך :

1/2 כוס (100 גר) שמן קנולה

1 כוס (140 גר') קמח

1/2 כוס (50 גר') שקדים טחונים לאבקה

2 כפיות א. אפיה

רבע כפית מלח

גרידה ומיץ מחצי לימון

1 ביצה גודל L

1/2 כוס 120 מ״ל) חלב (אני השתמשתי בחלב סויה)

כוס סוכר+ 2 כפות (220 גר')

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

תערובת של כ 7-8 פירות קיץ: משמשים, אפרסקים, נקטרינות, תותים, שזיפים ואפילו תפוחים או אגסים

חצויים וחתוכים לריבועים (לא קלופים)

1/4 כוס (25 גר') שקדים מולבנים חצויים

2 כפות (20 גר')חמאה רכה רכה

איך מכינים:

מחחמים תנור ל 180 מעלות

בקערה מערבבים קמח, שקדים טחונים אבקת אפייה ומלח

בקערה נפרדת מערבבים שמן, ביצה, חלב, גרידת ומיץ לימון, כוס סוכר ותמצית וניל

מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית.

מסדרים את הפירות מעל התערובת.

בקערה הריקה (זו שפעם היה בה קמח…) מערבבים 2 כפות סוכר, שקדים מולבנים ו 2 כפות חמאה

מפזרים את התערובת מעל הפירות באופן אחיד

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש

מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה.

מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ומגישים עם קצפת מעט ממותקת בצד.

העוגה מעולה גם כשהיא חמה.

**לגרסת פרווה המירו חלב בחלב סויה ואת הציפוי אפשר להכין עם שמן קוקוס במקום חמאה, או לוותר על החמאה.

**אפשר להכין בתבנית 24 ס״מ ואז העוגה תצא מעט נמוכה יותר, וזמן האפיייה יתקצר מעט.

 

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

טל עברי יוני 24, 2016 at 10:44 pm

יצא מדהים!! רטובה מאוד מלמטה, אז קצת מתפרקת, אבל קצרה שבחים רבים!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 11:19 pm

נכון היא קצת מתפרקת אבל היא שווה כל ביס:-)

Reply
רותם יולי 11, 2016 at 8:31 pm

יש לי מתכון שלך שנקרא עוגת השזיפים של הניו יורק טיימס . זו אותה עוגה ?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2016 at 8:47 pm

הי רותם זו לא אותה עוגה
שתיהן מצויינות

Reply
רותם יולי 11, 2016 at 11:25 pm

תודה רבה .

Reply
ענבל רהב אוקטובר 19, 2018 at 11:01 am

אפשר לתחלף את החלב בחלב שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2018 at 11:26 am

כן אין בעיה

Reply
אירנה יוני 22, 2019 at 3:31 pm

העוגה נראית מעולה, אני רוצה להכין את העוגה בגרסה נטולת גלוטן , במה אפשר להחליף את הקמח לבן ?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2019 at 5:33 pm

להחליף את כל כמות הקמח בקמח שקדים

Reply
עמר יוני 25, 2019 at 9:10 am

היי מה הגודל של הכוס שאת משתמשת אני תמיד עושה מהעוגות שלך ולא יוצא לי טוב אני מודדת בכוס שתיה חד פעמי

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 10:45 am

זו הסיבה שלא יוצא לך טוב
הכוונה לכוס מידה
תקני סו כוסות מידה ותעבדי רק איתו זה ממש לא הכמות של חד פעמי

Reply
עמר יוני 25, 2019 at 3:31 pm

תודה לכוס מידה יש גדלים אן שזה מגחע סטנדרט?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 3:54 pm

כוס מידה זה סטנדרט עולמי

Reply
lina pai נובמבר 1, 2019 at 8:31 pm

כוס מדידה של 240 מ"ל או 250 מ"ל? זה לא כלכך סטנדרט עולמי 🙂

עדי יוני 18, 2020 at 11:38 am

אפשר במקום חלב מים או מיץ תפוזים?

אושרת אוגוסט 10, 2019 at 8:06 am

יעבוד עם תאנים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2019 at 8:22 am

בטח! אתמול מישהי הכינה עם תאנים

Reply
אושרת אוגוסט 10, 2019 at 8:50 am

תודה על התגובה המהירה וגם הזדמנות לאמר לך שהבלוג שלך מהמם וכל מתכון הוא הצלחה ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2019 at 9:19 am

איזה כייף לי לשמוע תודה

Reply
ilanit cohen ספטמבר 25, 2020 at 6:47 am

עוגה מדהימה, פתרון מושלם לפירות שעוד רגע יזרקו. תודה

Reply
נועה אוגוסט 23, 2019 at 4:10 pm

הי קרן המדהימה! מכורה מכורה לבלוג שלך! האם אפשר לעשות בשני אינגליש קייק במקום?

Reply
סתיו ספטמבר 19, 2019 at 9:50 am

היי קרן!
האם ניתן לאפות כעוגות אישיות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2019 at 10:48 am

בטח, קחי בחשבון שזמן אפייה מתקצר

Reply
פנינה זהבי אוקטובר 6, 2019 at 8:01 am

בוקר טוב…את אופה את העוגה.. או העוגות בכלל.. בטורבו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2019 at 9:00 am

אני לא אופה בטורבו

Reply
דלית מרץ 23, 2020 at 9:51 pm

זה כל כך מגרה. את חושבת שזה יעבוד עם תפוחים , אם אפרוס אותם לפרוסות דקות מאד?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2020 at 9:58 pm

ברור!

Reply
יואב אפריל 17, 2020 at 7:01 pm

עוגה נפלאה
יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 8:21 pm

אפשר ב 80 גר׳

Reply
ענבל מאי 2, 2020 at 9:00 am

היי קרן, כוס יבשים זה 140 גרם וכוס רטובים זה 240 מל? תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 1:35 pm

זה מתכון ככ ישן שהוא כתוב בלי מידות, עכשיו תיקנתי, תודה

Reply
אורנית מאי 26, 2020 at 8:52 am

שלום קרן,

הכנתי את העוגה. יצאה נפלאה מבחינת הטעם אך התפרקה בחיתוך והמרקם לא נראה דחוס כמו שלך…
בנוסף, כל הפירות והקראמבל שקעו למטה:( מה יכולה להיות הסיבה לכך? ואיך אפשר להימנע מכך בפעם הבאה? יש לציין שחתכתי את הפירות לריבועים קטנים יחסית. האם פה הבעיה?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:12 am

אולי מסת הפריות היתה גדולה מדי
נסי להבא לקמח אותם בקורנפלור

Reply
אורנית מאי 26, 2020 at 1:59 pm

השתמשתי רק ב 4 נקטרינות… אולי לחתוך לחתיכות גדולות יותר?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 2:52 pm

לא ככ משנה… העיקר שיצא טעים

Reply
נורית מאי 31, 2020 at 2:28 pm

היי נראה מעולה . אפשר להכין בקאפקייקס?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 4:06 pm

אין בעיה

Reply
עדי יוני 18, 2020 at 11:39 am

אפשר להשתמש במים או מיץ תפוזים במקום חלב?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 1:45 pm

מיץ זה מעולה

Reply
עינב יוני 19, 2020 at 4:07 pm

היי קרן,
קודם כל זאת העןגה האהובה עליי והיא אף פעם לא מאכזבת!!!
אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר? על מנת שהיא תהיה טבעונית?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 19, 2020 at 5:12 pm

שמחה לשמוע
אפשר לנסות 1/2 כוס רסק תפוחים

Reply
הדר יולי 24, 2020 at 1:25 pm

הי קרן
העוגה יצאה כעת מהתנור ניחוח נהדר
אך מדוע הפירות טבעו לי בעוגה..?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 2:38 pm

קורה לפעמים כשהפירות גדולים או כבדים מדי, אפשר להבא פחות פירות , בטוחה שיצאה טעימה גם כך

Reply
נוי אוגוסט 3, 2020 at 8:14 am

היי קרן, את הפירות לחתוך לריבועים או שמיניות? כי במתכון רשמת ריבועים ובתמונות יש שמיניות.. או שזה לא באמת משנה?
תודה!

Reply
דורית אוגוסט 14, 2020 at 12:00 pm

מתאים להוסיף מנגו טרי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 2:05 pm

בהחלט

Reply
אביטל ספטמבר 3, 2020 at 1:01 pm

מושלמת וקלה להכנה! תודה:)

Reply
הדס אוקטובר 1, 2020 at 2:27 pm

היי! קודם כל תודה על כל המתכונים.. הם מושלמים!
אני רוצה להכין את העוגה היום ולהגיש אותה מחר בערב בחג.. אפשרי? ולשמור בקירור?

Reply
Lior Kimmel אוקטובר 13, 2020 at 12:06 pm

אתחיל מזה שיצאה ממש טעימה.
צריך אולי לתת כמות פירות לפי משקל נכון, כי 8 אפרסקים ממש השאירו את העוגה כמו RARE במרכזה, כשבעצם נאפתה היטב, אך הכמות כנראה הרטיבה מאוד… ולא נחתכה יפה גם אחרי קירור…
תודה 🙂

Reply

Leave a Comment