עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת פירות קיץ ושקדים

יוני 28, 2014 13 Comments

 

 

 

 

***הפוסט צולם מחדש בתאריך 12/08/17***

שמגיע הרגע בו הפירות שבמקרר או על השיש כבר לא במצב אכילה

זה הרגע להכין עוגת פירות קייצית

היא כל כך טעימה וקלה להכנה

שמאז הפעם הראשונה שהכנתי אותה היא מכבבת שוב ושוב ושוב אצלינו

ואף פעם לא נמאס ממנה.

כל מה שצריך כדי להכין אותה אלו

2 קערות, תבנית אחת וחמש דקות עבודה

ויש לכם עוגה  מ ד ה י מ ה.

עלים

עוגת פירות קיץ ושקדים/ לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

מה צריך :

1/2 כוס שמן

כוס קמח

1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה

2 כפיות א. אפיה

רבע כפית מלח

גרידה ומיץ מחצי לימון

ביצה גדולה

1/2 כוס חלב (אני השתמשתי בחלב סויה)

כוס סוכר+ 2 כפות

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

תערובת של כ 7-8 פירות קיץ: משמשים, אפרסקים, נקטרינות, ענבים, שזיפים ואפילו תפוחים או אגסים

חצויים וחתוכים לריבועים (לא קלופים)

1/4 כוס שקדים מולבנים חצויים

2 כפות חמאה רכה רכה

איך מכינים:

מחחמים תנור ל 180 מעלות

בקערה מערבבים קמח, שקדים טחונים אבקת אפייה ומלח

בקערה נפרדת מערבבים שמן, ביצה, חלב, גרידת ומיץ לימון, כוס סוכר ותמצית וניל

מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית.

מסדרים את הפירות מעל התערובת.

בקערה הריקה (זו שפעם היה בה קמח…) מערבבים 2 כפות סוכר, שקדים מולבנים ו 2 כפות חמאה

מפזרים את התערובת מעל הפירות באופן אחיד

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש

מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה.

מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ומגישים עם קצפת מעט ממותקת בצד.

העוגה מעולה גם כשהיא חמה.

**לגרסת פרווה המירו חלב בחלב סויה ואת הציפוי אפשר להכין עם שמן קוקוס במקום חמאה, או לוותר על החמאה.

**אפשר להכין בתבנית 24 ס״מ ואז העוגה תצא מעט נמוכה יותר, וזמן האפיייה יתקצר מעט.

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

טל עברי יוני 24, 2016 at 10:44 pm

יצא מדהים!! רטובה מאוד מלמטה, אז קצת מתפרקת, אבל קצרה שבחים רבים!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 11:19 pm

נכון היא קצת מתפרקת אבל היא שווה כל ביס:-)

Reply
רותם יולי 11, 2016 at 8:31 pm

יש לי מתכון שלך שנקרא עוגת השזיפים של הניו יורק טיימס . זו אותה עוגה ?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2016 at 8:47 pm

הי רותם זו לא אותה עוגה
שתיהן מצויינות

Reply
רותם יולי 11, 2016 at 11:25 pm

תודה רבה .

Reply
ענבל רהב אוקטובר 19, 2018 at 11:01 am

אפשר לתחלף את החלב בחלב שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2018 at 11:26 am

כן אין בעיה

Reply
אירנה יוני 22, 2019 at 3:31 pm

העוגה נראית מעולה, אני רוצה להכין את העוגה בגרסה נטולת גלוטן , במה אפשר להחליף את הקמח לבן ?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2019 at 5:33 pm

להחליף את כל כמות הקמח בקמח שקדים

Reply
עמר יוני 25, 2019 at 9:10 am

היי מה הגודל של הכוס שאת משתמשת אני תמיד עושה מהעוגות שלך ולא יוצא לי טוב אני מודדת בכוס שתיה חד פעמי

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 10:45 am

זו הסיבה שלא יוצא לך טוב
הכוונה לכוס מידה
תקני סו כוסות מידה ותעבדי רק איתו זה ממש לא הכמות של חד פעמי

Reply
עמר יוני 25, 2019 at 3:31 pm

תודה לכוס מידה יש גדלים אן שזה מגחע סטנדרט?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 3:54 pm

כוס מידה זה סטנדרט עולמי

Reply

Leave a Comment