ללא גלוטןמתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת פלאפית בטירוף משלושה מצרכים בלבד (והיא ללא גלוטן)

ספטמבר 1, 2022 180 Comments

צילום: נופר צור

אתם לא מאמינים כמה קמח תפוחי אדמה נשאר לי פסח, כל כך הרבה שהיתה לי הרגשה שהוא לעולם לא ייגמר.

ואני אוהבת מאוד קמח תפוחי אדמה! אוהבת לשלב אותו במאפי שמרים מלוחים, הוא משדרג בטרוף את הבצק,

אבל כמה אפשר?? לא משנה מה אני עושה איתו יש לי עוד ועוד קמח תפא שלא נגמר. השבוע פתחתי איזה דף אינסטוש איטלקי,

וראיתי את הכלה שלי לעתיד, העוגה היפה הזו, שמכוסה בשמיכה של אבקת סוכר, ונכנסתי לראות מה יש במרכיבים שלה.

שלושה מרכיבים בלבד! בול בשבילי 🙂 עברתי על המתכון ושמחתי מאוד שלא יתפסו אותי לעולם בלי קמח תפחי אדמה.

אז כמו שהיא נראתה לי ? ככה היא הגשימה לי את החלום. מרקם מושלם שמזכיר עוגת גבינה, טעם מדהים של פעם,

ומלא אבקת סוכר שמלכלכת את כל הפרצוף בביס. והביס הראשון הזה, רמז לי, ולא, אני לא מתכוונת שהוא רמז על הסתיו,

הוא רמז על זה שבקרוב מאוד עומד להיגמר לי קמח תפוחי האדמה בבית, כי אני הולכת לחרוש עליה. קיצר חברים

יקרים שלי, אם טרם הבנתם, אני מאוהבת!

העוגה הזו מיד הזכירה לי את יום כיפור, לא רק בגלל שהוא תיכף מגיע, אלא בגלל שבאמת יש בה משהו כל כך נקי ויפה

היא נראית כמו עוגת גבינה אבל יבשה יותר והיא פשוט טעימה ומושלמת, שמיד ידעתי שאין יותר ממנה כדי לשבור את הצום בצאת יום כיפור.

השנה אני לא אהיה בארץ ביום כיפור, זו פעם ראשונה שזה יוצא ככה, ומעולם לא צמתי, אבל יש בבית מי שצם ואני לא אשכח לדאוג

לצמים לעוגה הכי טובה שיש לצאת הצום.

אבל אתם אל תחכו! ותתחילו חזרות מעכשיו. אתם עומדים להתאהב.

**יש לכם למטה המרות אז תגשו ישירות לשם וזה יחסוף לכם שאלות
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת פלאפית בטירוף משלושה מצרכים בלבד (והיא ללא גלוטן)תבנית מרובעת 25*25

(אפשר גם תבנית עגולה בקוטר 26)

מצרכים למתכון:

6 ביצים גודל  L

1 כוס פחות כף (190 גר׳)  סוכר לבן רגיל

2/3 כוס (150 גר׳)  גר׳ קמח תפוחי אדמה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומפרדים תבנית בנייר אפייה.משמנים את נייר האפייה.

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

בקערת המיקסר או עם מיקסר ידני מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב. זה לוקח 6-7 דקות ואתם

לא מוותרים. להצלחה של הקצפת חלבונים אנחנו חייבים שהקערה שלנ ותהיה נקיה ויבשה, ושלא תהיה טיפת חלמון בתוך החלבונים.

מניחים בצד ומקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר לקצף צהבהב בהיר ותפוח.גם זה לוקח 4-5 דקות

רק שהחלמונים יכולים להסתדר גם עם שאריות חלבון אז אין צורך לנקות את המקצף או את הקערה.

מסננים את קמח תפוחי האדמה לתוך קערת החלמונים  (הצהובבבב) בהדרגה, מסננים פנימה חלק ובעזרת מטרפה מערבבים,

חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שכל הקמח נטמע בבלילה.

מעבירים את קצף החלבונים לתך קצף החלמונים ובעזרת מרית מאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות.בזהירות שהקצף לא ייפול.

מעבירים לתבנית אפייה, ואופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

העוגה יוצאת מאוד גבוהה מהתנור ואחכ היא נופלת וזה תקין לחלוטין, זה חלק מהיופי שלה, שנוצרת לה הצורה של נייר האפייה בצדדים

ושהחלק העליון נופל ומתקמט, ואז האבקת סוכר יושבת על החמוקים היפים האלו של הקמטים הכי יפה שיש.

אתם מבינים כמה אני אוהבת את הכלה שלי:-)

מוציאים, מצננים וטורפים.

אמאלה כמה היא טעימה:-)

**למי שרוצה להוסיף טעם, גרידת תפוז או לימון, ותמצית וניל יהיו נהדרים אני אוהבתי אותה כמו שהיא.

**את קמח תפוחי האדמה אפשר להמיר או בקורנפלור או בקמח ללא גלוטן, לא ניתן להמיר בקמח לבן חוסכת לכם שאלות.

לא  בקמח שקדים, לא בקמח טפיוקה ולא בקמח חומוס-)

**לא להוריד בכמות הסוכר זה יפגום במרקם שלה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

180 Comments

איטלינו ספטמבר 1, 2022 at 9:04 am

נראה מהמם…. אפשר קישור לאינסטוש האיטלקי ? אוהב כאלה

Reply
נעמי אוקטובר 2, 2022 at 7:01 am

היי קרן , ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 7:04 am

האמת שלא ניסיתי להקפיא אותה, מאמינה שכן

Reply
רות אוקטובר 3, 2022 at 10:44 am

אחרי שיצא גרוע עם תחליף סוכר סווטנגו…קמתי והכנתי בדיוק לפי ההוראות..קמח תפוא וסוכר…יצא אשששש
טעים ברמות…זללתי כמעט הכל לבד

Reply
מיטל אוקטובר 7, 2022 at 12:15 pm

נראה לך שאפשר להוסיף קוביות תפוחים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 4:58 pm

אפשר בתחתית ולמזוג מעליהם את הבלילה

Reply
שירה אוקטובר 7, 2022 at 6:37 pm

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס?…

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 11:52 pm

לא חושבת שהוא יחזיק מעמד בבלילה בלי לנחות למטה אבל אפשר לנסות קצת

Reply
בתיה בר אפריל 7, 2023 at 10:11 pm

אפשר להוסיף קקאו?אם כן כמה?תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2023 at 1:31 pm

כף שתיים

Reply
מרים אפריל 8, 2023 at 9:56 am

עוגה מעולה אפילו לא בפסח!!!! הכנתי עם קורנפלור ,אהבו מאוד מאוד

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2023 at 1:30 pm

שמחה לשמוע

Reply
שני ספטמבר 1, 2022 at 9:13 am

תודה קרן! אפשר קמח רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 10:20 am

המרקם מגיע מהללא גלוטן
המרה לקמח לבן תניב עוגה אחרת לא באחריותי

Reply
נועה ספטמבר 3, 2022 at 10:04 am

איזה כיף שיש עוד מתכונים ללא גלוטן שלך ❤

Reply
רותם אוקטובר 4, 2022 at 1:59 pm

מושלם תודה! ניתן להמיר לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:49 pm

לא מתאים

אורנה ספטמבר 4, 2022 at 11:58 am

התיאור שלך נהדר. חמודה את

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2022 at 2:16 pm

תודה אורנה

Reply
קרן ספטמבר 1, 2022 at 11:53 am

הי קרן, כמה ביצים צריך אם משתמשים בגודל M ?

Reply
Eli ספטמבר 1, 2022 at 3:51 pm

אפשר להשתמש בקורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:12 pm

כן

Reply
נופר ספטמבר 1, 2022 at 4:45 pm

גם אני מחכה לתשובה כמה מדיום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:12 pm

להוסיף אחת

Reply
נועה ספטמבר 3, 2022 at 10:02 am

מקווה שזה בסדר שאני עונה.

ביצים: ביצה מס ́ XL – חלבון 40 גרם, חלמון 30 גרם )משקל כולל 70 גרם( ביצה מס ́ L – חלבון 35 גרם, חלמון 25 גרם )משקל כולל 60 גרם(
ביצה מס ́M – חלבון 30 גרם, חלמון 20 גרם )משקל כולל 50 גרם.

בקיצור, 6 ביצים לארג' (360 גרם) הכי קרוב ל-7 ביצים מדיום (350 גרם)

Reply
נתנאל אפריל 5, 2023 at 10:33 am

אפשר להוסיף קצת מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2023 at 1:56 pm

קצת

Reply
הילה ספטמבר 1, 2022 at 7:52 pm

ערב טוב,
אפשר להמיר סוכר בתחליף סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:09 pm

מניחה שסוויטנגו יעבוד פה

Reply
זמירה ספטמבר 4, 2022 at 3:22 pm

האם קמח שקדם יעבוד ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2022 at 1:46 pm

לא מתאים וכתוב למטה במתכון מה כן יתאים במקום קמח תפא

אדיר ספטמבר 5, 2022 at 4:54 pm

קצת לא מבין את החישוב.
אם תבנית מרובעת 25*25
אז תבנית עגולה צריכה להיות יותר גדולה כדי שיכנס שם הכל. בערך 28.

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 9:00 am

נהדר אתה, אדיר, נתקן במתכון

רות ספטמבר 30, 2022 at 2:41 pm

על הפנים..החלק התחתון יצא חביתה החלק העליון ענן…זרקתי לפח הרבה כסף והרבה זמן..
החלפתי לקמח קורנפול היה רשום שזה אפשרי והחלפתי מסוכר לסוטנגו..תחליף …
התבאסתי…אין לי מה להגיש לאורחים שיכנסו עוד מעט

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2022 at 3:03 pm

אין בעיה עם קורנפלור
מאות אנשים הכינו איתו והיא יצאה להם סבבה
לגבי הסוויטנגו לא ניסיתי
אולי גם משהו בהקצפה נדפק לך
בכל אופן העוגה מדהימה ממליצה לנסות שוב
לא להתבאס כי זה לא ככ בריא להתרגז כשלא מצליחה עוגה
וללכת לקנות כדי שהאורחים לא ישארו רעבים
נסי בפעם הבאה גרסה בלי סוויטנגו אלא רגילה
בהצלחה! שבת שלום

מעיין ספטמבר 1, 2022 at 10:25 pm

היי אשמח לדעת אם יצא טוב בקמח רגיל, לצערי לא מחזיקה והעוגה תפסה לי את העיין והלב

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 11:00 pm

לא ניסיתי, ולא יודעת איך תצא מוזמנת לנסות

Reply
שירה אוקטובר 7, 2022 at 6:41 pm

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס? יתאים ולא יצנח?

Reply
ליאורה מרץ 10, 2023 at 11:49 am

וואו קרן עוגה פשוט מושלמת!! כל כך טעימה, מרקם מדהים ונראית כל כך יפה!!
שמרתי ובהחלט אכין שוב

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:52 pm

תודה ליאורה

Reply
צביה זילברמן אפריל 11, 2023 at 8:56 am

הכנתי אותה ויצאה שכבה עבה ודביקה של עיסה צהובה, וכל העוגה הייתה ספוגית , מה אני עושה לא טוב?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 11:54 am

לכמראה משהו בהקצפות

Reply
סיגלית מוסלי ספטמבר 1, 2022 at 10:30 am

היי קרן אפשר בלי הפרדת ביצים

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 12:10 pm

העוגה מבוססת על ההקצפה בנפרד, זה המרקם של העוגה. מאוד להקפיד עליה

Reply
הילה ספטמבר 1, 2022 at 7:51 pm

ערב טוב,
אפשר להמיר סוכר בתחליף סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:09 pm

מניחה שסוויטנגו יעבוד

Reply
עדי טור ספטמבר 1, 2022 at 10:37 pm

הי קרן מהממת, יכול לעבוד חצי כמות באינגליש (חד"פ מניחה אם כן) ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 11:00 pm

מניחה שכן

Reply
חופית פיקסל ספטמבר 3, 2022 at 2:30 pm

הי קרן, האם ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום תפוחי אדמה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2022 at 3:52 pm

קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

קרן ספטמבר 3, 2022 at 9:10 am

הי, כמה ביצים M צריך?

Reply
מיכל ספטמבר 1, 2022 at 2:59 pm

הי קרן… תודה על המתכון.. רצה לעשות בע"ה.. אשמח מאוד לדעת איך את משלבת את קמח תפוחי האדמה בשמרים..?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:13 pm

ממירה חלק קטן מהקמח בקמח תפא וזה מרכך מאוד את הבצק

Reply
ענבל אפריל 4, 2023 at 8:18 pm

כמה זה חלק קטן? נאמר קילו קמח אז כמה קמח תפא? ורק למלוחים?

Reply
שרית כהן ספטמבר 1, 2022 at 3:33 pm

איזה כיף ללא גלוטן!
רצה להכין לצליאקית הפרטית שלי.

Reply
אלה אראל הברמן ספטמבר 1, 2022 at 5:02 pm

קרן
תודה על המתכון המעולה.
האם יש דרך להמיר את הסוכר בממתיק ..

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:12 pm

מניחה שסוויטנגו יעבוד פה

Reply
Idit נובמבר 18, 2022 at 11:26 am

הכנתי את העוגה….כרגע בתנור….מאמינה שתצא טוב, אבל יש "בעיה" עם כמות קמח תפוחי האדמה….
כתוב 2/3 כוס = 150 גר'….
אני שוקלת, ומאה חמישים גר' זה כוס + קצת פחות מרבע כוס…..
אז למה להתייחס???
תודה

Reply
חנה אסייג ספטמבר 1, 2022 at 10:44 am

אפשר להכין אותה עם קמח ללא גלוטן במקום קמח תפוחי אדמה??????
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 12:10 pm

מניחה שכן

Reply
סיגל ספטמבר 1, 2022 at 12:07 pm

הי קרן אפשר לשים קורנפלור במקום קמח תפוא?

Reply
תמר ספטמבר 1, 2022 at 3:39 pm

האם לשים אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:12 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
נעמי ספטמבר 1, 2022 at 7:05 pm

איזו תבנית? זו נראית תבנית קטנה

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:11 pm

כתוב בכותרת את הגודל שלה

Reply
סימה ספטמבר 8, 2022 at 12:56 pm

אפשר תחליף סוכר

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2022 at 1:43 pm

אפשר עם סוויטנגו

Reply
קרן ספטמבר 3, 2022 at 8:41 pm

הי, ניסיתי, מרקם ממש נעים, כמו ענן, אבל מרגישים טעם של ביצים. עשיתי עם 1/3 קמח תפו"א ו 1/3 קורנפלור, כי נגמר לי. אולי אפשר להוסיף קצת קוקוס לעדן את טעם הביצים?

Reply
רחל ספטמבר 1, 2022 at 12:16 pm

קרן היקרה!
אני הכנתי בפסח לא בדיוק אותו מתכון.
זה לא יוצא קצת עוגת חנק.שחייבים לידה
איזה קפה או משהוא?!

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:15 pm

אם הייתי חושבת שהיא תחנוק מישהו הייתי כותבת לכם להיזהר מראש:-)
וברצינות- יש עוהג שלא אוהבת קפה ליד?

Reply
חני ספטמבר 1, 2022 at 12:23 pm

היי קרן יקרה, אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח תפו"א?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:15 pm

לא יעבוד סורי

Reply
טניה ספטמבר 1, 2022 at 2:26 pm

אפשר להקטין כמות סוכר לחצי כוס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:14 pm

לא ולא ולא

Reply
הדס ספטמבר 1, 2022 at 3:05 pm

שלום רציתי לדעת יש לעוגה טעם לוואי של הביצים ואם אפשר להוסיף מיץ תפוזים

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:13 pm

אם היה טעם לוואי לא הייתי מאוהבת בה ככ

Reply
מוריה ספטמבר 1, 2022 at 3:18 pm

יש אפשרות להוסיף תמצית וניל כדי ליצור עוגת וניל אוורירית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:13 pm

כן

Reply
הילה ספטמבר 1, 2022 at 3:21 pm

אפשר בתבניות אינגליש? 2 נגיד?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:13 pm

כן

Reply
דבי ספטמבר 1, 2022 at 3:28 pm

זו עוגה שאני מכינה לפסח שנים קיבלתי את הצתכון לפני מעל 20 שנה מנשים חרדיות.
אפשר גם להחליף כף שתיים בקקאו ואז זו עוגה אחרת

Reply
מיכל ספטמבר 4, 2022 at 1:30 pm

העוגה נראית מדהימה!
לא הבנתי כמה ביצים צריך להפריד?
אשמח להסבר

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2022 at 2:15 pm

את כל הביצים, סהכ 6

Reply
ליטל נובמבר 11, 2022 at 5:48 pm

העוגה יוצאת טעימה מאוד. רק שאלה קטנה: לכמה זמן היא נשמרת ואיך מומלץ לשמור אותה (בחוץ/מקרר)?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 6:25 am

אין צור לשמור במקרר, אני מניחה שהיא נשמרת לשלושה ימים (לא הגעתי מעולם לשלב הזה 🙂

ליטל ספטמבר 1, 2022 at 3:42 pm

מסקרן!!!!

Reply
צילי ספטמבר 1, 2022 at 6:16 pm

היי,
אפשר להפחית בסוכר חוץ מכמות מינימלית להקצפה (מבלי להשתמש בתחליף) ובמקום להשתמש בדבש/סילאן/מייפל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:11 pm

לא ולא ולא

Reply
‫רינה ספטמבר 2, 2022 at 6:53 am

מה הסיבה?

Reply
יפית כהן ספטמבר 1, 2022 at 6:50 pm

בהצלחה

Reply
בלה פלד אפריל 4, 2023 at 5:45 pm

המתכונים שלך הם תמיד הימור בטוח אצלי. אבל הפעם חשבתי לעשות משהו קצת יותר חגיגי. היה לי איזה רעיון להוסיף עליה שכבה של ריבת תות ושכבת מרנג. מה דעתך? זה יכול לעבוד? ומה עדיף- מרנג יבש (לאפות בנפרד ולהניח מעל/מתחת) או מרנג רך מעל שאופים זמן קצר?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2023 at 10:04 am

נשמע מהמם תאפי ביחד

Reply
לידיה ספטמבר 1, 2022 at 6:59 pm

אפשר להוסיף 2 כפות שמן שלא תהיה יבשה מדי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:11 pm

הי אלא יבשה ולא צריך שמן

Reply
נעה ספטמבר 23, 2022 at 1:02 pm

אבקת סוכר לפזר כשמוציאים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 1:16 pm

כן

Reply
שאלה פברואר 4, 2023 at 12:31 pm

היי
ניסיתי את העוגה ויצא לה טעם לוואי של חביתה. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
שאלה פברואר 5, 2023 at 7:52 am

הבנתי איפה הבעיה.
לא הייתה לנו מספיק סבלנות לחכות שהיא תתקרר
עוגה טעימה ממש!!

Reply
אסתריקה ספטמבר 10, 2023 at 8:11 am

גם אני הכנתי אותה והיא יצאה במרקם ענן, מגרה, אבל הטעם… ביצים וטעם לוואי של הקמח תפוחי אדמה. בדרך כלל מאוד אוהבת את במתכונים, זו ממש ביאסה את האורחים

Reply
מרב ספטמבר 1, 2022 at 7:17 pm

אפשר להכין אם קמח מולינו

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:11 pm

מניחה שכן

Reply
חן ספטמבר 1, 2022 at 8:12 pm

אפשר להכין עם קמח טפיוקה במקום קמח תפוא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:09 pm

אני ממש לא יודעת איך זה יצא

Reply
נתי ספטמבר 1, 2022 at 8:22 pm

היי
אפשר להשתמש הקמח אורז במקום תפוחי אדמה

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:09 pm

לא ניסיתי אין לי המלצה טובה

Reply
רחל ספטמבר 1, 2022 at 8:26 pm

וואו נשמע מעניין ננסה לשבת תודה

Reply
שוש ספטמבר 1, 2022 at 8:56 pm

היי קרן
יש אפשרות להמיר את הסוכר בתחליף כלשהו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:08 pm

מניחה שסוויטנגו יכול לעבוד אבל לא ניסיתי

Reply
לילי שקד ספטמבר 1, 2022 at 8:59 pm

כמה שאלות מיותרות,המתכון פשוט ולא מסובך.תכינו בדיוק לפי המתכון.אפשר עם זה ואפשר בלי זה או עם זה? מספיק! לא אי אפשר
כי לא יצא אותו דבר.שיגעתם אותי

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:08 pm

חח מצחיקה

Reply
לילך א ספטמבר 1, 2022 at 9:54 pm

לילי, הוצאת לי את המילים מהפה…

Reply
רוני ספטמבר 9, 2022 at 6:30 pm

הי קרן,
נדמה לי ש150 גרם קמח תפו"א זה כוס + 1 כף, ולא 2/3 כוס כמו שכתוב במתכון.
הכנתי את העוגה כבר פעמיים (לפי הגרמים) ויצאה מעולה! תודה רבה.

Reply
ענבר ספטמבר 27, 2022 at 9:16 pm

תודה על התגובה
חיפשתי משהו שקשור גם לי זה לא יצא תואם. שמה לפי הגרמים ליתר ביטחון

תודה

Reply
אסתי צרפתי בניש ספטמבר 1, 2022 at 9:56 pm

פעם ראשונה שאני יוצרת איתך קשר וקיבלתי תשובה בשניה רק רציתי להגיד לך שאת מדהימה!!!! לא רק בדברים שאת מכינה גם בצורה התבטאות שלך את מרגיעה שאין דברים כאלה ובכלל כיף לראות את מה שאת מכינה תודה רבה!!!

Reply
פאני ספטמבר 1, 2022 at 11:01 pm

אני הולכת להכין אותה מחר , קרן רק שאלה קטנה אפשר להוסיף מעט קקאו או שוקלית שזה יצא כמו לייקח? או שאת לא ממליצה

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 11:01 pm

אפשר ממש מעט

Reply
גאדה ספטמבר 2, 2022 at 9:20 am

תודה רבה, נראית ואוווו..
יש לי שאלה לגבי הביצים, מרגישים את הטעם שלהם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:04 pm

אם היה לעוגה טעם של ביצים לא הייתי טורחת לפרסם אותה

Reply
דפי ספטמבר 2, 2022 at 2:14 pm

היי קרן.
אוהבת מאוד את המתכונים שלך יש לך רעיון מה לעשות עם המצות שנשארו לי מפסח?

Reply
יעקב ספטמבר 2, 2022 at 2:24 pm

היי קרן, תודה על כל המתכונים המעולים, בכל פעם שאני אופה משהו אני מחפש קודם כל אצלך.
את חושבת שאפשר לאפות את העוגה הזאת כמאפינס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:06 pm

תודה יעקב
אפשר אבל כמובן שזמן אפייה מתקצר

Reply
רחל ספטמבר 2, 2022 at 5:46 pm

אפיה טורבו או חום עליון תחתון

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:03 pm

עליון תחתון

Reply
לאה ספטמבר 3, 2022 at 3:32 pm

יקיקה לא הבנתי היכן הגבינה? האם העוגה היא ללא גבינה?בתמונה נראה שיש בה גבינה?אני טועה?תודה

Reply
לאה ספטמבר 3, 2022 at 3:33 pm

יקירה לא הבנתי ,היכן הגבינה?האם העוגה ללא גבינה?בתמונה נראה שיש בה גבינה? האם אני טועה. תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2022 at 3:51 pm

זו לא עוגת גבינה

Reply
Yael ספטמבר 3, 2022 at 5:59 pm

לדעתי יצא טעים, מזכיר בישקוטים. המשפחה אמרה שיש לזה טעם של ביצים. למה זה קרה? לא קיפלתי מספיק?

Reply
מור ינואר 27, 2024 at 9:48 pm

היי קרן יקרה
אפשר לשים פודינג וניל/שמנת חמוצה שירגיש יותר כמו עוגת גבינה? המרקם נראה נפלא

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:11 am

העוגה הזו ככ מיוחדת כמו שהיא, אפשר טיפה פודינג וניל אבל לא נראה לי שיש צורך להפוך אותה למשהו אחר

Reply
קרן ספטמבר 3, 2022 at 8:42 pm

הי, ניסיתי, מרקם ממש נעים, כמו ענן, אבל מרגישים טעם של ביצים. עשיתי עם 1/3 קמח תפו"א ו 1/3 קורנפלור, כי נגמר לי. אולי אפשר להוסיף קצת קוקוס לעדן את טעם הביצים?

Reply
אוסנת ספטמבר 4, 2022 at 4:26 pm

אלופה … רק מהתיאורים שלך בא לי כבר להכין 🙂 האם אפשר להחליף קצת קמח בקקאו כדי לעשות יותר שוקולדי או שיפגע במרקם??

Reply
ליאת ספטמבר 6, 2022 at 11:59 am

האם העוגה מתאימה כעוגת יומולדת לצליאקים? כלומר שיהיו כמה שכבות ממנה ועוד איזה ציפוי..

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 7:40 pm

בטח
היום הכנתי (תראי בסטורי שלי)

Reply
ליאת ספטמבר 9, 2022 at 3:29 pm

לא מוצאת 🙁

Reply
אור עמר ספטמבר 6, 2022 at 1:31 pm

רצה להכין!!
אפשר 2 תבניות אינגליש במקום התבניות שציינת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 7:40 pm

בוודאי

Reply
נאוה ספטמבר 8, 2022 at 12:55 pm

נראה טוב! אם אני רוצה להגיש בתור קינוח – מה להוסיף? קרם? גלידה ליד? רעיון אחר?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2022 at 1:44 pm

את יכולה לחצות לשניים ולהכין קרם וניל לאמצע ולהניח את שני החצאים אחד על השני

Reply
נטע ספטמבר 9, 2022 at 1:11 pm

שמתי 7 ביצים m במקום 6 L
והשתמשתי בקורנפלור
יש לה טעם ממש חזק של ביצים…

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2022 at 8:43 am

תוסיפי להבא תמצית וניל, בכל אופן אצלי זה לא קרה

Reply
נילי ספטמבר 9, 2022 at 2:30 pm

הכנתי את העוגה היום, 9.9.22 יצאה עוגה מדהימה. הוספצי מעט שמן לחלמון ומעט אבקת אפיה ויצא מדהים. תודה רציתי לצרף תמונה אבל לא מוצאת אפשרות לכל.

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2022 at 8:43 am

תודה נילי שמחה שאהבת

Reply
תחיה הברמן ספטמבר 9, 2022 at 5:07 pm

עוגה מ ד ה י מ ה ❣️יוצאת בדיוק לפי התיאור ולפי ההנחיות- תודה גדולה

Reply
שירה ספטמבר 9, 2022 at 11:26 pm

לעוגה יצא טעם של ביצים והלכתי לפי המתכון אחד לאחד…
יש דרך לעדן את הטעם?

Reply
מבאס ספטמבר 22, 2022 at 8:58 pm

טעם חזק מאוד של ביצים, הכל הלך לפח

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:22 am

חבל, קורה

Reply
גאולה אוקטובר 4, 2022 at 11:24 am

עוגה מהממת למראה 1נהדרת למפסקת של יום כיפור . מתכון מושלם ומדויק.
תודה לך.

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:49 pm

תודה גאולה

Reply
גלי שרון כהן אוקטובר 4, 2022 at 11:36 am

קרן את מהממת כל מתכון בול
הכנתי את העוגת ענן ויצא מושלם

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:49 pm

תודה גלי

Reply
חני אוקטובר 7, 2022 at 5:05 pm

מתאימה לסוכות?
אפשר להכין עם קורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 11:52 pm

אפשר קורנפלור

Reply
קרין אוקטובר 28, 2022 at 2:42 pm

אפשר להוסיף ממרח שוקולד או שוקולד ממומס לעוגה לגיוון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2022 at 7:41 pm

זה ישנה את המרקם שלה
את יכולה לצפות השוקולד אחרי תנור

Reply
Dana נובמבר 1, 2022 at 7:47 pm

היי קרן, איך אמור להראות הקצף של החלמונים? יציב כמו קצף החלבונים? כי ברגע שהוספתי את הקמח לחלמונים זה נהיה ממש בצקי וכמובן שלא הסכים להתערבב עם קצף החלבונים ואני תוהה מה עשיתי לא נכון

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2022 at 5:40 am

אולי לא העברת את הקמח דרך מסננת ובנגלות? ממליצה לצפות בסרטון
https://www.instagram.com/reel/Ch87p-jI1ze/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Reply
אופפה נובמבר 19, 2022 at 6:05 pm

לכל אלה שכתבו שיש לעוגה טעם של ביצים – אולי זה בגלל ששמתם שני שליש כוס קמח? אני לא יודעת למה קרן לא התייחסה לתגובות בנושא, כבר כתבו פה שיש אי התאמה בין המשקל )150 גרם) לכמות בכוס של הקמח. אם עובדים לפי המשקל העוגה ממש טובה. אולי אם שמים רק שני שליש כוס זה יוצא יותר חביתה. קרן, תוכלי להתייחס לעניין?

Reply
שאינה יודעת לשאול ינואר 10, 2023 at 12:36 am

חח. חנקתם עם כל השאלות מזל שיש רק 3 רכיבים.

Reply
מירי ינואר 13, 2023 at 9:43 am

איך אפשר להוסיף מיץ תפוזים וכמה, כדי שתצא עוגת תפוזים (לא רק גרידה..).המרקם זהה לגמריי לעוגה שדודה שלי היתה עושה והיתה מזוהה איתה. כולם אהבו אותה (את הדודה ואת העוגה..)לצערינו היא נפטרה בפתאומיות לפני שנה ואני מחפשת בנרות איך להכין עוגה כזאת לבנים שלה..

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2023 at 1:51 pm

תוספת של נוזל בעוגה לא רצוי פה, זה ישנה אותה ולא ניסיתי כך שזה גם יכול לצאת כשלון . גרידת תפוז זו אחלה אופציה

Reply
תכלת ינואר 28, 2023 at 2:28 pm

היי קרן, נראה לך מתאים למרוח עליה קצפת ולהניח תותים?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:45 pm

ברוררררר

Reply
שירה פברואר 3, 2023 at 9:02 am

מה הכמות של קמח תפוחי אדמה? 2/3 כוס זה בערך 70 גרם

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 9:34 am

יש לך טעות
1/3 כוס זה 70 גר לכן 2/3 זה 140 ואני כתבתי 150
ההבדל קטן ולא משמעותי בעוגה

Reply
מירי פברואר 9, 2023 at 4:32 pm

יצאה לי עוגת חביתה, מתאים לחובבי הז'אנר(:

Reply
עדי אפריל 11, 2023 at 5:11 pm

הכנו ויצא מימי … ואז ראיתי בתגובות שצריך לפי משקל לגבי הקמח תפוא כי המידות בכןס לא מדויקות.
הכנו שוב. הפעם לפי משקל ויצא מעולה…
כדאי לתקן במתכון …

עוגה מושלמת ממש

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 5:21 pm

שמחה שניסית שוב!
האמת ש 2/3 כוס זה 140 גר׳ ככה שההסדל לא כזה גדול

Reply
קרן אפריל 8, 2023 at 7:52 pm

היי אפשר לעשות עם קמח מצה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2023 at 6:23 pm

לא, רק קמח תפא או קורנפלור

Reply
אולה אפריל 10, 2023 at 8:41 pm

טעם של ביצה

Reply
טליה רחל אפריל 13, 2023 at 5:48 pm

הי אפשר להכין עם סוכר חום?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 9:31 am

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
שיר אוגוסט 24, 2023 at 9:50 pm

הייתי סקפטית בגלל שהיה קצת ריח של ביצים כשיצאה מהתנור, אבל אחרי שהתקררה הבנתי את ההייפ, טעים ממש והמרקם ממכר!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:29 am

שמחה לשמוע

Reply
שירה נובמבר 23, 2023 at 1:24 pm

הכנתי את העוגה ויצא מהמםםם!!
קלילה, כיפית, פלאפית על אמת (גם אחרי שלושה ימים, כמו ביום הראשון!), בהתחלה דאגתי מה"קמח תפוחי אדמה" אבל לא מורגש שום טעם תפוחי, למי שתהה…
בגלל שהיא כל כך מזכירה לי פנקייק סופלה יפני, הוספתי בצד פירות יער וקצפת, וזו ממש חגיגה!.

קרן, קיבלתי את הספר שלך במתנה ליום הולדת וכל המתכונים שהכנתי עד כה פשוט מהממים!
כיף להכיר:)

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2023 at 7:05 am

תןדה שירה שימחת אותי

Reply
שרה פסיאר דצמבר 29, 2023 at 5:14 pm

הי קרן. הוספתי חצי כף תמצית וניל ועוד כף אחת של קמח. יצאה עוגה מצויינת!

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2023 at 10:46 pm

שמחה לשמוע

Reply
שירה פברואר 11, 2024 at 2:32 pm

הי קרן, הכנתי את העוגה ויצאה מדהימה בטעם ובמרקם, רק החיתוך לא יצא לי כ"כ יפה וישר, הסכין נדבקה לעוגה ויצאו לי ריבועים מכווצצ'ים למדי.. מה הבעיה לדעתך?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 12:55 pm

אולי לא חיכית שתצטנן?

Reply

Leave a Comment