אתם לא מאמינים כמה קמח תפוחי אדמה נשאר לי פסח, כל כך הרבה שהיתה לי הרגשה שהוא לעולם לא ייגמר.
ואני אוהבת מאוד קמח תפוחי אדמה! אוהבת לשלב אותו במאפי שמרים מלוחים, הוא משדרג בטרוף את הבצק,
אבל כמה אפשר?? לא משנה מה אני עושה איתו יש לי עוד ועוד קמח תפא שלא נגמר. השבוע פתחתי איזה דף אינסטוש איטלקי,
וראיתי את הכלה שלי לעתיד, העוגה היפה הזו, שמכוסה בשמיכה של אבקת סוכר, ונכנסתי לראות מה יש במרכיבים שלה.
שלושה מרכיבים בלבד! בול בשבילי 🙂 עברתי על המתכון ושמחתי מאוד שלא יתפסו אותי לעולם בלי קמח תפחי אדמה.
אז כמו שהיא נראתה לי ? ככה היא הגשימה לי את החלום. מרקם מושלם שמזכיר עוגת גבינה, טעם מדהים של פעם,
ומלא אבקת סוכר שמלכלכת את כל הפרצוף בביס. והביס הראשון הזה, רמז לי, ולא, אני לא מתכוונת שהוא רמז על הסתיו,
הוא רמז על זה שבקרוב מאוד עומד להיגמר לי קמח תפוחי האדמה בבית, כי אני הולכת לחרוש עליה. קיצר חברים
יקרים שלי, אם טרם הבנתם, אני מאוהבת!
העוגה הזו מיד הזכירה לי את יום כיפור, לא רק בגלל שהוא תיכף מגיע, אלא בגלל שבאמת יש בה משהו כל כך נקי ויפה
היא נראית כמו עוגת גבינה אבל יבשה יותר והיא פשוט טעימה ומושלמת, שמיד ידעתי שאין יותר ממנה כדי לשבור את הצום בצאת יום כיפור.
השנה אני לא אהיה בארץ ביום כיפור, זו פעם ראשונה שזה יוצא ככה, ומעולם לא צמתי, אבל יש בבית מי שצם ואני לא אשכח לדאוג
לצמים לעוגה הכי טובה שיש לצאת הצום.
אבל אתם אל תחכו! ותתחילו חזרות מעכשיו. אתם עומדים להתאהב.
**יש לכם למטה המרות אז תגשו ישירות לשם וזה יחסוף לכם שאלות
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת פלאפית בטירוף משלושה מצרכים בלבד (והיא ללא גלוטן)תבנית מרובעת 25*25
(אפשר גם תבנית עגולה בקוטר 26)
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L
1 כוס פחות כף (190 גר׳) סוכר לבן רגיל
2/3 כוס (100 גר׳) גר׳ קמח תפוחי אדמה
(אם יש לכם משקל עדיף שתשקלו ואם אין לכם משקל ואתם מסתמכים על כוס מידה תדאגו שכוס המידה שלכם תהיה דחוסה היטב בקמח עד הסוף)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומפרדים תבנית בנייר אפייה.משמנים את נייר האפייה.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
בקערת המיקסר או עם מיקסר ידני מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב. זה לוקח 6-7 דקות ואתם
לא מוותרים. להצלחה של הקצפת חלבונים אנחנו חייבים שהקערה שלכם ותהיה נקיה ויבשה, ושלא תהיה טיפת חלמון בתוך החלבונים.
מניחים בצד ומקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר לקצף צהבהב בהיר ותפוח.גם זה לוקח 4-5 דקות
רק שהחלמונים יכולים להסתדר גם עם שאריות חלבון אז אין צורך לנקות את המקצף או את הקערה. וגם פה, לא לוותר על הקצפה טובה עד שיש קצף אוורירי
בגוונים של צהוב אפרוח.
מסננים את קמח תפוחי האדמה לתוך קערת החלמונים (הצהובבבב) בהדרגה, מסננים פנימה חלק ובעזרת מטרפה מערבבים,
חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שכל הקמח נטמע בבלילה.
מעבירים את קצף החלבונים לתך קצף החלמונים ובעזרת מרית מאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות.בזהירות שהקצף לא ייפול.
זה הזמן להוסיף וניל או גרידת לימון אם בא לכם .
מעבירים לתבנית אפייה, ואופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
העוגה יוצאת מאוד גבוהה מהתנור ואחכ היא נופלת וזה תקין לחלוטין, זה חלק מהיופי שלה, שנוצרת לה הצורה של נייר האפייה בצדדים
ושהחלק העליון נופל ומתקמט, ואז האבקת סוכר יושבת על החמוקים היפים האלו של הקמטים הכי יפה שיש.
אתם מבינים כמה אני אוהבת את הכלה שלי:-)
מוציאים, מצננים וטורפים.
אמאלה כמה היא טעימה:-)
**למי שרוצה להוסיף טעם, גרידת תפוז או לימון, ותמצית וניל יהיו נהדרים.
**את קמח תפוחי האדמה אפשר להמיר או בקורנפלור או בקמח ללא גלוטן, לא ניתן להמיר בקמח לבן חוסכת לכם שאלות.
ולא בקמח שקדים, לא בקמח טפיוקה ולא בקמח חומוס-)
**לא להוריד בכמות הסוכר זה יפגום במרקם שלה
217 Comments
נראה מהמם…. אפשר קישור לאינסטוש האיטלקי ? אוהב כאלה
היי קרן , ניתן להקפיא?
האמת שלא ניסיתי להקפיא אותה, מאמינה שכן
אחרי שיצא גרוע עם תחליף סוכר סווטנגו…קמתי והכנתי בדיוק לפי ההוראות..קמח תפוא וסוכר…יצא אשששש
טעים ברמות…זללתי כמעט הכל לבד
מאיזה בחינה יצא גרוע??
בטעם או במרקם?
נראה לך שאפשר להוסיף קוביות תפוחים?
אפשר בתחתית ולמזוג מעליהם את הבלילה
האם לדעתך כדאי לבשל את התפוחים לפני האפיה ?
איזה תפוחים סליחה לא הבנתי , זו לא עוגת תפוחים
ניתן מחית וניל? אם כן כמה כפיות?
אם לא, כמה תמצית וניל לשים?
כפית מחית
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס?…
לא חושבת שהוא יחזיק מעמד בבלילה בלי לנחות למטה אבל אפשר לנסות קצת
אפשר להוסיף קקאו?אם כן כמה?תודה רבה
כף שתיים
היי אני רוצה להכין את סה בכמות כפולה ואס לשטח על תבנית ולחתוך מזה עיגולים כדי להרכיב שכבות עם קצפת באמתע זה יעבוד?
בטח
באיזה גודל תבנית בבקשה
עוגה מעולה אפילו לא בפסח!!!! הכנתי עם קורנפלור ,אהבו מאוד מאוד
שמחה לשמוע
יש קמח תפוחי אדמה ויש עמילן תפןחימאדמה. האם השימוש בעמילן תפוחי אדמה ייתן אותה תוצאה?
תודה קרן! אפשר קמח רגיל?
המרקם מגיע מהללא גלוטן
המרה לקמח לבן תניב עוגה אחרת לא באחריותי
איזה כיף שיש עוד מתכונים ללא גלוטן שלך ❤
מושלם תודה! ניתן להמיר לקמח כוסמין?
לא מתאים
התיאור שלך נהדר. חמודה את
תודה אורנה
הי קרן, כמה ביצים צריך אם משתמשים בגודל M ?
אפשר להשתמש בקורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?
כן
גם אני מחכה לתשובה כמה מדיום?
להוסיף אחת
מקווה שזה בסדר שאני עונה.
ביצים: ביצה מס ́ XL – חלבון 40 גרם, חלמון 30 גרם )משקל כולל 70 גרם( ביצה מס ́ L – חלבון 35 גרם, חלמון 25 גרם )משקל כולל 60 גרם(
ביצה מס ́M – חלבון 30 גרם, חלמון 20 גרם )משקל כולל 50 גרם.
בקיצור, 6 ביצים לארג' (360 גרם) הכי קרוב ל-7 ביצים מדיום (350 גרם)
אפשר להוסיף קצת מיץ תפוזים?
קצת
ערב טוב,
אפשר להמיר סוכר בתחליף סוכר?
מניחה שסוויטנגו יעבוד פה
האם קמח שקדם יעבוד ?
לא מתאים וכתוב למטה במתכון מה כן יתאים במקום קמח תפא
קצת לא מבין את החישוב.
אם תבנית מרובעת 25*25
אז תבנית עגולה צריכה להיות יותר גדולה כדי שיכנס שם הכל. בערך 28.
נהדר אתה, אדיר, נתקן במתכון
על הפנים..החלק התחתון יצא חביתה החלק העליון ענן…זרקתי לפח הרבה כסף והרבה זמן..
החלפתי לקמח קורנפול היה רשום שזה אפשרי והחלפתי מסוכר לסוטנגו..תחליף …
התבאסתי…אין לי מה להגיש לאורחים שיכנסו עוד מעט
אין בעיה עם קורנפלור
מאות אנשים הכינו איתו והיא יצאה להם סבבה
לגבי הסוויטנגו לא ניסיתי
אולי גם משהו בהקצפה נדפק לך
בכל אופן העוגה מדהימה ממליצה לנסות שוב
לא להתבאס כי זה לא ככ בריא להתרגז כשלא מצליחה עוגה
וללכת לקנות כדי שהאורחים לא ישארו רעבים
נסי בפעם הבאה גרסה בלי סוויטנגו אלא רגילה
בהצלחה! שבת שלום
היי אשמח לדעת אם יצא טוב בקמח רגיל, לצערי לא מחזיקה והעוגה תפסה לי את העיין והלב
לא ניסיתי, ולא יודעת איך תצא מוזמנת לנסות
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס? יתאים ולא יצנח?
וואו קרן עוגה פשוט מושלמת!! כל כך טעימה, מרקם מדהים ונראית כל כך יפה!!
שמרתי ובהחלט אכין שוב
תודה ליאורה
היי קרן, הכנתי את העוגה בפסח ועפו עליה!!
רציתי לשאול האם אפשר לדעתך להוסיף 4 כפות נוטלה וליצור מעין עוגת שיש כזו?
או לחילופין להוסיף חצי כוס פצפוצי שוקולד?
כן כן בטח
הכנתי אותה ויצאה שכבה עבה ודביקה של עיסה צהובה, וכל העוגה הייתה ספוגית , מה אני עושה לא טוב?
לכמראה משהו בהקצפות
היי קרן אפשר בלי הפרדת ביצים
העוגה מבוססת על ההקצפה בנפרד, זה המרקם של העוגה. מאוד להקפיד עליה
ערב טוב,
אפשר להמיר סוכר בתחליף סוכר?
מניחה שסוויטנגו יעבוד
הי קרן מהממת, יכול לעבוד חצי כמות באינגליש (חד"פ מניחה אם כן) ?
מניחה שכן
הי קרן, האם ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום תפוחי אדמה ?
קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
הי, כמה ביצים M צריך?
הי קרן… תודה על המתכון.. רצה לעשות בע"ה.. אשמח מאוד לדעת איך את משלבת את קמח תפוחי האדמה בשמרים..?
ממירה חלק קטן מהקמח בקמח תפא וזה מרכך מאוד את הבצק
כמה זה חלק קטן? נאמר קילו קמח אז כמה קמח תפא? ורק למלוחים?
איזה כיף ללא גלוטן!
רצה להכין לצליאקית הפרטית שלי.
קרן
תודה על המתכון המעולה.
האם יש דרך להמיר את הסוכר בממתיק ..
מניחה שסוויטנגו יעבוד פה
הכנתי את העוגה….כרגע בתנור….מאמינה שתצא טוב, אבל יש "בעיה" עם כמות קמח תפוחי האדמה….
כתוב 2/3 כוס = 150 גר'….
אני שוקלת, ומאה חמישים גר' זה כוס + קצת פחות מרבע כוס…..
אז למה להתייחס???
תודה
אפשר להכין אותה עם קמח ללא גלוטן במקום קמח תפוחי אדמה??????
תודה
מניחה שכן
הי קרן אפשר לשים קורנפלור במקום קמח תפוא?
האם לשים אבקת אפיה?
אם לא כתוב אז לא
איזו תבנית? זו נראית תבנית קטנה
כתוב בכותרת את הגודל שלה
אפשר תחליף סוכר
אפשר עם סוויטנגו
הי, ניסיתי, מרקם ממש נעים, כמו ענן, אבל מרגישים טעם של ביצים. עשיתי עם 1/3 קמח תפו"א ו 1/3 קורנפלור, כי נגמר לי. אולי אפשר להוסיף קצת קוקוס לעדן את טעם הביצים?
ייצא מתוק וסתמי
קרן היקרה!
אני הכנתי בפסח לא בדיוק אותו מתכון.
זה לא יוצא קצת עוגת חנק.שחייבים לידה
איזה קפה או משהוא?!
אם הייתי חושבת שהיא תחנוק מישהו הייתי כותבת לכם להיזהר מראש:-)
וברצינות- יש עוהג שלא אוהבת קפה ליד?
היי קרן יקרה, אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח תפו"א?
לא יעבוד סורי
אפשר להקטין כמות סוכר לחצי כוס?
לא ולא ולא
שלום רציתי לדעת יש לעוגה טעם לוואי של הביצים ואם אפשר להוסיף מיץ תפוזים
אם היה טעם לוואי לא הייתי מאוהבת בה ככ
היי קרן
התנור על טורבו או על חום עליון תחתון?
עליון תחתון
יש אפשרות להוסיף תמצית וניל כדי ליצור עוגת וניל אוורירית?
כן
אפשר בתבניות אינגליש? 2 נגיד?
כן
זו עוגה שאני מכינה לפסח שנים קיבלתי את הצתכון לפני מעל 20 שנה מנשים חרדיות.
אפשר גם להחליף כף שתיים בקקאו ואז זו עוגה אחרת
העוגה נראית מדהימה!
לא הבנתי כמה ביצים צריך להפריד?
אשמח להסבר
את כל הביצים, סהכ 6
העוגה יוצאת טעימה מאוד. רק שאלה קטנה: לכמה זמן היא נשמרת ואיך מומלץ לשמור אותה (בחוץ/מקרר)?
אין צור לשמור במקרר, אני מניחה שהיא נשמרת לשלושה ימים (לא הגעתי מעולם לשלב הזה 🙂
מסקרן!!!!
היי,
אפשר להפחית בסוכר חוץ מכמות מינימלית להקצפה (מבלי להשתמש בתחליף) ובמקום להשתמש בדבש/סילאן/מייפל?
לא ולא ולא
מה הסיבה?
בהצלחה
המתכונים שלך הם תמיד הימור בטוח אצלי. אבל הפעם חשבתי לעשות משהו קצת יותר חגיגי. היה לי איזה רעיון להוסיף עליה שכבה של ריבת תות ושכבת מרנג. מה דעתך? זה יכול לעבוד? ומה עדיף- מרנג יבש (לאפות בנפרד ולהניח מעל/מתחת) או מרנג רך מעל שאופים זמן קצר?
נשמע מהמם תאפי ביחד
אפשר להוסיף 2 כפות שמן שלא תהיה יבשה מדי?
הי אלא יבשה ולא צריך שמן
אבקת סוכר לפזר כשמוציאים?
כן
היי
ניסיתי את העוגה ויצא לה טעם לוואי של חביתה. מה יכולה להיות הסיבה?
הבנתי איפה הבעיה.
לא הייתה לנו מספיק סבלנות לחכות שהיא תתקרר
עוגה טעימה ממש!!
גם אני הכנתי אותה והיא יצאה במרקם ענן, מגרה, אבל הטעם… ביצים וטעם לוואי של הקמח תפוחי אדמה. בדרך כלל מאוד אוהבת את במתכונים, זו ממש ביאסה את האורחים
אפשר להכין אם קמח מולינו
מניחה שכן
אפשר להכין עם קמח טפיוקה במקום קמח תפוא?
אני ממש לא יודעת איך זה יצא
היי
אפשר להשתמש הקמח אורז במקום תפוחי אדמה
לא ניסיתי אין לי המלצה טובה
וואו נשמע מעניין ננסה לשבת תודה
היי קרן
יש אפשרות להמיר את הסוכר בתחליף כלשהו?
מניחה שסוויטנגו יכול לעבוד אבל לא ניסיתי
כמה שאלות מיותרות,המתכון פשוט ולא מסובך.תכינו בדיוק לפי המתכון.אפשר עם זה ואפשר בלי זה או עם זה? מספיק! לא אי אפשר
כי לא יצא אותו דבר.שיגעתם אותי
חח מצחיקה
לילי, הוצאת לי את המילים מהפה…
הי קרן,
נדמה לי ש150 גרם קמח תפו"א זה כוס + 1 כף, ולא 2/3 כוס כמו שכתוב במתכון.
הכנתי את העוגה כבר פעמיים (לפי הגרמים) ויצאה מעולה! תודה רבה.
תודה על התגובה
חיפשתי משהו שקשור גם לי זה לא יצא תואם. שמה לפי הגרמים ליתר ביטחון
תודה
פעם ראשונה שאני יוצרת איתך קשר וקיבלתי תשובה בשניה רק רציתי להגיד לך שאת מדהימה!!!! לא רק בדברים שאת מכינה גם בצורה התבטאות שלך את מרגיעה שאין דברים כאלה ובכלל כיף לראות את מה שאת מכינה תודה רבה!!!
אני הולכת להכין אותה מחר , קרן רק שאלה קטנה אפשר להוסיף מעט קקאו או שוקלית שזה יצא כמו לייקח? או שאת לא ממליצה
אפשר ממש מעט
תודה רבה, נראית ואוווו..
יש לי שאלה לגבי הביצים, מרגישים את הטעם שלהם?
אם היה לעוגה טעם של ביצים לא הייתי טורחת לפרסם אותה
היי קרן.
אוהבת מאוד את המתכונים שלך יש לך רעיון מה לעשות עם המצות שנשארו לי מפסח?
היי קרן, תודה על כל המתכונים המעולים, בכל פעם שאני אופה משהו אני מחפש קודם כל אצלך.
את חושבת שאפשר לאפות את העוגה הזאת כמאפינס?
תודה יעקב
אפשר אבל כמובן שזמן אפייה מתקצר
אפיה טורבו או חום עליון תחתון
עליון תחתון
יקיקה לא הבנתי היכן הגבינה? האם העוגה היא ללא גבינה?בתמונה נראה שיש בה גבינה?אני טועה?תודה
יקירה לא הבנתי ,היכן הגבינה?האם העוגה ללא גבינה?בתמונה נראה שיש בה גבינה? האם אני טועה. תודה
זו לא עוגת גבינה
לדעתי יצא טעים, מזכיר בישקוטים. המשפחה אמרה שיש לזה טעם של ביצים. למה זה קרה? לא קיפלתי מספיק?
היי קרן יקרה
אפשר לשים פודינג וניל/שמנת חמוצה שירגיש יותר כמו עוגת גבינה? המרקם נראה נפלא
העוגה הזו ככ מיוחדת כמו שהיא, אפשר טיפה פודינג וניל אבל לא נראה לי שיש צורך להפוך אותה למשהו אחר
הי, ניסיתי, מרקם ממש נעים, כמו ענן, אבל מרגישים טעם של ביצים. עשיתי עם 1/3 קמח תפו"א ו 1/3 קורנפלור, כי נגמר לי. אולי אפשר להוסיף קצת קוקוס לעדן את טעם הביצים?
אלופה … רק מהתיאורים שלך בא לי כבר להכין 🙂 האם אפשר להחליף קצת קמח בקקאו כדי לעשות יותר שוקולדי או שיפגע במרקם??
האם העוגה מתאימה כעוגת יומולדת לצליאקים? כלומר שיהיו כמה שכבות ממנה ועוד איזה ציפוי..
בטח
היום הכנתי (תראי בסטורי שלי)
לא מוצאת 🙁
רצה להכין!!
אפשר 2 תבניות אינגליש במקום התבניות שציינת?
בוודאי
נראה טוב! אם אני רוצה להגיש בתור קינוח – מה להוסיף? קרם? גלידה ליד? רעיון אחר?
תודה!
את יכולה לחצות לשניים ולהכין קרם וניל לאמצע ולהניח את שני החצאים אחד על השני
שמתי 7 ביצים m במקום 6 L
והשתמשתי בקורנפלור
יש לה טעם ממש חזק של ביצים…
תוסיפי להבא תמצית וניל, בכל אופן אצלי זה לא קרה
הכנתי את העוגה היום, 9.9.22 יצאה עוגה מדהימה. הוספצי מעט שמן לחלמון ומעט אבקת אפיה ויצא מדהים. תודה רציתי לצרף תמונה אבל לא מוצאת אפשרות לכל.
תודה נילי שמחה שאהבת
עוגה מ ד ה י מ ה ❣️יוצאת בדיוק לפי התיאור ולפי ההנחיות- תודה גדולה
לעוגה יצא טעם של ביצים והלכתי לפי המתכון אחד לאחד…
יש דרך לעדן את הטעם?
טעם חזק מאוד של ביצים, הכל הלך לפח
חבל, קורה
עוגה מהממת למראה 1נהדרת למפסקת של יום כיפור . מתכון מושלם ומדויק.
תודה לך.
תודה גאולה
קרן את מהממת כל מתכון בול
הכנתי את העוגת ענן ויצא מושלם
תודה גלי
מתאימה לסוכות?
אפשר להכין עם קורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?
אפשר קורנפלור
אפשר להוסיף ממרח שוקולד או שוקולד ממומס לעוגה לגיוון?
זה ישנה את המרקם שלה
את יכולה לצפות השוקולד אחרי תנור
היי קרן, איך אמור להראות הקצף של החלמונים? יציב כמו קצף החלבונים? כי ברגע שהוספתי את הקמח לחלמונים זה נהיה ממש בצקי וכמובן שלא הסכים להתערבב עם קצף החלבונים ואני תוהה מה עשיתי לא נכון
אולי לא העברת את הקמח דרך מסננת ובנגלות? ממליצה לצפות בסרטון
https://www.instagram.com/reel/Ch87p-jI1ze/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
לכל אלה שכתבו שיש לעוגה טעם של ביצים – אולי זה בגלל ששמתם שני שליש כוס קמח? אני לא יודעת למה קרן לא התייחסה לתגובות בנושא, כבר כתבו פה שיש אי התאמה בין המשקל )150 גרם) לכמות בכוס של הקמח. אם עובדים לפי המשקל העוגה ממש טובה. אולי אם שמים רק שני שליש כוס זה יוצא יותר חביתה. קרן, תוכלי להתייחס לעניין?
חח. חנקתם עם כל השאלות מזל שיש רק 3 רכיבים.
איך אפשר להוסיף מיץ תפוזים וכמה, כדי שתצא עוגת תפוזים (לא רק גרידה..).המרקם זהה לגמריי לעוגה שדודה שלי היתה עושה והיתה מזוהה איתה. כולם אהבו אותה (את הדודה ואת העוגה..)לצערינו היא נפטרה בפתאומיות לפני שנה ואני מחפשת בנרות איך להכין עוגה כזאת לבנים שלה..
תוספת של נוזל בעוגה לא רצוי פה, זה ישנה אותה ולא ניסיתי כך שזה גם יכול לצאת כשלון . גרידת תפוז זו אחלה אופציה
היי קרן, נראה לך מתאים למרוח עליה קצפת ולהניח תותים?
ברוררררר
מה הכמות של קמח תפוחי אדמה? 2/3 כוס זה בערך 70 גרם
יש לך טעות
1/3 כוס זה 70 גר לכן 2/3 זה 140 ואני כתבתי 150
ההבדל קטן ולא משמעותי בעוגה
יצאה לי עוגת חביתה, מתאים לחובבי הז'אנר(:
הכנו ויצא מימי … ואז ראיתי בתגובות שצריך לפי משקל לגבי הקמח תפוא כי המידות בכןס לא מדויקות.
הכנו שוב. הפעם לפי משקל ויצא מעולה…
כדאי לתקן במתכון …
עוגה מושלמת ממש
שמחה שניסית שוב!
האמת ש 2/3 כוס זה 140 גר׳ ככה שההסדל לא כזה גדול
היי אפשר לעשות עם קמח מצה?
לא, רק קמח תפא או קורנפלור
טעם של ביצה
הי אפשר להכין עם סוכר חום?
מניחה שכן לא ניסיתי
הייתי סקפטית בגלל שהיה קצת ריח של ביצים כשיצאה מהתנור, אבל אחרי שהתקררה הבנתי את ההייפ, טעים ממש והמרקם ממכר!!
שמחה לשמוע
הכנתי את העוגה ויצא מהמםםם!!
קלילה, כיפית, פלאפית על אמת (גם אחרי שלושה ימים, כמו ביום הראשון!), בהתחלה דאגתי מה"קמח תפוחי אדמה" אבל לא מורגש שום טעם תפוחי, למי שתהה…
בגלל שהיא כל כך מזכירה לי פנקייק סופלה יפני, הוספתי בצד פירות יער וקצפת, וזו ממש חגיגה!.
קרן, קיבלתי את הספר שלך במתנה ליום הולדת וכל המתכונים שהכנתי עד כה פשוט מהממים!
כיף להכיר:)
תןדה שירה שימחת אותי
הי קרן. הוספתי חצי כף תמצית וניל ועוד כף אחת של קמח. יצאה עוגה מצויינת!
שמחה לשמוע
הי קרן, הכנתי את העוגה ויצאה מדהימה בטעם ובמרקם, רק החיתוך לא יצא לי כ"כ יפה וישר, הסכין נדבקה לעוגה ויצאו לי ריבועים מכווצצ'ים למדי.. מה הבעיה לדעתך?
אולי לא חיכית שתצטנן?
היי
אפשר להוסיף כף שמן ?
בשביל מה ?
הוספתי גרדת לימון. יצא מושלם תודה
תודה רונית
היי קרן, נראה נהדר! האם אפשר להכין חצי כמות?
מניחה שכן לא ניסתי אבל למה בעצם? היא ממילא לא עוגה גדולה
הייתי חייבת לחזור ולהגיב – היא מ-ו-ש-ל-מ-ת פירקנו אותה בביס!! היא כמו שילוב בין ספוגית רכה לשיערות סבתא שנמסות בפה (במרקם! לא בטעם). מתוקה וטעימה ברמות, 0 טעם או ריח של ביצים! מי שכתב את זה כנראה לא הקציף טוב!! זהו, מחלה קשה מעכשיו לתמיד לא רק לפסח
איך שימחת!!!!!!!
עוגה מדהימה !
הכנתי כבר מס' פעמים במהלך החג
מתחסלת במהירות…
היי קרן. תודה על המתכון;)
אפשר להכין מראש? אני רוצה להכין ביום חמישי ולהוציא בשבת… אם כן, איפה לשמור?
אפשר אין בעיה פשוט לעטוף טוב בניילון
נשמע מעולה! באיזה גודל תבנית השתמשת?
בינונית כמו של בראוניז 20*20
העוגה אכן פלאפית. אבל מעבר לזה יש לה טעם ממש חזק של החלמון של הביצה, וזה ממש מבאס… עשיתי את כל השלבים לפי המתכון, למה זה ככה?
או שאת רגישה מאוד לטעם או שמשהו השתבש אבל את יכולה להוסיף וניל או לימון לעוגה לנטרל את הטעמים
עוגה מושלמת. טעימה ממש ונזללת בקלות. תודה!!!
תודההה
הכנתי אתמול לפי המתכון אחד לאחד יצא מושלם !!! תודה רבה
רצוי שלא
היי קרן, היא יוצאת יציבה מספיק שיהיה אפשר לפתוח אותה באמצע ולשים קרם?
כן בטח
אחת העוגות הטובות ביותר וואו כמה שהיא טובה!!!! וטעימה!!! מומלץ!!!! ללכת בדיוק לפי ההוראות
תודה מזי