כבר טיגנתי כל כך הרבה סופגניות ולביבות לפני חנוכה שאני לא בטוחה שאצטרף לזלילה הגדולה בחג עצמו.
הפקת מתכונים מקדימה תמיד את החגים, בסוכות כבר אופים לחנוכה, בחנוכה אפים לפורים, בפורים אופים לפסח .
אפשר להגיד שלוח השנה שלנו קצת משתנה ומקדים את זמנו תמיד.
השבוע נחו פה ערימות של מטוגנים, סופגניות מכמה סוגים ולביבות לקראת החג, ונדמה לי שאם אראה עוד סופגניה אחת אני עלולה לסטור לה.
ועד שאשכח את כל מה שכתבתי ואתנפל כמו אחד האדם על סופגניה של פעם עם ריבה,
הכנתי למפגש חברות אצלי בבית עוגה ללא קמח, כי אחת החברות לא אוכלת גלוטן.
חברה אחרת שהגיעה, שרופה על עוגות שוקולד ופרג, וכל השאר סתם אוהבות לאכול הכל.
האמת, שלא חשבתי שהפרג יחזיק כל כך יפה את העוגה, והופתעתי מאוד.
היא יצאה גבוהה, יפה, מרשימה ועמוסה בסדקים הכי יפים בעולם.
כשפורסים ממנה פרוסה, רואים כמה היא לחה ונעימה מבפנים, וכשנותנים ביס מבינים, שפרג, זה בעצם החיים.
שואלים אותי הרבה איפה הכי טוב לקנות פרג ואיך שומרים אותו הכי טרי וטוב, אז במיוחד בשבילכם:
טיפרג
-פרג נשמר במיטבו אם הוא נטחן בעודו טרי, והדרך הכי טובה לשמור עליו היא בשקית אטומה בפריזר.
-אני קונה פרג בשוק לוינסקי, טחון טרי, ושומרת בפריזר, זה נשמר כך לכמה חודשים.
-אפשר לקנות פרג טחון בכל חנות תבלינים.
-אם אין לי זמן לקפוץ ללוינסקי, אני קונה פרג שלם (בכל מכולת) וטוחנת בבית, במטחנת תבלינים שיש לי, וכבר המלצתי בעבר לרכוש כזו,
היא עולה סביב 150 שקלים ואפשר לטחון בה פרג, סוכר לאבקת סוכר ושקדים לקמח שקדים, היא מאוד יעילה,
הסוד שלה הוא בעבודה עם כמויות קטנות ובפולסים קצרים, כדי שלא תחמם את מה שטוחנים בה.
-אחרי שטוחנים בבית מעבירים לשקית אטומה ושומרים בפריזר.
-אם אין לכם מטחנת תבלינים, אני ממליצה לקנות כמות פרג גדולה יחסית בחנות תבלינים שטוחנת במקום ולהקפיא.
-פרג שאינו טרי, עלול לפגום בטעם של עוגות וחבל לבזבז זמן בלנחש אם הוא טרי או לא.
-איך יודעים שהפרג לא לשימוש? טועמים, ואם טעמו מר סימן שהוא הולך לפח..
עוגת שוקולד פרג ללא קמח/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
150 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר
5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
1.5 כוסות (150 גר') פרג טחון טרי
כפית מחית/תמצית וניל איכותית
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תחתית תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (זה יעזור לחלץ את העוגה מהתבנית)
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד וחמאה, מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.
בקערה אחרת, טורפים היטב חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה.
מאחדים את החלמונים עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפרג ותמצית הוניל ומערבבים שוב.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.
מקפלים את הקצף לקערת השוקולד בעדינות ובתנועות קיפול.
מעבירים את התערובת לתבנית, אופים 45-50 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה
יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים, מחלצים מהתבנית, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
51 Comments
היי, נראה טעים ממש וגם קל להכנה.
אם חשקה נפשי בעוגה פרווה, במה ניתן להמיר את החמאה, במחמאה? האם כדאי בכלל לנסות ולהפוך את העוגה לפרווה?
את יכולה בנטורינה זה ייצא אחלה
אני אופה עם שמן קוקוס. יוצא נפלא!
תודה השיתוף
אימפריה של עוגה, לפנתאון..!
שמחה שאהבת, אני שרופה עליה
קרן העוגה יצאה מושלמת!!! נימוחה וטעימה להפליא! שאלה: האם אפשר להוריד לגמרי את הסוכר הלבן? או להחליפו בתחליף בריא יותר?
לא ניתן להוריד את הוסכר אלא להמירו בסוכר חום בהיר
אם רוצים תבנית עגולה פשוט להכפיל כמויות? לאיזה קוטר זה יתאים?
תודה!
כן, ל 24
איך אני יודעת אם הפרג שבמקפיא כבר תם זמנו?
טועמים, ואם טעמו מר סימן שהוא כבר לא לשימוש
ואם את מוסיפה לזה אבקת שקדים טחונים זה בכלל פצצה
ברור, אבל היא כל כך טעימה גם בלי, משהו מיוחד
תודה יגאל ♥️
אם לא אוהבים פרג? אפשר להשמיט ויוצא אותו הדבר או שצריך לשים משהו אחר במקום?
אפשר להמיר אותו בשקדים טחונים
האם אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס כדי להפוך לפרווה?
אפשר
אני מניחה שסביב 100 גר שמן קוקוס
היי קרן, זה מספיק לתבנית אינגליש אחת?
כן כפי שכתוב
נראה מעולה!
באיזה אורך של תבנית אינגליש קייק השתמשת 30? או גודל של חד פעמי?
אפשר להמיר בשמן קוקוס את החמאה?
תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית סטנדרטית.
אפשר להמיר בשמן קוקוס, אני חושבת ש 100 גר יספיקו
היי הכנתי את העוגה, זו עוגה למיטיבי לכת, ז"א רק לכאלו שממש אוהבים שוקולד ופרג יוצאת דחוסה מאוד.
יש מישהו שמכין מראש עוגת פרג שוקולד ולא אוהב את השילוב של שניהם?
אכן עוגה למיטבי לכת
הכנתי אותה כמתנת יומולדת לחברה שאני יודעת שהיא ובעלה אוהבים שוקולד פרג והם אכלו אותה אבל האורחים שלהם לא ממש התלהבו.
קרן אפשר שמן קנולה במקום חמאה?
העוגה חייבת שומן מוקשה כך ששמן קנולה לא יעבוד, אפשר שמן קוקוס במקום
הכנתי, יצא מעולה! היא כל כך כייפית, מרקם נפלא ולח. אני צריכה להכין אותה בקרוב בגרסת פרווה, איך היא תצא עם מחמאה במקום חמאה?
תודה רותי שמחה שיצאה לך טעימה, מחמאה תהיה תחליף מצויין
האם חייב להפריד ביצים?
כן, אין קמח בעוגה והקצפה של החלבון והחלמון בנפרד עוזרת להחזיק את העוגה
היי, אם אני רוצה שהעוגה תהיה יותר יציבה ואני רוצה להוסיף קמח רגיל, או קמח שקדים מה עדיף? ומה לשנות בכמויות?
תודה 🙂
הייתי מוסיפה 1/2 כוס קמח לבן
העוגה פשוט מושלמת!! (אמא שלי אמרה שזו העוגה הכי טובה שאכלה השנה- והכנתי הרבה..).
בלי קשר חייבת להגיד שממש מתרשמת לטובה מהבלוג שלך! מכינה את הלחמים על בסיס קבוע והכל מוצלח מאוד 🙂
תודה מיה
איזה מטחנת תבלינים את ממליצה? פירמה? תודה
לי יש מרפי ריצ’רדס אין לי המלצה מעבר
תודה רבה קרן מדהימה!
היי, העוגה יצאה מדהים. איפה לשמור אותה וכמה ימים היא נשמרת?
אפייה: מכיוון שלא צויין אחרת אפיתי בטורבו, זה בסד ראו את ממליצה על תוכנית אפייה אחרת? תודה על הכול.
הי נטלי אני לא אופה בכלל בטורבו. חום עליון תחתון, אבל אם אפית בטורבו והצליח לך אז אחלה .
אפשר לשמור את העוגה ארבעה ימים בטמפרטורת החדר
תודה. היא יצאה מעולה אבל בהחלט אאפה אותה כמו שכתבת. תודה על הכול.
יצא מוש!! נימוחה וטעימה כלכך. תוך כמה דקות, התבנית נשארה ריקה.
העוגה הזאת הפתיעה אותי ברמות שלא דימיינתי!
וואו של עוגה!!! המשפחה עפה עליה
לא נשאר פירור 🙂
תודה 3>
שמחה שאת חושבת ככה! בהחלט אחת הטובות
את החלבונים מקציפים ללא סוכר?
פשוט מושלמת הכנתי לערב חג לא נשאר פירור
פשוט מושלמת
הכנתי לערב חג לא נשאר פירור
תודה לך אלופה ❤️
♥️♥️
את החלבונים מקציפים ללא סוכר?
כפי שכתוב, בלי הסוכר
עוגה שוקולדית פאדג'ית נהדרת. תודה רבה קרן אהובה