עוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת פרג ושוקולד ללא קמח

נובמבר 1, 2018 12 Comments
עוגת שוקולד ללא קמח

עוגת שוקולד פרג ללא קמח

כבר טיגנתי כל כך הרבה סופגניות ולביבות לפני חנוכה שאני  לא בטוחה שאצטרף לזלילה הגדולה בחג עצמו.

הפקת מתכונים מקדימה תמיד את החגים, בסוכות כבר אופים לחנוכה, בחנוכה אפים לפורים, בפורים אופים לפסח .

אפשר להגיד שלוח השנה שלנו קצת משתנה ומקדים את זמנו תמיד.

השבוע נחו פה ערימות של מטוגנים, סופגניות מכמה סוגים ולביבות לקראת החג, ונדמה לי שאם אראה עוד סופגניה אחת אני עלולה לסטור לה.

ועד שאשכח את כל מה שכתבתי ואתנפל כמו אחד האדם על סופגניה של פעם עם ריבה,

הכנתי למפגש חברות אצלי בבית עוגה ללא קמח, כי אחת החברות לא אוכלת גלוטן.

חברה אחרת שהגיעה, שרופה על עוגות שוקולד ופרג, וכל השאר סתם אוהבות לאכול הכל.

האמת, שלא חשבתי שהפרג יחזיק כל כך יפה את העוגה, והופתעתי מאוד.

היא יצאה גבוהה, יפה, מרשימה ועמוסה בסדקים הכי יפים בעולם.

כשפורסים ממנה פרוסה, רואים כמה היא לחה ונעימה מבפנים, וכשנותנים ביס מבינים, שפרג, זה בעצם החיים.

שואלים אותי הרבה איפה הכי טוב לקנות פרג ואיך שומרים אותו הכי טרי וטוב, אז במיוחד בשבילכם:

טיפרג

-פרג נשמר במיטבו אם הוא נטחן בעודו טרי, והדרך הכי טובה לשמור עליו היא בשקית אטומה בפריזר.

-אני קונה פרג בשוק לוינסקי, טחון טרי, ושומרת בפריזר, זה נשמר כך לכמה חודשים.

-אפשר לקנות פרג טחון בכל חנות תבלינים.

-אם אין לי זמן לקפוץ ללוינסקי, אני קונה פרג שלם (בכל מכולת) וטוחנת בבית,  במטחנת תבלינים שיש לי, וכבר המלצתי בעבר לרכוש כזו,

היא עולה סביב 150 שקלים ואפשר לטחון בה פרג, סוכר לאבקת סוכר ושקדים לקמח שקדים, היא מאוד יעילה,

הסוד שלה הוא בעבודה עם כמויות קטנות ובפולסים קצרים, כדי שלא תחמם את מה שטוחנים בה.

-אחרי  שטוחנים בבית מעבירים לשקית אטומה ושומרים בפריזר.

-אם אין לכם מטחנת תבלינים, אני ממליצה לקנות כמות פרג גדולה יחסית בחנות תבלינים שטוחנת במקום ולהקפיא.

-פרג שאינו טרי, עלול לפגום בטעם של עוגות וחבל לבזבז זמן בלנחש אם הוא טרי או לא.

-איך יודעים שהפרג לא לשימוש? טועמים, ואם טעמו מר סימן שהוא הולך לפח..

 

עוגת שוקולד פרג ללא קמח/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

150 גר׳ חמאה

150 גר׳ שוקולד מריר

5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1.5 כוסות (150 גר׳) פרג טחון טרי

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תחתית תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (זה יעזור לחלץ את העוגה מהתבנית)

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד וחמאה, מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.

בקערה אחרת, טורפים היטב חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה.

מאחדים את החלמונים עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

מוסיפים את הפרג ותמצית הוניל ומערבבים שוב.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.

מקפלים את הקצף לקערת השוקולד בעדינות ובתנועות קיפול.

מעבירים את התערובת לתבנית, אופים 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה

יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים, מחלצים מהתבנית, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת שוקולד פרג ללא קמח

עוגת פרג שוקולד ללא קמח

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

ליטל נובמבר 1, 2018 at 3:33 pm

היי, נראה טעים ממש וגם קל להכנה.
אם חשקה נפשי בעוגה פרווה, במה ניתן להמיר את החמאה, במחמאה? האם כדאי בכלל לנסות ולהפוך את העוגה לפרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2018 at 4:06 pm

את יכולה בנטורינה זה ייצא אחלה

Reply
ליטל נובמבר 1, 2018 at 6:14 pm

איך אני יודעת אם הפרג שבמקפיא כבר תם זמנו?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2018 at 9:06 pm

טועמים, ואם טעמו מר סימן שהוא כבר לא לשימוש

Reply
יגאל נובמבר 1, 2018 at 7:39 pm

ואם את מוסיפה לזה אבקת שקדים טחונים זה בכלל פצצה

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2018 at 9:03 pm

ברור, אבל היא כל כך טעימה גם בלי, משהו מיוחד
תודה יגאל ♥️

Reply
תמר נובמבר 2, 2018 at 9:16 am

אם לא אוהבים פרג? אפשר להשמיט ויוצא אותו הדבר או שצריך לשים משהו אחר במקום?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2018 at 11:19 am

אפשר להמיר אותו בשקדים טחונים

Reply
נועם נובמבר 3, 2018 at 11:36 am

האם אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס כדי להפוך לפרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2018 at 11:58 am

אפשר
אני מניחה שסביב 100 גר שמן קוקוס

Reply
ענת נובמבר 12, 2018 at 7:03 pm

נראה מעולה!
באיזה אורך של תבנית אינגליש קייק השתמשת 30? או גודל של חד פעמי?
אפשר להמיר בשמן קוקוס את החמאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2018 at 7:12 pm

תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית סטנדרטית.
אפשר להמיר בשמן קוקוס, אני חושבת ש 100 גר יספיקו

Reply

Leave a Comment