עוגות בחושותפורים

עוגת פרג של מרתה

יוני 8, 2021 55 Comments

יש לי לוח בפינטרסט שבו אני נועצת מתכונים שהם השראה בשבילי, ויש לי לוח של מתכונים שאני נועצת

וברור לי שאכין אותם בדיוק כמו שהם. לפני לא זוכרת כמה זמן גיליתי תמונה של עוגת פרג, שנראתה לי כמו

הדבר היפה ביותר שקיים, פשוטה לגמרי כמובן, אבקת סוכר מעטרת אותה מלמעלה, ויכולתי מהתמונה

להרגיש את המרקם והטעם שלה בפה. זה לגמרי מה שתמונה טובה צריכה להעביר.

פתחתי אז את המתכון ששייך לאהובתי מרתה סטיוארט, קראתי אותו כמה פעמים ומשהו לא הסתדר

לי בין התמונה למתכון עצמו. היה נדמה לי שבתמונה אני רואה עוגה עגולה גדולה והמתכון נשמע כמו

משהו שמספיק לחצי מזה. כבר הייתי קרובה לנסות אותה כמה וכמה פעמים, ובכל פעם זה נדחה

בגלל משהו אחר, והתמונה לא יצאה לי מהראש.

היום סוף סוף החלטתי להכין את העוגה, וכבר בזמן ההכנה שלה היה נראה שהבלילה

לא עומדת להתאים לתבנית עגולה אפילו לא לתבנית 20 ס״מ, הכמויות נשמעו לא מדוייקות,

ושניה לפני שתיכננתי להתחיל לבצע שינויים, קול קטן אמר לי (הקול של נופר שמצלמת את המתכונים)

שעדיף לתת במקרה הזה כבוד למקור.

הלכנו על זה כמעט עד הסוף, לא נגענו בכמויות רק החלפנו אגוזי מלך בשקדים, והוספנו כפית

מחית וניל. הבלילה של העוגה הספיקה לתבנית אינגליש קייק, אבל תשמעו! כשהעוגה יצאה

מהתנור וראיתי אותה, היא היתה בדיוק כמו כל מה שדמיינתי. אחכ פרסתי אותה והרגשתי אותה

בידיים, ואז נתתי ביס והבנתי כמה התמונה ההיא שנחרטה לי בראש מדוייקת, כמה מרתה שלנו

גאונה, ושאסור היה לי לפקפק בה, וכמה אני מאוהבת בעוגה שהולכת להישאר פה לנצח.

(אני כנראה הבן אדם היחיד שמסוגל לכתוב פוסט שלם על אהבתו לעוגה בחושה ועוד עם פרג!)

עוגת פרג של מרתה / תבנית אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

3 כפות ( 30 גר׳) קמח לבן

(לפסח ראו הערה למטה)

1/2 כוס (70 גר׳ פרג טחון טרי)

3 כפות אבקת שקדים

1/2 כפית תמצית שקדים

1/2 כפית מחית/תמצית וניל

מעט מלח

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וחצי מכמות הסוכר לקצף יציב ומבריק.

בקערה נפרדת טורפים במהירות חלמונים ואת יתרת הסוכר לתערובת בהירה ומעט תפוחה.

מאחדים בתנועות קיפול את שתי התערובות, מוסיפים וניל ותמצית שקדים ומערבבים מעט.

בקערה (אפשר בקערת המיקסר המלוכלכת שהיו בה חלבונים, חבל ללכלך עוד קערה)

מערבבים קמח, אבקת שקדים, פרג, ומלח.

מאחדים את היבשים ותערובת הביצים בתנועות קיפול עדינות לבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות עד שיחקה העליון של העוגה משחים וקיסם הננעץ במרכזה

יוצא עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**לפסח/גרסת ללג ניתן להמיר בקמח תפא או בקורנפלור או בקמח ללא גלוטן את הקמח הלבן .

**ניתן להמיר שקדים באגוזי מלך או בכל קמח של אגוז אחר.

 

 

 

55 Comments

אתי ינקו יוני 8, 2021 at 4:17 pm

מה גודל התבנית ?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:06 pm

אינגליש סטנדרטית

Reply
תמר יוני 11, 2021 at 9:23 am

הכנתי עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום יצא אדיר, אבל טיפונת יבשה, יש מצב כי לא טחנתי פרג . לאיזה מרקם צריך לטחון את הפרג ?
תודה
בנתיים עם שכבה של ריבת משמשים הולך מצויין:)

Reply
קרן אגם יוני 11, 2021 at 4:37 pm

פרג בעוגות חייב להיות טחון
וברגע שממירים לקמחים מלאים העוגה יוצאת דחוסה יותר
העיקר שהיה טעים

Reply
פנינה גואטה יולי 5, 2021 at 8:43 am

היי…
יצא נפלא….הוספתי גרדת לימון הוסיף המון לשדרג בטעם..חוץ מזה הייתי צמודה למתכון..

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 11:44 am

תודה פנינה

Reply
קורין פברואר 10, 2022 at 4:31 pm

היי קרן, עוגת הפרג פשוט מושלמת,הכנתי שבוע שני ברציפות, תודה על מתכון קל וטעים

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 7:15 pm

יש! תודה

Reply
ראויה יוני 8, 2021 at 4:30 pm

הי נראית מעולה כמו כל המתכונים שאת מעלה
שאלה אפשר לשים במקום קמח גם שקדים טחונים גם ?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:06 pm

מניחה שכן

Reply
עדי אפריל 15, 2023 at 4:10 pm

האם אפשר לוותר עח תמצית שקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2023 at 1:00 am

כן

Reply
סמדר יוני 8, 2021 at 11:54 pm

אין שום שומן בעוגה??? לא שמן לא חמאה לא שמנת מתוקה לא שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 2:46 pm

לא לא ולא

Reply
ענבל כץ יוני 9, 2021 at 6:11 pm

היי קרן אפשר לדעת בבקשה מה היא תמצית שקדים לא מצאתי בשופרסל…אפשר לוותר או שזה מרכיב חשוב בטעם?

Reply
לירז בכר אפריל 11, 2024 at 11:07 am

הכנתי ויצא מעולה!

תודה על הבלוג המדהים שלך שמביא עוגות מעניינות

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:02 am

תודה

Reply
דינה יוני 9, 2021 at 2:42 pm

היי קרן היקרה, אני רצה להכין
האם אין שמן או חמאה בעוגה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 2:46 pm

אין שמן ואין חמאה

Reply
דינה יוני 9, 2021 at 5:19 pm

יצאה מושלמת ! תודה !

Reply
חדוה לוי יוני 9, 2021 at 11:07 pm

את אלופה!גם בפתיח של כל מתכון וכמובן במתכונים המוצלחים והקלים להכנה
שאפו ענק

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:52 am

תודה!!

Reply
גלי יוני 10, 2021 at 5:51 pm

אם אני רוצה להכניס חמאה לעוגה מה הכמות שלא תפר את האיזון בעוגה ובמרקם?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:16 pm

למה להכניס חמאה לעוגה שיצאה ככ טוב בלי חמאה לא הבנתי

Reply
ראויה יוני 11, 2021 at 7:08 pm

עשיתי אותה בדיוק כמו שרשום
אבל לא עלתה מה הסיבה ?

Reply
עידית יוני 12, 2021 at 7:06 pm

ניסיתי להכין את העוגה
היא לא יצאה לי טוב:(
עברתי שוב על המצרכים,חשבתי שאולי שכחתי משהו אבל לא …
אולי חסר משהו במתכון? שמן ?חמאה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2021 at 8:26 pm

הי עידית לא ציינת מה לדעתך יצא לא טוב
המתכון מדוייק כפי שהוא

Reply
אתי שעיה יוני 13, 2021 at 10:14 am

הכנתי את העוגה בדיוק לפי המצרכים שכתבת והעוגה יצאה ממש יבשה. האם לא חסרים נוזלים?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2021 at 10:45 pm

אולי אפית יותר מדי ? לא חסרים בעוגה נוזלים

Reply
שרון יוני 20, 2021 at 8:23 am

ניסיתי לפי המתכון בול אחד לאחד. 28 דקות על השעון יצאה יבשה ונמוכה ממש. לדעתי חובה אפיה+נוזלים/תפוזים+ שמן. ‍♀️

Reply
קרן אגם יוני 20, 2021 at 4:05 pm

באמת שלא הייתי מעלה לפה מתכון פחות מעולה בעיניי
אולי זה עניין של טעם ואת פחות מתחברת
יש עוד מתכוני פרג אחרים בבחוג מעולים יותר רטובים ועסיסיים

Reply
עדי יוני 21, 2021 at 3:13 pm

הי קרן, יש לנו במשפחה מתכון עתיק של עוגת פרג (מעולה ביותר, שאפילו שונאי פרג אוהבים) ללא קמח ומשום מה הוא לא מוכר. מקווה שתאהבי, הוא באמת מצוין.
6 ביצים מופרדות
200 גר' פרג טרי טחון
כוס סוכר (אפשר גם קצת פחות, אם עושים את הציפוי לעוגה, מספיק 3/4 כוס)
50 גר' אגוזים טחונים (אני מכינה עם אגוזי מלך ולא הייתי מחליפה בשקדים, משהו במרקם של האגוזים פה חשוב)
50 גר' צימוקים (חשוב שלא יהיו רטובים, לשטוף וליבש היטב)
2 כפות שמן (אני עושה בלי ויוצא מצוין, אבל במתכון המקורי כתוב עם)
גרידת לימון (אופציונלי)
מערבבים בקערה את החלמונים עם האגוזים והצימוקים וגרידת הלימון (למי שממש חושש שיצא יבש, אפשר להוסיף 2 כפות שמן נייטרלי. אני כאמור עושה בלי ויוצא מעולה)
מקציפים את החלבונים ולאט מוסיפים את הסוכר לקצף יציב אבל אל קשה
מטמיעים את החלמונים לחלבונים
ובסוף, בעדינות, מקלפים לתוך הבלילה את הפרג.
אופים ב160-170 מעלות (לא טורבו) 40-50 דק' (תלוי בתנור). חשוב לא לייבש. ממש להוציא ברגע שקיסם יוצא נקי

לציפוי (ובעיקר לשכנוע אלו שפחות אוהבים פרג..)
100 גר' שוקולד מריר
25 גר' חמאה (אני מרמה ועושה לפעמים עם חלב או מים)
להמיס ולשפוך על העוגה אחרי שקצת התקררה.
מניחה שאפשר גם גנאש רגיל.

מתאים לתבנית 24 (יצא נמוך יותר ב 26)

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:09 pm

תודה רבה עדי, מבטיחה לנסות

Reply
שגית נפטאגי יולי 20, 2021 at 1:18 pm

אפשר לטבען?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:09 pm

גם בלי קמח וגם בלי ביצים העוגה לדעתי לא תחזיק

Reply
ברנד חמי נובמבר 15, 2021 at 8:50 am

הי קרן.
כרגיל ,כמו שאר המתכונים שלך,
עוגה מצויינת קלה אורירית וטעימה.
הכנתי לארוע 4 עוגת שונות,עוגת הפרג נטרפה ראשונה.
האם על מנת לקבל 2 עוגות יש להכפיל כמויות.
תודה רבה.

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 11:15 am

תודה חמי
כן יש להכפיל

Reply
Adi Amita אפריל 19, 2022 at 3:37 pm

מה לגבי נוזלים אין מיץ תפוזים / מים או שמנת מתוקה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 8:51 am

המתכון מדוייק כפי שהוא

Reply
Tehila יולי 30, 2021 at 5:28 pm

נסיון ראשון שלי עם פרג, ויצא מושלם! תודה, עוגה מעולה ממש (:
היא צריכה להיות במקרר או בחוץ זה בסדר?

Reply
נתי ספטמבר 14, 2021 at 9:51 am

שאלה, האפייה מתבצעת ב160 טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 4:13 pm

חום עליון תחתון לא בטורבו

Reply
יעל אוקטובר 18, 2021 at 7:04 pm

היי! האם אפשר עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2021 at 6:58 am

מניחה שכן

Reply
עדנה נובמבר 10, 2021 at 8:23 pm

היי, כרגיל,פשוט,לא עמוס במצרכים,מובן וברור,ובסוף,יוצאת עוגת פרג טעימה מאד ונהדרת לדעת הגרים בבית וגם לדעת חברי משפחה אשר מתגוררים בבתיהם
תודה תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך,יישר כח

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2021 at 6:19 am

המון תודה עדנה

Reply
מורן אנגלנדר נובמבר 27, 2021 at 8:13 pm

אפיתי בטורבו ועדיין יצאה אווירירית ומעולה! פעם ראשונה שאופה עוגת פרג, תודה!
דרך אגב, לא רשום טורבו או שני פסים….אולי כדאי לרשום במתכון

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2021 at 8:36 am

תודה מורן שמחה שהצליחה לך, אני לא אופה בטורבו.

Reply
דנה ינואר 13, 2022 at 5:29 pm

נראה מדהים ואו. אפשר להקציף ידנית לדעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2022 at 6:42 pm

אפשר לטרוף עם מטרפה טובה כמה דקות עד למרקם הרצוי

Reply
אהרון רחל ספטמבר 12, 2022 at 3:11 pm

אוהבת אותך ובקשר לעוגת הפרג של מרתה..אם אכפיל כמויות אפשר בתבנית עגולה 24?? לא בא לי שתסתיים מהר ..זה יאפה טוב?תודה לך יקרה

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2022 at 6:48 pm

הי תודה! אפשר להכפיל, זמן האפייה גם מתארך . בהצלחה

Reply
תומר אפריל 27, 2024 at 9:55 am

כדאי להדגיש לא לערבב יותר מידי בשלב איחוד היבשים ותערובת הביצים ("רק עד שאחיד")
אחרת יוצא בצקי ופוגע בקצף

Reply
ענבל אוגוסט 22, 2024 at 10:10 pm

טוב תשמעי, העוגה יצאה עכשיו מהתנור, הייתי קצת לחוצה מהמתכון המוזר ומהתגובות (בלי אבקת אפיה.. אבל בניתי על ההקצפה שתעלה אותה), אז במקביל הכנתי מתכון אחר לעוגת פרג, והיא פשוט מעולה. מנצחת לגמרי. גבוהה, יפה, טעימה. לדעתי התגובות של אנשים שהעוגה לא עלתה להם זה כי הם לא קיפלו טוב את הקצף ושברו אותו. שאפו

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:52 am

תודה!!

Reply

Leave a Comment