יש לי לוח בפינטרסט שבו אני נועצת מתכונים שהם השראה בשבילי, ויש לי לוח של מתכונים שאני נועצת
וברור לי שאכין אותם בדיוק כמו שהם. לפני לא זוכרת כמה זמן גיליתי תמונה של עוגת פרג, שנראתה לי כמו
הדבר היפה ביותר שקיים, פשוטה לגמרי כמובן, אבקת סוכר מעטרת אותה מלמעלה, ויכולתי מהתמונה
להרגיש את המרקם והטעם שלה בפה. זה לגמרי מה שתמונה טובה צריכה להעביר.
פתחתי אז את המתכון ששייך לאהובתי מרתה סטיוארט, קראתי אותו כמה פעמים ומשהו לא הסתדר
לי בין התמונה למתכון עצמו. היה נדמה לי שבתמונה אני רואה עוגה עגולה גדולה והמתכון נשמע כמו
משהו שמספיק לחצי מזה. כבר הייתי קרובה לנסות אותה כמה וכמה פעמים, ובכל פעם זה נדחה
בגלל משהו אחר, והתמונה לא יצאה לי מהראש.
היום סוף סוף החלטתי להכין את העוגה, וכבר בזמן ההכנה שלה היה נראה שהבלילה
לא עומדת להתאים לתבנית עגולה אפילו לא לתבנית 20 ס״מ, הכמויות נשמעו לא מדוייקות,
ושניה לפני שתיכננתי להתחיל לבצע שינויים, קול קטן אמר לי (הקול של נופר שמצלמת את המתכונים)
שעדיף לתת במקרה הזה כבוד למקור.
הלכנו על זה כמעט עד הסוף, לא נגענו בכמויות רק החלפנו אגוזי מלך בשקדים, והוספנו כפית
מחית וניל. הבלילה של העוגה הספיקה לתבנית אינגליש קייק, אבל תשמעו! כשהעוגה יצאה
מהתנור וראיתי אותה, היא היתה בדיוק כמו כל מה שדמיינתי. אחכ פרסתי אותה והרגשתי אותה
בידיים, ואז נתתי ביס והבנתי כמה התמונה ההיא שנחרטה לי בראש מדוייקת, כמה מרתה שלנו
גאונה, ושאסור היה לי לפקפק בה, וכמה אני מאוהבת בעוגה שהולכת להישאר פה לנצח.
(אני כנראה הבן אדם היחיד שמסוגל לכתוב פוסט שלם על אהבתו לעוגה בחושה ועוד עם פרג!)
עוגת פרג של מרתה / תבנית אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
3 כפות ( 30 גר׳) קמח לבן
(לפסח ראו הערה למטה)
1/2 כוס (70 גר׳ פרג טחון טרי)
3 כפות אבקת שקדים
1/2 כפית תמצית שקדים
1/2 כפית מחית/תמצית וניל
מעט מלח
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וחצי מכמות הסוכר לקצף יציב ומבריק.
בקערה נפרדת טורפים במהירות חלמונים ואת יתרת הסוכר לתערובת בהירה ומעט תפוחה.
מאחדים בתנועות קיפול את שתי התערובות, מוסיפים וניל ותמצית שקדים ומערבבים מעט.
בקערה (אפשר בקערת המיקסר המלוכלכת שהיו בה חלבונים, חבל ללכלך עוד קערה)
מערבבים קמח, אבקת שקדים, פרג, ומלח.
מאחדים את היבשים ותערובת הביצים בתנועות קיפול עדינות לבלילה אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות עד שיחקה העליון של העוגה משחים וקיסם הננעץ במרכזה
יוצא עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
**לפסח/גרסת ללג ניתן להמיר בקמח תפא או בקורנפלור או בקמח ללא גלוטן את הקמח הלבן .
**ניתן להמיר שקדים באגוזי מלך או בכל קמח של אגוז אחר.
55 Comments
מה גודל התבנית ?
תודה
אינגליש סטנדרטית
הכנתי עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום יצא אדיר, אבל טיפונת יבשה, יש מצב כי לא טחנתי פרג . לאיזה מרקם צריך לטחון את הפרג ?
תודה
בנתיים עם שכבה של ריבת משמשים הולך מצויין:)
פרג בעוגות חייב להיות טחון
וברגע שממירים לקמחים מלאים העוגה יוצאת דחוסה יותר
העיקר שהיה טעים
היי…
יצא נפלא….הוספתי גרדת לימון הוסיף המון לשדרג בטעם..חוץ מזה הייתי צמודה למתכון..
תודה פנינה
היי קרן, עוגת הפרג פשוט מושלמת,הכנתי שבוע שני ברציפות, תודה על מתכון קל וטעים
יש! תודה
הי נראית מעולה כמו כל המתכונים שאת מעלה
שאלה אפשר לשים במקום קמח גם שקדים טחונים גם ?
מניחה שכן
האם אפשר לוותר עח תמצית שקדים?
כן
אין שום שומן בעוגה??? לא שמן לא חמאה לא שמנת מתוקה לא שמנת חמוצה?
לא לא ולא
היי קרן אפשר לדעת בבקשה מה היא תמצית שקדים לא מצאתי בשופרסל…אפשר לוותר או שזה מרכיב חשוב בטעם?
הכנתי ויצא מעולה!
תודה על הבלוג המדהים שלך שמביא עוגות מעניינות
תודה
היי קרן היקרה, אני רצה להכין
האם אין שמן או חמאה בעוגה?
אין שמן ואין חמאה
יצאה מושלמת ! תודה !
את אלופה!גם בפתיח של כל מתכון וכמובן במתכונים המוצלחים והקלים להכנה
שאפו ענק
תודה!!
אם אני רוצה להכניס חמאה לעוגה מה הכמות שלא תפר את האיזון בעוגה ובמרקם?
למה להכניס חמאה לעוגה שיצאה ככ טוב בלי חמאה לא הבנתי
עשיתי אותה בדיוק כמו שרשום
אבל לא עלתה מה הסיבה ?
ניסיתי להכין את העוגה
היא לא יצאה לי טוב:(
עברתי שוב על המצרכים,חשבתי שאולי שכחתי משהו אבל לא …
אולי חסר משהו במתכון? שמן ?חמאה?
הי עידית לא ציינת מה לדעתך יצא לא טוב
המתכון מדוייק כפי שהוא
הכנתי את העוגה בדיוק לפי המצרכים שכתבת והעוגה יצאה ממש יבשה. האם לא חסרים נוזלים?
אולי אפית יותר מדי ? לא חסרים בעוגה נוזלים
ניסיתי לפי המתכון בול אחד לאחד. 28 דקות על השעון יצאה יבשה ונמוכה ממש. לדעתי חובה אפיה+נוזלים/תפוזים+ שמן. ♀️
באמת שלא הייתי מעלה לפה מתכון פחות מעולה בעיניי
אולי זה עניין של טעם ואת פחות מתחברת
יש עוד מתכוני פרג אחרים בבחוג מעולים יותר רטובים ועסיסיים
הי קרן, יש לנו במשפחה מתכון עתיק של עוגת פרג (מעולה ביותר, שאפילו שונאי פרג אוהבים) ללא קמח ומשום מה הוא לא מוכר. מקווה שתאהבי, הוא באמת מצוין.
6 ביצים מופרדות
200 גר' פרג טרי טחון
כוס סוכר (אפשר גם קצת פחות, אם עושים את הציפוי לעוגה, מספיק 3/4 כוס)
50 גר' אגוזים טחונים (אני מכינה עם אגוזי מלך ולא הייתי מחליפה בשקדים, משהו במרקם של האגוזים פה חשוב)
50 גר' צימוקים (חשוב שלא יהיו רטובים, לשטוף וליבש היטב)
2 כפות שמן (אני עושה בלי ויוצא מצוין, אבל במתכון המקורי כתוב עם)
גרידת לימון (אופציונלי)
מערבבים בקערה את החלמונים עם האגוזים והצימוקים וגרידת הלימון (למי שממש חושש שיצא יבש, אפשר להוסיף 2 כפות שמן נייטרלי. אני כאמור עושה בלי ויוצא מעולה)
מקציפים את החלבונים ולאט מוסיפים את הסוכר לקצף יציב אבל אל קשה
מטמיעים את החלמונים לחלבונים
ובסוף, בעדינות, מקלפים לתוך הבלילה את הפרג.
אופים ב160-170 מעלות (לא טורבו) 40-50 דק' (תלוי בתנור). חשוב לא לייבש. ממש להוציא ברגע שקיסם יוצא נקי
לציפוי (ובעיקר לשכנוע אלו שפחות אוהבים פרג..)
100 גר' שוקולד מריר
25 גר' חמאה (אני מרמה ועושה לפעמים עם חלב או מים)
להמיס ולשפוך על העוגה אחרי שקצת התקררה.
מניחה שאפשר גם גנאש רגיל.
מתאים לתבנית 24 (יצא נמוך יותר ב 26)
תודה רבה עדי, מבטיחה לנסות
אפשר לטבען?
גם בלי קמח וגם בלי ביצים העוגה לדעתי לא תחזיק
הי קרן.
כרגיל ,כמו שאר המתכונים שלך,
עוגה מצויינת קלה אורירית וטעימה.
הכנתי לארוע 4 עוגת שונות,עוגת הפרג נטרפה ראשונה.
האם על מנת לקבל 2 עוגות יש להכפיל כמויות.
תודה רבה.
תודה חמי
כן יש להכפיל
מה לגבי נוזלים אין מיץ תפוזים / מים או שמנת מתוקה
המתכון מדוייק כפי שהוא
נסיון ראשון שלי עם פרג, ויצא מושלם! תודה, עוגה מעולה ממש (:
היא צריכה להיות במקרר או בחוץ זה בסדר?
שאלה, האפייה מתבצעת ב160 טורבו?
חום עליון תחתון לא בטורבו
היי! האם אפשר עם קמח ללא גלוטן?
מניחה שכן
היי, כרגיל,פשוט,לא עמוס במצרכים,מובן וברור,ובסוף,יוצאת עוגת פרג טעימה מאד ונהדרת לדעת הגרים בבית וגם לדעת חברי משפחה אשר מתגוררים בבתיהם
תודה תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך,יישר כח
המון תודה עדנה
אפיתי בטורבו ועדיין יצאה אווירירית ומעולה! פעם ראשונה שאופה עוגת פרג, תודה!
דרך אגב, לא רשום טורבו או שני פסים….אולי כדאי לרשום במתכון
תודה מורן שמחה שהצליחה לך, אני לא אופה בטורבו.
נראה מדהים ואו. אפשר להקציף ידנית לדעתך?
אפשר לטרוף עם מטרפה טובה כמה דקות עד למרקם הרצוי
אוהבת אותך ובקשר לעוגת הפרג של מרתה..אם אכפיל כמויות אפשר בתבנית עגולה 24?? לא בא לי שתסתיים מהר ..זה יאפה טוב?תודה לך יקרה
הי תודה! אפשר להכפיל, זמן האפייה גם מתארך . בהצלחה
כדאי להדגיש לא לערבב יותר מידי בשלב איחוד היבשים ותערובת הביצים ("רק עד שאחיד")
אחרת יוצא בצקי ופוגע בקצף
טוב תשמעי, העוגה יצאה עכשיו מהתנור, הייתי קצת לחוצה מהמתכון המוזר ומהתגובות (בלי אבקת אפיה.. אבל בניתי על ההקצפה שתעלה אותה), אז במקביל הכנתי מתכון אחר לעוגת פרג, והיא פשוט מעולה. מנצחת לגמרי. גבוהה, יפה, טעימה. לדעתי התגובות של אנשים שהעוגה לא עלתה להם זה כי הם לא קיפלו טוב את הקצף ושברו אותו. שאפו
תודה!!