עוגות בחושותפורים

עוגת פרג של מרתה

יוני 8, 2021 23 Comments

יש לי לוח בפינטרסט שבו אני נועצת מתכונים שהם השראה בשבילי, ויש לי לוח של מתכונים שאני נועצת

וברור לי שאכין אותם בדיוק כמו שהם. לפני לא זוכרת כמה זמן גיליתי תמונה של עוגת פרג, שנראתה לי כמו

הדבר היפה ביותר שקיים, פשוטה לגמרי כמובן, אבקת סוכר מעטרת אותה מלמעלה, ויכולתי מהתמונה

להרגיש את המרקם והטעם שלה בפה. זה לגמרי מה שתמונה טובה צריכה להעביר.

פתחתי אז את המתכון ששייך לאהובתי מרתה סטיוארט, קראתי אותו כמה פעמים ומשהו לא הסתדר

לי בין התמונה למתכון עצמו. היה נדמה לי שבתמונה אני רואה עוגה עגולה גדולה והמתכון נשמע כמו

משהו שמספיק לחצי מזה. כבר הייתי קרובה לנסות אותה כמה וכמה פעמים, ובכל פעם זה נדחה

בגלל משהו אחר, והתמונה לא יצאה לי מהראש.

היום סוף סוף החלטתי להכין את העוגה, וכבר בזמן ההכנה שלה היה נראה שהבלילה

לא עומדת להתאים לתבנית עגולה אפילו לא לתבנית 20 ס״מ, הכמויות נשמעו לא מדוייקות,

ושניה לפני שתיכננתי להתחיל לבצע שינויים, קול קטן אמר לי (הקול של נופר שמצלמת את המתכונים)

שעדיף לתת במקרה הזה כבוד למקור.

הלכנו על זה כמעט עד הסוף, לא נגענו בכמויות רק החלפנו אגוזי מלך בשקדים, והוספנו כפית

מחית וניל. הבלילה של העוגה הספיקה לתבנית אינגליש קייק, אבל תשמעו! כשהעוגה יצאה

מהתנור וראיתי אותה, היא היתה בדיוק כמו כל מה שדמיינתי. אחכ פרסתי אותה והרגשתי אותה

בידיים, ואז נתתי ביס והבנתי כמה התמונה ההיא שנחרטה לי בראש מדוייקת, כמה מרתה שלנו

גאונה, ושאסור היה לי לפקפק בה, וכמה אני מאוהבת בעוגה שהולכת להישאר פה לנצח.

(אני כנראה הבן אדם היחיד שמסוגל לכתוב פוסט שלם על אהבתו לעוגה בחושה ועוד עם פרג!)

עוגת פרג של מרתה / תבנית אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

3 כפות ( 30 גר׳) קמח לבן

1/2 כוס (70 גר׳ פרג טחון טרי)

3 כפות אבקת שקדים

1/2 כפית תמצית שקדים

1/2 כפית מחית/תמצית וניל

מעט מלח

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וחצי מכמות הסוכר לקצף יציב ומבריק.

בקערה נפרדת טורפים במהירות חלמונים ואת יתרת הסוכר לתערובת בהירה ומעט תפוחה.

מאחדים בתנועות קיפול את שתי התערובות, מוסיפים וניל ותמצית שקדים ומערבבים מעט.

בקערה (אפשר בקערת המיקסר המלוכלכת שהיו בה חלבונים, חבל ללכלך עוד קערה)

מערבבים קמח, אבקת שקדים, פרג, ומלח.

מאחדים את היבשים ותערובת הביצים בתנועות קיפול עדינות לבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות עד שיחקה העליון של העוגה משחים וקיסם הננעץ במרכזה

יוצא עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**לא ניסיתי להכין את העוגה כלל ללא קמח, אני מניחה שניתן להמיר בקמח תפא או בקורנפלור.

**ניתן להמיר שקדים באגוזי מלך או בכל קמח של אגוז אחר.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

אתי ינקו יוני 8, 2021 at 4:17 pm

מה גודל התבנית ?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:06 pm

אינגליש סטנדרטית

Reply
תמר יוני 11, 2021 at 9:23 am

הכנתי עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום יצא אדיר, אבל טיפונת יבשה, יש מצב כי לא טחנתי פרג . לאיזה מרקם צריך לטחון את הפרג ?
תודה
בנתיים עם שכבה של ריבת משמשים הולך מצויין:)

Reply
קרן אגם יוני 11, 2021 at 4:37 pm

פרג בעוגות חייב להיות טחון
וברגע שממירים לקמחים מלאים העוגה יוצאת דחוסה יותר
העיקר שהיה טעים

Reply
ראויה יוני 8, 2021 at 4:30 pm

הי נראית מעולה כמו כל המתכונים שאת מעלה
שאלה אפשר לשים במקום קמח גם שקדים טחונים גם ?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:06 pm

מניחה שכן

Reply
סמדר יוני 8, 2021 at 11:54 pm

אין שום שומן בעוגה??? לא שמן לא חמאה לא שמנת מתוקה לא שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 2:46 pm

לא לא ולא

Reply
ענבל כץ יוני 9, 2021 at 6:11 pm

היי קרן אפשר לדעת בבקשה מה היא תמצית שקדים לא מצאתי בשופרסל…אפשר לוותר או שזה מרכיב חשוב בטעם?

Reply
דינה יוני 9, 2021 at 2:42 pm

היי קרן היקרה, אני רצה להכין
האם אין שמן או חמאה בעוגה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 2:46 pm

אין שמן ואין חמאה

Reply
דינה יוני 9, 2021 at 5:19 pm

יצאה מושלמת ! תודה !

Reply
חדוה לוי יוני 9, 2021 at 11:07 pm

את אלופה!גם בפתיח של כל מתכון וכמובן במתכונים המוצלחים והקלים להכנה
שאפו ענק

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:52 am

תודה!!

Reply
גלי יוני 10, 2021 at 5:51 pm

אם אני רוצה להכניס חמאה לעוגה מה הכמות שלא תפר את האיזון בעוגה ובמרקם?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:16 pm

למה להכניס חמאה לעוגה שיצאה ככ טוב בלי חמאה לא הבנתי

Reply
ראויה יוני 11, 2021 at 7:08 pm

עשיתי אותה בדיוק כמו שרשום
אבל לא עלתה מה הסיבה ?

Reply
עידית יוני 12, 2021 at 7:06 pm

ניסיתי להכין את העוגה
היא לא יצאה לי טוב:(
עברתי שוב על המצרכים,חשבתי שאולי שכחתי משהו אבל לא …
אולי חסר משהו במתכון? שמן ?חמאה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2021 at 8:26 pm

הי עידית לא ציינת מה לדעתך יצא לא טוב
המתכון מדוייק כפי שהוא

Reply
אתי שעיה יוני 13, 2021 at 10:14 am

הכנתי את העוגה בדיוק לפי המצרכים שכתבת והעוגה יצאה ממש יבשה. האם לא חסרים נוזלים?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2021 at 10:45 pm

אולי אפית יותר מדי ? לא חסרים בעוגה נוזלים

Reply
שרון יוני 20, 2021 at 8:23 am

ניסיתי לפי המתכון בול אחד לאחד. 28 דקות על השעון יצאה יבשה ונמוכה ממש. לדעתי חובה אפיה+נוזלים/תפוזים+ שמן. ‍♀️

Reply
קרן אגם יוני 20, 2021 at 4:05 pm

באמת שלא הייתי מעלה לפה מתכון פחות מעולה בעיניי
אולי זה עניין של טעם ואת פחות מתחברת
יש עוד מתכוני פרג אחרים בבחוג מעולים יותר רטובים ועסיסיים

Reply

Leave a Comment