רגע לפני שהתחילה המלחמה כבר היו לי אריכים לצילומים לתכנית חדשה שלי לאחד הערוצים הגדולים.
כבר היינו מוכנים עם ימי צילום והייתי אמורה לחזור ב 6/10 מחופשה באילת ולהתחיל לכתוב מתכונים.
אבל אז הגיע 7/10 והכל הוקפא, ובגלל שהיינו אמורים לצלם את התכנית בצפון, הכל עוד יותר נדחה.
והשבוע, כשהתחיל להיות ממש קר, וחשבתי מה בא לי להכין, נזכרתי בעוגת הצ׳אי מהעונה השניה של התכנית שלי וכמה היא גאונית.
והבנתי שאני ממש כבר מתגעגעת לצלם לכם תכנית עם עוד מתכונים אבל כרגע זה יחכה, אז בינתיים אני אזכיר לכם מתכונים
שווים מהעונות הראשונות של התכנית שלי.
היום ככ רציתי עוגת קינמון שהחלטתי לשלב את שני הרצונות שלי לעוגה אחת והיא יצאה מדהימה.
את העוגה מכינים עם מלית קינמון כמו של עוגת שמרים, האמריקאיים קוראים לזה cinnamon roll cake
וזה כל כך טעים!
אני משתנשת במלית של השמרים קינמון לא רק לעוגות שמרים אלא גם לעוגיות כמו אלו שפה
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת צ׳אי קינמון עם גלייז מעלפת /תבנית עגולה 24
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
1+רבע כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר׳) שמן קנולה
1/3 כוס (80 מ״ל )חליטת צ׳אי
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה
לתערובת הקינמון:
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר
150 גר׳ חמאה
2 כפות אבקת קינמון
לציפוי:
150 גר׳ אבקת סוכר
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
מניחים שני תיונים בשליש כוס מים רותחים ונותנים להם לעמוד.
בקערה קטנה ממיסים חמאה במיקרוגל, מוציאים, מוסיפים סוכר חום וקינמון ומערבים למחית חלקה. מניחים בצד.
בקערה טורפים ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי שממשיכים לטרוף.מוסיפים ויל ואת התה (בלי התיונים) ומערבבים.
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מאחדים עם התערובת הרטובה ובעזרת מטרפה
מאחדים עד לקבלת תערובת אחידה.
לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, ויוצקים מעל את תערובת הקינמון שאמורה להיות מעט נוזלית אך יציבה
בעזרת סכין עוברים על הכל לצורת שיש.
ואופים כ 40 דק׳, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
(ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 1/2 שעה)
מצננים את העוגה מעט ומכינים את הציפוי:
מערבבים בקערה אבקת סוכר וחלב עד שמתקבלת מחית חלקה.
מצפים את העוגה ומגישים.
**שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.
** לפרווה ניתן להמיר יוגורט בעוגה בקרם קוקוס או שמנת צימחית.ואת החמאה במלית במחמאה/נטורינה
**את היוגורט אפשר להמיר בריוויון או שמנת חמוצה
**נין להמיר מחצית מכמות הקמח במתכון לקמח מלא/כוסמין מלא ולהוסיף עוד 2 כפות תה.
70 Comments
הי קרן
נראה מעולה !!
האם אפשר להחליף את התערובת קינמון בריבה ?
כן בטח
אפשר להחליף את התבנית העגולה לשתי תבניות אנגליש?
כן בטח
אינגליש רב פעמית ממתכת 30סמ או חד"פ אלומיניום (שאין לי)?. אם אנגלית מתכת אז תבנית אחת,נכון?
אינגליש רב פעמית שתיים כאלו או שלוש חדפ
וצריך לאפות פחות זמן?
היי קרן
נשמע ונראה מעולה
מה היחס המרה מהיוגורט לשמנת צמחית?
אפשר 3/4 כוס
הי קרן, זה נראה מעולה
אפשר להחליף את שמן הקנולה בחמאה? ואם כן אז כמה?
כן בטח, 200 גר
נראה מעולה.
במצרכים כתבת חצי כוס צ'אי ובמלל כתבת רבע כוס – כמה תה בפועל?
1/3 כוס
אתקן
אם אני רוצה תבנית אינגליש אחת אז לחתוך את הכמויות לחצי?
ממליצה להכין את המתכון רגיל ומקסימום להקפיא אחת או לחלק לשכנים
צ׳אי מסאלה של ויסוצקי הולך?
ברור
אם אין חליטת צאי מה יהיה מתאים פה?
כל תיון שאת אוהבת גם רגיל
העוגה מעולה ממש אבל בציפוי יש לדעתי טעות בכמות הסוכר. כתוב 150 גרם אבקת סוכר, שמתי 50 גרם וגם את זה אפשר לקצץ.
גם 250 גרם סוכר לעוגה עצמה אפשר להפחית.
זו עוגה יחסית מתוקה והסוכר כמובן יש לו ערכים אחרים חוץ מלהמתתיק
היי קרן, כמה שמן לשים במקום החמאה?
את מתכוונת לחמאה במלית ?
אפשר 2 תבניות אינגליש קייק?
היי קרן, נראית עוגה מטורפת, תודה!
רשמת לשמור אותה בטמפרטורת החדר, אבל בגלל שיש עליה חלב, כמה זמן להערכתך היא יכולה להישמר כך?
האם לשמור במקרר יפגע במרקם העוגה?
ושוב תודה ♡
אפשר עם פחות סוכר?
אפשר להוריד רבע כוס למרות שהיא מושלמת ככה
נראה מעולה – רק חצי כוס מהחליטת תה (כמו שכתוב במצרכים) או רבע כוס (כמו שרשום במתכון)?
פשר להתפשר על שליש:-)
אפשר לדעת עם תה חמדת השקד?
תודה על הכל
בטח
היי קרן, נראית עוגה מטורפת, תודה!
רשמת לשמור אותה בטמפרטורת החדר, אבל בגלל שיש עליה חלב, כמה זמן להערכתך היא יכולה להישמר כך?
האם לשמור במקרר יפגע במרקם העוגה?
ושוב תודה ♡
אין משמעות לחלב לאחר אפייה ואין צורך להכניס למקרר
העוגה נשמרת מחוץ למקרר למשך חמישה ימים עטופה היטב
היי קרן, ל-3 כוסות קמח מוסיפים רק כפית אחת אבקת אפיה ?
במתכון כתוב חצי כוס צ׳אי ואח״כ באופן ההכנה רבע אז מה הנכון ?
תודה
1/3 כוס צ׳אי, תיכף אתקן
קרן יקרה,
תודה על המתכון, נראה טעים וקל. אם אפשר, כדאי לתקן כמה טעויות קטנות: בחומרים כתוב חצי כוס חליטה ובאופן ההכנה רבע כוס, פעם כתוב שמנת חמוצה ופעם יוגורט.
שאלה אחרת: יש סיבה שהזיגוג הוכן עם חלב? מכירה גרסה עם אבקת סוכר ומים. תודה!
תודה יעל, יתוקן . אין בעיה להכין זיגוג עם מים
נראה מעולה!
אפשר לוותר לגמרי על התערובת קינמון?
בטח
כוס וחצי שמן? זה לא יותר מידי? אני שמה חצי כוס העוגות
ולגבי הקמח 3 כוסות? אפשר תופח?
אפשר תופח ולהוריד אבקת אפייה
המתכון מדוייק
יוגורט או שמנת חמוצה ?!
יצאה אחרי 50 דקות לא עשויה מבפנים .
וכן , אני מכירה את התנור שלי של דה דיטריך והוא בן שנה אז לא, זה לא התנור.
עוד בלוגרית לא מדויקת , שמחסירה/ מוסיפה אך אף פעם לא מדייקת
עוד בלוגרית לא מדוייקת??? אלוהים אדירים לאן הגענו
הכי קל להאשים אחרים אבל כנראה שאת פשוט לא אופה משהו 🙂
עוגה מהממת . הכנתי עם תה חמדת השקד יצא ואוו
תודה חן
היי,
האם ניתן להחליף חלק מכמות הקמח בקמח שקדים, ואם כן- כמה?
בכמה תה להשתמש- 1/2 כוס או 1/4 כוס -אין התאמה בין רשימת המצרכים למתכון.
1/3 כוס תה, ואפשר להמיר חצי כוס קמח בשקדים
אפיתי כארבעים דקות – וכששלפתי מהתנור כל החמאה/שמן זלגו מלמטה. מה עשיתי לא נכון?
קורה לפעמים שיש שומן שמצטבר בתחתית העוגה ונוזל לתבנית וזה בסדר גמור, אחרי שמחלצים אפשר לספוג קצת וזה יוצא
היי קרן, נראית עוגה מטורפת, תודה!
רשמת לשמור אותה בטמפרטורת החדר, אבל בגלל שיש עליה חלב, כמה זמן להערכתך היא יכולה להישמר כך?
האם לשמור במקרר יפגע במרקם העוגה?
ושוב תודה ♡
הי קרן,
תודה על המתכונים הנפלאים.
מבקשת לוודא האם ייתכן שבעוגה משתמשים ב300 גרם שמן ועוד 150 גרם חמאה? כלומר 450 גרם של שומן? נראה לי כמות לא הגיונית לעוגה כזו לכן רוצה לוודא שהבנתי נכון? האם אפשר להחליף את כל השומן רק בחמאה ואם כן כמה?
תודה
היי קרן, נראה מעולה, אפשר להחליף את הקינמון בשוקולד או קקאו?
בטח
האם הגיוני שהעוגה אחרי קרוב לשעה רק מוכנה? האם שמה את התנור על טורבו?
הפעלתי על חום עליו ותחתון 180 מעלות
יכול להיות שהבלילה שלך היה עד סוף התבנית ? אם ממלאים עד הסוף לעוגה קשה יותר להיאפות
ובכל מקרה יש תנורים שונים ואולי אצלך היתה צריכה יותר זמן
היי קרן
גם כוס וחצי שמן וגם 150 גר חמאה ?
כן זה המתכון
הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה
תודה הילה
היי קרן
ניתן להשתמש בסוכר לבן לתערובת הקינמון?
תודה!
בטח
היי קרן יקרה העוגה נראית מדהימהה!
אשמח לדעת האם ניתן להחליף את כל הקמח בקמח שקדים (אני רוצה להפוך את העוגה לדלת פחמימה)
לא יעבוד. אפשר קמח ללג
היי קרן.
עוגה אליפות עולם.
היום הכנסתי שוקלד נוטלה עם קינמון. התעלפו.
פעם שלישית שאני אופה אותה תוך שבוע.
תודה
קרן אימלהההההה את מושלמת והעוגה מושלמת נדירההה לכבוד שבת קודש
תודההההה
אפשר להחליף את התבנית העגולה לתבנית לב בקוטר 26 על 27 ס"מ???
אפשר להחליף את התבנית העגולה לתבנית לב?
אפשר להחליף את התבנית
לתבנית לב?
בטח