מתכוני פרווה

עוגת צ׳אי וקינמון עם גלייז מעלפת

פברואר 5, 2024 51 Comments

רגע לפני שהתחילה המלחמה כבר היו לי אריכים לצילומים לתכנית חדשה שלי לאחד הערוצים הגדולים.

כבר היינו מוכנים עם ימי צילום והייתי אמורה לחזור ב 6/10 מחופשה באילת ולהתחיל לכתוב מתכונים.

אבל אז הגיע 7/10 והכל הוקפא, ובגלל שהיינו אמורים לצלם את התכנית בצפון, הכל עוד  יותר נדחה.

והשבוע, כשהתחיל להיות ממש קר, וחשבתי מה בא לי להכין, נזכרתי בעוגת הצ׳אי מהעונה השניה של התכנית שלי וכמה היא גאונית.

והבנתי שאני ממש כבר מתגעגעת לצלם לכם תכנית עם עוד מתכונים אבל כרגע זה יחכה, אז בינתיים  אני אזכיר לכם מתכונים

שווים מהעונות הראשונות של התכנית שלי.

היום ככ רציתי עוגת קינמון שהחלטתי לשלב את שני הרצונות שלי לעוגה אחת והיא יצאה מדהימה.

את העוגה מכינים עם מלית קינמון כמו של עוגת שמרים, האמריקאיים קוראים לזה cinnamon roll cake

וזה כל כך טעים!

אני משתנשת במלית של השמרים קינמון לא רק לעוגות שמרים אלא גם לעוגיות כמו אלו שפה

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת צ׳אי קינמון עם גלייז מעלפת /תבנית עגולה 24

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1+רבע  כוסות  (250 גר׳) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

1.5 כוסות (300  גר׳) שמן קנולה

1/3 כוס (80 מ״ל )חליטת צ׳אי 

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה

לתערובת הקינמון:

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר

150 גר׳ חמאה

2 כפות אבקת קינמון

לציפוי:

150 גר׳ אבקת סוכר

2 כפות חלב

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

מניחים שני תיונים בשליש כוס מים רותחים ונותנים להם לעמוד.

בקערה קטנה ממיסים חמאה במיקרוגל, מוציאים, מוסיפים סוכר חום וקינמון ומערבים למחית חלקה. מניחים בצד.

בקערה טורפים ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי שממשיכים לטרוף.מוסיפים ויל  ואת התה (בלי התיונים) ומערבבים.

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מאחדים עם התערובת הרטובה ובעזרת מטרפה

מאחדים עד לקבלת תערובת אחידה.

לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, ויוצקים מעל את  תערובת הקינמון שאמורה להיות מעט נוזלית אך יציבה

בעזרת סכין עוברים על הכל לצורת שיש.

ואופים כ 40 דק׳, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

(ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 1/2 שעה)

מצננים את העוגה מעט ומכינים את הציפוי:

מערבבים בקערה אבקת סוכר וחלב עד שמתקבלת מחית חלקה.

מצפים את העוגה ומגישים.

**שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

** לפרווה ניתן להמיר יוגורט בעוגה בקרם קוקוס או שמנת צימחית.ואת החמאה במלית במחמאה/נטורינה

**את היוגורט אפשר להמיר בריוויון או שמנת חמוצה

**נין להמיר מחצית מכמות הקמח במתכון לקמח מלא/כוסמין מלא ולהוסיף עוד 2 כפות תה.

Print Friendly, PDF & Email

51 Comments

תמי פברואר 5, 2024 at 6:55 pm

הי קרן
נראה מעולה !!
האם אפשר להחליף את התערובת קינמון בריבה ?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2024 at 8:01 am

כן בטח

Reply
סיגל פברואר 5, 2024 at 7:24 pm

אפשר להחליף את התבנית העגולה לשתי תבניות אנגליש?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2024 at 8:01 am

כן בטח

Reply
דניאלה פברואר 14, 2024 at 11:09 am

אינגליש רב פעמית ממתכת 30סמ או חד"פ אלומיניום (שאין לי)?. אם אנגלית מתכת אז תבנית אחת,נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:57 pm

אינגליש רב פעמית שתיים כאלו או שלוש חדפ

Reply
קרן פברואר 29, 2024 at 8:25 am

וצריך לאפות פחות זמן?

הדס פברואר 5, 2024 at 8:25 pm

היי קרן
נשמע ונראה מעולה
מה היחס המרה מהיוגורט לשמנת צמחית?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2024 at 8:01 am

אפשר 3/4 כוס

Reply
ורד פברואר 5, 2024 at 9:34 pm

הי קרן, זה נראה מעולה
אפשר להחליף את שמן הקנולה בחמאה? ואם כן אז כמה?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2024 at 8:00 am

כן בטח, 200 גר

Reply
ספיר פברואר 6, 2024 at 1:53 pm

נראה מעולה.
במצרכים כתבת חצי כוס צ'אי ובמלל כתבת רבע כוס – כמה תה בפועל?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:04 pm

1/3 כוס
אתקן

Reply
ענת פברואר 6, 2024 at 6:28 pm

אם אני רוצה תבנית אינגליש אחת אז לחתוך את הכמויות לחצי?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:04 pm

ממליצה להכין את המתכון רגיל ומקסימום להקפיא אחת או לחלק לשכנים

Reply
יפעת פברואר 5, 2024 at 10:50 pm

צ׳אי מסאלה של ויסוצקי הולך?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2024 at 8:00 am

ברור

Reply
אתי פברואר 6, 2024 at 6:36 pm

אם אין חליטת צאי מה יהיה מתאים פה?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:04 pm

כל תיון שאת אוהבת גם רגיל

Reply
רונית פברואר 6, 2024 at 10:17 am

אפשר 2 תבניות אינגליש קייק?

Reply
אורטל פברואר 8, 2024 at 2:42 am

היי קרן, נראית עוגה מטורפת, תודה!
רשמת לשמור אותה בטמפרטורת החדר, אבל בגלל שיש עליה חלב, כמה זמן להערכתך היא יכולה להישמר כך?
האם לשמור במקרר יפגע במרקם העוגה?
ושוב תודה ♡

Reply
Suzan פברואר 6, 2024 at 11:31 am

אפשר עם פחות סוכר?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:05 pm

אפשר להוריד רבע כוס למרות שהיא מושלמת ככה

Reply
Donna פברואר 6, 2024 at 11:38 am

נראה מעולה – רק חצי כוס מהחליטת תה (כמו שכתוב במצרכים) או רבע כוס (כמו שרשום במתכון)?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:05 pm

פשר להתפשר על שליש:-)

Reply
דבי פברואר 6, 2024 at 1:08 pm

אפשר לדעת עם תה חמדת השקד?
תודה על הכל

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:05 pm

בטח

Reply
אורטל פברואר 8, 2024 at 7:50 am

היי קרן, נראית עוגה מטורפת, תודה!
רשמת לשמור אותה בטמפרטורת החדר, אבל בגלל שיש עליה חלב, כמה זמן להערכתך היא יכולה להישמר כך?
האם לשמור במקרר יפגע במרקם העוגה?
ושוב תודה ♡

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 7:54 am

אין משמעות לחלב לאחר אפייה ואין צורך להכניס למקרר
העוגה נשמרת מחוץ למקרר למשך חמישה ימים עטופה היטב

Reply
רונית פברואר 6, 2024 at 1:21 pm

היי קרן, ל-3 כוסות קמח מוסיפים רק כפית אחת אבקת אפיה ?
במתכון כתוב חצי כוס צ׳אי ואח״כ באופן ההכנה רבע אז מה הנכון ?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:05 pm

1/3 כוס צ׳אי, תיכף אתקן

Reply
יעל פברואר 6, 2024 at 1:41 pm

קרן יקרה,
תודה על המתכון, נראה טעים וקל. אם אפשר, כדאי לתקן כמה טעויות קטנות: בחומרים כתוב חצי כוס חליטה ובאופן ההכנה רבע כוס, פעם כתוב שמנת חמוצה ופעם יוגורט.
שאלה אחרת: יש סיבה שהזיגוג הוכן עם חלב? מכירה גרסה עם אבקת סוכר ומים. תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:05 pm

תודה יעל, יתוקן . אין בעיה להכין זיגוג עם מים

Reply
קרן פברואר 6, 2024 at 3:15 pm

נראה מעולה!
אפשר לוותר לגמרי על התערובת קינמון?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:04 pm

בטח

Reply
חני פברואר 6, 2024 at 6:58 pm

כוס וחצי שמן? זה לא יותר מידי? אני שמה חצי כוס העוגות
ולגבי הקמח 3 כוסות? אפשר תופח?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:03 pm

אפשר תופח ולהוריד אבקת אפייה
המתכון מדוייק

Reply
חן פברואר 6, 2024 at 9:07 pm

עוגה מהממת . הכנתי עם תה חמדת השקד יצא ואוו

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:03 pm

תודה חן

Reply
מיכל פברואר 7, 2024 at 8:15 am

היי,
האם ניתן להחליף חלק מכמות הקמח בקמח שקדים, ואם כן- כמה?
בכמה תה להשתמש- 1/2 כוס או 1/4 כוס -אין התאמה בין רשימת המצרכים למתכון.

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:02 pm

1/3 כוס תה, ואפשר להמיר חצי כוס קמח בשקדים

Reply
רחלי פברואר 7, 2024 at 10:42 pm

אפיתי כארבעים דקות – וכששלפתי מהתנור כל החמאה/שמן זלגו מלמטה. מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 7:55 am

קורה לפעמים שיש שומן שמצטבר בתחתית העוגה ונוזל לתבנית וזה בסדר גמור, אחרי שמחלצים אפשר לספוג קצת וזה יוצא

Reply
אורטל פברואר 8, 2024 at 2:40 am

היי קרן, נראית עוגה מטורפת, תודה!
רשמת לשמור אותה בטמפרטורת החדר, אבל בגלל שיש עליה חלב, כמה זמן להערכתך היא יכולה להישמר כך?
האם לשמור במקרר יפגע במרקם העוגה?
ושוב תודה ♡

Reply
נעה פברואר 8, 2024 at 9:01 pm

הי קרן,
תודה על המתכונים הנפלאים.
מבקשת לוודא האם ייתכן שבעוגה משתמשים ב300 גרם שמן ועוד 150 גרם חמאה? כלומר 450 גרם של שומן? נראה לי כמות לא הגיונית לעוגה כזו לכן רוצה לוודא שהבנתי נכון? האם אפשר להחליף את כל השומן רק בחמאה ואם כן כמה?
תודה

Reply
דיקלה פברואר 9, 2024 at 11:02 am

היי קרן, נראה מעולה, אפשר להחליף את הקינמון בשוקולד או קקאו?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:20 pm

בטח

Reply
דנה פברואר 9, 2024 at 5:37 pm

האם הגיוני שהעוגה אחרי קרוב לשעה רק מוכנה? האם שמה את התנור על טורבו?
הפעלתי על חום עליו ותחתון 180 מעלות

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2024 at 8:45 am

יכול להיות שהבלילה שלך היה עד סוף התבנית ? אם ממלאים עד הסוף לעוגה קשה יותר להיאפות
ובכל מקרה יש תנורים שונים ואולי אצלך היתה צריכה יותר זמן

Reply
Alkalak Agnes פברואר 27, 2024 at 7:09 am

היי קרן
גם כוס וחצי שמן וגם 150 גר חמאה ?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:21 am

כן זה המתכון

Reply

Leave a Comment