מדי פעם אתם שולחים לי המלצות לעוגות טעימות, כאלו שרצות אצלכם במשפחה או שאתם ממש אוהבים להכין
בבית, אני משתדלת תמיד לשמור, למרות שלא תמיד זוכרת איפה שמרתי, ומפספסת, לפעמים שומרת ולא
זוכרת לרשום מי המליץ על המתכון, אבל זה כייף גדול לקבל מכם מתכונים ואת הרצון שלכם לחלוק איתי
דברים שטעימים לכם. את המתכון לעוגה הזו שלחה לי מישהי ממש ממש מזמן וזה יושב אצלי בטלפון
בפתקים כבר כמה שנים, לצערי לא זוכרת מאיפה הוא הגיע ולמי שייך, ובדיוק היום כשחיפשתי
מתכון קליל לעוגה לפני סדנת אפייה נזכרתי בו.
זה המתכון הראשון שאני מכינה אחרי שהייתי חולה למשך שבועיים ויצאתי לגמרי מתפקוד,
ולמרות שקיבלתי הודעות במהלך המחלה שלי שחיממו את ליבי, לא ידעתי איזה מבול אחטוף
כשתחיל להכין שוב עוגות און ליין בסטורי באינסטוש והייתי היום לגמרי בהלם מכמות האנשים שחיכו לי.
אז אם אתם קוראים פה או שם רק רציתי להגיד תודה ושזה באמת באמת גרם לי להתרגשות גדולה.
היום לראשונה באמת הכנתי עוגה לבלוג, צילמתי לסטורי ואפילו אירחתי אצלי בבית לסדנת אפייה.
הכנתי לאורחות שלי את העוגה הזו, שאמנם המתכון שלה היה כתוב אבל עשיתי בו כמה שינויים,
היא עוגה קלה ממש להכנה, בלי מיקסר מערבים הכל בקערה, והיא אפילו פרווה.אין בעיה אגב להמיר למוצרי חלב
עוגת קפה עם חלבה/תבנית קוגלהוף קוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר') סוכר לבן
1 כוס (200 גר') שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב סויה (או מיץ תפוזים/חלב שקדים/חלב פרה)
1 כוס (240 מ״ל) נס קפה חזק (כף קפה נמס מעורבבת בכוס מים רותחים)
2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל
1 שקית אבקת אפייה
80 גר' פירורי חלבה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים קפה, תמצית וניל וחלב סויה
ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
צעבירים את התערובת לתבנית אפייה, ומפזרים מעל התערובת את פירורי החלבה.
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יותא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית (אם זו תבנית קוגלהוף אפשר להניח מלמעלה
צלחת ולהפוך, לחכות רגע ואז להסיר את התבנית מעל העוגה )
**את העוגה שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים
**לא אוהבים חלבה? פזרו על העוגה מלמעלה אגוזים טחונים עם קינמון וסוכר חום
86 Comments
וואו כמה בא לי להכין! השאלה אם לדעתך אפשר להמיר את הקמח בתחליף כלשהו (ללא גלוטן)
מניחה שקמחים ללא גלוטן רק אין לי נסיון איתם
הי, קרן, תערובת העוגה יצאה לי נוזלית מידי ולאחר האפייה העוגה קצת נפלה לי.
אולי שכחת משהו מהצרכים?
יש סיבה מיוחדת לחלב סויה או שאפשר להחליף בחלב שקדים?
היא פרווה, אפשר בכל חלב אחר וגם כתבתי במתכון
כנראה פספסתי
תודה רבה!! (:
הי קרן, אוהבת מאד מאד את הבלוג והמתכונים שלך!!
שאלה: התחלתי להכין את עוגת הקפה והחלבה והתברר לי תוך כדי שאין שום נוזל בבית(חלב, תפוזים וכו׳) וחייבת שהיא תהיה פרווה. אפשר אולי מים?
חושבת שהיא תצא לא משהו עם מים
במה אפשר להחליף את הקפה?
להכין עוגה אחרת 🙂 זו עוגת קפה
יש בבלוג עוגת חלבה נסי אותה
הי קרן, במה היית מחליפה ביצים?
האמת שאין לי מושג אם יעבוד ללא
אשמח גם למתכונים דיאטטיים יותר.
וכן כמה כפיות תחליפי סוכר דיאטטיים אני זקוקה במקום הסוכר?
היי כמה זה בערך 80 גרם פירורי חלבה?
אם אין לי משקל
אפשר במקום חלב סויה מעץ
תפוזים או מים?
מיץ תפוזים כן וגם כתוב
אם התבנית היא רגילה איזה גודל תבנית,24 עגולה רגילה זה טוב?
כן
אפשר הסבר לגבי הנס קפה? לשים את הכוס או כף במים חמים ? לא כל כך הבנתי
היי, אפשר להוסיף קצת יותר חלבה לבלילה בנוסף? בעלי חובב חלבה
ברור!! זה יהיה מעולה
אפשר בתבנית אחרת? אינגליש קייק?
אפשר בשתיים
היי, באינגליש קייק, אותו זמן אפייה?
באינגליש מן הסתם מתקצר
תודה על המתכון המצוין ועל העוגה הטעימה שנעלמה כלא היתה
תודה סימה
קרן את מדהימה! כל מתכון שלך זה חלום
והכל כתוב כל כך ברור וקליל
זה באמת תענוג
מלאת אנרגיות חיוביות וכיפיות
מכורה לכל מה שאת מעלה.
ועכשיו שאלונת האם אפשר לשים בנוסף לחלבה גם את החלופה שהצעת?
גם חלבה וגם אגוזים עם קינמון וסוכר חום? מה דעתך?
תודה אפרת איזה כייף לי!
גם וגם אולי ייצא מתוק מדי
Se ve delicioso mañana lo voy a preparar, soy tu seguidora desde guadalajara jalisco mexico me encantan tus recetas pero me es difícil a veces porque no puedo pegar y traducir
שלום קרן,
האם ניתן להחליף את הנס קפה בתמצית אספרסו עם מים?
תודה רבה על המתכונים הטעימים!
בטח שאפשר, אפילו מומלץ
קרן היקרה התחלתי לעקוב אחריי העוגות והמאפים שלך…
הכל יוצא מדהים
איזה כייף לי אירית תודה
אני אוצה להמיר את הכמויות לתבנית אנגליש קייש אחת? איך?
זה יוצא בערך תבנית וחצי נסי להגיד ברבע את כל המצרכים
הי. האם אפשר במקום חלב סויה להמיר בשמנת צמחית פרווה?
בטח
נראה מהמם ומגרה! מה הכוונה פירורי חלבה? לקצוץ שערות חלבה? תודה
לפורר גוש חלבה
איזו גודל תבנית (מרובעת/עגולה) יכולה לשמש כתחליף לתבנית קוגלהוף? והאם יש שינוי בזמן אפיה?
מניחה שתבנית 24 עגולה או 30*30
היי קרן!
אני רוצה לנסות להכין את העוגה מחר
ויש לי סטוקים של קמח תופח בבית, נראה לך שאפשר להמיר את הקמח ואבקת האפיה בקמח תופח באותה כמות או שזה יפגע בתפיחה שלה (ואם אפשר להחליף אז זה ספציפית לעוגה הזאת או לכל המתכונים שלך)?
תודה רבה
קמח תופח מחליף תמיד קמח לבן ואבקת אפייה בכל מתכון
העוגה יצאה בטעם טעים אבל במרקם דחוס מזעזע… איפה יכולה להיות הטעות? כתוב לאחר שמוסיפים את הקמח לערבב היטב לתערובת אחידה, תהיתי אולי זה העניין (שהרי בד"כ עדיף לערבב עם הקמח כמה שפחות?)
אולי ערבבת יותר מדי, או ששינית משהו במרכיבים
אפשר במקום חלווה לשים טחינה? ואם כן כמה? ובמקום תמצית וניל מה אפשר לשים?
אפשר טחינה גולמית 3 כפות מעורבבת עם סילאן
אחרת זה לא יהיה מספיק מתוק
ואפשר במקום תמצית וניל סוכר וניל או ברנדי
אפשר את הטחינה והסילאן להוסיף לתערובת העוגה, או שזה רק בלמעלה?
אפשר לתערובת
עוגה טעימה וקלה להכנה ,תודה!.אני מציעה להקציף את הבצים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה. את הקמח והקפה מומלץ להוסיף לסירוגין , זה מונע שבירה של המרקם והנפח של העוגה
היי
אם יש לי רק ביצים M כמה לשים?
תודה
עוד ביצה
אפשר להוריד מכמות השמן?
לא היא תצא יבשה
היי קרן… מודה על היום שנחשפתי לבלוג שלך בתקופת הקורונה!!! המשקל מודה פחות…
הכנתי את העוגה הזו היום כמובן שנטרפה..
רציתי לשאול..
בחלק מהעוגות הבחושות אנחנו סתם טורפים בקערה את הביצים והסוכר ובחלק אנחנן מקצפיפים במיקסר לכמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה..
לפי מה את מחליטה מתי ככה ומתי ככה ולמה?
תודה !!!
הי ליהי
שמחה שאת פה
האמת שאני נותנת כמה אופציות כדי שיהיה קל ונגיש לכולם
העדפה שלי אישית תמיד במיקסר הקצפה נותנת עוד קצת נפח ואוויר לעוגה
אבל חשוב לי להראות שזה לא חובה
קרן מורתי:) האם אפשר להחליף את החלבה במשהו אחר? לא רק בציפוי אלא גם בתערובת עצמה , להעשיר אותה? ( ראיתי שכתבת על האגוזים בציפוי כוונתי לגלילה)
תודה על הכל! כל שבת מתפנקים פה על עוגה אחרת !!
היוש
ממש ממליצה פשוט להכין אחרת ממה שיש בבלוג 🙂
הכנתי ויצא מושלם תודה רבה
אווררית מאוד קיבלתי הרבה מחמאות ואמרתי שזה בזכות קרן אגם❤️❤️
תודה
זו מחמאה גדולה גם בשבילי תודה
היי קרן (:
האם ניתן להחליף את פרורי החלבה בממרח חלבה?
אין בעיה
אפשר להחליף את פירורי החלבה בטחינה גולמית ? אם כן, כמה ?
זה לא ייצא אותו דבר כמובן, שזה לא בהכרח רע, אפשר לערבב טחינה גולמית עם סילאן, ולערבב פנימה בתנועות שיש לתוך הבלילה
אפשר להמיר לתבנית מלבנית? אם כן באיזה גודל והאם זה ישפיע על זמן האפיה? תודה
או אולי בתבנית עגולה 26?
לתבנית 26 יש להכפיל ממש כמויות
מלבנית בינונית אפשר ואולי זמן אפייה יתקצר מעט
קרן, העוגה נראת נפלא!
רציתי לשאול שתי שאלות:
האם אפשר להקפיא את העוגה?
האם אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה?
כן וכן
היי קרן;)
אני חובבת קפה וחלבה ידועה ולכן הכיייי חייבת להכין את העוגה שנראית היסטרית!
אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח כוסמין? והאם ניתן להמיר את הסוכר למייפל טהור או סילאן?
כוסמין מלא 100% יניב תוצאה קצת דחוסה של העוגה את יכולה להמיר מחצי לקמח כוסמין מלא והשאר לבן
סוכר אפשר למייפל רק באופן חלקי
היי, אפשר להמיר את הסוכר התחליף סוכר?
אם אקציף את הביצים עם הסוכר היא תצא יותר רכה?
לא עובדת עם תחליפים מניחה שכן
והאם ניתן להחליף את שמן הקנולה בחמאת בוטנים טבעית או בשמן קוקוס/זית?
אפשר בשמן קוקוס בקלות וגם בשמן זית אם משתמשים בזן ממש עדין כמו הקרנייקי או פיקואל או לצ׳ינו
היי קרן, מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך!! (במיוחד את הבגט, זה עף אצלי). יש לי ממרח חלבה, כמה לשים ממנו ואיך? תודה!
כמה כפות 3/4
אפשר קמח כוסמין *לבן* במקום קמח לבן? ישפיע על הצרקם או שזהה?
אפשר כוסמין לבן
שלום קרן,העוגה מאד טעימה.תודה על המתכון.
העוגה תפחה יפה בתנור,אך כשהוצאתי,נפלה,לאכזבתי.יש לך טיפ,שלא תיפול?
תודה.שנה טובה וחתימה טובה.
אולי אפית בטורבו ?
הי קרן, תודה על מתכוני אליפות. אני אף פעם לא מבינה איך להשתמש בתבנית הקוגלהוף במתכונים כאלו. האם לשים קודם כל את הפירורים ואז את הבלילה?
וגם, יש לי תבנית קוגלהוף (סיליקון) לעוגה גבוהה וגם תבנית מתכת שנראית כמו 26 סטנדרטית עם חור באמצע ולמטה עיצור גלי. נקרא להן הגבוהה והנמוכה. הן משמשות לאותן מתכונים?
הי סמדר, אין פירות בבלילת העוגה שהגבת עליה, באופן כללי זה תלוי מתכון, פירות בתחתית עלולים לייצר רטיבות ולהידבק, לדעתי עדיף לערבב בבלילה או מלמעלה
לגבי התבניות, בדרכ כן, תלוי בגודל לא ראיתי אותן