מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת קפה עם חלבה

יוני 2, 2020 86 Comments

מדי פעם אתם שולחים לי המלצות לעוגות טעימות, כאלו שרצות אצלכם במשפחה או שאתם ממש אוהבים להכין

בבית, אני משתדלת תמיד לשמור, למרות שלא תמיד זוכרת איפה שמרתי, ומפספסת, לפעמים שומרת ולא

זוכרת לרשום מי המליץ על המתכון, אבל זה כייף גדול לקבל מכם מתכונים ואת הרצון שלכם לחלוק איתי

דברים שטעימים לכם. את המתכון לעוגה הזו שלחה לי מישהי ממש ממש מזמן וזה יושב אצלי בטלפון

בפתקים כבר כמה שנים, לצערי לא זוכרת מאיפה הוא הגיע ולמי שייך, ובדיוק היום כשחיפשתי

מתכון קליל לעוגה לפני סדנת אפייה נזכרתי בו.

זה המתכון הראשון שאני מכינה אחרי שהייתי חולה למשך שבועיים ויצאתי לגמרי מתפקוד,

ולמרות שקיבלתי הודעות במהלך המחלה שלי שחיממו את ליבי, לא ידעתי איזה מבול אחטוף

כשתחיל להכין שוב עוגות און ליין בסטורי באינסטוש והייתי היום לגמרי בהלם מכמות האנשים שחיכו לי.

אז אם אתם קוראים פה או שם רק רציתי להגיד תודה ושזה באמת באמת גרם לי להתרגשות גדולה.

היום לראשונה באמת הכנתי עוגה לבלוג, צילמתי לסטורי ואפילו אירחתי אצלי בבית לסדנת אפייה.

הכנתי לאורחות שלי את העוגה הזו, שאמנם המתכון שלה היה כתוב אבל עשיתי בו כמה שינויים,

היא עוגה קלה ממש להכנה, בלי מיקסר מערבים הכל בקערה, והיא אפילו פרווה.אין בעיה אגב להמיר למוצרי חלב

עוגת קפה עם חלבה/תבנית קוגלהוף קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1.5 כוסות (300 גר') סוכר לבן

1 כוס (200 גר') שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב סויה (או מיץ תפוזים/חלב שקדים/חלב פרה)

1 כוס (240 מ״ל) נס קפה חזק (כף קפה נמס מעורבבת בכוס מים רותחים)

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

1 שקית אבקת אפייה

80 גר' פירורי חלבה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים קפה, תמצית וניל וחלב סויה

ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

צעבירים את התערובת לתבנית אפייה, ומפזרים מעל התערובת את פירורי החלבה.

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יותא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית (אם זו תבנית קוגלהוף אפשר להניח מלמעלה

צלחת ולהפוך, לחכות רגע ואז להסיר את התבנית מעל העוגה )

**את העוגה שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים

**לא אוהבים חלבה? פזרו על העוגה מלמעלה אגוזים טחונים עם קינמון וסוכר חום

 

 

86 Comments

דנה יוני 2, 2020 at 9:14 pm

וואו כמה בא לי להכין! השאלה אם לדעתך אפשר להמיר את הקמח בתחליף כלשהו (ללא גלוטן)

Reply
קרן אגם יוני 2, 2020 at 9:43 pm

מניחה שקמחים ללא גלוטן רק אין לי נסיון איתם

Reply
מיכל אוקטובר 26, 2021 at 9:03 pm

הי, קרן, תערובת העוגה יצאה לי נוזלית מידי ולאחר האפייה העוגה קצת נפלה לי.

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:43 am

אולי שכחת משהו מהצרכים?

Reply
שירה יוני 2, 2020 at 9:25 pm

יש סיבה מיוחדת לחלב סויה או שאפשר להחליף בחלב שקדים?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2020 at 9:43 pm

היא פרווה, אפשר בכל חלב אחר וגם כתבתי במתכון

Reply
שירה יוני 2, 2020 at 10:11 pm

כנראה פספסתי
תודה רבה!! (:

Reply
שרון יוני 17, 2020 at 8:52 pm

הי קרן, אוהבת מאד מאד את הבלוג והמתכונים שלך!!
שאלה: התחלתי להכין את עוגת הקפה והחלבה והתברר לי תוך כדי שאין שום נוזל בבית(חלב, תפוזים וכו׳) וחייבת שהיא תהיה פרווה. אפשר אולי מים?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:38 pm

חושבת שהיא תצא לא משהו עם מים

Reply
Tal יוני 2, 2020 at 9:45 pm

במה אפשר להחליף את הקפה?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2020 at 10:14 pm

להכין עוגה אחרת 🙂 זו עוגת קפה
יש בבלוג עוגת חלבה נסי אותה

Reply
לימה יוני 2, 2020 at 10:04 pm

הי קרן, במה היית מחליפה ביצים?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2020 at 10:14 pm

האמת שאין לי מושג אם יעבוד ללא

Reply
דורית בן זאב יוני 4, 2020 at 7:30 pm

אשמח גם למתכונים דיאטטיים יותר.
וכן כמה כפיות תחליפי סוכר דיאטטיים אני זקוקה במקום הסוכר?

Reply
ספיר מאי 17, 2021 at 9:07 pm

היי כמה זה בערך 80 גרם פירורי חלבה?
אם אין לי משקל

Reply
קארין יוני 2, 2020 at 11:29 pm

אפשר במקום חלב סויה מעץ
תפוזים או מים?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 8:03 am

מיץ תפוזים כן וגם כתוב

Reply
נירית יוני 3, 2020 at 7:31 pm

אם התבנית היא רגילה איזה גודל תבנית,24 עגולה רגילה זה טוב?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:29 pm

כן

Reply
רוני נובמבר 5, 2021 at 12:43 am

אפשר הסבר לגבי הנס קפה? לשים את הכוס או כף במים חמים ? לא כל כך הבנתי

Reply
מורן יוני 3, 2020 at 12:43 am

היי, אפשר להוסיף קצת יותר חלבה לבלילה בנוסף? בעלי חובב חלבה

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 8:03 am

ברור!! זה יהיה מעולה

Reply
טניה יוני 5, 2020 at 4:38 pm

אפשר בתבנית אחרת? אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:09 pm

אפשר בשתיים

Reply
Ronit יוני 8, 2020 at 12:23 pm

היי, באינגליש קייק, אותו זמן אפייה?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:06 pm

באינגליש מן הסתם מתקצר

Reply
סימה אזולאי יוני 14, 2020 at 5:30 pm

תודה על המתכון המצוין ועל העוגה הטעימה שנעלמה כלא היתה

קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:10 pm

תודה סימה

efrat יוני 12, 2020 at 6:51 pm

קרן את מדהימה! כל מתכון שלך זה חלום
והכל כתוב כל כך ברור וקליל
זה באמת תענוג
מלאת אנרגיות חיוביות וכיפיות
מכורה לכל מה שאת מעלה.

ועכשיו שאלונת האם אפשר לשים בנוסף לחלבה גם את החלופה שהצעת?
גם חלבה וגם אגוזים עם קינמון וסוכר חום? מה דעתך?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:19 pm

תודה אפרת איזה כייף לי!
גם וגם אולי ייצא מתוק מדי

Reply
Roció יוני 3, 2020 at 8:10 am

Se ve delicioso mañana lo voy a preparar, soy tu seguidora desde guadalajara jalisco mexico me encantan tus recetas pero me es difícil a veces porque no puedo pegar y traducir

Reply
אורי שלגי יוני 3, 2020 at 12:05 pm

שלום קרן,
האם ניתן להחליף את הנס קפה בתמצית אספרסו עם מים?
תודה רבה על המתכונים הטעימים!

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:29 pm

בטח שאפשר, אפילו מומלץ

Reply
אירית בר יוני 3, 2020 at 10:11 am

קרן היקרה התחלתי לעקוב אחריי העוגות והמאפים שלך…
הכל יוצא מדהים

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:31 pm

איזה כייף לי אירית תודה

Reply
יוסי יוני 4, 2020 at 2:16 pm

אני אוצה להמיר את הכמויות לתבנית אנגליש קייש אחת? איך?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 2:53 pm

זה יוצא בערך תבנית וחצי נסי להגיד ברבע את כל המצרכים

Reply
לימור יולי 8, 2020 at 10:14 pm

הי. האם אפשר במקום חלב סויה להמיר בשמנת צמחית פרווה?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 7:42 am

בטח

Reply
עתליה יוני 4, 2020 at 4:48 pm

נראה מהמם ומגרה! מה הכוונה פירורי חלבה? לקצוץ שערות חלבה? תודה

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 5:22 pm

לפורר גוש חלבה

Reply
הדר יוני 4, 2020 at 5:27 pm

איזו גודל תבנית (מרובעת/עגולה) יכולה לשמש כתחליף לתבנית קוגלהוף? והאם יש שינוי בזמן אפיה?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 6:02 pm

מניחה שתבנית 24 עגולה או 30*30

Reply
נטע יולי 18, 2020 at 6:37 pm

היי קרן!
אני רוצה לנסות להכין את העוגה מחר
ויש לי סטוקים של קמח תופח בבית, נראה לך שאפשר להמיר את הקמח ואבקת האפיה בקמח תופח באותה כמות או שזה יפגע בתפיחה שלה (ואם אפשר להחליף אז זה ספציפית לעוגה הזאת או לכל המתכונים שלך)?
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:52 pm

קמח תופח מחליף תמיד קמח לבן ואבקת אפייה בכל מתכון

Reply
בר אוגוסט 14, 2021 at 9:38 pm

העוגה יצאה בטעם טעים אבל במרקם דחוס מזעזע… איפה יכולה להיות הטעות? כתוב לאחר שמוסיפים את הקמח לערבב היטב לתערובת אחידה, תהיתי אולי זה העניין (שהרי בד"כ עדיף לערבב עם הקמח כמה שפחות?)

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2021 at 10:01 am

אולי ערבבת יותר מדי, או ששינית משהו במרכיבים

Reply
מירי יוני 4, 2020 at 7:39 pm

אפשר במקום חלווה לשים טחינה? ואם כן כמה? ובמקום תמצית וניל מה אפשר לשים?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 8:57 am

אפשר טחינה גולמית 3 כפות מעורבבת עם סילאן
אחרת זה לא יהיה מספיק מתוק
ואפשר במקום תמצית וניל סוכר וניל או ברנדי

Reply
נופר אוקטובר 18, 2020 at 10:07 pm

אפשר את הטחינה והסילאן להוסיף לתערובת העוגה, או שזה רק בלמעלה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 10:41 pm

אפשר לתערובת

Reply
shalva יוני 5, 2020 at 10:21 am

עוגה טעימה וקלה להכנה ,תודה!.אני מציעה להקציף את הבצים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה. את הקמח והקפה מומלץ להוסיף לסירוגין , זה מונע שבירה של המרקם והנפח של העוגה

Reply
‪anat cafri nevenhois‬‏ יוני 10, 2020 at 8:09 pm

היי
אם יש לי רק ביצים M כמה לשים?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 9:57 pm

עוד ביצה

Reply
עדי יוני 5, 2020 at 11:36 am

אפשר להוריד מכמות השמן?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:11 pm

לא היא תצא יבשה

Reply
ליהי יוני 6, 2020 at 8:49 pm

היי קרן… מודה על היום שנחשפתי לבלוג שלך בתקופת הקורונה!!! המשקל מודה פחות…
הכנתי את העוגה הזו היום כמובן שנטרפה..
רציתי לשאול..
בחלק מהעוגות הבחושות אנחנו סתם טורפים בקערה את הביצים והסוכר ובחלק אנחנן מקצפיפים במיקסר לכמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה..

לפי מה את מחליטה מתי ככה ומתי ככה ולמה?
תודה !!!

Reply
קרן אגם יוני 6, 2020 at 10:00 pm

הי ליהי
שמחה שאת פה
האמת שאני נותנת כמה אופציות כדי שיהיה קל ונגיש לכולם
העדפה שלי אישית תמיד במיקסר הקצפה נותנת עוד קצת נפח ואוויר לעוגה
אבל חשוב לי להראות שזה לא חובה

Reply
נועה יוני 18, 2020 at 3:09 pm

קרן מורתי:) האם אפשר להחליף את החלבה במשהו אחר? לא רק בציפוי אלא גם בתערובת עצמה , להעשיר אותה? ( ראיתי שכתבת על האגוזים בציפוי כוונתי לגלילה)

תודה על הכל! כל שבת מתפנקים פה על עוגה אחרת !!

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 5:25 pm

היוש
ממש ממליצה פשוט להכין אחרת ממה שיש בבלוג 🙂

Reply
גולדה יוני 20, 2020 at 8:35 am

הכנתי ויצא מושלם תודה רבה
אווררית מאוד קיבלתי הרבה מחמאות ואמרתי שזה בזכות קרן אגם❤️❤️
תודה

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 8:53 am

זו מחמאה גדולה גם בשבילי תודה

Reply
ניצן יולי 2, 2020 at 8:43 pm

היי קרן (:
האם ניתן להחליף את פרורי החלבה בממרח חלבה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:51 pm

אין בעיה

Reply
הדס אוגוסט 3, 2020 at 1:10 pm

אפשר להחליף את פירורי החלבה בטחינה גולמית ? אם כן, כמה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2020 at 7:35 am

זה לא ייצא אותו דבר כמובן, שזה לא בהכרח רע, אפשר לערבב טחינה גולמית עם סילאן, ולערבב פנימה בתנועות שיש לתוך הבלילה

Reply
נטע אוגוסט 10, 2020 at 9:58 pm

אפשר להמיר לתבנית מלבנית? אם כן באיזה גודל והאם זה ישפיע על זמן האפיה? תודה

Reply
נטע אוגוסט 10, 2020 at 10:34 pm

או אולי בתבנית עגולה 26?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 11:39 pm

לתבנית 26 יש להכפיל ממש כמויות

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 11:38 pm

מלבנית בינונית אפשר ואולי זמן אפייה יתקצר מעט

Reply
אנה ספטמבר 11, 2020 at 4:13 pm

קרן, העוגה נראת נפלא!
רציתי לשאול שתי שאלות:
האם אפשר להקפיא את העוגה?
האם אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2020 at 5:09 pm

כן וכן

Reply
שרי נובמבר 29, 2020 at 10:01 am

היי קרן;)
אני חובבת קפה וחלבה ידועה ולכן הכיייי חייבת להכין את העוגה שנראית היסטרית!
אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח כוסמין? והאם ניתן להמיר את הסוכר למייפל טהור או סילאן?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 12:46 pm

כוסמין מלא 100% יניב תוצאה קצת דחוסה של העוגה את יכולה להמיר מחצי לקמח כוסמין מלא והשאר לבן
סוכר אפשר למייפל רק באופן חלקי

Reply
עדן פברואר 5, 2021 at 12:33 pm

היי, אפשר להמיר את הסוכר התחליף סוכר?
אם אקציף את הביצים עם הסוכר היא תצא יותר רכה?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:08 pm

לא עובדת עם תחליפים מניחה שכן

Reply
שרי נובמבר 29, 2020 at 10:02 am

והאם ניתן להחליף את שמן הקנולה בחמאת בוטנים טבעית או בשמן קוקוס/זית?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 12:45 pm

אפשר בשמן קוקוס בקלות וגם בשמן זית אם משתמשים בזן ממש עדין כמו הקרנייקי או פיקואל או לצ׳ינו

Reply
הילה גבאי מרץ 17, 2021 at 1:57 pm

היי קרן, מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך!! (במיוחד את הבגט, זה עף אצלי). יש לי ממרח חלבה, כמה לשים ממנו ואיך? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2021 at 3:32 pm

כמה כפות 3/4

Reply
בר אוגוסט 15, 2021 at 10:39 am

אפשר קמח כוסמין *לבן* במקום קמח לבן? ישפיע על הצרקם או שזהה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2021 at 7:19 pm

אפשר כוסמין לבן

Reply
עדנה ספטמבר 22, 2023 at 8:21 pm

שלום קרן,העוגה מאד טעימה.תודה על המתכון.
העוגה תפחה יפה בתנור,אך כשהוצאתי,נפלה,לאכזבתי.יש לך טיפ,שלא תיפול?
תודה.שנה טובה וחתימה טובה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:33 pm

אולי אפית בטורבו ?

Reply
סמדר אוקטובר 19, 2024 at 9:42 pm

הי קרן, תודה על מתכוני אליפות. אני אף פעם לא מבינה איך להשתמש בתבנית הקוגלהוף במתכונים כאלו. האם לשים קודם כל את הפירורים ואז את הבלילה?
וגם, יש לי תבנית קוגלהוף (סיליקון) לעוגה גבוהה וגם תבנית מתכת שנראית כמו 26 סטנדרטית עם חור באמצע ולמטה עיצור גלי. נקרא להן הגבוהה והנמוכה. הן משמשות לאותן מתכונים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2024 at 10:27 am

הי סמדר, אין פירות בבלילת העוגה שהגבת עליה, באופן כללי זה תלוי מתכון, פירות בתחתית עלולים לייצר רטיבות ולהידבק, לדעתי עדיף לערבב בבלילה או מלמעלה
לגבי התבניות, בדרכ כן, תלוי בגודל לא ראיתי אותן

Reply

Leave a Comment