img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת קפה עם חלבה

יוני 2, 2020 | 86 תגובות

img

86 תגובות גולשים

TAG ,

User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
יוני 2, 2020 בשעה 21:14

וואו כמה בא לי להכין! השאלה אם לדעתך אפשר להמיר את הקמח בתחליף כלשהו (ללא גלוטן)

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2020 at 9:43 pm

מניחה שקמחים ללא גלוטן רק אין לי נסיון איתם

השב
User Avatar
מיכל
אוקטובר 26, 2021 at 9:03 pm

הי, קרן, תערובת העוגה יצאה לי נוזלית מידי ולאחר האפייה העוגה קצת נפלה לי.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2021 at 5:43 am

אולי שכחת משהו מהצרכים?

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
יוני 2, 2020 בשעה 21:25

יש סיבה מיוחדת לחלב סויה או שאפשר להחליף בחלב שקדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2020 at 9:43 pm

היא פרווה, אפשר בכל חלב אחר וגם כתבתי במתכון

השב
User Avatar
שירה
יוני 2, 2020 at 10:11 pm

כנראה פספסתי תודה רבה!! (:

השב
User Avatar
שרון
יוני 17, 2020 at 8:52 pm

הי קרן, אוהבת מאד מאד את הבלוג והמתכונים שלך!! שאלה: התחלתי להכין את עוגת הקפה והחלבה והתברר לי תוך כדי שאין שום נוזל בבית(חלב, תפוזים וכו׳) וחייבת שהיא תהיה פרווה. אפשר אולי מים?

השב
User Avatar
Tal
starstarstarstarstar
יוני 2, 2020 בשעה 21:45

במה אפשר להחליף את הקפה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2020 at 10:14 pm

להכין עוגה אחרת :-) זו עוגת קפה יש בבלוג עוגת חלבה נסי אותה

השב
User Avatar
לימה
starstarstarstarstar
יוני 2, 2020 בשעה 22:04

הי קרן, במה היית מחליפה ביצים?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2020 at 10:14 pm

האמת שאין לי מושג אם יעבוד ללא

השב
User Avatar
דורית בן זאב
יוני 4, 2020 at 7:30 pm

אשמח גם למתכונים דיאטטיים יותר. וכן כמה כפיות תחליפי סוכר דיאטטיים אני זקוקה במקום הסוכר?

השב
User Avatar
ספיר
מאי 17, 2021 at 9:07 pm

היי כמה זה בערך 80 גרם פירורי חלבה? אם אין לי משקל

השב
User Avatar
קארין
starstarstarstarstar
יוני 2, 2020 בשעה 23:29

אפשר במקום חלב סויה מעץ תפוזים או מים?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2020 at 8:03 am

מיץ תפוזים כן וגם כתוב

השב
User Avatar
נירית
יוני 3, 2020 at 7:31 pm

אם התבנית היא רגילה איזה גודל תבנית,24 עגולה רגילה זה טוב?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2020 at 10:29 pm

כן

השב
User Avatar
רוני
נובמבר 5, 2021 at 12:43 am

אפשר הסבר לגבי הנס קפה? לשים את הכוס או כף במים חמים ? לא כל כך הבנתי

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
יוני 3, 2020 בשעה 00:43

היי, אפשר להוסיף קצת יותר חלבה לבלילה בנוסף? בעלי חובב חלבה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2020 at 8:03 am

ברור!! זה יהיה מעולה

השב
User Avatar
טניה
יוני 5, 2020 at 4:38 pm

אפשר בתבנית אחרת? אינגליש קייק?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 5, 2020 at 5:09 pm

אפשר בשתיים

השב
User Avatar
Ronit
יוני 8, 2020 at 12:23 pm

היי, באינגליש קייק, אותו זמן אפייה?

השב
User Avatar
efrat
יוני 12, 2020 at 6:51 pm

קרן את מדהימה! כל מתכון שלך זה חלום והכל כתוב כל כך ברור וקליל זה באמת תענוג מלאת אנרגיות חיוביות וכיפיות מכורה לכל מה שאת מעלה. ועכשיו שאלונת האם אפשר לשים בנוסף לחלבה גם את החלופה שהצעת? גם חלבה וגם אגוזים עם קינמון וסוכר חום? מה דעתך?

השב
User Avatar
Roció
starstarstarstarstar
יוני 3, 2020 בשעה 08:10

Se ve delicioso mañana lo voy a preparar, soy tu seguidora desde guadalajara jalisco mexico me encantan tus recetas pero me es difícil a veces porque no puedo pegar y traducir

השב
User Avatar
אורי שלגי
יוני 3, 2020 at 12:05 pm

שלום קרן, האם ניתן להחליף את הנס קפה בתמצית אספרסו עם מים? תודה רבה על המתכונים הטעימים!

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2020 at 10:29 pm

בטח שאפשר, אפילו מומלץ

השב
User Avatar
אירית בר
starstarstarstarstar
יוני 3, 2020 בשעה 10:11

קרן היקרה התחלתי לעקוב אחריי העוגות והמאפים שלך... הכל יוצא מדהים

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2020 at 10:31 pm

איזה כייף לי אירית תודה

השב
User Avatar
יוסי
starstarstarstarstar
יוני 4, 2020 בשעה 14:16

אני אוצה להמיר את הכמויות לתבנית אנגליש קייש אחת? איך?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 4, 2020 at 2:53 pm

זה יוצא בערך תבנית וחצי נסי להגיד ברבע את כל המצרכים

השב
User Avatar
לימור
יולי 8, 2020 at 10:14 pm

הי. האם אפשר במקום חלב סויה להמיר בשמנת צמחית פרווה?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2020 at 7:42 am

בטח

השב
User Avatar
עתליה
starstarstarstarstar
יוני 4, 2020 בשעה 16:48

נראה מהמם ומגרה! מה הכוונה פירורי חלבה? לקצוץ שערות חלבה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 4, 2020 at 5:22 pm

לפורר גוש חלבה

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
יוני 4, 2020 בשעה 17:27

איזו גודל תבנית (מרובעת/עגולה) יכולה לשמש כתחליף לתבנית קוגלהוף? והאם יש שינוי בזמן אפיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 4, 2020 at 6:02 pm

מניחה שתבנית 24 עגולה או 30*30

השב
User Avatar
נטע
יולי 18, 2020 at 6:37 pm

היי קרן! אני רוצה לנסות להכין את העוגה מחר ויש לי סטוקים של קמח תופח בבית, נראה לך שאפשר להמיר את הקמח ואבקת האפיה בקמח תופח באותה כמות או שזה יפגע בתפיחה שלה (ואם אפשר להחליף אז זה ספציפית לעוגה הזאת או לכל המתכונים שלך)? תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 18, 2020 at 6:52 pm

קמח תופח מחליף תמיד קמח לבן ואבקת אפייה בכל מתכון

השב
User Avatar
בר
אוגוסט 14, 2021 at 9:38 pm

העוגה יצאה בטעם טעים אבל במרקם דחוס מזעזע... איפה יכולה להיות הטעות? כתוב לאחר שמוסיפים את הקמח לערבב היטב לתערובת אחידה, תהיתי אולי זה העניין (שהרי בד"כ עדיף לערבב עם הקמח כמה שפחות?)

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 15, 2021 at 10:01 am

אולי ערבבת יותר מדי, או ששינית משהו במרכיבים

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
יוני 4, 2020 בשעה 19:39

אפשר במקום חלווה לשים טחינה? ואם כן כמה? ובמקום תמצית וניל מה אפשר לשים?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 5, 2020 at 8:57 am

אפשר טחינה גולמית 3 כפות מעורבבת עם סילאן אחרת זה לא יהיה מספיק מתוק ואפשר במקום תמצית וניל סוכר וניל או ברנדי

השב
User Avatar
נופר
אוקטובר 18, 2020 at 10:07 pm

אפשר את הטחינה והסילאן להוסיף לתערובת העוגה, או שזה רק בלמעלה?

השב
User Avatar
shalva
starstarstarstarstar
יוני 5, 2020 בשעה 10:21

עוגה טעימה וקלה להכנה ,תודה!.אני מציעה להקציף את הבצים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה. את הקמח והקפה מומלץ להוסיף לסירוגין , זה מונע שבירה של המרקם והנפח של העוגה

השב
User Avatar
‪anat cafri nevenhois‬‏
יוני 10, 2020 at 8:09 pm

היי אם יש לי רק ביצים M כמה לשים? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 10, 2020 at 9:57 pm

עוד ביצה

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
יוני 5, 2020 בשעה 11:36

אפשר להוריד מכמות השמן?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 5, 2020 at 5:11 pm

לא היא תצא יבשה

השב
User Avatar
ליהי
starstarstarstarstar
יוני 6, 2020 בשעה 20:49

היי קרן... מודה על היום שנחשפתי לבלוג שלך בתקופת הקורונה!!! המשקל מודה פחות... הכנתי את העוגה הזו היום כמובן שנטרפה.. רציתי לשאול.. בחלק מהעוגות הבחושות אנחנו סתם טורפים בקערה את הביצים והסוכר ובחלק אנחנן מקצפיפים במיקסר לכמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה.. לפי מה את מחליטה מתי ככה ומתי ככה ולמה? תודה !!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 6, 2020 at 10:00 pm

הי ליהי שמחה שאת פה האמת שאני נותנת כמה אופציות כדי שיהיה קל ונגיש לכולם העדפה שלי אישית תמיד במיקסר הקצפה נותנת עוד קצת נפח ואוויר לעוגה אבל חשוב לי להראות שזה לא חובה

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
יוני 18, 2020 בשעה 15:09

קרן מורתי:) האם אפשר להחליף את החלבה במשהו אחר? לא רק בציפוי אלא גם בתערובת עצמה , להעשיר אותה? ( ראיתי שכתבת על האגוזים בציפוי כוונתי לגלילה) תודה על הכל! כל שבת מתפנקים פה על עוגה אחרת !!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 18, 2020 at 5:25 pm

היוש ממש ממליצה פשוט להכין אחרת ממה שיש בבלוג :-)

השב
User Avatar
גולדה
starstarstarstarstar
יוני 20, 2020 בשעה 08:35

הכנתי ויצא מושלם תודה רבה אווררית מאוד קיבלתי הרבה מחמאות ואמרתי שזה בזכות קרן אגם❤️❤️ תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2020 at 8:53 am

זו מחמאה גדולה גם בשבילי תודה

השב
User Avatar
ניצן
starstarstarstarstar
יולי 2, 2020 בשעה 20:43

היי קרן (: האם ניתן להחליף את פרורי החלבה בממרח חלבה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 3, 2020 at 2:51 pm

אין בעיה

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2020 בשעה 13:10

אפשר להחליף את פירורי החלבה בטחינה גולמית ? אם כן, כמה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2020 at 7:35 am

זה לא ייצא אותו דבר כמובן, שזה לא בהכרח רע, אפשר לערבב טחינה גולמית עם סילאן, ולערבב פנימה בתנועות שיש לתוך הבלילה

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2020 בשעה 21:58

אפשר להמיר לתבנית מלבנית? אם כן באיזה גודל והאם זה ישפיע על זמן האפיה? תודה

השב
User Avatar
נטע
אוגוסט 10, 2020 at 10:34 pm

או אולי בתבנית עגולה 26?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 10, 2020 at 11:39 pm

לתבנית 26 יש להכפיל ממש כמויות

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 10, 2020 at 11:38 pm

מלבנית בינונית אפשר ואולי זמן אפייה יתקצר מעט

השב
User Avatar
אנה
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2020 בשעה 16:13

קרן, העוגה נראת נפלא! רציתי לשאול שתי שאלות: האם אפשר להקפיא את העוגה? האם אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2020 at 5:09 pm

כן וכן

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
נובמבר 29, 2020 בשעה 10:01

היי קרן;) אני חובבת קפה וחלבה ידועה ולכן הכיייי חייבת להכין את העוגה שנראית היסטרית! אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח כוסמין? והאם ניתן להמיר את הסוכר למייפל טהור או סילאן?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2020 at 12:46 pm

כוסמין מלא 100% יניב תוצאה קצת דחוסה של העוגה את יכולה להמיר מחצי לקמח כוסמין מלא והשאר לבן סוכר אפשר למייפל רק באופן חלקי

השב
User Avatar
עדן
פברואר 5, 2021 at 12:33 pm

היי, אפשר להמיר את הסוכר התחליף סוכר? אם אקציף את הביצים עם הסוכר היא תצא יותר רכה?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 2:08 pm

לא עובדת עם תחליפים מניחה שכן

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
נובמבר 29, 2020 בשעה 10:02

והאם ניתן להחליף את שמן הקנולה בחמאת בוטנים טבעית או בשמן קוקוס/זית?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2020 at 12:45 pm

אפשר בשמן קוקוס בקלות וגם בשמן זית אם משתמשים בזן ממש עדין כמו הקרנייקי או פיקואל או לצ׳ינו

השב
User Avatar
הילה גבאי
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2021 בשעה 13:57

היי קרן, מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך!! (במיוחד את הבגט, זה עף אצלי). יש לי ממרח חלבה, כמה לשים ממנו ואיך? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2021 at 3:32 pm

כמה כפות 3/4

השב
User Avatar
בר
אוגוסט 15, 2021 at 10:39 am

אפשר קמח כוסמין *לבן* במקום קמח לבן? ישפיע על הצרקם או שזהה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 15, 2021 at 7:19 pm

אפשר כוסמין לבן

השב
User Avatar
עדנה
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2023 בשעה 20:21

שלום קרן,העוגה מאד טעימה.תודה על המתכון. העוגה תפחה יפה בתנור,אך כשהוצאתי,נפלה,לאכזבתי.יש לך טיפ,שלא תיפול? תודה.שנה טובה וחתימה טובה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2023 at 1:33 pm

אולי אפית בטורבו ?

השב
User Avatar
סמדר
starstarstarstarstar
אוקטובר 19, 2024 בשעה 21:42

הי קרן, תודה על מתכוני אליפות. אני אף פעם לא מבינה איך להשתמש בתבנית הקוגלהוף במתכונים כאלו. האם לשים קודם כל את הפירורים ואז את הבלילה? וגם, יש לי תבנית קוגלהוף (סיליקון) לעוגה גבוהה וגם תבנית מתכת שנראית כמו 26 סטנדרטית עם חור באמצע ולמטה עיצור גלי. נקרא להן הגבוהה והנמוכה. הן משמשות לאותן מתכונים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 20, 2024 at 10:27 am

הי סמדר, אין פירות בבלילת העוגה שהגבת עליה, באופן כללי זה תלוי מתכון, פירות בתחתית עלולים לייצר רטיבות ולהידבק, לדעתי עדיף לערבב בבלילה או מלמעלה לגבי התבניות, בדרכ כן, תלוי בגודל לא ראיתי אותן

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img