אני מטורפת על פרוייקטים שגורמים לי להכין מתכונים עם מוצר מסויים ומגשימים לי חלום,
אני שנים חולמת להכין עוגת שוקולד בירה טובה כזו, כי בתמונות ברשת היא נראית העוגה הכי רכה ונימוחה שיש.
לפני כמה שנים (לפחות 6) צפיתי בתכנית בישול ואפייה אני לא זוכרת באיזה ערוץ אני רק זוכרת שזה היה באנגלית , ושכתבתי את המצרכים על איזה פתק
בטלפון, ושלא הספקתי לרשום הכל אז היו חסרים לי שם חלקים של העוגה:-) ומאז, מדי כמה חודשים אני נזכרת בעוגה ההיא וכמה אני רוצה להכין
אותה וכמה שאין לי כח להתחיל לשחזר משהו מלפני ככ הרבה שנים. והנה הגיעו השנה מויינשטפן, והציעו לי להכין מתכון עם הבירה לקראת חג החיטה הלא
הוא שבועות, וגם לקראת תחרות אוכל שמתקיימת כבר שנה שניה ובה אני שופטת, וככה להזמין אנשים להשתתף בתחרות.
אז החלטתי שהגיע הזמן להכין את עוגת הבירה ההיא וחיפשתי בפתקים שלי את העוגה ומצאתי! רק שהכמויות היו מוזרות קצת והיו חסרים כמה מרכיבים,
אז השלמתי הכל ויצאה עוגת בירה פצצתית, באמת שזה אחד הביסים החלומיים שיצא לי לטעום. הטעם של הבירה בעוגות לא מורגש כבירה אבל יש לה מן
ארומה אלכוהולית ממש עדינה שמוסיפה לה רכות ונעימות בכל ביס שלא מתקבלת בדרכ ללא תוספת הבירה, זה באמת ביס חלום, ואחרי שאכלתי ממנה
היום, אמרתי לבנות שעובדות איתי שאני יודעת שאני אומרת על כל עוגה שהיא הכי טעימה שהכנתי, אבל שזו בהחלט עוגת השוקולד הכי חלומית שהכנתי.
אל תוותרו על הבירה, כי אם אתם לא רוצים לאפות עוגה עם בירה אז יש המון מתכונים אחרים לעוגות שוקולד באתר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
הפרסום בשיתוף בירה ויינשטפן
עוגת שוקולד בירה היסטרית!!/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
1 כוס (240 מ״ל) בירה ויינשטפן
200 גר׳ חמאה
3/4 כוס (105 גר׳) אבקת קקאו
2 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
2/3 כוס שמנת חמוצה רצוי 15% שומן ומעלה
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
1/2 כפית מלח דק
1.5 כפיות אבקת סודה לשתיה
לציפוי:
2 כפות בירה ויינשטפן
1 כוס(200 גר׳) שוקולד ציפס מריר
1/2 כוס (100 גר׳) שמנת להקצפה
2 כפות חמאה רכה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.(אני אוהבת לרפד אותה בניירות אפייה בתחתית ובדפנות לחילוץ קל)
בסיר קטן על הגז מחממים חמאה ובירה עד שהחמאה נמסה, מערבבים היטב ומוסיפים פנימה אבקת קקאו, שוב מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא
גושי קקאו.מניחים בצד.
בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר לתערובת מעט תפוחה, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת החמאה והקקאו ומערבבים
שוב. מוסיפים מלח, קמח, ואבקת סודה לשתייה ובעזרת מטרפה מערבבים עד שהבלילה חלקה ללא גושים .
מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .
מצנננים מעט, ומכינים את הציפוי:
במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר עם שמנת וחמאה.
מערבבים, מוסיפים בירה ומערבבים שוב היטב למרקם חלק.
מצפים את העוגה.
היא מאוד טעימה כשהיא קצת חמימה והציפוי נוזל והיא גם מאוד טעימה כשהיא מצטננת.
אין צורך לשמור במקרר, אפשר לאחסן את העוגה כשהיא עטופה היטב לשלושה ימים בטמפרטורת החדר ואפשר כמובן גם במקרר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לגרסת פרווה ממירים חמאה בכוס שמן, ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים או בקרם קוקוס באותה הכמות.
בציפוי ממירים שמנת לקרם קוקוס או שמנת פרווה ואת החמאה ממירים בכף שמן קוקוס או שמן קנולה רגיל.
36 Comments
וזו עוגה גם למי שלא מלאו לו 18♀️
היי
האם אפשר כל בירה או שיש טעם מיוחד לבירה זו דווקא?
כל בירה תתאים
האם אפשרי לעשות.פרווה?
יש גרסת פרווה בתחתית המתכון תמיד
תודה על שיתוף המתכון, ציינת שאפשר כל בירה, האם הכיוון הוא בירה לבנה או שחורה? מה הכי קרוב לסוג הבירה שהשתמשת בה?
אני השתמשתי בבירה לבנה ויצא מעולה
היי יקרה האם טעם הבירה מורגש בעוגה? היא מתאימה לילדים?
יש ארומה אלכוהולית קצת, לא בהכרח שילדים לא יאהבו אבל גם לא בטוחה שכן
הי:)
בלי אבקת אפיה?
יש אבק סודה לשתייה זה מספיק
תלתלית מה האפשרות ללא סודה לשתיה?? פחות אוהבת
אבקת אפייה
נראה מדהים! אפשר להשתמש בבירה ללא אלכוהול?
בטח
איך להמיר כמויות לטובת תבנית מלבנית 28.5×19? או כמה זה קוטר 22?
הי קרן
מה יעבוד כאן במקום הביצים … ?
ואם בכלל …
תודה שרית
אני לא יועדת אם יעבוד אבל יש מצב שרסק תפוחים יחליף אותם בסדר
היי אפשר לינק לתחרות? נראה מעולה העוגה
היי מופלא
ותודה
כמדריכת סופרפוד אני מאוד אוהבת את רשימת התחליפים שאת מציינת בכל מתכון זה כ'כ זמין ונגיד וזה טוווב .
בדרכי להכין את הקסם הבא ואני תוהה אם אני ממירה את החמאה בשמן עדיין עליי לחמם את הבירה ?
אני מניחה שזה משחרר אלכוהול
ולגבי התחרות כיצד מצטרפים ?
בהודייה מיכל ויצמן
https://did.li/keren-agam
עפו על העוגה הזו, טרפו וביקשו שאכין אחת כזו לקחת לצבא!
כמה כייף לשמוע תודה
היי קרן ,
רציתי לדעת אם יש משהו נוסף שיכול ללכת כעיטור לעוגה מעל הציפוי שוקולד ?
תודה !
קוקוס, קרם וניל, שכבה של לוטוס, כל סוגי האגוזים וכו
תודה על עוד מתכון מנצח, יצאה עוגה טעימה ומיוחדת. חוסלה מהר מאוד
שמחה לשמוע תודה
היסטרית! זאת אכן המילה. יצאה מעולה. אני מסתקרנת לנסות איך ייצא עם בירה כהה.
תודה רבה!
ייצא מעולה מנסיון
איזן תבנית מלבנית תתאים לכמויות שיש במתכון?
היי קרן, בעלי גוייס ב7 לאוקטובר וחזר הביתה לשבת בפעם הראשונה אחרי כמעט 3 שובעות בשטח. שאלתי אותו:"איזה עוגה להכין לך?" והוא ענה:"עוגת שוקולד בירה"!
הכנתי הפעם עם בירה כהה ויצאה פיצוץ. הערב עוד חיילים יהנו מזה!
זו כנראה תהיה העוגה לשבת החורפית הזו.
רק שאלה…להבנת התהליך של התגובה בין החומרים… למה דווקא סודה לשתייה? ולא אבקת אפייה? מה ההשפעה השונה? קשור לבירה? מה יקרה אם נשתמש באבקת אפייה במקום?
כן בדרך כלל מוסיפים אותה שיש יוגורט או בירה במתכון אבל אין בעיה להמיר
הי קרן,
כשאת מציינת מידות בכוסות, לאיזו סוג של כוס את מתכוונת?
תודה
כוס מידה אוניברסלית
תלתלית מה האפשרות ללא סודה לשתיה?? פחות אוהבת