שנה שנה.
ככה זה מתחלק אצלינו, שנה עם המשפחה שלי, שנה עם המשפחה שלו.
וזה לא יכול לזוז. כי אני עם ילדה מנישואים קודמים שהולכת פעם בשנתיים לאבא שלה,
כי אח שלי גרוש והבנות איתו בפסח פעם בשנתיים, כי אמא שלי התחתנה שוב והיא איתנו פעם בשנתיים.
ופרט אלינו, הכלב והחתולה ממש יציבים.
אז תיזמנו את זה ככה שכולם פעם בשנתיים יושבים יחד סביב שולחן החג.
וכידוע, מספיק פיפס אחד קטן של מי מאיתנו שמבריז כדי לפרק לנו את הסדר הטוב.
אז אני יודעת מראש כבר המון שנים קדימה איפה אהיה בחגים.
ואתם? גם אצלכם יש כל מני חלוקות מוזרות ותיזמונים מטורפים עם בני משפחה שונים כדי לעשות יחד את החג?
השנה התחלתי להתכונן קצת מראש, ופצחתי בהצהרה שאני מכינה מספר מתכונים שווים לפסח לבלוג,
(ואני מתחייבת לעמוד בזה)
כשהראשון בהם הוא עוגת שוקולד ללא קמח חגיגית לימי הולדת, כי שמתי לב וקיבלתי הרבה הודעות מאנשים שממש
לחוצים מכך שהחג נופל להם על יום ההולדת.
בעיניי זו ממש חגיגה עוגות ללא קמח, ועוגות שוקולד בפרט, שיש בהן משהו אוורירי ונעים בלי קמח ואני מכינה אותן ממילא כל השנה.
אז בשבת הזמנתי 35 איש לארוחת צהריים, וניצלתי את ההזדמנות להכין עוגה ללא קמח, שתצטלם כבר לפסח לבלוג וגם תהיה אחלה קינוח .
הכנתי את העוגה, קיררתי, הכנתי קצפת וקישטתי אותה.
צילמתי אותה והיא היתה כל כך יפה.
כשהגיעו האורחים הוצאתי אותה והשווצתי שהיא בלי גלוטן, רק שלא לקחתי בחשבון שהאוריאו שעל העוגה הן עוגיות עם קמח לכל דבר.
פאדיחה!
אז למחרת, הכנתי שוב, והפעם עם תותים, והנה היא לפניכם, המלכה של החג שלנו השנה.
למטה תוכלו למצוא את ההוראות שלי לקישוט שאינו לפסח.
(**המתכון מבוסס על מתכון מתוך הספר של נייג'לה לוסון שאני כ״כ אוהבת)
תוכלו למצוא למטה במתכון גרסה לעוגה עם מרנג אגוזים
עוגת שוקולד ללא קמח לפסח/תבנית עגולה 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לעוגה:
300 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
כוס (200 גר') סוכר לבן
6 ביצים גודל L
כפית מחית/תמצית וניל
לציפוי:
1.5 מיכלים (375 גר') שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
לעיטור:
12-14 תותים שלמים חצויים לשניים
אופן ההכנה:
מרפדים את התבנית בנייר אפייה, רצוי בתחתית ובדפנות, ומחממים את התנור ל 180 מעלות.
בקערה בינונית חסינת חום, ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר
מוציאים ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
בקערת המיקסר מקציפים 4 חלבונים עם 150 גר' סוכר,
עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
מעבירים לקערה נפרדת.
מקציפים במיקסר (אין צורך לשטוף ולנקות)
4 חלמונים+2 ביצים שלמות יחד עם 50 גר' סוכר שנותרו, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוציאים מתערובת השוקולד 2-3 כפות לקערה קטנה נפרדתושומרים בצד, נשתמש בה לקישוט.
מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים היטב,מוסיפים וניל ומערבבים שוב.
מאחדים את תערובת החלמונים ותערובת החלבונים בעדינות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת
שוקולדית אחידה.
מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-40 דק', עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים לחלוטין, ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
לקצפת:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה
יוצקים על גבי העוגה ומיישרים ( לא חייב להיות ממש סימטרי)
מחממים מעט במיקרו את קערית השוקולד הקטנה שהשארנו בצד
מעבירים את השוקולד מעל הקצפת שכבר על העוגה, ומערבבים מעט בעזרת סכין למראה שיש.
מסדרים את חצאי התותים מסביב לעוגה, ומגישים.
**לא בפסח אתם יכולים לקשט את העוגה עם עוגיות אוריאו דקיקות שמסדרים מסביב כמו בתמונה.
שומרים את העוגה בקירור עד ארבעה ימים.
לגרסת העוגה עם מרנג אגוזים:
מצרכים למרנג:
200 גר׳ אגוזים טחונים מכל סוג
1 כף קורנפלור
4 חלבונים מביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
את העוגה אופים כ 25 דק׳ בלבד, ובזמן הזה מכינים את המרנג:
מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר לקצף מאוד יציב, מערבבים אגוזים טחונים וקורנפלור ומאחדים בין שתי
התערובות. אחרי 25 דק׳ שהעוגה בתנור, מעבירים מעליה את שכבת המרנג ומחזירים לאפייה נוספת
של 30-35 דק׳ עד שהמרנג יציב. מצננים מעט ואז מגישים.שומרים בטמפרטורת החדר.
70 Comments
היא נראית נפלא!
ממש לא רציתי להיות המציקנית הראשונה, אבל במשפחה המורחבת שומרים בשר-חלב.
1. במה כדאי להחליף את החמאה והשמנת המתוקה כדי שיהיה פרווה?
2.האם טריק האבוקדו (מהעוגה הטבעונית) יעבוד כאן או שהעוגה פשוט תיחרב?
3.איזה תחליף פרווה לשמנת מתוקה קיים שהוא לא קרם קוקוס? פשוט מאוד לא אוהבת (בכלל לא אוהבת) טעם קוקוס דומיננטי באוכל או במאפים
4. לא ציינת את טמפרטורת התנור, אגב… את אופה על טורבו בדר"כ?
קודם כל תודה שאת פה ועשית סיפתח לתגובות ואנחנו בעלי העסקים הכי אוהבים סיפתח:-)
לגבי חום התנור, זה כבר תוקן במתכון, ולעולם לא אופה בטורבו, רק חום עליון תחתון.
את יכולה להמיר את החמאה במתכון בשמן קוקוס, אין לי שום רעיון אחר אבל את לא אוהבת קוקוס.. אני באופן אישי לא ממליצה על מרגרינה)
ושמן רגיל לא יעבוד במתכון.
בציפוי ניתן לוותר על הקצפת או להשתמש בקצפת צימחית.
או לצפות בקרם שוקולד משוקולד מריר מומס עם מעט שמן קוקוס,או אפילו שמן קנולה.
היא תכלס טעימה גם בלי כל אלו.
מקוה שעזרתי.
אם משתמשים בשמן קוקוס באיזה כמות והאם יש לו טעם דומיננטי בעוגה
120 גר׳ שמן קוקוס, תלוי בסוג השמן וברגישות שלכם לטעם של קוקוב אבל מתקבלת ארומה קוקוסית.
היוש. נראה מעולה. רק שכבר אין תותים….
התמונה צולמה הבוקר, זה אומר שיש תותים:-)
והאמת שפה ביפו אני רואה תותים בכל מקום, וכל שנה בפסח מכינה עוגות עם תותים,
אם לא מוצאים אפשר את התותים אפשר כמובן להחליף בכל קישוט אחר.
מה מדהים בעוגה הזו חוץ מזה שהיא מדהימה ביופיה וטעימה בטירוף?? כן, הכנתי משהו דומה. יש לי את הספרשל על השולחן – 100 העוגות הכי טובות… משהו כזה. מסתבר שלעומר מילר יש מתכון דומה(אולי אפילו זהה בכמויות), שני דפים אחרי עומר, לקרין גורן יש את עוגת הקטיפה שזה בול אותו דבר רק הקטינה ב-20% את הכמויות ועכשיו את בכלל כותבת שזה של נייג'לה לאוסון. אז באמת מעניין של מי העוגה??? כנראה של נייג' לה כי אצלנו כולם מעתיקנים בלי קרדיט
תודה ג׳ודי אהובה, היא באמת טעימה בטרוף, ונייג׳לה כותבת בספר שלה(שאגב יש לי אותו שנים ואני מכינה ממנו) שזה בכלל קרדיט לריצ׳רד סאקס
הנה זה מפה: https://www.amazon.com/Classic-Home-Desserts-Treasury-Contemporary/dp/0618057080
אז קצת קשה לדעת מי המציא את העוגה, בסופו של דבר ההבדל הוא בכמויות, גיוונים על הבסיס, קישוט ועיטור… ולזה כל אחד יכול לקחת קרדיט לעצמו:-)
נשיקות
והתמונות הורסות למותתתת
אהלן! העוגה נראית מעולהה
האם היא קלה לחיתוך? או לוותר על חיתוך ולאכול ישר מהתבנית עם כפית?
צריכה לדעת כדי להתארגן לזה מראש עם האורחים.
תודה בכל מקרה! כיף שגיליתי את הבלוג שלך!!!
הי סיגל, העוגה קלה מאוד לחיתוך, לא תהיה כלל בעיה.
בטח לא אם ישבה קודם כמה שעות במקרר
היי קרן, חיפשתי הרבה זמן עוגה שווה לפסח! נראה לי שמצאתי אותה כאן… 🙂
שאלה לי אלייך. יש לך מתכון טוב לרוטב שוקולד חם מעל (אצלנו אין ביקוש לקצפת)?
תודה מראש 🙂
תודה יעל שמחה שמצאת עוגה, אני בטוחה שתהנו ממנה ממש!
לגבי הציפוי, הכי פשוט שיש, להביא לרתיחה חצי שמנת מתוקה (במיקרו או בסיר קטן) להסיר מהאש ולהכניס פנימה 100 גר׳ שוקולד מריר קוביות,
לתת לזה לעמוד דקה שתיים ולערבב, השוקולד כבר יימס מהשמנת הרותחת. לצנן מעט ולשפוך על העוגה:-)
תודה תודה !!!! 🙂
הי האם אפשק להקפיא עם ציפוי של שוקולד מומס עם שמנת?
כן
כל המתכונים לאימוץ חם, חג שמח
נורית אהובה כמה כייף שאת כאן, חג שמח.
אפשר להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק? אם כן צריך להכפיל כמויות?
אפשר בשתי אינגליש זו בדיוק הכמות פה
קרן שלום,
תודה על המתכונים הנפלאים,
רציתי לשאול לגבי שם של הספר של נייג׳לה לוסון ממנו מבוסס המתכון לעוגת שוקולד ללא קמח.
המון תודה
תודה ויקי, שמחה שאת פה בבלוג:-)
לספר קוראים ״נייג׳לה נותנת ביס״
זה השם העברי שלו
ובאנגלית "Nigella Bites"
זה ספר יחסית ותיק
וואו עוגה אלוהית . עשיתי ויצאה עוגה הורסת ביופיה . תודה ❤
אני אוהבת את העוגה מאוד גם, הכנת עם תותים או אוריאו ?
היי, העוגה נראית נפלא! הולכת לנסות. אפשר להשתמש בחבילת חמאה אחת או שחייבים 150 גרם? (חסר לי וצריכה להכין את העוגה כבר הערב)
תודה רבה
אני מניחה שהתפספסנו? 100 גר׳ זה גם בסדר, תוצאה מעט פחות עסיסית אבל עדיין.
הי קרן, אם אני מעוניינת לעשות את העוגה בתבנית קטנה יותר, נניח בקוטר 20, איך לחלק את
המצרכים?
את יכולה לאפות בתבנית 20, העוגה תצא גבוהה יותר וייתכן שזמן האפייה יתארך מעט, אבל אין בעיה בעקרון
היי קרן 🙂
אם אני רוצה לאפות כקאפקייקס, אפשר?
פחות מוצלח, כיון שעוגה ללא קמח מהסוג הזה נופלת אחרי אפייה והקאפקייקס לא יחזיקו לך גבוהים
אהלן,
האם עוגה תישמר יפה במקרר גם עם הקצפת מעליה במשך יממה במקרר? או שתתחיל להגיר נוזלים?
אין בעיה לשמור במקרר לא יקרה כלום
עוגה פצצה גם בלי הקצפת למעלה! גם הילדים שבדרכ בעייתים בהכל טרפו את העוגה..היא כמו בראוניז. נימוחה רכה וטעימה מאודדדד
שמחה לשמוע קרן תודה וחג שמייח
הי האן יתאים גם ציפוי של גנאש שוקולד/ שוקולד מומס אם זה הכיוון במקום קצפת?
בטח
עוגת השוקולד ללא גלוטן מעולה.
האם יש פתרון לנפילה של העוגה,אחרי האפייה
אפיתי בשתי תבניות אפייה מאורכות, מקרטון,
היי, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית יותר גדולה – 28 ס"מ, בכמה צריך להכפיל את המצרכים?
לפחות כפול
נראה מעולה!!!
על כמה מעלות לאפות והאם לחמם תנור מראש?
תודה!
הי קרן, תודה על המתכונים המיוחדים!! הכנתי כבר כמה מן המתכונים ויצא נפלא!
העוגה הנ"ל נראית מעולה, רצי י לשאול אם אפשר להשתמש הגבינות ריקוטה לקרן?
את מתכוונת לקרם?
אין בעיה לשלב קצפת עם ריקוטה, לתת לזה לעמוד קצת, ככב זה יהיה יותר טעים
היי! מתי הכי טוב לעשות את העוגה? יום לפני? או באותו היום? (מבחינת טעמים)
והאם רצוי לשים אותה במקרר עם הקרם לפני שתתייצב? (ובגדול, האם העוגה טובה יותר בטמפ החדר או אחרי שהיתה במקרר) תודה וחג שמח!!!
הכי טוב להכין יום קודם ולשמור במקרר, להוסיף את הקצפת סמוך להגשה
היי קרן !!! שוב תודה על הכל אני כל כך נהנה מההיצע שלך….
אני רוצה להכין את העוגה לאחיין הקטן שאוהב שוקולד ותותים,
אך כן הייתי שמח לדעת איך ניתן להכין עוגה במרקם דומה אך כן עם קצת קמח ? מה עליי לעשות? כן חשוב לי שהיא תהיה בסגנון בראוניז ופחות עוגת שוקולד רגילה
תודה מראש על הכל!
הי ברק
היא כל כך לא עוגת שוקולד רגילה, היא רכה ועננית שיעופו עליה
אתה יכול להוסיך לה כמה כפות קמח אבל באמת שזה מיור בעיניי
היי קרן,
אם אכין בתבנית 26 זה יצא ממש נמוך?
ממש אבל
היי קרן.
נתחיל מזה שכל המתכונים שלך שעשיתי עד היום יצאו פשוט מדהימים, טעימים בטירוף וגרפו מחמאות בלי סוף!!
אז תודה לך שהעשרת מאוד את מגוון הקינוחים שלי 🙂
מבחינת הביצים… יש אפשרות להמיר אותם במשהו כדי שהעוגה תהיה טבעונית? לגבי המרת החמאה בשמן קוקוס אין לי בעיה…
או שהעוגה תיפול כי אין קמח?
תודה רבה
לא יודעת אם היא יכולה להחזיק עם תחליף ביצים אין לי מספיק נסיון
היי,
לא ברורה לי כמות הביצים, במרכיהים רשום 6, אבל במתכון רשום 4 ועוד 4 ועוד 2.
כמה ביצים?
כתוב להקציף 4 חלבונים
ואחכ 4 חלמונים עם עוד 2 ביצים
הי קרן,
מרנג בלי אגוזים יצא טעים, או שהאגוזים זה הכרח?
אפשר בלי
OK שאלה מוזרה- אם אני רוצה לעשות מרנג תותים (ולא אגוזים) לציפוי, איך זה יעבוד? להכין קולי תותים (תותים וסוכר) ולהוסיף קורנפלור…? או משהו אחר…? אני ממש לא אוהבת מרנג אגוזים 🙁 וממש בא לי לנצל את עונת התותים הזו
כן, להכין קולי או מחית ולערבב לתוך המרנג
היי קרן, הכנתי עכשיו את העוגה ומשום מה לא הצלחתי להקציף את החלבונים עם הסוכר למרות שעמלתי על זה כעשר דק חחח… זה בגלל הטמפרטורה של הביצים? יותר סבלנות? מה את ממליצה לי לעשות?
אולי השערה שלך לא היתה נקיה או יבשה או שנכנס חלמון לחלבון
היי
בביצים m כמה להוסיף?
אחת
הי,
האם 35 דקות מספיקים לאפיית המרנג?
נשמע לי מעט מדי..
אם לא היה מספיק הייתי כותבת לאפות עוד.
זה מרנג רך לא במרקם של נשיקות
הי יש המלצות נוספות למה יכול ללכת על העוגה? משהו בכיוון של שוקולד לבן ותותים?
הי יש לי שתי שאלות – האם אפשר להקפיא את הבסיס בלבד לפני ששמתי קצפת? והאם אפשר לשים על העוגה משהו אחר במקום קצפת למשל שוקולד לבן וקישוט תותים?
הכנתי בערב חג ונטרפה בשניה! איזה טעים❤️
אני רוצה לנסות להכין עם המרנג אבל בתבנית אנגליש קייק לפחות בשביל הניסיון הראשוני, מבחינת כמויות זה חצי? 🙂
כן
היי האם ניתן לאפות בתבנית חד פעמית מנייר או שיש חשיבות לתבנית מתכת ?
אין חשיבות, ממליצה במידה וזה נייר להניח תבנית בתוך תבנית, הן נוטות להתפרק קצת
תודה על המתכון קרן, לאיתה תבנית עגולה הכמויות האלו יתאימו?
24