עוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד יומולדת ללא קמח לפסח

מרץ 11, 2018 24 Comments

עוגת שוקולד ללא קמח לפסח עם תותים וקצפת

שנה שנה.

ככה זה מתחלק אצלינו, שנה עם המשפחה שלי, שנה עם המשפחה שלו.

וזה לא יכול לזוז. כי אני עם ילדה מנישואים קודמים שהולכת פעם בשנתיים לאבא שלה,

כי אח שלי גרוש והבנות איתו בפסח פעם בשנתיים, כי אמא שלי התחתנה שוב והיא איתנו פעם בשנתיים.

ופרט אלינו, הכלב והחתולה ממש יציבים.

אז תיזמנו את זה ככה שכולם פעם בשנתיים יושבים יחד סביב שולחן החג.

וכידוע, מספיק פיפס אחד קטן של מי מאיתנו שמבריז כדי לפרק לנו את הסדר הטוב.

אז אני יודעת מראש כבר המון שנים קדימה איפה אהיה בחגים.

ואתם? גם אצלכם יש כל מני חלוקות מוזרות ותיזמונים מטורפים עם בני משפחה שונים כדי לעשות יחד את החג?

השנה התחלתי להתכונן קצת מראש, ופצחתי בהצהרה שאני מכינה מספר מתכונים שווים לפסח לבלוג,

(ואני מתחייבת לעמוד בזה)

כשהראשון בהם הוא עוגת שוקולד ללא קמח חגיגית לימי הולדת, כי שמתי לב וקיבלתי הרבה הודעות מאנשים שממש

לחוצים מכך שהחג נופל להם על יום ההולדת.

בעיניי זו ממש חגיגה עוגות ללא קמח, ועוגות שוקולד בפרט, שיש בהן משהו אוורירי ונעים בלי קמח ואני מכינה אותן ממילא כל השנה.

אז בשבת הזמנתי 35 איש לארוחת צהריים, וניצלתי את ההזדמנות להכין עוגה ללא קמח, שתצטלם כבר לפסח לבלוג וגם תהיה אחלה קינוח .

הכנתי את העוגה, קיררתי, הכנתי קצפת וקישטתי אותה.

צילמתי אותה והיא היתה כל כך יפה.

כשהגיעו האורחים הוצאתי אותה והשווצתי שהיא בלי גלוטן, רק שלא לקחתי בחשבון שהאוריאו שעל העוגה הן עוגיות עם קמח לכל דבר.

עוגת שוקולד אוריאו

פאדיחה!

אז למחרת, הכנתי שוב, והפעם עם תותים, והנה היא לפניכם, המלכה של החג שלנו השנה.

למטה תוכלו למצוא את ההוראות שלי לקישוט שאינו לפסח.

(**המתכון מבוסס על מתכון מתוך הספר של נייג׳לה לוסון שאני כ״כ אוהבת)

עוגת שוקולד ללא קמח לפסח/תבנית עגולה 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לעוגה:

300 גר׳ שוקולד מריר

150 גר׳ חמאה

כוס (200 גר׳)  סוכר לבן

6 ביצים גודל L

כפית מחית/תמצית וניל

לציפוי:

1.5 מיכלים (375 גר׳) שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

12-14 תותים שלמים חצויים לשניים

אופן ההכנה:

מרפדים את התבנית בנייר אפייה, רצוי בתחתית ובדפנות, ומחממים את התנור ל 180 מעלות.

בקערה בינונית חסינת חום, ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר

מוציאים ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

בקערת המיקסר מקציפים 4 חלבונים עם 150 גר׳ סוכר,

עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

מעבירים לקערה נפרדת.

מקציפים במיקסר (אין צורך לשטוף ולנקות)

4 חלמונים+2 ביצים שלמות יחד עם 50 גר׳ סוכר שנותרו, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוציאים מתערובת השוקולד 2-3 כפות לקערה קטנה נפרדתושומרים בצד, נשתמש בה לקישוט.

מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים היטב,מוסיפים וניל ומערבבים שוב.

מאחדים את תערובת החלמונים ותערובת החלבונים בעדינות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת

שוקולדית אחידה.

מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-40 דק׳, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים לחלוטין, ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.

עוגת שוקולד ללא קמח לפסח

לקצפת:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה

יוצקים על גבי העוגה ומיישרים ( לא חייב להיות ממש סימטרי)

עוגת שוקולד בלי קמח עם קצפת

מחממים מעט במיקרו את קערית השוקולד הקטנה שהשארנו בצד

מעבירים את השוקולד מעל הקצפת שכבר על העוגה, ומערבבים מעט בעזרת סכין למראה שיש.

עוגת שוקולד ללא קמח עם קצפת

מסדרים את חצאי התותים מסביב לעוגה, ומגישים.

**לא בפסח אתם יכולים לקשט את העוגה עם עוגיות אוריאו דקיקות שמסדרים מסביב כמו בתמונה.

עוגת שוקולד ללא קמח עם אוריאו

שומרים את העוגה בקירור עד ארבעה ימים.

עוגת שוקולד ותותים ללא קמח

עוגת שוקולד ותותים

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

24 Comments

אור מרץ 11, 2018 at 3:58 pm

היא נראית נפלא!

ממש לא רציתי להיות המציקנית הראשונה, אבל במשפחה המורחבת שומרים בשר-חלב.

1. במה כדאי להחליף את החמאה והשמנת המתוקה כדי שיהיה פרווה?

2.האם טריק האבוקדו (מהעוגה הטבעונית) יעבוד כאן או שהעוגה פשוט תיחרב?

3.איזה תחליף פרווה לשמנת מתוקה קיים שהוא לא קרם קוקוס? פשוט מאוד לא אוהבת (בכלל לא אוהבת) טעם קוקוס דומיננטי באוכל או במאפים

4. לא ציינת את טמפרטורת התנור, אגב… את אופה על טורבו בדר"כ?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2018 at 4:11 pm

קודם כל תודה שאת פה ועשית סיפתח לתגובות ואנחנו בעלי העסקים הכי אוהבים סיפתח:-)
לגבי חום התנור, זה כבר תוקן במתכון, ולעולם לא אופה בטורבו, רק חום עליון תחתון.
את יכולה להמיר את החמאה במתכון בשמן קוקוס, אין לי שום רעיון אחר אבל את לא אוהבת קוקוס.. אני באופן אישי לא ממליצה על מרגרינה)
ושמן רגיל לא יעבוד במתכון.
בציפוי ניתן לוותר על הקצפת או להשתמש בקצפת צימחית.
או לצפות בקרם שוקולד משוקולד מריר מומס עם מעט שמן קוקוס,או אפילו שמן קנולה.
היא תכלס טעימה גם בלי כל אלו.
מקוה שעזרתי.

Reply
רויטל מרץ 11, 2018 at 6:24 pm

היוש. נראה מעולה. רק שכבר אין תותים….

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2018 at 7:09 pm

התמונה צולמה הבוקר, זה אומר שיש תותים:-)
והאמת שפה ביפו אני רואה תותים בכל מקום, וכל שנה בפסח מכינה עוגות עם תותים,
אם לא מוצאים אפשר את התותים אפשר כמובן להחליף בכל קישוט אחר.

Reply
יהודית אביב מרץ 12, 2018 at 7:20 am

מה מדהים בעוגה הזו חוץ מזה שהיא מדהימה ביופיה וטעימה בטירוף?? כן, הכנתי משהו דומה. יש לי את הספרשל על השולחן – 100 העוגות הכי טובות… משהו כזה. מסתבר שלעומר מילר יש מתכון דומה(אולי אפילו זהה בכמויות), שני דפים אחרי עומר, לקרין גורן יש את עוגת הקטיפה שזה בול אותו דבר רק הקטינה ב-20% את הכמויות ועכשיו את בכלל כותבת שזה של נייג'לה לאוסון. אז באמת מעניין של מי העוגה??? כנראה של נייג' לה כי אצלנו כולם מעתיקנים בלי קרדיט

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2018 at 8:08 am

תודה ג׳ודי אהובה, היא באמת טעימה בטרוף, ונייג׳לה כותבת בספר שלה(שאגב יש לי אותו שנים ואני מכינה ממנו) שזה בכלל קרדיט לריצ׳רד סאקס
הנה זה מפה: https://www.amazon.com/Classic-Home-Desserts-Treasury-Contemporary/dp/0618057080
אז קצת קשה לדעת מי המציא את העוגה, בסופו של דבר ההבדל הוא בכמויות, גיוונים על הבסיס, קישוט ועיטור… ולזה כל אחד יכול לקחת קרדיט לעצמו:-)
נשיקות

Reply
יהודית אביב מרץ 12, 2018 at 9:27 am

והתמונות הורסות למותתתת

Reply
סיגל מרץ 13, 2018 at 8:01 pm

אהלן! העוגה נראית מעולהה
האם היא קלה לחיתוך? או לוותר על חיתוך ולאכול ישר מהתבנית עם כפית?
צריכה לדעת כדי להתארגן לזה מראש עם האורחים.
תודה בכל מקרה! כיף שגיליתי את הבלוג שלך!!!

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2018 at 8:50 pm

הי סיגל, העוגה קלה מאוד לחיתוך, לא תהיה כלל בעיה.
בטח לא אם ישבה קודם כמה שעות במקרר

Reply
yael מרץ 19, 2018 at 9:07 am

היי קרן, חיפשתי הרבה זמן עוגה שווה לפסח! נראה לי שמצאתי אותה כאן… 🙂
שאלה לי אלייך. יש לך מתכון טוב לרוטב שוקולד חם מעל (אצלנו אין ביקוש לקצפת)?
תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2018 at 9:14 am

תודה יעל שמחה שמצאת עוגה, אני בטוחה שתהנו ממנה ממש!
לגבי הציפוי, הכי פשוט שיש, להביא לרתיחה חצי שמנת מתוקה (במיקרו או בסיר קטן) להסיר מהאש ולהכניס פנימה 100 גר׳ שוקולד מריר קוביות,
לתת לזה לעמוד דקה שתיים ולערבב, השוקולד כבר יימס מהשמנת הרותחת. לצנן מעט ולשפוך על העוגה:-)

Reply
yael מרץ 19, 2018 at 9:24 am

תודה תודה !!!! 🙂

Reply
נורית פלד מרץ 29, 2018 at 9:51 am

כל המתכונים לאימוץ חם, חג שמח

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 10:07 am

נורית אהובה כמה כייף שאת כאן, חג שמח.

Reply
ויקי אפריל 10, 2018 at 3:39 am

קרן שלום,
תודה על המתכונים הנפלאים,
רציתי לשאול לגבי שם של הספר של נייג׳לה לוסון ממנו מבוסס המתכון לעוגת שוקולד ללא קמח.
המון תודה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2018 at 9:04 am

תודה ויקי, שמחה שאת פה בבלוג:-)
לספר קוראים ״נייג׳לה נותנת ביס״
זה השם העברי שלו
ובאנגלית "Nigella Bites"
זה ספר יחסית ותיק

Reply
נטעלי אפריל 21, 2018 at 9:49 pm

וואו עוגה אלוהית . עשיתי ויצאה עוגה הורסת ביופיה . תודה ❤

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2018 at 9:51 pm

אני אוהבת את העוגה מאוד גם, הכנת עם תותים או אוריאו ?

Reply
נועה אוגוסט 23, 2018 at 8:26 pm

היי, העוגה נראית נפלא! הולכת לנסות. אפשר להשתמש בחבילת חמאה אחת או שחייבים 150 גרם? (חסר לי וצריכה להכין את העוגה כבר הערב)

תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2018 at 7:45 am

אני מניחה שהתפספסנו? 100 גר׳ זה גם בסדר, תוצאה מעט פחות עסיסית אבל עדיין.

Reply
ענבל רהב אוקטובר 2, 2018 at 3:25 pm

הי קרן, אם אני מעוניינת לעשות את העוגה בתבנית קטנה יותר, נניח בקוטר 20, איך לחלק את
המצרכים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 3:36 pm

את יכולה לאפות בתבנית 20, העוגה תצא גבוהה יותר וייתכן שזמן האפייה יתארך מעט, אבל אין בעיה בעקרון

Reply
ליטל אוקטובר 7, 2018 at 1:02 pm

היי קרן 🙂
אם אני רוצה לאפות כקאפקייקס, אפשר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 1:11 pm

פחות מוצלח, כיון שעוגה ללא קמח מהסוג הזה נופלת אחרי אפייה והקאפקייקס לא יחזיקו לך גבוהים

Reply

Leave a Comment