ללא גלוטןעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד יומולדת ללא קמח לפסח

מרץ 11, 2018 67 Comments

עוגת שוקולד ללא קמח לפסח עם תותים וקצפת

שנה שנה.

ככה זה מתחלק אצלינו, שנה עם המשפחה שלי, שנה עם המשפחה שלו.

וזה לא יכול לזוז. כי אני עם ילדה מנישואים קודמים שהולכת פעם בשנתיים לאבא שלה,

כי אח שלי גרוש והבנות איתו בפסח פעם בשנתיים, כי אמא שלי התחתנה שוב והיא איתנו פעם בשנתיים.

ופרט אלינו, הכלב והחתולה ממש יציבים.

אז תיזמנו את זה ככה שכולם פעם בשנתיים יושבים יחד סביב שולחן החג.

וכידוע, מספיק פיפס אחד קטן של מי מאיתנו שמבריז כדי לפרק לנו את הסדר הטוב.

אז אני יודעת מראש כבר המון שנים קדימה איפה אהיה בחגים.

ואתם? גם אצלכם יש כל מני חלוקות מוזרות ותיזמונים מטורפים עם בני משפחה שונים כדי לעשות יחד את החג?

השנה התחלתי להתכונן קצת מראש, ופצחתי בהצהרה שאני מכינה מספר מתכונים שווים לפסח לבלוג,

(ואני מתחייבת לעמוד בזה)

כשהראשון בהם הוא עוגת שוקולד ללא קמח חגיגית לימי הולדת, כי שמתי לב וקיבלתי הרבה הודעות מאנשים שממש

לחוצים מכך שהחג נופל להם על יום ההולדת.

בעיניי זו ממש חגיגה עוגות ללא קמח, ועוגות שוקולד בפרט, שיש בהן משהו אוורירי ונעים בלי קמח ואני מכינה אותן ממילא כל השנה.

אז בשבת הזמנתי 35 איש לארוחת צהריים, וניצלתי את ההזדמנות להכין עוגה ללא קמח, שתצטלם כבר לפסח לבלוג וגם תהיה אחלה קינוח .

הכנתי את העוגה, קיררתי, הכנתי קצפת וקישטתי אותה.

צילמתי אותה והיא היתה כל כך יפה.

כשהגיעו האורחים הוצאתי אותה והשווצתי שהיא בלי גלוטן, רק שלא לקחתי בחשבון שהאוריאו שעל העוגה הן עוגיות עם קמח לכל דבר.

עוגת שוקולד אוריאו

פאדיחה!

אז למחרת, הכנתי שוב, והפעם עם תותים, והנה היא לפניכם, המלכה של החג שלנו השנה.

למטה תוכלו למצוא את ההוראות שלי לקישוט שאינו לפסח.

(**המתכון מבוסס על מתכון מתוך הספר של נייג'לה לוסון שאני כ״כ אוהבת)

תוכלו למצוא למטה במתכון גרסה לעוגה עם מרנג אגוזים

עוגת שוקולד ללא קמח לפסח/תבנית עגולה 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לעוגה:

300 גר' שוקולד מריר

150 גר' חמאה

כוס (200 גר')  סוכר לבן

6 ביצים גודל L

כפית מחית/תמצית וניל

לציפוי:

1.5 מיכלים (375 גר') שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

12-14 תותים שלמים חצויים לשניים

אופן ההכנה:

מרפדים את התבנית בנייר אפייה, רצוי בתחתית ובדפנות, ומחממים את התנור ל 180 מעלות.

בקערה בינונית חסינת חום, ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר

מוציאים ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

בקערת המיקסר מקציפים 4 חלבונים עם 150 גר' סוכר,

עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

מעבירים לקערה נפרדת.

מקציפים במיקסר (אין צורך לשטוף ולנקות)

4 חלמונים+2 ביצים שלמות יחד עם 50 גר' סוכר שנותרו, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוציאים מתערובת השוקולד 2-3 כפות לקערה קטנה נפרדתושומרים בצד, נשתמש בה לקישוט.

מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים היטב,מוסיפים וניל ומערבבים שוב.

מאחדים את תערובת החלמונים ותערובת החלבונים בעדינות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת

שוקולדית אחידה.

מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-40 דק', עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים לחלוטין, ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.

עוגת שוקולד ללא קמח לפסח

לקצפת:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה

יוצקים על גבי העוגה ומיישרים ( לא חייב להיות ממש סימטרי)

עוגת שוקולד בלי קמח עם קצפת

מחממים מעט במיקרו את קערית השוקולד הקטנה שהשארנו בצד

מעבירים את השוקולד מעל הקצפת שכבר על העוגה, ומערבבים מעט בעזרת סכין למראה שיש.

עוגת שוקולד ללא קמח עם קצפת

מסדרים את חצאי התותים מסביב לעוגה, ומגישים.

**לא בפסח אתם יכולים לקשט את העוגה עם עוגיות אוריאו דקיקות שמסדרים מסביב כמו בתמונה.

עוגת שוקולד ללא קמח עם אוריאו

שומרים את העוגה בקירור עד ארבעה ימים.

לגרסת העוגה עם מרנג אגוזים:

מצרכים למרנג:

200 גר׳ אגוזים טחונים מכל סוג

1 כף קורנפלור

4 חלבונים מביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

אופן ההכנה:

את העוגה אופים כ 25 דק׳ בלבד, ובזמן הזה מכינים את המרנג:

מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר לקצף מאוד יציב, מערבבים אגוזים טחונים וקורנפלור ומאחדים בין שתי

התערובות. אחרי 25 דק׳ שהעוגה בתנור, מעבירים מעליה את שכבת המרנג ומחזירים לאפייה נוספת

של 30-35 דק׳ עד שהמרנג יציב. מצננים מעט ואז מגישים.שומרים בטמפרטורת החדר.

עוגת שוקולד ותותים ללא קמח

עוגת שוקולד ותותים

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

67 Comments

אור מרץ 11, 2018 at 3:58 pm

היא נראית נפלא!

ממש לא רציתי להיות המציקנית הראשונה, אבל במשפחה המורחבת שומרים בשר-חלב.

1. במה כדאי להחליף את החמאה והשמנת המתוקה כדי שיהיה פרווה?

2.האם טריק האבוקדו (מהעוגה הטבעונית) יעבוד כאן או שהעוגה פשוט תיחרב?

3.איזה תחליף פרווה לשמנת מתוקה קיים שהוא לא קרם קוקוס? פשוט מאוד לא אוהבת (בכלל לא אוהבת) טעם קוקוס דומיננטי באוכל או במאפים

4. לא ציינת את טמפרטורת התנור, אגב… את אופה על טורבו בדר"כ?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2018 at 4:11 pm

קודם כל תודה שאת פה ועשית סיפתח לתגובות ואנחנו בעלי העסקים הכי אוהבים סיפתח:-)
לגבי חום התנור, זה כבר תוקן במתכון, ולעולם לא אופה בטורבו, רק חום עליון תחתון.
את יכולה להמיר את החמאה במתכון בשמן קוקוס, אין לי שום רעיון אחר אבל את לא אוהבת קוקוס.. אני באופן אישי לא ממליצה על מרגרינה)
ושמן רגיל לא יעבוד במתכון.
בציפוי ניתן לוותר על הקצפת או להשתמש בקצפת צימחית.
או לצפות בקרם שוקולד משוקולד מריר מומס עם מעט שמן קוקוס,או אפילו שמן קנולה.
היא תכלס טעימה גם בלי כל אלו.
מקוה שעזרתי.

Reply
איריס אפריל 7, 2020 at 6:35 am

אם משתמשים בשמן קוקוס באיזה כמות והאם יש לו טעם דומיננטי בעוגה

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 8:01 am

120 גר׳ שמן קוקוס, תלוי בסוג השמן וברגישות שלכם לטעם של קוקוב אבל מתקבלת ארומה קוקוסית.

Reply
רויטל מרץ 11, 2018 at 6:24 pm

היוש. נראה מעולה. רק שכבר אין תותים….

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2018 at 7:09 pm

התמונה צולמה הבוקר, זה אומר שיש תותים:-)
והאמת שפה ביפו אני רואה תותים בכל מקום, וכל שנה בפסח מכינה עוגות עם תותים,
אם לא מוצאים אפשר את התותים אפשר כמובן להחליף בכל קישוט אחר.

Reply
יהודית אביב מרץ 12, 2018 at 7:20 am

מה מדהים בעוגה הזו חוץ מזה שהיא מדהימה ביופיה וטעימה בטירוף?? כן, הכנתי משהו דומה. יש לי את הספרשל על השולחן – 100 העוגות הכי טובות… משהו כזה. מסתבר שלעומר מילר יש מתכון דומה(אולי אפילו זהה בכמויות), שני דפים אחרי עומר, לקרין גורן יש את עוגת הקטיפה שזה בול אותו דבר רק הקטינה ב-20% את הכמויות ועכשיו את בכלל כותבת שזה של נייג'לה לאוסון. אז באמת מעניין של מי העוגה??? כנראה של נייג' לה כי אצלנו כולם מעתיקנים בלי קרדיט

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2018 at 8:08 am

תודה ג׳ודי אהובה, היא באמת טעימה בטרוף, ונייג׳לה כותבת בספר שלה(שאגב יש לי אותו שנים ואני מכינה ממנו) שזה בכלל קרדיט לריצ׳רד סאקס
הנה זה מפה: https://www.amazon.com/Classic-Home-Desserts-Treasury-Contemporary/dp/0618057080
אז קצת קשה לדעת מי המציא את העוגה, בסופו של דבר ההבדל הוא בכמויות, גיוונים על הבסיס, קישוט ועיטור… ולזה כל אחד יכול לקחת קרדיט לעצמו:-)
נשיקות

Reply
יהודית אביב מרץ 12, 2018 at 9:27 am

והתמונות הורסות למותתתת

Reply
סיגל מרץ 13, 2018 at 8:01 pm

אהלן! העוגה נראית מעולהה
האם היא קלה לחיתוך? או לוותר על חיתוך ולאכול ישר מהתבנית עם כפית?
צריכה לדעת כדי להתארגן לזה מראש עם האורחים.
תודה בכל מקרה! כיף שגיליתי את הבלוג שלך!!!

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2018 at 8:50 pm

הי סיגל, העוגה קלה מאוד לחיתוך, לא תהיה כלל בעיה.
בטח לא אם ישבה קודם כמה שעות במקרר

Reply
yael מרץ 19, 2018 at 9:07 am

היי קרן, חיפשתי הרבה זמן עוגה שווה לפסח! נראה לי שמצאתי אותה כאן… 🙂
שאלה לי אלייך. יש לך מתכון טוב לרוטב שוקולד חם מעל (אצלנו אין ביקוש לקצפת)?
תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2018 at 9:14 am

תודה יעל שמחה שמצאת עוגה, אני בטוחה שתהנו ממנה ממש!
לגבי הציפוי, הכי פשוט שיש, להביא לרתיחה חצי שמנת מתוקה (במיקרו או בסיר קטן) להסיר מהאש ולהכניס פנימה 100 גר׳ שוקולד מריר קוביות,
לתת לזה לעמוד דקה שתיים ולערבב, השוקולד כבר יימס מהשמנת הרותחת. לצנן מעט ולשפוך על העוגה:-)

Reply
yael מרץ 19, 2018 at 9:24 am

תודה תודה !!!! 🙂

Reply
עינת אפריל 1, 2021 at 9:51 pm

הי האם אפשק להקפיא עם ציפוי של שוקולד מומס עם שמנת?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:20 pm

כן

Reply
נורית פלד מרץ 29, 2018 at 9:51 am

כל המתכונים לאימוץ חם, חג שמח

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 10:07 am

נורית אהובה כמה כייף שאת כאן, חג שמח.

Reply
מגי נובמבר 5, 2020 at 8:59 am

אפשר להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק? אם כן צריך להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2020 at 2:42 pm

אפשר בשתי אינגליש זו בדיוק הכמות פה

Reply
ויקי אפריל 10, 2018 at 3:39 am

קרן שלום,
תודה על המתכונים הנפלאים,
רציתי לשאול לגבי שם של הספר של נייג׳לה לוסון ממנו מבוסס המתכון לעוגת שוקולד ללא קמח.
המון תודה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2018 at 9:04 am

תודה ויקי, שמחה שאת פה בבלוג:-)
לספר קוראים ״נייג׳לה נותנת ביס״
זה השם העברי שלו
ובאנגלית "Nigella Bites"
זה ספר יחסית ותיק

Reply
נטעלי אפריל 21, 2018 at 9:49 pm

וואו עוגה אלוהית . עשיתי ויצאה עוגה הורסת ביופיה . תודה ❤

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2018 at 9:51 pm

אני אוהבת את העוגה מאוד גם, הכנת עם תותים או אוריאו ?

Reply
נועה אוגוסט 23, 2018 at 8:26 pm

היי, העוגה נראית נפלא! הולכת לנסות. אפשר להשתמש בחבילת חמאה אחת או שחייבים 150 גרם? (חסר לי וצריכה להכין את העוגה כבר הערב)

תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2018 at 7:45 am

אני מניחה שהתפספסנו? 100 גר׳ זה גם בסדר, תוצאה מעט פחות עסיסית אבל עדיין.

Reply
ענבל רהב אוקטובר 2, 2018 at 3:25 pm

הי קרן, אם אני מעוניינת לעשות את העוגה בתבנית קטנה יותר, נניח בקוטר 20, איך לחלק את
המצרכים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 3:36 pm

את יכולה לאפות בתבנית 20, העוגה תצא גבוהה יותר וייתכן שזמן האפייה יתארך מעט, אבל אין בעיה בעקרון

Reply
ליטל אוקטובר 7, 2018 at 1:02 pm

היי קרן 🙂
אם אני רוצה לאפות כקאפקייקס, אפשר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 1:11 pm

פחות מוצלח, כיון שעוגה ללא קמח מהסוג הזה נופלת אחרי אפייה והקאפקייקס לא יחזיקו לך גבוהים

Reply
כרמל מרץ 12, 2019 at 7:57 am

אהלן,
האם עוגה תישמר יפה במקרר גם עם הקצפת מעליה במשך יממה במקרר? או שתתחיל להגיר נוזלים?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2019 at 4:01 pm

אין בעיה לשמור במקרר לא יקרה כלום

Reply
קרן אפריל 21, 2019 at 9:07 am

עוגה פצצה גם בלי הקצפת למעלה! גם הילדים שבדרכ בעייתים בהכל טרפו את העוגה..היא כמו בראוניז. נימוחה רכה וטעימה מאודדדד

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2019 at 10:56 am

שמחה לשמוע קרן תודה וחג שמייח

Reply
עינת מרץ 25, 2021 at 6:25 pm

הי האן יתאים גם ציפוי של גנאש שוקולד/ שוקולד מומס אם זה הכיוון במקום קצפת?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 6:59 pm

בטח

Reply
עדי מרץ 9, 2020 at 4:57 pm

היי, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית יותר גדולה – 28 ס"מ, בכמה צריך להכפיל את המצרכים?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2020 at 3:28 pm

לפחות כפול

Reply
Michal Azoulai אפריל 22, 2020 at 10:34 am

נראה מעולה!!!
על כמה מעלות לאפות והאם לחמם תנור מראש?
תודה!

Reply
Orly מרץ 11, 2020 at 2:52 am

הי קרן, תודה על המתכונים המיוחדים!! הכנתי כבר כמה מן המתכונים ויצא נפלא!
העוגה הנ"ל נראית מעולה, רצי י לשאול אם אפשר להשתמש הגבינות ריקוטה לקרן?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2020 at 1:29 pm

את מתכוונת לקרם?
אין בעיה לשלב קצפת עם ריקוטה, לתת לזה לעמוד קצת, ככב זה יהיה יותר טעים

Reply
שלי אפריל 7, 2020 at 2:41 pm

היי! מתי הכי טוב לעשות את העוגה? יום לפני? או באותו היום? (מבחינת טעמים)
והאם רצוי לשים אותה במקרר עם הקרם לפני שתתייצב? (ובגדול, האם העוגה טובה יותר בטמפ החדר או אחרי שהיתה במקרר) תודה וחג שמח!!!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 3:09 pm

הכי טוב להכין יום קודם ולשמור במקרר, להוסיף את הקצפת סמוך להגשה

Reply
barak kedmi מאי 3, 2020 at 10:23 am

היי קרן !!! שוב תודה על הכל אני כל כך נהנה מההיצע שלך….

אני רוצה להכין את העוגה לאחיין הקטן שאוהב שוקולד ותותים,
אך כן הייתי שמח לדעת איך ניתן להכין עוגה במרקם דומה אך כן עם קצת קמח ? מה עליי לעשות? כן חשוב לי שהיא תהיה בסגנון בראוניז ופחות עוגת שוקולד רגילה
תודה מראש על הכל!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 10:47 am

הי ברק
היא כל כך לא עוגת שוקולד רגילה, היא רכה ועננית שיעופו עליה
אתה יכול להוסיך לה כמה כפות קמח אבל באמת שזה מיור בעיניי

Reply
שירה אלון אוקטובר 15, 2020 at 8:40 pm

היי קרן,
אם אכין בתבנית 26 זה יצא ממש נמוך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 11:11 am

ממש אבל

Reply
יוליה מרץ 21, 2021 at 12:10 pm

היי קרן.
נתחיל מזה שכל המתכונים שלך שעשיתי עד היום יצאו פשוט מדהימים, טעימים בטירוף וגרפו מחמאות בלי סוף!!
אז תודה לך שהעשרת מאוד את מגוון הקינוחים שלי 🙂
מבחינת הביצים… יש אפשרות להמיר אותם במשהו כדי שהעוגה תהיה טבעונית? לגבי המרת החמאה בשמן קוקוס אין לי בעיה…
או שהעוגה תיפול כי אין קמח?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2021 at 9:12 pm

לא יודעת אם היא יכולה להחזיק עם תחליף ביצים אין לי מספיק נסיון

Reply
נגה לביא מרץ 24, 2021 at 8:35 am

היי,
לא ברורה לי כמות הביצים, במרכיהים רשום 6, אבל במתכון רשום 4 ועוד 4 ועוד 2.
כמה ביצים?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 12:23 pm

כתוב להקציף 4 חלבונים
ואחכ 4 חלמונים עם עוד 2 ביצים

Reply
Riva אפריל 2, 2021 at 8:07 pm

הי קרן,
מרנג בלי אגוזים יצא טעים, או שהאגוזים זה הכרח?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2021 at 2:56 pm

אפשר בלי

Reply
דריה וקסלר דצמבר 28, 2021 at 3:51 pm

OK שאלה מוזרה- אם אני רוצה לעשות מרנג תותים (ולא אגוזים) לציפוי, איך זה יעבוד? להכין קולי תותים (תותים וסוכר) ולהוסיף קורנפלור…? או משהו אחר…? אני ממש לא אוהבת מרנג אגוזים 🙁 וממש בא לי לנצל את עונת התותים הזו

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2021 at 11:44 am

כן, להכין קולי או מחית ולערבב לתוך המרנג

Reply
נאהב פברואר 16, 2022 at 12:16 pm

היי קרן, הכנתי עכשיו את העוגה ומשום מה לא הצלחתי להקציף את החלבונים עם הסוכר למרות שעמלתי על זה כעשר דק חחח… זה בגלל הטמפרטורה של הביצים? יותר סבלנות? מה את ממליצה לי לעשות?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:18 am

אולי השערה שלך לא היתה נקיה או יבשה או שנכנס חלמון לחלבון

Reply
חן אפריל 14, 2022 at 7:55 am

היי
בביצים m כמה להוסיף?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 12:40 pm

אחת

Reply
מירב אפריל 14, 2022 at 1:00 pm

הי,
האם 35 דקות מספיקים לאפיית המרנג?
נשמע לי מעט מדי..

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 3:02 pm

אם לא היה מספיק הייתי כותבת לאפות עוד.
זה מרנג רך לא במרקם של נשיקות

Reply
עינת אפריל 14, 2022 at 9:30 pm

הי יש המלצות נוספות למה יכול ללכת על העוגה? משהו בכיוון של שוקולד לבן ותותים?

Reply
עינת אפריל 15, 2022 at 12:18 pm

הי יש לי שתי שאלות – האם אפשר להקפיא את הבסיס בלבד לפני ששמתי קצפת? והאם אפשר לשים על העוגה משהו אחר במקום קצפת למשל שוקולד לבן וקישוט תותים?

Reply
חן אפריל 9, 2023 at 8:18 pm

הכנתי בערב חג ונטרפה בשניה! איזה טעים❤️
אני רוצה לנסות להכין עם המרנג אבל בתבנית אנגליש קייק לפחות בשביל הניסיון הראשוני, מבחינת כמויות זה חצי? 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2023 at 8:58 am

כן

Reply
רימון בן צבי אוקטובר 31, 2023 at 1:07 pm

היי האם ניתן לאפות בתבנית חד פעמית מנייר או שיש חשיבות לתבנית מתכת ?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2023 at 1:07 pm

אין חשיבות, ממליצה במידה וזה נייר להניח תבנית בתוך תבנית, הן נוטות להתפרק קצת

Reply

Leave a Comment