img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
פסח

עוגת שוקולד יומולדת ללא קמח לפסח

מרץ 11, 2018 | 70 תגובות

img

70 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
אור
starstarstarstarstar
מרץ 11, 2018 בשעה 15:58

היא נראית נפלא! ממש לא רציתי להיות המציקנית הראשונה, אבל במשפחה המורחבת שומרים בשר-חלב. 1. במה כדאי להחליף את החמאה והשמנת המתוקה כדי שיהיה פרווה? 2.האם טריק האבוקדו (מהעוגה הטבעונית) יעבוד כאן או שהעוגה פשוט תיחרב? 3.איזה תחליף פרווה לשמנת מתוקה קיים שהוא לא קרם קוקוס? פשוט מאוד לא אוהבת (בכלל לא אוהבת) טעם קוקוס דומיננטי באוכל או במאפים 4. לא ציינת את טמפרטורת התנור, אגב... את אופה על טורבו בדר"כ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 11, 2018 at 4:11 pm

קודם כל תודה שאת פה ועשית סיפתח לתגובות ואנחנו בעלי העסקים הכי אוהבים סיפתח:-) לגבי חום התנור, זה כבר תוקן במתכון, ולעולם לא אופה בטורבו, רק חום עליון תחתון. את יכולה להמיר את החמאה במתכון בשמן קוקוס, אין לי שום רעיון אחר אבל את לא אוהבת קוקוס.. אני באופן אישי לא ממליצה על מרגרינה) ושמן רגיל לא יעבוד במתכון. בציפוי ניתן לוותר על הקצפת או להשתמש בקצפת צימחית. או לצפות בקרם שוקולד משוקולד מריר מומס עם מעט שמן קוקוס,או אפילו שמן קנולה. היא תכלס טעימה גם בלי כל אלו. מקוה שעזרתי.

השב
User Avatar
איריס
אפריל 7, 2020 at 6:35 am

אם משתמשים בשמן קוקוס באיזה כמות והאם יש לו טעם דומיננטי בעוגה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2020 at 8:01 am

120 גר׳ שמן קוקוס, תלוי בסוג השמן וברגישות שלכם לטעם של קוקוב אבל מתקבלת ארומה קוקוסית.

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
מרץ 11, 2018 בשעה 18:24

היוש. נראה מעולה. רק שכבר אין תותים....

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 11, 2018 at 7:09 pm

התמונה צולמה הבוקר, זה אומר שיש תותים:-) והאמת שפה ביפו אני רואה תותים בכל מקום, וכל שנה בפסח מכינה עוגות עם תותים, אם לא מוצאים אפשר את התותים אפשר כמובן להחליף בכל קישוט אחר.

השב
User Avatar
יהודית אביב
starstarstarstarstar
מרץ 12, 2018 בשעה 07:20

מה מדהים בעוגה הזו חוץ מזה שהיא מדהימה ביופיה וטעימה בטירוף?? כן, הכנתי משהו דומה. יש לי את הספרשל על השולחן - 100 העוגות הכי טובות... משהו כזה. מסתבר שלעומר מילר יש מתכון דומה(אולי אפילו זהה בכמויות), שני דפים אחרי עומר, לקרין גורן יש את עוגת הקטיפה שזה בול אותו דבר רק הקטינה ב-20% את הכמויות ועכשיו את בכלל כותבת שזה של נייג'לה לאוסון. אז באמת מעניין של מי העוגה??? כנראה של נייג' לה כי אצלנו כולם מעתיקנים בלי קרדיט

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 12, 2018 at 8:08 am

תודה ג׳ודי אהובה, היא באמת טעימה בטרוף, ונייג׳לה כותבת בספר שלה(שאגב יש לי אותו שנים ואני מכינה ממנו) שזה בכלל קרדיט לריצ׳רד סאקס הנה זה מפה: https://www.amazon.com/Classic-Home-Desserts-Treasury-Contemporary/dp/0618057080 אז קצת קשה לדעת מי המציא את העוגה, בסופו של דבר ההבדל הוא בכמויות, גיוונים על הבסיס, קישוט ועיטור... ולזה כל אחד יכול לקחת קרדיט לעצמו:-) נשיקות

השב
User Avatar
יהודית אביב
מרץ 12, 2018 at 9:27 am

והתמונות הורסות למותתתת

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
מרץ 13, 2018 בשעה 20:01

אהלן! העוגה נראית מעולהה האם היא קלה לחיתוך? או לוותר על חיתוך ולאכול ישר מהתבנית עם כפית? צריכה לדעת כדי להתארגן לזה מראש עם האורחים. תודה בכל מקרה! כיף שגיליתי את הבלוג שלך!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 13, 2018 at 8:50 pm

הי סיגל, העוגה קלה מאוד לחיתוך, לא תהיה כלל בעיה. בטח לא אם ישבה קודם כמה שעות במקרר

השב
User Avatar
yael
starstarstarstarstar
מרץ 19, 2018 בשעה 09:07

היי קרן, חיפשתי הרבה זמן עוגה שווה לפסח! נראה לי שמצאתי אותה כאן... :-) שאלה לי אלייך. יש לך מתכון טוב לרוטב שוקולד חם מעל (אצלנו אין ביקוש לקצפת)? תודה מראש :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 19, 2018 at 9:14 am

תודה יעל שמחה שמצאת עוגה, אני בטוחה שתהנו ממנה ממש! לגבי הציפוי, הכי פשוט שיש, להביא לרתיחה חצי שמנת מתוקה (במיקרו או בסיר קטן) להסיר מהאש ולהכניס פנימה 100 גר׳ שוקולד מריר קוביות, לתת לזה לעמוד דקה שתיים ולערבב, השוקולד כבר יימס מהשמנת הרותחת. לצנן מעט ולשפוך על העוגה:-)

השב
User Avatar
yael
מרץ 19, 2018 at 9:24 am

תודה תודה !!!! :-)

השב
User Avatar
עינת
אפריל 1, 2021 at 9:51 pm

הי האם אפשק להקפיא עם ציפוי של שוקולד מומס עם שמנת?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2021 at 12:20 pm

כן

השב
User Avatar
נורית פלד
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2018 בשעה 09:51

כל המתכונים לאימוץ חם, חג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2018 at 10:07 am

נורית אהובה כמה כייף שאת כאן, חג שמח.

השב
User Avatar
מגי
נובמבר 5, 2020 at 8:59 am

אפשר להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק? אם כן צריך להכפיל כמויות?

השב
User Avatar
ויקי
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2018 בשעה 03:39

קרן שלום, תודה על המתכונים הנפלאים, רציתי לשאול לגבי שם של הספר של נייג׳לה לוסון ממנו מבוסס המתכון לעוגת שוקולד ללא קמח. המון תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2018 at 9:04 am

תודה ויקי, שמחה שאת פה בבלוג:-) לספר קוראים ״נייג׳לה נותנת ביס״ זה השם העברי שלו ובאנגלית "Nigella Bites" זה ספר יחסית ותיק

השב
User Avatar
נטעלי
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2018 בשעה 21:49

וואו עוגה אלוהית . עשיתי ויצאה עוגה הורסת ביופיה . תודה ❤

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2018 at 9:51 pm

אני אוהבת את העוגה מאוד גם, הכנת עם תותים או אוריאו ?

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2018 בשעה 20:26

היי, העוגה נראית נפלא! הולכת לנסות. אפשר להשתמש בחבילת חמאה אחת או שחייבים 150 גרם? (חסר לי וצריכה להכין את העוגה כבר הערב) תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 26, 2018 at 7:45 am

אני מניחה שהתפספסנו? 100 גר׳ זה גם בסדר, תוצאה מעט פחות עסיסית אבל עדיין.

השב
User Avatar
ענבל רהב
starstarstarstarstar
אוקטובר 2, 2018 בשעה 15:25

הי קרן, אם אני מעוניינת לעשות את העוגה בתבנית קטנה יותר, נניח בקוטר 20, איך לחלק את המצרכים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 2, 2018 at 3:36 pm

את יכולה לאפות בתבנית 20, העוגה תצא גבוהה יותר וייתכן שזמן האפייה יתארך מעט, אבל אין בעיה בעקרון

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2018 בשעה 13:02

היי קרן :) אם אני רוצה לאפות כקאפקייקס, אפשר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2018 at 1:11 pm

פחות מוצלח, כיון שעוגה ללא קמח מהסוג הזה נופלת אחרי אפייה והקאפקייקס לא יחזיקו לך גבוהים

השב
User Avatar
כרמל
starstarstarstarstar
מרץ 12, 2019 בשעה 07:57

אהלן, האם עוגה תישמר יפה במקרר גם עם הקצפת מעליה במשך יממה במקרר? או שתתחיל להגיר נוזלים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 12, 2019 at 4:01 pm

אין בעיה לשמור במקרר לא יקרה כלום

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2019 בשעה 09:07

עוגה פצצה גם בלי הקצפת למעלה! גם הילדים שבדרכ בעייתים בהכל טרפו את העוגה..היא כמו בראוניז. נימוחה רכה וטעימה מאודדדד

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2019 at 10:56 am

שמחה לשמוע קרן תודה וחג שמייח

השב
User Avatar
עינת
מרץ 25, 2021 at 6:25 pm

הי האן יתאים גם ציפוי של גנאש שוקולד/ שוקולד מומס אם זה הכיוון במקום קצפת?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2021 at 6:59 pm

בטח

השב
User Avatar
עדנה
יולי 16, 2024 at 9:14 pm

עוגת השוקולד ללא גלוטן מעולה. האם יש פתרון לנפילה של העוגה,אחרי האפייה אפיתי בשתי תבניות אפייה מאורכות, מקרטון,

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
מרץ 9, 2020 בשעה 16:57

היי, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית יותר גדולה - 28 ס"מ, בכמה צריך להכפיל את המצרכים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 10, 2020 at 3:28 pm

לפחות כפול

השב
User Avatar
Michal Azoulai
אפריל 22, 2020 at 10:34 am

נראה מעולה!!! על כמה מעלות לאפות והאם לחמם תנור מראש? תודה!

השב
User Avatar
Orly
starstarstarstarstar
מרץ 11, 2020 בשעה 02:52

הי קרן, תודה על המתכונים המיוחדים!! הכנתי כבר כמה מן המתכונים ויצא נפלא! העוגה הנ''ל נראית מעולה, רצי י לשאול אם אפשר להשתמש הגבינות ריקוטה לקרן?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 11, 2020 at 1:29 pm

את מתכוונת לקרם? אין בעיה לשלב קצפת עם ריקוטה, לתת לזה לעמוד קצת, ככב זה יהיה יותר טעים

השב
User Avatar
שלי
starstarstarstarstar
אפריל 7, 2020 בשעה 14:41

היי! מתי הכי טוב לעשות את העוגה? יום לפני? או באותו היום? (מבחינת טעמים) והאם רצוי לשים אותה במקרר עם הקרם לפני שתתייצב? (ובגדול, האם העוגה טובה יותר בטמפ החדר או אחרי שהיתה במקרר) תודה וחג שמח!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2020 at 3:09 pm

הכי טוב להכין יום קודם ולשמור במקרר, להוסיף את הקצפת סמוך להגשה

השב
User Avatar
barak kedmi
starstarstarstarstar
מאי 3, 2020 בשעה 10:23

היי קרן !!! שוב תודה על הכל אני כל כך נהנה מההיצע שלך.... אני רוצה להכין את העוגה לאחיין הקטן שאוהב שוקולד ותותים, אך כן הייתי שמח לדעת איך ניתן להכין עוגה במרקם דומה אך כן עם קצת קמח ? מה עליי לעשות? כן חשוב לי שהיא תהיה בסגנון בראוניז ופחות עוגת שוקולד רגילה תודה מראש על הכל!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 10:47 am

הי ברק היא כל כך לא עוגת שוקולד רגילה, היא רכה ועננית שיעופו עליה אתה יכול להוסיך לה כמה כפות קמח אבל באמת שזה מיור בעיניי

השב
User Avatar
שירה אלון
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2020 בשעה 20:40

היי קרן, אם אכין בתבנית 26 זה יצא ממש נמוך?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 11:11 am

ממש אבל

השב
User Avatar
יוליה
starstarstarstarstar
מרץ 21, 2021 בשעה 12:10

היי קרן. נתחיל מזה שכל המתכונים שלך שעשיתי עד היום יצאו פשוט מדהימים, טעימים בטירוף וגרפו מחמאות בלי סוף!! אז תודה לך שהעשרת מאוד את מגוון הקינוחים שלי :) מבחינת הביצים... יש אפשרות להמיר אותם במשהו כדי שהעוגה תהיה טבעונית? לגבי המרת החמאה בשמן קוקוס אין לי בעיה... או שהעוגה תיפול כי אין קמח? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 21, 2021 at 9:12 pm

לא יודעת אם היא יכולה להחזיק עם תחליף ביצים אין לי מספיק נסיון

השב
User Avatar
נגה לביא
מרץ 24, 2021 at 8:35 am

היי, לא ברורה לי כמות הביצים, במרכיהים רשום 6, אבל במתכון רשום 4 ועוד 4 ועוד 2. כמה ביצים?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 24, 2021 at 12:23 pm

כתוב להקציף 4 חלבונים ואחכ 4 חלמונים עם עוד 2 ביצים

השב
User Avatar
Riva
starstarstarstarstar
אפריל 2, 2021 בשעה 20:07

הי קרן, מרנג בלי אגוזים יצא טעים, או שהאגוזים זה הכרח?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2021 at 2:56 pm

אפשר בלי

השב
User Avatar
דריה וקסלר
starstarstarstarstar
דצמבר 28, 2021 בשעה 15:51

OK שאלה מוזרה- אם אני רוצה לעשות מרנג תותים (ולא אגוזים) לציפוי, איך זה יעבוד? להכין קולי תותים (תותים וסוכר) ולהוסיף קורנפלור...? או משהו אחר...? אני ממש לא אוהבת מרנג אגוזים :( וממש בא לי לנצל את עונת התותים הזו

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 29, 2021 at 11:44 am

כן, להכין קולי או מחית ולערבב לתוך המרנג

השב
User Avatar
נאהב
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2022 בשעה 12:16

היי קרן, הכנתי עכשיו את העוגה ומשום מה לא הצלחתי להקציף את החלבונים עם הסוכר למרות שעמלתי על זה כעשר דק חחח… זה בגלל הטמפרטורה של הביצים? יותר סבלנות? מה את ממליצה לי לעשות?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2022 at 10:18 am

אולי השערה שלך לא היתה נקיה או יבשה או שנכנס חלמון לחלבון

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2022 בשעה 07:55

היי בביצים m כמה להוסיף?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2022 at 12:40 pm

אחת

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2022 בשעה 13:00

הי, האם 35 דקות מספיקים לאפיית המרנג? נשמע לי מעט מדי..

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2022 at 3:02 pm

אם לא היה מספיק הייתי כותבת לאפות עוד. זה מרנג רך לא במרקם של נשיקות

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2022 בשעה 21:30

הי יש המלצות נוספות למה יכול ללכת על העוגה? משהו בכיוון של שוקולד לבן ותותים?

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
אפריל 15, 2022 בשעה 12:18

הי יש לי שתי שאלות - האם אפשר להקפיא את הבסיס בלבד לפני ששמתי קצפת? והאם אפשר לשים על העוגה משהו אחר במקום קצפת למשל שוקולד לבן וקישוט תותים?

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2023 בשעה 20:18

הכנתי בערב חג ונטרפה בשניה! איזה טעים❤️ אני רוצה לנסות להכין עם המרנג אבל בתבנית אנגליש קייק לפחות בשביל הניסיון הראשוני, מבחינת כמויות זה חצי? :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2023 at 8:58 am

כן

השב
User Avatar
רימון בן צבי
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2023 בשעה 13:07

היי האם ניתן לאפות בתבנית חד פעמית מנייר או שיש חשיבות לתבנית מתכת ?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2023 at 1:07 pm

אין חשיבות, ממליצה במידה וזה נייר להניח תבנית בתוך תבנית, הן נוטות להתפרק קצת

השב
User Avatar
ifat
starstarstarstarstar
אפריל 24, 2024 בשעה 15:09

תודה על המתכון קרן, לאיתה תבנית עגולה הכמויות האלו יתאימו?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2024 at 5:45 pm

24

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img