חגיםעוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד אגוזי לוז ללא קמח

דצמבר 29, 2019 6 Comments

 

כשהייתי קטנה הייתי משווה אנשים לעוגות, אני חושבת שהם חשבו שאני לא בסדר בראש.

אני זוכרת את המבט של נגה השכנה שלי שהיתה יפיפייה מלאה בנמשים וכשראיתי אותה מיד אמרתי לה

שהיא מזכירה לי את עוגת השוקולד עם קרם וניל ופירורי שוקולד מעל שהשכנה בבית ליד הביאה לנו יום קודם לכבוד המעבר שלנו למושב.

זה היה כשעברנו מסיני, פינוי ימית, אני הייתי בת 10 ונגה היתה גדולה ממני בשנתיים..

עשו לי הכרות איתה בתחילת שיעור ריקודי עם במזכירות של המושב,

ממש מול הבית שלי, במושב שאליו עברנו עם הפינוי, עמדנו כולנו יחד, ומיד יצא לי מהפה עניין העוגה,

אני חושבת שבשבילה ההרגשה היתה כאילו באותו רגע דפקתי לה את העוגה עם הקרם בפרצוף.

היא היתה קצת יותר גדולה ממני, נגה, ואני חושבת שהערצתי אותה כמה שנים טובות אחרי,

אולי בגלל הנמשים, ובכלל יש לי חיבה גדולה לנמשים, שהיו לי כשהייתי קטנה, והיום הם כבר לא, איזה מזל שיש פילטר נמשים באינסטגרם!

היום אני יודעת שזה היה חסר טאקט להשוות אותה לעוגה בקול רם, כי אף אחד לא הבין אז כמה אני אוהבת עוגות, ואיזו מחמאה זו בשבילה.

עד היום אנשים מסוימים מזכירים לי עוגות מסויימות, היום אני כבר שומרת את זה לעצמי

אני לא רוצה להעליב אף אחד, אבל תדעו לכם שאם במקרה השוותי אתכם לעוגה, זה אומר שאני ממש אוהבת !

ובעניין העוגה, ככ הרבה אנשים נמנעים מאכילת גלוטן ומבקשים ממני מתכונים ללא גלוטן, בעיקר ללחמים

ומאפי שמרים, אבל אין לי שום נסיון עם קמח ללא גלוטן, שהוא חובה למאפי שמרים ואני לא יכולה לעזור להם,

אבל כשאני רוצה להכין עוגה ללא גלוטן, זה פשוט וקל, ואני ממש אוהבת. אני לרוב משתמשת באבקת

שקדים או כל סוג אחר של אגוזים טחונים, כמו בעוגה הזו למשל שמזכירה לי בול את…. סתם! לא מגלה.

יש קסם בעוגות על בסיס אגוזים, יש להם טעם ומרקם שאני מטורפת עליו,

הן קלילות יותר בפה, והן מבוססות תמיד על הקצפת ביצים,

לפעמים חלבונים חלמונים בנפרד או כמו בעוגה הזו, הקצפה של כל הביצים יחד.

היא כל כך טעימה שאין שום סיבה להכין אותה דווקא לנמנעים מגלוטן או לפסח, אפשר להתפנק איתה כל השנה.

במקור הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק אחת, ואז שוב הכנתי בתבנית עגולה בקוטר 18״,

שאני מניחה שלרובכם אין בבית, אבל היא שוות ערך בגודל לאינגליש,

כדאי לרכוש אחת כזו, היא מנפיקה מיני עוגה יפיפייה.

עוגת שוקולד אגוזי לוז ללא קמח/תבנית אינגליש קייק או תבנית עדולה בקוטר 18״

מצרכים למתכון:

2 ביצים+2 חלבונים גודל L

1/2 כוס (100גר׳) סוכר לבן 

כוס (100 גר׳) אגוזי לוז טחונים דק (אופציה להמרה בסוף הפוסט למטה)

כף קקאו 

כף קורנפלור

כף ברנדי

120 גר׳ שוקולד מריר

100 גר׳ חמאה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות משמנים היטב תבנית ומרפדים בנייר אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים, חלבונים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד

מוציאים מהמיקרו ומערבבים לתערובת אחידה

מוסיפים לתערובת השוקולד קקאו, קורנפלור, ברנדי ופקאנים ומערבבים היטב

מאחדים את תערובת השוקולד עם הביצים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת כהה אחידה

אופים בתנור כ 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו

מצננים לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.

שומרים את העוגה במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.

**ניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים טחונים, או פקאנים טחונים

**אם אין לכם ברנדי אתם יכולים לוותר, זה נותן טוויסט נעים לעוגה

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

דבי דצמבר 29, 2019 at 6:12 pm

לא ברור עניין הבייצים, האם קציפים רק את החלבון או את כל הבייצה

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 7:15 pm

כתוב דבי, במיקסר מקציפים ביצים, חלבונים וסוכר

Reply
גיא ינואר 2, 2020 at 3:58 pm

שלום,

כיצד ניתן להמיר לתבנית 26 או 28?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2020 at 5:33 pm

לא הייתי ממירה אותה לתבנית כל כך גדולה, אתה יכול להכפיל כמויות לתבנית 24
אם תכין בתבנית 26 היא תצא נמוכה וזמן האפייה שלה ייתקצר.

Reply
‫טל הורביץ‬‎ ינואר 9, 2020 at 8:12 pm

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 8:40 pm

כן, 80 גר׳ שמן קוקוס

Reply

Leave a Comment