חגיםללא גלוטןמתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד אגוזי לוז ללא קמח

דצמבר 29, 2019 45 Comments

 

כשהייתי קטנה הייתי משווה אנשים לעוגות, אני חושבת שהם חשבו שאני לא בסדר בראש.

אני זוכרת את המבט של נגה השכנה שלי שהיתה יפיפייה מלאה בנמשים וכשראיתי אותה מיד אמרתי לה

שהיא מזכירה לי את עוגת השוקולד עם קרם וניל ופירורי שוקולד מעל שהשכנה בבית ליד הביאה לנו יום קודם לכבוד המעבר שלנו למושב.

זה היה כשעברנו מסיני, פינוי ימית, אני הייתי בת 10 ונגה היתה גדולה ממני בשנתיים..

עשו לי הכרות איתה בתחילת שיעור ריקודי עם במזכירות של המושב,

ממש מול הבית שלי, במושב שאליו עברנו עם הפינוי, עמדנו כולנו יחד, ומיד יצא לי מהפה עניין העוגה,

אני חושבת שבשבילה ההרגשה היתה כאילו באותו רגע דפקתי לה את העוגה עם הקרם בפרצוף.

היא היתה קצת יותר גדולה ממני, נגה, ואני חושבת שהערצתי אותה כמה שנים טובות אחרי,

אולי בגלל הנמשים, ובכלל יש לי חיבה גדולה לנמשים, שהיו לי כשהייתי קטנה, והיום הם כבר לא, איזה מזל שיש פילטר נמשים באינסטגרם!

היום אני יודעת שזה היה חסר טאקט להשוות אותה לעוגה בקול רם, כי אף אחד לא הבין אז כמה אני אוהבת עוגות, ואיזו מחמאה זו בשבילה.

עד היום אנשים מסוימים מזכירים לי עוגות מסויימות, היום אני כבר שומרת את זה לעצמי

אני לא רוצה להעליב אף אחד, אבל תדעו לכם שאם במקרה השוותי אתכם לעוגה, זה אומר שאני ממש אוהבת !

ובעניין העוגה, ככ הרבה אנשים נמנעים מאכילת גלוטן ומבקשים ממני מתכונים ללא גלוטן, בעיקר ללחמים

ומאפי שמרים, אבל אין לי שום נסיון עם קמח ללא גלוטן, שהוא חובה למאפי שמרים ואני לא יכולה לעזור להם,

אבל כשאני רוצה להכין עוגה ללא גלוטן, זה פשוט וקל, ואני ממש אוהבת. אני לרוב משתמשת באבקת

שקדים או כל סוג אחר של אגוזים טחונים, כמו בעוגה הזו למשל שמזכירה לי בול את…. סתם! לא מגלה.

יש קסם בעוגות על בסיס אגוזים, יש להם טעם ומרקם שאני מטורפת עליו,

הן קלילות יותר בפה, והן מבוססות תמיד על הקצפת ביצים,

לפעמים חלבונים חלמונים בנפרד או כמו בעוגה הזו, הקצפה של כל הביצים יחד.

היא כל כך טעימה שאין שום סיבה להכין אותה דווקא לנמנעים מגלוטן או לפסח, אפשר להתפנק איתה כל השנה.

במקור הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק אחת, ואז שוב הכנתי בתבנית עגולה בקוטר 18״,

שאני מניחה שלרובכם אין בבית, אבל היא שוות ערך בגודל לאינגליש,

כדאי לרכוש אחת כזו, היא מנפיקה מיני עוגה יפיפייה.

עוגת שוקולד אגוזי לוז ללא קמח/תבנית אינגליש קייק או תבנית עדולה בקוטר 18״

(אופצית המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

2 ביצים+2 חלבונים גודל L

1/2 כוס (100גר') סוכר לבן 

כוס (100 גר') אגוזי לוז טחונים דק (אופציה להמרה בסוף הפוסט למטה)

כף קקאו 

כף קורנפלור

כף ברנדי

120 גר' שוקולד מריר

100 גר' חמאה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות משמנים היטב תבנית ומרפדים בנייר אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים, חלבונים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד

מוציאים מהמיקרו ומערבבים לתערובת אחידה

מוסיפים לתערובת השוקולד קקאו, קורנפלור, ברנדי ואגוזי לוז ומערבבים היטב

מאחדים את תערובת השוקולד עם הביצים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת כהה אחידה

אופים בתנור כ 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו

מצננים לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.

**לפרווה המירו את החמאה במחמאה או נטורינה

**שומרים את העוגה במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.

**ניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים טחונים, או פקאנים טחונים

**אם אין לכם ברנדי אתם יכולים לוותר, זה נותן טוויסט נעים לעוגה

Print Friendly, PDF & Email

45 Comments

דבי דצמבר 29, 2019 at 6:12 pm

לא ברור עניין הבייצים, האם קציפים רק את החלבון או את כל הבייצה

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 7:15 pm

כתוב דבי, במיקסר מקציפים ביצים, חלבונים וסוכר

Reply
שיר אפריל 9, 2020 at 2:15 pm

עוגה מעולה!! עשירה, טעימה ומתוקה בדיוק במידה הנכונה

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 2:23 pm

איזה כייף תודה

Reply
גיא ינואר 2, 2020 at 3:58 pm

שלום,

כיצד ניתן להמיר לתבנית 26 או 28?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2020 at 5:33 pm

לא הייתי ממירה אותה לתבנית כל כך גדולה, אתה יכול להכפיל כמויות לתבנית 24
אם תכין בתבנית 26 היא תצא נמוכה וזמן האפייה שלה ייתקצר.

Reply
דינה מולק אפריל 12, 2022 at 3:46 pm

אצלנו לא משתמשים בקורנפלור בפסח . האם אפשר להחליף בקמח תפ"א?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 7:03 am

כן

Reply
‫טל הורביץ‬‎ ינואר 9, 2020 at 8:12 pm

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 8:40 pm

כן, 80 גר׳ שמן קוקוס

Reply
Shlomes אפריל 13, 2020 at 11:46 pm

עוגה מהממת ומשמחת ♡

Reply
ענהאל אפריל 7, 2020 at 11:34 am

היי האם אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום ?

Reply
לי אפריל 12, 2020 at 1:35 pm

עוגה מדימה שחוסלה תוך יום!!
אני רצה להכין עוד מתכון שלך

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 1:45 pm

מהמם ומשמח לשמוע, בהצלחה!

Reply
דנה פנטנוביץ מאי 11, 2020 at 4:00 pm

הי האם אפשר להמיר את הברנדי ברום ?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 4:29 pm

בטח

Reply
Alona אפריל 13, 2022 at 1:33 pm

האם 18 אינצ הכוונה 18-20 סמ?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 4:26 pm

כן

Reply
עדי אוקטובר 24, 2020 at 11:46 am

שבת שלום, האם אפשר להמיר את הסוכר במייפל ואת החמאה בשמן זית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 8:16 pm

לא נשמע לי משהו שיעבוד סורי

Reply
חגית נובמבר 12, 2020 at 1:15 pm

הי ליקר אמרטו במקום ברנדי עובד ניראה לך?
ולשם מה הפקאנים? נכנסים בשלמותם לבלילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2020 at 2:20 pm

אין בעיה עם אמרטו
הפקאנים זו טעות שלי הכוונה כמובן לאגוזי לוז

Reply
סנדי ינואר 17, 2021 at 3:14 pm

הי,
האם מוסיפים את תערובת השוקולד הסמיכה חתערובת הביצים או להפך?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 6:20 pm

ממש לא משנה

Reply
רוני מרץ 17, 2021 at 8:43 am

היי קרן יקרה,
האם ניתן להמיר את הקורנפלור לקמח תפוחי אדמה?
אם כן, אותה הכמות?

תודה וחג שמח!

Reply
א אסתר מרץ 24, 2021 at 3:29 pm

היי
עם מה אפשר להמיר קורנפלור ? מבחינתי קטניה .

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 9:12 pm

קמח תפא

Reply
Adi מאי 19, 2021 at 8:48 am

היי קרן 🙂 כשמכפילים כמויות ומכינים בקוטר 24, מניחה שזמן האפיה מתקצר? כמה זמן צריך לאפות?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2021 at 8:55 am

למה מתקצר? להיפך, מדובר על הכפלת כמויות ממליצה אולי להוסיף קצת זמן ובכל מקרה לבדוק עם קיסם

Reply
Chen מאי 25, 2021 at 8:04 pm

היי,
במה היית ממירה סוכר, האם אפשר למייפל או דבש? ואיזה כמות?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 9:03 pm

לא ניתן להמיר את הסוכר בעוגה הזו

Reply
חיה אפריל 10, 2022 at 7:09 pm

כוס (100 גר') אגוזי לוז טחונים דק (אופציה להמרה בסוף הפוסט למטה) לא מצאתי מהו התחליף

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2022 at 5:01 pm

כתוב למטה:
**ניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים טחונים, או פקאנים טחונים

Reply
הדס אפריל 11, 2022 at 1:43 pm

היי קרן היקרה, כשאת כותבת שקדים טחונים במתכונים את מתכוונת לטחון במג׳ימיקס שקדים שלמים או לשקית עם שקדים טחונים כלומר קמח שקדים מוכן? תודה!

Reply
יעל אפריל 14, 2022 at 9:41 pm

אגוזי לוז קלויים ומקולפים?

Reply
רונה אפריל 28, 2022 at 8:42 pm

בשביל תבנית 20. צריך לשנות כמויות?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 12:08 am

זמן האפייה מתארך כי התבנית קטנה יותר אז לשים לב

Reply
הילה ספטמבר 14, 2022 at 4:43 am

צריכה עוגה ללא גלוטן וללא מוצרי חלב.
האם אפשר להמיר את החמאה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2022 at 8:05 am

אפשר נטורינה או שמן קנולה

Reply
גוני אפריל 4, 2023 at 10:35 pm

היי:) הכנתי כפול 1 וחצי ואפיתי בתבנית קצת גדולה יותר. לא בטוחה שהיא נאפתה עד הסוף, היית ממליצה לשמור במקרר או בטמפ החדר?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2023 at 1:56 pm

לא במקרר

Reply
גוני אפריל 4, 2023 at 10:38 pm

הכנתי כפול 1 וחצי ואפיתי בתבנית קצת יותר גדולה. לא בטוחה שנאפתה לגמרי, הייתה ממליצה לשמור במקרר או בטמפ החדר?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2023 at 1:57 pm

אפשר במקרר

Reply
הגר מרץ 29, 2024 at 7:20 pm

הי,
תודה על המתכון!!
האם אפשר להמיר את קמח האגוזים
בקמח שקדים?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:07 am

בטח

Reply

Leave a Comment