כשהייתי קטנה הייתי משווה אנשים לעוגות, אני חושבת שהם חשבו שאני לא בסדר בראש.
אני זוכרת את המבט של נגה השכנה שלי שהיתה יפיפייה מלאה בנמשים וכשראיתי אותה מיד אמרתי לה
שהיא מזכירה לי את עוגת השוקולד עם קרם וניל ופירורי שוקולד מעל שהשכנה בבית ליד הביאה לנו יום קודם לכבוד המעבר שלנו למושב.
זה היה כשעברנו מסיני, פינוי ימית, אני הייתי בת 10 ונגה היתה גדולה ממני בשנתיים..
עשו לי הכרות איתה בתחילת שיעור ריקודי עם במזכירות של המושב,
ממש מול הבית שלי, במושב שאליו עברנו עם הפינוי, עמדנו כולנו יחד, ומיד יצא לי מהפה עניין העוגה,
אני חושבת שבשבילה ההרגשה היתה כאילו באותו רגע דפקתי לה את העוגה עם הקרם בפרצוף.
היא היתה קצת יותר גדולה ממני, נגה, ואני חושבת שהערצתי אותה כמה שנים טובות אחרי,
אולי בגלל הנמשים, ובכלל יש לי חיבה גדולה לנמשים, שהיו לי כשהייתי קטנה, והיום הם כבר לא, איזה מזל שיש פילטר נמשים באינסטגרם!
היום אני יודעת שזה היה חסר טאקט להשוות אותה לעוגה בקול רם, כי אף אחד לא הבין אז כמה אני אוהבת עוגות, ואיזו מחמאה זו בשבילה.
עד היום אנשים מסוימים מזכירים לי עוגות מסויימות, היום אני כבר שומרת את זה לעצמי
אני לא רוצה להעליב אף אחד, אבל תדעו לכם שאם במקרה השוותי אתכם לעוגה, זה אומר שאני ממש אוהבת !
ובעניין העוגה, ככ הרבה אנשים נמנעים מאכילת גלוטן ומבקשים ממני מתכונים ללא גלוטן, בעיקר ללחמים
ומאפי שמרים, אבל אין לי שום נסיון עם קמח ללא גלוטן, שהוא חובה למאפי שמרים ואני לא יכולה לעזור להם,
אבל כשאני רוצה להכין עוגה ללא גלוטן, זה פשוט וקל, ואני ממש אוהבת. אני לרוב משתמשת באבקת
שקדים או כל סוג אחר של אגוזים טחונים, כמו בעוגה הזו למשל שמזכירה לי בול את…. סתם! לא מגלה.
יש קסם בעוגות על בסיס אגוזים, יש להם טעם ומרקם שאני מטורפת עליו,
הן קלילות יותר בפה, והן מבוססות תמיד על הקצפת ביצים,
לפעמים חלבונים חלמונים בנפרד או כמו בעוגה הזו, הקצפה של כל הביצים יחד.
היא כל כך טעימה שאין שום סיבה להכין אותה דווקא לנמנעים מגלוטן או לפסח, אפשר להתפנק איתה כל השנה.
במקור הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק אחת, ואז שוב הכנתי בתבנית עגולה בקוטר 18״,
שאני מניחה שלרובכם אין בבית, אבל היא שוות ערך בגודל לאינגליש,
כדאי לרכוש אחת כזו, היא מנפיקה מיני עוגה יפיפייה.
עוגת שוקולד אגוזי לוז ללא קמח/תבנית אינגליש קייק או תבנית עדולה בקוטר 18״
(אופצית המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
2 ביצים+2 חלבונים גודל L
1/2 כוס (100גר') סוכר לבן
כוס (100 גר') אגוזי לוז טחונים דק (אופציה להמרה בסוף הפוסט למטה)
כף קקאו
כף קורנפלור
כף ברנדי
120 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות משמנים היטב תבנית ומרפדים בנייר אפייה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים, חלבונים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד
מוציאים מהמיקרו ומערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים לתערובת השוקולד קקאו, קורנפלור, ברנדי ואגוזי לוז ומערבבים היטב
מאחדים את תערובת השוקולד עם הביצים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת כהה אחידה
אופים בתנור כ 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
מצננים לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.
**לפרווה המירו את החמאה במחמאה או נטורינה
**שומרים את העוגה במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.
**ניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים טחונים, או פקאנים טחונים
**אם אין לכם ברנדי אתם יכולים לוותר, זה נותן טוויסט נעים לעוגה
45 Comments
לא ברור עניין הבייצים, האם קציפים רק את החלבון או את כל הבייצה
כתוב דבי, במיקסר מקציפים ביצים, חלבונים וסוכר
עוגה מעולה!! עשירה, טעימה ומתוקה בדיוק במידה הנכונה
איזה כייף תודה
שלום,
כיצד ניתן להמיר לתבנית 26 או 28?
לא הייתי ממירה אותה לתבנית כל כך גדולה, אתה יכול להכפיל כמויות לתבנית 24
אם תכין בתבנית 26 היא תצא נמוכה וזמן האפייה שלה ייתקצר.
אצלנו לא משתמשים בקורנפלור בפסח . האם אפשר להחליף בקמח תפ"א?
כן
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
כן, 80 גר׳ שמן קוקוס
עוגה מהממת ומשמחת ♡
היי האם אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום ?
עוגה מדימה שחוסלה תוך יום!!
אני רצה להכין עוד מתכון שלך
מהמם ומשמח לשמוע, בהצלחה!
הי האם אפשר להמיר את הברנדי ברום ?
בטח
האם 18 אינצ הכוונה 18-20 סמ?
כן
שבת שלום, האם אפשר להמיר את הסוכר במייפל ואת החמאה בשמן זית?
לא נשמע לי משהו שיעבוד סורי
הי ליקר אמרטו במקום ברנדי עובד ניראה לך?
ולשם מה הפקאנים? נכנסים בשלמותם לבלילה?
אין בעיה עם אמרטו
הפקאנים זו טעות שלי הכוונה כמובן לאגוזי לוז
הי,
האם מוסיפים את תערובת השוקולד הסמיכה חתערובת הביצים או להפך?
תודה!
ממש לא משנה
היי קרן יקרה,
האם ניתן להמיר את הקורנפלור לקמח תפוחי אדמה?
אם כן, אותה הכמות?
תודה וחג שמח!
היי
עם מה אפשר להמיר קורנפלור ? מבחינתי קטניה .
קמח תפא
היי קרן 🙂 כשמכפילים כמויות ומכינים בקוטר 24, מניחה שזמן האפיה מתקצר? כמה זמן צריך לאפות?
למה מתקצר? להיפך, מדובר על הכפלת כמויות ממליצה אולי להוסיף קצת זמן ובכל מקרה לבדוק עם קיסם
היי,
במה היית ממירה סוכר, האם אפשר למייפל או דבש? ואיזה כמות?
תודה!
לא ניתן להמיר את הסוכר בעוגה הזו
כוס (100 גר') אגוזי לוז טחונים דק (אופציה להמרה בסוף הפוסט למטה) לא מצאתי מהו התחליף
כתוב למטה:
**ניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים טחונים, או פקאנים טחונים
היי קרן היקרה, כשאת כותבת שקדים טחונים במתכונים את מתכוונת לטחון במג׳ימיקס שקדים שלמים או לשקית עם שקדים טחונים כלומר קמח שקדים מוכן? תודה!
אגוזי לוז קלויים ומקולפים?
בשביל תבנית 20. צריך לשנות כמויות?
תודה
זמן האפייה מתארך כי התבנית קטנה יותר אז לשים לב
צריכה עוגה ללא גלוטן וללא מוצרי חלב.
האם אפשר להמיר את החמאה?
אפשר נטורינה או שמן קנולה
היי:) הכנתי כפול 1 וחצי ואפיתי בתבנית קצת גדולה יותר. לא בטוחה שהיא נאפתה עד הסוף, היית ממליצה לשמור במקרר או בטמפ החדר?
לא במקרר
הכנתי כפול 1 וחצי ואפיתי בתבנית קצת יותר גדולה. לא בטוחה שנאפתה לגמרי, הייתה ממליצה לשמור במקרר או בטמפ החדר?
אפשר במקרר
הי,
תודה על המתכון!!
האם אפשר להמיר את קמח האגוזים
בקמח שקדים?
תודה
בטח