היום קמתי עם תחושה שאני נובלת לתוך החיים של עצמי, אני מזכירה לכם אם נניח תקראו את הפוסט
הזה אחרי שתעבור גברת קורונה שאנחנו כמעט בהסגר מלא. אני אמורה לברך על האפשרות
של לאפות ולהעלות מתכונים, אבל היום קמתי סחוטה מזה.
לא שאני לא אוהבת, הכי אוהבת, אבל גם אוהבת ללכת לים תוך כדי, ולצאת לרקוד
וללכת לחברות, ולסידורים, וללכת לפארק בלי למדוד 100 מטר, לנסוע לבקר את אמא שלי
או להיפגש עם אח שלי בבית קפה, לתכנן את הטיול הבא שלי לחו״ל, והיום בדיוק בדיוק
הייתי אמורה להיות במדבר בסדנת ריקוד עם עוד 30 בנות.
אבל אז… רגע לפני שאני נובלת סופית, לקחתי את האוטו ונסעתי למכולת השכונתית של עלי.
זה הבילוי היחיד שאני יכולה להרשות לעצמי כרגע, וממש התרגשתי!
נכנסתי כולי מרוגשת לפגוש מבוגר נוסף שכולו מצב רוח טוב, ורכשתי לי שוב בפעם המליון
ביצים (יש 10 תבניות במקרר)
קוטג' (יש 5 במקרר)
חמאה (אם יש מחסור בתנובה שיבואו אליי)
עוד חטיפים לילדים (על מי אני עובדת? חיסלתי בשבוע האחרון 7 חבילות במבה)
עוד קורנפלקס כי יש סוג אחד שעדיין אין לנו בארון
עוד גבינה צהובה (אמא אולי תפסיקי לקנות ככ הרבה גבינה צהובה?)
עוד מרכך לשיער שלא ייחסר
ונוטלה! כי חיפשתי בבוקר והיא לא היתה (המתבגרת שאלה היום למה יש 3 נוטלה במקרר)
אני ברמות היסטריות של ספירת מלאי וכל דבר בבית שעומד להיגמר אני רצה מיד לקנות עוד.
חזרתי הביתה, סידרתי את הדברים במקרר, ופתחתי את הפריזר להוציא עוף לארוחת צהריים.
אז גיליתי שכל השקית הגדולה של השמרים היבשים נפתחה בפריזר והכל נשפך,
וכדי לנקות את זה אני צריכה ממש לפנות את כל הפריזר. אז עשיתי את זה והתחלתי לנקות
ונכנסתי לאמוק של נקיון, והמשכתי ככה על כל הבית, שתי קומות, הערתי את הילדים
חיפפתי אותם מהמיטות, הרמתי שאבתי טיטאתי שטפתי החלפתי מצעים ונשבעת לכם שכל
המצב רוח הרע שלי נעלם. וכשסיימתי הכנתי לנו פוקאצות לארוחת בוקר, ואז בא לי משהו מתוק.
ושוקולדי, אז הכנתי לנו עוגת שוקולד נוטלה, ומחר אלך לעלי למכולת לקנות עוד נוטלה שלא
תחסר לי בספירת המלאי היומית שלי. ובנימת קורונה, יש לכם משהו נחמד להגיד לי? כזה
שיעשה לי מצב רוח טוב? תכתבו לי בתגובות.
(גרסת ללא גלוטן בתחתית המתכון )
עוגת שוקולד נוטלה/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסה נטולת גלוטן בסוף הפוסט)
מצרכים למתכון:
1/2 כוס דחוסה (120 גר' )סוכר חום כהה (אפשר להמיר בסוכר חום בהיר)
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
2/3 כוס פחות כף (175 גר') ממרח שוקולד נוטלה ( או ממרח שוקולד השחר)
1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה עדיף בעלת אחוזי שומן גבוהים (אני השתמשתי ב 27%)
כף אבקת קפה נמס (מגורען או אבקה וגם אבקת אספרסו הולך)
3 ביצים גודל L\M
1/3 כוס (100 מ״ל) שמן קנולה
1 כוס (140 גר') קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה מערבבים סוכר חום, סוכר לבן, אבקת נס קפה, שמנת חמוצה, ונוטלה לתערובת אחידה
מוסיפים שמן, וביצים וטורפים היטב.
מוסיפים מלח, קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דק' עד שקיסם
המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים לרשת צינון ומצננים מעט לפני שפורסים.
אפשר לקשט באבקת סוכר.
לגרסה ללא גלוטן מחליפים רק את הקמח הלבן ב:
1/2 כוס (50 גר') קמח שקדים (שקדים טחונים) עם 2 כפות (20 גר') קורנפלור ו 1/2 כוס (70 גר')קמח תפ״א
אם אין לכם קמח תפא תמירו ככה:
1 כוס (100 גר׳) שקדים טחונים ו 3 כפות (30 גר׳) קורנפלור
כל מצרכי העוגה נשארים אותו הדבר!
ייתכן וזמן האפייה קצת יתקצר תתחילו לבדוק אחרי 35 דק
214 Comments
גם זה יעבור❤️ נראית עוגה מהממת
תודה דנה
היי
ניתן להשתמש אולי בקמח תופח כשר לפסח כמו שיש לאוסם או מאסטר שף במקום השילובי קמחים?
תודה!
בטח
ואם באמת אני משתמשת בקמח של הפסח- אז זאת אותה הכמות כמו קמח רגיל??
כן
כל מה שאת מעלה ומשתפת כל כך מוצלח וטעים! וגם אוהבת כל כך לקרוא את מה שאת כותבת לפני כל מתכון.
הולכת לשנצ של שישי ומיד מתחילה להכין! תודה לך
זה כייף לי ממש לשמוע, תודה מכיל יקרה
מעולה יצא לי. כל הכבוד קרן יקרה מעש ה ידייך להתפאר
תודה טלי
היי קרן
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן בעוגת השוקולד?
במידה וכן, האם הכמות זהה?
הכוונה לקמח כמו קמח תמי למשל? כי פרסמתי גרסה ללא גלוטן למטה בפוסט היום, בכל אופן ההמרה במקרה של קמח ללא גלוטן אני משערת שהיא 1:1 ולא אמורה לביות בעיה
זה נקרא תחליף קמל ללא גלוטן
של המותג 'קונדיטור' אשבל
מניחה שכן
העיסה נוזלית נאוד בגרסה ללא גלוטן האם זה ככה ?
די נוזלית כן, מקוה שלא שינית כלום
היי!
עוקבת בימים האחרונים ומריירת על כל מה שאת מעלה יש לומר. מתה לנסות (נכנסתי לדירה חדשה ומנסה לרכוש תנור בימים מוזרים שכאלו).
רוצה לוודא- כלל המצרכים שרשמת תחת ״ללא גלוטן״ מחליפים את הכוס קמח והאבקת אפיה ביחד נכון?
תודה ושבת שלום♥️
תודה, מחליפים רק את הקמח
אבקת אפייה נשארת
היי
המתכון נראה מעולה.
לגבי הגרסה נטולת גלוטן – צריך להמיר את הקמח הרגיל בכל מה שכתבת? אין לי שקדים
כן, בכל מה שכתבי אם אין שקדים נסי להמיר בחצי חצי קורנפלור וקמח תפא
למרות שהשקדים פה מוסיפים מלאאאא
קודם כל חיבוק ענק על הפוסט, אני ממש התחברתי למילים ומזדהה לגמרי עם התחושות.
העוגה נראית מעולה!
אנסה אותה ככשרה לפסח, האם את ממליצה לנסות להקציף את החלבונים ואז לקפל אליהם את כל השאר לקבלת עוגה אוורירית או שאין צורך בכלל ?
תודה מעיין, אין צורך להתאמץ עם הקצפת חלבונים בנפרד, הגרסה לפסח פשוט מדהימה
תודה רבה ❤️
קרן שמש אהובה
כותבת פה ככה בשמי המלא כי בטח עוד אכין את העוגה הזו מיליון פעם ותהיה לי מזכרת מעצמי מהקורונה הדפוקה הזו כל פעם שאכנס לבדוק את המתכון, וזה בטוח יעשה לי חיוך.
קראתי שוב את הפוסט הזה עכשיו לפני שאני מכינה את העוגה וממש עשית לי קוועץ' בלב. אינשאללה הוירוס הזה ייעלם לחלוטין ולעולם לא יחזור. כל כך הזדהיתי.
זהו, הולכת להכין עכשיו את העוגה נטולת הגלוטן כי פשוט יש שקדים טחונים במקרה במקרר וכי בא לי שזו תהיה עוגת הכבוד של האירוח הראשון שלי מאז הקורונה ומאז הלידה. ❤
קרנונה מהממת איך את תמיד משמחת עם ההודעות.
היי, אפשר לשים שמן קוקוס במקום הקנולה?
כן בטח
היי! נראה מעולה
במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה בשביל שיהיה פרווה? תודה
קרם קוקוס יעבוד?
https://youtu.be/3PJmE-ucx_o
עוד משהו להוסיף לקליפ של "גם זה יעבור"… ובנימה אופטימית, עם תוחלת החיים שלנו הנשים, תקופת הקורונה תהיה רק עפעוף בחיים שלנו
ושאלה לדוקטור… מי שעוד לא מצא את הגביע הקדוש (סוכר חום כהה), במה יכול להחליף?
חחח מהממת תודה! סוכר חום בהיר אפשרי לגמרי
קרן תודה שאת גורמת לקורונה להיות שוקולד
חחחחחח הלוואי והיא היתה שוקולד אני שונאת אותה!
איך ממירים לפרווה?
שמנת חמוצה ל..?
שמנת פרווה או קרם קוקוס או מיץ תפוזים
התקופה היא קשה עבור כולנו!! גם אני קמתי מעוכה היום, וישר התאוששתי ולא נתתי לזה מקום. מבינה אותך מאוד. ועכשיו העוגה שלי בתנור מקווה שתצא טעימה ומגרה כמו שלך . את אלופה!!!
תודה יהודית ! ספרי לי איך יצאה
הי, נראית עוגה נהדרת וטעימה. האם אפשר להמיר את הקמח ואבקת אפייה בקמח תופח ללא גלוטן? אנחנו צליאקים…
אני מניחה שכן אך אין לי נסיון איתו, אם זה משהו שאתם עושים בדרכ אז שווה לנסות
האם אפשר במקום שקדים, אגוזים טחונים❔
בהחלט
היי קרן, יקסם!
מאוהבת במתכונים שלך ובסיפורים שמאחורי המאפים. כל מה שאני מכינה יוצא לי פגז בזכותך
שאלה של טירונית עם דיסקלקוליה, אם אני מעוניינת להכין 2 עוגות, אז פשוט להכפיל כמויות? ומה זה אומר להכפיל? ♀️
תודה מראש
היי קרן,
קודם כל אנצל את ההזדמנות להגיד שאת מדהימה, כיף לעקוב אחריך והמשפחה שלי ממש אוהבת את העוגות שאני מכינה מהבלוג שלך, אז תודה♡
רציתי לשאול באיזה תחליף אפשר להשתמש במקום גביע שמנת חמוצה. (שמנת צמחית הולך?!)
תודה דינור איזה כיף לשמוע
אין בעיה להמיר בשמנת צמחית, אפילו מיץ תפוזים
קרן אין עלייך, לכולנו יש גם ימים כאלו, ואת מוצאת את הדרך להרים את עצמך, להעלות חיוך על שפתייך ולהמשיך הלאה, מעוררת השראה. חיכיתי שתיגמר לנו בבית עוגה כדי להכין את זו והיא עכשיו בתנור והבית מריח נפלא, אז תודה לך!
תודה לילך, שמחה שהכנת אותה וספרי לי איך יצאה
היכנתי מתכון קל ..10.
האם אפשר שתתיחסי במתכוני העוגות גם לקמח כוסמין כמויות למול קמח רגיל. תודה רחח
הי רחל תודה על העדכון, לא כל מתכון מתאים לקמח מלא בעיניי,אבל את יכולה לשאול אותי נקודתית
וגם להמיר לרוב 50% לפחות במתכון
האם אפשר להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט?
כן
היי קרן,
את אשה מדהימה והמתכונים שלך פשוט אליפות.
במה אפשר להמיר את השמנת החמוצה?
סימה תודה! איזה כייף לי
גבינת שמנת, שמנת מתוקה, מיץ תפוזים
היי קרן, האם אפשר להמיר עם חלב גם?
להמיר את מה ?
את מדהימה ולכולנו יש ימים כאלו..וזה בסדר העיקר מחר לקום עם אנרגיות חדשות..
איזה מדהימה את תודה!
היי קרן, כתבת מקסים!
האם ניתן להמיר את כוס הקמח, בכוס קמח מצה? היא לא תצא יבשה?
יש בסוף הפוסט למטה המרה ללא גלוטן, ראית ? כוס קמח מצה אכן יהיה קצת יבש מדי
היי קרן! את תבנית האינגליש קייק אפשר להחליף בתבנית עגולה קוטר 24?
לתבנית 24 צריך להכפיל כמויות אחרת העוגה תצא מאוד מאוד נמוכה
את משמחת אותנו כ”כ עם המתכונים והצילומים הנפלאים שלך, אז קבלי חיבוק אנרגיה חזק ותרעיפי עלינו לנו עוד מכל הטוב הזה
את נשמהההההה שימחת אותי , חיבוק חזרה
נראה מדהים, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה אם בכלל?
אפשר בגבינת שמנת
שמנת מתוקה או ריקוטה/גבינה לבנה
היי אפשר להשתמש בשמנת צמחית? או תחליף אחר שהוא לא חלבי?
אין בעיה להמיר לשמנת צמחית או קרם קוקוס
האם לאפות על טורבו?
לא אופה בטורבו
היי קרן..מה ניתן לשים במקום שמנת חמוצה ? ממש רוצה להכין את העוגה ואין לי שמנת כרגע 🙁
יוגורט או מיץ תפוזים
הי קרן,
מה אפשר לשים במקום כפית נס קפה? אני לא אוהבת את טעם הקפה..
או שאפשר לוותר לגמרי?
תוותרי עליה
בוקר טוב ושבת שלום
האם אפשר להמיר את השמנת חמוצה בכוס חלב סויה
לא ניסיתי מניחה שכן
טוב , כמויות לא הגיוניות עם 3 מתפגרים בבית , עושה ישר כפול …
ניראה מעולה
שמעתי לאחרונה מישהו שדיבר על המצב, שאמר שהאתגר או התפקיד שלנו עכשיו זה ללמוד לאהוב את עצמנו על עצם היותנו, פשוט כי את קיימת. גם כשאנחנו לא עושים, משיגים או מצליחים במשהו. אנחנו יכולים לתת לעצמנו אהבה וחמלה. מקווה שזה מעודד, ולזכור שאת לא לבד, אני מדמיינת כאילו כולנו (כל העולם) ילדים חמודים בחופש גדול עולמי יזום, וזה עוזר לי להרגיש את הקרבה בין כולנו למרות הריחוק. ואת נראית לי כמו מישהי של מדיטציות, אז אולי בעניין החמלה והאהבה תוכלי לעטוף את עצמך בעזרת איזו מדיטציה ביוטיוב. את מהממת, אהבתי את הפוסט. שולחת אהבה ❤️
התלתלים שלי מטעים כנראה:-), אני מאוד תזזיתית עד שנכנסת למטיציה עובר עשור חחח אבח עושה מדיטציה תוך כדי ריקוד,
תודה יקרה
היי, האם אפשר להחליף סוכר חום בסוכר רגיל ?
בטח אין בעיה
היי אהובה , אני גרה בניו יורק וקניתי קמח תירס צהוב ולבן (שלדעתי זה קורנפלור)האם אפשר להמיר את הקמח בקמח תירס? לבן או צהוב? את יודעת במקרה את ההבדלים, אפיה זה לא הצד החזק שלי ואני פוחדת לטעות:)
הי, קורנפלור וקמח תירס הם לא אותו הדבר למרות ששניהם עשויים מתירס, אני לא יודעת מב זה אומר לבן.. קמח התירס הצהוב מרקמו גס וקורנפלור נראה כמו אבקת סוכר.
האם זה המרקם?
בכל אופן אפשר להשתמש בשניהם, לא ניסיתי מעולם קמח תירס בעוגות אבל אני יודעת שיש שניסו וזה הצליח
טוב..כבר אמרתי לך שאת מלכת הלבבות..בתור אופטימיסטית חסרת תקנה,אני יכולה לומר לך שזה קורה גם לאנשים הכי וורודים..חח אבל הי,תודה לאלוהים על ההתכנסות הזאת,על האפשרות להמשיך וליצור ועל המנוחה האמיתית שהגוף שלנו זקוק לה.אני בטוחה שעוד נתגעגע לימים האלה(רק בלי הקורונה..).העוגה כרגיל נראית הכי מהמם והמתכון הכי קל שיש.תודה יקירה שאת משתפת אותנו וחושבת עלינו גם בימים אלה
כתבת יפה, הלווואי ונתגעגע, היה הרבה יותר קל אם היינו יודעים מתי הסוף:]
עכשיו היא בתנור
וברור לי שהיא מדהימהההה
אפשר לעשות בפסח עם קמח שקדים?
מניחה שכן
אבל לא ניסיתי
אין עליך!!! אין!!! כל יום מפתיעה אותנו מחדש
נשיקות מהילדים❤️❤️
נשממממה תודה
במה אפשר להמיר את שוקולד הנוטלה
בכל ממרח שוקולד אחר שאוהבים
האם יש משהו לא חלבי שאפשר להשתמש בו במקום שמנת חמוצה ?
מיץ תפוזים, או קרם קוקוס
עוד עוגה נהדרת לרשימה …אני לא עומדת בקצב …ניראית רכה וטובה .קחי אויר כי את עובדת חיונית ,לנו במתכונים טובים ומילים מרגשות .
חחחחח עובדת חיונית זה חזק, תודה אורית שימחת אותי
היי, שתי שאלות:
– האם צריך/ כדאי לנפות את הקמח?
– אם אין לי *אבקת* קפה (יש רק מכונת אספרסו…) מה את ממליצה לעשות?
תודה!
אין צורך לנפות את הקמח, אבקת אספרסו זה אחלה ואפשר גם לוותר
במה אפשר להחליף שמנת חמוצה?
גורמת מלא שמחה ועשייה לכל העוקבים שלך!תביטי שוב בתמונות בסטורי,בטוח יעזור לך להרגיש חיונית ולשמוח בעצמך!
התקופה הזו יוצרת דפים בהיסטוריה שלנו,יהיה לך מלא מה לספר לנכדים…
עד אז בחרי לעשות רק מה שאת אוהבת(הסתכלי על הים מהמרפסת לצלילי מוסיקה מרגיעה או מקפיצה ותרקדי),דייקי את עצמך(אפעם אין לזה זמן מספיק)תאכלי עוגת שוקולד נוטלה עם המתבגרת(התפללתי שהמתבגר שלי יהיה בבית,לידי,ככ הרבה שעות ,רק זמן הסעות משותף היה לנו,לפני הקורונה)
והמשיכי לגרום לנו(העוקבים)להיות בשמחה ועשייה – זו זכות גדולה גדולה!מאז שאני עוקבת אחרייך -שינית את חיי,החלפתי מתכון לחלות האגדיות של הגן שלי,בזכותך…ואת המתכונים של הקראנצ והפיצה – טעמים של בית/של אמא התחלפו בהצלחה בטעמים שלך…ימהממת!תודה!
יו חפרתי♀️סליחה מראש
לא חפרת בכלל כתבת כל כך מרגש ונכון, תודה יקירתי
עוגה נהדרת ומאוד ריגשת אותי במה שכתבת. מחזקת אותך ומזכירה לעצמי כל יום להסתכל על חצי הכוס המלאה, תקופה קשה שהלוואי שתעבור לכולנו מהר…
אמן מלי תודה
היי אין להשיג קמח תפוא … במה אפשר להחליף כדי שיהיה עדיין כשר לפסח?
להוסיף שקדים טחונים עוד וגם קורנפלור
הוספתי הערה בבלוג
את השבר הכי אמיתי שפגשתי כיף ללמוד ממך וקל לאהוב את מה שאת כותבת.
עשרות רבות אולי כבר אלפים נהנים מהמתכונים שלך.
מקווה שהכל יחזור לקדמותו מהר נאלפי אנשים זקוקים למעט חמצן מכל הבחינות.
ושמרים יבשים תשמרי בארון בקצב שאת עובדת זה מצויין וחא יגרע מהתוצאה.
יום מקסים
חחחחח הצחקת אותי עם השמרים היבשים, זוכרת שדיסקסנו את זה
תודה רבה יקירי! שימחת אותי מאוד
קרן את נהדרת ! כתבת יפה ומהלב. ובתוך הבליל של האופטימיות של פוסטים שמדברים על לעשות מהלימון לימונדב וכו ( לא יכולה יותר עם הביטוי הזה ) כיף לשמוע קול שפוי של מישהי שלא טוב לה ויש לה נפילת אנרגיה ומבקשת עידוד. פשוט תדעי שזה יעבור !! אני נשמרת ונזהרת ונהנית מאד מהילדים המתבגרים ומהמשפחתיות ומהאביב והציפורים שמצייצות כל בוקר . הכתיבה שלל והעשיה שלך בבלוג מעודדת אותנו ! תודה
עשית לי צמרמורת טובה ירדנה אני מודה לך ממש!
היי,
בתשובה שולחת קישור לסיפורון קטן: מה עושים עם הזדמנות.
חומר למחשבה…
https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5699126,00.html
היי קרן יקרה,אני אוהבת מאוד את העוגות הבחושות שאת מפרסמת .לא מזמן הצגת מתכון
של עוגת גבינה,סולת ותותים שהיא ממש טעימה .בפעם השנייה הכנתי את המצרכים וראיתי
שהסולת אזלה.עלה לי רעיון להשתמש במקום הסולת באינסטנט קוואקר ולהפתעתי העוגה
היתה טעימה מאוד.המשיכי לשלוח לכולנו מתכונים קלים וטעימים.תודה יפתי
את מהממת, נהנית ממה שאת כותבת.
אמיתית, נקייה ♥️
אחרי הקורונה באה ישר מהגולן לסדנא.
איזה כייף לי, מחכה לך
אהלן, תודה על השיתוף
העוגה ניראת נפלאה- מקווה שכך גם תצא לי.
אני תמיד מתלבטת- לאפות בטורבו או ב"למעלה- למטה"?
תודה ובשורות טובות
אני אופה חום עליון תחתון
העוגה יצאה מושלמת!!!
בתוך שבוע הכנתי את העוגה, את ששוני הפיצה והיום אפיתי את הבגט- איזה כייף של מתכונים.
הכל יצא טעים ביותר ובטוח שאכין שוב ועוד…
תודה על המילים ועל המתכונים
תודה רבה!
קוראת אותך לראשונה ונשמע מדהים.
אפשר שאלה מתכונית?
נראה לך שאפשר להחליף את הקקאו בשוקולית…? נתקענו בלי קקאו…
בטח, רק לקחת בחשבון ששוקולית מתוקה יותר מקקאו אז תורידי שתי כפות סוכר מהסהכ
היי,
האם יש אפשרות להמיר את הקמח תפא בעוד קמח שקדים או משהו אחר?
כן אין בעיה
היי קרן, יש לי את כל המצרכים מלבד קקאו בבית…אפשר להשמיט/להמיר במשהו אחר? תודה
להשמיט
תודה רבה! יצא מעולה (כמו כן המתכונים שלך)
שמחה לשמוע טל תודה
טוב, אז בסוף השגנו קקאו.
וואו!!!
זו אחת העוגות הכי טעימות שטעמנו בחיינו…
כל כך טעימה שהחלטתי לשתף אותה בעמוד המקצועי שלי בפייסבוק ככלי לשיפור מצב הרוח בימים אלו
אני ממש שמחה
תתייגי אותי בפייס שאראה
אז אתמול בלילה אחרי שסיימתי להחליף מצעים לכולם ולשאוב את כל הבית, הכנתי את העוגה.
מספיק להגיד שבבוקר נותרו רק מעט פרורים…
אנחנו אוהבים אותך פה אמא משלבת של תומר (שאיזה כייף שהוא חזר…)
איזה מהממת את אסתי, הוא יצא היום מבידוד! מקוים לראות אותו בקרוב
נראה מעולה – מתה לנסות כבר!!
אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בעוד קמח שקדים/קורנפלור?
כן אין בעיה את יכולה בקמח שקדים או חצי חצי
היי אפשר להחליף ב2מח כןסמין מלא?
ייצא דחוס
תעשי חצי חצי עם לבן
גם אנחנו… הבן יקיר לי והוא נפגשים מאז שהוא חזר במרחק בטוח, או ככה לפחות מספרים לי… האגדה מספרת שאחד יושב בפנים ואחד בחוץ עם הדלת פתוחה הם לא מצליחים להתאפק החמודים האלה 🙂
אוי קורונה קורונה…מה עוד תגרמי לנו לעשות ולהמציא?…
היי קרן,
עוקבת אחרייך כבר תקופה ארוכה וממש נהנית.
האם אפשר לדעתך להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט פשוט?
נראה לי שכן
היי קרן, עשיתי את העוגה והיא היתה מענגת עם טעם נוסטלגי ואיכותי להפליא- גדולים כקטנים התעלפו עליה.
שתי שאלות- האם ניתן להכין מצנה קאפקייקס והאם ניתן להקפיא אותם. תודה
תודה דבי שמחה שאהבתם
אין בעיה בקאפקייקס ואפשר להקפיא לאחר אפייה
שימי לב שזמן אפייה מתקצר למאפינס ויש לבדוק אחרי 15 דקות
כמה עוגות אינגליש קייק יוצאות מהכמות המתכון?
עוגה אחת
קרן תודה על המתקינים מושלמים, למרות שעוד לא הכנתי אותם, כבר מבינה שהם מאולים!
את כולם אני אכין( לא בבת אחד)
וגם היה מאוד נעים להכיר אותך.
יום טוב
תודה רבה! שמחה שאת פה
היי קרן,
יש אולי תחליף לביצים (כמו למשל רסק תפוחים, אם את חושבת שיעבוד במקרה הזה)?
תודה!
קשה לי ממש להגיד אם כן או לא אבל שווה לנסות
נסי להמיר בכוס רסק
היי, האם אפשר במקום קמח שקדים ממרח שקדים( 100%)?
תודה וחג שמח:)
לא חושבת שממרח שקדים יכול להחזיק את העוגה כמו קמח,נסי במקום השקדים עוד קמח תפא או להמיר בקמח מצה
היי, ראיתי שאפשר להמיר את השמנת חמוצה בשמנת מתוקה/מיץ תפוזים , מה הכמויות המרה?
200 מ״ל, אותה הכמות
היי קרן האופה מהאגדות,
תודה על כל המתכונים השווים.
אם הביצים אצלי L אפשר לשים 2?
כן
נראה מושלם, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה אם אין?
שמנת מתוקה
מיץ תפוזים
ריקוטה
היי קרן! תודה על בלוג נפלא! כל מה שניסיתי עד כה יצא פגז! רציתי לשאול, 50 גרם מח שקדים, כמה זה בכוס בערך? וגם יש קורנפלור וקמח מצה אבל לא קמח תפוא, אפשר איכשהו להחליף? אם כן אז איך? תודה!
50 גר שקדים זה בדיוק 1/2 כוס
את יכולה להחליף קמח תפא בקמח מצה, תצא מעט כבדה יותר אבל אחלה
קרן היקרה
הכנתי לפסח את העוגה בגרסה ללא הגלוטן ויצא מושלם! לא להאמין שהעוגה בלי קמח!
תודה רבה על מתכון נהדר נוסף!
חג שמח והמון בריאות!
איזה כייף שהיא מושלמת כזו תודה רבה וחג שמח
האם אפשר בתבנית עגולה? אם כן איזה גודל את ממליצה
היא תתאים בגודל ל תבנית 20-22 ס״מ לא יותר
אפשר להשתמש במשהו אחר אם אין לי קמח תפוח אדמה?
עוד שקדים טחונים וקצת קורנפלור לדעתי גם כתבתי הערה בבלוג
היי קרו
הכנתי את העוגה בגרסה ללא קמח לבן והעוגה יצאה מצוינת.
נרשמה הצלחה כבירה.
תודה לך על המהצכונים המדויקים והלא מאוד מתוקים מדי. בדיוק במינון שאני אוהבת.
מאוד מעריכה את תרומתך הגדולה בהעשרת המתכונים בביתי.
חג שמח לך ולבני משפחתך
וקנדי ימים טובים יותר.
אייריס שימחת אותי מאוד
לא אוהבת מתוק מדיי וזה משהו שבהחלט מאפיין את בבלוג ברוב המתכונים, תודה תודה וחג שמח
היי הכנתי בגירסת הללא גלוטן והבלילה התחלקה ל2 אינגליש קייק הגיוני?
כבר עניתי לך לפעמים זה הגיוני, יש הבדלים בין בלילות ואולי אצלך המסה היתה גדולה יותר, אם השתמשת בתבניות חד פעמיות אז כן
היי קרן, האם אפשרי לדעתך להוסיף גנאש שוקולד מעל או שעדיף שלא?
בטח!
חג שמח
מעדיפה להכין עוגה ללא גלוטן אבל אין לי קמח תפוחי אדמה. אפשר במקום 70 גרם קמח תפו״א לשים קורנפלור, או קמח לבן? (יחד עם השקדים הכוונה.)
יש לך שקדים טחונים? אפשר יותר שקדים טחונים במקום
אם לא ואין לך בעיה אז קמח לבן
היי הכנתי בגירסת הללא גלוטן והבלילה התחלקה ל2 אינגליש קייק הגיוני?
תלוי בגודל של התבניות, לפעמים זה הגיוני
אם אני לא מוצאת שמנת חמוצה (אני בפורטוגל וכל עניין הגבינות פה די שונה) קרם פרש יכול לעבוד?
יוגורט
היי, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה? אין לי חמוצה
תודה על מתכונים מדהימים:)
אין בעיה
מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
מה עושים עם אין קקאו? קריטי?
להחליף במשהו?
תודה רבה
לא קריטי בכלל, תודה ובהצלחה
יופי של מתכון
העוגה יצאה מעולה!
עם שוקולד השחר
ויוגורט יווני (במקום שמנת)
יצאה סופר שוקולדית ועסיסית.
תודה.
אני גם מכינה אותה המון עם שוקולד השחר
היי קרן, האם ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן קנולה? ובמידה שכן, כמה גר׳ חמאה?
100 גר׳
בגרסא ללא גלוטן אפשר לשים קמח רב תכליתי של כרגיל/תמי? (במקום שלושת המרכיבים שציינת) הקמח הזה לרוב מחליף 1:1 קמח רגיל בעוגות בחושות
בטח!
היי קרן
האם כדי להכין 2 עוגות פשוט להכפיל כמויות?
אני בכוונה שואלת כי הבנתי מאופות מקצועיות שלא תמיד זה החישוב
ודרך אגב, העוגה עכשיו בתנור יש נוטלה במבצע בסופרפארם 8 ש"ח….
תודה על המידע
זה נכון ולפעמים כשמכפילים זה לא יוצא אותו דבר
קשה לי להגיד לא הכפלתי, שווה לנסות
אז גיליתי אותך לפניי כשבוע+ ומאז לא מצליחה להפסיק לאפות (עם שניי ילדים קטנים בבית-מאתגר) אני לא יודעת אך בדיוק להרים את רוחך שאני מרגישה בדיוק כמוך כי בנוסף כל מה שאופה צריך גם לאכול .
אז עם כל מינוס יש גם פלוס … אני נהנית "לקרוא אותך" ולאפות כשמתאפשר .
אני אוהבת את הכתיבה והמתכונים… חצי כוס מלאה .
גלית♥️
תודה רבה! שימחת אותי
הי קרן! בהשראתך קניתי מיקסר סופסוף ובאלי נורא לחנוך אותו עם עוגת שוקולד פשוטה, אם אני אקציף את הביצים עם הסוכר חום והלבן לתערובת תפוחה כמו שאפשר לעשות רק עם מיקסר, זה ייתן משהו למתכון הזה? או שלחפש מתכון אחר שהקצפת ביצים במיקסר דרושה בו? בכל אופן, את מהממת 🙂 ותודה
תמיד אפשר להקציף אותם זה לא עושה נזק יכול לצאת אחלה
היי קרן (:
הכנתי את העוגה למחר לכבוד יום ההולדת של הקטנה שלי, הוספתי לה קרם מלמעלה ממתכון אחר שלך והיא נראית מדהיםםם!
כבר מחכה למחר שאוכל לטעום ממנה
רציתי לשאול איך לדעתך הכי כדאי לשמור אותה, על השיש או שעדיף במקרר?
היי, נראת עוגה מהממת!
רציתי לשאול, כשאני מכינה את העוגה בתבנית עגולה, אני צריכה לשנות את הכמויות של המוצרים?
תלוי מה קוטר התבנית
26
כן את חייבת לפחות להכפיל
היי!
באיזו גודל תבנית האינגליש קייק הסטנדרטית? מדובר בחד פעמית/רב פעמית?
תודה!
גודל התבנית 30*11
היי קרן ,אני מאוד רוצה להכין אותה בתור עוגת יומולדת לבת שלי התינוקת. רציתי להכין בתבנית עגולה 24 אבל מרגיש לי שלהכפיל כמויות יצא המון, לא? כאילו 6 ביצים נראה לי הרבה… אשמח לדעת מה את אומרת. וגם על זמן האפיה במעבר לתבנית עגולה 24. תודה!
ועוד משהו:) האם רוטב שוקולד יהיה פה מוגזם ומתוק מידי?
הי
רוטב שוקולד אחלה
לגבי הכפלה את צודקת ולפעמים זה מוגזם מסי להכפיל ב 1.5 מקסימום תצא טיפה נמוכה
היי קרן (:
הכנתי את העוגה למחר לכבוד יום ההולדת של הקטנה שלי, הוספתי לה קרם מלמעלה ממתכון אחר שלך והיא נראית מדהיםםם!
כבר מחכה למחר שאוכל לטעום ממנה
רציתי לשאול איך לדעתך הכי כדאי לשמור אותה, על השיש או שעדיף במקרר?
אם אין קרם אפשר על השיש, מזל טוב!
אם אני רוצה להמיר את השמן בחמאה, מה תהיה כמות החמאה?
80-100 גר׳
הכנתי. לא היה שמנת אז שמתי 1 וחצי גביע יוגורט יווני. טעים! תודה רבה.
תודה פנינה
הי קרן (המדהימה), האם הגובה של העוגה יישמר במידה ומוסיפה שוקולד מומס מעל?
באיזה שלה שוקולד מומס?
היי קרן,
אפשר להמיר את הסוכר החום בסוכר קוקוס? או את כל הסוכר במתכון למעשה?
בגרסה הנטולת גלוטן, האם המרקם יוצא כמו הגרסא עם הגלוטן?
אפשר סוכר קוקוס, לא ניסיתי אבל נשמע הגיוני, גרסה ללא גלוטן יוצאת מעולה
נהדר! אנסה. אפשר להפחית מכמות הסוכר?
לעצלנים, אפשר להשתמש במיקסר או שעדיף להקציף ידנית?
אפשר במיקסר
הכנתי עכשיו , יצאה רכה ומושלמת!!!! תודה על מתכון נהדר כמו תמיד
היי קרן, יקסם!
מאוהבת במתכונים שלך ובסיפורים שמאחוריהם. כל מה שאני מכינה יוצא לי פגז בזכותך
שאלה של טירונית עם דיסקלקוליה, אם אני מעוניינת להכין 2 עוגות, אז פשוט להכפיל כמויות? ומה זה אומר? ♀️
תודה מראש
תודה ענבל. כן הכפלה לגמרי
היי קרן, איזה כיף שאנחנו כבר לא בימים שהיינו כשכתבת את המתכון הזה נכון? הכנתי את העוגה הזו פעמיים כשפרסמת את המתכון והיא יצאה מדהימה בשתי הפעמים. אבל מאז נולד לי תינוק שעכשיו כבר זאטוטון בן שנה וחצי והוא אלרגי לביצים. יש אפשרות להכין אותה איכשהו בלי ביצים? תודה רבה!! אוהבת אותך ואת כל המתכונים שלך!
אפיתי הרגע יצאה מהתנור.הריח בבית מטריף.
העוגה רותחת והייתי חייבת לטעום.רכה וטעימה ולא מתוקה מדיי.תודה.כל מה שבחרתי לעשות ממתכונייך יוצא נפלא ממש.תודה.
תודה רבה מוניקה!
הבת שלי צליאקית ואנחנו תמיד מחפשות מתכונים ללא גלוטן. העוגה יצאה נהדר והשמחה בבית היתה גדולה. תודה!
איזה כייף לשמוע
היי, אפשר להוסיף לתוך הבלילה (לתוך, לא מעל) אגוזים קצוצים?
אם כן איזו כמות היית ממליצה להוסיף? ואיזה סוג אגוזים (מלך, שקדים, לו"ז וכו')?