חגיםעוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד נוטלה (וגם גרסה נטולת גלוטן)

מרץ 28, 2020 146 Comments

היום קמתי עם תחושה שאני נובלת לתוך החיים של עצמי, אני מזכירה לכם אם נניח תקראו את הפוסט

הזה אחרי שתעבור גברת קורונה שאנחנו כמעט בהסגר מלא. אני אמורה לברך על האפשרות

של לאפות ולהעלות מתכונים, אבל היום קמתי סחוטה מזה.

לא שאני לא אוהבת, הכי אוהבת, אבל גם אוהבת ללכת לים תוך כדי, ולצאת לרקוד

וללכת לחברות, ולסידורים, וללכת לפארק בלי למדוד 100 מטר, לנסוע לבקר את אמא שלי

או להיפגש עם אח שלי בבית קפה, לתכנן את הטיול הבא שלי לחו״ל, והיום בדיוק בדיוק

הייתי אמורה להיות במדבר בסדנת ריקוד עם עוד 30 בנות.

אבל אז… רגע לפני שאני נובלת סופית, לקחתי את האוטו ונסעתי למכולת השכונתית של עלי.

זה הבילוי היחיד שאני יכולה להרשות לעצמי כרגע, וממש התרגשתי!

נכנסתי כולי מרוגשת לפגוש מבוגר נוסף שכולו מצב רוח טוב, ורכשתי לי שוב בפעם המליון

ביצים (יש 10 תבניות במקרר)

קוטג׳ (יש 5 במקרר)

חמאה (אם יש מחסור בתנובה שיבואו אליי)

עוד חטיפים לילדים (על מי אני עובדת? חיסלתי בשבוע האחרון 7 חבילות במבה)

עוד קורנפלקס כי יש סוג אחד שעדיין אין לנו בארון

עוד גבינה צהובה (אמא אולי תפסיקי לקנות ככ הרבה גבינה צהובה?)

עוד מרכך לשיער שלא ייחסר

ונוטלה! כי חיפשתי בבוקר והיא לא היתה (המתבגרת שאלה היום למה יש 3 נוטלה במקרר)

אני ברמות היסטריות של ספירת מלאי וכל דבר בבית שעומד להיגמר אני רצה מיד לקנות עוד.

חזרתי הביתה, סידרתי את הדברים במקרר, ופתחתי את הפריזר להוציא עוף לארוחת צהריים.

אז גיליתי שכל השקית הגדולה של השמרים היבשים נפתחה בפריזר והכל נשפך,

וכדי לנקות את זה אני צריכה ממש לפנות את כל הפריזר. אז עשיתי את זה והתחלתי לנקות

ונכנסתי לאמוק של נקיון, והמשכתי ככה על כל הבית, שתי קומות, הערתי את הילדים

חיפפתי אותם מהמיטות, הרמתי שאבתי טיטאתי שטפתי החלפתי מצעים ונשבעת לכם שכל

המצב רוח הרע שלי נעלם. וכשסיימתי הכנתי לנו פוקאצות לארוחת בוקר, ואז בא לי משהו מתוק.

ושוקולדי, אז הכנתי לנו עוגת שוקולד נוטלה, ומחר אלך לעלי למכולת לקנות עוד נוטלה שלא

תחסר לי בספירת המלאי היומית שלי. ובנימת קורונה, יש לכם משהו נחמד להגיד לי? כזה

שיעשה לי מצב רוח טוב? תכתבו לי בתגובות.

עוגת שוקולד נוטלה/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסה נטולת גלוטן בסוף הפוסט)

מצרכים למתכון:

1/2 כוס דחוסה (120 גר׳ )סוכר חום כהה (אפשר להמיר בסוכר חום בהיר)

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

2/3 כוס פחות כף (175 גר׳) ממרח שוקולד נוטלה ( או ממרח שוקולד השחר)

1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה עדיף בעלת אחוזי שומן גבוהים (אני השתמשתי ב 27%)

כף אבקת קפה נמס (מגורען או אבקה וגם אבקת אספרסו הולך)

3 ביצים גודל L\M

1/3 כוס (100 מ״ל) שמן קנולה

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

3 כפות (30 גר׳) אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה מערבבים סוכר חום, סוכר לבן, אבקת נס קפה, שמנת חמוצה, ונוטלה לתערובת אחידה

מוסיפים שמן, וביצים וטורפים היטב.

מוסיפים מלח, קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דק׳ עד שקיסם

המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים לרשת צינון ומצננים מעט לפני שפורסים.

אפשר לקשט באבקת סוכר.

 

ללא גלוטן

 

לגרסה ללא גלוטן מחליפים רק את הקמח הלבן ב: 

1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים (שקדים טחונים)

2 כפות (20 גר׳) קורנפלור

1/2 כוס (70 גר׳)קמח תפ״א (אם אין אז עוד 1/2 כוס שקדים טחונים וכף קורנפלור)

כל שאר חומרי העוגה נשארים אותו הדבר!

ייתכן וזמן האפייה קצת יתקצר תתחילו לבדוק אחרי 35 דק

 

Print Friendly, PDF & Email

146 Comments

דנה מרץ 28, 2020 at 5:04 pm

גם זה יעבור❤️ נראית עוגה מהממת

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:40 pm

תודה דנה

Reply
נטע אפריל 4, 2020 at 3:16 pm

היי
ניתן להשתמש אולי בקמח תופח כשר לפסח כמו שיש לאוסם או מאסטר שף במקום השילובי קמחים?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 3:19 pm

בטח

Reply
עדי אפריל 10, 2020 at 9:17 pm

ואם באמת אני משתמשת בקמח של הפסח- אז זאת אותה הכמות כמו קמח רגיל??

קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:43 pm

כן

מיכל אקשטיין אפריל 10, 2020 at 3:57 pm

כל מה שאת מעלה ומשתפת כל כך מוצלח וטעים! וגם אוהבת כל כך לקרוא את מה שאת כותבת לפני כל מתכון.
הולכת לשנצ של שישי ומיד מתחילה להכין! תודה לך

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:55 pm

זה כייף לי ממש לשמוע, תודה מכיל יקרה

Reply
איילת לוגסי אפריל 3, 2020 at 6:22 pm

היי קרן
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן בעוגת השוקולד?
במידה וכן, האם הכמות זהה?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:19 pm

הכוונה לקמח כמו קמח תמי למשל? כי פרסמתי גרסה ללא גלוטן למטה בפוסט היום, בכל אופן ההמרה במקרה של קמח ללא גלוטן אני משערת שהיא 1:1 ולא אמורה לביות בעיה

Reply
איילת לוגסי אפריל 3, 2020 at 7:25 pm

זה נקרא תחליף קמל ללא גלוטן
של המותג 'קונדיטור' אשבל

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:49 pm

מניחה שכן

אני אפריל 4, 2020 at 11:45 am

העיסה נוזלית נאוד בגרסה ללא גלוטן האם זה ככה ?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:01 pm

די נוזלית כן, מקוה שלא שינית כלום

מאי אפריל 3, 2020 at 7:27 pm

היי!
עוקבת בימים האחרונים ומריירת על כל מה שאת מעלה יש לומר. מתה לנסות (נכנסתי לדירה חדשה ומנסה לרכוש תנור בימים מוזרים שכאלו).
רוצה לוודא- כלל המצרכים שרשמת תחת ״ללא גלוטן״ מחליפים את הכוס קמח והאבקת אפיה ביחד נכון?
תודה ושבת שלום♥️

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:48 pm

תודה, מחליפים רק את הקמח
אבקת אפייה נשארת

Reply
ים אפריל 7, 2020 at 5:13 pm

היי
המתכון נראה מעולה.
לגבי הגרסה נטולת גלוטן – צריך להמיר את הקמח הרגיל בכל מה שכתבת? אין לי שקדים

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 5:15 pm

כן, בכל מה שכתבי אם אין שקדים נסי להמיר בחצי חצי קורנפלור וקמח תפא
למרות שהשקדים פה מוסיפים מלאאאא

Reply
מעיין עבאדי אפריל 11, 2020 at 3:49 pm

קודם כל חיבוק ענק על הפוסט, אני ממש התחברתי למילים ומזדהה לגמרי עם התחושות.
העוגה נראית מעולה!
אנסה אותה ככשרה לפסח, האם את ממליצה לנסות להקציף את החלבונים ואז לקפל אליהם את כל השאר לקבלת עוגה אוורירית או שאין צורך בכלל ?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 3:51 pm

תודה מעיין, אין צורך להתאמץ עם הקצפת חלבונים בנפרד, הגרסה לפסח פשוט מדהימה

Reply
מעיין עבאדי אפריל 11, 2020 at 3:52 pm

תודה רבה ❤️

קרן אורבך מאי 9, 2020 at 5:01 pm

קרן שמש אהובה
כותבת פה ככה בשמי המלא כי בטח עוד אכין את העוגה הזו מיליון פעם ותהיה לי מזכרת מעצמי מהקורונה הדפוקה הזו כל פעם שאכנס לבדוק את המתכון, וזה בטוח יעשה לי חיוך.
קראתי שוב את הפוסט הזה עכשיו לפני שאני מכינה את העוגה וממש עשית לי קוועץ' בלב. אינשאללה הוירוס הזה ייעלם לחלוטין ולעולם לא יחזור. כל כך הזדהיתי.
זהו, הולכת להכין עכשיו את העוגה נטולת הגלוטן כי פשוט יש שקדים טחונים במקרה במקרר וכי בא לי שזו תהיה עוגת הכבוד של האירוח הראשון שלי מאז הקורונה ומאז הלידה. ❤

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 10:14 pm

קרנונה מהממת איך את תמיד משמחת עם ההודעות.

Reply
אורטל מאי 14, 2020 at 11:34 pm

היי, אפשר לשים שמן קוקוס במקום הקנולה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:38 am

כן בטח

Reply
מור מרץ 28, 2020 at 5:17 pm

https://youtu.be/3PJmE-ucx_o
עוד משהו להוסיף לקליפ של "גם זה יעבור"… ובנימה אופטימית, עם תוחלת החיים שלנו הנשים, תקופת הקורונה תהיה רק עפעוף בחיים שלנו

ושאלה לדוקטור… מי שעוד לא מצא את הגביע הקדוש (סוכר חום כהה), במה יכול להחליף?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:34 pm

חחח מהממת תודה! סוכר חום בהיר אפשרי לגמרי

Reply
רחלי אפריל 2, 2020 at 2:03 pm

קרן תודה שאת גורמת לקורונה להיות שוקולד

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 2:48 pm

חחחחחח הלוואי והיא היתה שוקולד אני שונאת אותה!

Reply
יהודית מרץ 29, 2020 at 5:24 pm

התקופה היא קשה עבור כולנו!! גם אני קמתי מעוכה היום, וישר התאוששתי ולא נתתי לזה מקום. מבינה אותך מאוד. ועכשיו העוגה שלי בתנור מקווה שתצא טעימה ומגרה כמו שלך . את אלופה!!!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 8:07 pm

תודה יהודית ! ספרי לי איך יצאה

Reply
דנה מרץ 30, 2020 at 7:53 am

הי, נראית עוגה נהדרת וטעימה. האם אפשר להמיר את הקמח ואבקת אפייה בקמח תופח ללא גלוטן? אנחנו צליאקים…

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 7:58 am

אני מניחה שכן אך אין לי נסיון איתו, אם זה משהו שאתם עושים בדרכ אז שווה לנסות

Reply
מיכל אפריל 12, 2020 at 5:42 am

האם אפשר במקום שקדים, אגוזים טחונים❔

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 7:59 am

בהחלט

דינור גבאי אפריל 21, 2020 at 7:19 pm

היי קרן,
קודם כל אנצל את ההזדמנות להגיד שאת מדהימה, כיף לעקוב אחריך והמשפחה שלי ממש אוהבת את העוגות שאני מכינה מהבלוג שלך, אז תודה♡
רציתי לשאול באיזה תחליף אפשר להשתמש במקום גביע שמנת חמוצה. (שמנת צמחית הולך?!)

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 7:25 pm

תודה דינור איזה כיף לשמוע
אין בעיה להמיר בשמנת צמחית, אפילו מיץ תפוזים

Reply
לילך מרץ 30, 2020 at 10:49 pm

קרן אין עלייך, לכולנו יש גם ימים כאלו, ואת מוצאת את הדרך להרים את עצמך, להעלות חיוך על שפתייך ולהמשיך הלאה, מעוררת השראה. חיכיתי שתיגמר לנו בבית עוגה כדי להכין את זו והיא עכשיו בתנור והבית מריח נפלא, אז תודה לך!

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 6:37 am

תודה לילך, שמחה שהכנת אותה וספרי לי איך יצאה

Reply
רחלי אפריל 2, 2020 at 5:10 pm

היכנתי מתכון קל ..10.
האם אפשר שתתיחסי במתכוני העוגות גם לקמח כוסמין כמויות למול קמח רגיל. תודה רחח

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 5:20 pm

הי רחל תודה על העדכון, לא כל מתכון מתאים לקמח מלא בעיניי,אבל את יכולה לשאול אותי נקודתית
וגם להמיר לרוב 50% לפחות במתכון

Reply
בר אפריל 3, 2020 at 9:24 pm

האם אפשר להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 10:08 pm

כן

Reply
סימה גביש אפריל 16, 2020 at 9:53 am

היי קרן,
את אשה מדהימה והמתכונים שלך פשוט אליפות.
במה אפשר להמיר את השמנת החמוצה?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 10:40 am

סימה תודה! איזה כייף לי
גבינת שמנת, שמנת מתוקה, מיץ תפוזים

Reply
אילנית גת מרץ 28, 2020 at 5:32 pm

את מדהימה ולכולנו יש ימים כאלו..וזה בסדר העיקר מחר לקום עם אנרגיות חדשות..

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:34 pm

איזה מדהימה את תודה!

Reply
תמר אפריל 10, 2020 at 2:13 pm

היי קרן, כתבת מקסים!
האם ניתן להמיר את כוס הקמח, בכוס קמח מצה? היא לא תצא יבשה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 3:10 pm

יש בסוף הפוסט למטה המרה ללא גלוטן, ראית ? כוס קמח מצה אכן יהיה קצת יבש מדי

Reply
יעל אפריל 13, 2020 at 8:45 pm

היי קרן! את תבנית האינגליש קייק אפשר להחליף בתבנית עגולה קוטר 24?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 9:20 pm

לתבנית 24 צריך להכפיל כמויות אחרת העוגה תצא מאוד מאוד נמוכה

Reply
איילה מרץ 28, 2020 at 6:06 pm

את משמחת אותנו כ”כ עם המתכונים והצילומים הנפלאים שלך, אז קבלי חיבוק אנרגיה חזק ותרעיפי עלינו לנו עוד מכל הטוב הזה

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:10 pm

את נשמהההההה שימחת אותי , חיבוק חזרה

Reply
הדס מרץ 29, 2020 at 1:05 am

נראה מדהים, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה אם בכלל?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 7:52 am

אפשר בגבינת שמנת
שמנת מתוקה או ריקוטה/גבינה לבנה

Reply
סחלב אפריל 7, 2020 at 9:49 am

היי אפשר להשתמש בשמנת צמחית? או תחליף אחר שהוא לא חלבי?

קרן אגם אפריל 7, 2020 at 11:48 am

אין בעיה להמיר לשמנת צמחית או קרם קוקוס

שלי אפריל 29, 2020 at 10:17 am

האם לאפות על טורבו?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 11:40 am

לא אופה בטורבו

Reply
ליאור מרץ 28, 2020 at 6:25 pm

שמעתי לאחרונה מישהו שדיבר על המצב, שאמר שהאתגר או התפקיד שלנו עכשיו זה ללמוד לאהוב את עצמנו על עצם היותנו, פשוט כי את קיימת. גם כשאנחנו לא עושים, משיגים או מצליחים במשהו. אנחנו יכולים לתת לעצמנו אהבה וחמלה. מקווה שזה מעודד, ולזכור שאת לא לבד, אני מדמיינת כאילו כולנו (כל העולם) ילדים חמודים בחופש גדול עולמי יזום, וזה עוזר לי להרגיש את הקרבה בין כולנו למרות הריחוק. ואת נראית לי כמו מישהי של מדיטציות, אז אולי בעניין החמלה והאהבה תוכלי לעטוף את עצמך בעזרת איזו מדיטציה ביוטיוב. את מהממת, אהבתי את הפוסט. שולחת אהבה ❤️

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:45 pm

התלתלים שלי מטעים כנראה:-), אני מאוד תזזיתית עד שנכנסת למטיציה עובר עשור חחח אבח עושה מדיטציה תוך כדי ריקוד,
תודה יקרה

Reply
יעל אפריל 18, 2020 at 11:15 am

היי, האם אפשר להחליף סוכר חום בסוכר רגיל ?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 1:36 pm

בטח אין בעיה

Reply
Natali אפריל 13, 2020 at 7:13 am

היי אהובה , אני גרה בניו יורק וקניתי קמח תירס צהוב ולבן (שלדעתי זה קורנפלור)האם אפשר להמיר את הקמח בקמח תירס? לבן או צהוב? את יודעת במקרה את ההבדלים, אפיה זה לא הצד החזק שלי ואני פוחדת לטעות:)

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 8:02 am

הי, קורנפלור וקמח תירס הם לא אותו הדבר למרות ששניהם עשויים מתירס, אני לא יודעת מב זה אומר לבן.. קמח התירס הצהוב מרקמו גס וקורנפלור נראה כמו אבקת סוכר.
האם זה המרקם?
בכל אופן אפשר להשתמש בשניהם, לא ניסיתי מעולם קמח תירס בעוגות אבל אני יודעת שיש שניסו וזה הצליח

Reply
אתי מרץ 28, 2020 at 6:29 pm

טוב..כבר אמרתי לך שאת מלכת הלבבות..בתור אופטימיסטית חסרת תקנה,אני יכולה לומר לך שזה קורה גם לאנשים הכי וורודים..חח אבל הי,תודה לאלוהים על ההתכנסות הזאת,על האפשרות להמשיך וליצור ועל המנוחה האמיתית שהגוף שלנו זקוק לה.אני בטוחה שעוד נתגעגע לימים האלה(רק בלי הקורונה..).העוגה כרגיל נראית הכי מהמם והמתכון הכי קל שיש.תודה יקירה שאת משתפת אותנו וחושבת עלינו גם בימים אלה

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:44 pm

כתבת יפה, הלווואי ונתגעגע, היה הרבה יותר קל אם היינו יודעים מתי הסוף:]

Reply
צביה הלל אפריל 2, 2020 at 7:58 pm

עכשיו היא בתנור
וברור לי שהיא מדהימהההה
אפשר לעשות בפסח עם קמח שקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 8:27 pm

מניחה שכן
אבל לא ניסיתי

Reply
מירב רחמנוב מרץ 28, 2020 at 6:44 pm

אין עליך!!! אין!!! כל יום מפתיעה אותנו מחדש
נשיקות מהילדים❤️❤️

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:45 pm

נשממממה תודה

Reply
תמר מרץ 30, 2020 at 9:52 am

האם יש משהו לא חלבי שאפשר להשתמש בו במקום שמנת חמוצה ?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 11:28 am

מיץ תפוזים, או קרם קוקוס

Reply
אורית מרץ 28, 2020 at 6:47 pm

עוד עוגה נהדרת לרשימה …אני לא עומדת בקצב …ניראית רכה וטובה .קחי אויר כי את עובדת חיונית ,לנו במתכונים טובים ומילים מרגשות .

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:49 pm

חחחחח עובדת חיונית זה חזק, תודה אורית שימחת אותי

Reply
רעות מרץ 29, 2020 at 2:50 am

היי, שתי שאלות:
– האם צריך/ כדאי לנפות את הקמח?
– אם אין לי *אבקת* קפה (יש רק מכונת אספרסו…) מה את ממליצה לעשות?

תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 7:54 am

אין צורך לנפות את הקמח, אבקת אספרסו זה אחלה ואפשר גם לוותר

Reply
אורית מרץ 28, 2020 at 6:57 pm

במה אפשר להחליף שמנת חמוצה?

Reply
איילת מרץ 28, 2020 at 7:19 pm

גורמת מלא שמחה ועשייה לכל העוקבים שלך!תביטי שוב בתמונות בסטורי,בטוח יעזור לך להרגיש חיונית ולשמוח בעצמך!
התקופה הזו יוצרת דפים בהיסטוריה שלנו,יהיה לך מלא מה לספר לנכדים…
עד אז בחרי לעשות רק מה שאת אוהבת(הסתכלי על הים מהמרפסת לצלילי מוסיקה מרגיעה או מקפיצה ותרקדי),דייקי את עצמך(אפעם אין לזה זמן מספיק)תאכלי עוגת שוקולד נוטלה עם המתבגרת(התפללתי שהמתבגר שלי יהיה בבית,לידי,ככ הרבה שעות ,רק זמן הסעות משותף היה לנו,לפני הקורונה)
והמשיכי לגרום לנו(העוקבים)להיות בשמחה ועשייה – זו זכות גדולה גדולה!מאז שאני עוקבת אחרייך -שינית את חיי,החלפתי מתכון לחלות האגדיות של הגן שלי,בזכותך…ואת המתכונים של הקראנצ והפיצה – טעמים של בית/של אמא התחלפו בהצלחה בטעמים שלך…ימהממת!תודה!
יו חפרתי‍♀️סליחה מראש

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 7:23 pm

לא חפרת בכלל כתבת כל כך מרגש ונכון, תודה יקירתי

Reply
מלי מרץ 28, 2020 at 7:19 pm

עוגה נהדרת ומאוד ריגשת אותי במה שכתבת. מחזקת אותך ומזכירה לעצמי כל יום להסתכל על חצי הכוס המלאה, תקופה קשה שהלוואי שתעבור לכולנו מהר…

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 7:23 pm

אמן מלי תודה

Reply
נופר אפריל 8, 2020 at 12:13 pm

היי אין להשיג קמח תפוא … במה אפשר להחליף כדי שיהיה עדיין כשר לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 12:42 pm

להוסיף שקדים טחונים עוד וגם קורנפלור
הוספתי הערה בבלוג

Reply
בועז מרץ 28, 2020 at 7:33 pm

את השבר הכי אמיתי שפגשתי כיף ללמוד ממך וקל לאהוב את מה שאת כותבת.
עשרות רבות אולי כבר אלפים נהנים מהמתכונים שלך.
מקווה שהכל יחזור לקדמותו מהר נאלפי אנשים זקוקים למעט חמצן מכל הבחינות.
ושמרים יבשים תשמרי בארון בקצב שאת עובדת זה מצויין וחא יגרע מהתוצאה.
יום מקסים

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 7:43 pm

חחחחח הצחקת אותי עם השמרים היבשים, זוכרת שדיסקסנו את זה
תודה רבה יקירי! שימחת אותי מאוד

Reply
ירדנה מרץ 29, 2020 at 10:43 am

קרן את נהדרת ! כתבת יפה ומהלב. ובתוך הבליל של האופטימיות של פוסטים שמדברים על לעשות מהלימון לימונדב וכו ( לא יכולה יותר עם הביטוי הזה ) כיף לשמוע קול שפוי של מישהי שלא טוב לה ויש לה נפילת אנרגיה ומבקשת עידוד. פשוט תדעי שזה יעבור !! אני נשמרת ונזהרת ונהנית מאד מהילדים המתבגרים ומהמשפחתיות ומהאביב והציפורים שמצייצות כל בוקר . הכתיבה שלל והעשיה שלך בבלוג מעודדת אותנו ! תודה

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 10:51 am

עשית לי צמרמורת טובה ירדנה אני מודה לך ממש!

Reply
תמר מרץ 29, 2020 at 11:06 am

היי,
בתשובה שולחת קישור לסיפורון קטן: מה עושים עם הזדמנות.
חומר למחשבה…
https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5699126,00.html

Reply
ידידה מרץ 30, 2020 at 2:37 am

היי קרן יקרה,אני אוהבת מאוד את העוגות הבחושות שאת מפרסמת .לא מזמן הצגת מתכון
של עוגת גבינה,סולת ותותים שהיא ממש טעימה .בפעם השנייה הכנתי את המצרכים וראיתי
שהסולת אזלה.עלה לי רעיון להשתמש במקום הסולת באינסטנט קוואקר ולהפתעתי העוגה
היתה טעימה מאוד.המשיכי לשלוח לכולנו מתכונים קלים וטעימים.תודה יפתי

Reply
סיגל מרץ 30, 2020 at 12:20 pm

את מהממת, נהנית ממה שאת כותבת.
אמיתית, נקייה ♥️
אחרי הקורונה באה ישר מהגולן לסדנא.

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 12:26 pm

איזה כייף לי, מחכה לך

Reply
נועה מרץ 30, 2020 at 6:44 pm

אהלן, תודה על השיתוף
העוגה ניראת נפלאה- מקווה שכך גם תצא לי.

אני תמיד מתלבטת- לאפות בטורבו או ב"למעלה- למטה"?

תודה ובשורות טובות

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 6:46 pm

אני אופה חום עליון תחתון

Reply
נועה אפריל 4, 2020 at 2:03 pm

העוגה יצאה מושלמת!!!
בתוך שבוע הכנתי את העוגה, את ששוני הפיצה והיום אפיתי את הבגט- איזה כייף של מתכונים.
הכל יצא טעים ביותר ובטוח שאכין שוב ועוד…
תודה על המילים ועל המתכונים

Reply
נטע מרץ 31, 2020 at 3:19 pm

תודה רבה!
קוראת אותך לראשונה ונשמע מדהים.
אפשר שאלה מתכונית?
נראה לך שאפשר להחליף את הקקאו בשוקולית…? נתקענו בלי קקאו…

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 9:05 pm

בטח, רק לקחת בחשבון ששוקולית מתוקה יותר מקקאו אז תורידי שתי כפות סוכר מהסהכ

Reply
Noam אפריל 7, 2020 at 6:02 pm

היי,
האם יש אפשרות להמיר את הקמח תפא בעוד קמח שקדים או משהו אחר?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 7:29 pm

כן אין בעיה

Reply
נטע מרץ 31, 2020 at 10:39 pm

טוב, אז בסוף השגנו קקאו.
וואו!!!
זו אחת העוגות הכי טעימות שטעמנו בחיינו…
כל כך טעימה שהחלטתי לשתף אותה בעמוד המקצועי שלי בפייסבוק ככלי לשיפור מצב הרוח בימים אלו

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 11:06 pm

אני ממש שמחה
תתייגי אותי בפייס שאראה

Reply
אסתי טירר אפריל 1, 2020 at 7:06 pm

אז אתמול בלילה אחרי שסיימתי להחליף מצעים לכולם ולשאוב את כל הבית, הכנתי את העוגה.
מספיק להגיד שבבוקר נותרו רק מעט פרורים…
אנחנו אוהבים אותך פה אמא משלבת של תומר (שאיזה כייף שהוא חזר…)

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 7:08 pm

איזה מהממת את אסתי, הוא יצא היום מבידוד! מקוים לראות אותו בקרוב

Reply
מירב אפריל 6, 2020 at 10:10 pm

נראה מעולה – מתה לנסות כבר!!
אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בעוד קמח שקדים/קורנפלור?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 10:42 pm

כן אין בעיה את יכולה בקמח שקדים או חצי חצי

Reply
שיר אפריל 20, 2020 at 3:23 pm

היי אפשר להחליף ב2מח כןסמין מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:00 pm

ייצא דחוס
תעשי חצי חצי עם לבן

אסתי טירר אפריל 1, 2020 at 7:11 pm

גם אנחנו… הבן יקיר לי והוא נפגשים מאז שהוא חזר במרחק בטוח, או ככה לפחות מספרים לי… האגדה מספרת שאחד יושב בפנים ואחד בחוץ עם הדלת פתוחה הם לא מצליחים להתאפק החמודים האלה 🙂
אוי קורונה קורונה…מה עוד תגרמי לנו לעשות ולהמציא?…

Reply
יובל אפריל 2, 2020 at 2:46 pm

היי קרן,
עוקבת אחרייך כבר תקופה ארוכה וממש נהנית.
האם אפשר לדעתך להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט פשוט?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 2:48 pm

נראה לי שכן

Reply
Lirit אפריל 2, 2020 at 4:57 pm

כמה עוגות אינגליש קייק יוצאות מהכמות המתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 4:59 pm

עוגה אחת

Reply
איננה רבינוביץ׳ אפריל 3, 2020 at 8:29 am

קרן תודה על המתקינים מושלמים, למרות שעוד לא הכנתי אותם, כבר מבינה שהם מאולים!
את כולם אני אכין( לא בבת אחד)
וגם היה מאוד נעים להכיר אותך.
יום טוב

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 9:21 am

תודה רבה! שמחה שאת פה

Reply
שלי אפריל 3, 2020 at 6:41 pm

היי קרן,
יש אולי תחליף לביצים (כמו למשל רסק תפוחים, אם את חושבת שיעבוד במקרה הזה)?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:18 pm

קשה לי ממש להגיד אם כן או לא אבל שווה לנסות
נסי להמיר בכוס רסק

Reply
נועה אפריל 3, 2020 at 6:04 pm

היי, האם אפשר במקום קמח שקדים ממרח שקדים( 100%)?

תודה וחג שמח:)

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:20 pm

לא חושבת שממרח שקדים יכול להחזיק את העוגה כמו קמח,נסי במקום השקדים עוד קמח תפא או להמיר בקמח מצה

Reply
ירדן פרדו אפריל 14, 2020 at 2:34 am

היי, ראיתי שאפשר להמיר את השמנת חמוצה בשמנת מתוקה/מיץ תפוזים , מה הכמויות המרה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 8:10 am

200 מ״ל, אותה הכמות

Reply
Shir אפריל 3, 2020 at 6:22 pm

נראה מושלם, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה אם אין?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:19 pm

שמנת מתוקה
מיץ תפוזים
ריקוטה

Reply
טלי אפריל 3, 2020 at 7:00 pm

היי קרן! תודה על בלוג נפלא! כל מה שניסיתי עד כה יצא פגז! רציתי לשאול, 50 גרם מח שקדים, כמה זה בכוס בערך? וגם יש קורנפלור וקמח מצה אבל לא קמח תפוא, אפשר איכשהו להחליף? אם כן אז איך? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:15 pm

50 גר שקדים זה בדיוק 1/2 כוס
את יכולה להחליף קמח תפא בקמח מצה, תצא מעט כבדה יותר אבל אחלה

Reply
אביטל אפריל 8, 2020 at 4:41 pm

קרן היקרה

הכנתי לפסח את העוגה בגרסה ללא הגלוטן ויצא מושלם! לא להאמין שהעוגה בלי קמח!

תודה רבה על מתכון נהדר נוסף!

חג שמח והמון בריאות!

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 7:50 am

איזה כייף שהיא מושלמת כזו תודה רבה וחג שמח

Reply
מאיה אפריל 7, 2020 at 8:42 am

האם אפשר בתבנית עגולה? אם כן איזה גודל את ממליצה

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 9:42 am

היא תתאים בגודל ל תבנית 20-22 ס״מ לא יותר

Reply
ליטל אפריל 8, 2020 at 2:36 pm

אפשר להשתמש במשהו אחר אם אין לי קמח תפוח אדמה?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 3:20 pm

עוד שקדים טחונים וקצת קורנפלור לדעתי גם כתבתי הערה בבלוג

Reply
אייריס אפריל 8, 2020 at 4:18 pm

היי קרו
הכנתי את העוגה בגרסה ללא קמח לבן והעוגה יצאה מצוינת.
נרשמה הצלחה כבירה.
תודה לך על המהצכונים המדויקים והלא מאוד מתוקים מדי. בדיוק במינון שאני אוהבת.
מאוד מעריכה את תרומתך הגדולה בהעשרת המתכונים בביתי.
חג שמח לך ולבני משפחתך
וקנדי ימים טובים יותר.

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 4:27 pm

אייריס שימחת אותי מאוד
לא אוהבת מתוק מדיי וזה משהו שבהחלט מאפיין את בבלוג ברוב המתכונים, תודה תודה וחג שמח

Reply
דובדוב אפריל 10, 2020 at 8:26 am

היי הכנתי בגירסת הללא גלוטן והבלילה התחלקה ל2 אינגליש קייק הגיוני?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:44 am

כבר עניתי לך לפעמים זה הגיוני, יש הבדלים בין בלילות ואולי אצלך המסה היתה גדולה יותר, אם השתמשת בתבניות חד פעמיות אז כן

Reply
דנה אפריל 8, 2020 at 4:25 pm

חג שמח
מעדיפה להכין עוגה ללא גלוטן אבל אין לי קמח תפוחי אדמה. אפשר במקום 70 גרם קמח תפו״א לשים קורנפלור, או קמח לבן? (יחד עם השקדים הכוונה.)

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 4:26 pm

יש לך שקדים טחונים? אפשר יותר שקדים טחונים במקום
אם לא ואין לך בעיה אז קמח לבן

Reply
דובדוב אפריל 10, 2020 at 1:23 am

היי הכנתי בגירסת הללא גלוטן והבלילה התחלקה ל2 אינגליש קייק הגיוני?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 7:28 am

תלוי בגודל של התבניות, לפעמים זה הגיוני

Reply
ספיר אפריל 10, 2020 at 4:28 pm

היי, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה? אין לי חמוצה
תודה על מתכונים מדהימים:)

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:55 pm

אין בעיה

Reply
מור אפריל 11, 2020 at 8:48 pm

מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
מה עושים עם אין קקאו? קריטי?
להחליף במשהו?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 8:52 pm

לא קריטי בכלל, תודה ובהצלחה

Reply
איה אפריל 29, 2020 at 12:54 pm

יופי של מתכון
העוגה יצאה מעולה!
עם שוקולד השחר
ויוגורט יווני (במקום שמנת)
יצאה סופר שוקולדית ועסיסית.
תודה.

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 12:59 pm

אני גם מכינה אותה המון עם שוקולד השחר

Reply
ענת אשש מאי 1, 2020 at 3:09 pm

היי קרן, האם ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן קנולה? ובמידה שכן, כמה גר׳ חמאה?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 4:00 pm

100 גר׳

Reply

Leave a Comment