איפה הייתי עד היום ???? כשהילדים עוד היו בגן ובבית ספר והייתי צריכה עוגת שוקולד ענקית.
עכשיו הם כבר גדולים ואין צורך בגודל כזה של עוגה, אבל היו לי המון בקשות של עוקבים לעלות מתכון ,
ויצא שאני מכינה אותו בדיוק יום אחרי שאור שלי עברה ניתוח אפנדיציט במחלקת ילדים בבית חולים
וולפסון, ואני יכולה לקחת היום את העוגה וללכת לבקר אותה ועל הדרך לשמח עוד המון ילדים.
הילדה בסדר, צחקה והתלוצצה עד השניה האחרונה שבה לקחו אותה לחדר ניתוח, היתה גיבורה למרות
כאבים מאוד חזקים, והתאוששה די מהר. מחר משתחררת ואז אנחנו יוצאים לחופשה באילת, ולא
רציתי חלילה להשאיר אתכם בלי מתכון לעוגת שוקולד ענקית.
אז שיהיה בהצלחה עם מסיבות הסיום, והנה מתכון מעולה לעוגה שמספיקה לכיתה גדולה או לגן,
שממש אבל ממש קל להכין לצפות ולקשט. ואפשר כמובן להפוך אותה גם לפרווה (בהערות למטה)
עוגת שוקולד ענקית לגן ולימי הולדת/תבנית מלבנית ענקית 34*40
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
8 ביצים גודל L
כוס ושליש אבקת שוקולית
2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס( 105 גר׳) אבקת קקאו
1 ושליש כוסות (266 גר׳) שמן קנולה
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
3+3/4 כוסות (525 גר׳) קמח לבן רגיל
שקית וחצי (15 גר׳) אבקת אפייה
1+שליש כוסות (320 מ״ל) נס קפה רותח (2 כפיות נס קפה במים רותחים בלי החלב)
לציפוי:
150 גר׳ שוקולד מריר
150 גר׳ שוקולד חלב
200 מ״ל ( 3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38%
לעיטור:
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה ענקית טורפים היטב ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
מוסיפים שמנת להקצפה ושוב טורפים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ושוקולית וטורפים שוב, הכי טוב בעזרת מטרפה כי היא
עוזרת להיפטר מגושים.
מוסיפים קפה חם ושוב טורפים (בזהירות זה משפריץ!)
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מכינים את הגנש שוקולד:
במיקרו בפולסים קצרים מחממים שמנת ושני סוגי שוקולד, עד להמסה.
מערבבים היטב, מצננים מעט, הציפוי ייתייצב וזה מעולה לנו.
כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לצנן אותה מעט, ולצפות עם ציפוי השוקולד.
מפזרים סוכריות צבעוניות ומסיעים בזהירות לגן ליום הולדת 🙂
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה במקרר או על השיש
**לפרווה ניתן להמיר את השמנת בעוגה בכוס וחצי מיץ תפוזים , או בקרם קוקוס.
בציפוי אפשר להמיר שמנת בשמנת פרווה.
**הקפה בעוגה לא מורגש אבל אפשר לוותר עליו ולהשתמש רק במים רותחים
108 Comments
אפשר אותה בגירסה קטנה יותר?
אשמח גם לכמויות בגרסה קטנה יותר. נראה מעולה
לחלק בשניים
הי אפשר להקפיא אותה ולהוציא יום לפני ההגשה?
אפשר עדיך ללא הציפוי ואז להוסיף אחרי הפשרה
אפשר במקום מים לשים חלב?
כן
היי קרן, הכנתי כמה פעמים והיא מושלמת. הייתי רוצה לעשות אותה ב-2 קומות עגולות, האם הכמויות ישתנו ואם לא באיזה גודל תבניות עגולות להשתמש?
הכמות יכולה להפיק לשתי עוגות בקוטר 24
לא מאוד גבוהות אבל ממילא יש קרם באמצע
פשוט לחלק הכל בשניים
זה לא כל כך פשוט.. חלק מהרכיבים בגרמים וחלק בשברים..
אפשר מתכון מסודר עם כמויות מדויקות לעוגה קטנה יותר בבקשה?
כמה עוגה כזאת עולה?
אני לא מוכרת
האם מתאים גם לקאפקייקס?
בוודאי שכן
זמן האפייה מתקצר
כמה מעלות בתנור?
180 מיד אוסיף
ואם רוצים את אותה עוגה בגרסא קטנה?
מחלקים לשניים
תודה קרן!
היא יכולה להתאים לעוגת שכבות? עם גנאש שוקולד בין השכבות?
כן בטח
היי קרן, אפיתי את העוגה פעמיים( ראשונה על טורבו ושניה למעלה למטה) ובשתי הפעמים העוגה עלתה לי רק באמצע והשוליים היו נמוכים ודחוסים. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?
היי קרן, שמתי לב שעל הקקאו שקניתי כתוב שהוא ״אבקת קקאו דל שומן״. זה בסדר להשתמש בזה כאן?
כן
היי
האם להשתמש במטרפה או במיקסר (לפחות בחלק של הביצים והסוכר)?
מה שיותר נח לך
היי האם אפשר קמח תופח במקום רגיל?
אפשר קמח תופח ולוותר על אבקת אפייה
הבלילה יוצאת קצת מיימית. הייתכן?
כן זה בסדר לגמרי
ראשית תודה רבה על המתכון .
אשמח לדעת את הכמות של אבקת שוקולית בגרמים או באיזה כוס להשתמש .
תודה מראש
כוס מידה אוניברסלית
השתמשתי בקמח תופח, העוגה לא תפחה בכלל. נשארה באותו הגובה רק אפויה. מה יכולה להיות הסיבה?
שהקמח אינו בתוקף
הקמח בתוקף, יכולה להיות סיבה אחרת?
אפשר כמויות לתבנית 20 או אינגליש קייק?
יש בבלו גלחפש עוגת שוקולד פשוטה או עוגת שוקולד נוטלה
היי, שיקולית זה חלבי.. יש בכל זאת דרך לאפות את העוגה בגרסה פרווה?
להשתמש רק בקקאו במקום השוקולית, ולהוסיף מעט סוכר
הי קרן, אפשר להחליף את השוקולית ואם כן, במה וכמה ? תודה ,ליאת .
אפשר בקקאו ולהוסיף עוד 3-4 כפות סוכר לבלילה
אפשר להחליף את הנס בכמה קוביות שוקולד מריר או קקאו ? ואם כן באיזו כמות?
תודה
יש קקאו בעוגה, אין צורך להוסיף משהו אחר
היי קרן, נראה מעולה!
אפשר להכין יום קודם? במקרה כזה מתי להוסיף את הציפוי?
ומתי כדאי לפזר את הסוכריות? הצבע לא נמס מהציפוי אם יהיו סוכריות במשך כמה שעות על העוגה?
תודה רבה!
הי קרן
180 מעלות. באיזו תכנית (למעלה למטה או טורבו או גם וגם?) תודה
עליון תחתון
היי קרן,
באיזו תבנית מרובעת או עגולה אפשר להשתמש לחצי מהכמות?
עגולה 24 סמ
האם זה ישפיע על הגובה של העוגה?
עדיף מיקסר לעוגה גבוהה יותר?
היי מתה על המתכונים שלך!
אני רוצה להפחית מכמות הסוכר
כמה סוכר אני צריכה לשים במינימום כדי שעדיין ייצא טעים?
כל הפחתה של הסוכר תפגום במרקם העוגה
אם זה מאוד משמעותי לך אז 1/4 כוס גג
האם מתאימה לעשות מזה עוגה דו קומתית קוטר 21 עם זיקוק קרם חמאה ליומולדת?
אפשק
נראה לי כדאי להוריד מכמות הקקאו…
העוגה יצאה כבדה וקצת מרירה…
אנא קחי בחשבון..אולי כדאי לשנות את המתכון…
אני לא מעלה מתכון לאתר בלי להיות בטוחה שהוא מושלם
כמראה ש קקאו שהשתמשת בו באיכות לא טובה והיה מאוד מריר ומכאן הטעם, המתכון מושלם כפי שהוא
היי,
תודה על המתכון. במידה ואני רוצה להשתמש רק בקקאו לשים 3/4 כוס קראו בלבד או שתי כוסות?
תודה
קקאו מאוד מייבש לא תוכלי להגדיל את הכמות מעבר למה שכתוב
זה יגרום לעוגה לצאת דחוסה מאוד
אז כמה קקאו לשים ?
את הכמות שכתובה במתכון
מתכון ממש לא טוב! כמות האבקת אפיה קטנה. העוגה יצאה דחוסה ולא טובה.
לא תמיד העוגה אשמה
ייתכן והורדת בסוכר, או שאבקת האפייה שלך אינה בתוקף
אולי ערבבת יותר מדי את הבלילה אחרי הוספת היבשים
ואולי אפית תבנית לא מתאימה
העוגה נוסתה יותר מפעם אחת והכמויות ממש מדוייקות
היי קרן 🙂
מכינה את העוגה לגן הילדים של בתי, מעדיפה לעשות זאת ללא הנס קפה.. האם יפגום במרקם העוגה ? או שזה רק לטעם ?
תודה
אין בעיה ללא נס קפה שימי מים במקום
בוקר טוב
היכן קונים כזאת עוגה??
אני לא יודעת
היי
האם במקום השמנת מתוקה בעוגה אני יכולה להחליף לשמנת צמחית?
בטח
האם מתכון עוגה זו מתאימה גם לשכבות?
כן
רק לידע כללי עם הכנתי עוגת שוקולד וציפיתי אותה בגאנש ולאחר מכן שמתי במקרר להתייצבות האם אפשר לצפות שוב בקצפת ולעבור עם קלף כאיו היה הגאנש בסיס לעוגה?
בתקוה שגנאש לא יימס במהלך התהליך אז כן
יש לי מתכון קבוע שהולך איתי שנים לעוגת שוקולד, רציתי לגוון וניסיתי את שלך וחייבת להגיד שהוא ממש מעולה
תודה !
יששששש, תודה
אני לא כלכך טובה באפיה אנסה את המתכון ליום הולדת של הבן שלי,תודה על המתכון אפשר להחליף לקמח כוסמין?
אם אין לך נסיון באפייה אני ממליצה להישאר עם קמח לבן
היי האם ניתן להחליף את השמנת החלבית בעוגה בשמנת צמחית באותה הכמות?
לגמרי אפשרי
היי קרן! מתה על האתר שלך.. האם אפשר להמיר את הקמח לקמח תופח ללא גלוטן? האם יצא אותו הדבר??
הי תודה, אמור לעבוד טוב
עוגה טעימה, מתכון סופר מוצלח. תודה!
היי, האם אפשר להניח על הציפוי תמונות מבצק אכיל? או שעדיף בלי הציפוי?
אפשר מעל הציפוי זה ידביק אותו יותר טוב אפיל ו
הי קרן , הכנתי את העוגה …יצאה מאוד דחוסה …לא אוורירית …היכן יכול להיות שטעיתי …לא ערבבתי הרבה …יכול להיות שכמות הקמח גדולה ?? אולי אפיתי יותר מידי?
בתודה מראש
או שאפית יותר מדי ואולי התבנית קטנה מדי.
היי, יש מצב שיש טעות במתכון? כתוב בקמח 3 ו-3/4 כוסות קמח אבל כתוב 524 גרם שזה כוס וקצת. אני בדיוק באמצע אפייה וממש מבולבלת
כוס קמח שוקולד 140 גרם לא ברור לי איך הגעת לחישוב הזה
צודקת טעות שלי הסתכלתי על מ״ל. הכנתי את העוגה לפי המתכון ויצא מהמם!! ממש תודה על מתכון מושלם
תודה!!
היי
אפזר להכין ולהקפיא את העוגה שבוע מראש?
בלי הציפוי אפשר
במה אפשר להחליף את הקצפת?
קרן היקרה..
לכבוד יום הולדת, ללא גלוטן, מה ניתן לעשות עם הקמח כאן?
קמח ללא גלוטן !
יצא מושלם! פעם הבאה אני אנסה בתבנית עגולה מקווה שזה יצליח. אם אני רוצה לאפות בתבנית 26 עוגה גבוהה להשאיר אותם כמויות או שזה חסר פרופורציה? תודה 🙂
אפשר למלא תבנית 26
היי קרן, אפיתי את העוגה פעמיים( ראשונה על טורבו ושניה למעלה למטה) ובשתי הפעמים העוגה עלתה לי רק באמצע והשוליים היו נמוכים ודחוסים. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?
אולי חום התנור שלך לא מדוייק, ונסה להחליף תבנית
היי זו עודה שאפשר לפתוח באמצע בשביל למלא אותה בקרם?
כן, לגמרי תהיה נוחה לזה
היי. הכנתי ויצאה מעולה. כמה זמן מראש להוציא מנמקפיא כדי להסוף את הציפוי?
צודה
לפחות שעתיים
בציפוי לא התאחד השוקולד לא מומס בשלמותו . חממתי עוד קצת אבל זה לא קרה
מה עושים
היי קרן,
האם יש צורך להפריד ביצים?
אם לא כתוב אז לא
האם המתכון לפי כוס של 250 מל?
כוס מידה אוניברסלית
עוגה מושלמת, הכנתי כבר פעמיים, ובאמת שמתכון מעולה. העוגה טעימה ויציבה- ככה שאפשר גם לשנע אותה בלי בעיה. תודה רבה על מתכון מצויין!!
תודה על הפידבק שימרית