עוגות שוקולד

עוגת שוקולד ענקית לגן ולימי הולדת

יוני 22, 2021 52 Comments

איפה הייתי עד היום ???? כשהילדים עוד היו בגן ובבית ספר והייתי צריכה עוגת שוקולד ענקית.

עכשיו הם כבר גדולים ואין צורך בגודל כזה של עוגה, אבל היו לי המון בקשות של עוקבים לעלות מתכון ,

ויצא שאני מכינה אותו בדיוק יום אחרי שאור שלי עברה ניתוח אפנדיציט במחלקת ילדים בבית חולים

וולפסון, ואני יכולה לקחת היום את העוגה וללכת לבקר אותה ועל הדרך לשמח עוד המון ילדים.

הילדה בסדר, צחקה והתלוצצה עד השניה האחרונה שבה לקחו אותה לחדר ניתוח, היתה גיבורה למרות

כאבים מאוד חזקים, והתאוששה די מהר. מחר משתחררת ואז אנחנו יוצאים לחופשה באילת, ולא

רציתי חלילה להשאיר אתכם בלי מתכון לעוגת שוקולד ענקית.

אז שיהיה בהצלחה עם מסיבות הסיום, והנה מתכון מעולה לעוגה שמספיקה לכיתה גדולה או לגן,

שממש אבל ממש קל להכין לצפות ולקשט. ואפשר כמובן להפוך אותה גם לפרווה (בהערות למטה)

 

עוגת שוקולד ענקית לגן ולימי הולדת/תבנית מלבנית ענקית 34*40

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

8 ביצים גודל L

כוס ושליש אבקת שוקולית

2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס( 105 גר׳) אבקת קקאו

1 ושליש כוסות (266 גר׳) שמן קנולה

1.5 מיכלים (375 מ״ל)  שמנת להקצפה 38%

3+3/4 כוסות (525 גר׳) קמח לבן רגיל

שקית וחצי (15 גר׳) אבקת אפייה

1+שליש כוסות (320 מ״ל)  נס קפה רותח (2 כפיות נס קפה במים רותחים בלי החלב)

לציפוי:

150 גר׳ שוקולד מריר

150 גר׳ שוקולד חלב

200 מ״ל ( 3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38%

לעיטור:

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה ענקית טורפים היטב ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

מוסיפים שמנת להקצפה ושוב טורפים.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ושוקולית וטורפים שוב, הכי טוב בעזרת מטרפה כי היא

עוזרת להיפטר מגושים.

מוסיפים קפה חם ושוב טורפים (בזהירות זה משפריץ!)

מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מכינים את הגנש שוקולד:

במיקרו בפולסים קצרים מחממים שמנת ושני סוגי שוקולד, עד להמסה.

מערבבים היטב, מצננים מעט, הציפוי ייתייצב וזה מעולה לנו.

כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לצנן אותה מעט, ולצפות עם ציפוי השוקולד.

מפזרים סוכריות צבעוניות ומסיעים בזהירות לגן ליום הולדת 🙂

 

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה במקרר או על השיש

**לפרווה ניתן להמיר את השמנת בעוגה בכוס וחצי מיץ תפוזים , או בקרם קוקוס.

בציפוי אפשר להמיר שמנת בשמנת פרווה.

**הקפה בעוגה לא מורגש אבל אפשר לוותר עליו ולהשתמש רק במים רותחים

 

Print Friendly, PDF & Email

52 Comments

לירית יוני 22, 2021 at 2:17 pm

אפשר אותה בגירסה קטנה יותר?

Reply
עמרי יוני 22, 2021 at 3:28 pm

אשמח גם לכמויות בגרסה קטנה יותר. נראה מעולה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:50 pm

לחלק בשניים

Reply
כרמית יוני 22, 2021 at 11:11 pm

הי אפשר להקפיא אותה ולהוציא יום לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:38 pm

אפשר עדיך ללא הציפוי ואז להוסיף אחרי הפשרה

Reply
שני יוני 24, 2021 at 5:01 pm

אפשר במקום מים לשים חלב?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2021 at 11:10 pm

כן

קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:51 pm

פשוט לחלק הכל בשניים

Reply
טל ספטמבר 1, 2021 at 10:56 pm

זה לא כל כך פשוט.. חלק מהרכיבים בגרמים וחלק בשברים..
אפשר מתכון מסודר עם כמויות מדויקות לעוגה קטנה יותר בבקשה?

Reply
ג'נה ריץ ספטמבר 26, 2021 at 10:21 pm

כמה עוגה כזאת עולה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:52 am

אני לא מוכרת

Reply
רויטל יוני 22, 2021 at 5:05 pm

כמה מעלות בתנור?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:49 pm

180 מיד אוסיף

Reply
גולן יוני 22, 2021 at 5:14 pm

ואם רוצים את אותה עוגה בגרסא קטנה?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:49 pm

מחלקים לשניים

Reply
רוני יוני 22, 2021 at 9:46 pm

תודה קרן!
היא יכולה להתאים לעוגת שכבות? עם גנאש שוקולד בין השכבות?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:39 pm

כן בטח

Reply
אסנת יוני 28, 2021 at 12:17 am

היי
האם להשתמש במטרפה או במיקסר (לפחות בחלק של הביצים והסוכר)?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 2:00 pm

מה שיותר נח לך

Reply
עינת גול יוני 28, 2021 at 6:21 pm

היי האם אפשר קמח תופח במקום רגיל?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:55 pm

אפשר קמח תופח ולוותר על אבקת אפייה

Reply
עדי אוגוסט 11, 2021 at 9:31 pm

הבלילה יוצאת קצת מיימית. הייתכן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 12:34 pm

כן זה בסדר לגמרי

Reply
ענת יוני 22, 2021 at 9:52 pm

ראשית תודה רבה על המתכון .
אשמח לדעת את הכמות של אבקת שוקולית בגרמים או באיזה כוס להשתמש .
תודה מראש

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:39 pm

כוס מידה אוניברסלית

Reply
אביב אוגוסט 17, 2021 at 10:10 pm

השתמשתי בקמח תופח, העוגה לא תפחה בכלל. נשארה באותו הגובה רק אפויה. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:00 am

שהקמח אינו בתוקף

Reply
אביב אוגוסט 18, 2021 at 2:44 pm

הקמח בתוקף, יכולה להיות סיבה אחרת?

Reply
דנה יוני 22, 2021 at 11:54 pm

אפשר כמויות לתבנית 20 או אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:38 pm

יש בבלו גלחפש עוגת שוקולד פשוטה או עוגת שוקולד נוטלה

Reply
שני שחר יוני 23, 2021 at 12:40 am

היי, שיקולית זה חלבי.. יש בכל זאת דרך לאפות את העוגה בגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:37 pm

להשתמש רק בקקאו במקום השוקולית, ולהוסיף מעט סוכר

Reply
ליאת יולי 4, 2021 at 8:52 pm

הי קרן, אפשר להחליף את השוקולית ואם כן, במה וכמה ? תודה ,ליאת .

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 2:57 pm

אפשר בקקאו ולהוסיף עוד 3-4 כפות סוכר לבלילה

Reply
טל יוני 23, 2021 at 6:47 am

אפשר להחליף את הנס בכמה קוביות שוקולד מריר או קקאו ? ואם כן באיזו כמות?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:37 pm

יש קקאו בעוגה, אין צורך להוסיף משהו אחר

Reply
מאיה יוני 23, 2021 at 6:20 pm

היי קרן, נראה מעולה!
אפשר להכין יום קודם? במקרה כזה מתי להוסיף את הציפוי?
ומתי כדאי לפזר את הסוכריות? הצבע לא נמס מהציפוי אם יהיו סוכריות במשך כמה שעות על העוגה?
תודה רבה!

Reply
מיכל יוני 23, 2021 at 7:29 pm

הי קרן
180 מעלות. באיזו תכנית (למעלה למטה או טורבו או גם וגם?) תודה

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 11:42 pm

עליון תחתון

Reply
נעמה יוני 27, 2021 at 10:43 am

היי קרן,
באיזו תבנית מרובעת או עגולה אפשר להשתמש לחצי מהכמות?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:04 pm

עגולה 24 סמ

Reply
אסנת יוני 29, 2021 at 3:51 pm

האם זה ישפיע על הגובה של העוגה?
עדיף מיקסר לעוגה גבוהה יותר?

Reply
שלי יולי 18, 2021 at 1:59 pm

היי מתה על המתכונים שלך!
אני רוצה להפחית מכמות הסוכר
כמה סוכר אני צריכה לשים במינימום כדי שעדיין ייצא טעים?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:37 pm

כל הפחתה של הסוכר תפגום במרקם העוגה
אם זה מאוד משמעותי לך אז 1/4 כוס גג

Reply
הילה ספטמבר 11, 2021 at 6:38 pm

האם מתאימה לעשות מזה עוגה דו קומתית קוטר 21 עם זיקוק קרם חמאה ליומולדת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2021 at 7:17 am

אפשק

Reply
יעל ספטמבר 12, 2021 at 1:12 pm

נראה לי כדאי להוריד מכמות הקקאו…
העוגה יצאה כבדה וקצת מרירה…
אנא קחי בחשבון..אולי כדאי לשנות את המתכון…

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 6:41 am

אני לא מעלה מתכון לאתר בלי להיות בטוחה שהוא מושלם
כמראה ש קקאו שהשתמשת בו באיכות לא טובה והיה מאוד מריר ומכאן הטעם, המתכון מושלם כפי שהוא

Reply
אנה גוזמן ספטמבר 16, 2021 at 8:25 pm

מתכון ממש לא טוב! כמות האבקת אפיה קטנה. העוגה יצאה דחוסה ולא טובה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:07 pm

לא תמיד העוגה אשמה
ייתכן והורדת בסוכר, או שאבקת האפייה שלך אינה בתוקף
אולי ערבבת יותר מדי את הבלילה אחרי הוספת היבשים
ואולי אפית תבנית לא מתאימה
העוגה נוסתה יותר מפעם אחת והכמויות ממש מדוייקות

Reply
דורון ספטמבר 30, 2021 at 10:35 am

בוקר טוב
היכן קונים כזאת עוגה??

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:53 pm

אני לא יודעת

Reply

Leave a Comment