איפה הייתי עד היום ???? כשהילדים עוד היו בגן ובבית ספר והייתי צריכה עוגת שוקולד ענקית.
עכשיו הם כבר גדולים ואין צורך בגודל כזה של עוגה, אבל היו לי המון בקשות של עוקבים לעלות מתכון ,
ויצא שאני מכינה אותו בדיוק יום אחרי שאור שלי עברה ניתוח אפנדיציט במחלקת ילדים בבית חולים
וולפסון, ואני יכולה לקחת היום את העוגה וללכת לבקר אותה ועל הדרך לשמח עוד המון ילדים.
הילדה בסדר, צחקה והתלוצצה עד השניה האחרונה שבה לקחו אותה לחדר ניתוח, היתה גיבורה למרות
כאבים מאוד חזקים, והתאוששה די מהר. מחר משתחררת ואז אנחנו יוצאים לחופשה באילת, ולא
רציתי חלילה להשאיר אתכם בלי מתכון לעוגת שוקולד ענקית.
אז שיהיה בהצלחה עם מסיבות הסיום, והנה מתכון מעולה לעוגה שמספיקה לכיתה גדולה או לגן,
שממש אבל ממש קל להכין לצפות ולקשט. ואפשר כמובן להפוך אותה גם לפרווה (בהערות למטה)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שוקולד ענקית לגן ולימי הולדת/תבנית מלבנית ענקית 34*40
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
8 ביצים גודל L
כוס ושליש אבקת שוקולית
2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס( 105 גר׳) אבקת קקאו
1 ושליש כוסות (266 גר׳) שמן קנולה
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
3+3/4 כוסות (525 גר׳) קמח לבן רגיל
שקית וחצי (15 גר׳) אבקת אפייה
1+שליש כוסות (320 מ״ל) נס קפה רותח (2 כפיות נס קפה במים רותחים בלי החלב)
לציפוי:
150 גר׳ שוקולד מריר
150 גר׳ שוקולד חלב
200 מ״ל ( 3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38%
לעיטור:
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה ענקית טורפים היטב ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
מוסיפים שמנת להקצפה ושוב טורפים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ושוקולית וטורפים שוב, הכי טוב בעזרת מטרפה כי היא
עוזרת להיפטר מגושים.
מוסיפים קפה חם ושוב טורפים (בזהירות זה משפריץ!)
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מכינים את הגנש שוקולד:
במיקרו בפולסים קצרים מחממים שמנת ושני סוגי שוקולד, עד להמסה.
מערבבים היטב, מצננים מעט, הציפוי ייתייצב וזה מעולה לנו.
כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לצנן אותה מעט, ולצפות עם ציפוי השוקולד.
מפזרים סוכריות צבעוניות ומסיעים בזהירות לגן ליום הולדת 🙂
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה במקרר או על השיש
**לפרווה ניתן להמיר את השמנת בעוגה בכוס וחצי מיץ תפוזים , או בקרם קוקוס.
בציפוי אפשר להמיר שמנת בשמנת פרווה.
**הקפה בעוגה לא מורגש אבל אפשר לוותר עליו ולהשתמש רק במים רותחים
256 Comments
אפשר אותה בגירסה קטנה יותר?
אשמח גם לכמויות בגרסה קטנה יותר. נראה מעולה
לחלק בשניים
בוקר טוב
כמה זמן אני צריכה לטרוף ידנית את הביצים ?
תודה על המתכון! לציפוי שוקולד לבן צריך לשנות משהו, חוץ מאת השוקולד?
כשמחלקים ל 2, לאיזו תבנית מתאים? אפשרי מרובעת 33×26?
נשמע לי גדול מדי אבל תנסי באחת כזו ועוד אינגליש ליד
הי אפשר להקפיא אותה ולהוציא יום לפני ההגשה?
אפשר עדיך ללא הציפוי ואז להוסיף אחרי הפשרה
עוגה מושלמת. הכנתי כבר פעמיים ויצאה מעולה
שמחה לשמוע תודה ורד
אפשר במקום מים לשים חלב?
כן
היי קרן, הכנתי כמה פעמים והיא מושלמת. הייתי רוצה לעשות אותה ב-2 קומות עגולות, האם הכמויות ישתנו ואם לא באיזה גודל תבניות עגולות להשתמש?
הכמות יכולה להפיק לשתי עוגות בקוטר 24
לא מאוד גבוהות אבל ממילא יש קרם באמצע
ואם יש לי תבנית קוטר 28 שאני רוצה לשים את הבלילה בה ולחלק ל2? יעבוד?
לא בטוחה שהבלילה תמלא שתי תבניות גדולות ככ
האם יש חשיבות לקמח רגיל + אבקת אפיה או שאפשר להחליף הקמח תופח?
להחליף בקלות
מה אפשר לשים במקום קצפת?
פשוט לחלק הכל בשניים
זה לא כל כך פשוט.. חלק מהרכיבים בגרמים וחלק בשברים..
אפשר מתכון מסודר עם כמויות מדויקות לעוגה קטנה יותר בבקשה?
היי קרן יש לי בבית ביצים בגודל M האם אני צריכה להשים עדיין 8 ביצים או יותר ?
8 יספיקו
תודה רבה על תשובתך המהירה והאם להשים את התנור במצב טורבו או רגיל?
חום עליון תחתון
אפשר לאפות את הבלילה גם בקאפקייקס? אם כן, לכמה קאפקייקס זה יספיק?
לפחות 20
כמה עוגה כזאת עולה?
אני לא מוכרת
האם מתאים גם לקאפקייקס?
בוודאי שכן
זמן האפייה מתקצר
האם יש אפשרות להכין ללא גלוטן ?
אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן כן
היי קרן, לציפוי אפשר להשתמש רק בשוקולד חלב ולא מריר?
כן, זה ייתא שונה הציפוי אבל בהחלט אפשרי
גם בקמח שקדים?
כמה מעלות בתנור?
180 מיד אוסיף
היי קרן.
בציפוי אני רוצה לעשות ציפוי פרווה אך אין לי שמנת צמחית. מה ניתן להחליף במקום וכן במקום השוקולד החלב?
שוקולד מריר עם קצת שמן
ואם רוצים את אותה עוגה בגרסא קטנה?
מחלקים לשניים
תודה קרן!
היא יכולה להתאים לעוגת שכבות? עם גנאש שוקולד בין השכבות?
כן בטח
היי קרן, אפיתי את העוגה פעמיים( ראשונה על טורבו ושניה למעלה למטה) ובשתי הפעמים העוגה עלתה לי רק באמצע והשוליים היו נמוכים ודחוסים. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?
היי קרן, שמתי לב שעל הקקאו שקניתי כתוב שהוא ״אבקת קקאו דל שומן״. זה בסדר להשתמש בזה כאן?
כן
האם למתכון פרווה אפשר שמנת צמחית במקום שמנת רגילה גם בתוך העוגה או שחובה מיץ תפוזים? תודה
אפשר שמנת צמחית
היי
האם להשתמש במטרפה או במיקסר (לפחות בחלק של הביצים והסוכר)?
מה שיותר נח לך
היי קרן במה אפשר להחליף את השוקולית?
קקאו ועוד קצת סוכר
היי האם אפשר קמח תופח במקום רגיל?
אפשר קמח תופח ולוותר על אבקת אפייה
יש לי שקף של מספר, האם אפשר להכין ואחכ לחתוך מזה מספר? כוונתי האם העודה מספיק יציבה.
יציבה כן
הבלילה יוצאת קצת מיימית. הייתכן?
כן זה בסדר לגמרי
ראשית תודה רבה על המתכון .
אשמח לדעת את הכמות של אבקת שוקולית בגרמים או באיזה כוס להשתמש .
תודה מראש
כוס מידה אוניברסלית
היוש!!!
הכנתי לפי המתכון )כך נדמה לי לפחות( והיא צנחה לי כל פרוסה היא בערך 2.5 ס"מ! מה עשיתי לא נכון???
אם לא הורדת בסוכר אולי התבנית גדולה מדי או שלא אפית מספיק זמן , אבל אם הורדת בסוכר אז זו התשובה לשאלתך
השתמשתי בקמח תופח, העוגה לא תפחה בכלל. נשארה באותו הגובה רק אפויה. מה יכולה להיות הסיבה?
שהקמח אינו בתוקף
הקמח בתוקף, יכולה להיות סיבה אחרת?
אפשר כמויות לתבנית 20 או אינגליש קייק?
יש בבלו גלחפש עוגת שוקולד פשוטה או עוגת שוקולד נוטלה
היי, שיקולית זה חלבי.. יש בכל זאת דרך לאפות את העוגה בגרסה פרווה?
להשתמש רק בקקאו במקום השוקולית, ולהוסיף מעט סוכר
היי קרן, מהי הדרך הכי יעילה להוציא עוגה בגודל כזה מהתבנית ? ע"מ לקשט בצדדים ?
להניח נייר אפייה גדול בתחתית שיציץ מהצדדים וככה אפשר יהיה להרים אותה בשלמותה
הי קרן, אפשר להחליף את השוקולית ואם כן, במה וכמה ? תודה ,ליאת .
אפשר בקקאו ולהוסיף עוד 3-4 כפות סוכר לבלילה
אפשר להחליף את הנס בכמה קוביות שוקולד מריר או קקאו ? ואם כן באיזו כמות?
תודה
יש קקאו בעוגה, אין צורך להוסיף משהו אחר
היי קרן, נראה מעולה!
אפשר להכין יום קודם? במקרה כזה מתי להוסיף את הציפוי?
ומתי כדאי לפזר את הסוכריות? הצבע לא נמס מהציפוי אם יהיו סוכריות במשך כמה שעות על העוגה?
תודה רבה!
הי קרן
180 מעלות. באיזו תכנית (למעלה למטה או טורבו או גם וגם?) תודה
עליון תחתון
היי קרן, לתבנית בגודל 30*40 לשנות כמויות? או לשים פחות בלילה בתבנית? אם כן, כמה בערך?
היי קרן,
באיזו תבנית מרובעת או עגולה אפשר להשתמש לחצי מהכמות?
עגולה 24 סמ
עשיתי את העוגה בתבניות קאפקייק קטנות יצאו לי 40 יח' עוגה מעולה וטעימה מאוד!!!!
האם זה ישפיע על הגובה של העוגה?
עדיף מיקסר לעוגה גבוהה יותר?
היי מתה על המתכונים שלך!
אני רוצה להפחית מכמות הסוכר
כמה סוכר אני צריכה לשים במינימום כדי שעדיין ייצא טעים?
כל הפחתה של הסוכר תפגום במרקם העוגה
אם זה מאוד משמעותי לך אז 1/4 כוס גג
האם מתאימה לעשות מזה עוגה דו קומתית קוטר 21 עם זיקוק קרם חמאה ליומולדת?
אפשק
נראה לי כדאי להוריד מכמות הקקאו…
העוגה יצאה כבדה וקצת מרירה…
אנא קחי בחשבון..אולי כדאי לשנות את המתכון…
אני לא מעלה מתכון לאתר בלי להיות בטוחה שהוא מושלם
כמראה ש קקאו שהשתמשת בו באיכות לא טובה והיה מאוד מריר ומכאן הטעם, המתכון מושלם כפי שהוא
היי,
תודה על המתכון. במידה ואני רוצה להשתמש רק בקקאו לשים 3/4 כוס קראו בלבד או שתי כוסות?
תודה
קקאו מאוד מייבש לא תוכלי להגדיל את הכמות מעבר למה שכתוב
זה יגרום לעוגה לצאת דחוסה מאוד
אז כמה קקאו לשים ?
את הכמות שכתובה במתכון
העוגה מוכנה ומריחה מעולה! השאלה שלי היא לגבי הציפוי והקישוטים. אם יום ההולדת מחר בבוקר, עדיף לשים ציפוי ולקשט עכשיו? או בבוקר? תודה רבה מראש!
בבוקר
מתכון ממש לא טוב! כמות האבקת אפיה קטנה. העוגה יצאה דחוסה ולא טובה.
לא תמיד העוגה אשמה
ייתכן והורדת בסוכר, או שאבקת האפייה שלך אינה בתוקף
אולי ערבבת יותר מדי את הבלילה אחרי הוספת היבשים
ואולי אפית תבנית לא מתאימה
העוגה נוסתה יותר מפעם אחת והכמויות ממש מדוייקות
היי קרן 🙂
מכינה את העוגה לגן הילדים של בתי, מעדיפה לעשות זאת ללא הנס קפה.. האם יפגום במרקם העוגה ? או שזה רק לטעם ?
תודה
אין בעיה ללא נס קפה שימי מים במקום
בוקר טוב
היכן קונים כזאת עוגה??
אני לא יודעת
היי
האם במקום השמנת מתוקה בעוגה אני יכולה להחליף לשמנת צמחית?
בטח
האם מתכון עוגה זו מתאימה גם לשכבות?
כן
הכנתי את העוגה והיא מעולה. יודעת אם אפשרי להכין ללא גלוטן?
אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן
רק לידע כללי עם הכנתי עוגת שוקולד וציפיתי אותה בגאנש ולאחר מכן שמתי במקרר להתייצבות האם אפשר לצפות שוב בקצפת ולעבור עם קלף כאיו היה הגאנש בסיס לעוגה?
בתקוה שגנאש לא יימס במהלך התהליך אז כן
יש לי מתכון קבוע שהולך איתי שנים לעוגת שוקולד, רציתי לגוון וניסיתי את שלך וחייבת להגיד שהוא ממש מעולה
תודה !
יששששש, תודה
היי קרן
שאלה לי את העוגה חתכת לריבועים לפני ששמת את הציפוי או ששמת את הציפוי ואז חתכת לריבועים? כמה זה משנה ? וגם בא לי לפרק מגש לבד תודה על המתכון♡
קודם ציפוי ומצננת ואז ריבועים
אני לא כלכך טובה באפיה אנסה את המתכון ליום הולדת של הבן שלי,תודה על המתכון אפשר להחליף לקמח כוסמין?
אם אין לך נסיון באפייה אני ממליצה להישאר עם קמח לבן
היי האם ניתן להחליף את השמנת החלבית בעוגה בשמנת צמחית באותה הכמות?
לגמרי אפשרי
היי,
האם ניתן לשים 5 ביצים בגודל L במקום 8? והאן זה ישנה משהו העוגה?
לא אפשרי
היי
יש לי רק ביצים xl כמה לשים?
להוריד אחת
היי קרן! מתה על האתר שלך.. האם אפשר להמיר את הקמח לקמח תופח ללא גלוטן? האם יצא אותו הדבר??
הי תודה, אמור לעבוד טוב
עוגה טעימה, מתכון סופר מוצלח. תודה!
היי, האם אפשר להניח על הציפוי תמונות מבצק אכיל? או שעדיף בלי הציפוי?
אפשר מעל הציפוי זה ידביק אותו יותר טוב אפיל ו
הי קרן , הכנתי את העוגה …יצאה מאוד דחוסה …לא אוורירית …היכן יכול להיות שטעיתי …לא ערבבתי הרבה …יכול להיות שכמות הקמח גדולה ?? אולי אפיתי יותר מידי?
בתודה מראש
או שאפית יותר מדי ואולי התבנית קטנה מדי.
היי,מבקשת להפוך את העוגה לללא גלוטן,האם יש יחס המרה של 1:1 או שהיחס שונה?
יש לך המלצה באיזה קמח להשתמש?
היי, יש מצב שיש טעות במתכון? כתוב בקמח 3 ו-3/4 כוסות קמח אבל כתוב 524 גרם שזה כוס וקצת. אני בדיוק באמצע אפייה וממש מבולבלת
כוס קמח שוקולד 140 גרם לא ברור לי איך הגעת לחישוב הזה
צודקת טעות שלי הסתכלתי על מ״ל. הכנתי את העוגה לפי המתכון ויצא מהמם!! ממש תודה על מתכון מושלם
תודה!!
קרן, שימי לב למתכון יקירה. רשום 3+3/4 קמח.מה בעצם נכון?
שלוש כוסות +שלושת רבעי כוס נוספת בדיוק כפי שכתוב, לנוחותך מצורף גם משקל הקמח
היי
אפזר להכין ולהקפיא את העוגה שבוע מראש?
בלי הציפוי אפשר
במה אפשר להחליף את הקצפת?
קרן היקרה..
לכבוד יום הולדת, ללא גלוטן, מה ניתן לעשות עם הקמח כאן?
קמח ללא גלוטן !
יצא מושלם! פעם הבאה אני אנסה בתבנית עגולה מקווה שזה יצליח. אם אני רוצה לאפות בתבנית 26 עוגה גבוהה להשאיר אותם כמויות או שזה חסר פרופורציה? תודה 🙂
אפשר למלא תבנית 26
היי קרן, אפיתי את העוגה פעמיים( ראשונה על טורבו ושניה למעלה למטה) ובשתי הפעמים העוגה עלתה לי רק באמצע והשוליים היו נמוכים ודחוסים. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?
אולי חום התנור שלך לא מדוייק, ונסה להחליף תבנית
היי זו עודה שאפשר לפתוח באמצע בשביל למלא אותה בקרם?
כן, לגמרי תהיה נוחה לזה
היי. הכנתי ויצאה מעולה. כמה זמן מראש להוציא מנמקפיא כדי להסוף את הציפוי?
צודה
לפחות שעתיים
בציפוי לא התאחד השוקולד לא מומס בשלמותו . חממתי עוד קצת אבל זה לא קרה
מה עושים
היי קרן,
האם יש צורך להפריד ביצים?
אם לא כתוב אז לא
האם המתכון לפי כוס של 250 מל?
כוס מידה אוניברסלית
היי קרן נראה אש. בבקשה תפרסמי מתכון בגרסה קטנה יותר אינגליש קייק
עוגה מושלמת, הכנתי כבר פעמיים, ובאמת שמתכון מעולה. העוגה טעימה ויציבה- ככה שאפשר גם לשנע אותה בלי בעיה. תודה רבה על מתכון מצויין!!
תודה על הפידבק שימרית
איזו עוגה מושלמת. הכנתי ליום ההולדת של הבת שלי בכיתה, ולא נשאר פירור. המרקם יצא אוורירי, העוגה תפחה יפה, ובשילוב עם הקרם, יצאה פשוט עוגה אליפות, למבוגרים ולילדים.
איזה משמחת תודה מזל טוב
היי גלית, אשמח לעזרתך במתכון. כמה קמח שמת? ולא מפרידים ביצים נכון?
עוגה מעולה!!
הכנתי אותה לכל יום הולדת אפשרית בשנה האחרונה חחחח
שמחה לשמוע
הי קרן
אין לי שוקולית
כמה קקאו וסוכר להוסיף?
תודה
עוד 1/2 כוס קקאו ו 1/4 כוס סוכר
האם אפשר להשתמש הקמח ללא גלוטן כי יש לי ילד צליאקי ואם כן כמה קמח צריך ליום הולדת בכיתה ל30 ילדים בתבנית אינגליש קייק מלבנית בינונית ?
אני מניחה שאפשר כי אין בעיה עם קמח ללא גלוטן בהמרה של 1:1
היי הכנתי את העוגה עפ המתכון היא נאפתה טוב ובסיום האפייה קיבלה סדק עמוק מאוד לכל אורכה..
לא פגע בטעם ובסה״כ חתכתי מראש לריבועים..
אבל מה בכל זאת יכולה להיות הסיבה לכך?
מאוד תלוי בתבנית ובתנור וכו…, לנסות להוריד מעט טמפרטורת אפייה ל 170 להבא
הי קרן! הכנתי את העוגה למסיבה וגרםתי מחמאות עכשיו אני צריכה להכין עוגה ללא גלוטן – האם המתכון מתאים עם ההתאמות של ללא גלוטן?
את יכולה בקלות להמיר לקמח ללא גלוטן
הי קרן,
הכנתי את העוגה והיא מווווש!
חושבת שתתאים כבסיס לעוגה מעוצבת? תוהה אם יצא טוב בתבנית עגולות קוטר 18ֶֶ והיא תתפוס גובה
בטח שאפשר
היי, רוצה להכין לנכדתי לגן, יש ילד אלרגי לחלב,
1. האם ניתן להמיר את השמנת החלבית לצמחית בתוך העוגה או עדיף רק במיץ/ מים?
2. לציפוי – לא יהיה מריר מידי אם אכין רק משוקולד מריר פרווה?
תודה להתייחסותך
אפשר שמנת צמחית
היי,
אני רוצה להכין את העוגה בגודל תבנית 26 – מרובעת, להשאיר באותן כמויות במתכון?
הי קרן האם העוגה תספיק ל2 תבניות של 22?
כן
היי קרן.
האם ניתן להכין היום (שישי) ליום ראשון?
איפה לאחסן את העוגה והעם לשים ציפוי?
אני רוצה לקשט ביום א את העוגה לגן.
תודה
אפשר להכין מראש אין בעיה
העוגה מושלמת. לעשות בול לפי ההנחיות והיא יוצאת מושלמת.
עדיף להשאיר בחוץ ולא במקרר
וכשמחלקים ב2 לדעתי זמן האפייה כן צריך להיות שונה.
עשיתי לבת שלי והעוגה יצאה ממש טובה
תודה על מתכון מעולה
תודהההה
תודה על המתכון המעולה!
הכנתי אותה מספר פעמים בהצלחה ורוצה להמיר את המתכון לעוגת וניל/ קרמל מלוח…
מה את ממליצה? 🙂
לא ככ הבנתי, את מבקשת מתכון לעוגה אחרת ?
::):)
ממש לא…רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקקאו באבקת פודינג וניל.
האם הכמות מתאימה ל 2 עוגות עגולות בקוטר 26 אינץ?
אחת 26 ואחת 24
היי תודה רבה על המתכון!
אם אני מכינה יום לפני בלי ציפוי עדיף לשמור במקרר או על השיש?
על השיש
האם אפשרי שמן חמניות?
כן
היי קרן
איפה כדאי למקם את העוגה בתנור….אמצע או בחלק התחתון יותר? והם לשמן תבנית חד פעמי או לא?…..כל פעם יוצאת לי עוגה עם סדקים , לכן שואלת .
למקם באמצע
ואת התבנית תמיד לשמן
העוגה לא התפתחה בתנור ועשיתי שלב ושלב מדוייק כמו שכתוב במתכון
למה זה קורה?
אוי אבקת אפייה לא תקינה, אולי הורדת בסוכר , אולי התנור?
איזו תוכנית אפיה בתנור את משתמשת? (טורבו, חימום למעלה למטה) תמיד יוצא לי העוגות מהסוג הזה נורא רטובות בפנים כאילו לא מוכנות
חום עליון תחתון
היי האם אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות חד"פ מלבניות 32×25?
קרן הצילו ! הכנתי למסיבת סיום בגן (אין לי אפשרות לטעום חחחח) התבלבלתי ושמתי כוס ושליש קקאו ו 3/4 שוקולית – כמה זה קריטי לעוגה ??
אה ואת אלופה !
מקוה שיצא טעים הגבתי מאוחר
יצא אחלה כלומר טוב אבל טיפה מריר .. אבל כבר עשיתי אותה לפני המתכון מיליון פעם והגרסה שלך עדיפה לגמרי על מה שיצא
המתכון מעולה. עבד מצוין גם בתבנית תנור שהיא טיפה יותר גדולה. החלפתי שוקולית בקקאו והוספתי רבע כוס סוכר.
טיפ של אלופים: חתכתי את העוגה לפני שציפיתי. החזרתי לתבנית, ציפיתי בציפוי וקישטתי. ככה הרבה יותר קל ומסודר להגיש מהר.
תודה קרן!
אחלה טיפ חגית תודה
היוש! נראה מתכון מהמם
רציתי לשאול, אם אני מתכננת לסיים את העוגה עם שכבת קצפת לצורך עיצוב העוגה עם קישוטים מסויימים לבת השנתיים שלי, ממליצה להכין את המתכון בדיוק כמו שרשמת, כולל הגנאש, ומעליו להוסיף שכבת שמנת מתוקה מוקצפת?
תודה רבה רבה רבה!!!!!!!!! יצא מעולה 🙂
תודה שירן
היי קרן
אני רוצה להשתמש בשמנת חמוצה 15% במקום השמנת להקצפה האם זה בסדר? ואם כן כמה לשים במקום ?
כן באותה הכמות
היי האם ניתן להחליף שמנת להקפצה בשמנת חמוצה 15%?
כן
הייי העוגה פשוט חלומית, אני רוצה להכין עוד אחת עאבל ללא ביצים כיוון שיש אלרגיה.. יש דרך להכין אותה ללא ביצים?
זו כמות מאוד גדולה של ביצים כדי למצוא להם תחליף בעוגה אני לא בטוחה שאני יודעת להגיד איך תצא בלי ביצים בכלל. ממליצה לחפש מתכון שלי בגוגו עוגת שוקולד טבעונית קרן אגם מאקו יש שם אחלה עוגה טבעונית
היי קרן נראית עוגה מדהימה. במידה ומשתמשים בקמח ללא גלוטן עדיין לשים אבקת אפייה כרגיל? (1 כפית לכל כוס קמח)?
כן
ניסיתי ויצא מעולה! תודה
תודה נוריה
עוגה מעולה!
לקחתי את הסיכון והכנתי אותה ליום הולדת של הבת במשפחתון, מבלי לנסות אותה לפני, ויצאה מושלמת והטעם מושלם.
תודה על המתכון, אני שומרת אותו לעצמי.
תודה ומזל טוב
היי. אני מכינה את העוגה שלך ויוצאת תמיד טובה ורכה. היום אני רוצה להכין אותה בתבנית קטנה יותר (גודל של A4)
האם לחלק ל2?
ביצים 4, כוס סוכר. וכו?
תודה.
יש מתכונים לעוגות שוקולד קטנות יותר באתר, עדיף לך מאשר הלהתחיל להתעסק בשינוי כמויות
עוגה מושלמת
הגננות לא הפסיקו לדבר עליה 🙂
תודה!
שמחה לשמוע דנה תודה
היי, האם אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות מלבניות חד"פ 32×25?
כן בטח
עוגה מעולה!
הכנתי פעמיים
כשניפיתי את הקקאו לא היו גושים.
ממליצה לעשות את זה.
היי ❤️❤️
אם אני רוצה להכין קאפקייקס? כמה זמן אפייה צריך?
לבדוק אחרי 15-20 דקות
בוקר טוב
כמה זמן אני צריכה לטרוף ידנית את הביצים?
בוקר טוב
כמה זמן אני צריכה לטרוף ידנית את הביצים?
תודה רבה
דקה שתיים
בוקר טוב
אני תמיד מכינה את המתכון אבל העוגה לא עולה לי מה יכול להיות הסיבה
תודה רבה
אולי את מורידה בכמות הסוכר?
היי קרן בטעות שמתי את השוקולית השלב של הסוכר עם הביצים
האם הגיוני שזה גרם שהעוגה תצנח ? יצאה עכשיו מהתנור. לא הורדתי בכמות הסוכר ואפילו בתבנית של עוגת גן 25/35
לא חושבת שזו הבעיה
היי קרן, תודה על המתכון. עם ציפוי- איפה כדי לשמור את העוגה?
על השיש או במקרר?
מחר רוצה להוסיף אליה דף סוכר.
אין צורך להכניס למקרר
הכנתי את העוגה אתמול ליום הולדת עם הגן, קיבלתי מלא מחמאות מהורים, והילדים אכלו ואהבו, העוגה יצאה לחה וטעימה מאוד! השתמשתי בקמח תופח וכפית מדידה של אבקת אפיה כי לא היה לי קמח רגיל.
תודה קרן
היי קרן,
יש לי תבנית בגודל הזה אבל היא דיי נמוכה.. זה אמור לצאת יחסית נמוך בכמויות האלו?
תודה
העוגה לר מאוד נמוכה
נראה מתכון מהמם
אני רוצה לזלף דמות מצוירת מעלה העוגה
האם כדאי לעשות זאת מעל הציפוי או לוותר על ציפוי העוגה?
על הציפוי
אפשר להחליף שמן קנולה בחמאה מומסת? אם כן אז כמה מ״ל של חמאה?
אותה הכמות
אפשר להחליף שוקולית בקקאו? אם כן, כמה לשים מהקקאו?
אפשר להוסיף 1/2 כוס קקאו ו 1/4 כוס סוכר
היי קרן רציתי לשאול ניתן להמיר את שמן קנולה לשמן זית ?
שמן זית בעוגות בחושות חייב להיות מזן מאוד עדין אחרת העוגה תצא מאוד מרה, זנים כמו פיקואל, לצ׳ינו או קורנייקי. וגם אז יהיה מעט טעם של השמן זית מקוה שהילדים יאהבו
היי
במקום קנולה אפשר להשתמש בשמן קוקוס? או שמן זרעי ענבים?
שמן קוקוס אחלה
מה הכמויות לעוגה בגודל a4?
יש לך באתר עוגת שוקולד לימי הולדת עגולה
הי האם מתאים להכין עם העוגה קייק פופס?
כן בטח
היי קרן
שאלה קטנה אם אני לא מעוניינת בשוקוליט אפשר להמיר הכל בקקאו?
לא צריך ככ הרבה קקאו רק להוסיף עוד קצת סוכר ועוד 2-3 כפות קקאו