עוגות שוקולד

עוגת שוקולד ענקית לגן ולימי הולדת

יוני 22, 2021 227 Comments

איפה הייתי עד היום ???? כשהילדים עוד היו בגן ובבית ספר והייתי צריכה עוגת שוקולד ענקית.

עכשיו הם כבר גדולים ואין צורך בגודל כזה של עוגה, אבל היו לי המון בקשות של עוקבים לעלות מתכון ,

ויצא שאני מכינה אותו בדיוק יום אחרי שאור שלי עברה ניתוח אפנדיציט במחלקת ילדים בבית חולים

וולפסון, ואני יכולה לקחת היום את העוגה וללכת לבקר אותה ועל הדרך לשמח עוד המון ילדים.

הילדה בסדר, צחקה והתלוצצה עד השניה האחרונה שבה לקחו אותה לחדר ניתוח, היתה גיבורה למרות

כאבים מאוד חזקים, והתאוששה די מהר. מחר משתחררת ואז אנחנו יוצאים לחופשה באילת, ולא

רציתי חלילה להשאיר אתכם בלי מתכון לעוגת שוקולד ענקית.

אז שיהיה בהצלחה עם מסיבות הסיום, והנה מתכון מעולה לעוגה שמספיקה לכיתה גדולה או לגן,

שממש אבל ממש קל להכין לצפות ולקשט. ואפשר כמובן להפוך אותה גם לפרווה (בהערות למטה)

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

עוגת שוקולד ענקית לגן ולימי הולדת/תבנית מלבנית ענקית 34*40

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

8 ביצים גודל L

כוס ושליש אבקת שוקולית

2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס( 105 גר׳) אבקת קקאו

1 ושליש כוסות (266 גר׳) שמן קנולה

1.5 מיכלים (375 מ״ל)  שמנת להקצפה 38%

3+3/4 כוסות (525 גר׳) קמח לבן רגיל

שקית וחצי (15 גר׳) אבקת אפייה

1+שליש כוסות (320 מ״ל)  נס קפה רותח (2 כפיות נס קפה במים רותחים בלי החלב)

לציפוי:

150 גר׳ שוקולד מריר

150 גר׳ שוקולד חלב

200 מ״ל ( 3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38%

לעיטור:

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה ענקית טורפים היטב ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

מוסיפים שמנת להקצפה ושוב טורפים.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ושוקולית וטורפים שוב, הכי טוב בעזרת מטרפה כי היא

עוזרת להיפטר מגושים.

מוסיפים קפה חם ושוב טורפים (בזהירות זה משפריץ!)

מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מכינים את הגנש שוקולד:

במיקרו בפולסים קצרים מחממים שמנת ושני סוגי שוקולד, עד להמסה.

מערבבים היטב, מצננים מעט, הציפוי ייתייצב וזה מעולה לנו.

כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לצנן אותה מעט, ולצפות עם ציפוי השוקולד.

מפזרים סוכריות צבעוניות ומסיעים בזהירות לגן ליום הולדת 🙂

 

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה במקרר או על השיש

**לפרווה ניתן להמיר את השמנת בעוגה בכוס וחצי מיץ תפוזים , או בקרם קוקוס.

בציפוי אפשר להמיר שמנת בשמנת פרווה.

**הקפה בעוגה לא מורגש אבל אפשר לוותר עליו ולהשתמש רק במים רותחים

 

Print Friendly, PDF & Email

227 Comments

לירית יוני 22, 2021 at 2:17 pm

אפשר אותה בגירסה קטנה יותר?

Reply
עמרי יוני 22, 2021 at 3:28 pm

אשמח גם לכמויות בגרסה קטנה יותר. נראה מעולה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:50 pm

לחלק בשניים

Reply
גנא פברואר 25, 2024 at 9:08 am

בוקר טוב
כמה זמן אני צריכה לטרוף ידנית את הביצים ?

Reply
מירב פברואר 29, 2024 at 7:39 pm

כשמחלקים ל 2, לאיזו תבנית מתאים? אפשרי מרובעת 33×26?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:44 am

נשמע לי גדול מדי אבל תנסי באחת כזו ועוד אינגליש ליד

כרמית יוני 22, 2021 at 11:11 pm

הי אפשר להקפיא אותה ולהוציא יום לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:38 pm

אפשר עדיך ללא הציפוי ואז להוסיף אחרי הפשרה

Reply
ורד ספטמבר 10, 2023 at 5:14 pm

עוגה מושלמת. הכנתי כבר פעמיים ויצאה מעולה

קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:04 pm

שמחה לשמוע תודה ורד

שני יוני 24, 2021 at 5:01 pm

אפשר במקום מים לשים חלב?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2021 at 11:10 pm

כן

טל רונס אוקטובר 28, 2021 at 12:36 pm

היי קרן, הכנתי כמה פעמים והיא מושלמת. הייתי רוצה לעשות אותה ב-2 קומות עגולות, האם הכמויות ישתנו ואם לא באיזה גודל תבניות עגולות להשתמש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2021 at 7:06 am

הכמות יכולה להפיק לשתי עוגות בקוטר 24
לא מאוד גבוהות אבל ממילא יש קרם באמצע

Reply
בתאל ינואר 19, 2023 at 1:46 pm

ואם יש לי תבנית קוטר 28 שאני רוצה לשים את הבלילה בה ולחלק ל2? יעבוד?

קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:32 pm

לא בטוחה שהבלילה תמלא שתי תבניות גדולות ככ

הילה אפריל 1, 2023 at 10:22 pm

האם יש חשיבות לקמח רגיל + אבקת אפיה או שאפשר להחליף הקמח תופח?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2023 at 9:58 am

להחליף בקלות

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:51 pm

פשוט לחלק הכל בשניים

Reply
טל ספטמבר 1, 2021 at 10:56 pm

זה לא כל כך פשוט.. חלק מהרכיבים בגרמים וחלק בשברים..
אפשר מתכון מסודר עם כמויות מדויקות לעוגה קטנה יותר בבקשה?

Reply
תומר נהמי יולי 26, 2022 at 1:11 pm

היי קרן יש לי בבית ביצים בגודל M האם אני צריכה להשים עדיין 8 ביצים או יותר ?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2022 at 1:19 pm

8 יספיקו

Reply
תומר יולי 26, 2022 at 1:23 pm

תודה רבה על תשובתך המהירה והאם להשים את התנור במצב טורבו או רגיל?

קרן אגם יולי 27, 2022 at 8:18 am

חום עליון תחתון

חני יוני 21, 2023 at 5:18 pm

אפשר לאפות את הבלילה גם בקאפקייקס? אם כן, לכמה קאפקייקס זה יספיק?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2023 at 9:00 pm

לפחות 20

Reply
ג'נה ריץ ספטמבר 26, 2021 at 10:21 pm

כמה עוגה כזאת עולה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:52 am

אני לא מוכרת

Reply
hofit hadar מרץ 8, 2022 at 2:59 pm

האם מתאים גם לקאפקייקס?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2022 at 11:24 pm

בוודאי שכן
זמן האפייה מתקצר

Reply
מעין ברדה אפריל 17, 2023 at 10:41 pm

האם יש אפשרות להכין ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2023 at 9:42 am

אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן כן

Reply
שירה מאי 4, 2023 at 9:01 pm

היי קרן, לציפוי אפשר להשתמש רק בשוקולד חלב ולא מריר?

קרן אגם מאי 6, 2023 at 7:48 am

כן, זה ייתא שונה הציפוי אבל בהחלט אפשרי

שיר אוקטובר 31, 2023 at 8:55 pm

גם בקמח שקדים?

רויטל יוני 22, 2021 at 5:05 pm

כמה מעלות בתנור?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:49 pm

180 מיד אוסיף

Reply
שרה פברואר 17, 2023 at 11:28 am

היי קרן.

בציפוי אני רוצה לעשות ציפוי פרווה אך אין לי שמנת צמחית. מה ניתן להחליף במקום וכן במקום השוקולד החלב?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:04 pm

שוקולד מריר עם קצת שמן

Reply
גולן יוני 22, 2021 at 5:14 pm

ואם רוצים את אותה עוגה בגרסא קטנה?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:49 pm

מחלקים לשניים

Reply
רוני יוני 22, 2021 at 9:46 pm

תודה קרן!
היא יכולה להתאים לעוגת שכבות? עם גנאש שוקולד בין השכבות?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:39 pm

כן בטח

Reply
אבי ינואר 22, 2022 at 7:15 pm

היי קרן, אפיתי את העוגה פעמיים( ראשונה על טורבו ושניה למעלה למטה) ובשתי הפעמים העוגה עלתה לי רק באמצע והשוליים היו נמוכים ודחוסים. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?

דנה דצמבר 9, 2021 at 2:24 pm

היי קרן, שמתי לב שעל הקקאו שקניתי כתוב שהוא ״אבקת קקאו דל שומן״. זה בסדר להשתמש בזה כאן?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 6:22 pm

כן

Reply
אסנת יוני 28, 2021 at 12:17 am

היי
האם להשתמש במטרפה או במיקסר (לפחות בחלק של הביצים והסוכר)?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 2:00 pm

מה שיותר נח לך

Reply
תומר נהמי יולי 26, 2022 at 10:59 am

היי קרן במה אפשר להחליף את השוקולית?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2022 at 1:23 pm

קקאו ועוד קצת סוכר

Reply
עינת גול יוני 28, 2021 at 6:21 pm

היי האם אפשר קמח תופח במקום רגיל?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:55 pm

אפשר קמח תופח ולוותר על אבקת אפייה

Reply
עדי אוגוסט 11, 2021 at 9:31 pm

הבלילה יוצאת קצת מיימית. הייתכן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 12:34 pm

כן זה בסדר לגמרי

Reply
ענת יוני 22, 2021 at 9:52 pm

ראשית תודה רבה על המתכון .
אשמח לדעת את הכמות של אבקת שוקולית בגרמים או באיזה כוס להשתמש .
תודה מראש

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:39 pm

כוס מידה אוניברסלית

Reply
הילה אוגוסט 2, 2023 at 6:10 pm

היוש!!!
הכנתי לפי המתכון )כך נדמה לי לפחות( והיא צנחה לי כל פרוסה היא בערך 2.5 ס"מ! מה עשיתי לא נכון???

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2023 at 8:16 pm

אם לא הורדת בסוכר אולי התבנית גדולה מדי או שלא אפית מספיק זמן , אבל אם הורדת בסוכר אז זו התשובה לשאלתך

Reply
אביב אוגוסט 17, 2021 at 10:10 pm

השתמשתי בקמח תופח, העוגה לא תפחה בכלל. נשארה באותו הגובה רק אפויה. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:00 am

שהקמח אינו בתוקף

Reply
אביב אוגוסט 18, 2021 at 2:44 pm

הקמח בתוקף, יכולה להיות סיבה אחרת?

Reply
דנה יוני 22, 2021 at 11:54 pm

אפשר כמויות לתבנית 20 או אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:38 pm

יש בבלו גלחפש עוגת שוקולד פשוטה או עוגת שוקולד נוטלה

Reply
שני שחר יוני 23, 2021 at 12:40 am

היי, שיקולית זה חלבי.. יש בכל זאת דרך לאפות את העוגה בגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:37 pm

להשתמש רק בקקאו במקום השוקולית, ולהוסיף מעט סוכר

Reply
יערית ינואר 16, 2023 at 1:09 pm

היי קרן, מהי הדרך הכי יעילה להוציא עוגה בגודל כזה מהתבנית ? ע"מ לקשט בצדדים ?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2023 at 5:15 pm

להניח נייר אפייה גדול בתחתית שיציץ מהצדדים וככה אפשר יהיה להרים אותה בשלמותה

Reply
ליאת יולי 4, 2021 at 8:52 pm

הי קרן, אפשר להחליף את השוקולית ואם כן, במה וכמה ? תודה ,ליאת .

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 2:57 pm

אפשר בקקאו ולהוסיף עוד 3-4 כפות סוכר לבלילה

Reply
טל יוני 23, 2021 at 6:47 am

אפשר להחליף את הנס בכמה קוביות שוקולד מריר או קקאו ? ואם כן באיזו כמות?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:37 pm

יש קקאו בעוגה, אין צורך להוסיף משהו אחר

Reply
מאיה יוני 23, 2021 at 6:20 pm

היי קרן, נראה מעולה!
אפשר להכין יום קודם? במקרה כזה מתי להוסיף את הציפוי?
ומתי כדאי לפזר את הסוכריות? הצבע לא נמס מהציפוי אם יהיו סוכריות במשך כמה שעות על העוגה?
תודה רבה!

Reply
מיכל יוני 23, 2021 at 7:29 pm

הי קרן
180 מעלות. באיזו תכנית (למעלה למטה או טורבו או גם וגם?) תודה

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 11:42 pm

עליון תחתון

Reply
נעמה יוני 27, 2021 at 10:43 am

היי קרן,
באיזו תבנית מרובעת או עגולה אפשר להשתמש לחצי מהכמות?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:04 pm

עגולה 24 סמ

Reply
אתי ינואר 13, 2024 at 10:31 am

עשיתי את העוגה בתבניות קאפקייק קטנות יצאו לי 40 יח' עוגה מעולה וטעימה מאוד!!!!

Reply
אסנת יוני 29, 2021 at 3:51 pm

האם זה ישפיע על הגובה של העוגה?
עדיף מיקסר לעוגה גבוהה יותר?

Reply
שלי יולי 18, 2021 at 1:59 pm

היי מתה על המתכונים שלך!
אני רוצה להפחית מכמות הסוכר
כמה סוכר אני צריכה לשים במינימום כדי שעדיין ייצא טעים?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:37 pm

כל הפחתה של הסוכר תפגום במרקם העוגה
אם זה מאוד משמעותי לך אז 1/4 כוס גג

Reply
הילה ספטמבר 11, 2021 at 6:38 pm

האם מתאימה לעשות מזה עוגה דו קומתית קוטר 21 עם זיקוק קרם חמאה ליומולדת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2021 at 7:17 am

אפשק

Reply
יעל ספטמבר 12, 2021 at 1:12 pm

נראה לי כדאי להוריד מכמות הקקאו…
העוגה יצאה כבדה וקצת מרירה…
אנא קחי בחשבון..אולי כדאי לשנות את המתכון…

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 6:41 am

אני לא מעלה מתכון לאתר בלי להיות בטוחה שהוא מושלם
כמראה ש קקאו שהשתמשת בו באיכות לא טובה והיה מאוד מריר ומכאן הטעם, המתכון מושלם כפי שהוא

Reply
רון דצמבר 9, 2021 at 2:12 pm

היי,
תודה על המתכון. במידה ואני רוצה להשתמש רק בקקאו לשים 3/4 כוס קראו בלבד או שתי כוסות?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 9:49 pm

קקאו מאוד מייבש לא תוכלי להגדיל את הכמות מעבר למה שכתוב
זה יגרום לעוגה לצאת דחוסה מאוד

Reply
רון דצמבר 9, 2021 at 10:07 pm

אז כמה קקאו לשים ?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 10:53 pm

את הכמות שכתובה במתכון

סיון יוני 14, 2023 at 5:15 pm

העוגה מוכנה ומריחה מעולה! השאלה שלי היא לגבי הציפוי והקישוטים. אם יום ההולדת מחר בבוקר, עדיף לשים ציפוי ולקשט עכשיו? או בבוקר? תודה רבה מראש!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2023 at 6:40 am

בבוקר

Reply
אנה גוזמן ספטמבר 16, 2021 at 8:25 pm

מתכון ממש לא טוב! כמות האבקת אפיה קטנה. העוגה יצאה דחוסה ולא טובה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:07 pm

לא תמיד העוגה אשמה
ייתכן והורדת בסוכר, או שאבקת האפייה שלך אינה בתוקף
אולי ערבבת יותר מדי את הבלילה אחרי הוספת היבשים
ואולי אפית תבנית לא מתאימה
העוגה נוסתה יותר מפעם אחת והכמויות ממש מדוייקות

Reply
שרון אפריל 24, 2022 at 4:15 pm

היי קרן 🙂
מכינה את העוגה לגן הילדים של בתי, מעדיפה לעשות זאת ללא הנס קפה.. האם יפגום במרקם העוגה ? או שזה רק לטעם ?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:35 am

אין בעיה ללא נס קפה שימי מים במקום

Reply
דורון ספטמבר 30, 2021 at 10:35 am

בוקר טוב
היכן קונים כזאת עוגה??

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:53 pm

אני לא יודעת

Reply
אלונה מאי 1, 2022 at 4:16 pm

היי
האם במקום השמנת מתוקה בעוגה אני יכולה להחליף לשמנת צמחית?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 8:46 am

בטח

Reply
samo אוקטובר 27, 2021 at 10:42 pm

האם מתכון עוגה זו מתאימה גם לשכבות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:20 am

כן

Reply
קטי פברואר 25, 2024 at 8:27 am

הכנתי את העוגה והיא מעולה. יודעת אם אפשרי להכין ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:06 pm

אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן

Reply
שמעון נובמבר 1, 2021 at 12:22 am

רק לידע כללי עם הכנתי עוגת שוקולד וציפיתי אותה בגאנש ולאחר מכן שמתי במקרר להתייצבות האם אפשר לצפות שוב בקצפת ולעבור עם קלף כאיו היה הגאנש בסיס לעוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2021 at 5:58 am

בתקוה שגנאש לא יימס במהלך התהליך אז כן

Reply
Dikla נובמבר 8, 2021 at 11:32 am

יש לי מתכון קבוע שהולך איתי שנים לעוגת שוקולד, רציתי לגוון וניסיתי את שלך וחייבת להגיד שהוא ממש מעולה
תודה !

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 9:07 am

יששששש, תודה

Reply
בתאל שכבר לא מפחדת מאפייה יולי 26, 2022 at 11:15 am

היי קרן
שאלה לי את העוגה חתכת לריבועים לפני ששמת את הציפוי או ששמת את הציפוי ואז חתכת לריבועים? כמה זה משנה ? וגם בא לי לפרק מגש לבד תודה על המתכון♡

Reply
קרן אגם יולי 27, 2022 at 8:18 am

קודם ציפוי ומצננת ואז ריבועים

Reply
Moran נובמבר 22, 2021 at 10:06 pm

אני לא כלכך טובה באפיה אנסה את המתכון ליום הולדת של הבן שלי,תודה על המתכון אפשר להחליף לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:43 am

אם אין לך נסיון באפייה אני ממליצה להישאר עם קמח לבן

Reply
קורל נובמבר 23, 2021 at 9:31 am

היי האם ניתן להחליף את השמנת החלבית בעוגה בשמנת צמחית באותה הכמות?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:42 am

לגמרי אפשרי

Reply
shelly נובמבר 24, 2022 at 11:14 am

היי,
האם ניתן לשים 5 ביצים בגודל L במקום 8? והאן זה ישנה משהו העוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:51 pm

לא אפשרי

Reply
אלמוג אוקטובר 24, 2023 at 8:56 am

היי
יש לי רק ביצים xl כמה לשים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:14 pm

להוריד אחת

Reply
אופיר נובמבר 23, 2021 at 12:12 pm

היי קרן! מתה על האתר שלך.. האם אפשר להמיר את הקמח לקמח תופח ללא גלוטן? האם יצא אותו הדבר??

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:41 am

הי תודה, אמור לעבוד טוב

Reply
רז בן נון נובמבר 23, 2021 at 3:54 pm

עוגה טעימה, מתכון סופר מוצלח. תודה!

Reply
אנה שניידר נובמבר 24, 2021 at 5:45 pm

היי, האם אפשר להניח על הציפוי תמונות מבצק אכיל? או שעדיף בלי הציפוי?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 8:17 am

אפשר מעל הציפוי זה ידביק אותו יותר טוב אפיל ו

Reply
מעיין דצמבר 3, 2021 at 9:02 am

הי קרן , הכנתי את העוגה …יצאה מאוד דחוסה …לא אוורירית …היכן יכול להיות שטעיתי …לא ערבבתי הרבה …יכול להיות שכמות הקמח גדולה ?? אולי אפיתי יותר מידי?
בתודה מראש

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2021 at 1:22 pm

או שאפית יותר מדי ואולי התבנית קטנה מדי.

Reply
עדנה יולי 29, 2022 at 6:34 pm

היי,מבקשת להפוך את העוגה לללא גלוטן,האם יש יחס המרה של 1:1 או שהיחס שונה?
יש לך המלצה באיזה קמח להשתמש?

Reply
אדוה דצמבר 6, 2021 at 8:32 pm

היי, יש מצב שיש טעות במתכון? כתוב בקמח 3 ו-3/4 כוסות קמח אבל כתוב 524 גרם שזה כוס וקצת. אני בדיוק באמצע אפייה וממש מבולבלת

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2021 at 10:36 pm

כוס קמח שוקולד 140 גרם לא ברור לי איך הגעת לחישוב הזה

Reply
אדוה דצמבר 7, 2021 at 12:14 pm

צודקת טעות שלי הסתכלתי על מ״ל. הכנתי את העוגה לפי המתכון ויצא מהמם!! ממש תודה על מתכון מושלם

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2021 at 12:29 pm

תודה!!

Reply
שולי ינואר 23, 2023 at 12:19 pm

קרן, שימי לב למתכון יקירה. רשום 3+3/4 קמח.מה בעצם נכון?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 4:26 pm

שלוש כוסות +שלושת רבעי כוס נוספת בדיוק כפי שכתוב, לנוחותך מצורף גם משקל הקמח

Reply
לירוז דצמבר 18, 2021 at 2:55 pm

היי
אפזר להכין ולהקפיא את העוגה שבוע מראש?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2021 at 3:38 pm

בלי הציפוי אפשר

Reply
לירוז דצמבר 21, 2021 at 1:46 pm

במה אפשר להחליף את הקצפת?

Reply
שני דצמבר 23, 2021 at 8:02 am

קרן היקרה..
לכבוד יום הולדת, ללא גלוטן, מה ניתן לעשות עם הקמח כאן?

Reply
קרן אגם דצמבר 23, 2021 at 8:28 am

קמח ללא גלוטן !

Reply
טל לוי ינואר 20, 2022 at 1:20 pm

יצא מושלם! פעם הבאה אני אנסה בתבנית עגולה מקווה שזה יצליח. אם אני רוצה לאפות בתבנית 26 עוגה גבוהה להשאיר אותם כמויות או שזה חסר פרופורציה? תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2022 at 8:54 pm

אפשר למלא תבנית 26

Reply
אבי ינואר 22, 2022 at 7:24 pm

היי קרן, אפיתי את העוגה פעמיים( ראשונה על טורבו ושניה למעלה למטה) ובשתי הפעמים העוגה עלתה לי רק באמצע והשוליים היו נמוכים ודחוסים. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2022 at 9:16 am

אולי חום התנור שלך לא מדוייק, ונסה להחליף תבנית

Reply
נועה אפריל 19, 2022 at 4:59 pm

היי זו עודה שאפשר לפתוח באמצע בשביל למלא אותה בקרם?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 8:50 am

כן, לגמרי תהיה נוחה לזה

Reply
Mirit מאי 6, 2022 at 7:03 am

היי. הכנתי ויצאה מעולה. כמה זמן מראש להוציא מנמקפיא כדי להסוף את הציפוי?
צודה

Reply
קרן אגם מאי 6, 2022 at 11:32 am

לפחות שעתיים

Reply
Mirit מאי 9, 2022 at 8:21 am

בציפוי לא התאחד השוקולד לא מומס בשלמותו . חממתי עוד קצת אבל זה לא קרה
מה עושים

Reply
אני מאי 15, 2022 at 12:13 pm

היי קרן,
האם יש צורך להפריד ביצים?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 12:27 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
אוראל יולי 3, 2022 at 12:22 am

האם המתכון לפי כוס של 250 מל?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2022 at 6:27 am

כוס מידה אוניברסלית

Reply
אוסנת דצמבר 23, 2023 at 4:46 pm

היי קרן נראה אש. בבקשה תפרסמי מתכון בגרסה קטנה יותר אינגליש קייק

Reply
שימרית יולי 3, 2022 at 8:59 am

עוגה מושלמת, הכנתי כבר פעמיים, ובאמת שמתכון מעולה. העוגה טעימה ויציבה- ככה שאפשר גם לשנע אותה בלי בעיה. תודה רבה על מתכון מצויין!!

Reply
קרן אגם יולי 3, 2022 at 10:25 am

תודה על הפידבק שימרית

Reply
גלית ספטמבר 16, 2022 at 9:53 pm

איזו עוגה מושלמת. הכנתי ליום ההולדת של הבת שלי בכיתה, ולא נשאר פירור. המרקם יצא אוורירי, העוגה תפחה יפה, ובשילוב עם הקרם, יצאה פשוט עוגה אליפות, למבוגרים ולילדים.

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:20 am

איזה משמחת תודה מזל טוב

Reply
שולי ינואר 23, 2023 at 12:21 pm

היי גלית, אשמח לעזרתך במתכון. כמה קמח שמת? ולא מפרידים ביצים נכון?

Reply
Reut ספטמבר 21, 2022 at 7:04 pm

עוגה מעולה!!
הכנתי אותה לכל יום הולדת אפשרית בשנה האחרונה חחחח

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:22 am

שמחה לשמוע

Reply
נוי ספטמבר 28, 2022 at 2:23 pm

הי קרן
אין לי שוקולית
כמה קקאו וסוכר להוסיף?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 4:31 pm

עוד 1/2 כוס קקאו ו 1/4 כוס סוכר

Reply
קרן אוקטובר 6, 2022 at 5:37 pm

האם אפשר להשתמש הקמח ללא גלוטן כי יש לי ילד צליאקי ואם כן כמה קמח צריך ליום הולדת בכיתה ל30 ילדים בתבנית אינגליש קייק מלבנית בינונית ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 6:00 pm

אני מניחה שאפשר כי אין בעיה עם קמח ללא גלוטן בהמרה של 1:1

Reply
סיון ברק אוקטובר 29, 2022 at 10:12 pm

היי הכנתי את העוגה עפ המתכון היא נאפתה טוב ובסיום האפייה קיבלה סדק עמוק מאוד לכל אורכה..
לא פגע בטעם ובסה״כ חתכתי מראש לריבועים..
אבל מה בכל זאת יכולה להיות הסיבה לכך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 7:49 am

מאוד תלוי בתבנית ובתנור וכו…, לנסות להוריד מעט טמפרטורת אפייה ל 170 להבא

Reply
הילה אוקטובר 30, 2022 at 6:01 am

הי קרן! הכנתי את העוגה למסיבה וגרםתי מחמאות עכשיו אני צריכה להכין עוגה ללא גלוטן – האם המתכון מתאים עם ההתאמות של ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 7:45 am

את יכולה בקלות להמיר לקמח ללא גלוטן

Reply
שרון אוקטובר 31, 2022 at 5:29 pm

הי קרן,
הכנתי את העוגה והיא מווווש!
חושבת שתתאים כבסיס לעוגה מעוצבת? תוהה אם יצא טוב בתבנית עגולות קוטר 18ֶֶ והיא תתפוס גובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2022 at 7:14 pm

בטח שאפשר

Reply
רחל דצמבר 1, 2022 at 9:50 am

היי, רוצה להכין לנכדתי לגן, יש ילד אלרגי לחלב,
1. האם ניתן להמיר את השמנת החלבית לצמחית בתוך העוגה או עדיף רק במיץ/ מים?
2. לציפוי – לא יהיה מריר מידי אם אכין רק משוקולד מריר פרווה?
תודה להתייחסותך

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2022 at 2:36 pm

אפשר שמנת צמחית

Reply
מור פברואר 16, 2023 at 9:12 am

היי,
אני רוצה להכין את העוגה בגודל תבנית 26 – מרובעת, להשאיר באותן כמויות במתכון?

Reply
גילה פברואר 16, 2023 at 9:23 pm

הי קרן האם העוגה תספיק ל2 תבניות של 22?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:04 pm

כן

Reply
שרה פברואר 17, 2023 at 11:31 am

היי קרן.

האם ניתן להכין היום (שישי) ליום ראשון?
איפה לאחסן את העוגה והעם לשים ציפוי?
אני רוצה לקשט ביום א את העוגה לגן.
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:10 pm

אפשר להכין מראש אין בעיה

Reply
שירן מאי 11, 2023 at 2:31 pm

העוגה מושלמת. לעשות בול לפי ההנחיות והיא יוצאת מושלמת.
עדיף להשאיר בחוץ ולא במקרר
וכשמחלקים ב2 לדעתי זמן האפייה כן צריך להיות שונה.
עשיתי לבת שלי והעוגה יצאה ממש טובה
תודה על מתכון מעולה

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:38 am

תודהההה

Reply
נעמי מרץ 8, 2023 at 1:04 am

תודה על המתכון המעולה!
הכנתי אותה מספר פעמים בהצלחה ורוצה להמיר את המתכון לעוגת וניל/ קרמל מלוח…
מה את ממליצה? 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2023 at 5:19 pm

לא ככ הבנתי, את מבקשת מתכון לעוגה אחרת ?

Reply
נעמי מרץ 12, 2023 at 2:54 pm

::):)
ממש לא…רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקקאו באבקת פודינג וניל.

Reply
בילי מרץ 21, 2023 at 1:30 pm

האם הכמות מתאימה ל 2 עוגות עגולות בקוטר 26 אינץ?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:48 pm

אחת 26 ואחת 24

Reply
טל יוני 17, 2023 at 8:05 pm

היי תודה רבה על המתכון!
אם אני מכינה יום לפני בלי ציפוי עדיף לשמור במקרר או על השיש?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2023 at 2:23 pm

על השיש

Reply
שירן מאי 10, 2023 at 2:11 pm

האם אפשרי שמן חמניות?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:40 am

כן

Reply
רויטל מאי 29, 2023 at 2:40 pm

היי קרן
איפה כדאי למקם את העוגה בתנור….אמצע או בחלק התחתון יותר? והם לשמן תבנית חד פעמי או לא?…..כל פעם יוצאת לי עוגה עם סדקים , לכן שואלת .

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:58 am

למקם באמצע
ואת התבנית תמיד לשמן

Reply
חיה יוני 8, 2023 at 6:45 pm

העוגה לא התפתחה בתנור ועשיתי שלב ושלב מדוייק כמו שכתוב במתכון
למה זה קורה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:12 pm

אוי אבקת אפייה לא תקינה, אולי הורדת בסוכר , אולי התנור?

Reply
קטי יוני 19, 2023 at 11:14 am

איזו תוכנית אפיה בתנור את משתמשת? (טורבו, חימום למעלה למטה) תמיד יוצא לי העוגות מהסוג הזה נורא רטובות בפנים כאילו לא מוכנות

Reply
קרן אגם יוני 19, 2023 at 2:22 pm

חום עליון תחתון

Reply
Reut ינואר 31, 2024 at 10:21 am

היי האם אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות חד"פ מלבניות 32×25?

Reply
דיקלה יוני 23, 2023 at 12:34 am

קרן הצילו ! הכנתי למסיבת סיום בגן (אין לי אפשרות לטעום חחחח) התבלבלתי ושמתי כוס ושליש קקאו ו 3/4 שוקולית – כמה זה קריטי לעוגה ??
אה ואת אלופה !

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:58 am

מקוה שיצא טעים הגבתי מאוחר

Reply
דיקלה סלומון יולי 2, 2023 at 8:16 pm

יצא אחלה כלומר טוב אבל טיפה מריר .. אבל כבר עשיתי אותה לפני המתכון מיליון פעם והגרסה שלך עדיפה לגמרי על מה שיצא

Reply
חגית ספטמבר 22, 2023 at 3:17 pm

המתכון מעולה. עבד מצוין גם בתבנית תנור שהיא טיפה יותר גדולה. החלפתי שוקולית בקקאו והוספתי רבע כוס סוכר.
טיפ של אלופים: חתכתי את העוגה לפני שציפיתי. החזרתי לתבנית, ציפיתי בציפוי וקישטתי. ככה הרבה יותר קל ומסודר להגיש מהר.
תודה קרן!

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:34 pm

אחלה טיפ חגית תודה

Reply
מור אוקטובר 5, 2023 at 12:21 am

היוש! נראה מתכון מהמם
רציתי לשאול, אם אני מתכננת לסיים את העוגה עם שכבת קצפת לצורך עיצוב העוגה עם קישוטים מסויימים לבת השנתיים שלי, ממליצה להכין את המתכון בדיוק כמו שרשמת, כולל הגנאש, ומעליו להוסיף שכבת שמנת מתוקה מוקצפת?

Reply
שירן אוקטובר 29, 2023 at 12:37 am

תודה רבה רבה רבה!!!!!!!!! יצא מעולה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2023 at 7:21 am

תודה שירן

Reply
מירי נובמבר 7, 2023 at 2:53 pm

היי קרן
אני רוצה להשתמש בשמנת חמוצה 15% במקום השמנת להקצפה האם זה בסדר? ואם כן כמה לשים במקום ?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:41 pm

כן באותה הכמות

Reply
מירי נובמבר 7, 2023 at 8:32 pm

היי האם ניתן להחליף שמנת להקפצה בשמנת חמוצה 15%?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:40 pm

כן

Reply
שירן דצמבר 5, 2023 at 8:29 am

הייי העוגה פשוט חלומית, אני רוצה להכין עוד אחת עאבל ללא ביצים כיוון שיש אלרגיה.. יש דרך להכין אותה ללא ביצים?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:14 pm

זו כמות מאוד גדולה של ביצים כדי למצוא להם תחליף בעוגה אני לא בטוחה שאני יודעת להגיד איך תצא בלי ביצים בכלל. ממליצה לחפש מתכון שלי בגוגו עוגת שוקולד טבעונית קרן אגם מאקו יש שם אחלה עוגה טבעונית

Reply
נוריה דצמבר 8, 2023 at 9:20 pm

ניסיתי ויצא מעולה! תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2023 at 7:51 am

תודה נוריה

Reply
Saeda דצמבר 25, 2023 at 8:22 am

עוגה מעולה!
לקחתי את הסיכון והכנתי אותה ליום הולדת של הבת במשפחתון, מבלי לנסות אותה לפני, ויצאה מושלמת והטעם מושלם.
תודה על המתכון, אני שומרת אותו לעצמי.

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:08 pm

תודה ומזל טוב

Reply
ורד מרץ 28, 2024 at 8:09 am

היי. אני מכינה את העוגה שלך ויוצאת תמיד טובה ורכה. היום אני רוצה להכין אותה בתבנית קטנה יותר (גודל של A4)

האם לחלק ל2?
ביצים 4, כוס סוכר. וכו?
תודה.

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2024 at 3:50 pm

יש מתכונים לעוגות שוקולד קטנות יותר באתר, עדיף לך מאשר הלהתחיל להתעסק בשינוי כמויות

Reply
דנה דצמבר 28, 2023 at 7:53 am

עוגה מושלמת
הגננות לא הפסיקו לדבר עליה 🙂
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2023 at 1:40 pm

שמחה לשמוע דנה תודה

Reply
Reut ינואר 31, 2024 at 10:23 am

היי, האם אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות מלבניות חד"פ 32×25?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2024 at 2:19 pm

כן בטח

Reply
עדימאיה ינואר 19, 2024 at 3:43 pm

עוגה מעולה!
הכנתי פעמיים
כשניפיתי את הקקאו לא היו גושים.
ממליצה לעשות את זה.

Reply
אלינור פברואר 6, 2024 at 2:51 pm

היי ❤️❤️
אם אני רוצה להכין קאפקייקס? כמה זמן אפייה צריך?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:04 pm

לבדוק אחרי 15-20 דקות

Reply
גנא פברואר 25, 2024 at 9:10 am

בוקר טוב
כמה זמן אני צריכה לטרוף ידנית את הביצים?

Reply
גנא פברואר 25, 2024 at 9:10 am

בוקר טוב
כמה זמן אני צריכה לטרוף ידנית את הביצים?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:06 pm

דקה שתיים

Reply
גנא פברואר 25, 2024 at 9:13 am

בוקר טוב
אני תמיד מכינה את המתכון אבל העוגה לא עולה לי מה יכול להיות הסיבה
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:06 pm

אולי את מורידה בכמות הסוכר?

Reply
ליול מרץ 19, 2024 at 12:04 am

היי קרן בטעות שמתי את השוקולית השלב של הסוכר עם הביצים
האם הגיוני שזה גרם שהעוגה תצנח ? יצאה עכשיו מהתנור. לא הורדתי בכמות הסוכר ואפילו בתבנית של עוגת גן 25/35

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:59 pm

לא חושבת שזו הבעיה

Reply
הילה מרץ 19, 2024 at 10:38 pm

היי קרן, תודה על המתכון. עם ציפוי- איפה כדי לשמור את העוגה?
על השיש או במקרר?
מחר רוצה להוסיף אליה דף סוכר.

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2024 at 12:47 pm

אין צורך להכניס למקרר

Reply

Leave a Comment