img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שוקולד

עוגת שוקולד צרפתית

יוני 20, 2014 | 36 תגובות

img

34 תגובות גולשים

User Avatar
שני
starstarstarstarstar
פברואר 20, 2017 בשעה 10:19

היי קרן, הכנתי אותה היא יצאה ממש טעימה אבל הכמות הספיקה לתבנית בקוטר 20 ויצאה נמוכה, לדכתי קצף החלבונים נשבר, האמת שלא הבנתי איך אני אמורה לקפל טת תערובת השוקולד עם החלבונים התערובת הייתה סמיכה ברמות ממש משחתית ניסיתי להעבער קצת מהחלבונים לשוקולד ולבצע השוואת מרקמים ועדיין זה לא עבד, מה שכן חשבתי לפעם הבאה אולי לדלל עם עוד קצת מים...אשמח אם את יודעת אולי מה קרה ואם יש לך טיפים להבא...תודה:))

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 20, 2017 at 2:14 pm

הי שני, כדי להקציף חלבונים לקצף אחיד יש להקפיד להוסיף מלח או סוכר(במתכון זה ספיציפית זה מלח), מתחילים במהירות בינונית וכאשר מתחיל להיווצר קצף מגבירים את מהירות המיקסר בהדרגה עד למקסימום. אבל.. מספיק שנכנסה לקערת החלבונים טיפה קטנה של חלמון או מים הקצף לא יעלה ויישבר. זה מה שלדעתי קרה.

השב
User Avatar
יעל
ינואר 21, 2022 at 9:59 am

הכנתי את העוגה כמות הסוכר ביחס לחלמונים גדולה מידי לכן נוצר משחה ולא קצף . מניסיון שלי בתחום אני ממליצה לחלק את הסוכר לשניים בין החלבונים לחלמונים בהקצפה . וכן הכמות לא מספיקה לתבנית 24 .

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
פברואר 21, 2017 בשעה 01:11

לא הסברתי את עצמי נכון, קצף החלבונים יצא מצויין, אבל צריך לקפל את החלבונים לשוקולד ותערובת השוקולד יצאה מאוד מאוד סמיכה, ממש בלתי אפשרי לקיפול אז כמו שכתבתי ניסיתי לבצע השוואת מרקמים עם החלבונים אבל היא לא הייתה דלילה מספיק לקיפול אז פשוט קיפלתי איך שהצלחתי והבלילה הספיקה לתבנית בקוטר 20 ויצאה נמוכה...בלילת השוקולד אכן ככ סמיכה? חשוב לציין שעבדתי עם משקל כך שלא יכול להיות שלא דייקתי בכמויות...

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 21, 2017 at 11:40 am

מוזר שתערובת השוקולד יצאה סמיכה חיממת את השמנת המתוקה והשוקולד יחד בסיר או במיקרוגל ?

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
פברואר 21, 2017 בשעה 17:06

אני מניחה שאת מתכוונת לחמאה, חיממתי במיקרוגל:)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2017 at 8:18 pm

יחד עם השוקולד או שהוספת אותו אחרי ?

השב
User Avatar
רינת
starstarstarstarstar
ספטמבר 26, 2017 בשעה 17:18

זו הפכה להיות עוגת הבית שלי. והיא קוצרת מחמאות. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2017 at 5:48 pm

את השניה שאומרת לי את זה היום, כנראה שאני צריכה להכין אותה שוב בקרוב:-) תודה רינת, שנה מתוקה.

השב
User Avatar
מורי
נובמבר 21, 2022 at 1:24 pm

עוגה מפנקת ❤ ומתכון בול.

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2022 at 2:20 pm

תודה מורי

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2018 בשעה 20:02

הי קרן העוגה נראית נהדרת! יש לך רעיון איך להכין אותה בגרסה נטולת גלוטן בלי לקלקל את המרקם?

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 23, 2018 בשעה 10:18

בעוגה נראית פשוט נהדרת! את חושבת שיש איך להכין אותה בגרסה נטולת גלוטן?

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2019 בשעה 11:49

את הציפוי מוסיפים כשהעוגה חמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 11, 2019 at 2:19 pm

כן, תמיד ציפוי חם על עוגה חמה

השב
User Avatar
מלי
יולי 8, 2019 at 10:05 pm

היי קרן ניתן לאפות באינגליש קייק או ב 26? אשמח לדעת אם יש צורך להוסיף בכמויות.. תודה

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2019 בשעה 10:07

עוגה פשוט נפלאה , טעם משובח

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2019 at 10:46 am

תודה אפרת יקרה

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
פברואר 10, 2020 בשעה 17:26

היי, אני קונדיטורית וזאת אחת העוגות שוקולד הכי אהובות עלי :) באתי להגיב בדיוק את מה שכתבה מעלי שני לפני כמה שנים ולספק הסבר למה זה קרה לי ספציפית הפעם + הצעה איך לפתור את זה ואולי שינוי סדרי עבודה. לרוב אני מכינה את העוגה הזאת בתקופת האביב והקיץ, היום הכנתי אותה ביום קר (אצלנו בערך 15 מעלות בתוך הבית, וזה לא מגיע לטמפרטורות כאלה אפילו בבית ממוזג להקפיא בקיץ...) וראיתי שגם שני הגיבה בפברואר. מה שקורה זה שבגלל הקור תערובת השוקולד והיבשים מתקשה מאוד מהר, כלומר אפילו תוך 5 דק' היה קשה כבר לערבב אותה. גם אם שאר התהליכים בוצעו כהלכה (הקצפת החלמונים והקצפת החלבונים) לתערובת כל כך גושית יהיה קשה לקפל את קצף החלבונים בסוף... הצעה ראשונה (זה איך שאני פתרתי את העניין): עשיתי השוואת מרקמים עם שליש מכמות החלבונים תוך כדי טריפה חזקה ונמרצת כדי "לפתוח" אותם, משם היה *יחסית* קל לקפל בעדינות את השאר. הצעה שניה: לשים את התערובת לכמה שניות במיקרו (כן, אפילו שזה כבר עם קמח כל עוד זה לכמה שניות לשחרור יהיה בסדר) ולערבב מחדש. אבל כדי למנוע מזה לקרות גם בתקופות קרות יותר הייתי מציעה לשנות סדרי עבודה: 1) להפריד את הביצים, בינתיים הן יכולו "להפשיר" מעט מהמקרר 2) להמיס את השוקולד והחמאה ככתוב במתכון, להוסיף מים ולערבב 3) בזמן שהשוקולד מעט מצטנן, לטרוף את תערובת החלמונים כמצוין במתכון 4) לערבב תוך כדי טריפה לאיחוד את תערובת השוקולד המומס לתערובת החלמונים 5) להקציף את החלבונים ככתוב במתכון 6)ל נפות את תערובת "היבשים" לתערובת השוקולד-חלמונים ולקפל פנימה 7) לקפל את החלבונים שהוקצפו כמפורט במתכון. יש סיבה נוספת שכדאי לבצע את זה בשיטה הזאת (אף על פי שזה אכן מעט יותר מבאס לנפות קמח מאשר פשוט לערבב אותו לשוקולד): הקמח עובר פחות סבבי ערבוב, וכתוצאה מכך יש פחות סיכון לפתח רשת גלוטן לאלו שנוטים לחבב ערבובים ארוכים אפילו שמדובר בכמות יחסית קטנה. אפשר כך או כך, אבל הייתי ממליצה בימים קרים להמנע מלהשאיר את תערובת השוקולד ללא מעש יותר מאיזה 3 דק'. ושוב תודה על מתכון מצוין!

השב
User Avatar
רק נשמע ממורמר
אוקטובר 22, 2020 at 9:59 pm

היי קרן מעריץ את הבלוג שלך ויוצא לי לעשות ממנו לא מעט מתכונים. אך הפעם היה לי דיי מאכזב ״לעשות״ את המתכון הזה. גם אני סבלתי מהתופעה של תערובת השוקולד שהיתה מאוד מאוד סמיכה. עזבי שניה את הפרודוקטים שזרקתי :) אולי שווה להוסיף כמה הבהרות למתכון . ראיתי (לצערי מאוחר מידי) את הטיפים של הילה ומחר אנסה את מזלי שוב. דרך אגב ראיתי שהמתכון המקורי מופיע באותו סדר שאת כתבת/תרגמת אז קטונתי. אבל מניח שאפשר להתעלות על המקורי. ממשיך לעקוב :)

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:44 pm

אני לא יודעת למה תערובת השוקולד יצאה לך סמיכה, אולי חיממת את הושוקלד יותר מדי והוא נשרף? צר לי שזרקת מצרכים, אבל אם אתה עוקב אחרי הבלוג די הרבה סמוך עליי שזו עוגה ממש טובה ואין שום הבהרות מיוחדות במתכון. הכנתי אותה לא מעט פעמים. מבטיחה להכין שוב בקרוב ולבדוק את העניין

השב
User Avatar
דולית סעידיאן
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 09:09

היי אלופה שלי! 2 שאלות: 1. האם העוגה יוצאת פאדג'ית כזאת? הכוונה די רכה? 2. האם אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים, ואם כן מה היחס? תודה רבה!!! :)

השב
User Avatar
דולית
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 12:45

ובכל זאת, אפשר להמיר בקמח שקדים..? פשוט יש לי מלאאא וחבל שייזרק ... ובאיזה כוס משתמשים, אפשר כוס עם ידית.? תודהההה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 3:19 pm

את יכולה לנסות לא ניסיתי ולא בטוחה שהיא תחזיק רק שקדים אבל שווה נסיון

השב
User Avatar
Sapir
starstarstarstarstar
אוקטובר 12, 2020 בשעה 19:21

מה הכמויות לתבנית אינגליש?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2020 at 7:35 pm

2/3 מהכמות

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2020 בשעה 20:40

ומה הכמויות במידה ואני רוצה להכין את העוגה ברינג קוטר 16?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 23, 2020 at 7:10 am

מניחה שלהקטין בשליש

השב
User Avatar
הילי
starstarstarstarstar
דצמבר 12, 2020 בשעה 19:25

עוגה מושלמתתתתת נימוחה טעימה ושוקולדית בדיוק כמו שציפיתי ואת זה אני אומרת אפילו שנשבר לי הקצף חלבונים....

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 13, 2020 at 4:17 pm

שמחה בשבילך

השב
User Avatar
מתחילה
starstarstarstarstar
פברואר 10, 2024 בשעה 19:42

ההוראות כתובות היטב והיה קל תהליך ההכנה אבל התוצאה כבדה מדי לדעתי ולא מתאימה כעוגת יומולדת לילדים. תודה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img