כמה דברים שיש לי לספר לכם:
1.אני חוגגת היום את כמעט כמעט סיומו של חופש פסח, וזה לא בגלל שאני לא אוהבת מצה בריי,
אלא בגלל שאני רוצה שהילדים יחזרו למקום הטבעי שלהם, בית הספר.
2.היום ערב חג וחיפשתי מתכון לעוגה ובגלל זה אני פה עכשיו.
3.נזכרתי שלפני פסח קיבלתי מייל מחמם לב ממישהי שעוקבת אחרי הבלוג בקביעות, ששלחה לי המלצה למתכון,
ואפילו עשתה בשבילי את ההמרות של המתכון לפסח, והחלטתי להכין הבוקר את המתכון ששלחה, אני אוהבת אותך טל תודה רבה!
4.אני כל כך אוהבת לשבור ביצים ולהפריד אותם עם הידיים! תנסו זה ממש כייף.
5.שני דברים שאני שונאת לגרד על פומפיה, כי הם עפים לכל הכיוונים ומלכלכים לי את כל המטבח : גזר, וקוביות שוקולד.
(ואם תתעמקו לרגע בתמונות תגלו שפשוט נתתי למישהו אחר לעשות את זה במקומי :-))
6. יש לי יומולדת בסוף החודש, רק אומרת: ת ת כ ו נ נ ו
אז את העוגה הכנתי מהמתכון ששלחה לי טל, שמקורו בספר״ עוגות לכל עת״ המיתולוגי – עוגת שיפון אגוזים
טל עשתה בשבילי את ההמרות לפסח, רק שהיא הכינה את העוגה עם מיץ אשכוליות אדומות שלא היה בנמצא
ואני הכנתי עם מיץ תפוזים.
העוגה מומלצת בטירוף! חג שמח.
עוגת שיפון אגוזים ללא קמח/תבנית עגולה בקוטר 24
מצרכים למתכון:
1.5 כוסות (300 גר') סוכר לבן
6 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים
כף תמצית/מחית וניל
קורט מלח
כפית גדושה אבקת אפייה
כוס אגוזים טחונים (פקאנים,אגוזי מלך, או שקדים)
50 גר' שוקולד מריר מגורד/קצוץ
1/2 כוס+3 כפות קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס+ 3 כפות קמח מצה
לציפוי:(אופציונלי בלבד, אפשר גם רק לקשט באבקת סוכר)
100 גר' שוקולד מריר
100 מ״ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר למשך 4-5 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
בקערה נפרדת טורפים (אפשר מטרפה, ואפשר מזלג) חלמונים עם 1/2 כוס סוכר,
מוסיפים תמצית וניל ומלח ומערבבים, מוסיפים במזיגה איטית שמן ומיץ תפוזים ומערבבים שוב.
מוסיפים אבקת אפיה, אגוזים טחונים, קמח מצה וקמח תפוחי אדמה, ומערבבים.
בתנועות קיפול עדינות מאחדים בין תערובת החלבונים לתערובת החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ/מגורר ומערבבים שוב מעט.
מעבירים לתבנית
אופים כ 50-60 דק' עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו.
מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית.
לציפוי:
מחממים במיקרו עד לסף רתיחה את השמנת המתוקה
מוציאים, מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומניחים בצד לשתיים-שלוש דקות.
מערבבים היטב, מוזגים מעל העוגה.
הערות למתכון:
** אפשר להמיר קמח תפוחי אדמה וקמח מצה באותה הכמות בקמח לבן רגיל(סהכ 1+1/4 כוס)
**כדי להכין עוגה פרווה אפשר לוותר על הציפוי או להכין אותו עם קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה
**מיץ תפוזים אפשר להמיר במים או חלב, או במיץ אשכוליות אדומות כפי שטל נוהגת להכין
**אפשר לוותר על השוקולד הקצוץ אם לא אוהבים
23 Comments
הי,
הבלוג שלך מקסים והמתכונים נהדרים
הערה קטנה לגבי המתכון – קמח מצה מכיל גלוטן, ככה שהייתי משנה את השם למעלה בכותרת 🙂
חג שמח
נטע את אלופה תודה רבה!
ברור שתוקן מיד.
סתם צליאקית
🙂
חג שמח
אהלן, אפשר לפרסם את המתכון המקורי? ללא המרה לפסח 🙂 ?
תודה!
בסוף המתכון למטה, מופיע הסבר במה להמיר לעוגה חזלשית לגמרי 🙂
האם קרם קוקוס נקרא גם נוזל קוקוס בקופסת שימורים?
קרם קוקוס/חלב קוקוס זה אותו הדבר
נוזל קוקוס זה שונה ולא לזה הכוונה
רק אומרת, קרם זה לא חלב קוקוס, זה הרבה יותר שמן ועם הטיפול הנכון אפשר אפילו להקציף
חלב הרבה פחות אחוזי שומן ונוזל עוד פחות אחוזי שומן…
🙂
תודה על האינפורמציה אדוה.
היי קרן,
המתכון שלך עשוי בתבנית קוגלהוף וכתבת תבנית 24 האם יש הבדל או שחובה בתבנית קוגלהוף (Bundt)???
הי גולדי, אין הבדל, שתיהן מתאימות
היי קרן,
מתה על המתכונים המופלאים שלך!!
במה ניתן להחליף את קמח המצה לאלו הרגישים לגלוטן??
תודה גלית
את יכולה להחליף בעוד שקדים טחונים (קמח שקדים) כי אני חוששת שיותר מדי קמח תפוחי אדמה יכביד על העוגה
אותה הכמות
היי קרן,כמה מעלות אפייה?תודה וחג שמח:-)
170
היי קרן, האם ניתן להשתמש בקונפלור במקום הקמח מצה? ואם אבקת אפייה עדיים רלוונטית לרק קורנפלור ואגוזים טחונים למניהם ?
תודה על שלל מתכונים מלבבים
כן חייבים אבקת אפייה ואפשר להחליף קמח מצה בעוד קמח תפא/קורנפלור
תודה רבה רבה על המענה
היי, נשמע מעולה! האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שיפון? אחרת לא הצלחתי להבין את שם העוגה
תודה!
זה סוג של עוגות ספיציפי שנקרא עוגות שיפון לא על שם הקמח המרה לקמח שיפון תניב תוצאה מאוד דחוסה
הבנתי תודה לך!!!
היי קרן,
ניתן לאפות את העוגה ב 2 תבניות אינגליש קיי?
כן בטח