אני יודעת שאצל חלק מכם קוקוס הוא ביג ביג נו נו, ואצל חלקכם זו אהבת אמת.
למרות שבילדות החטיף האהוב עליי היה קוקוס ורוד ועד היום קוקוס היא הגלידה החביבה עליי,
אני מחובבי קוקוס לייט, ובעיקר בעיקר סביב פסח,
אז אני בעצם מגיעה למכסת הסיבולת הקוקוסית שלי.
מיד אחרי החג, אני שבעת קוקוס כל כך שייקח כמה חודשים עד שאגע שוב בקינוח קוקוס.
יש לי חברה שהיא כבר כל כך הרבה שנים איתי שהיא ממש משפחה, שמגיעה אליי בכל יום רביעי לביקור.
זה היום הקבוע שבו היא נמצאת איתי במטבח או שאנחנו מסתובבות יחד ברחבי יפו.
אני הכי אוהבת לאפות כשהיא באה, כי היא כל הזמן מסדרת אחרי ועושה כלים, וזה חלומו הרטוב של כל בשלן לא?
השבוע היא הגיעה תוך כדי שאני כבר באמצע הקצפת ביצים לעוגה, וכשראתה שאני מוסיפה קוקוס לבלילה,
היא סיפרה לי כמה היא מטורפת על קינוחי קוקוס, ובאמת שלא ידעתי.
הכי הכי היא אוהבת באונטי!
אז אחרי שהעוגה יצאה מהתנור, והכנו לנו כוס תה,
היא עברה להתפנק איתה אצלי במיטה, ולא יכולתי שלא לצלם אותה כל כך יפה עם הספר והעוגה.
אז אם אתם מחובבי הקוקוס, וגם אם לא, העוגה הזו ממש מזכירה את החטיף האהוב, באונטי, והיא כשרה לגמרי לפסח.
היא כל כך ג'וסית (juicy) בפה, שלא תפסיקו ליישר אותה.
עוגת שיש באונטי ללא קמח /תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
2/3 כוס (130 גר') שמן קנולה
כוס (100 גר') שקדים טחונים לאבקה
כוס (100 גר') קוקוס טחון
1.5 כפיות אבקת אפייה
2 כפות (20 גר') קורנפלור
50 גר' שוקולד לבן
50 גר' שוקולד מריר
כף גדושה (15 גר') אבקת קקאו
3 כפות שמנת מתוקה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן 4-5 דק' עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד דקה.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת אפייה,אבקת שקדים קורנפלור וקוקוס ומערבבים היטב.
בקערה קטנה בפולסים קצרים ממיסים שוקולד לבן
(שימו לב שקוביות שוקולד לבן במיקרוגל נשארות שלמות גם כשהן כבר נמסות מבפנים, אז אל תתפתו להמשיך את פעולת
המיקרוגל, אחרת השוקולד יישרף ויהפוך לאחר ערבוב לתערובת קשה ולא ידידותית)
מוסיפים את השוקולד הלבן המומס למיקסר ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נוספת חסינת חום מחממים במיקרוגל שוקולד מריר ושמנת מתוקה עד שהשמנת רותחת.
מוציאים, ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים שוב.
מעבירים לתבנית 3/4 מכמות הבלילה הלבנה, ול 1/4 הכמות שנותרה בקערת המיקסר
מוסיפים את בלילת השוקולד המריר.
מערבבים היטב עד שכל הבלילה נצבעת בצבע שוקולד.
מעבירים את בלילת השוקולד מעל הבלילה הבהירה בתבנית.
אני מוזגת הכל באמצע, ולא מערבבת בתנועות שיש, אתם בהחלט יכולים לערבב מעט או להשאיר כמוני.
במהלך האפייה הבלילה הלבנה תכסה את הבלילה השוקולדית והיא תתגלה בחיתוך העוגה.
אופים כ 40-45 דק' עד שקיסם שננעץ יוצא יבש, עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
הערות למתכון:
***לגרסת פרווה, המירו את השמנת המתוקה בשמנת צימחית/קרם קוקוס וותרו על השוקולד הלבן
***את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב במקרר או במקום קריר כשלושה ימים.
57 Comments
נראית נפלא! אוהבת את המרקם ♥
יש!
תודה אהובה
קרן יקרה תודה על מתכון נפלא. האם את מקיימת סדנאות לבנות 21-25?
בנות ואמהות?
הי חג שמח
מקיימת סדנאות בהחלט
לפנות להילה במייל. [email protected]
היי קרן, האם אפשר להשתמש באגוזים טחונים במקום קמח שקדים?
בטח!
היי
אם אין קוקוס טחון אולי אפשר להגדיל כמות קרם קוקוס במקום?
קרם קוקוס לא יתפקד הקוקוס שקצת מחליף קמח
היי,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והתמונות היפות
מה במקום שוקולד לבן שאני ממש לא אוהבת ? 🙂
כפי שצויין בהערות בסוף המתכון, ניתן לוותר עליו, הוא מוסיף קצת טעם קרמלי לעוגה אבל היא לגמרי תהיה טובה בלעדיו
לא רשום מתי להוסיף את הקורפלור
יחד עם השקדים והקוקוס
תודה על ההארה
הי קרן, יש לי רק ביצים מידה m, להוסיף עוד ביצה?
לא אין צורך
נראית מעולה ממש!!
במה אפשר להחליף את השוקולד הלבן? כתבת לוותר. זה לא ייפגע במרקם העוגה?
זה בסדר אפשר במקום זה להוסיף עוד 2 כפות שמנת מתוקה
במקום שמנת אפשר קרם או חב קוקוס? תכל'ס נראה לי ישתב טוב בעוגת באונטי
קרם קוקוס זה מצויין, הוספתי גם הערה במתכון
אפשר ליותר על החלק השוקולדי לולא להפריע הצעדה ולאפות הכל כעוגהצלבנה או שזה מפחית. מכמויות השומן/הנוזל העוגה והיא תהיה יבשה יותר?
אפשר לוותר על השוקולד המריר והקקאו, ולהוסיף במקומו לבלילה עוד 50 גר שוקולד לבן, ואת השמנת המתוקה.
ממי מתה על המתכונים שלך תודה תודה!!
אפיתי נהננו משהו וברכנו(אותך)אבל לפסח לא מתאים לנו ת במה אפשר להמיר את הקורנפלור?????
אז שיהיה לך פסח נהדר
בברעה אטי באוסטרליה
אני גם רוצה להיות באוסטרליה!
הכי אוהבת שהמתכונים שלי חובקי עולם, תודה אתי.
את יכולה להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה או קמח שקדים לפסח, ולא בפסח להמיר בקמח רגיל.
לדעתי גם אם תשמיטי לחלוטין לא יקרה כלום.
בהצלחה וחג שמייח!
תודה לך ממי יש לי כבר הזמנות לחג. את תמיד מוזמנת וברוכה הבאה(בתנאי שתאפי עוגה ,,,,)
הכנתי (יצאו לי 2 אינגליש קייק חד פעמי מנייר )ויצא נפלא!! האם ניתן לעטוף היטב ולהקפיא? העוגה תצא טוב לאחר הקפאה?
וחשבתי לשדרג אותה עם גנאש שוקולד באמצע ולמעלה לליל הסדר. מה דעתך?
תודה!!!
שמחה שאהבת, אין בעיה להקפיא היא תצא מצויין אחרי הקפאה, לא ככ הבנתי מה הכוונה גנאש שוקולד באמצע אבל גנאש מלמעלה יכול להיות מעולה, ואפשר יהיה לקשט גם אותו,
ולהפחית מעט מכמות הסוכר במתכון אחרת לטעמי העוגה תהיה מתוקה מדי.
בהצלחה
היי קרן אני תמיד מתבלבלת מה ההבדל בין אבקת שקדים לקמח שקדים? תודה מראש והאם אפשר להשתמש באחד מהם
אין הבדל:-)
היי קרן רציתי לדעת לגבי השרדים שטחונים לאבקה זה בסדר לטחון שקדים עם הקליפה או שצריך שקדים מולבנים?
והאם זה אפשרי לעשות במקום באינגליש קייק בתבנית עגולה או שיצא לי שטוח מדי?
הי אפשר שקדים עם קליפה זה לא נורא
תלוי מה קוטר העגולה אבל אם היא יותר מ 20 סמ העוגה תצא נמוכה שזה בסדר רק לקחת בחשבון שזמן אפייה מתקצר
היי מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים?
קמח תפא או קורנפלור
היכנתי את עוגת הבאונטי למתנת פסח מריחה ניפלא וניראת מרשימה. תודה על המתכון וחג פסח קסום
תודה ציפי, אני בטוחה שהיא גם טעימה.
חג שמח!
הכנתי את העוגה כבר למעלה מ 7 פעמים. היא מחוסלת תוך יום ע"י בני הבית.
הבנזוג "מקלל" ברגע שהיא יוצאת מהתנור כי הוא שומר על הגזרה.
תודה על מתכון נפלא!
7 פעמים זה אפילו יותר ממני! ואני אוהבת את העוגה הזו מאוד .
תודה עומר :-))
הי קרן מאוד אוהבת את המתכונים שלך ומקווה בקרוב להגיע לסדנה שלך.
את חושבת שניתן להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס??
תודה מיכל , אשמח שתבואי 🙂
אין בעיה להמיר בסוכר קוקוס
הי קרן
אין לי כרגע שקדים טחונים במה אפשר להחליף אותם ?
כיון שלא פסח עכשיו את יכולה להמיר בקמח לבן
או בכל סוג אגוז טחון אחר
היי נראה ממש טוב… אפשר במקום השמנת מתוקה להשים מיץ תפוזים?
אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי אותה פרווה אבל שווה לנסות
אפשר לוותר על השקדים? אין לי משהו לשים במקום
קורנפלור במקום
היי קרן,
קודם כל אין אין, אין עליך!!!
אחת ויחידה במינה!
אוהבת את המתכונים שלך ועוקבת אחריך תמיד!
שאלה לגבי התבנית אינגליש, אני אופה בתבניות חד פעמיות מקרטון שמרנים בחנויות לאפייה באורך 30 רוחב 8.
האם המתכון הוא בעצם ל 2 תבניות כאלו או אולי 1 וחצי?
תודה
המתכון מתאים לאינגליש אחת לא חד פעמית
אם משתמשים בחד פעמית אפשר לחלק לשתי תבניות ואולי הן יצאו טיפה נמוכות
היי אהובה,
נתקעתי בלי שקדים
יש רעיון לתחליף?
קמח תפא, או כל סוג אחר של אגוזים
היי
בשביל להכין בתבנית 24, מספיק להוסיף עוד חצי כמות ?
תודה
צריך להכפיל בשביל עגולה 24
זה יוצא 8 ביצים
אפשר להפחית?
זה באמת המון, האמת שאני לא יודעת להגיד לך איך הכי טוב להכין שלא תהיה עתירת ביצים ועדיין תמלא את התבנית.
את יכולה להוריד לחמש ולראות איך יוצא, או להכין בתבנית אינגליש כמו במתכון המקורי
אפשר במקום הקוקוס לשים עוד קמח שקדים?
:-)בעקרון אפשר, לא ניסיתי וחלק מהשם של העוגה כבאונטי זה הקוקוס אז ההמרות על אחריותך
הי קרן נפלאה שכמוך. יש לי רק ביצי xl להוריד ביצה אחת מהכמות המומלצת?
הי חן, כן אפשר להוריד אחת
הי האם הכמות ל אינגליש קייק אחת?
כן