פיסטוק זה בערך הדבר היחיד שהילדים קיבלו ממני, כולם אוהבים, וזה טעם שהולך לא רע בבית, כולל גלידת
פיסטוק שתמיד יש בפריזר בעיקר. פעם חלמתי שאני יולדת רק בנות, כולן מתולתלות ודומות לי,
ואז נולדו שלושה, הגדולה קופי מטורף של אבא שלה, והקטנים דומים לאבא שלהם, והבנתי שהגנים שלי
ממש לא חזקים, אבל לפחות בפיסטוק הצליח לי!
הכנתם פעם עוגת שיש עם פיסטוק? אמאלה כמה שהיא טעימה, את המתכון המקורי הכנתי אי שם ב 2020,
והשבוע החלטתי להכין שוב, לקראת סופש, לקראת כיפור ולקראת סוכות, ונזכרתי כמה היא טעימה, אחת הטובות.
כל שלבי ההכנה שמורים לכם בוידאו באינסטוש כאן
עוגת שיש פיסטוק ושוקולד לבן/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
180 מ״ל (3/4 כוס) שמן קנולה
גביע (200 מ״ל) יוגורט (4.5-6.5%)
1+3/4 כוסות (245 גר') קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד לבן מומס
5 כפות ממרח פיסטוק איכותי
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
(אפשר בקערה לטרוף עם מטרפה זה גם בסדר)
מוסיפים שמן לאט לאט וממשיכים לטרוף, מורידים את מהירות המיקסר
מוסיפים יוגורט, שוקולד לבן ותמצית וניל ומערבבים היטב, ומוסיפים קמח ואבקת אפייה.
מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים 2/3 מהבלילה לתבנית האפייה.
מוסיפים 5 כפות מחית פיסטוק ליתרת הבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת בצבע אחיד.
מעבירים את בלילת הפיסטוק מעל הבלילה בתבנית, ובעזרת סכין או כף, מערבבים בתנועות שיש.
אופים בתנור כ 40-45 דקות, מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
**לגרסת פרווה ניתן להמיר יוגורט במיץ תפוזים, או קרם קוקוס באותה הכמות, ולעבוד עם שוקולד לבן פרווה או טבעוני
**את מחית הפיסטוק ניתן לרכוש במייסטר (יש לכם קוד הנחה שלי לכל האתר שלהם בלשונית הזו )
**יוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה, גבינה לבנה, שמנת מתוקה או ריקוטה
110 Comments
היי, יש אולי תחליף למחית פיסטוק שאת ממליצה?
אפשר להכין לבד מחית או להכין עוגת שיש אחרת מהבלוג יש מלאאאאאאא
אפשר משהו אחר במקום יוגורט שיעשה את זה פרווה?
מיץ תפוזים או קרם קוקוס
חלב?
יצאה עוגה טעימה אך אין זכר לטעם פיסטוק. השתמשתי בצנצנת בה מחית פיסטוק העשויה מפיסטוק טבעי בלבד.
היי קרן, הבלוג שלך הוא ההתמכרות החדשה שלי. התחלתי עם לחם ופיצה וכעת מנסה עוגות.
האם ניתן להשמיט את השוקולד הלבן או להמירו במשהו אחר?
תודה
אם מורידים אותו יש להוסיף 3-4 כפות סוכר
איך אפשר להכין מחית פיסטוק לבד?
פיסטוקים טחונים במעבד מזון עם טיפה שמן קנולה ואבקת סוכר
היי קרן. האם את יכולה לציין את היחס של הכנת מחית פיסטוק ביתית? כמה גרם אבקת סוכר לכמה גרם פיסטוק?
אני מניחה ש 200 גר פיסטוק עם 2 כפות אבקת סוכר ושתי כפות שמן אבל זה ממש תלוי בטיב איכות גודל וסוג הפיסטוקים, אז אם יש צורך ביותר שומן אין בעיה עם זה
הבנתי, יותר פשוט ללכת ולקנות.
יש המלצות למחית פיסטוק טובה?
לדעתי כתבתי, אפשר להזמין מהאחים כהן, מר קייק, המזווה המתוק וכו…
הי קרן מתוקה,
מצאתי רק חמאת פיסטוק של שקד תבור, זה בסדר?
בטח זה אחלה
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית רינג עגולה, קוטר 26, כדי שיראה יותר חגגי
מה אני צריכה לשנות מבחינת כמויות?
ממש לא ממליצה לשלש כמויות זה לא תמיד יוצא טוב
להכפיל לא יעשה את העבודה?
ראיתי בכל מיני מתכונים שלך שאת רושמת או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה קוטר 24
הי! האם אפשר במקום יוגורט שמנת חמוצה 15 אחוז? כי יוגורט יש לי רק 3 אחוז אם זה משנה..
לא ממש משנה אפשר ככה או ככה
שלום קרן! כאשר את כותבת שוקולד לבן- כוונה להמיס קודם?
כן בטח
היי קרן,
אין על המתכונים המהממים שלך!
העוגה יצאה ממש טעימה אבל מעט מתפוררת.
יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
תודה
או שמשהו בחומרים לא היה מדוייק, או שממש יבשת אותה בתנור? או שזה סוג מחית הפיסטוק באיזו השתמשת?
אוף. התחלתי להכין ובאמצע גיליתי שאכלו את השוקולד הלבן
יש לי פרלין לבן… יכול להחליף?
שלחתי את הגנב למכולת. הכל בסדר
הי קרן! קניתי לאחרונה צנצנת קטנה של מחית 100 אחוז פיסטוק, אני מניחה שזה מרוכז יותר. האם כדאי לשים כמות קטנה יותר מהמתכון?
לא בטוח, מציעה לטעום אחרי ערבוב עם השוקולד הלבן ולהחליט אם יש לדלל מעט
הצחקת!
היי קרן, הייתי רוצה לנסות להחליף את השוקולד הלבן במיץ לימון. כמה כפות / גרמים את חושבת שכדאי לשים? האם אותה כמות או פחות? תודה!
הי
אפשר להכין לפסח עם קמח שקדים במקום קמח? ולהוסיף ציפוי?
קמח שקדים לבד פחות יעבוד, תערבבי קמח שקדים עם קורנפלור או קמח תפא ואפשר ציפוי
היי איפה לשמור את העוגה? במקרר או בחוץ
אפשר מקרר ואם לא חם אצלך אפשר על השיש
היי קרן
אני צריך אותה ליומולדת האם לדעתך אפשרי להוסיף לה קראמבל וזה לא יהיה יותר מדי כבד?
אין בעיה להוסיף קראמבל זה רק יוסיף לה לדעתי
היי קרן, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, באיזו כמות?
אפשר לדעתי כתבתי למטה לא ?
לא, כתבת תחליפים ליוגורט ואיך להפוך לפרווה. עברתי גם על התגובות ואין התייחסות לזה גם שם.
איזו כמות של חמאה נדרשת כאן?
לא ככ הבנתי אותך כנראה
אם את רוצה להחליף יוגורט לפרווה אז למה להשתמש בחמאה ?
אני רוצה להחליף את השמן (180 מ״ל) בחמאה – ענית שאפשר, אני רק רוצה לדעת כמה חמאה צריך.
130 גר׳
אם השתמשתי בחמאת פיסטוק.. זה גם 5 כפות? כי זה מה ששמתי
כן
היי קרן, האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום הלבן ?
בטח
היי קרן, נראה מעולה!
האם יש דרך להפוך את העוגה ללא גלוטן?
אפשר לנסות קמח שקדים וקורנפלור או קמח ללא גלוטן לא ניסיתי
היי קרן, קניתי גם פיסטוקים וחשבתי איך אפשר להכין איזשהי תערובת מעל העוגה (משהו בסגנון תערובת האגוזים שמעל עוגת המייפל שלך) יש לך רעיון מה יכול לעבוד?
את יכולה להכין את אותה תערובת כמו במייפל רק עם פיסטוקים
בעיני בעוגה הזו זה מיותר
המתכון מספיק לאינגליש קייק אחד?
כפי שכתוב, כן
הי קרן, מגיבה כאן בפעם הראשונה אבל עוקבת אחריך במדיה ואת פשוט נפלאה! הכל מאוד נגיש וברור.
רציתי לדעת, יש לי ממרח שקד ופיסטוק של "על הלחם", האם זה יכול להחליף את מחית הפיסטוק? אולי גם את השוקולד? אם כן, האם באותו היחס? כי ראיתי שהמחית שלך נוזלית יותר.
אפשר להשתנש בממרח באותו היחס כן , ותודה על המחמאות !
תודה קרן, העוגה ממש טעימה! אמנם לא יצאה צורה משויישת שכן הממרח שהיה לי בצבע בהיר ולא ירוק כמו המחית, אזרתי אומץ, הכפלתי כמוית והבאתי לארוחת שבת אצל ההורים. נטרפה!
שמחה לשמוע לירז תודה
היי קרן, הכנתי את העוגה (ממש הרגע יצאה מהתנור) האם זה באמת מיועד לתבנית אינגליש סטנדרטית? העברתי לתבנית אינגליש רחבה וגבוהה יותר ועדיין העוגה יותר גבוהה מהתבנית עצמה…האם הכוונה ל-2 תבניות אולי?
אם כתבתי לאינגליש זה אינגליש לעיתים יש תבניות שונות או בלילה שיוצאת גדולה מסיבות כאלו ואחרות ואז מעבירים חלק לתבנית אחרת
היי קרן אם יש לי מחית פיסטוק מתוקה בטירוף, אפשר להשתמש בכמות אחרת?
תורידי מהשוקולד הלבן
היי קרן! קודם כל תודה! המתכונים שלך מעולים 🙂 רציתי לשאול האם יש רעיון לסוג של ציפוי מעל כמו גנאש אבל ממחית פיסטוק? 🙂
היי קרן, איך ניתן להמירהאת העוגה לפרווה?
בסוף הפוסט למטה כתוב בדיוק איך להמיר לפרווה
עברתי את ה 50 דק והקייסם יוצא עדיין רטוב בחלק האמצעי של העוגה . החלק העליון נראה ממש שחום (שלא לומר שרוף). מה עושים?
נייר כסף מלמעלה ולהמשיך לאפות
Keren,
יש לי ביצים M האם הכמות זהה?
טנקס
ליאתי
כן לא אמורה להיות בעיה
היי קרן נראה מתכון מעולה , לא אוהבת להשתמש בשמן קנולה יש דרך להמיר לחמאה ?
חושבת ש 150 גר חמאה רכה
תודה!! עשיתי עם 150 חמאה רכה יצא מעולה . צריך לשמור את העוגה בקירור?
אין צורך
אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?
כן
קרן שלום
יש לך אחלה מתכונים
נראה לך שאפשר לעשות רק בלילת פיסטוק ולהוסיף פירות יער כמו בעוגת פירות יער הלימודית שלך ?
מניחה שכן
קרן את מהממת
והמתכונים שלך אליפות
פשוט רוצה להגיד תודה
תודה איזה כייף לי
הי קרן, תוכלי להמליץ על מיקסר מקצועי…? לאפייה ביתית ,תודה מראש!
על סמך נסיון בלבד יש לי קנווד קיימיקס
יש לי גם דאבו אבל דגם גדול ויקר
אפשר להוסיף פטל?
בטח
היי קרן,
מעריצה את המתכונים שלך
רוצה להכין את העוגה ויש לי רק ביצים XL.
כמה להשתמש ?
להוריד אחת
הייתי צריכה פרווה ו יצרתי לשוקולד לבן פרווה וקרס קוקוס במקום היוגורט ויצא מושלם !! כולם טרפו תוך דקות
תודה
שמחה לשמוע
היי קרן, יהיה מתאים לדעתך להוסיף אוכמניות?
ואם כן איך? תודה!
אל אוהבים אז אפשר לא הייתי ממליצה הרבה
ולפני כן לערבב אותן עם קצת קורנפלור או קמח שלא יישקעו
הי קרן, אם אני רוצה שהעוגה תהיה נטו פיסטוק, ולא שיש, אז להכין רק בלילה אחת?
הכמויות של המחית פיסטוק נשארות זהות?
תודה!
אפשר להוסיף קצת פיסטוק
היי,
אפשר להכין אותה גם יום קודם להגשה?
ברור שאפשר
היי, הכנתי את העוגה והיא יצאה נפלאה, יש דרך להדגיש את הטעם של הפיסטוק והשוקולד בתוך העוגה? תודה 🙂
היי אגם כל מתכון שלך פיצוץ
רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות את הבלילה והכל ואז להעביר לתבנית אינגליש קייק
ורק יום למחרת לאפות זה אפשרי?
היח, האם האפייה בתכנית טורבו, תודה
חום עליון תחתון
היי, העוגה נראית מעולה! האם אפשר להשתמש בשוקולד מריר במקום לבן?
כן אבל זה ישנה לגמרי את הצבע
היי! אפשר להוסיף דובדבני אמרנה (כאלו בצנצנת)? ואם כן איך? תודה 🙂
לסנן ולערבב כמה יחידות בבלילה
כמה מיץ תפוזים שמים במקום היוגורט ?
אותה כמות
היי אפשר עם קמח שקדים במקום קמח רגיל?
היי קרן, תוגה רבה על עוד מתכון נהדר שהרגע בתנור.
רק משהו קטן- הלינק לאינסטה לא עובד…:/
נכון, זה לינק ישן והאינסטוש מוחק
ואני רוצה לאמר לך שאני כל כך אוהבת את הצמידים שלך… 🙂
איפה את קונה אותם ?
היי, אפשר לוותר על השוקולד?
היי אפשר לוותר על השוקולד לגמרי ?
כן