עוגות בחושות

עוגת שיש פיסטוק ושוקולד לבן

יולי 31, 2020 88 Comments

 

פיסטוק זה בערך הדבר היחיד שהילדים קיבלו ממני, כולם אוהבים, וזה טעם שהולך לא רע בבית, כולל גלידת

פיסטוק שתמיד יש בפריזר בעיקר. פעם חלמתי שאני יולדת רק בנות, כולן מתולתלות ודומות לי,

ואז נולדו שלושה, הגדולה קופי מטורף של אבא שלה, והקטנים גומים לאבא שלהם, והבנתי שהגנים שלי

ממש לא חזקים, אבל לפחות בפיסטוק הצליח לי! עוגת שיש פיסטוק עם שוקולד לבן מעולה!

כל שלבי ההכנה שמורים לכם בוידאו באינסטוש כאן

עוגת שיש פיסטוק ושוקולד לבן/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

180 מ״ל שמן קנולה

גביע (200 מ״ל) יוגורט (4.5-6.5%)

1+3/4 כוסות (245 גר') קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

100 גר' שוקולד לבן מומס

5 כפות ממרח פיסטוק איכותי

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

(אפשר בקערה לטרוף עם מטרפה זה גם בסדר)

מוסיפים שמן לאט לאט וממשיכים לטרוף, מורידים את מהירות המיקסר

מוסיפים יוגורט, שוקולד לבן ותמצית וניל ומערבבים היטב, ומוסיפים קמח ואבקת אפייה.

מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים 2/3 מהבלילה לתבנית האפייה.

מוסיפים 5 כפות מחית פיסטוק ליתרת הבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת בצבע אחיד.

מעבירים את בלילת הפיסטוק מעל הבלילה בתבנית, ובעזרת סכין או כף, מערבבים בתנועות שיש.

אופים בתנור כ 40-45 דקות, מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר יוגורט במיץ תפוזים, או קרם קוקוס באותה הכמות, להמיר שוקולד לבן בעוד 70 גר'

סוכר לבן.מחית הפיסטוק הינה פרווה.

**את מחית הפיסטוק ניצן לרכוש בחנויות המתמחות במוצרי אפייה כמו האחים כהן, המזווה המתוק, מר קייק ועוד..

**יוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה, גבינה לבנה, שמנת מתוקה או ריקוטה

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

88 Comments

אושר יולי 31, 2020 at 10:26 am

היי, יש אולי תחליף למחית פיסטוק שאת ממליצה?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 3:37 pm

אפשר להכין לבד מחית או להכין עוגת שיש אחרת מהבלוג יש מלאאאאאאא

Reply
טלי מאי 4, 2021 at 4:48 pm

אפשר משהו אחר במקום יוגורט שיעשה את זה פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2021 at 10:54 pm

מיץ תפוזים או קרם קוקוס

Reply
יפעת דצמבר 9, 2020 at 10:47 am

היי קרן, הבלוג שלך הוא ההתמכרות החדשה שלי. התחלתי עם לחם ופיצה וכעת מנסה עוגות.
האם ניתן להשמיט את השוקולד הלבן או להמירו במשהו אחר?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 9:03 pm

אם מורידים אותו יש להוסיף 3-4 כפות סוכר

Reply
נרי אוגוסט 1, 2020 at 2:46 pm

איך אפשר להכין מחית פיסטוק לבד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2020 at 3:50 pm

פיסטוקים טחונים במעבד מזון עם טיפה שמן קנולה ואבקת סוכר

Reply
אייריס אוגוסט 3, 2020 at 1:23 pm

היי קרן. האם את יכולה לציין את היחס של הכנת מחית פיסטוק ביתית? כמה גרם אבקת סוכר לכמה גרם פיסטוק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2020 at 7:37 am

אני מניחה ש 200 גר פיסטוק עם 2 כפות אבקת סוכר ושתי כפות שמן אבל זה ממש תלוי בטיב איכות גודל וסוג הפיסטוקים, אז אם יש צורך ביותר שומן אין בעיה עם זה

Reply
אייריס אוגוסט 6, 2020 at 12:10 pm

הבנתי, יותר פשוט ללכת ולקנות.
יש המלצות למחית פיסטוק טובה?

קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:23 pm

לדעתי כתבתי, אפשר להזמין מהאחים כהן, מר קייק, המזווה המתוק וכו…

אלינור אוגוסט 2, 2020 at 11:46 am

הי קרן מתוקה,
מצאתי רק חמאת פיסטוק של שקד תבור, זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 1:25 pm

בטח זה אחלה

Reply
מעיין אוגוסט 3, 2020 at 4:07 pm

הי! האם אפשר במקום יוגורט שמנת חמוצה 15 אחוז? כי יוגורט יש לי רק 3 אחוז אם זה משנה..

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2020 at 7:25 pm

לא ממש משנה אפשר ככה או ככה

Reply
דינה אוגוסט 3, 2020 at 7:25 pm

היי קרן,
אין על המתכונים המהממים שלך!
העוגה יצאה ממש טעימה אבל מעט מתפוררת.
יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2020 at 7:39 am

או שמשהו בחומרים לא היה מדוייק, או שממש יבשת אותה בתנור? או שזה סוג מחית הפיסטוק באיזו השתמשת?

Reply
גילי אוגוסט 6, 2020 at 5:57 pm

אוף. התחלתי להכין ובאמצע גיליתי שאכלו את השוקולד הלבן
יש לי פרלין לבן… יכול להחליף?

Reply
גילי אוגוסט 6, 2020 at 6:15 pm

שלחתי את הגנב למכולת. הכל בסדר

Reply
מורן הרמן דצמבר 29, 2020 at 4:47 pm

הי קרן! קניתי לאחרונה צנצנת קטנה של מחית 100 אחוז פיסטוק, אני מניחה שזה מרוכז יותר. האם כדאי לשים כמות קטנה יותר מהמתכון?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2020 at 5:32 pm

לא בטוח, מציעה לטעום אחרי ערבוב עם השוקולד הלבן ולהחליט אם יש לדלל מעט

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:22 pm

הצחקת!

Reply
נעה יוני 10, 2021 at 10:26 am

היי קרן, הייתי רוצה לנסות להחליף את השוקולד הלבן במיץ לימון. כמה כפות / גרמים את חושבת שכדאי לשים? האם אותה כמות או פחות? תודה!

Reply
ליאור אוגוסט 6, 2020 at 6:39 pm

היי איפה לשמור את העוגה? במקרר או בחוץ

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:22 pm

אפשר מקרר ואם לא חם אצלך אפשר על השיש

Reply
ברק קדמי אוגוסט 12, 2020 at 2:50 pm

היי קרן
אני צריך אותה ליומולדת האם לדעתך אפשרי להוסיף לה קראמבל וזה לא יהיה יותר מדי כבד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2020 at 3:24 pm

אין בעיה להוסיף קראמבל זה רק יוסיף לה לדעתי

Reply
יאנה אוגוסט 13, 2020 at 6:08 pm

היי קרן, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, באיזו כמות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:11 pm

אפשר לדעתי כתבתי למטה לא ?

Reply
יאנה אוגוסט 13, 2020 at 8:38 pm

לא, כתבת תחליפים ליוגורט ואיך להפוך לפרווה. עברתי גם על התגובות ואין התייחסות לזה גם שם.
איזו כמות של חמאה נדרשת כאן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:32 pm

לא ככ הבנתי אותך כנראה
אם את רוצה להחליף יוגורט לפרווה אז למה להשתמש בחמאה ?

Reply
יאנה אוגוסט 13, 2020 at 10:58 pm

אני רוצה להחליף את השמן (180 מ״ל) בחמאה – ענית שאפשר, אני רק רוצה לדעת כמה חמאה צריך.

קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 11:44 pm

130 גר׳

Sharon Krespi אוגוסט 14, 2020 at 2:27 pm

אם השתמשתי בחמאת פיסטוק.. זה גם 5 כפות? כי זה מה ששמתי

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 4:48 pm

כן

Reply
ברק קדמי אוגוסט 16, 2020 at 7:10 pm

היי קרן, האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום הלבן ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2020 at 7:21 pm

בטח

Reply
יובל אוגוסט 18, 2020 at 9:14 am

היי קרן, נראה מעולה!
האם יש דרך להפוך את העוגה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 5:04 pm

אפשר לנסות קמח שקדים וקורנפלור או קמח ללא גלוטן לא ניסיתי

Reply
מיטל אוגוסט 26, 2020 at 6:09 pm

היי קרן, קניתי גם פיסטוקים וחשבתי איך אפשר להכין איזשהי תערובת מעל העוגה (משהו בסגנון תערובת האגוזים שמעל עוגת המייפל שלך) יש לך רעיון מה יכול לעבוד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2020 at 9:57 pm

את יכולה להכין את אותה תערובת כמו במייפל רק עם פיסטוקים
בעיני בעוגה הזו זה מיותר

Reply
נורית אוגוסט 27, 2020 at 8:26 am

המתכון מספיק לאינגליש קייק אחד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2020 at 11:20 am

כפי שכתוב, כן

Reply
לירז ספטמבר 4, 2020 at 11:02 am

הי קרן, מגיבה כאן בפעם הראשונה אבל עוקבת אחריך במדיה ואת פשוט נפלאה! הכל מאוד נגיש וברור.
רציתי לדעת, יש לי ממרח שקד ופיסטוק של "על הלחם", האם זה יכול להחליף את מחית הפיסטוק? אולי גם את השוקולד? אם כן, האם באותו היחס? כי ראיתי שהמחית שלך נוזלית יותר.

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 1:46 pm

אפשר להשתנש בממרח באותו היחס כן , ותודה על המחמאות !

Reply
לירז ספטמבר 5, 2020 at 11:03 pm

תודה קרן, העוגה ממש טעימה! אמנם לא יצאה צורה משויישת שכן הממרח שהיה לי בצבע בהיר ולא ירוק כמו המחית, אזרתי אומץ, הכפלתי כמוית והבאתי לארוחת שבת אצל ההורים. נטרפה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 8:22 am

שמחה לשמוע לירז תודה

Reply
ענת ספטמבר 11, 2020 at 11:40 am

היי קרן, הכנתי את העוגה (ממש הרגע יצאה מהתנור) האם זה באמת מיועד לתבנית אינגליש סטנדרטית? העברתי לתבנית אינגליש רחבה וגבוהה יותר ועדיין העוגה יותר גבוהה מהתבנית עצמה…האם הכוונה ל-2 תבניות אולי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2020 at 2:38 pm

אם כתבתי לאינגליש זה אינגליש לעיתים יש תבניות שונות או בלילה שיוצאת גדולה מסיבות כאלו ואחרות ואז מעבירים חלק לתבנית אחרת

Reply
אסטר אברהם ספטמבר 17, 2020 at 9:55 am

היי קרן אם יש לי מחית פיסטוק מתוקה בטירוף, אפשר להשתמש בכמות אחרת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:00 am

תורידי מהשוקולד הלבן

Reply
דניאל ספטמבר 23, 2020 at 10:50 am

היי קרן! קודם כל תודה! המתכונים שלך מעולים 🙂 רציתי לשאול האם יש רעיון לסוג של ציפוי מעל כמו גנאש אבל ממחית פיסטוק? 🙂

Reply
ליטל ינואר 28, 2021 at 6:47 pm

היי קרן, איך ניתן להמירהאת העוגה לפרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 6:47 am

בסוף הפוסט למטה כתוב בדיוק איך להמיר לפרווה

Reply
גלי אוקטובר 2, 2020 at 3:14 pm

עברתי את ה 50 דק והקייסם יוצא עדיין רטוב בחלק האמצעי של העוגה . החלק העליון נראה ממש שחום (שלא לומר שרוף). מה עושים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:27 pm

נייר כסף מלמעלה ולהמשיך לאפות

Reply
ליאת אוקטובר 6, 2020 at 5:06 pm

Keren,
יש לי ביצים M האם הכמות זהה?
טנקס
ליאתי

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:23 pm

כן לא אמורה להיות בעיה

Reply
חוי אוקטובר 8, 2020 at 11:16 am

היי קרן נראה מתכון מעולה , לא אוהבת להשתמש בשמן קנולה יש דרך להמיר לחמאה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 11:48 am

חושבת ש 150 גר חמאה רכה

Reply
חוי אוקטובר 9, 2020 at 12:03 am

תודה!! עשיתי עם 150 חמאה רכה יצא מעולה . צריך לשמור את העוגה בקירור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 8:29 am

אין צורך

Reply
שימרית אוקטובר 8, 2020 at 11:52 am

אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 12:20 pm

כן

Reply
מורן אוקטובר 15, 2020 at 3:51 pm

קרן שלום
יש לך אחלה מתכונים
נראה לך שאפשר לעשות רק בלילת פיסטוק ולהוסיף פירות יער כמו בעוגת פירות יער הלימודית שלך ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 4:07 pm

מניחה שכן

Reply
עינת נובמבר 20, 2020 at 10:34 am

קרן את מהממת
והמתכונים שלך אליפות
פשוט רוצה להגיד תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 1:17 pm

תודה איזה כייף לי

Reply
מטי אוקטובר 17, 2020 at 10:52 am

הי קרן, תוכלי להמליץ על מיקסר מקצועי…? לאפייה ביתית ,תודה מראש!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 1:42 pm

על סמך נסיון בלבד יש לי קנווד קיימיקס
יש לי גם דאבו אבל דגם גדול ויקר

Reply
קרן אוקטובר 20, 2020 at 6:13 pm

אפשר להוסיף פטל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 9:59 pm

בטח

Reply
מעין אוקטובר 21, 2020 at 2:14 pm

היי קרן,
מעריצה את המתכונים שלך
רוצה להכין את העוגה ויש לי רק ביצים XL.
כמה להשתמש ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 3:38 pm

להוריד אחת

Reply
מעין אוקטובר 24, 2020 at 12:19 pm

הייתי צריכה פרווה ו יצרתי לשוקולד לבן פרווה וקרס קוקוס במקום היוגורט ויצא מושלם !! כולם טרפו תוך דקות
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 8:15 pm

שמחה לשמוע

Reply
נועה אוקטובר 24, 2020 at 11:12 am

היי קרן, יהיה מתאים לדעתך להוסיף אוכמניות?

Reply
נועה אוקטובר 24, 2020 at 11:13 am

ואם כן איך? תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 11:43 am

אל אוהבים אז אפשר לא הייתי ממליצה הרבה
ולפני כן לערבב אותן עם קצת קורנפלור או קמח שלא יישקעו

Reply
מיכל נובמבר 21, 2020 at 11:57 am

הי קרן, אם אני רוצה שהעוגה תהיה נטו פיסטוק, ולא שיש, אז להכין רק בלילה אחת?
הכמויות של המחית פיסטוק נשארות זהות?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 4:37 pm

אפשר להוסיף קצת פיסטוק

Reply
דנה שניידר ינואר 1, 2021 at 12:37 pm

היי,
אפשר להכין אותה גם יום קודם להגשה?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 5:38 pm

ברור שאפשר

Reply
רוני גולדשטיין ינואר 25, 2021 at 1:08 pm

היי, הכנתי את העוגה והיא יצאה נפלאה, יש דרך להדגיש את הטעם של הפיסטוק והשוקולד בתוך העוגה? תודה 🙂

Reply
שיר ינואר 28, 2021 at 5:06 pm

היי אגם כל מתכון שלך פיצוץ
רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות את הבלילה והכל ואז להעביר לתבנית אינגליש קייק
ורק יום למחרת לאפות זה אפשרי?

Reply
מירי אפריל 22, 2021 at 7:17 am

היח, האם האפייה בתכנית טורבו, תודה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2021 at 3:11 pm

חום עליון תחתון

Reply

Leave a Comment