עוגות בחושות

עוגת שיש פיסטוק ושוקולד לבן

יולי 31, 2020 20 Comments

 

פיסטוק זה בערך הדבר היחיד שהילדים קיבלו ממני, כולם אוהבים, וזה טעם שהולך לא רע בבית, כולל גלידת

פיסטוק שתמיד יש בפריזר בעיקר. פעם חלמתי שאני יולדת רק בנות, כולן מתולתלות ודומות לי,

ואז נולדו שלושה, הגדולה קופי מטורף של אבא שלה, והקטנים גומים לאבא שלהם, והבנתי שהגנים שלי

ממש לא חזקים, אבל לפחות בפיסטוק הצליח לי! עוגת שיש פיסטוק עם שוקולד לבן מעולה!

כל שלבי ההכנה שמורים לכם בוידאו באינסטוש כאן

עוגת שיש פיסטוק ושוקולד לבן/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

180 מ״ל שמן קנולה

גביע (200 מ״ל) יוגורט (4.5-6.5%)

1+3/4 כוסות (245 גר׳) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

100 גר׳ שוקולד לבן מומס

5 כפות ממרח פיסטוק איכותי

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

(אפשר בקערה לטרוף עם מטרפה זה גם בסדר)

מוסיפים שמן לאט לאט וממשיכים לטרוף, מורידים את מהירות המיקסר

מוסיפים יוגורט, שוקולד לבן ותמצית וניל ומערבבים היטב, ומוסיפים קמח ואבקת אפייה.

מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים 2/3 מהבלילה לתבנית האפייה.

מוסיפים 5 כפות מחית פיסטוק ליתרת הבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת בצבע אחיד.

מעבירים את בלילת הפיסטוק מעל הבלילה בתבנית, ובעזרת סכין או כף, מערבבים בתנועות שיש.

אופים בתנור כ 40-45 דקות, מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר יוגורט במיץ תפוזים, או קרם קוקוס באותה הכמות, להמיר שוקולד לבן בעוד 70 גר׳

סוכר לבן.מחית הפיסטוק הינה פרווה.

**את מחית הפיסטוק ניצן לרכוש בחנויות המתמחות במוצרי אפייה כמו האחים כהן, המזווה המתוק, מר קייק ועוד..

**יוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה, גבינה לבנה, שמנת מתוקה או ריקוטה

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

20 Comments

אושר יולי 31, 2020 at 10:26 am

היי, יש אולי תחליף למחית פיסטוק שאת ממליצה?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 3:37 pm

אפשר להכין לבד מחית או להכין עוגת שיש אחרת מהבלוג יש מלאאאאאאא

Reply
נרי אוגוסט 1, 2020 at 2:46 pm

איך אפשר להכין מחית פיסטוק לבד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2020 at 3:50 pm

פיסטוקים טחונים במעבד מזון עם טיפה שמן קנולה ואבקת סוכר

Reply
אייריס אוגוסט 3, 2020 at 1:23 pm

היי קרן. האם את יכולה לציין את היחס של הכנת מחית פיסטוק ביתית? כמה גרם אבקת סוכר לכמה גרם פיסטוק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2020 at 7:37 am

אני מניחה ש 200 גר פיסטוק עם 2 כפות אבקת סוכר ושתי כפות שמן אבל זה ממש תלוי בטיב איכות גודל וסוג הפיסטוקים, אז אם יש צורך ביותר שומן אין בעיה עם זה

Reply
אייריס אוגוסט 6, 2020 at 12:10 pm

הבנתי, יותר פשוט ללכת ולקנות.
יש המלצות למחית פיסטוק טובה?

קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:23 pm

לדעתי כתבתי, אפשר להזמין מהאחים כהן, מר קייק, המזווה המתוק וכו…

אלינור אוגוסט 2, 2020 at 11:46 am

הי קרן מתוקה,
מצאתי רק חמאת פיסטוק של שקד תבור, זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 1:25 pm

בטח זה אחלה

Reply
עוגיות סיגר מבצק פריך פיסטוק במילוי אגוזים - נשואה למאפייה אוגוסט 3, 2020 at 2:18 pm

[…] את כל שלבי ההכנה בוידאו תוכלו לראות בהיילייטס באינסטוש ןכאן […]

Reply
מעיין אוגוסט 3, 2020 at 4:07 pm

הי! האם אפשר במקום יוגורט שמנת חמוצה 15 אחוז? כי יוגורט יש לי רק 3 אחוז אם זה משנה..

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2020 at 7:25 pm

לא ממש משנה אפשר ככה או ככה

Reply
דינה אוגוסט 3, 2020 at 7:25 pm

היי קרן,
אין על המתכונים המהממים שלך!
העוגה יצאה ממש טעימה אבל מעט מתפוררת.
יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2020 at 7:39 am

או שמשהו בחומרים לא היה מדוייק, או שממש יבשת אותה בתנור? או שזה סוג מחית הפיסטוק באיזו השתמשת?

Reply
גילי אוגוסט 6, 2020 at 5:57 pm

אוף. התחלתי להכין ובאמצע גיליתי שאכלו את השוקולד הלבן
יש לי פרלין לבן… יכול להחליף?

Reply
גילי אוגוסט 6, 2020 at 6:15 pm

שלחתי את הגנב למכולת. הכל בסדר

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:22 pm

הצחקת!

Reply
ליאור אוגוסט 6, 2020 at 6:39 pm

היי איפה לשמור את העוגה? במקרר או בחוץ

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:22 pm

אפשר מקרר ואם לא חם אצלך אפשר על השיש

Reply

Leave a Comment