אחרי סדנאות אני מרגישה כאילו נפערת איזו בור בתוכי, יש נפילת מתח גדולה,
ואחרי שכל האורחים הלכו, הבית נקי, וחוזר לעצמו,
אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, לענות לכל כך הרבה הודעות שמחכות לי באינסטוש בפייסבוק ובבלוג? להיכנס לנוח?
לא חבל? יום כזה יפה בחוץ ואני אכנס למיטה? לראות סרט? לא בזבוז זמן? אולי אני אתן תשומת לב לילדים?
קוראת להם אבל הם עסוקים ואני לא מעניינת אותם בשלב הזה של היום.. הבן זוג כבר עסוק בעיניינו, ואני נשארת עם עצמי
מתה לטרוף את היום אבל היום כבר רובו מאחורי ואני חייבת ללמוד לנוח, לקחת פסק זמן, לשכב במיטה
ולא לעשות שום דבר משמעותי,וזה קשה לי מאוד, כי אני תמיד מריצה בראש את כל הדברים שאני יכולה
לעשות בזמן שאני שוכבת במיטה, אולי אכבס את כל המגבות מהסדנה? אקפל את הכביסה מאתמול?
או שאכין לידלים שניצלים? יש לי הרבה עבודה על המחשב, אולי אכתוב פוסט, יש עוד אור יום אני אפילו יכולה להספיק
להכין עוד עוגה ולצלם… בקיצור, אין מנוחה, וזה ממש גרוע, והיום פינקתי את עצמי, נגמרה סדנה ונכסנתי עם המחשב
למיטה מתוך הבנה והשלמה עם זה שאני לא הולכת לקום לשום מקום ולטרוח, רק לשכב במיטה ולראות סרט.
אז נכון, לחצתי פליי על הסרט (סיפור נישואים אם שאלתם)
אבל אז נזכרתי שהכנתי עוגה ממש טעימה לסדנה היום, וישבתי לכתוב לכם
מתכון לעוגה. היום בבוקר לקח לי שעה להחליט איזו עוגה אכין לסדנה, זו תמיד חגיגה ושמתי לב, שאני מתרגשת
מהעוגה שאכין לאורחים יותר מכל דבר אחר, זה כנראה אומר שאני אוהבת לארח ולאפות לכם.
הכנתי עוגת שיש על פי המתכון הזה .
יצא לי לטעום מהעוגה פעמיים, פעם אחת לפני שכל האורחים הגיעו, והיא היתה מאוד חמה ונדמה היה לי
שהיא לא מספיק מתוקה (זה קורה תמיד כשהעוגה חמה) ואחרי שכולם הלכו וטעמתי שוב, היא היתה
מתוקה בדיוק כמו שצריך ומאוד מאוד רכה ואוורירית, והיה לה טעם קטן וחמוד של ברנדי.
עוגת שיש קפה שוקולד וברנדי/תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית 10*31
(המרה לפרווה תמצאו בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
3/4 מיכל שמנת חמוצה (125 גר' או 150 מ״ל)
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
160 גר' (כוס+2 כפות) קמח לבן
2 כפות אבקת/גרגירי קפה נמס (רק האבקה או הגרגרים ללא מים)
1/4 כוס (50 מ״ל) חלב
2 כפות ברנדי
50 גר' שוקולד מריר
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים היטב תבנית ומרפדים בנייר אפייה בתחתית ובדפנות,
משמנים שוב את נייר האפייה (הכי טוב לגזור רצועה ארוכה מכל אורך נייר האפייה ברוחב תחתית התבנית,
ועוד 2 רצועות באורך דפנות התבנית ולהדביק לתבנית אחרי שימון, ולשמן שוב)
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה
מוסיפים לאט לאט את השמן וממשיכים להקציף עוד כדקה
מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה, ומוסיפים חלב,שמנת חמוצה, ברנדי,קמח, אבקת אפייה,נס קפה
ואבקת סודה לשתייה.
מוציאים 1/3 מכמות הבלילה לקערה נפרדת.
את יתרת הבלילה מעבירים לתבנית.
ממיסים במיקרו בפולסים קצרים או על בן מארי שוקולד מריר.
(למה בפולסים קצרים? כי קוביות שוקולד לעיתים נשארות בשלמותן כשלמעשה הן כבר לגמרי נמסות
מבפנים, זה מטעה לפעמים והשוקולד יכול להישרף לכם במיקרו ולהתייבש, מומלץ תמיד לחמם בפולסים קצרים,
להוציא, לערבב ורק אם יש צורך לחמם עוד קצת)
כשהשוקולד נמס מוסיפים אותו ל 1/3 התערובת שהשארנו בצד ומערבבים היטב לקבלת תערובת כהה.
מעבירים את תערובת השוקולד מעל הבלילה הבהירה בתבנית ובעזרת סכין מערבבים מעט לצורת שיש.
אופים את העוגה כ -40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**לגרסת פרווה המירו שמנת חמוצה במיץ תפוזים או מים רותחים (1/3 כוס) וחלב בחלב סויה או מים
**את שמן הקנולה אפשר להמיר בחמאה (100 גר' חמאה רכה), אבל אז יש להקציף תחילה חמאה וסוכר ואז להוסיף
את הביצים.
**אפשר להשמיט את הברנדי, אבל הוא מאוד מוסיף ולא משתלט בעוגה ואם אתם רוצים מתכוני עוגת
שיש ללא ברנדי יש מספיק כאלו בבלוג.
46 Comments
כמה גרם שמן קנולה?
100 גר׳-תוקן גם במתכון תודה
כל כך מזדהה עם מה שכתבת…זה קורה לי מדיי יום ובסוף אני מוצאת את עצמי מכינה עוד מאפה במטבח…זה כבר לא בשליטה
מקווה לנסות אותה היום נראית מעולה…
אין רגע דל:-) תודה אבישג
עוגה מדהימה, ממש מוצלחת הכנתי כבר כמה פעמים,תודה קרן
תודה
לגרסה פרווה אפשר להמיר גם את השמנת וגם את החלב במים? לא כתוב מתי מכניסים את החלב..
טעות שלי צודקת
חלב אפשר להמיר בחלב סויה או מים
ושמנת ? האם יש במה להמיר (אפילו לא פרווה, רק משהו עם פחות כולסטרול…)
בסוף המתכון למטה יש אופציה להמרה להכל
היי, מה יוצא יותר טעים? שמן קנולה או חמאה?❤️
הי קרן,
מתכון מעולה, כהרגלך …. 🙂
אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא ?
מתאים המתכון הזה ? תודה !
חצי מהכמות בטוח
מה זה אומר תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית..? יש לך מידות? תודה
אוסיף במתכון גם10*31
חוץ מהחומר יש הבדל בין תבנית חד"פ לתבנית רגילה?
יש הבדל בגודל ובנפח,תבנית אינגליש סטנדרטית היא בגודל קבוע, ותבניות חד פעמיות שונות בגודלן, קרטון, ואלומניום,יש כמה גדלים, ואני חוששת שהבלילה גדולה מדי לתבנית חד פעמית
כשכתוב 3 כפות קפה נחס, הכוונה רק לאבקה, או קפה נמס מומס במים? תודה
הכוונה ל 2 כפות ולא 3, רק הגרגירים או האבקה ללא מים, הוספתי כם במתכון שיהיה ברור יותר, תודה!
עוגה מצויינת!!!!! אהבתי מאוד.
שמחה שאהבת!
היי, אפשר להחליף לאספרסו?
בטח!
מדוע צריך לחתוך את נייר האפייה?
הכפלתי כמויות והפחתתי את כמות הסוכר ב- 25 גר',
אפשר להפחית גם יותר מי שמסתפק בפחות מתיקות.
העוגה מצויינת וטעימה מאד.
כשנייר האפיה חתוך לרצועות הוא מתלבש יותר מדוייק בתבנית, זו רק המלצה לא חייבים.
לא ברור כמה שמנת חמוצה.
לא הבנתי אם אתה צוחק כי נתתי כל מידה אפשרית
עוגה מעולה! מתכון מצוין@
מומלץ!
קרן אפשר לעשות את העוגה עם קורנפלור במקום קמח? לפסח
עוגה מהממת!!!
הי ספיר
אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח הלבן אבל לא את כל הכמות בקורנפלור, אולי לשלב עם קמח שקדים
היי קרן..
העוגה נראית מעולה.. האם המסה אמורה להיות נוזלית בגלל הוספת הנוזלים (חלב) לאחר ההקצפה?
תודה
מעט כן אבל מתייצבת שוב עם היבשים
אוקיי… אבל על מנת שהמסה לא תיפול, בזמן הוספת החלב את מורידה את מהירות המקסר ומוסיפה בבת אחת? או בזילוף איטי? אני שואלת לפרטים משום שהמסה בדרך כלל נופלת לאחר ההקצפה כשמוסיפים נוזלים והקמת לא תמיד מצליח לייצב את המסה..
תודה מראש על הסבלנות (:
לאט
מה הסיכוי שזה יעבוד עם שוקולד לבן ?
בטח
הי קרן
אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט דנונה רגיל?
כן
האם ניתן להחליף את הקפה בקקאו או שוקןלית?
מחפשת עוגה במראה משוייש אך בטעם שוקולדי (ללא צבע בהיר בעוגה)
לא ככ הבנתי אם את רוצה מראה משוייש ובכל זאת ללא צבע בהיר בעוגה איך היא תהיה משויישת? בכל אופן קקאו ייצבע את כולה בחום
היי, תודה על המתכון.
אם איזה ברנדי את משתמשת? לצערי מה שאהבתי להשתמש בו, כבר לא מיוצר
לדעתי משהו סטייל שטוק 84 מהסופר:-)
כמה אספרסו ?
לא ככ הבנתי את השאלה, האם הכוונה להמיר נס קפה באספרסו ?
אם באמת רוצים להמיר לאספרסו במקום נס קפה מגורען, האם שוט אחד קצר יספיק ?
כן