ממרח פרלינה זה ממרח אגוזי לוז, שאין לי מושג למה הוא טעים כל כך !
זה בהחלט אחד הממרחים שאני הכי אוהבת את הטעם שלו, וקשה לי לסרב לו. הוא מאוד נפוץ כמילוי לשוקולד, וכזכור לכם אני ושוקולד לא מסתדרים,
ואני יכולה לעמוד בהרבה פיתויים שוקולדיים, אבל יש שוקולד אחד, שהיום כבר אי אפשר להשיג בהרבה מקומות שנקרא
רוזמרי ובפניו אני לא מסוגלת לעמוד. כשהייתי קטנה זה היה ההההה!!!! שוקולד, והייתי קונה אותו לעצמי מלא ומנשנשת את כל החבילה לבד.
היום כבר לא משיגים אותו הרבה, אבל אני יודעת בדיוק איפה אני יכולה להשיג אותו קרוב לבית (פיצוחי סיני גבול יפו בת ים אם שאלתם)
וכשאני רואה אותו אני שוכחת שאני לא אוכלת שוקולד וטורפת חבילה שלמה לבד.
הבפנוכו של הרוזמרי זה נוגט וזה נמס לי בפה, ואני יכולה שעות לאכול ממנו.
השבוע הגיעו לפה כל מיני ממרחים לנסיון ואחד מהם היה הפרלינה, הכנתי ממנו עוגיות מגולגלות, וזה עשה לי חשק לעוגת שמרים
טובה עם הממרח, והיא באמת יצאה וואו. אני בדרך כלל אחרי ימי צילום מוסרת עוגות לשכנים ולסביבה הקרובה, אבל
הפעם, את שתי העוגות ואת המגוגלות שמרתי לעצמי בבית. נכון שהיו רגעים סביב 1 בלילה שהצטערתי על זה 🙂
ונשבעתי שאני בחיים יותר לא אכין כלום עם פרלינה, אבל אנחנו יודעים אני ואתם שברור שזו אחת המליות הטובות שיש!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שמרים קראנץ נוגט/כמות לשתי עוגות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח מניטובה לבן/קמח לחם/קמח חלה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
120 גר׳ חמאה רכה
כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
למלית:
מיכל (450 גר׳) מחית נוגט (פרלינה) להכנת פרלינה ביתי לחצו כאן
(בשימוש בפרלינה ביתי מערבים 250 גר מחית פרלינה עם 200 גר חמאה רכה לממרח ומשתמשים כרגיל)
כוס וחצי (150 גר׳) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (אפשר לקלות בתנור הביתי על 200 מעלות למשך 10 דק׳, אפשר גם עם הקליפה)
להברשה:
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
להברשה לאחר אפייה:
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
מוזגים לקערת המיקסר את החלב, סוכר, שמרים ומלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית בינונית,
מוסיפים את הביצים ואת החמאה הרכה. מתחילים להוסיף את המים לאט לאט ולא בבת אחת. ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות.
לשים למשך 10-12 דק לקבלת בצק רך וגמיש. אם לא הספיקו לכם המים תוסיפו עוד כף בכל פעם, העיקר אל תייבשו את הבצק,
תנו לו להיות אלסטי וגמיש ומעט דביק, הוא יסתדר בהתפחה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת (ספריי שמן אחלה) ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן על כל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים (ניתן להתפיח לילה במקרר)
מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, אפשר בגודל 25*35 ואפשר גם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק.
בעזרת פלטה או סכין מורחים מחצית ממחית הנוגט באופן שווה על הבצק. מפזרים מחצית מאגוזי הלוז.
מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. בעזרת סכין או קלף מתכת מחלקים את הבצק לאורכו לשני חלקים שווים.
(אם אתם מרגישים שהרולדה שלכם והממרח רכים מדי תכניסו את הרולדה לרבע שעה למקפיא לפני חיתוך, זה יישמור בעיקר על נקיון )
קולעים את שני חלקי הבצק לצורת בורג ארוך. ובעזרת סכין או קלף מתכת מחלקים את הבורג לשניים.
מניחים את שני החלקים אחד על השני ושוב קולעים לבורג, הפעם הוא קצר ושמנמנן.
מניחים בתבנית אפייה קרוב לדופן (להשאיר מקום לעוד רולדה)
חוזרים על הפעולה עם חלק הבצק השני, ומכסים את התבנית בניילון נצמד רופף או במגבת להתפחה של כשעה לפחות,
עד שהרולדות תפחו למראה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הרולדות בחלב (אין צורך בביצה)
אופים את הרולדות למשך 30-35 דק עד להזהבה .
בינתיים מכינים סירופ סוכר:
על האש מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבעבוע עדין ומבשלים את הסירופ עד להסמכה עדינה
למשך 5-7 דק׳.
מניחים בצד.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים בנדיבות בסירופ סוכר (הסירופ תמיד יעזור לכם לשמור על הטריות והעסיסיות של העוגה,
וחיי המדף שלה יהיו ארוכים יותר)
מצננים קצת ומגישים.
**לגרסת פרווה ממירים בבצק את החמאה במחמאה או שמן קנולה (1/2 כוס) ואת החלב במים.
**אפשר למרוח כל מחית אחרת שאוהבים, אפשר מלית קינמון, או שוקולד, הכל תופס.
**אפשר לוותר על אגוזי הלוז אם אתם פחות אוהבים
**אני שומרת את העוגות במקרר ולמחרת אוכלת מהמקרר ישר או מחממת מעט במיקרו או משאירה על השיש לשעה לפני הגשה.
**אם מקפידים להבריש היטב בסירופ סוכר הן נשמרות לפחות לשלושה ימים
60 Comments
היי קרן ( :
האם יש צורך ללוש את הבצק מעט לפני ששמים בקערה/ אחרי ההתפחה לפני שלב הרידוד
אין צורך
היי קרן, האם צריך גם חצי כוס חלב וגם חצי כוס מי? אחרי חצי כוס חלב הבקצר נראה מספיק רך
אז לא להוסיף אם זה מספיק
אתקן במתכון
היי קרן,
אחרי שגלגלת לרולדה, הברשת בחלב, לגרסת פרווה במה אפשר להבריש?
ביצה טרופה
היי במקום חלב ניתן להשתמש באבקת חלב ?
לא הייתי מוותרת לגמרי על הנוזלים
אפשר לשלב
תענטג של מתכונים תודה! תוסיפי בבקשה במתכון זמן אפייה.
הוספתי תודה
לא כל כך הבנתי את הקטע שרשמת בו לחתוך את הבורג לשניים ואז להניח אחד על השני ושוב לקלוע. תוכלי לתת הסבר?
לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך באמצע לשניים
קולעים את שני חלקי הבצק לבורג ארוך
מחלקים את הבורג לשניים
יתקבלו שני ברגים קצרים
מניחים אותם אחד על השני באיקס ושוב קולעים לבורג
מקוה שזה ברור אם לא יש סרטון רילס בפיד שלי באינסטגרם
יש לי 460 גרם קמח מניטובה.
אני יכולה להשלים את ה40 החסרים עם קמח לבן רגיל?
בטח
היי קרן, המתכון רשום לשים חלב שמרים סוכר ומלח ביחד ולערבב. אבל בכל מתכוני השמרים תמיד רושמים שאסור למלח לגעת בשמרים..
עשיתי מה שאמרת , שמתי את הבצד לילה במקרר, לא תפח בכלל
בצק לעוגת שמרים במקרר לא תופח , רק בנראות שלו כיון שהחמאה מתקשה .
הבצק תקין, אין קשר למלח.
היי,
הגיוני שיצא לי להשתמש בממש מעט מים? בערך 3 כפות
כן הגיוני
הי שאלה קטנה לגבי האפייה: איך אופים? על טןרבו או על הסימן של למעלה למטה? כדי שיצא רך ונעים ולא קשה
חום עליון תחתון
קרן יקרה
את רוזמרי אפשר להשיג ובכמה וכמה טעמים בכל מרכול חרדי 🙂 באושר עד הוא זמין למכירה כל השנה.
משירה שאוהבת מאד את המתכונים שלך.
כן אני יודעת תודה שירה
היי
ניתן להתפיח במקרר ולאפות בבוקר למחרת? אם כן, באיזו התפחה?
תודה רבה!
אפשר להתפיח לילה במקרר
היי קרן, כתוב במתכון חצי כוס חלב וחצי כוס מים, האם חצי כוס מים נחוץ?
יצא לי בצק מאוד רך אחרי חצי כוס חלב.
אז לא להוסיף
איך להכין סירופ סוכר?
הוראות ההכנה מופיעות בגוף המתכון
האם אפשר להקפיא לפני ההתפחה השניה (שואלת בגלל האגוזים, האם ישארו קראנצ׳יים לאחר ההקפאה)?
אפשר כן
החלב והמים אמורים להיות פושרים או הישר מהמקרר?
תודה על המתכונים הנפלאים והטעימים!
אפשר ישיר מהמקרר
בחורף אפשר פושרים
שמרים ומלח? לא בעייתי ביחד?
שמרים יבשים ומלח יכולים לבוא במגע אחד עם השני, ואם את חוששת את יכולה כמובן להפריד, אני אישית לעולם לא מפרידה
היי קרן, הייתי רוצה להכין רק פס שמרים אחד, אז פשוט לחלק את המתכון בחצי?
כי פעם ראיתי בתגובות באיזה מתכון שלך שכתבת שלחלק לחצי משנה את היחסים והכמויות.. אז לא יודעת אם זה תקף גם כאן אבל שואלת בכל זאת
אני תמיד מעדיפה להכין שתיים ואחת להקפיא או לחלק מתנה
היי קרן
יש לי אבקת נוגט, האם זה יכול להחליף את המחית?
אם כן אשמח להוראות.
היי קרן!
האם קמח קאפוטו גם יכול להיות אופציה?
כן
כן בטח
היי 🙂 אפשר 240 מ"ל חלב במקום חלוקה של מים וחלב?
תודה רבה !!! 🙂
היי קרן, לעוגה קוראים קראנץ שזה כתר בגרמנית, כי במקור היא נאפתה עגולה עם חור באמצע. קראנץ' הידוע הוא אותו הרעש באוזניים כשאוכלים שקדים, או תפוצ'יפס וכו'.
סופש נעים
הי קרן, תוכלי לשלוח הצעה קרם שוקולד למתכון זה?
יש באתר מתכוני שמרים שוקולד , תכתבי במנוע חיפוש שמרים שוקולד זה יעלה
קרן העוגה יצאה אימלה ואבאלה!!!! וואו וואו וואו חיסלתי כמעט לבד!
בהחלט מסוכנת
האם אפשר להשתמש בחלב סוי או חלב דקדים לפרווה
הי קרן, המתכונים שלך נהדרים ואני מכורה, תודה רבה!!! שאלה, האם אפשר לשמור את העוגה מוכנה לפני אפיה לילה במקרר ובבוקר רק לאפות?
כן בטח
בסטורי באינסטגרם ראיתי שהוספת לבצק שמנת חמוצה וזה לא כתוב במתכון. כמה יש לשים במתכון של חצי קילו?
במקום מים 1/2 מיכל שמנת חמוצה
היי אם יש לי רק 250 גרם קמח לבן, אפשר לשים את השאר קמח מלא?
אפשר
אני אישית פחות אוהבת עוגות שמרים עם קמח מלא
אבל זה דורש יוצר נוזלים
היי קרן, תודה על מתכונים מעולים!
במה ניתן להבריש את העוגה במידה ומכינים אותה בגרסה הפרווה?
חלב סויה זה אחלה
הי קרן
הקרנץ שמרים יצא פשוט וואווווווו מעולההה איזה בצק פשוט מעדןןן
איזה כיף שיש אותך
את פשוט קרן אור ❤
ממש משמח!!
יש לי רק ביצים m
כמה לשים?
אותה כמות
[…] הכנתי איתו עוגות שמרים קראנץ שיש מתכון שלהם באתר אבל הפעם הפרלינה היתה ביתי, להכנת פרלינה ביתי לשתי רולדות שמרים השתמשתי […]