עוגות שמרים

עוגת שמרים קראנץ נוגט

אוגוסט 18, 2022 60 Comments

ממרח פרלינה זה ממרח אגוזי לוז, שאין לי מושג למה הוא טעים כל כך !

זה בהחלט אחד הממרחים שאני הכי אוהבת את הטעם שלו, וקשה לי לסרב לו. הוא מאוד נפוץ כמילוי לשוקולד, וכזכור לכם אני ושוקולד לא מסתדרים,

ואני יכולה לעמוד בהרבה פיתויים שוקולדיים, אבל יש שוקולד אחד, שהיום כבר אי אפשר להשיג בהרבה מקומות שנקרא

רוזמרי ובפניו אני לא מסוגלת לעמוד. כשהייתי קטנה זה היה ההההה!!!! שוקולד, והייתי קונה אותו לעצמי מלא ומנשנשת את כל החבילה לבד.

היום כבר לא משיגים אותו הרבה, אבל אני יודעת בדיוק איפה אני יכולה להשיג אותו קרוב לבית (פיצוחי סיני גבול יפו בת ים אם שאלתם)

וכשאני רואה אותו אני שוכחת שאני לא אוכלת שוקולד וטורפת חבילה שלמה לבד.

הבפנוכו של הרוזמרי זה נוגט וזה נמס לי בפה, ואני יכולה שעות לאכול ממנו.

השבוע הגיעו לפה כל מיני ממרחים לנסיון ואחד מהם היה הפרלינה, הכנתי ממנו עוגיות מגולגלות, וזה עשה לי חשק לעוגת שמרים

טובה עם הממרח, והיא באמת יצאה וואו. אני בדרך כלל אחרי ימי צילום מוסרת עוגות לשכנים ולסביבה הקרובה, אבל

הפעם, את שתי העוגות ואת המגוגלות שמרתי לעצמי בבית. נכון שהיו רגעים סביב 1 בלילה שהצטערתי על זה 🙂

ונשבעתי שאני בחיים יותר לא אכין כלום עם פרלינה, אבל אנחנו יודעים אני ואתם שברור שזו אחת המליות הטובות שיש!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת שמרים קראנץ נוגט/כמות לשתי עוגות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח מניטובה לבן/קמח לחם/קמח חלה או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

120 גר׳ חמאה רכה

כפית מלח דק

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

למלית:

מיכל (450 גר׳) מחית נוגט (פרלינה) להכנת פרלינה ביתי לחצו כאן

(בשימוש בפרלינה ביתי מערבים 250 גר מחית פרלינה עם 200 גר חמאה רכה לממרח ומשתמשים כרגיל)

כוס וחצי (150 גר׳) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (אפשר לקלות בתנור הביתי על 200 מעלות למשך 10 דק׳, אפשר גם עם הקליפה)

להברשה:

1/4 כוס (60 מ״ל) חלב

להברשה לאחר אפייה:

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

אופן ההכנה:

מוזגים לקערת המיקסר את החלב, סוכר, שמרים ומלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית בינונית,

מוסיפים את הביצים ואת החמאה הרכה. מתחילים להוסיף את המים לאט לאט ולא בבת אחת. ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות.

לשים למשך 10-12 דק לקבלת בצק רך וגמיש. אם לא הספיקו לכם המים תוסיפו עוד כף בכל פעם, העיקר אל תייבשו את הבצק,

תנו לו להיות אלסטי וגמיש ומעט דביק, הוא יסתדר בהתפחה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת (ספריי שמן אחלה) ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן על כל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים (ניתן להתפיח לילה במקרר)

מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, אפשר בגודל 25*35 ואפשר גם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק.

בעזרת פלטה או סכין מורחים מחצית ממחית הנוגט באופן שווה על הבצק. מפזרים מחצית מאגוזי הלוז.

מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. בעזרת סכין או קלף מתכת מחלקים את הבצק לאורכו לשני חלקים שווים.

(אם אתם מרגישים שהרולדה שלכם והממרח רכים מדי תכניסו את הרולדה לרבע שעה למקפיא לפני חיתוך, זה יישמור בעיקר על נקיון )

קולעים את שני חלקי הבצק לצורת בורג ארוך. ובעזרת סכין או קלף מתכת מחלקים את הבורג לשניים.

מניחים את שני החלקים אחד על השני ושוב קולעים לבורג, הפעם הוא קצר ושמנמנן.

מניחים בתבנית אפייה קרוב לדופן (להשאיר מקום לעוד רולדה)

חוזרים על הפעולה עם חלק הבצק השני, ומכסים את התבנית בניילון נצמד רופף או במגבת להתפחה של כשעה לפחות,

עד שהרולדות תפחו למראה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הרולדות בחלב (אין צורך בביצה)

אופים את הרולדות למשך 30-35 דק עד להזהבה .

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

על האש מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבעבוע עדין ומבשלים את הסירופ עד להסמכה עדינה

למשך 5-7 דק׳.

מניחים בצד.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים בנדיבות בסירופ סוכר (הסירופ תמיד יעזור לכם לשמור על הטריות והעסיסיות של העוגה,

וחיי המדף שלה יהיו ארוכים יותר)

מצננים קצת ומגישים.

**לגרסת פרווה ממירים בבצק את החמאה במחמאה או שמן קנולה (1/2 כוס) ואת החלב במים.

**אפשר למרוח כל מחית אחרת שאוהבים, אפשר מלית קינמון, או שוקולד, הכל תופס.

**אפשר לוותר על אגוזי הלוז אם אתם פחות אוהבים

**אני שומרת את העוגות במקרר ולמחרת אוכלת מהמקרר ישר או מחממת מעט במיקרו או משאירה על השיש  לשעה לפני הגשה.

**אם מקפידים להבריש היטב בסירופ סוכר הן נשמרות לפחות לשלושה ימים

 

 

60 Comments

אופיר אוגוסט 18, 2022 at 10:55 am

היי קרן ( :
האם יש צורך ללוש את הבצק מעט לפני ששמים בקערה/ אחרי ההתפחה לפני שלב הרידוד

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:03 pm

אין צורך

Reply
מרינה אוגוסט 19, 2022 at 8:40 am

היי קרן, האם צריך גם חצי כוס חלב וגם חצי כוס מי? אחרי חצי כוס חלב הבקצר נראה מספיק רך

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:27 pm

אז לא להוסיף אם זה מספיק
אתקן במתכון

Reply
סוניה אוגוסט 18, 2022 at 11:21 am

היי קרן,

אחרי שגלגלת לרולדה, הברשת בחלב, לגרסת פרווה במה אפשר להבריש?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:02 pm

ביצה טרופה

Reply
אדווה אוגוסט 18, 2022 at 2:00 pm

היי במקום חלב ניתן להשתמש באבקת חלב ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:01 pm

לא הייתי מוותרת לגמרי על הנוזלים
אפשר לשלב

Reply
Ravit אוגוסט 18, 2022 at 6:27 pm

תענטג של מתכונים תודה! תוסיפי בבקשה במתכון זמן אפייה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:00 pm

הוספתי תודה

Reply
הילה אוגוסט 19, 2022 at 3:02 pm

לא כל כך הבנתי את הקטע שרשמת בו לחתוך את הבורג לשניים ואז להניח אחד על השני ושוב לקלוע. תוכלי לתת הסבר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 3:16 pm

לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך באמצע לשניים
קולעים את שני חלקי הבצק לבורג ארוך
מחלקים את הבורג לשניים
יתקבלו שני ברגים קצרים
מניחים אותם אחד על השני באיקס ושוב קולעים לבורג
מקוה שזה ברור אם לא יש סרטון רילס בפיד שלי באינסטגרם

Reply
ספיר אוקטובר 30, 2022 at 7:18 pm

יש לי 460 גרם קמח מניטובה.
אני יכולה להשלים את ה40 החסרים עם קמח לבן רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 8:02 pm

בטח

Reply
גל נובמבר 26, 2022 at 4:24 pm

היי קרן, המתכון רשום לשים חלב שמרים סוכר ומלח ביחד ולערבב. אבל בכל מתכוני השמרים תמיד רושמים שאסור למלח לגעת בשמרים..
עשיתי מה שאמרת , שמתי את הבצד לילה במקרר, לא תפח בכלל

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:34 pm

בצק לעוגת שמרים במקרר לא תופח , רק בנראות שלו כיון שהחמאה מתקשה .
הבצק תקין, אין קשר למלח.

ליאור אוגוסט 18, 2022 at 9:38 pm

היי,
הגיוני שיצא לי להשתמש בממש מעט מים? בערך 3 כפות

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:28 pm

כן הגיוני

Reply
מיה אוגוסט 18, 2022 at 9:41 pm

הי שאלה קטנה לגבי האפייה: איך אופים? על טןרבו או על הסימן של למעלה למטה? כדי שיצא רך ונעים ולא קשה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:28 pm

חום עליון תחתון

Reply
שירה אוגוסט 19, 2022 at 9:07 am

קרן יקרה
את רוזמרי אפשר להשיג ובכמה וכמה טעמים בכל מרכול חרדי 🙂 באושר עד הוא זמין למכירה כל השנה.
משירה שאוהבת מאד את המתכונים שלך.

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:27 pm

כן אני יודעת תודה שירה

Reply
נעם פברואר 20, 2023 at 3:16 pm

היי
ניתן להתפיח במקרר ולאפות בבוקר למחרת? אם כן, באיזו התפחה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2023 at 5:25 pm

אפשר להתפיח לילה במקרר

Reply
מרינה אוגוסט 19, 2022 at 9:26 am

היי קרן, כתוב במתכון חצי כוס חלב וחצי כוס מים, האם חצי כוס מים נחוץ?
יצא לי בצק מאוד רך אחרי חצי כוס חלב.

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:27 pm

אז לא להוסיף

Reply
רינה אוגוסט 19, 2022 at 3:22 pm

איך להכין סירופ סוכר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2022 at 7:23 am

הוראות ההכנה מופיעות בגוף המתכון

Reply
תמנע דצמבר 23, 2022 at 8:49 am

האם אפשר להקפיא לפני ההתפחה השניה (שואלת בגלל האגוזים, האם ישארו קראנצ׳יים לאחר ההקפאה)?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2022 at 11:28 am

אפשר כן

Reply
מרגלית רונאי - הונגריה אוגוסט 20, 2022 at 12:13 pm

החלב והמים אמורים להיות פושרים או הישר מהמקרר?
תודה על המתכונים הנפלאים והטעימים!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2022 at 2:25 pm

אפשר ישיר מהמקרר
בחורף אפשר פושרים

Reply
סיגל ציאר אוגוסט 20, 2022 at 8:03 pm

שמרים ומלח? לא בעייתי ביחד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2022 at 3:06 pm

שמרים יבשים ומלח יכולים לבוא במגע אחד עם השני, ואם את חוששת את יכולה כמובן להפריד, אני אישית לעולם לא מפרידה

Reply
עדי מאי 27, 2023 at 2:10 pm

היי קרן, הייתי רוצה להכין רק פס שמרים אחד, אז פשוט לחלק את המתכון בחצי?
כי פעם ראיתי בתגובות באיזה מתכון שלך שכתבת שלחלק לחצי משנה את היחסים והכמויות.. אז לא יודעת אם זה תקף גם כאן אבל שואלת בכל זאת

Reply
קרן אגם מאי 28, 2023 at 8:48 am

אני תמיד מעדיפה להכין שתיים ואחת להקפיא או לחלק מתנה

Reply
שרית אוגוסט 22, 2022 at 6:37 am

היי קרן
יש לי אבקת נוגט, האם זה יכול להחליף את המחית?
אם כן אשמח להוראות.

Reply
Tamar Belgi אוגוסט 22, 2022 at 11:23 am

היי קרן!
האם קמח קאפוטו גם יכול להיות אופציה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2022 at 5:37 pm

כן

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2022 at 5:39 pm

כן בטח

Reply
בתאל אוגוסט 23, 2022 at 1:44 pm

היי 🙂 אפשר 240 מ"ל חלב במקום חלוקה של מים וחלב?
תודה רבה !!! 🙂

Reply
נאוה אוגוסט 25, 2022 at 5:18 pm

היי קרן, לעוגה קוראים קראנץ שזה כתר בגרמנית, כי במקור היא נאפתה עגולה עם חור באמצע. קראנץ' הידוע הוא אותו הרעש באוזניים כשאוכלים שקדים, או תפוצ'יפס וכו'.
סופש נעים

Reply
איריס אוגוסט 26, 2022 at 5:23 pm

הי קרן, תוכלי לשלוח הצעה קרם שוקולד למתכון זה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:23 pm

יש באתר מתכוני שמרים שוקולד , תכתבי במנוע חיפוש שמרים שוקולד זה יעלה

Reply
Sarah ספטמבר 9, 2022 at 5:49 pm

קרן העוגה יצאה אימלה ואבאלה!!!! וואו וואו וואו חיסלתי כמעט לבד!

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2022 at 8:42 am

בהחלט מסוכנת

Reply
בת שבע ספטמבר 20, 2022 at 1:30 pm

האם אפשר להשתמש בחלב סוי או חלב דקדים לפרווה

Reply
רונית דצמבר 10, 2022 at 9:27 am

הי קרן, המתכונים שלך נהדרים ואני מכורה, תודה רבה!!! שאלה, האם אפשר לשמור את העוגה מוכנה לפני אפיה לילה במקרר ובבוקר רק לאפות?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:48 am

כן בטח

Reply
שני פאר ינואר 5, 2023 at 11:27 pm

בסטורי באינסטגרם ראיתי שהוספת לבצק שמנת חמוצה וזה לא כתוב במתכון. כמה יש לשים במתכון של חצי קילו?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:24 am

במקום מים 1/2 מיכל שמנת חמוצה

Reply
אלה פברואר 25, 2023 at 1:15 pm

היי אם יש לי רק 250 גרם קמח לבן, אפשר לשים את השאר קמח מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:01 pm

אפשר
אני אישית פחות אוהבת עוגות שמרים עם קמח מלא
אבל זה דורש יוצר נוזלים

Reply
הדר אפריל 21, 2023 at 8:32 am

היי קרן, תודה על מתכונים מעולים!
במה ניתן להבריש את העוגה במידה ומכינים אותה בגרסה הפרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 3:05 pm

חלב סויה זה אחלה

Reply
צביה טריבלסקי אפריל 27, 2023 at 9:50 pm

הי קרן
הקרנץ שמרים יצא פשוט וואווווווו מעולההה איזה בצק פשוט מעדןןן
איזה כיף שיש אותך
את פשוט קרן אור ❤

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:58 pm

ממש משמח!!

Reply
לירון אוגוסט 8, 2023 at 6:33 pm

יש לי רק ביצים m
כמה לשים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2023 at 7:52 am

אותה כמות

Reply
פרלינה ביתי בקלות - נשואה למאפייה ינואר 11, 2025 at 2:39 pm

[…] הכנתי איתו עוגות שמרים קראנץ שיש מתכון שלהם באתר אבל הפעם הפרלינה היתה ביתי, להכנת פרלינה ביתי לשתי רולדות שמרים השתמשתי […]

Reply

Leave a Comment