img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב! 
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00. 
מחכה לראות אתכן/ם שם! 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת תפוזים קלאסית

דצמבר 29, 2017 | 85 תגובות

img

85 תגובות גולשים

User Avatar
יהודית אביב
starstarstarstarstar
דצמבר 29, 2017 בשעה 07:32

עוגה יפהפייה וזו באמת אחת העוגות הבודדות שאני מכינה כמו פעם, בלי שדרוגים. התמונות מדהימות

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 29, 2017 at 3:24 pm

יהודית המהממת תודה רבה על הפירגון, היא באמת הכי שווה בדיוק כמו שהיא.

השב
User Avatar
שני
ינואר 2, 2018 at 10:44 pm

הכנתי ויצא מהמם אך השכבה העליונה נשרפה, למרות שהעוגה במרקם מושלם. יש לך רעיון מה לעשות להבא?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2018 at 7:20 am

אולי חום התנור שלך לא מווסת כמו שצריך, והחום העליון חזק יותר, להבא לאפות בחום מעט נמוך יותר מעט יותר זמן. שמחה שיצאה לך טעימה :-)

השב
User Avatar
מורן
נובמבר 27, 2020 at 7:08 am

קרן,רק שתדעי שאני עפה עלייך בקטע מפחיד!! דבר שני, הכנתי את העוגה הזאת פעמים. אחת שלשום ואחת אתמול. ואופוס שנייהן לא עלו לי,באסה של ממש בכי ודרמה.. מה הסיבה? ואני על המתכון בהידוק+משקל. ותבנית עם החור. וכנל גם עוגת השוקל עם הקוקו הקלוי למעלה. שהכנתי ולא עלתה לי מה עושים ?

השב
User Avatar
אורי
יוני 24, 2022 at 3:34 pm

עוגה מצוינת אי אפשר להפסיק לאכול

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2022 at 8:11 pm

תודה

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
דצמבר 29, 2017 בשעה 19:40

1. במידה ואני משתמשת בקמח תופח בכמה להשתמש? 2. את הסירופ יש לחמם או להשאיר כפי שהוא קר ולשפוך?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 29, 2017 at 10:56 pm

קמח תופח באותה הכמות בדיוק רק לוותר על אבקת האפייה. את הסירופ לא מחממים, מערבבים את המיץ עם אבקת הסוכר כמו שהוא. בהצלחה:-)

השב
User Avatar
עדן
פברואר 5, 2021 at 10:58 am

היי קרן המהממת!!! האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 2:07 pm

כן

השב
User Avatar
ספי
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2018 בשעה 16:25

לאפשר להפחית סוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2018 at 4:37 pm

לחלוטין לא, גם כי העוגה לא מאוד מתוקה וגם כי זה יוריד בגובה שלה, ובצבע. אפשר לוותר על סירופ הסוכר אם חייבים, והעוגה עדיין תישאר טעימה.

השב
User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 16:18

תודה רבה על המתכון. העוגה מחזירה אותי לילדות. אבל לא ברור לי לגבי כמות של השמן או המיץ. במתכון כתוב כוס ורבע או 250 מ״ל שמן וגם כוס ורבע מיץ או 300 מ״ל? אז כוס ורבע זה 250 מ״ל או 300 מ״ל ? את אילי התכוונת לכוס וחצי מיץ (1 כוס = 200 מ״ל?)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 8:13 pm

שימי לב ששמן נמדד בגרמים ואילו מיץ במ״ל. לכן המידה הנכונה לשמן תהיה 250 גר׳ והמידה הנכונה למיץ תהיה 300 מ״ל

השב
User Avatar
נאוה
אוקטובר 14, 2022 at 6:00 pm

היי, אם מכינים חצי כמות זמן האפיה פוחת?

השב
User Avatar
דנית
נובמבר 19, 2022 at 9:37 pm

הי קרן. תודה על כל המתכונים המעולים. האם ניתן לפצל לשתי תבניות אנגליש?

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
ינואר 25, 2018 בשעה 16:39

תודה על עוגה טעימה ויפה. הוספתי 2 כפות אבקת פודינג והפחתתי את כמות הסוכר

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2018 at 6:01 pm

תודה איריס,נשמע אחלה :-)

השב
User Avatar
הדס
דצמבר 22, 2023 at 10:26 am

העוגה כל פעם נופלת אחרי ההוצאה מהתנור. עשיתי על 150 מעלות למשך שעה ורבע ועדיין. האם צריך לשים רק על חום תחתון?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2023 at 4:14 pm

אני לא אופה עוגיות בטורבו זה הרבה פעמים מפיל אותן ולמה את אופה ב 150? לא כתוב במתכון טמפרטורה כזו

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2018 בשעה 10:16

היי. אם רוצה לעשות בתבנית אינגליש. איך להוריד כמויות? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2018 at 10:37 am

הי רויטל, את יכולה להוריד בחצי את המרכיבים, באופן אישי אני פחות אוהבת ״לחתוך״ במתכונים, לא תמיד מתקבלת אותה התוצאה, אני הייתי מכינה בשתי תבניות אינגליש קייק ומקסימום מקפיאה אחת:-) בהצלחה

השב
User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
מרץ 13, 2018 בשעה 09:26

אפשר להפחית מהכמות שומן? הייתי שמחה לדעת מה תפקידו כאן שאדע איך להחליפו או לשחק עם הכמויות שלו ☺

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 13, 2018 at 10:23 am

השומן נותן את הרכות בסופו של דבר לעוגה, אבל יש לו תפקיד גם בהתפחה שלה, בטעם ולצבע, כך שאם מפחיתים אז ממש מעט, נניח 1/4 כוס, אחרת העוגה פשוט תאבד מהלחות שלה.

השב
User Avatar
ליאורה
יולי 23, 2020 at 5:59 pm

הכנתי את העוגה במדוייק שלב שלב לפי המתכון והיא יצאה לי די דחוסה בעיקר באמצע .. מה יכולה להיות הסיבה לכך ?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 23, 2020 at 10:22 pm

אולי ערבוב יתר או תבנית שלא מתאימה

השב
User Avatar
ספיר מגנזי
אוקטובר 18, 2020 at 9:13 am

אהלן יש אפשרות להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין? או כל קמח אחר שהוא לא לבן?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2020 at 9:26 am

כוסמין לבן ומלא חצי חצי

השב
User Avatar
יערה
starstarstarstarstar
יוני 12, 2018 בשעה 13:53

היי איך מחלצים את העוגה מהסיר פלא???

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2018 at 3:44 pm

ממתינים מעט, מעבירים סכין בין הדפנות והופכים על צלחת הגשה

השב
User Avatar
מעין
starstarstarstarstar
יוני 22, 2018 בשעה 16:59

2.5 *כוסות* קמח? במתכון רשום רק 2.5 תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 22, 2018 at 5:08 pm

2.5 כוסות. תודה על ההארה

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2018 בשעה 09:43

היי קרן, במידה והעוגה מיועדת לאכילה רק בעוד כמה ימים, האם לשפוך את הסירופ כבר בהכנה, או להמתין ממש ליום של האכילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2018 at 10:02 am

לא מחכים עם הסירופ שופכים אותו על העוגה כשהיא חמה, ומאחסנים במקרר עד מעט לפני האכילה. אחרת היא לא תחזיק מעמד כמה ימים.

השב
User Avatar
אנונימי
starstarstarstarstar
נובמבר 9, 2018 בשעה 16:00

תמצית אפייה זה דבר קריטי?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2018 at 10:11 pm

לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת.. תמצית וניל אולי?

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
אוגוסט 8, 2019 בשעה 16:08

היי קרן, אפשר לאפות בתנור עם סיר הפלא? :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2019 at 4:54 pm

בטח

השב
User Avatar
סיסי
starstarstarstarstar
ינואר 9, 2020 בשעה 12:30

היי קרן יקירה, אפיתי את העוגה - מ-ע-ו-ל-ה!!!!!! נ-ה-ד-ר!!!!! כל כך אוורירית, גבוהה ולא מתוקה מדי וכל כך מתאימה למזג האויר השורר לאחרונה במחוזותינו :-) המון תודות ואני "מתה" על המתכונים שלך.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2020 at 2:24 pm

תודה סיסי, אוהבת שאת כאן

השב
User Avatar
דורית
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2020 בשעה 21:24

היי קרן הכנתי בערב שבת והעוגה נפלה כשיצאה מהתנור, מדוע זה קורה? ממש נהיתה פיתה ורטובה נורא

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2020 at 9:40 pm

כשהעוגה נופלת בדרך כלל היא לא אפויה מבפנים , זה אומר שהיא נאפתה מבחוץ מהר מדי ולא מבפנים, אולי חום התנור היה גבוה מדי

השב
User Avatar
ברק
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2020 בשעה 17:22

היי קרן ראשית נהנה מאוד מכל העוגות שלך. בעוגה זו, האם לדעתך ניתן להמיר את שמן הקנולה לשמן זית ? כמו כן, מה הכמויות לתבנית של 20 ? תודה

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
מאי 13, 2020 בשעה 22:18

היי קרן! איפה צריך לאכסן את העוגה כדי לשמור על הטריות שלה? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2020 at 10:30 pm

מכוסה היטב בטמפרטורת החדר

השב
User Avatar
Chen Yefet
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2020 בשעה 09:19

היי קרן, האם המצרכים רלוונטיים גם לתבנית של 26? או שעלי להוסיף משהו? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2020 at 10:33 am

ב 26 היא תצא נמוכה יותר וזמן האפייה יתקצר, זה לא בהכרח לא טוב, ואם רוצים שתשמור על גובה צריך יהיה להגדיל ברבע את כל המצרכים

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוגוסט 15, 2020 בשעה 22:29

מה דעתך אם אחליף את השמן בחמאה ? זה ייצא טוב ? אם כן איזה כמות ?

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אוקטובר 2, 2020 בשעה 15:57

היי, החלפתי את השמן בחמאה (294גר') יצא מהמם! נראה מלחיץ בהתחלה כי הקציפה מתפרקת בגלל התפוז אבל אחרי הוספת הקמח הכל נהיה סבבה וטעימה בטירוף!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 2, 2020 at 5:26 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
Magdalena Agivaev
ינואר 14, 2023 at 4:44 pm

וואו 300ג״ר חמאה ?! זה לא הרבה ?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2023 at 6:16 pm

לדעתי היא התכוונה ל 200 גר

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 23:49

היי קרן, נהנית מהמתכונים שלך! האם האפייה בתנור היא בעליון תחתון? ובכללי את תמיד משתמשת בעליון תחתון ולא בטורבו באפיית עוגות/עוגיות/מאפים?

השב
User Avatar
אנונימית
starstarstarstarstar
דצמבר 31, 2020 בשעה 19:40

היי קרן איזו עוגת תפוזים שלך את הכי ממליצה לי לעשות? יש לך גם את המכון הזה ועוד אחת התבלבלתי אשמח לעזרה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 1, 2021 at 9:58 am

שתיהן מעולות עוגת המיץ של אמא היסטרית

השב
User Avatar
ריטה
starstarstarstarstar
יולי 2, 2021 בשעה 16:07

שלום קרן ! אפשר לחליף שמן חמאה ? אם כן אז מה היחס ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 2, 2021 at 11:57 pm

אפשר ב 200 גר חמאה אבל זה ככ לא נחוץ בעיניי

השב
User Avatar
אבנר
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2021 בשעה 13:54

הי קרן, יצא לי פס כהה בחלק התחתון של העוגה. ממה זה יכול להיות?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2021 at 1:15 pm

אולי חום תנור תחתון לא מדוייק ששרף קצת את העוגה?

השב
User Avatar
חלי
מרץ 4, 2022 at 9:56 pm

היי, הכנתי את העוגה ומשום מה היא לא נאפתה טוב מבפנים, וגם צנחה☹️ איזה טעות עשיתי?

השב
User Avatar
יאיר
starstarstarstarstar
מרץ 4, 2022 בשעה 14:45

היי אפשר לעשות באינגליש? אם כן, לכמה תבניות? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 6, 2022 at 3:33 pm

2 תבניות

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
מרץ 23, 2022 בשעה 16:55

היי קרן אם אני משתמשת בביצים בגודל xl , זו אותה הכמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 23, 2022 at 11:53 pm

פחות ביצה

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2022 בשעה 14:40

היי קרן אם משתמשים בביצים מדיום במקום לארג׳, מה הכמות? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2022 at 10:40 pm

מוסיפים ביצה

השב
User Avatar
אלין אלימלך
נובמבר 19, 2022 at 8:37 pm

האם אפשר עם מיץ תפוזים במקום תפוזים טריים?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2022 at 2:32 pm

אפשר בהחלט

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2022 בשעה 20:35

כל העוגות שלך מושלמות. תודה רבה הכוונה לתבנית אנג׳ל פוד, שאפשר לקרר כשהיא הפוכה ? תודה

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2022 בשעה 02:39

הי קרן העוגה נהדרת1 מכינה אותה הרבה! תודה!! בא לי לעשות ציפוי כזה של אבקת סוכר לבן, כמו בעוגות לימון, נראה לך יעבוד עם העוגה הזאת? ואם כן, לשפוך גם מיץ וגם ציפוי או שיהיה מתוק מידי? וכדאי לחכותץ שתתקרר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 30, 2022 at 6:15 am

אפשר בהחלט, אולי להפחית מכמות המיץ אבל לא לוותר לגמרי

השב
User Avatar
אורי
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2023 בשעה 15:23

היי קרן, הכנתי את העוגה הרבה פעמים ויצא מעולה ב3 פעמים האחרונות שהכנתי העוגה נפלה. רציתי לשאול באיזו חברה של אבק אפיה את משתמשת? כי ראיתי שכתבת שאולי העוגה נופלת בגלל זה, ושיניתי והעוגה לערי עדיין נופלת תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2023 at 3:32 pm

את מורידה בסוכר או אופה כל טורבו ?

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2024 בשעה 19:15

הי קרן אני יכולה להחליף כוס קמח אחת בקמח שקדים? צריך לשנות משהו נוסף? תודה

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2024 בשעה 20:54

אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי לפי המתכון והעוגה יצאה פירורית, למה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2024 at 5:26 pm

אולי שינית משהו במתכון או אפית יותר מדי והיא התייבשה

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2025 בשעה 19:56

אחרי שבוע של חשק עז לעוגת תפוזים, אפיתי אותה. העוגה יצאה יפה מאוד, לחה במידה (החלפתי שמן בחמאה), אבל לא מתוקה ולא תפוזית. דייקתי בכמויות, סחטתי מיץ מתפוזים טריים וגם השקיתי בסירופ.

השב
User Avatar
דרור עוזי
starstarstarstarstar
נובמבר 2, 2025 בשעה 19:15

עוגה מושלמת, מכינה אותה כבר שנים באמת ואו. תהיתי אם יש משהו שאפשר להחליף את השמן קנולה בו? אולי שמנת או משהו כזה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2025 at 9:10 pm

אפשר בשמן קוקוס

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img