לפני מלא שנים אמא שלי המהממת הכינה לי קלסר, עמוס במתכונים, מחולקים לפי קטגוריות,
של מאכלים ובעיקר של עוגות שהיא מכינה לנו במהלך השנים ורוצה שיהיה לנו אותם.
כל מתכון מודפס על דף בצבע אחר, זה מקסים.
לפני מלא זמן, כשהתחלתי לאגור המון מתכונים מהאינטרנט, בתקופה שעוד היו מדפיסים כל מתכון,
העמסתי על הקלסר עוד מלא דפים, עד שהוא כבר התפוצץ ואי אפשר היה להכניס פנימה בצורה
מסודרת כלום.
אז התחלתי פשוט להניח בפנים בבלגאן עוד ועוד דפים, ועד היום הקלסר הזה פשוט עמוס
בדפים עם עשרות מתכונים שאני מבטיחה לעצמי לשבת יום אחד ולמיין.
בכל פעם שאני מוציאה אותו מהמדף כדי לחפש מתכון אני מתפללת שלא ייפול ממנו כלום.
כי אם הדפים נופלים, הלך עליי, ייקח לי מלא זמן לאסוף אותם מרוב שהם המוןןןן דפים!
אבל יש משהו שאני אוהבת בדפדוף בו, ויש בו כמה מתכונים של אמא
שלא טרחתי לכתוב בשום מקום אחר כמו בפלא או במחשב, רק כדי לחזור ולחפש אותם בקלסר.
אחד מהם זה המתכון שלה לעוגת תפוזים, שהיא אפילו לא הדפיסה לי אלא הקריאה לי אותו יום אחד בטלפון
כשהתקשרתי לשאול איך היא מכינה את העוגה, וכתבתי אותו על דף A4 מצ'וקמק, שעליו רשומים
עוד המון מספרי טלפון, והוא כנראה היה הדף הראשון שמצאתי בבית כשהיא הקריאה את המתכון.
המתכון, מתכון הכי קלאסי ונפוץ לעוגת תפוזים, אין בו שום דבר ״מיוחד״ אבל בכל זאת,
העוגה הזו פשוט מושלמת בטעמה, ואין מי שעומד בפניה, במיוחד כשהריח שמתפשט בבית הוא ריח תפוזים.
והיא כל כך יפה, ואתם יודעים כמה אני אוהבת עוגות עם סדקים למעלה? הכי אוהבת.
הכנתי את העוגה בסיר פלא, אין לזה משמעות או סיבה מיוחדת פרט לכך שהסיר הזה יפיפה בעיניי,
אבל השתמשתי בו כמו שמשתמשים בכל תבנית רגילה אחרת בתנור.
עוגת תפוזים קלאסית/ כל תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן
כוס ורבע (250 גר') שמן קנולה
כוס ורבע (300 מ״ל) מיץ תפוזים
2.5 (350 גר') קמח לבן רגיל
שקית אבקת אפייה
מקל וניל/כפית תמצית או מחית וניל
לסירופ:
תערובת של 1/2 כוס מיץ תפוזים שערבבנו עם כף אבקת סוכר
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות ומשמנים סיר פלא או תבנית אפייה (אני שימנתי במחאה רכה)
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר
למשך כחמש דקות לפחות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן,וניל, ומיץ תפוזים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ 45 דק',
עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים את העוגה מהתנור, ושופכים מעליה את סירופ התפוזים.
מצנים מעט את העוגה, מעבירים סכין בדפנות, והופכים אותה על צלחת הגשה.
(במידה והשתמשתם בתבנית רגילה מתפרקת, אפשר פשוט לחלץ מהתבנית)
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות למתכון:
**את התפוזים ניתן להמיר בקלמנטינה
**אפשר לוותר על סירופ התפוזים, העוגה מצויינת גם כך.
80 Comments
עוגה יפהפייה וזו באמת אחת העוגות הבודדות שאני מכינה כמו פעם, בלי שדרוגים. התמונות מדהימות
יהודית המהממת תודה רבה על הפירגון, היא באמת הכי שווה בדיוק כמו שהיא.
הכנתי ויצא מהמם אך השכבה העליונה נשרפה, למרות שהעוגה
במרקם מושלם. יש לך רעיון מה לעשות להבא?
אולי חום התנור שלך לא מווסת כמו שצריך, והחום העליון חזק יותר, להבא לאפות בחום מעט נמוך יותר מעט יותר זמן.
שמחה שיצאה לך טעימה 🙂
קרן,רק שתדעי שאני עפה עלייך בקטע מפחיד!!
דבר שני, הכנתי את העוגה הזאת פעמים.
אחת שלשום ואחת אתמול.
ואופוס שנייהן לא עלו לי,באסה של ממש בכי ודרמה..
מה הסיבה? ואני על המתכון בהידוק+משקל.
ותבנית עם החור.
וכנל גם עוגת השוקל עם הקוקו הקלוי למעלה.
שהכנתי ולא עלתה לי
מה עושים ?
אם העוגות לא עולות יש בעיה להחליף אבקת אפייה, להחליף תבנית, ולבדוק שהתנור תקין
עוגה מצוינת
אי אפשר להפסיק לאכול
תודה
1. במידה ואני משתמשת בקמח תופח בכמה להשתמש? 2. את הסירופ יש לחמם או להשאיר כפי שהוא קר ולשפוך?
קמח תופח באותה הכמות בדיוק רק לוותר על אבקת האפייה.
את הסירופ לא מחממים, מערבבים את המיץ עם אבקת הסוכר כמו שהוא.
בהצלחה:-)
היי קרן המהממת!!! האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?
כן
לאפשר להפחית סוכר?
לחלוטין לא, גם כי העוגה לא מאוד מתוקה וגם כי זה יוריד בגובה שלה, ובצבע.
אפשר לוותר על סירופ הסוכר אם חייבים, והעוגה עדיין תישאר טעימה.
תודה רבה על המתכון. העוגה מחזירה אותי לילדות.
אבל לא ברור לי לגבי כמות של השמן או המיץ.
במתכון כתוב כוס ורבע או 250 מ״ל שמן וגם כוס ורבע מיץ או 300 מ״ל? אז כוס ורבע זה 250 מ״ל או 300 מ״ל ?
את אילי התכוונת לכוס וחצי מיץ (1 כוס = 200 מ״ל?)
שימי לב ששמן נמדד בגרמים ואילו מיץ במ״ל.
לכן המידה הנכונה לשמן תהיה 250 גר׳
והמידה הנכונה למיץ תהיה 300 מ״ל
היי, אם מכינים חצי כמות זמן האפיה פוחת?
הי קרן.
תודה על כל המתכונים המעולים.
האם ניתן לפצל לשתי תבניות אנגליש?
בטח שאפשר
תודה על עוגה טעימה ויפה.
הוספתי 2 כפות אבקת פודינג והפחתתי את כמות הסוכר
תודה איריס,נשמע אחלה 🙂
העוגה כל פעם נופלת אחרי ההוצאה מהתנור. עשיתי על 150 מעלות למשך שעה ורבע ועדיין. האם צריך לשים רק על חום תחתון?
אני לא אופה עוגיות בטורבו זה הרבה פעמים מפיל אותן ולמה את אופה ב 150? לא כתוב במתכון טמפרטורה כזו
היי. אם רוצה לעשות בתבנית אינגליש. איך להוריד כמויות?
תודה
הי רויטל, את יכולה להוריד בחצי את המרכיבים, באופן אישי אני פחות אוהבת ״לחתוך״ במתכונים, לא תמיד מתקבלת אותה התוצאה,
אני הייתי מכינה בשתי תבניות אינגליש קייק ומקסימום מקפיאה אחת:-)
בהצלחה
אפשר להפחית מהכמות שומן? הייתי שמחה לדעת מה תפקידו כאן שאדע איך להחליפו או לשחק עם הכמויות שלו ☺
השומן נותן את הרכות בסופו של דבר לעוגה, אבל יש לו תפקיד גם בהתפחה שלה, בטעם ולצבע, כך שאם מפחיתים אז ממש מעט, נניח 1/4 כוס, אחרת העוגה פשוט תאבד מהלחות שלה.
הכנתי את העוגה במדוייק שלב שלב לפי המתכון והיא יצאה לי די דחוסה בעיקר באמצע ..
מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
אולי ערבוב יתר או תבנית שלא מתאימה
אהלן
יש אפשרות להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין? או כל קמח אחר שהוא לא לבן?
כוסמין לבן ומלא חצי חצי
כוסמין 70 אחוז גם עובד?
כן
היי איך מחלצים את העוגה מהסיר פלא???
ממתינים מעט, מעבירים סכין בין הדפנות והופכים על צלחת הגשה
2.5 *כוסות* קמח? במתכון רשום רק 2.5
תודה!
2.5 כוסות.
תודה על ההארה
היי קרן, במידה והעוגה מיועדת לאכילה רק בעוד כמה ימים, האם לשפוך את הסירופ כבר בהכנה, או להמתין ממש ליום של האכילה?
לא מחכים עם הסירופ שופכים אותו על העוגה כשהיא חמה, ומאחסנים במקרר עד מעט לפני האכילה.
אחרת היא לא תחזיק מעמד כמה ימים.
תמצית אפייה זה דבר קריטי?
לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת.. תמצית וניל אולי?
היי קרן, אפשר לאפות בתנור עם סיר הפלא? 🙂
בטח
היי קרן יקירה,
אפיתי את העוגה – מ-ע-ו-ל-ה!!!!!! נ-ה-ד-ר!!!!! כל כך אוורירית, גבוהה ולא מתוקה מדי וכל כך מתאימה למזג האויר השורר לאחרונה במחוזותינו 🙂 המון תודות ואני "מתה" על המתכונים שלך.
תודה סיסי, אוהבת שאת כאן
היי קרן
הכנתי בערב שבת והעוגה נפלה כשיצאה מהתנור, מדוע זה קורה? ממש נהיתה פיתה ורטובה נורא
כשהעוגה נופלת בדרך כלל היא לא אפויה מבפנים , זה אומר שהיא נאפתה מבחוץ מהר מדי ולא מבפנים, אולי חום התנור היה גבוה מדי
היי קרן
ראשית נהנה מאוד מכל העוגות שלך.
בעוגה זו,
האם לדעתך ניתן להמיר את שמן הקנולה לשמן זית ?
כמו כן, מה הכמויות לתבנית של 20 ? תודה
היי קרן!
איפה צריך לאכסן את העוגה כדי לשמור על הטריות שלה?
תודה.
מכוסה היטב בטמפרטורת החדר
היי קרן,
האם המצרכים רלוונטיים גם לתבנית של 26? או שעלי להוסיף משהו? תודה
ב 26 היא תצא נמוכה יותר וזמן האפייה יתקצר, זה לא בהכרח לא טוב, ואם רוצים שתשמור על גובה צריך יהיה להגדיל ברבע את כל המצרכים
מה דעתך אם אחליף את השמן בחמאה ? זה ייצא טוב ? אם כן איזה כמות ?
היי, החלפתי את השמן בחמאה (294גר') יצא מהמם! נראה מלחיץ בהתחלה כי הקציפה מתפרקת בגלל התפוז אבל אחרי הוספת הקמח הכל נהיה סבבה וטעימה בטירוף!
שמחה לשמוע
וואו 300ג״ר חמאה ?! זה לא הרבה ?
לדעתי היא התכוונה ל 200 גר
היי קרן, נהנית מהמתכונים שלך! האם האפייה בתנור היא בעליון תחתון? ובכללי את תמיד משתמשת בעליון תחתון ולא בטורבו באפיית עוגות/עוגיות/מאפים?
היי קרן איזו עוגת תפוזים שלך את הכי ממליצה לי לעשות? יש לך גם את המכון הזה ועוד אחת התבלבלתי אשמח לעזרה
שתיהן מעולות עוגת המיץ של אמא היסטרית
שלום קרן ! אפשר לחליף שמן חמאה ? אם כן אז מה היחס ?
אפשר ב 200 גר חמאה אבל זה ככ לא נחוץ בעיניי
הי קרן,
יצא לי פס כהה בחלק התחתון של העוגה.
ממה זה יכול להיות?
אולי חום תנור תחתון לא מדוייק ששרף קצת את העוגה?
היי, הכנתי את העוגה ומשום מה היא לא נאפתה טוב מבפנים, וגם צנחה☹️
איזה טעות עשיתי?
אולי הורדת בסוכר? או התבנית לא התאימה.. יכולות להיות הרבה סיבות
היי אפשר לעשות באינגליש? אם כן, לכמה תבניות? תודה!
2 תבניות
היי קרן
אם אני משתמשת בביצים בגודל xl , זו אותה הכמות?
פחות ביצה
היי קרן
אם משתמשים בביצים מדיום במקום לארג׳, מה הכמות?
תודה
מוסיפים ביצה
האם אפשר עם מיץ תפוזים במקום תפוזים טריים?
אפשר בהחלט
כל העוגות שלך מושלמות. תודה רבה
הכוונה לתבנית אנג׳ל פוד, שאפשר לקרר כשהיא הפוכה ?
תודה
הי קרן
העוגה נהדרת1 מכינה אותה הרבה! תודה!! בא לי לעשות ציפוי כזה של אבקת סוכר לבן, כמו בעוגות לימון, נראה לך יעבוד עם העוגה הזאת? ואם כן, לשפוך גם מיץ וגם ציפוי או שיהיה מתוק מידי? וכדאי לחכותץ שתתקרר?
תודה
אפשר בהחלט, אולי להפחית מכמות המיץ אבל לא לוותר לגמרי
היי קרן,
הכנתי את העוגה הרבה פעמים ויצא מעולה
ב3 פעמים האחרונות שהכנתי העוגה נפלה.
רציתי לשאול באיזו חברה של אבק אפיה את משתמשת? כי ראיתי שכתבת שאולי העוגה נופלת בגלל זה, ושיניתי והעוגה לערי עדיין נופלת
תודה
את מורידה בסוכר או אופה כל טורבו ?
הי קרן
אני יכולה להחליף כוס קמח אחת בקמח שקדים? צריך לשנות משהו נוסף?
תודה