סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 5, 2025 | 10 תגובות
אני לא מבינה איך לא העליתי מתכון החורף הזה לעוגת תפוחים, במיוחד לאור העובדה שרוב הימים באמת בזמן האחרון מצדיקים את זה
אני אוהבת מאוד עוגות תפוחים, ובכלל כל מה שיש בו תפוחים, והכי כייף שתמיד אפשר להגיש אותן סתם ליד הקפה או קצת לחמם ולהניח עליהן קצת
גלידה או קצפת (או קרם פרש כמוני) וקצת פירות יער מעל, זה לגמרי הופך את העוגה מעוגה בחושה לקינוח מהמם.
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן או חום בהיר
1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת להקצפה
1/4 כוס (50 גר) שמן קנולה
1+1/4 כוסות (175 גר) קמח לבן
1/2 כפית תמצית/מחית וניל
כף סוכר וניל
1.5 כפיות אבקת אפייה
2 תפוחים גדולים לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות
לקראמבל
30 גר קוביות חמאה קרה
3 כפות(30 גר) סוכר לבן
1/4 כוס (35 גר) קמח לבן
20 גר קמח שקדים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים ביצים, סוכר וניל וסוכר לבן לתערובת תפוחה ואחידה, מוסיפים וניל, שמן קנולה, שמנת להקצפה ושוב טורפים היטב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מפזרים על תחתית התבנית את קוביות התפוחים, מוזגים את בלילת העוגה מעל באופן אחיד.
בקערה מערבבים בעזרת הידיים חמאה, קמח, קמח שקדים וסוכר ליצירת פירורים
מפזרים את הפירורים מעל הבלילה בתבנית
אופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו והעוגה שחומה למראה .
** אני הגשתי את העוגה קצת חמימה עם קרם פרש מעל ופירות יער קפואים שחיממתי קצת בסיר קטן עם טיפה של מיץ לימון וקצת סוכר
**את העוגה שומרים עד ארבעה ימים במקרר (בחורף אפשר גם יום יומיים על השיש) כשהיא מכוסה היטב
**ניתן להמיר קמח לבן בקמחים מלאים או בקמח ללא גלוטן ביחס של 1:1
קמח רגיל
היי בצה אפשר להחליף את השמנת להקצפה ?
קרם קוקוס
היי, איך הכנת את הקרם מעל? עם השירות יער...
זה קרם פרש שמגיע מוכן ובישלתי קצת פירות יער קפואים עם טיפת מים וכפית סוכר
לא הבנתי לגבי כמות אבקת האפיה 5 כפיות???
האם אפשר להחליף קמח רגיל לקמח תופח ?
כן בטח
חיה
מרץ 6, 2025 בשעה 16:54
האם אפשר להחליף את קמח השקדים במשהו?