אני לא מבינה איך לא העליתי מתכון החורף הזה לעוגת תפוחים, במיוחד לאור העובדה שרוב הימים באמת בזמן האחרון מצדיקים את זה
אני אוהבת מאוד עוגות תפוחים, ובכלל כל מה שיש בו תפוחים, והכי כייף שתמיד אפשר להגיש אותן סתם ליד הקפה או קצת לחמם ולהניח עליהן קצת
גלידה או קצפת (או קרם פרש כמוני) וקצת פירות יער מעל, זה לגמרי הופך את העוגה מעוגה בחושה לקינוח מהמם.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת תפוחים ופירורים זריזה/ תבנית מרובעת 25*25 או תבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן או חום בהיר
1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת להקצפה
1/4 כוס (50 גר) שמן קנולה
1+1/4 כוסות (175 גר) קמח לבן
1/2 כפית תמצית/מחית וניל
כף סוכר וניל
1.5 כפיות אבקת אפייה
2 תפוחים גדולים לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות
לקראמבל
30 גר קוביות חמאה קרה
3 כפות(30 גר) סוכר לבן
1/4 כוס (35 גר) קמח לבן
20 גר קמח שקדים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים ביצים, סוכר וניל וסוכר לבן לתערובת תפוחה ואחידה, מוסיפים וניל, שמן קנולה, שמנת להקצפה ושוב טורפים היטב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מפזרים על תחתית התבנית את קוביות התפוחים, מוזגים את בלילת העוגה מעל באופן אחיד.
בקערה מערבבים בעזרת הידיים חמאה, קמח, קמח שקדים וסוכר ליצירת פירורים
מפזרים את הפירורים מעל הבלילה בתבנית
אופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו והעוגה שחומה למראה .
** אני הגשתי את העוגה קצת חמימה עם קרם פרש מעל ופירות יער קפואים שחיממתי קצת בסיר קטן עם טיפה של מיץ לימון וקצת סוכר
**את העוגה שומרים עד ארבעה ימים במקרר (בחורף אפשר גם יום יומיים על השיש) כשהיא מכוסה היטב
**ניתן להמיר קמח לבן בקמחים מלאים או בקמח ללא גלוטן ביחס של 1:1
6 Comments
האם אפשר להחליף את קמח השקדים במשהו?
קמח רגיל
היי בצה אפשר להחליף את השמנת להקצפה ?
קרם קוקוס
היי, איך הכנת את הקרם מעל? עם השירות יער…
זה קרם פרש שמגיע מוכן ובישלתי קצת פירות יער קפואים עם טיפת מים וכפית סוכר