בשנה האחרונה חברתי לעמותה שנקראת עוגה בהפתעה, עמותה מדהימה שאותה מנהלת טל, אישיות כובשת בפני עצמה,
שהתחילה בקטן מחלוקת עוגות בחגים לקשישים וניצולי שואה, והמשיכה בהתמדה והצליחה להגדיל את העמותה, וכיום יש להם פעילות כמעט
בכל מקום בארץ.
טל ביקשה ממני לעזור לה בפרסום הפרוייקט לפני שנתיים בערך ומאז דרכנו התחברו, וזו כבר פעם שלישית שלקראת חג,
אנ ימייצרת מתכון ברוח החג, כדי שהמתנדבים יוכלו לקחת אותו ולאפות לקשישים.
המתכון הראשון שהכנתי להם היה עוגת תפוזים, וקיבלתי המון הודעות מאנשים שהסבו את תשומת ליבי שקשישים לרוב,
לא אוכלים הרבה או נמנעים לחלוטין מסוכר, ולכן בחג שאחרי שהיה שבועות יצרתי עוגת גבינה ללא סוכר.
זו היתה בשבילה משימה, כיון שזו היתה הפעם הראשונה שבה ממש התשמשתי בתחליך סוכר בעוגה, והתוצאה היתה נהדרת.
עכשיו, רגע לפני ראש השנה טל ביקשה שנעלה שוב עם מתכון, והחלטנו יחד שעוגת תפוחים לחג זה מעולה.
יצרתי מתכון קל פשוט וטעים שיניב שתי עוגות בתבניות אינגליש כך שיהיה קל לכל המתנדבים להכין, ולקשישים לאכול.
כמובן שניתן להכין אותה עם סוכר לבן רגיל, לא כולם נמנעים ומי שרוצה זו אחלה אופציה, ובסוף המתכון למטה פירטתי על השינוי.
אני מקוה שהמתכון יגיע לכמה שיותר אנשים שיתנדבו לשמח קשישים בחג הזה. לחצו כאן להצטרף לפרוייקט עוגה בהפתעה
עוגת תפוחים ללא סוכר/2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס תחליף סוכר (אני השתמשתי בסווטנגו)
3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
כוס (240 מ״ל) חלב (השתמשתי בחלב עיזים ואפשר כל חלב אחר)
2 כפיות תמצית/מחית וניל איכותית
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
לתפוחים:
3-4 תפוחים בינוניים קלופים חצויים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות
2 כפיות אבקת קינמון
2 כפות תחליף סוכר (השתמשתי בסווטינגו)
חופן שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר ללא סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
מניחים את קוביות התפוחים בקערה ומוסיפים 2 כפות תחליף סוכ ואת הקינמון ומערבבים. מניחים בצד
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אפיה
בקערה טורפים היטב ביצים ותחליף סוכר לתערובת תפוחה, מוסיפים שמן במזיגה איטית ותוך ערבוב מתמיד עם המטרפה
מוסיפים חלב וממשיכים לטרוף.מוסיפי םוניל ומערבבים.
מוסיפים אבקת אפייה וקמח ובעזרת מטרפה מערבבים היטב (הכי טוב מטרפה, היא לעזור לכם להיפטר מגושי קמח)
מעבירים רבע בלילת עוגה לכל תבנית, מיישרים, ומפזרים רבע מכמות התפוחים מעל כל בלילה.
מעבירים שוב מעל כל עוגה מהבלילה שנותרה בקערה, ושוב מפזרים את מה שנותר מהתפוחים שווה בשווה בין שתי התבניות.
מפזרים שקדים פרוסים ואופים את העוגות למשך 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ללא סוכר ומגישים.
**כמובן שניתן להמיר את תחליפי הסוכר בעוגות לסוכר רגיל, בעוגה אותה הכמות של סוכר לבן, ולתפוחים ממליצה דווקא סוכר חום בהיר.
**אפשר להמיר תפוחים בפירות אחרים.
**אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין לבן באותה הכמות
31 Comments
היוש
כרגע מכינה אבל יצא לי בלילה רק לתבנית אחת איך זה??
כל פעם יש לי בעיה עם המתכונים כי בעלי נמנע מסוכר ואני משתמשת בסוויטנגו
מחכה לעוד מתכונים שיהיה לי להכין עבורו
תודה קרן, שבת שלום!
היי
אפשר לשים סילאן במקום תחליף סוכר?
העוגה לא יכולה להתבסס רק על סילאן, אפשר לשלב ביניהם
היי ותודה על המתכון.
לצליאקים האם אפשר קמח שקדים?
לא יעבוד רק קמח שקדים
תשלבי עם קמח ללג
בדיוק מתלבטת על עוגת פרווה לאירוח "על האש" בשישי בערב, לשומרי כשרות, איך נפלת עלי בזמן?
מה גם שמתה על עוגת תפוחים, האם העוגה בתבנית עגולה קוגלגוף תתאים?
לא הייתי רוצה באינגליש
תודה יקירה, מחכה לאירוח אצלך……
הי אורה, תבנית קוגלהוף זה מצויין
מה אםשר לשים במקום אבקת קינמון?
ממש אוהבת את המתכונים שלך את מדהימה!
לוותר עליו חמי שלא אוהב
אין מצב לקנות כוסמין 70% במקום? ואן כן, כמהנוזלים להוסיף?
אפשר אין בעיה, אפשר להוסיף מעט תה או מים חמים 3-4 כפות
נפלא את נהדרת יישר כח
תודה דוד
היי קרן, כיצד אפשר להחליף את העוגה לעוגת פרווה?
בטח, חלב סויה או חלב שיבולת שועל/שקדים
היי קרן! מתכון מושלם!
האם אפשר להחליף את הסווטינגו לסוכרסית נוזלית?
כן אין בעיה
תודה! באיזה כמות?
היי
באיזה תפוחים מומלץ להשתמש
עדיף גרני סמית אבל לא קריטי כל סוג אחר
אפשר להשתמש בחצי מהכמות סוכר שרשומה ? במקום כוס לחצי כוס?
זה ייצא זוועה
האם לטרוף את הביצים ידנית או במיקסר? על מנת שתצא בלילה תפוחה בדרך כלל אני משתמשת במיקסר..
אם לא כתוב מיקסר אז אין צורך
עוגה טעימה הכנתי עם קמח כוסמין,
השתמשתי בתחליף סוכר סטיביה חצי כוס (חד פעמי שתיה קרה)
תודה אביבה
האם צריך לשים את העוגה במקרר?
(בגלל החלב?)
רצוי
האם אפשר להחליף את החלב למיץ תפוזים לגרסת הפרווה ?
כן