י אם אתם מאלו שעוקבים אחרי הרבה זמן , אולי אתם יודעים שבמשך שנים נמנעתי מלאכול חמוץ באוכל שלי, וגם בקינוחים, ואני לגמרי לייט בלומרו
של טעם לימוני בקינוחים ועוגות ומאפים, ודווקא אולי בגלל שהתחלתי יחסית מאוחר יש לי חשק כל הזמן להכין עוד ועוד קינוחים
עם לימון.
מאז שלמדתי שלהכין קרם לימון זה קל, אני מחזיקה קבוע בבית קרם לימון ומצרפת אותו למלא מאפים.
את הקרם עצמו מבשלים על האש, ואז מצננים, ושומרים במקרר.
אפשר להוסיף לו קצפת ולעדן אותו, ולהניח מעל עוגת גבינה, או בסיס פאי, או להכניס לכוסות ולפזר פירורי ביסקוויט ופירות מעל
ויש עוד המון דברים ורעיונות שאפשר להיכן איתו כי הוא כל כך כייפי וחמצמץ בפה, ומשדרג כל קינוח.
השבוע גם הנחתי אותו מעל עוגת פירות יער בחושה והיא יצאה משודרגת ממש.
אז קבלו מתכון קל, סופר טעים, מה סופר טעים? תתכוננו להתעלף מהעדינות של קרם הלימון, ולקבל מליון מחמאות.
פאי קרם לימון קצפת ופירות יער/תבנית פאי מתפרקת סקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לקרם לימון
1 ורבע כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
2 כפות (20 גר׳) קורנפלור
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון
50 גר׳ חמאה רכה
50 גר׳ שוקולד לבן
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה
כף אבקת סוכר
לתחתית:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
150 גר׳ חמאה רכה
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות אבקת שקדים
2-3 כפות מים קרים
לעיטור:
פירות יער טריים
אופן ההכנה:
מתחיחים עם הקרם :
בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים לאיחוד החומרים
מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב, הכי נח עם מטרפה
מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
מוסיפים חמאה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד להמסה .
מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, ומצננים לחלוטין
אפשר גם להכניס למקרר לכמה ימים.
במעבד מזון מעבדים קמח אבקת סוכר, אבקת שקדים וחמאה לפירורים, מוסיפים כף מים ומעבדים
לכדור, אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מים.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר
למשך 40-60 דק׳ לפחות.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול מקוטר התבנית, הופכים את הבצק עם נייר האפייה על הבתנית ומסירים את נייר האפייה.
מסדרים את הבצק :מהדקים אותו לתחתית התבנית ולדפנות ומסירים שוליים מיותרים.
מניחים שוב את נייר האפייה על הבצק וממלאים את כל מרכז הבצק על הנייר בשעועית יבשה, או כל קטניה יבשה אחרת שתשמש משקולת.
אופים את הבצק עם הנייר והמשקולת למשך 20 דקות, מסירים את המשקולת ואת הנייר וממשיכים לאפות את הבצק אפייה מלאה עד שמזהיב. היזהרו לא לאפות יותר מדי.זהייקח בערך 15 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ומצננים. כשהקרם לימון הצטנן לחלוטין, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
מעבירים 2/3 מכמות הקצפת לקרם לימון ומערבבים אותם לתערבות אחידה. מעבירים מעל הבצק של הפאי ובעזרת ספטולה מיישרים. מוסיפים כף אבקת סוכר לשארית הקצפת שנותרה בקערה, ומפזרים מעל הקרם לימון.
מקשטים בפירות יער טריים. מגישים.
הפאי נשמר במקרר כשהוא עטוף היטב למשך חמישה ימים.
את פירות היער אפשר להמיר בפירורי עוגיות לוטוס, או ברוטב טופי קרמל, או שוקולד לבן מגורד מעל.
53 Comments
היי במה אפשר להמיר את השוקולד לבן כדי שיהיה פרווה?
לדעתי יש ששוקולד לבן פרווה לקנות אבל אם לא אז אפשר לוותר או להוסיף קצת מחית פיסטוק אם יש לך
אפשר חמאה לא למריחה? צריך להמיס אותה או שתהיה פשוט רכה?
אפשר כל חמאה ואפשר גם ישירות קרה מהמקרר
נראה מדהים. איך אפשר להחליף את הביצים בקרם לימון?
מציעה לכתוב בגוגל קרם לימון ללא ביצים ולהכין משם את הקרם
כי לקרם הספיציפי הזה אני לא רואה תחליף
ובמקום חמאה?
מחמאה או נטורינה
ראשית, נראה מעולה! איך אפשר להמיר את התחתית שתהיה לגמרי ללא גלוטן ?
קמח ללג במקום קמח לבן
אפשר לוותר על השקדים בתחתית ( לאלרגים)?
ברור
נראה מושלם, האם ניתן להשתמש בבצק פריך מתוק לתחתית. פשוט יש לי ומחפשת מה לעשות איתו 🙂
בהחלט אפשר י
אפשר להשתמש בפיקות יער קפואים?
כן אבל לא במצב הקפוא שלהם
הייתי איפה מחממת אותם עם 1/2 כפית סוכר ו 1/2 כפית מים עד שמסמיך
מצננת, ואז שופכת מעל
שלום קרן
מה ניתן לשים במקום שוקולד לבן. אני לא חסיד של שוקולד לבן. מעדיף מריר.
מחית פיסטוק או לוותר על בתוספת
עוגה יפהפיה ומתכון פשוט וברור. תודה. יצא מעולה.
תודה דורית
האם מעבד מזון נחוץ? חובה להשתמש בו?
אפשר בידיים או במיקסר עם וו גיטרה
אפשר עם הידיים או בוו גיטרה במיקסר
היי, ידוע לך אפ הריוניות יכולות לאכול מהעוגה? כי הקרם לא עובר אפייה.. השאלה כמה זמן בישול
לגמרי החלטה שלך
למה זה יצא לי ממש נוזלי
קרם הלימון או הקצפת לא הבנתי
כמה זמן מראש מומלץ להכין את העוגה? אפשר באותו היום או שמומלץ יום/יומיים מראש?
יום מראש אחלה
הקצפת למעלה מספיק יציבה כדי לשרוד כמה שעות במקרר לפני הגשה?
כן
עשיתי, יצא טעים. תודה רבה
תודה
היי אגם,
אני יכולה להכין את הפאי היום ולהגיש מחר?
לשמור במקרר?
כן בהחלט
כל מתכון שלך יוצא תמיד ואווו, אבל זה במיוחד! ממש טעים, קל להכנה וכמו של קונדיטוריה צרפתית
איזה משמח תודה
וואו!!! הכנתי והעוגה קצה המון מחמאות!
העברתי הלאה:)
מניחה שלא ובכל זאת שואלת – אפשר להקפיא את העוגה?
זה פחות עובר טוב הקפאה
תבנית בקוטר 26 גם תעבוד? להגדיל לכמות וחצי?
להגדיל ברבע
שלום
אם לקרם לימון יש טעם לוואי.. של ביצה,מה עשיתי לא נכון?
היי קרן! אחרי שמוסיפים את הכף אבקת סוכר לקצפת מקציפים שוב במיקסר או עם מטרפה? והביצים על אש קטנה לא הופכות לחביתה?
היוש! אפשר לוותר על הקצפת+פירות יער ולשים למעלה מרנג במקום? או שיצא יותר מדי מתוק כל ההרכב הזה…(כמו בפאי מרנג לימון)
אפשר
אפשר להמיר את הקורנפלור בקסנטן גאם? ואם כן באיזה מינון?
לא יצא לי לעבוד איתו אף פעם אז לא ככ יודעת להגיד,, ממליצה לחפש קצת אינפורמציה בגוגל
הכנתי את העוגה אבל הקרם ממש נשפך כשחותכים את העוגה.
מה ניתן לעשות?
לייצב את הקרם עם עוד פודינג
היי האם אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה?
ומכינה את הפאי הזה כבר הרבה פעמים זה האהוב עלינו! תודה!
בטח
הכנתי ליום הולדת של בני ויצא מושלם. פשוט מושלם. תודה רבה