לפני מליון ושתיים שנים, אןי לי מושג איך זה קרה, באיזה ספר בישול שאין לי מושג איזה זה היה, נתן מצא מתכון קל קל קל לפוטטוס.
הוא הכין לארוחת שישי לילדים, ומאז זו הפכה להיות מנת הבית שלו. אין כמעט שישי בלי פוטטוס, ובכל יום שאין לי משהו מהיר כזה להכין
מכינים תבנית שלהם והם מתחסלים בשניה.
המתכון הזה הוא מתכון של 10 דקות עבודה, מארבעה מצרכים שיש לכל אחד בבית, והכי טעים בעולם!
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
פוטטוס קריספיים בטירוף!/ תבנית גדולה של פוטטוס
מצרכים למתכון:
7 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לשמיניות
1.5 כפות שטוחות מלח אטלנטי גס
2 כפות אבקת פפריקה מתוקה
1/4-1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים את שמיניות תפוחי האדמה לסיר, ומפזרים כף אחת של מלח גס
מוזגים מים לכיסוי מלא של תפוחי האדמה, ומביאים לרתיחה.
את תפוחי האדמה לא מבשלים מעבר לרתיחה כי בזמן הבישול עד הרתיחה הם מתרככים מעט, וזה כל מה שצריך
כדי שהם יעברו לתנור. אז אני מזהירה אתכם! אל תרככו אותם יותר מדי אחרת הם יתפרקו לכם בתנור.
איך תדעו שהם מוכנים במים? כשאפשר לנעוץ בפנים מזלג אבל זה לא רך מדי.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומחזירים לסיר.
מוסיפים 1/2 כף של מלח אטלנטי גס, 2 כפות פפריקה ושמן זית, ומקפיצים את תפוחי האדמה בתוך הסיר עד שהם לגמרי
עטופים בתבלינים.
מעבירים לתבנית, ובעזרת כף, מסדרים אותם כך שיהיו על התבנית בשכבה אחת שטוחה ולא אחד על השני.
אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד שהם שחומים למראה.
מגישים חם, עם קטשופ ורוטב איוחי שום או מה שאוהבים.
16 Comments
בבקשה מתכון לאיולי שום
יהיה בקרוב
שלום רב, מה 26.1 הפסקתי לקבל מתכונים חדשים למייל שלי, למרות שאני רשומה ונרשמתי שוב, אודה
אם תוכלו לצרף אותי שוב אשמח אם תצליחו להעביר אליי את המתכונים המעולים שפספסתי, בגילי הרבה יותר נוח לי לזכור אותם , תודה מראש
מתכוון נוח וקל. הכמות של המלח גבוהה מדי
שלום רב, מה 26.1 הפסקתי לקבל מתכונים חדשים למייל שלי, למרות שאני רשומה ונרשמתי שוב, אודה
אם תוכלו לצרף אותי שוב אשמח אם תצליחו להעביר אליי את המתכונים המעולים שפספסתי, בגילי הרבה יותר נוח לי לזכור אותם , תודה מראש
הי רינה, נבדוק את זה תודה
אם פורסים לפני הבישול זה לא יתפרק במים?
לא ככ הבנתי את השאלה, ובכל אופן המתכון מדוייק
יעבוד גם עם תפוחי אדמה קטנטנים לא מקולפים?
אפשר תמיד הכל רק שזה ייצא קצת שונה אבל עדיין טעים
תודה על המתכונים הנהדרים!
יודעת להגיד למה צריך דווקא את הבישול של תפוחי האדמה לפני, במקום להכניס ישר לתנור? מה זה מוסיף?
תודה!
מרככך אותם וכך האפייה לא ארוכה מדי
אם אין לי מלח אטלנטי זה קריטי?
אז מלח רגיל
היי אני אשמח בבקשה לקבל מתכונים למייל
תודה רבה רבה
אפשר בדף הבית להירשם לעדכונים