סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
פברואר 10, 2024 | 16 תגובות
לפני מליון ושתיים שנים, אןי לי מושג איך זה קרה, באיזה ספר בישול שאין לי מושג איזה זה היה, נתן מצא מתכון קל קל קל לפוטטוס.
הוא הכין לארוחת שישי לילדים, ומאז זו הפכה להיות מנת הבית שלו. אין כמעט שישי בלי פוטטוס, ובכל יום שאין לי משהו מהיר כזה להכין
מכינים תבנית שלהם והם מתחסלים בשניה.
המתכון הזה הוא מתכון של 10 דקות עבודה, מארבעה מצרכים שיש לכל אחד בבית, והכי טעים בעולם!
מצרכים למתכון:
7 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לשמיניות
1.5 כפות שטוחות מלח אטלנטי גס
2 כפות אבקת פפריקה מתוקה
1/4-1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים את שמיניות תפוחי האדמה לסיר, ומפזרים כף אחת של מלח גס
מוזגים מים לכיסוי מלא של תפוחי האדמה, ומביאים לרתיחה.
את תפוחי האדמה לא מבשלים מעבר לרתיחה כי בזמן הבישול עד הרתיחה הם מתרככים מעט, וזה כל מה שצריך
כדי שהם יעברו לתנור. אז אני מזהירה אתכם! אל תרככו אותם יותר מדי אחרת הם יתפרקו לכם בתנור.
איך תדעו שהם מוכנים במים? כשאפשר לנעוץ בפנים מזלג אבל זה לא רך מדי.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומחזירים לסיר.
מוסיפים 1/2 כף של מלח אטלנטי גס, 2 כפות פפריקה ושמן זית, ומקפיצים את תפוחי האדמה בתוך הסיר עד שהם לגמרי
עטופים בתבלינים.
מעבירים לתבנית, ובעזרת כף, מסדרים אותם כך שיהיו על התבנית בשכבה אחת שטוחה ולא אחד על השני.
אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד שהם שחומים למראה.
מגישים חם, עם קטשופ ורוטב איוחי שום או מה שאוהבים.
TAG פוטטוס, פוטטוס קריספיים בטירוף, תפוחי אדמה
יהיה בקרוב
שלום רב, מה 26.1 הפסקתי לקבל מתכונים חדשים למייל שלי, למרות שאני רשומה ונרשמתי שוב, אודה אם תוכלו לצרף אותי שוב אשמח אם תצליחו להעביר אליי את המתכונים המעולים שפספסתי, בגילי הרבה יותר נוח לי לזכור אותם , תודה מראש
מתכוון נוח וקל. הכמות של המלח גבוהה מדי
שלום רב, מה 26.1 הפסקתי לקבל מתכונים חדשים למייל שלי, למרות שאני רשומה ונרשמתי שוב, אודה אם תוכלו לצרף אותי שוב אשמח אם תצליחו להעביר אליי את המתכונים המעולים שפספסתי, בגילי הרבה יותר נוח לי לזכור אותם , תודה מראש
הי רינה, נבדוק את זה תודה
אם פורסים לפני הבישול זה לא יתפרק במים?
לא ככ הבנתי את השאלה, ובכל אופן המתכון מדוייק
יעבוד גם עם תפוחי אדמה קטנטנים לא מקולפים?
אפשר תמיד הכל רק שזה ייצא קצת שונה אבל עדיין טעים
תודה על המתכונים הנהדרים! יודעת להגיד למה צריך דווקא את הבישול של תפוחי האדמה לפני, במקום להכניס ישר לתנור? מה זה מוסיף? תודה!
מרככך אותם וכך האפייה לא ארוכה מדי
אם אין לי מלח אטלנטי זה קריטי?
אז מלח רגיל
היי אני אשמח בבקשה לקבל מתכונים למייל תודה רבה רבה
אפשר בדף הבית להירשם לעדכונים
לולה
פברואר 10, 2024 בשעה 14:02
בבקשה מתכון לאיולי שום