טבעונילחמים ומאפים

פוקאצ׳ה עם ירקות קלויים

נובמבר 29, 2021 10 Comments

צילום : נופר צור

צילום: נופר צור

כשהתחלתי לאפות חשבתי לתומי אולי כמו רבים מכם שלכל מאפה שמרים יש את הבצק המיוחד שלו,

לפיצה, פואקצה, לבייגלה ירושלמי וחלה, לכל אחד מהם בצק אחר. לשושני שמרים או רוגעלך, או לקראנץ,

כל אחד מהם מבצק אחר. אספתי לי המון מתכונים אז והייתי מכינה ומנסה המון, ובשלב מסויים ככל שאפיתי

יותר הבנתי שיש ככ הרבה מאפים שניתן לאפות מאותו הבצק וזה מהמם. היום יש לי בצק קלאסי, שאיתו

אני מכינה המון מאפים, פוקאצ׳ות, פיצה, בייגלה ירושלמי, חלות, סמבוסקים ואפילו כיכר לחם יפה.

בצק זה בצק, והוא כל כך יצירתי בכמות המאפים שהוא יכול להפוך אליהם. וזה בעיניי מהמם.

כי אז אנחנו לא חייבים להיות אופים מדולפמים כדי להיות מסוגלים להכין המון סוגים של מאפים.

בכל פעם אני משנה משהו קטן בבצק ונותנת לו טוויסט שיתאים למאפה כזה או אחר, וזה תמיד עובד.

הפוקאצ׳ות האלו נולדו, כמו עוד המון מאפים אחרים שלי מבצק לבייגלה ירושלמי שנשאר לי .

הבצק שימש במקור כהדגמת בצק בסדנה, היה מאוד מאוד דביק יחסית לבצק, והוכנס למקרר ללילה.

למחרת הוצאתי אותו כשהיו לי אורחים וחילקתי לכדורים, את הכדורים התפחתי, והפכתי לפוקאצות עם ירקות

קלויים, וזה יצא שוס. כמות המים הגדולה שיצרה בצק דביק, שיחקה פה רק לטובתי, כי אין

על בצק קצת רטוב ודביק לייצר מאפי פוקאצ׳ה או פיצה נהדרים.

הכנתי את הירקות הקלויים והפוקאצ׳ות בטאבון הביתי וגם בתנור ושתי האופציות פשוט נהדרות.

יש לכם במתכון למטה גם וגם . תהנווווווו

צילום: נופר צור

פוקאצ׳ה עם ירקות קלויים/6 יחידות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן

1 כף שמרים יבשים

1/2 כף מלח דק

כף דבש

5 כפות (50 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס שמן זית

1 כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

מים ומלח גס

עשבי תיבול כמו רוזמרין, אורגנו, טימים או זעתר טרי.

ללא טבעוניים: כדור מוצרלה פרסקה

לירקות הקלויים:

חופן עגבניות שרי, פלפל פרוס, חצילים, כרישה, זוקיני או איזה ירקות שאתם אוהבים

שמן זית

מלח גס.

אופן ההכנה:

לירקות קלויים:

מחממים תנור ל 220-230 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.

פורסים איזה ירקות שאוהבים, אבל לא חייבים ממש לפרוסות, אני צולה זוקיני חצוי, עגבניות

שרי שלמות, חציל פרוס לרבעים וכו… ממילא הם נכנסים אחכ לצלייה נוספת עם הפוקאצ׳ה.

מפזרים מלח גס ושמן זית על הירקות וצולים אותן בתנור למשך 25-30 דקות עד שהם מקבלים

גוון שחום וצלוי.

(לצלייה בטאבון השתמשו בכלי שנכנס לטאבון (יש לי מחבת כזו מיוחדת) וחממו טאבון ל 400 מעלות.

אני לא מכסה את הירקות בנייר כסף אבל זה אפשרי, בטאבון שלי זה לקח 5 דקות בדיוק

עד שהם התרככו, ואני ממליצה לערבב אותם באמצע ולסובב את המחבת לתלייה אחידה.

לבצק:

בקערת המיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק פרט למים, מוסיפים את המים במזיגה איטית

לאט לאט, תחילה מחצית מהכמות ואז מוסיפים עוד ועוד, תשאירו תמיד כמות קטנה

בצד, כדי לא להגיע למצב שבו הבצק ממש דביק מדי.

ממשיכים ללוש כ 10-12 דקות, ולהגיע למצב שבו הבצק חלק אך מעט דביק.

(בצק דביק עושה את כל ההבדל)

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בנדיבות בשמן זית ומגלגלים אותו בבצק, כך שיצופה

בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת

החדר ואפשר גם לילה במקרר. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים במשקל

150 גר׳ כל כדור. מניחים את הכדורים להתפחה על תבנית אפייה ברופדת בנייר

אפייה, ומעט מקומחת. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת עד שהכדורים

מכפילים את נפחם, זה מאוד תלוי מזג האויר, אבל לפחות שעה.

מחממים תנור ל מקסימום חום שלו. מניחים במרכז התנור תבנית תנור הפוכה, כשהצד

שבדרך כלל למעלה נמצא כלפי מטה. התנור והתבנית אמורים להיות מאוד חמים, לפחות 30 דק

לפני שהכנסתם אליהם פוקאצ׳ות.

למי שמכין בטאבון, לחמם טאבון ל 400 מעלות.

בעזרת הידיים או מערוך, פותחים כדור בצק (אני פותחת על קמח דורום) לגודל

של עיגול או אליפסה בינוני, ומברישים במים.

מניחים על הבצק ירקות קלויים, ועלים של עשבי תיבול, וממש דוחסים אותם לתוך הבצק.

אם אתם רוצים ניתן להוסיף קרעים של מוצרלה פרסקה מעל.

מפזרים מלח גס ומעט שמן זית מלמעלה.

לתנור: מכניסים כמה פוקא׳צות יחד לתנור על תבנית האפייה הרותחת שלנו.

הכי נח זה פשוט בעזרת מרדה להעביר אותן אחת אחת, אפשר על נייר אפייה.

אופים כ 7-0 דק׳ מאוד תלוי בתנור שלכם, הן אמורות להשחים.

לטאבון: בעזרת המרדה מניחים פוקאצ׳ה אחת בכל פעם בטאבון, היא אמורה להיות מוכנה אחרי

דקה שתיים ואל תשכחו לסובב אותה מדי פעם.מוציאים וממשיכים עם שאר הפוקאצ׳ות.

אוכלים חם חם .

**אני מאוד ממליצה להתשמש בקמחים שנועדו למאפי שמרים, אבל ניתן להמיר לקמח לבן רגיל

**אפשר לשלב קמח מלא כ 50% מסך כמות הקמח, ולהוסיף עוד מים לבצק.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

רעיה כהן נובמבר 30, 2021 at 11:04 am

נראים מאפים מאד טעימים

Reply
שלמ נובמבר 30, 2021 at 3:32 pm

הבצק נראה טוב !!!
פוקאצה זה אחד המתכונים הכי קשים ומתעתעים.

אבל מעניין שאת נוקטת בהדרציה רק של 60 אחוז, למרות שאת משתמשת בבצקי שמרים חזקים.
לכאורה בצק פוקאצה צריך הדרציה יותר גבוהה, של 70 אחוז (אם משתמשים בקמח לבן רגיל=חלש, אני מבין שמורידים את ההדרציה, אך את משתמשת בקמחים חזקים).
אשמח לקבל את ההסבר שלך 🙂

תודה !

Reply
לימור ינואר 8, 2022 at 12:27 pm

הי קרן אפוקאצה הכי טעימה שיצאה לי!!
האם ניתן להקפיא את הבצק ואם כן באיזה שלב?

Reply
ענת ארגמן נובמבר 30, 2021 at 6:13 pm

אפש
ר קמח רב תכליתי?

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2021 at 11:32 am

אפשר

Reply
וויני דצמבר 15, 2021 at 6:30 pm

הפוקצ'ות טעימותתתתתתת!!
יש לי עוד ביס גדול בפה…
הכנתי עם חצי קמח מלא (והוספתי גלוטן).

זה מתכון מומלץ

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 8:14 pm

מרגש אותי שאת מכינה! תודה וויני ♥️

Reply
‫שני יפת‬‎ דצמבר 28, 2021 at 10:47 pm

יש לי אבן שמוט. מיותרת התבנית ההפוכה?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2021 at 11:33 am

לגמרי 🙂

Reply
עינב מן ינואר 1, 2022 at 1:05 pm

הכנתי ויצא לי מושלם ! תודה רבה על מתכון פוקצ׳ה טעים במיוחד !

Reply

Leave a Comment