כשהתחלתי לאפות חשבתי לתומי אולי כמו רבים מכם שלכל מאפה שמרים יש את הבצק המיוחד שלו,
לפיצה, פואקצה, לבייגלה ירושלמי וחלה, לכל אחד מהם בצק אחר. לשושני שמרים או רוגעלך, או לקראנץ,
כל אחד מהם מבצק אחר. אספתי לי המון מתכונים אז והייתי מכינה ומנסה המון, ובשלב מסויים ככל שאפיתי
יותר הבנתי שיש ככ הרבה מאפים שניתן לאפות מאותו הבצק וזה מהמם. היום יש לי בצק קלאסי, שאיתו
אני מכינה המון מאפים, פוקאצ׳ות, פיצה, בייגלה ירושלמי, חלות, סמבוסקים ואפילו כיכר לחם יפה.
בצק זה בצק, והוא כל כך יצירתי בכמות המאפים שהוא יכול להפוך אליהם. וזה בעיניי מהמם.
כי אז אנחנו לא חייבים להיות אופים מדולפמים כדי להיות מסוגלים להכין המון סוגים של מאפים.
בכל פעם אני משנה משהו קטן בבצק ונותנת לו טוויסט שיתאים למאפה כזה או אחר, וזה תמיד עובד.
הפוקאצ׳ות האלו נולדו, כמו עוד המון מאפים אחרים שלי מבצק לבייגלה ירושלמי שנשאר לי .
הבצק שימש במקור כהדגמת בצק בסדנה, היה מאוד מאוד דביק יחסית לבצק, והוכנס למקרר ללילה.
למחרת הוצאתי אותו כשהיו לי אורחים וחילקתי לכדורים, את הכדורים התפחתי, והפכתי לפוקאצות עם ירקות
קלויים, וזה יצא שוס. כמות המים הגדולה שיצרה בצק דביק, שיחקה פה רק לטובתי, כי אין
על בצק קצת רטוב ודביק לייצר מאפי פוקאצ׳ה או פיצה נהדרים.
הכנתי את הירקות הקלויים והפוקאצ׳ות בטאבון הביתי וגם בתנור ושתי האופציות פשוט נהדרות.
יש לכם במתכון למטה גם וגם . תהנווווווו
פוקאצ׳ה עם ירקות קלויים/6 יחידות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח דק
כף דבש
5 כפות (50 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס שמן זית
1 כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
מים ומלח גס
עשבי תיבול כמו רוזמרין, אורגנו, טימים או זעתר טרי.
ללא טבעוניים: כדור מוצרלה פרסקה
לירקות הקלויים:
חופן עגבניות שרי, פלפל פרוס, חצילים, כרישה, זוקיני או איזה ירקות שאתם אוהבים
שמן זית
מלח גס.
אופן ההכנה:
לירקות קלויים:
מחממים תנור ל 220-230 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.
פורסים איזה ירקות שאוהבים, אבל לא חייבים ממש לפרוסות, אני צולה זוקיני חצוי, עגבניות
שרי שלמות, חציל פרוס לרבעים וכו… ממילא הם נכנסים אחכ לצלייה נוספת עם הפוקאצ׳ה.
מפזרים מלח גס ושמן זית על הירקות וצולים אותן בתנור למשך 25-30 דקות עד שהם מקבלים
גוון שחום וצלוי.
(לצלייה בטאבון השתמשו בכלי שנכנס לטאבון (יש לי מחבת כזו מיוחדת) וחממו טאבון ל 400 מעלות.
אני לא מכסה את הירקות בנייר כסף אבל זה אפשרי, בטאבון שלי זה לקח 5 דקות בדיוק
עד שהם התרככו, ואני ממליצה לערבב אותם באמצע ולסובב את המחבת לתלייה אחידה.
לבצק:
בקערת המיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק פרט למים, מוסיפים את המים במזיגה איטית
לאט לאט, תחילה מחצית מהכמות ואז מוסיפים עוד ועוד, תשאירו תמיד כמות קטנה
בצד, כדי לא להגיע למצב שבו הבצק ממש דביק מדי.
ממשיכים ללוש כ 10-12 דקות, ולהגיע למצב שבו הבצק חלק אך מעט דביק.
(בצק דביק עושה את כל ההבדל)
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בנדיבות בשמן זית ומגלגלים אותו בבצק, כך שיצופה
בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת
החדר ואפשר גם לילה במקרר. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים במשקל
150 גר׳ כל כדור. מניחים את הכדורים להתפחה על תבנית אפייה ברופדת בנייר
אפייה, ומעט מקומחת. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת עד שהכדורים
מכפילים את נפחם, זה מאוד תלוי מזג האויר, אבל לפחות שעה.
מחממים תנור ל מקסימום חום שלו. מניחים במרכז התנור תבנית תנור הפוכה, כשהצד
שבדרך כלל למעלה נמצא כלפי מטה. התנור והתבנית אמורים להיות מאוד חמים, לפחות 30 דק
לפני שהכנסתם אליהם פוקאצ׳ות.
למי שמכין בטאבון, לחמם טאבון ל 400 מעלות.
בעזרת הידיים או מערוך, פותחים כדור בצק (אני פותחת על קמח דורום) לגודל
של עיגול או אליפסה בינוני, ומברישים במים.
מניחים על הבצק ירקות קלויים, ועלים של עשבי תיבול, וממש דוחסים אותם לתוך הבצק.
אם אתם רוצים ניתן להוסיף קרעים של מוצרלה פרסקה מעל.
מפזרים מלח גס ומעט שמן זית מלמעלה.
לתנור: מכניסים כמה פוקא׳צות יחד לתנור על תבנית האפייה הרותחת שלנו.
הכי נח זה פשוט בעזרת מרדה להעביר אותן אחת אחת, אפשר על נייר אפייה.
אופים כ 7-0 דק׳ מאוד תלוי בתנור שלכם, הן אמורות להשחים.
לטאבון: בעזרת המרדה מניחים פוקאצ׳ה אחת בכל פעם בטאבון, היא אמורה להיות מוכנה אחרי
דקה שתיים ואל תשכחו לסובב אותה מדי פעם.מוציאים וממשיכים עם שאר הפוקאצ׳ות.
אוכלים חם חם .
**אני מאוד ממליצה להתשמש בקמחים שנועדו למאפי שמרים, אבל ניתן להמיר לקמח לבן רגיל
**אפשר לשלב קמח מלא כ 50% מסך כמות הקמח, ולהוסיף עוד מים לבצק.
29 Comments
נראים מאפים מאד טעימים
הבצק נראה טוב !!!
פוקאצה זה אחד המתכונים הכי קשים ומתעתעים.
אבל מעניין שאת נוקטת בהדרציה רק של 60 אחוז, למרות שאת משתמשת בבצקי שמרים חזקים.
לכאורה בצק פוקאצה צריך הדרציה יותר גבוהה, של 70 אחוז (אם משתמשים בקמח לבן רגיל=חלש, אני מבין שמורידים את ההדרציה, אך את משתמשת בקמחים חזקים).
אשמח לקבל את ההסבר שלך 🙂
תודה !
הי קרן אפוקאצה הכי טעימה שיצאה לי!!
האם ניתן להקפיא את הבצק ואם כן באיזה שלב?
אפש
ר קמח רב תכליתי?
אפשר
הפוקצ'ות טעימותתתתתתת!!
יש לי עוד ביס גדול בפה…
הכנתי עם חצי קמח מלא (והוספתי גלוטן).
זה מתכון מומלץ
מרגש אותי שאת מכינה! תודה וויני ♥️
יש לי אבן שמוט. מיותרת התבנית ההפוכה?
לגמרי 🙂
הכנתי ויצא לי מושלם ! תודה רבה על מתכון פוקצ׳ה טעים במיוחד !
הי שאלה כללית: בצק שתפח ומוכן לאפייה-כיצד לשמור אותו כדי שלא ייכנס למצב של תפיחת יתר? לא תמיד מסתדר לי בדיוק לאפות אותו בזמן שתפח.. אשמח לעצה ממך
אוהבת מאוד את המאפים שלך ומשתמשת במלא מתכונים. חייבת לציין שבמתכון הזה כמות הסוכר לא סבירה. הכנתי ותוך כדי חשבתי שלא הגיוני ואכן יצא מתוק בצורה מוגזמת … סורי
לא ככ יודעת למה מתוק לך אני לא נוהגת להכין בצקים מתוקים מדי למאפים מלוחים, אולי טעית בכמות ? ואולי החך שלך פחות אהב, בכל לא בעיה להפחית מכמות הסוכר וכך לא להתאכזב להבא.
יצא מאד טעים
הכנתי כמות כפולה ואת השאריות הקפאתי, גם אחרי הקפאה טעימים.
תודה
תודה שמחה לשמוע
וואווווווווווווווווו
מושלםםםםםםםםםם
יצא טעים ברמותתתת
והמתכון קליל ממש 🙂
תודה רבה רבה
איזה כייף חיה תודה
יצא מעולה!! תודה רבה!!!
התבנית תנור לא יכולה להתפוצץ? איך אני מכניסה אליה את הפוקצה?
תודה על מתכון מהמם וקליל
אחרי כמה פעמים שהכנתי
נכנס לרשימת הבקשות המשפחתית 😉
הכנתי אתמול בערב והכנסתי למקרר להתפחת לילה.. הוספתי יותר מים הרגיש לי יבש, היום בבוקר הכנסתי לתנור את כל הבצק והפכתי אותה לפוקצ'ה אחת גדולה! תודה עלייך
אין על תוספת מים -)
:))))
שלום קרן, אם אני מכינה פוקצה אחת גדולה, האם הזמן והטמפרטורה בתנור משתנים?
לא משתנה, אולי מעט מתארך
הי, הפוקאצ׳ה יצאה קצת מתוקה. בטוח 5 כפות סוכר?
הי, הפוקאצ׳ה יצאה קצת מתוקה. בטוח 5 כפות סוכר?
אני חייבת להגיד לך שכל מתכון שלך שאני עושה יוצא מושלם!!!
עשיתי גם את המתכון הזה ויוצא בדיוק כמו בתמונה!!
תודה על כל המתכונים
תודה!