טבעונילחמים ומאפים

פיתות שום ועשבי תיבול

ספטמבר 28, 2021 84 Comments

אם המילה אמאאאאאא הומצאה כדי להגיד על משהו שהוא אמאלה! אז זה בשביל הפיתות האלו.

אני כבר תקופה מכינה כאלו בסדנאות שלי, ובכל פעם קצת משפרת אותן, ובשבוע שעבר הן היו ככ טעימות,

שהחלטתי להעלות מתכון לבלוג, וקבעתי עם הצוות שלי שהן יוכנו ביום צילום הקרוב.

ובאמת הכנו בבוקר של יום הצילומים את הבצק, והנחנו להתפחה, ועברנו להכנה של דברים אחרים.

בינתיים החצי שלי החליט לפנק את בנות הצוות והביא לנו לארוחת בוהוריים, קופסא גדולה של מסבחה

מאבו חסן, ופיתות! הוא סידר לנו גם צלחת יפה של ירקות, העביר את המסבחה לקערה, והניח על הדלפק

עם כמה פיתות ליד ואמר לנו שהאוכל מחכה לנו. אבל… בנות הצוות החכמות שלי, אמרו,

שלא אוכלים עד שהפיתות שלנו מוכנות, ושווה לחכות בשבילן. וכמה שהן צדקו.

החלטנו לאפות את הפיתות חלקן, בטאבון וחלקן בתנור, התחלנו עם הטאבון, ואז עברנו לתנור.

(הסבר על שני האופנים בהמשך המתכון למטה)

ככה או ככה, הן יצאו מדהימות, עם כיס מושלם להכניס פנימה מה שרק תרצו, והרכות!

איזו רכות מטורפת של פיתה, עם ארומה של שום ועשבי תיבול, אחת היציאות הטובות.

החצי, שלא התאפק עם המסבחה שלו, וזלל אותה עם פיתות רגילות,

נקרא לבוא לטעום ולהגיד מה דעתו, והיה מוקסם מהן.

עברו עוד כמה שעות אחכ כשפתאום שמעתי מהמטבח את השקית של הפיתות מרשרשת ואותו אומר

לי, שהוא בחיים לא אכל פיתות ככ טעימות, ושהיציאה עם השום ועשבי התיבול גאונית.

הן באמת סופר רכות, שמנמנות ובשרניות, והן הולכות להפות אצלנו בבית לקבועות.

צילום: נופר צור

 

צילום: נופר צור

 

פיתות שום ועשבי תיבול / 15-18 פיתות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה/לבן

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

3 כפות שמן זית

כף מלח דק

550-600 מ״ל מי ברז

5-6 שיני שום כתושות

כוס תערובת עשבי תיבול  טריים קצוצים כגון: פטרוזילה, טימין, כוסברה, זעתר, בזיליקום, אורגנו.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח,

מוסיפים מחצית מכמות המים, מערבבים מעט, מוסיפים שמן זית ואת עשבי התיבול והשום הכתוש

ומערבבים שוב. לאט לאט מתחילים להוסיך את יתרת המים עד שהבצק הופך לאחיד. היזהרו לא לשפוך את כל

כמות המים בבת אחת, אלא לאט לאט , ייתכן והבצק שלכם לא צריך את כל הכמות .

לשים את הבצק למשך 10-12 דק׳ עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים בניילון נצמד ובמגבת.

מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.כשהבצק תפח, מוציאים את האויר,

ומחלקים אותו לכדורים במקל 100 גר׳ כל כדור.

מניחים את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה וממש מעט מוברש בשמן זית.

מכסים את הכדורים במגבת להתפחה חוזרת כ 30-40 דק׳.

בזמן שהכדורים תופחים מחחמים תנור או טאבון:

אם זה תנור יש לחמם את התנור לחום 250 מעלות ולהניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך

התנור, לחימום במרכז התנור בחום עליון תחתון לא בטורבו.

אם זה בטאבון מחחמים את הטאבון לחום 350 מעלות, כשהטאבון חם מורידים את המעלות ל 300.

בעזרת הידיים או בעזרת מערוך מרדדים מעט כדור בצק לפיתה, הכי טוב על משטח מעט מקומח

בקמח דורום או קמח לבן רגיל. תדאגו שהפיתה לא מרודדת דק מדי. אנחנו רוצים שהפיתות

יהיו בשרניות וקצת שמנמנות. רידוד דק מדי עלול לייצר פיתה שטוחה שלא מתנפחת .

כשהתנור/ טאבון חם מכניסים את הפיתות לאפייה, בטאבון זה ייקח 1.5 דק בערך ואין צורך

להפוך את הפיתות. בתנור הביתי זה ייקח כמה דק, ותצטרכו להפוך את הפיתה כשהיא משחימה

בצדה התחתון לעוד אפייה קצרה.

מוציאים את הפיתות ומכסים אותן במגבת לשמירה על טריות.

מגישים חם.

**את הפיתות אוכלים סמוך להכנתן, הן במיטבן כמובן ביום האפייה.

**ניתן להקפיא את הפיתות בעודן חמימות, להוציא מהמקפיא ולחמם בשעת הצורך. (ויש צורך!)

**את הקמחים הלבנים ניתן להמיר לקמחים מלאים בתוספת מעט מים לפי מה שהבצק צריך.

Print Friendly, PDF & Email

84 Comments

פייגי ספטמבר 29, 2021 at 8:48 am

תודה רבה על המתכון!
אפשר לאפות את הפיתות בסיר גריל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 12:02 pm

כן

Reply
צלילה אוקטובר 2, 2021 at 6:03 pm

האם בסיר גריל יש צורך להפוך אותן ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:47 am

בעקרון אין צורך

Reply
הני אוקטובר 10, 2021 at 10:32 pm

היי,

דבר ראשון תודה על המתכון, ברגע שאחליט לשבור את הדיאטה זה הדבר הראשון שאכין, ואולי קודם…

שאלה שפחות קשורה למתכון, האם יש לך המלצה לטאבון ספציפי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 11:02 pm

הי הני, יש לי טאבון קטן וחמוד שנקרא רוקבוקס ואם את מחפשת משהו קטן שלא צ’יפס הרבה משום זו אחלה אופציה

Reply
חגית ספטמבר 29, 2021 at 11:53 am

נראה נהדר. האם אפשרי להשתמש בעשבי תיבול יבשים? או שזה פוגם בטעם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 12:51 pm

עדיף טריים

Reply
Nesia אוקטובר 2, 2021 at 7:59 pm

יצא מוש! אין עלייך! הלך אש עם פלאפל וטחינה! יאבלולו!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:46 am

איזה כייף! הכי כייף עם פלאפל

Reply
ליאת אוקטובר 1, 2021 at 3:44 pm

תודה על המתכון
אשמח לדעת באיזה עשבי תיבול השתמשת.
לא רוצה לערבב יותר מידיי עשבים שלבסוף לא יתחברו.
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 6:32 pm

בזיליקום פטרוזיליה ואורגנו

Reply
ריקי אוקטובר 10, 2021 at 4:43 pm

הי קרן המהממת!
כל המתכונים שלך וואו, תודה רבה!
אפשר לעשות על מחבת רגילה?ואם כן איזה גובה להבה וכמה זמן?

Reply
הילה ספטמבר 29, 2021 at 12:20 pm

היי קרן ! מה עם השום? לא רשמת באיזה שלב הוא נכנס במתכון. תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 12:58 pm

עם עשבי התיבול

Reply
עמית אוקטובר 4, 2021 at 10:11 am

אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2021 at 6:22 am

בטח
להוסיף קצת יותר מים

Reply
Osi אוקטובר 19, 2021 at 1:04 pm

היי קרן,
האם אפשר לעשות את זה במחבת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 6:30 am

אפשר בטח

Reply
חן ספטמבר 29, 2021 at 2:53 pm

מה השילוב המנצח לעשבי טיבול בעינייך?

Reply
ספיר ספטמבר 29, 2021 at 12:26 pm

מתכון מהמם! אכין מחר! לגבי השום – מתי להוסיף אותו? במתכון לא מופיע

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 12:51 pm

הוספתי עכשיו

Reply
אליה ספטמבר 29, 2021 at 12:37 pm

היי
למקם את התבנית בתנור בשלב השני/ראשון? על טורבו או שני פסים?
תודה רבה, נראה סוף

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 12:49 pm

חום עליון תחתון והתבנית ממוקמת באמצע

Reply
גלית ספטמבר 29, 2021 at 12:58 pm

אפשר לשים על נייר אפיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 12:58 pm

כן

Reply
ענבל אוקטובר 2, 2021 at 3:39 pm

קרן שלום
האם יש לך מתכונים נוספים לטאבון? קנינו חדש ומתים לנסות מלל לא דברים טעימים!!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 3:48 pm

ברור
בייגלה ירושלמי או פוקאצה ופרעצלים וכל מאפה אחר מלוח מהבלוג משמרים 🙂

Reply
ריקי אוקטובר 10, 2021 at 4:43 pm

הי קרן המהממת!
כל המתכונים שלך וואו, תודה רבה!
אפשר לעשות על מחבת רגילה?ואם כן איזה גובה להבה וכמה זמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 4:46 pm

להבה בינונית גבוה עד שמשחים משני הצדדים, זה קורה ממש מהר, לשים לב

Reply
מורן ספטמבר 29, 2021 at 1:11 pm

מה לגבי אפייה על אבן שמוט? גם צריך להפוך? נראה מהמם רוצה להכין כבר היום 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 1:15 pm

אבן שמוט לא הופכים מחממים ככה כמו שהיא

Reply
מורן ספטמבר 29, 2021 at 4:02 pm

התכוונתי לפיתות.. אם להפוך אותן כמו בתנור או מספיק צד אחד כמו בטאבון

Reply
בועז ספטמבר 29, 2021 at 2:09 pm

האם ניתן להכין מזה גם חלה?

Reply
אילנה לוזון אוקטובר 8, 2021 at 9:09 pm

אלופה זה נראה פצצה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2021 at 11:33 am

תודה אילנה

Reply
אבי ספטמבר 29, 2021 at 2:39 pm

קרן מה עם קמחים אחרים? קמח מלא, כוסמין לבן, כוסמין מלא, מניטובה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 3:08 pm

התייחסתי לקמחים מלאים בתחתית הפוסט בהערות

Reply
גביזון ורד ספטמבר 29, 2021 at 2:52 pm

מה הסוד ששני הצדדים של הפיתה יצאו בשרניים. תמיד הצדהעליון יוצא לי דק

Reply
ליאת ר. ספטמבר 29, 2021 at 3:36 pm

תודה על המתכון
יש לי אבן של fast&crust אפשר לשים על נייר אפייה במקום תבנית הפוכה?
אפשר לקמח בקמח רגיל או רק דורום?
כוס עשבי תיבול הכוונה ל 240 גר?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 6:48 pm

להניח את הפיתות ישירות על ה fast & crust
ואפשר על קמח רגיל
כוס עשבי תיבול לא תשקול 240 גר לא שקלתי זה פחות מ 240
פשוט חופן עשבים גדול

Reply
ליאת ר. ספטמבר 29, 2021 at 9:30 pm

תודה רבה!

Reply
Ossi Rotem ספטמבר 29, 2021 at 4:13 pm

היי קרן וסליחה על החפירה..
1. האם אפשר לעשות את הפיתה מגש כדי להניח עליו מעורב?
2. שמרים טריים זה גם סבבה?
תודה מראש

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 6:47 pm

לא הבנתי את השאלה הראשונה
ושמרים טריים זה סבבה לגמרי
כף שמרים יבשים שווה 25 גר שמרים טריים

Reply
אתי צימבליסטה צימבליסטה ספטמבר 29, 2021 at 4:50 pm

מה כמות המים בכוס אוניברסלית? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 6:48 pm

240 מ״ל

Reply
נועה ספטמבר 29, 2021 at 5:28 pm

היי קרן, מתכון נהדר כתמיד! האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק כמו סוויטנגו? תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 6:48 pm

מניחה שבלי בעיה

Reply
מאי ספטמבר 29, 2021 at 6:42 pm

נשמע חלום כמו לחמניות השום עשבי תיבול ללא לישה שלך. אפשר להכין בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 6:46 pm

אפשר לישה ידנית של 10-12 דק

Reply
גיל ספטמבר 29, 2021 at 7:26 pm

הי קרן, תודה רבה על המתכון. האם צריך להתפיח שוב את הפיתות אחרי הרידוד ולפני האפיה?

Reply
גיל אלקובי ספטמבר 29, 2021 at 10:39 pm

תודה רבה!!
התפחה לאחר הרידוד צריך? להפחית בסוכר אפשר (זה ידרוש גם הפחתה במלח ומים?)?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 7:23 am

אין צורך להתפיח אחרי רידוד
הפחתה בסוכר תשפיע על מרקם הבצק לא ממליצה

Reply
חגית ספטמבר 29, 2021 at 10:23 pm

מעולה. אכין מחר. מכינה המון פיתות, אבל במחבת, מה אומרת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 7:23 am

מחבת גם אחלה

Reply
אילנית עמר ספטמבר 30, 2021 at 2:07 pm

ואיך אפשר להכין במחבת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:51 pm

פשוט להניח פיתה מרודדת למחבת ולטגן משני הצדדים

Reply
משה ספטמבר 29, 2021 at 11:25 pm

נשמע מצוין, איזה קמח הכי מומלץ ממה שרשמת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 7:22 am

לחם ופיצה שניהם יעשו עבודה טובה ממש

Reply
אושרת ספטמבר 30, 2021 at 12:10 pm

נראה משגעעעע! אפשר להכין את הפיתות גם על מחבת חמה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:41 pm

כן

Reply
שלומית ספטמבר 30, 2021 at 12:53 pm

הי, כרגיל נראה פצצה. איזה טאבון יש לך? אני מחפשת טאבון ביתי לא גדול שאפשר להעמיד בחצר.

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:55 pm

רוקובוקס

Reply
אור אלרום ספטמבר 30, 2021 at 5:35 pm

נראה מעולה! האם ניתן להכין כפוקאצ׳ה במקום פיתה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:25 pm

בהחלט, רק ממליצה לתת התפחה ארוכה לכדורי הבצק

Reply
הדר תמיר אוקטובר 1, 2021 at 10:53 am

היי קרן, תודה על מתכון מעולה!
רציתי לשאול אם אפשר לחלק את הקמח לחצי כוסמין מלא וחצי קמח לבן?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 1:32 pm

בטח

Reply
Avi אוקטובר 1, 2021 at 1:42 pm

שלום, אפשר להמיר את עשבי התיבול ב"תיבולית עשבי תיבול קנור" ?!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 6:33 pm

לא ניסיתי עבדתי רק עם טריים
מניחה שזה לא מזיק אבל לא מכירה

Reply
עמית טוביאן אוקטובר 1, 2021 at 6:02 pm

היי,
הכנסתי את הפיתות ובאמת יצאו טעימות אבל לא התנפחו לי ולא נצר כיס…
ניסים לרדד כל פעם בעובי אחר ועדיין לא עזר
מה עשיתי לא בסדר לדעתך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 6:31 pm

מאמינה שזה עניין של חום תנור ותבנית

Reply
שירה אוקטובר 3, 2021 at 3:49 pm

היי קרן:) אפשר להכין מקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:49 am

בטח

Reply
שירה אוקטובר 3, 2021 at 3:49 pm

היי קרן:) אפשר להכין מקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:50 am

כן אפשר

Reply
אפרת אוקטובר 3, 2021 at 5:05 pm

הכנתי, נהינתי מאוד, וכולם נהנו מהפיתות.
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:51 am

תודה אפרת

Reply
יעל אוקטובר 6, 2021 at 4:28 pm

היי קרן, אני בדיוק מכינה ולא מבינה את המשפט:
להניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך
התנור.
תוכלי להסביר לי? תודה רבה

Reply
יעל אוקטובר 6, 2021 at 3:56 pm

היי, אני בדיוק מכינה, יש לי תנור ולא טאבון, רק לא הבנתי את המשפט:
להניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך
התנור.
מה הכוונה? מה אני אמורה לעשות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 4:29 pm

להכניס את תבנית התנור (אלו המרובעות הגדולות שמגיעות עם התנור) להפוך אותה כשאר המד ללא הקימור נמצא למעלה

Reply
יעל אוקטובר 6, 2021 at 4:44 pm

ועליה בעצם להניח את הפיתות? כשהיא הפוכה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 7:48 pm

בדיוק

Reply
הני אוקטובר 10, 2021 at 10:32 pm

היי,

דבר ראשון תודה על המתכון, ברגע שאחליט לשבור את הדיאטה זה הדבר הראשון שאכין, ואולי קודם…

שאלה שפחות קשורה למתכון, האם יש לך המלצה לטאבון ספציפי?

Reply
לירז אוקטובר 14, 2021 at 11:02 am

שלום קרן!
נראה מתכון מהמם!! הפיתות נראות בשרניות ועסיסיות.
שאלה: אם אני מכינה בתנור או על גבי מחבת לוהטת היטב האם הפיתות יהיו בשרניות מלמעלה ולמאטה כמו שלך?
מה באמת ניתן לעשות שהפיתות יצאו כמו בתמונה?
אני שואלת מכיוון שבעבר הכנית פיתות ביתיות בתנור חממתי מראש זמן רב חום גבוה וכו".. הפיתות התנפחו מקסים ונוצר כיס פנימי אך החלק העליון תמיד!! נשאר דק.יחסית לחלק התחתון.
שאמח למענה לפני שאני מכינה את המתכון שלך.
תודה רבה:
לירז.

Reply

Leave a Comment