img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
טבעוני

פיתות שום ועשבי תיבול

ספטמבר 28, 2021 | 118 תגובות

img

118 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
פייגי
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 08:48

תודה רבה על המתכון! אפשר לאפות את הפיתות בסיר גריל?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 12:02 pm

כן

השב
User Avatar
צלילה
אוקטובר 2, 2021 at 6:03 pm

האם בסיר גריל יש צורך להפוך אותן ?

השב
User Avatar
הני
אוקטובר 10, 2021 at 10:32 pm

היי, דבר ראשון תודה על המתכון, ברגע שאחליט לשבור את הדיאטה זה הדבר הראשון שאכין, ואולי קודם... שאלה שפחות קשורה למתכון, האם יש לך המלצה לטאבון ספציפי?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2021 at 11:02 pm

הי הני, יש לי טאבון קטן וחמוד שנקרא רוקבוקס ואם את מחפשת משהו קטן שלא צ’יפס הרבה משום זו אחלה אופציה

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 11:53

נראה נהדר. האם אפשרי להשתמש בעשבי תיבול יבשים? או שזה פוגם בטעם?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 12:51 pm

עדיף טריים

השב
User Avatar
Nesia
אוקטובר 2, 2021 at 7:59 pm

יצא מוש! אין עלייך! הלך אש עם פלאפל וטחינה! יאבלולו!!!

השב
User Avatar
ליאת
אוקטובר 1, 2021 at 3:44 pm

תודה על המתכון אשמח לדעת באיזה עשבי תיבול השתמשת. לא רוצה לערבב יותר מידיי עשבים שלבסוף לא יתחברו. תודה ושבת שלום

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2021 at 6:32 pm

בזיליקום פטרוזיליה ואורגנו

השב
User Avatar
ריקי
אוקטובר 10, 2021 at 4:43 pm

הי קרן המהממת! כל המתכונים שלך וואו, תודה רבה! אפשר לעשות על מחבת רגילה?ואם כן איזה גובה להבה וכמה זמן?

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 12:20

היי קרן ! מה עם השום? לא רשמת באיזה שלב הוא נכנס במתכון. תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 12:58 pm

עם עשבי התיבול

השב
User Avatar
עמית
אוקטובר 4, 2021 at 10:11 am

אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

השב
User Avatar
Osi
אוקטובר 19, 2021 at 1:04 pm

היי קרן, האם אפשר לעשות את זה במחבת?

השב
User Avatar
חן
ספטמבר 29, 2021 at 2:53 pm

מה השילוב המנצח לעשבי טיבול בעינייך?

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 12:26

מתכון מהמם! אכין מחר! לגבי השום - מתי להוסיף אותו? במתכון לא מופיע

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 12:51 pm

הוספתי עכשיו

השב
User Avatar
אליה
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 12:37

היי למקם את התבנית בתנור בשלב השני/ראשון? על טורבו או שני פסים? תודה רבה, נראה סוף

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 12:49 pm

חום עליון תחתון והתבנית ממוקמת באמצע

השב
User Avatar
הילה
דצמבר 3, 2021 at 7:17 pm

החי קרן הפיתות תפחו יפה אך אין את הרווח באמצע, מה עשיתי לא טוב?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 4, 2021 at 6:33 pm

חום תנור גבוהה יותר

השב
User Avatar
ענת
דצמבר 8, 2022 at 12:09 pm

מושלם כמובן. לחצי קילו, לחתוך כמויות בחצי?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2022 at 7:20 am

כן

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 12:58

אפשר לשים על נייר אפיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 12:58 pm

כן

השב
User Avatar
ענבל
אוקטובר 2, 2021 at 3:39 pm

קרן שלום האם יש לך מתכונים נוספים לטאבון? קנינו חדש ומתים לנסות מלל לא דברים טעימים!!!!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 2, 2021 at 3:48 pm

ברור בייגלה ירושלמי או פוקאצה ופרעצלים וכל מאפה אחר מלוח מהבלוג משמרים :-)

השב
User Avatar
ריקי
אוקטובר 10, 2021 at 4:43 pm

הי קרן המהממת! כל המתכונים שלך וואו, תודה רבה! אפשר לעשות על מחבת רגילה?ואם כן איזה גובה להבה וכמה זמן?

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 13:11

מה לגבי אפייה על אבן שמוט? גם צריך להפוך? נראה מהמם רוצה להכין כבר היום :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 1:15 pm

אבן שמוט לא הופכים מחממים ככה כמו שהיא

השב
User Avatar
מורן
ספטמבר 29, 2021 at 4:02 pm

התכוונתי לפיתות.. אם להפוך אותן כמו בתנור או מספיק צד אחד כמו בטאבון

השב
User Avatar
בועז
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 14:09

האם ניתן להכין מזה גם חלה?

השב
User Avatar
אילנה לוזון
אוקטובר 8, 2021 at 9:09 pm

אלופה זה נראה פצצה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2021 at 11:33 am

תודה אילנה

השב
User Avatar
אבי
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 14:39

קרן מה עם קמחים אחרים? קמח מלא, כוסמין לבן, כוסמין מלא, מניטובה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 3:08 pm

התייחסתי לקמחים מלאים בתחתית הפוסט בהערות

השב
User Avatar
גביזון ורד
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 14:52

מה הסוד ששני הצדדים של הפיתה יצאו בשרניים. תמיד הצדהעליון יוצא לי דק

השב
User Avatar
ליאת ר.
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 15:36

תודה על המתכון יש לי אבן של fast&crust אפשר לשים על נייר אפייה במקום תבנית הפוכה? אפשר לקמח בקמח רגיל או רק דורום? כוס עשבי תיבול הכוונה ל 240 גר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 6:48 pm

להניח את הפיתות ישירות על ה fast & crust ואפשר על קמח רגיל כוס עשבי תיבול לא תשקול 240 גר לא שקלתי זה פחות מ 240 פשוט חופן עשבים גדול

השב
User Avatar
ליאת ר.
ספטמבר 29, 2021 at 9:30 pm

תודה רבה!

השב
User Avatar
Ossi Rotem
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 16:13

היי קרן וסליחה על החפירה.. 1. האם אפשר לעשות את הפיתה מגש כדי להניח עליו מעורב? 2. שמרים טריים זה גם סבבה? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 6:47 pm

לא הבנתי את השאלה הראשונה ושמרים טריים זה סבבה לגמרי כף שמרים יבשים שווה 25 גר שמרים טריים

השב
User Avatar
אתי צימבליסטה צימבליסטה
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 16:50

מה כמות המים בכוס אוניברסלית? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 6:48 pm

240 מ״ל

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 17:28

היי קרן, מתכון נהדר כתמיד! האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק כמו סוויטנגו? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 6:48 pm

מניחה שבלי בעיה

השב
User Avatar
מאי
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 18:42

נשמע חלום כמו לחמניות השום עשבי תיבול ללא לישה שלך. אפשר להכין בלי מיקסר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2021 at 6:46 pm

אפשר לישה ידנית של 10-12 דק

השב
User Avatar
טל
מאי 4, 2022 at 11:20 pm

הי, לא התאפקתי וקראתי בתגובות שאפשר להתפיח לילה במקרר אז מיד הכנתי. רציתי לדעת, שמוציאים בבוקר מהמקרר אפשר מיד להמשיך לכדורים ולהתםחה השניה בחוץ או צריך לחכות לםני שהבצק יגיע לטמפ החדר? תודהההההה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2022 at 3:09 pm

אפשר מיד מהמקרר לחלק לכדורים ורק לתת להם יותר זמן לתפוח כיון שהם קרים

השב
User Avatar
גיל
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 19:26

הי קרן, תודה רבה על המתכון. האם צריך להתפיח שוב את הפיתות אחרי הרידוד ולפני האפיה?

השב
User Avatar
גיל אלקובי
ספטמבר 29, 2021 at 10:39 pm

תודה רבה!! התפחה לאחר הרידוד צריך? להפחית בסוכר אפשר (זה ידרוש גם הפחתה במלח ומים?)?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 7:23 am

אין צורך להתפיח אחרי רידוד הפחתה בסוכר תשפיע על מרקם הבצק לא ממליצה

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 22:23

מעולה. אכין מחר. מכינה המון פיתות, אבל במחבת, מה אומרת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 7:23 am

מחבת גם אחלה

השב
User Avatar
אילנית עמר
ספטמבר 30, 2021 at 2:07 pm

ואיך אפשר להכין במחבת?

השב
User Avatar
משה
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2021 בשעה 23:25

נשמע מצוין, איזה קמח הכי מומלץ ממה שרשמת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 7:22 am

לחם ופיצה שניהם יעשו עבודה טובה ממש

השב
User Avatar
אושרת
starstarstarstarstar
ספטמבר 30, 2021 בשעה 12:10

נראה משגעעעע! אפשר להכין את הפיתות גם על מחבת חמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 12:41 pm

כן

השב
User Avatar
שלומית
starstarstarstarstar
ספטמבר 30, 2021 בשעה 12:53

הי, כרגיל נראה פצצה. איזה טאבון יש לך? אני מחפשת טאבון ביתי לא גדול שאפשר להעמיד בחצר.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 3:55 pm

רוקובוקס

השב
User Avatar
אור אלרום
starstarstarstarstar
ספטמבר 30, 2021 בשעה 17:35

נראה מעולה! האם ניתן להכין כפוקאצ׳ה במקום פיתה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 9:25 pm

בהחלט, רק ממליצה לתת התפחה ארוכה לכדורי הבצק

השב
User Avatar
אנאל
דצמבר 2, 2022 at 9:16 am

היי קרן,. האם זה יעבוד גם עם עשבי תיבול יבשים ?

השב
User Avatar
הדר תמיר
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2021 בשעה 10:53

היי קרן, תודה על מתכון מעולה! רציתי לשאול אם אפשר לחלק את הקמח לחצי כוסמין מלא וחצי קמח לבן? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2021 at 1:32 pm

בטח

השב
User Avatar
Avi
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2021 בשעה 13:42

שלום, אפשר להמיר את עשבי התיבול ב"תיבולית עשבי תיבול קנור" ?!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2021 at 6:33 pm

לא ניסיתי עבדתי רק עם טריים מניחה שזה לא מזיק אבל לא מכירה

השב
User Avatar
עמית טוביאן
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2021 בשעה 18:02

היי, הכנסתי את הפיתות ובאמת יצאו טעימות אבל לא התנפחו לי ולא נצר כיס… ניסים לרדד כל פעם בעובי אחר ועדיין לא עזר מה עשיתי לא בסדר לדעתך?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2021 at 6:31 pm

מאמינה שזה עניין של חום תנור ותבנית

השב
User Avatar
שירה
אוקטובר 3, 2021 at 3:49 pm

היי קרן:) אפשר להכין מקמח כוסמין לבן?

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
אוקטובר 3, 2021 בשעה 15:49

היי קרן:) אפשר להכין מקמח כוסמין לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2021 at 6:50 am

כן אפשר

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
אוקטובר 3, 2021 בשעה 17:05

הכנתי, נהינתי מאוד, וכולם נהנו מהפיתות. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2021 at 6:51 am

תודה אפרת

השב
User Avatar
יעל
אוקטובר 6, 2021 at 4:28 pm

היי קרן, אני בדיוק מכינה ולא מבינה את המשפט: להניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך התנור. תוכלי להסביר לי? תודה רבה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוקטובר 6, 2021 בשעה 15:56

היי, אני בדיוק מכינה, יש לי תנור ולא טאבון, רק לא הבנתי את המשפט: להניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך התנור. מה הכוונה? מה אני אמורה לעשות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2021 at 4:29 pm

להכניס את תבנית התנור (אלו המרובעות הגדולות שמגיעות עם התנור) להפוך אותה כשאר המד ללא הקימור נמצא למעלה

השב
User Avatar
יעל
אוקטובר 6, 2021 at 4:44 pm

ועליה בעצם להניח את הפיתות? כשהיא הפוכה?

השב
User Avatar
הני
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2021 בשעה 22:32

היי, דבר ראשון תודה על המתכון, ברגע שאחליט לשבור את הדיאטה זה הדבר הראשון שאכין, ואולי קודם... שאלה שפחות קשורה למתכון, האם יש לך המלצה לטאבון ספציפי?

השב
User Avatar
לירז
starstarstarstarstar
אוקטובר 14, 2021 בשעה 11:02

שלום קרן! נראה מתכון מהמם!! הפיתות נראות בשרניות ועסיסיות. שאלה: אם אני מכינה בתנור או על גבי מחבת לוהטת היטב האם הפיתות יהיו בשרניות מלמעלה ולמאטה כמו שלך? מה באמת ניתן לעשות שהפיתות יצאו כמו בתמונה? אני שואלת מכיוון שבעבר הכנית פיתות ביתיות בתנור חממתי מראש זמן רב חום גבוה וכו".. הפיתות התנפחו מקסים ונוצר כיס פנימי אך החלק העליון תמיד!! נשאר דק.יחסית לחלק התחתון. שאמח למענה לפני שאני מכינה את המתכון שלך. תודה רבה: לירז.

השב
User Avatar
נח עטיה
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2021 בשעה 09:12

היי רציתי לשאול כמה שאלות - 1. אם יש לי אבן שמוט האם ניתן להשתמש בה ואם אני משתמש בה על איזו טמפרטורה יש לכוון את התנור 2. האם ניתן להשתמש בשום קונפפי או שום שעבר בישול כול שהוא תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2021 at 5:37 am

הי נח שום קונפי זה מושלם לגבי האבן, לחמם התנור על 230-240 מעלות עם האבן בפנים

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2021 בשעה 12:37

באיזה קמח את השתמשת? אני יודעת שיש חשיבות לסוג הקמח שמשתמשים. הם נראים בתמונה מוצלחים ופוטגניים.

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2021 at 9:49 pm

בדרכ משתמשת בקמח פיצה או קמח לחם ותמיד רק של הטחנות הגדולות של ארץ ישראל בחיפה

השב
User Avatar
הלה
starstarstarstarstar
דצמבר 15, 2021 בשעה 20:05

קרן, הפיתות מעולות והכנו אותן כבר מס פעמים. אני תוהה אם ניתן להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2021 at 8:13 pm

בהחלט אפשרי

השב
User Avatar
אליסה
starstarstarstarstar
פברואר 24, 2022 בשעה 19:37

אפשר לערבב קמחים???

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 24, 2022 at 8:22 pm

כן אפשר

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
מאי 2, 2022 בשעה 17:38

היי קרן האם ניתן להתפיח ההתפחה ראשונה את הבצק במקרר למשך לילה ? אני רוצה פשוט לפתח טעמים , אז אולי את ממליצה להשתמש במחמצת או פוליש אם כן איזו כמות ? בנוסף האם אפשר לוותר על נישבע תיבול והשום?

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
מאי 5, 2022 בשעה 13:33

היי קרן:) רציתי לשאול אם אפשר להכין את הפיתות בנינג׳ה גריל ואם כן, באיזה חום ובאיזה מהמצבים? המצבים הם גריל, בייק ורוסט

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2022 at 3:07 pm

לצערי לא מכירה את המכשירים של נינג׳ה אבל בטוחה שזה אפשרי

השב
User Avatar
קרין
starstarstarstarstar
מאי 6, 2022 בשעה 17:29

וואוווו יצאו נדירות!!! נחטפו בצ'יק וכבר מתוכם עוד סבב בקרוב (תירוץ מעולה להשתמש בכל עשבי התיבול שקניתי) תודהההה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2022 at 11:13 am

תודה קרין

השב
User Avatar
Ortal
starstarstarstarstar
יולי 5, 2022 בשעה 23:41

יצא מעולה!!!! תודה על המתכון וההסברים מושלמים. האם אפשר להכין את הבצק יומיים קודם לאירוע? ואם כן איך לשמור .

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2022 at 7:43 am

יומיים במקרר זה הרבה לבצק כמו שהוא יש להפחית משמעותית כת כמות השמרים לכפית שמרים על קילו קמח

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2022 בשעה 19:15

ווואווו וואווו איזה פיתות טעימותתת!!! באמת כ"כ טעימות! עשיתי בתנור אבל לא כ"כ הבנתי תהוראות כניסה לתנור אז פשוט לקחתי תבנית הפוכה, הנחתי את הפיתות ואז הכנסתי לתנור.. תודה גדולה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2022 at 9:59 am

מהממת שמחה שאהבת

השב
User Avatar
צליל
starstarstarstarstar
נובמבר 10, 2023 בשעה 16:17

הכנתי בטאבון, יצא מדהים!! רך ואוורירי תודה על מתכון מושלם

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2023 at 9:05 am

שמחה חשמוע אין על הטאבון

השב
User Avatar
Yael
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2023 בשעה 08:06

הכנתי ויצא מצוין . האם אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס ?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2023 at 4:08 pm

אפשר

השב
User Avatar
וויני
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2024 בשעה 21:03

רוב המתכונים לפיתות עם תוספות הן במחבת, ואני לא אוהבת.... המתכון הזה שלך, הוא פשוט נ ה ד ר !! הכנתי עם בצל ירוק ובזיליקום. יצאו פיתות חלומיות על הבוקר, החצי ביקש שוב פיתות כאלה, וזה בדיוק מה שאני הולכת להכין :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2024 at 6:04 pm

וויני איזו מחמאה בשבילי שאת הכנת! אוהבת אותך מאודדדדדדד

השב
User Avatar
מאיה
מאי 14, 2024 at 11:11 am

הי קרן יקרה! הכנתי אתמול את המתכון והפיתות יצאו לי קצת קשות מבחוץ (מבפנים רכות וטעימות). יש לך רעיון למה יצאו קשות? אולי לא הוספתי מספעק מים לבצק? או סיבה אחרת?

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img