אם המילה אמאאאאאא הומצאה כדי להגיד על משהו שהוא אמאלה! אז זה בשביל הפיתות האלו.
אני כבר תקופה מכינה כאלו בסדנאות שלי, ובכל פעם קצת משפרת אותן, ובשבוע שעבר הן היו ככ טעימות,
שהחלטתי להעלות מתכון לבלוג, וקבעתי עם הצוות שלי שהן יוכנו ביום צילום הקרוב.
ובאמת הכנו בבוקר של יום הצילומים את הבצק, והנחנו להתפחה, ועברנו להכנה של דברים אחרים.
בינתיים החצי שלי החליט לפנק את בנות הצוות והביא לנו לארוחת בוהוריים, קופסא גדולה של מסבחה
מאבו חסן, ופיתות! הוא סידר לנו גם צלחת יפה של ירקות, העביר את המסבחה לקערה, והניח על הדלפק
עם כמה פיתות ליד ואמר לנו שהאוכל מחכה לנו. אבל… בנות הצוות החכמות שלי, אמרו,
שלא אוכלים עד שהפיתות שלנו מוכנות, ושווה לחכות בשבילן. וכמה שהן צדקו.
החלטנו לאפות את הפיתות חלקן, בטאבון וחלקן בתנור, התחלנו עם הטאבון, ואז עברנו לתנור.
(הסבר על שני האופנים בהמשך המתכון למטה)
ככה או ככה, הן יצאו מדהימות, עם כיס מושלם להכניס פנימה מה שרק תרצו, והרכות!
איזו רכות מטורפת של פיתה, עם ארומה של שום ועשבי תיבול, אחת היציאות הטובות.
החצי, שלא התאפק עם המסבחה שלו, וזלל אותה עם פיתות רגילות,
נקרא לבוא לטעום ולהגיד מה דעתו, והיה מוקסם מהן.
עברו עוד כמה שעות אחכ כשפתאום שמעתי מהמטבח את השקית של הפיתות מרשרשת ואותו אומר
לי, שהוא בחיים לא אכל פיתות ככ טעימות, ושהיציאה עם השום ועשבי התיבול גאונית.
הן באמת סופר רכות, שמנמנות ובשרניות, והן הולכות להפות אצלנו בבית לקבועות.
פיתות שום ועשבי תיבול / 15-18 פיתות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה/לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
3 כפות שמן זית
כף מלח דק
550-600 מ״ל מי ברז
5-6 שיני שום כתושות
כוס תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים כגון: פטרוזילה, טימין, כוסברה, זעתר, בזיליקום, אורגנו.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח,
מוסיפים מחצית מכמות המים, מערבבים מעט, מוסיפים שמן זית ואת עשבי התיבול והשום הכתוש
ומערבבים שוב. לאט לאט מתחילים להוסיך את יתרת המים עד שהבצק הופך לאחיד. היזהרו לא לשפוך את כל
כמות המים בבת אחת, אלא לאט לאט , ייתכן והבצק שלכם לא צריך את כל הכמות .
לשים את הבצק למשך 10-12 דק׳ עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים בניילון נצמד ובמגבת.
מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.כשהבצק תפח, מוציאים את האויר,
ומחלקים אותו לכדורים במקל 100 גר׳ כל כדור.
מניחים את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה וממש מעט מוברש בשמן זית.
מכסים את הכדורים במגבת להתפחה חוזרת כ 30-40 דק׳.
בזמן שהכדורים תופחים מחחמים תנור או טאבון:
אם זה תנור יש לחמם את התנור לחום 250 מעלות ולהניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך
התנור, לחימום במרכז התנור בחום עליון תחתון לא בטורבו.
אם זה בטאבון מחחמים את הטאבון לחום 350 מעלות, כשהטאבון חם מורידים את המעלות ל 300.
בעזרת הידיים או בעזרת מערוך מרדדים מעט כדור בצק לפיתה, הכי טוב על משטח מעט מקומח
בקמח דורום או קמח לבן רגיל. תדאגו שהפיתה לא מרודדת דק מדי. אנחנו רוצים שהפיתות
יהיו בשרניות וקצת שמנמנות. רידוד דק מדי עלול לייצר פיתה שטוחה שלא מתנפחת .
כשהתנור/ טאבון חם מכניסים את הפיתות לאפייה, בטאבון זה ייקח 1.5 דק בערך ואין צורך
להפוך את הפיתות. בתנור הביתי זה ייקח כמה דק, ותצטרכו להפוך את הפיתה כשהיא משחימה
בצדה התחתון לעוד אפייה קצרה.
מוציאים את הפיתות ומכסים אותן במגבת לשמירה על טריות.
מגישים חם.
**את הפיתות אוכלים סמוך להכנתן, הן במיטבן כמובן ביום האפייה.
**ניתן להקפיא את הפיתות בעודן חמימות, להוציא מהמקפיא ולחמם בשעת הצורך. (ויש צורך!)
**את הקמחים הלבנים ניתן להמיר לקמחים מלאים בתוספת מעט מים לפי מה שהבצק צריך.
118 Comments
תודה רבה על המתכון!
אפשר לאפות את הפיתות בסיר גריל?
כן
האם בסיר גריל יש צורך להפוך אותן ?
בעקרון אין צורך
היי,
דבר ראשון תודה על המתכון, ברגע שאחליט לשבור את הדיאטה זה הדבר הראשון שאכין, ואולי קודם…
שאלה שפחות קשורה למתכון, האם יש לך המלצה לטאבון ספציפי?
הי הני, יש לי טאבון קטן וחמוד שנקרא רוקבוקס ואם את מחפשת משהו קטן שלא צ’יפס הרבה משום זו אחלה אופציה
נראה נהדר. האם אפשרי להשתמש בעשבי תיבול יבשים? או שזה פוגם בטעם?
עדיף טריים
יצא מוש! אין עלייך! הלך אש עם פלאפל וטחינה! יאבלולו!!!
איזה כייף! הכי כייף עם פלאפל
תודה על המתכון
אשמח לדעת באיזה עשבי תיבול השתמשת.
לא רוצה לערבב יותר מידיי עשבים שלבסוף לא יתחברו.
תודה ושבת שלום
בזיליקום פטרוזיליה ואורגנו
הי קרן המהממת!
כל המתכונים שלך וואו, תודה רבה!
אפשר לעשות על מחבת רגילה?ואם כן איזה גובה להבה וכמה זמן?
היי קרן ! מה עם השום? לא רשמת באיזה שלב הוא נכנס במתכון. תודה 🙂
עם עשבי התיבול
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
בטח
להוסיף קצת יותר מים
היי קרן,
האם אפשר לעשות את זה במחבת?
אפשר בטח
מה השילוב המנצח לעשבי טיבול בעינייך?
מתכון מהמם! אכין מחר! לגבי השום – מתי להוסיף אותו? במתכון לא מופיע
הוספתי עכשיו
היי
למקם את התבנית בתנור בשלב השני/ראשון? על טורבו או שני פסים?
תודה רבה, נראה סוף
חום עליון תחתון והתבנית ממוקמת באמצע
החי קרן
הפיתות תפחו יפה אך אין את הרווח באמצע, מה עשיתי לא טוב?
חום תנור גבוהה יותר
תודה יקרה, התנור היה על החום הגבוה ביותר 240, האם הוספת אבן שמוט יכולה לסייע? לעובי הרידוד יש משמעות גם?
בהחלט אבן שמוט יכולה לעזור
מושלם כמובן. לחצי קילו, לחתוך כמויות בחצי?
כן
אפשר לשים על נייר אפיה?
כן
קרן שלום
האם יש לך מתכונים נוספים לטאבון? קנינו חדש ומתים לנסות מלל לא דברים טעימים!!!!
ברור
בייגלה ירושלמי או פוקאצה ופרעצלים וכל מאפה אחר מלוח מהבלוג משמרים 🙂
הי קרן המהממת!
כל המתכונים שלך וואו, תודה רבה!
אפשר לעשות על מחבת רגילה?ואם כן איזה גובה להבה וכמה זמן?
להבה בינונית גבוה עד שמשחים משני הצדדים, זה קורה ממש מהר, לשים לב
מה לגבי אפייה על אבן שמוט? גם צריך להפוך? נראה מהמם רוצה להכין כבר היום 🙂
אבן שמוט לא הופכים מחממים ככה כמו שהיא
התכוונתי לפיתות.. אם להפוך אותן כמו בתנור או מספיק צד אחד כמו בטאבון
האם ניתן להכין מזה גם חלה?
אלופה זה נראה פצצה
תודה אילנה
קרן מה עם קמחים אחרים? קמח מלא, כוסמין לבן, כוסמין מלא, מניטובה?
התייחסתי לקמחים מלאים בתחתית הפוסט בהערות
מה הסוד ששני הצדדים של הפיתה יצאו בשרניים. תמיד הצדהעליון יוצא לי דק
תודה על המתכון
יש לי אבן של fast&crust אפשר לשים על נייר אפייה במקום תבנית הפוכה?
אפשר לקמח בקמח רגיל או רק דורום?
כוס עשבי תיבול הכוונה ל 240 גר?
תודה
להניח את הפיתות ישירות על ה fast & crust
ואפשר על קמח רגיל
כוס עשבי תיבול לא תשקול 240 גר לא שקלתי זה פחות מ 240
פשוט חופן עשבים גדול
תודה רבה!
היי קרן וסליחה על החפירה..
1. האם אפשר לעשות את הפיתה מגש כדי להניח עליו מעורב?
2. שמרים טריים זה גם סבבה?
תודה מראש
לא הבנתי את השאלה הראשונה
ושמרים טריים זה סבבה לגמרי
כף שמרים יבשים שווה 25 גר שמרים טריים
מה כמות המים בכוס אוניברסלית? תודה
240 מ״ל
היי קרן, מתכון נהדר כתמיד! האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק כמו סוויטנגו? תודה 🙂
מניחה שבלי בעיה
נשמע חלום כמו לחמניות השום עשבי תיבול ללא לישה שלך. אפשר להכין בלי מיקסר?
אפשר לישה ידנית של 10-12 דק
הי,
לא התאפקתי וקראתי בתגובות שאפשר להתפיח לילה במקרר אז מיד הכנתי. רציתי לדעת, שמוציאים בבוקר מהמקרר אפשר מיד להמשיך לכדורים ולהתםחה השניה בחוץ או צריך לחכות לםני שהבצק יגיע לטמפ החדר?
תודהההההה
אפשר מיד מהמקרר לחלק לכדורים ורק לתת להם יותר זמן לתפוח כיון שהם קרים
הי קרן, תודה רבה על המתכון. האם צריך להתפיח שוב את הפיתות אחרי הרידוד ולפני האפיה?
תודה רבה!!
התפחה לאחר הרידוד צריך? להפחית בסוכר אפשר (זה ידרוש גם הפחתה במלח ומים?)?
אין צורך להתפיח אחרי רידוד
הפחתה בסוכר תשפיע על מרקם הבצק לא ממליצה
מעולה. אכין מחר. מכינה המון פיתות, אבל במחבת, מה אומרת?
מחבת גם אחלה
ואיך אפשר להכין במחבת?
פשוט להניח פיתה מרודדת למחבת ולטגן משני הצדדים
נשמע מצוין, איזה קמח הכי מומלץ ממה שרשמת?
לחם ופיצה שניהם יעשו עבודה טובה ממש
נראה משגעעעע! אפשר להכין את הפיתות גם על מחבת חמה?
כן
הי, כרגיל נראה פצצה. איזה טאבון יש לך? אני מחפשת טאבון ביתי לא גדול שאפשר להעמיד בחצר.
רוקובוקס
נראה מעולה! האם ניתן להכין כפוקאצ׳ה במקום פיתה?
בהחלט, רק ממליצה לתת התפחה ארוכה לכדורי הבצק
היי קרן,. האם זה יעבוד גם עם עשבי תיבול יבשים ?
בטח
היי קרן, תודה על מתכון מעולה!
רציתי לשאול אם אפשר לחלק את הקמח לחצי כוסמין מלא וחצי קמח לבן?
תודה
בטח
שלום, אפשר להמיר את עשבי התיבול ב"תיבולית עשבי תיבול קנור" ?!
לא ניסיתי עבדתי רק עם טריים
מניחה שזה לא מזיק אבל לא מכירה
היי,
הכנסתי את הפיתות ובאמת יצאו טעימות אבל לא התנפחו לי ולא נצר כיס…
ניסים לרדד כל פעם בעובי אחר ועדיין לא עזר
מה עשיתי לא בסדר לדעתך?
מאמינה שזה עניין של חום תנור ותבנית
היי קרן:) אפשר להכין מקמח כוסמין לבן?
בטח
היי קרן:) אפשר להכין מקמח כוסמין לבן?
כן אפשר
הכנתי, נהינתי מאוד, וכולם נהנו מהפיתות.
תודה!
תודה אפרת
היי קרן, אני בדיוק מכינה ולא מבינה את המשפט:
להניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך
התנור.
תוכלי להסביר לי? תודה רבה
היי, אני בדיוק מכינה, יש לי תנור ולא טאבון, רק לא הבנתי את המשפט:
להניח את תבנית התנור כשהיא הפוכה בתוך
התנור.
מה הכוונה? מה אני אמורה לעשות?
להכניס את תבנית התנור (אלו המרובעות הגדולות שמגיעות עם התנור) להפוך אותה כשאר המד ללא הקימור נמצא למעלה
ועליה בעצם להניח את הפיתות? כשהיא הפוכה?
בדיוק
היי,
דבר ראשון תודה על המתכון, ברגע שאחליט לשבור את הדיאטה זה הדבר הראשון שאכין, ואולי קודם…
שאלה שפחות קשורה למתכון, האם יש לך המלצה לטאבון ספציפי?
שלום קרן!
נראה מתכון מהמם!! הפיתות נראות בשרניות ועסיסיות.
שאלה: אם אני מכינה בתנור או על גבי מחבת לוהטת היטב האם הפיתות יהיו בשרניות מלמעלה ולמאטה כמו שלך?
מה באמת ניתן לעשות שהפיתות יצאו כמו בתמונה?
אני שואלת מכיוון שבעבר הכנית פיתות ביתיות בתנור חממתי מראש זמן רב חום גבוה וכו".. הפיתות התנפחו מקסים ונוצר כיס פנימי אך החלק העליון תמיד!! נשאר דק.יחסית לחלק התחתון.
שאמח למענה לפני שאני מכינה את המתכון שלך.
תודה רבה:
לירז.
היי רציתי לשאול כמה שאלות –
1. אם יש לי אבן שמוט האם ניתן להשתמש בה ואם אני משתמש בה על איזו טמפרטורה יש לכוון את התנור
2. האם ניתן להשתמש בשום קונפפי או שום שעבר בישול כול שהוא
תודה
הי נח
שום קונפי זה מושלם
לגבי האבן, לחמם התנור על 230-240 מעלות עם האבן בפנים
באיזה קמח את השתמשת? אני יודעת שיש חשיבות לסוג הקמח שמשתמשים. הם נראים בתמונה מוצלחים ופוטגניים.
בדרכ משתמשת בקמח פיצה או קמח לחם ותמיד רק של הטחנות הגדולות של ארץ ישראל בחיפה
קרן, הפיתות מעולות והכנו אותן כבר מס פעמים.
אני תוהה אם ניתן להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר
בהחלט אפשרי
אפשר לערבב קמחים???
כן אפשר
היי קרן האם ניתן להתפיח ההתפחה ראשונה את הבצק במקרר למשך לילה ? אני רוצה פשוט לפתח טעמים , אז אולי את ממליצה להשתמש במחמצת או פוליש אם כן איזו כמות ?
בנוסף האם אפשר לוותר על נישבע תיבול והשום?
היי קרן:) רציתי לשאול אם אפשר להכין את הפיתות בנינג׳ה גריל ואם כן, באיזה חום ובאיזה מהמצבים?
המצבים הם גריל, בייק ורוסט
לצערי לא מכירה את המכשירים של נינג׳ה אבל בטוחה שזה אפשרי
וואוווו יצאו נדירות!!! נחטפו בצ'יק וכבר מתוכם עוד סבב בקרוב (תירוץ מעולה להשתמש בכל עשבי התיבול שקניתי) תודהההה
תודה קרין
יצא מעולה!!!! תודה על המתכון וההסברים מושלמים.
האם אפשר להכין את הבצק יומיים קודם לאירוע? ואם כן איך לשמור .
יומיים במקרר זה הרבה לבצק כמו שהוא
יש להפחית משמעותית כת כמות השמרים לכפית שמרים על קילו קמח
ווואווו וואווו איזה פיתות טעימותתת!!!
באמת כ"כ טעימות!
עשיתי בתנור אבל לא כ"כ הבנתי תהוראות כניסה לתנור אז פשוט לקחתי תבנית הפוכה, הנחתי את הפיתות ואז הכנסתי לתנור..
תודה גדולה
מהממת שמחה שאהבת
הכנתי בטאבון, יצא מדהים!! רך ואוורירי
תודה על מתכון מושלם
שמחה חשמוע אין על הטאבון
הכנתי ויצא מצוין . האם אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס ?
אפשר
רוב המתכונים לפיתות עם תוספות הן במחבת, ואני לא אוהבת….
המתכון הזה שלך, הוא פשוט נ ה ד ר !!
הכנתי עם בצל ירוק ובזיליקום. יצאו פיתות חלומיות
על הבוקר, החצי ביקש שוב פיתות כאלה, וזה בדיוק מה שאני הולכת להכין 🙂
וויני איזו מחמאה בשבילי שאת הכנת! אוהבת אותך מאודדדדדדד
הי קרן יקרה! הכנתי אתמול את המתכון והפיתות יצאו לי קצת קשות מבחוץ (מבפנים רכות וטעימות). יש לך רעיון למה יצאו קשות? אולי לא הוספתי מספעק מים לבצק? או סיבה אחרת?