טבעונילחמים ומאפים

פיתות שומשום עם כיס

ינואר 21, 2025 10 Comments

ראיתי מישהי שמכינה פלאפל עם פיתה שומשום והחלטתי שבא לי גם, הרבה זמן לא אכלתי פלאפל והחלטתי לנסות.

אבל להכין גם פיתות וגם פלאפל באותו היום היה גדול עליי אז הכנתי רק את הפיתות והלכתי לקנות שקית עם כדורי

פלאפל מה זההההה טעימים ביפו והיתה לי בבית את המנה המנצחת!

הפיתות האלו מאוד מזכירות את הבייגלה השטוח של אבולעפיה, זה עם החור באמצע אבל בפיתה. תכינו מהן כל כריך, או טוסט חלומי

תטבלו בשקשוקה או תכניסו פנימה ריבה וחמאה, או חמאה ואבוקדו וואו, תמלאו בפלאפל או שאוורמה ביתית ויש לכם פיתה מהסרטים.

אהההה היא גם טובה לניגוב של חומוס או טחינה. וגם של מטבוחה. זהו. פירטתי כמעט את כל מה שאפשר לעשות איתה

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

פיתות כיס עם שומשום /18 פיתות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה/מניטובה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס (150גר) סוכר לבן

3 כפות שמן זית

2-2.5 כוסות (500-600 מ״ל) מי ברז

כף מלח דק

לציפוי:

שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים חצי מכמות המים עם שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים את הקמח, ולשים במהירות איטית בינונית

מוסיפים שמו זית  ואז את יתרת המים לאט לט במזיגה איטית ולא הכל בבת אחת, ייתכן והבצק לא זקוק לכל כמות המים.

מוזגים קצת, ומכים ואז עוד קצת ומחכים, אתם רוצים להגיע למצב שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל מעט

נדבק לתחתית. לשים בסהכ כ 10-12 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק להתפחה בקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן . מכסים בניילון נצמד ובמגבת

ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.

כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, אין צורך להוציא לו אויר. מחלקים אותו לחלקים במשקל 100 גר ליחידה.

מכדררים את כל החלקים לכדורים ומניחים אותם להתפחה חוזרת על מגש מעט משומן במרווחים. משמנים את חלקם העליון

של הכדורים בספריי שמן, ומכסים בניילון רופף או במגבת להתפחה /של כ 30 דק או עד שהכדורים ממש תפוחים.

אפשר גם כמה שעות במקרר.

בינתיים מדליקים את הטאבון,

אני מחממת אותו ל 350 מעלות ואז מורידה חום ל 270 .אפש רלחמם גם תנור ביתי ל 250 מעלות .

מכינים קערה עם מים ואחת שטוחה יותר עם שומשום

כשהכדורים תפחו אנחנו מניחים כדור על משטח מעט מקומח ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעיגול שטוח.

טובלים שני צדיים במים ואז שני צדדים בשומשום ומניחים על תבנית אפייה.

מעבירים לטאבון, או לתנור ואופים תוך כדי סיבוב הפיתה מדי פעם למשך כמה דקות,עד שהיא מתנפחת

אפשר להשתמש לפיתה הזו לכל מה שאוהבים .

10 Comments

אורי ינואר 25, 2025 at 7:21 pm

מה הכוונה סיבוב הפיתה? האם הכוונה להפוך אותה?

Reply
מיכל ינואר 26, 2025 at 5:07 pm

אני יודעת שזה ממש חבל אבל האם יש דרך להקפיא ולהפשיר בצורה מוצלחת?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2025 at 11:58 am

להקפיא כזה עוד טרי ואז אפשר להעביר את הפיתה קצת מתחת למים ולחמם בתור הביתי

Reply
תהילה פברואר 6, 2025 at 10:12 pm

ערב טוב!
לא יצא לי טוב…
בטוחה שבטאבון זה יוצא מושלם
ומי שיוצא לה טוב זה בטח חלומי
אבל רק אומרת שזה ממש לא מבטיח…

Reply
נויה ינואר 27, 2025 at 1:56 pm

ניסיתי לעשות במחבת והן לא תפחו לי.. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2025 at 8:15 am

שהמחבת לא היתה מספיק חמה אולי, נסי להבא לחמם יותר וגם להתפיח את הפיתה עצמה אחרי רידוד מעט

Reply
סמדר ינואר 30, 2025 at 2:52 pm

הי, נראה מעולה!!
אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולשים במקרר? ואם כן, כמה זמן לפני החלוקה לכדורים להוציא מהמקרר?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2025 at 3:26 pm

כן בטח
תוציאי שעה קודם

Reply
Dalia פברואר 4, 2025 at 4:09 am

הי, התנורלאיזה מעלות לחמם את התנור בבקשה, תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2025 at 12:50 pm

חום גבוה 230-250

Reply

Leave a Comment