אוכלשבועות

פסטה ים תיכונית ברוטב לבן של בולגרית זיתים זעתר ולימון

נובמבר 30, 2024 0 comments

השבוע למדתי מאופק שעובד איתי להכין פסטה כל כך טעימה, שאני חייבת לחלוק איתכם את המתכון שלה.

ביקשתי ממנו שנכין פסטה עם גבינה בולגרית, וכרגיל אופק לקח את זה למקום הכי טוב שיש והכין איתי פסטה,

ובלי להתחשב בעובדה שזה צולם מוקדם בבבוקר טרפנו אותה כאילו אנחנו אוכלים צהריים.

רוטב סמיך וקרמי אבל לא כבד מדי של מלא דברים טובים שיש בכל בית, והיא לגמרי הולכת להיות כוכבת פה

בכל פעם שארצה לאכול פסטה הכי טעימה שיש.מה גם שיש בה צנוברים וכל מה שיש בו צנוברים מבחינתי

הוא כמה דרגות מעל הכל 🙂

הילדים אצלנו חובבים של פסטה של אמא שלי או יותר נכון ״מקרוני גבינה״ והגיע הזמן לפתוח אותם

לטעמים חדשים של פסטה וואו.

המתכון בשיתוף משק צוריאל 

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

פסטה ים תיכונית ברוטב לבן של בולגרית זיתים זעתר ולימון/ 4 מנות

מצרכים למתכון:

1/2 חבילה של פסטה מכל סוג שאוהבים

150 גר גבינה בולגרית של משק צוריאל

1/4 כוס שמנת להקצפה

חופן עלי זעתר

30 גר חמאה

כף שמן זית

כף מיץ לימון

כף גרידת לימון

חופן צנוברים קלויים

1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

מלח, פלפל

100 גר׳ גבינת גרנה פדנו של משק צוריאל מגורדת

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, מסננים ושומרים 1/4 כוס מהמים של הפסטה בצד

במחבת רחבה ממיסים חמאה עם שמן זית, מוסיפים  חופן עלי זעתר וחופן זיתים ומקפיצים מעט

מוסיפים שמנת ומערבבים, מוסיפים 1/2 מהגבינה הבולגרית מפוררת וחצי מגבינת גרנה פדנו מגורדת, 1/4 כוס מים מהפסטה

ומערבבבים כל הזמן על אש בינונית גבוהה, עד שהרוטב מסמיך מעט, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך עם מלח ופלפל

להגשה:

מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מפזרים מעל עוד עלי זעתר טריים, צנוברים קלויים, גרידת לימון

מיץ לימון, ועוד בולגרית מפוררת, וגרנה פדנו וטורפים.

 

Leave a Comment