בזמן האחרון נדלקנו בבית על תבשיל פרגיות, שכל כך קל להכין וכל כך טעים!
כל כך נדלקנו על התבשיל הזה שאני מכינה אותו כל כמה ימים, מכניסה למקרר מה שנשאר ומחממת למחרת.
ככה זה כשאני מגלה עוד משהו שהילדים אוהבים לאכול וגם אני, ואפילו נתן, צמחוני שמוכן לאכול את המסביב של הפרגית
כלומר את הבטטות והבצל עם הרוטב על אורז לבן,
זה באמת סיר מהיר מהיר, הערמונים פה נהדרים ומתקתקים ומוסיפים טאצ׳ ולא משתלטים.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
הפרסום בשיתוף מגנוס
פרגיות על בצל מקורמל עם ערמונים ובטטות/6 מנות
מצרכים למתכון:
10-12 יחידות של פרגיות
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסית לפרוסות דקות
6 שיני שום
3 בבטות בינוניות גדולות קלופות וחצויות לשמינית
6 ערמונים קלופים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
כוס (240 מ״ל) מים חמים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומניחים בצד
בסיר רחב מטגנים בשמן זית בצל, מורידים מעט את האש וממשיכים לבשל עד שהבצל משנה את צ לחום ומתקרמל
מוסיפים לסיר את הפרגיות, ומטגנים צד אחד, הופכים את הפרגיות וממשיכים לטגן את הצד השני מעט, מוסיפים שיני שום שלמות
ערמונים ואת הבטטות לסיר, מוזגים את הרוטב מעל הכל ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית למשך 30 דקות
אפשר להמשיך לבשל עוד 20-25 דקות בסיר או להעביר לתנור ללא מכסה למשך 30 דקות ב 200 מעלות, תלוי בכם
מגישים עם אורז לבן ליד.
17 Comments
הכנתי עכשיו עם טופו, יצא פגז.
(לפי הסרטון היה נראה לי שהתכוונת ל2 כפיות פפריקה ולא לכפות)
שמחה לשמוע
שלום רב,האם אפשר להשתמש בסטייק פרגית?
כן בטח
האם אפשרלהכניס הכל לתנור בלי לבשל על הגז? ואם כן,לאיזה חום ולכמה זמן?
200 מעלות ואפשר בתנור, אני לא יודעת בדיוק כמה זמן, עד שמוכן
הכנתי לשבת עם קציצות בקר במקום פרגיות, מה שהיה
יצא מושלם וטעים תודה רבה!
אפשר להכין עם שוקיים של עוף? תודה
אפשר להכין עם שוקיים? תודה
אפשר להכין יום לפני אירוח? או באופן חלקי?
להכין ולחמם
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
כן
היי קרן, במתכון רשום 2 כפות פפריקה אבל בסרטון זה נראה שאת שמה 2 כפיות.. מה הכמות הנכונה? תודה!
מה שכתוב במתכון
מתכון מנצח!
תודהההה