אוכל

פרגיות על בצל מקורמל עם ערמונים ובטטות

מרץ 7, 2024 17 Comments

בזמן האחרון נדלקנו בבית על תבשיל פרגיות, שכל כך קל להכין וכל כך טעים!

כל כך נדלקנו על התבשיל הזה שאני מכינה אותו כל כמה ימים, מכניסה למקרר מה שנשאר ומחממת למחרת.

ככה זה כשאני מגלה עוד משהו שהילדים אוהבים לאכול וגם אני, ואפילו נתן,  צמחוני שמוכן לאכול את המסביב של הפרגית

כלומר את הבטטות והבצל עם הרוטב על אורז לבן,

זה באמת סיר מהיר מהיר, הערמונים פה נהדרים ומתקתקים ומוסיפים טאצ׳ ולא משתלטים.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
הפרסום בשיתוף מגנוס

פרגיות על בצל מקורמל עם ערמונים ובטטות/6 מנות

מצרכים למתכון:

10-12 יחידות של פרגיות

2 בצלים גדולים חצויים ופרוסית לפרוסות דקות

6 שיני שום

3 בבטות בינוניות גדולות קלופות וחצויות לשמינית

6 ערמונים קלופים

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

כוס (240 מ״ל) מים חמים

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומניחים בצד

בסיר רחב מטגנים בשמן זית בצל, מורידים מעט את האש וממשיכים לבשל עד שהבצל משנה את צ לחום ומתקרמל

מוסיפים לסיר את הפרגיות, ומטגנים צד אחד, הופכים את הפרגיות וממשיכים לטגן את הצד השני מעט, מוסיפים שיני שום שלמות

ערמונים ואת הבטטות לסיר, מוזגים את הרוטב מעל הכל ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית למשך 30 דקות

אפשר להמשיך לבשל עוד 20-25 דקות בסיר או להעביר לתנור ללא מכסה למשך 30 דקות ב 200 מעלות, תלוי בכם

מגישים עם אורז לבן ליד.

17 Comments

ליאור שלום מרץ 8, 2024 at 5:42 pm

הכנתי עכשיו עם טופו, יצא פגז.
(לפי הסרטון היה נראה לי שהתכוונת ל2 כפיות פפריקה ולא לכפות)

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:24 pm

שמחה לשמוע

Reply
מורן מרץ 13, 2024 at 1:15 pm

שלום רב,האם אפשר להשתמש בסטייק פרגית?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:00 am

כן בטח

Reply
נעמי דצמבר 3, 2024 at 8:05 pm

האם אפשרלהכניס הכל לתנור בלי לבשל על הגז? ואם כן,לאיזה חום ולכמה זמן?

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2024 at 4:26 pm

200 מעלות ואפשר בתנור, אני לא יודעת בדיוק כמה זמן, עד שמוכן

Reply
אביבית מרץ 16, 2024 at 11:25 pm

הכנתי לשבת עם קציצות בקר במקום פרגיות, מה שהיה
יצא מושלם וטעים תודה רבה!

Reply
נועה מרץ 19, 2024 at 10:19 pm

אפשר להכין עם שוקיים של עוף? תודה

Reply
נועה מרץ 19, 2024 at 11:12 pm

אפשר להכין עם שוקיים? תודה

Reply
מיה אפריל 21, 2024 at 9:45 pm

אפשר להכין יום לפני אירוח? או באופן חלקי?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:34 pm

להכין ולחמם

Reply
נעה ספטמבר 20, 2024 at 4:31 pm

אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2024 at 12:22 am

כן

Reply
עדי אוקטובר 16, 2024 at 3:58 am

היי קרן, במתכון רשום 2 כפות פפריקה אבל בסרטון זה נראה שאת שמה 2 כפיות.. מה הכמות הנכונה? תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2024 at 5:23 pm

מה שכתוב במתכון

Reply
גלית צי נובמבר 1, 2024 at 8:16 am

מתכון מנצח!

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2024 at 9:59 am

תודהההה

Reply

Leave a Comment