סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מאי 29, 2025 | 0 תגובות
לפעמים כשנשאר לי בצק לפיצה אני מנצלת אותו כדי להכין פרנות נורא טעימות בתנור של הבית כל מה שצריך זה לחמם את התנור על חום הכי חזק ולהכניס פנימה את הפרנה כמו שהיא זה קל זה לא דורש הרבה עבודה וזה יכול לשמש לכל דבר ליד סיר של קציצות דגים או למשל ליד שקשוקה ואפשר ממש לפתוח את הפרנה באמצע ולהכין ממנה אפילו כריכים. מבטיחה לכם שזה הכריכים הכי טעימים שתאכלו !
פרנה מטורפת בתנור ביתי / טאבון – 5 יחידות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
4 כפות שמן זית
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
1.5 כוסות (360 מ״ל) מים חמימים
לאפיה-
קמח סמולינה
מעט שמן זית
מעט מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
הבצק:
במיקסר לשים מחצית מכמות המים עם סוכר שמרים מלח וקמח, ותוך כדי לישה מוסיפים את שמן הזית
ואת יתרת המים במזיגה איטית וממש לאט,עד שמתקבל בצק רך וגמיש ודביק! שיישאר דבוק ממש לתחתית הקערה שלכם.
סהכ לשים את הבצק למשך 12 דקות,
מחלקים את הבצק לכדורים בממשקל 200 גרם ושמים כל כדור בקופסא .
מניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.
מחממים תנור ל 250 מעלות יחד עם תבנית הפוכה / אבן שמוט למשך 40 דקות .
מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח מעט מקומח בקמח סמולינה, אל תגעו בבצק ואל תוציאו לו אויר.
ניצור גומות בבצק התפוח, נפזר שמן זית ומלח גס ונכניס לתנור החם ל10 דקות בערך עד השחמה יפה. נוציא ונגיש מיד.
אופציה חליפית- אפיה בטאבון. נחמם טאבון ל 350 מעלות כ 40 דקות. נכניס את הפרנה לטאבון ל דקה- שתיים עד השחמה. הקפידו לסובב תוך כדי על מנת להגיע לאפיה אחידה.
0 תגובות גולשים