אני חושבת שפעמים אנשים לא יודעים אבל זה הכי קל ופשוט בעולם לקחת בצק אחד ולהכין ממנו מלא דברים.
חלה יכולה להיות בייגלה או פרעצלים או לחמניות ממולאות או פיתה וגם פיצה.
כך גם לגבי מאפים אחרים. אפשר להכין מלא דברים מבצק אחד .
אתמול הדגמתי בסדנה הכנה של בצק שמרים קמח כוסמין 70%
ממתכון של חלה שאני מכינה בדרך כלל.
וכיוון שלא היה לי מה להכין איתו באותו הרגע הכנסתי אותו למקרר, ולמחרת בבוקר החלטתי להכין ממנו פרעצלים.
הם יצאו כל כך טעימים! שקיויתי שכל אחד מכם יכין אותם.
אנחנו נשנשנו אותם עם פסטו וגבינת גאודה והם אליפות! בהמשך יש לכם תמונות של השלבים של הקליעה עצמה
שתראו שזה רק נראה מסובך להכין פרעצלים כשלמעשה זה ממש ממש קל.
(למטה תמצאו תמונות של אופן ההכנה)
פרעצלים כוסמין עם שומשום ומלח גס/ 9 יחידות
מצרכים למתכון:
600 גר׳ קמח כוסמין 70% (המרות לקמחים למטה בסוף)
1 כף שמרים יבשים
50 גר׳ (1/4 כוס) סוכר לבן
כפית גדושה מלח
2 כפות שמן זית
250-300 מ״ל מי ברז
לבישול הפרעצלים:
1/2 כוס (155 גר) סילאן
4 כפות אבקת סודה לשתיה
לעיטור:
צלחת רחבה עם שומשום
מלח גס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק פרט למים, מוסיפים את המים באטיות, שכן ייתכן ולא
תזדקקו לכל כמות המים, הבצק צריך להיות גמיש וממש מעט דביק אבל לא יבש!
לשים 10-12 דק׳, מעבירים לתבנית משומנת בשמן זית ומגלגלים את הבצק בפנים שיצופה כולו בשומן.
מכסים בניילון נתמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה שלם במקרר.
מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לעיגולים במשקל 120 גר׳ (אצלי יצאו 9 כדורים).
בסיר גדול מביאים לרתיחה מים (3/4 מגובה הסיר), כשהמים רותחים משאירים אותם על להבה בינונית
כדי שיישארו חמים כל זמן עד שנשתמש בהם. מכינים סילאן ואבקת סודה ליד הסיר.ֿמחממים תנור ל
210-220 מעלות. מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מרדדים כל עיגול בצק לרצועה ארוכה, אפשר לרדד אותה כך שהיא בקצוות דקיקה יותר. כמו חוד של עיפרון.
קולעים לצורת פרעצל.מערבבים שומשום עם מלח גס.
רגע לפני בישול הפרעצלים במים, מכניסים פנימה את הסילאן ואבקת הסודה לשתייה.
מערבבים היטב. מבשלים את הפרעצלים כ 20-30 שניות במים (אל תבהלו כי תחילה עם שוקעים
כמו ניוקי ואז צפים בחזרה למעלה, אפשר להפוך אותם באמצע לצד שני.)
מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת.
טובלים את הפרעצלים בשומשום עם מלח גס משני הצדדים, ומעבירים לתבנית אפייה.
שומרים על רווחים קטנים ביניהם.
אופים כשהתנור כבר ממש חם כ 20-25 דק׳ עד להשמחה טובה.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
**קמח כוסמין 70% אפשר להמיר בחצי חצי קמח כוסמין לבן ומלא. או להכין רק מקמח מלא, או רק כוסמין לבן.
**אפשר להמיר את השומשום בציפוי לכל דבר אחר שאוהבים כמו פרג, או רק מלח גס.
**אפשר במקום סוכר להשתמש ב 3-4 כפות דבש.
60 Comments
היי שאלה האם צריך מיקסר ? ניתן להכין את הבצק הזה בידיים ? למי שאין מיקסר .
תמיד אפשר להכין בצק שמרים בידיים בלישה רצופה של 10-12 דק׳
אפשר להקפיא את הבייגל??
בטח, אפשר אחרי עיצוב ולפני אפייה או אחרי אפייה כשהם עוד טריים
אפשר מהמתכון ליצור לחמניות כוסמין שהן לא פרעצל? פשוט להכניס ישר לתנור?
כן בטח
האם ייתכן שלא נוזלים (כמו…שמנת/חמאה) פרט למים ? הבצק מרגיש לי יבש למרות שהוספתי מים. תודה
אין חוץ ממים
פשוט להוסיף עוד עד שהבצק אלסטי וגמיש
היי , חייב לשים סילאן במים?
ממש לא מוצלח. איבד צורה אחרי הכנסה למים. לא תפח בכלל באפיה:(. בזבוז חומרים טובים
אז משהו השתבש לך בהכנה הרי אפשר לראות בתמונות איך זה אמור להיראות, לפעמים משהו לא מסתדר והוא לא אשמת המתכון המתכון מעולה
מהממת! איזה מתכון כיפי
במידה ואני רוצה להכין מקמח לבן רגיל, אפשרי? ומה הכמות?
אותן הכמויות בדיוק:-)
היי קרן יש אפשרות להמיר לקמח כוסמין מלא ? ועם אותה כמות נוזלים? תודה!!
אולי תצטרכי להוסיף כף שתיים של מים גג
היי, נראה מצוין ואנחנו חובבי פרצעלס. רציתי לדעת, מה המטרה של הסילאן והסודה במים?
הפרעצל המסורתי מבושל במים עם סודה כדי לקבל את המרקם המיוחד שהוא מקבל אחרי בישול
היי קרן, אם יש לי מחמצת תוכל להחליף את השמרים היבשים? איזו כמות בערך?
לא מספיק מבינה במחמצות
היי
אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים? אם כן מה הכמויות?
אפשר בהחלט
25 גר שמרים טריים על כל כף שמרים יבשים שכתובה במתכון
היי,
במידה וארצה להשתמש במחמצת,
מה היחסים לעומת כף שמרים יבשים בבקשה?
לצערי לא מסינה כלום במחמצות
היי קרן המופלאה,
אם אני רוצה להכין יותר, להכפיל כמויות? (נגיד לכמות של 18 יח')
תודה לך!
להכפיל הכל בעוד 50%
הי קרן,
דווקא ניסיתי להכין פרעצל מבצק החלה הרגיל שלי (מאוד דומה למתכון שכאן רק עם קמח לבן רגיל). זה יצא טעים, אבל לא כמו פרעצל אמיתי.
פרעצל אמיתי (נגיד שרויטמן) הוא קצת יותר דחוס מבפנים ויש בו יותר התנגדות לנגיסה. יש לך רעיון מה עושה את ההבדל?
כולנו רוצים להיות שרויטמן שם לדעתי עובדים עם מחמצת וזה שונה
היי קרן,
באיזו טמפרטורה לאפות בתנור ?
210-220 מעלות
תודה לך קרן האלופה!! אני בדיוק מחפשת מתכונים עם קמח מלא, אין על המתכונים והתמונות היפות שלך!!
תודה ריף!!
בכמה גרם מחמצת אפשר להחליף את השמרים?
תודה על המתכון! ואת אותו בצק אפשר גם לאפות ככה כחלה? אותה טמפרטורה אותו הזמן? עם/בלי התפחה שנייה?
כן אפשר כחלה, 180 מעלות, חלות אופים לרוב סביב 30-35 דק׳
מתפיחים התפחה בניה אחרי עיצוב
היי מהממת,
כמה זה 600 גרם בכוסות?
תודה❤️
ארבע כוסות וקצת תתחילי מארבע ואם הבצק מאוד דביק תוסיפי קצת
מעדכנת מהשטח-החלפתי את השמרים היבשים ב220 ג"ר מחמצת – ואח"כ התפחה ארוכה של 7 שעות עד להכפלת נפח.
יצא מעולה!
אלופה שעדכנת תודה
טוב תקשיבי יא אלופה אחת…עשיתי את המתכון- בצק קמח כוסמין מלא וקמח לבן רגיל… יצאו מעולה מעולה מעולה!!!! אני עושה מלא מהמתכונים שלך…ובאמת ניסיתי כל מיני בצקים לפרעצלס, כולל השום, שלא היה ככ נוח לעבוד איתו, אבל הבצק הזה יצא מוששששלללםם, נוח לעבודה וטעים מאוד מאוד מאוד!!!! תודה רבה ומחכה לעוד ועוד ועוד…
מקור השראה
שימחת אותי ממש לי תודה !
היי קרן תודה על המתכונים הניפלאים
תודה לך יפה
היי:)
יש אפשרות ךהוסיף קצת גרעינים לתוך הבצק?
בטח
הי קרן, תודה על הכל. שאלה.. הזכרת מקרר.. האם ניתן להכין יום קודם ולאחסן במקרר עד האפיה?
אפשר במקרר להתפיח התפחה ראשונה יום קודם
היי שאלה
רציתי לדעת אם יש אופציה לוותר על השמרים? אולי לשים משהו במקום?
אין אופציה אלא במחמצת אם יש לך
היי קרן התייעצות
יש לי קמח כוסמין מלא או קמח מלא? מישהו מהם עדיף? האם המתכון משתנה?
שנים אחלה
בכוסמין מלא 100% להוסיף נוזלים
בשימוש קמח מלא 100% יש להוסיף כמה כפות מים
תודה על מתכונים נפלאים!!
רציתי לשאול, לא ראיתי התייחסות להתפחה, לא צריך בכלל?
וכן אפיה בסיר גריל חשמלי יהיה יותר טוב??
משהוא כמו טאבון עם שתי גופי חימום מגיע עד 500 מעלות חום??
תודה מראש
הי, את הפרעצלים אני לא מתפיחה אבל זה לא אור שזה לא אפשרי להתפיח את הבצק קצת
מניחה שסיר גריל זה אחלה אבל הוא קטן והקיבולת שלו קטנה ולכן אולי מיותר וחבל כי אפשר להכניס תבנית עמוסה לתנור ביתי רגיל
היי קרן
האם אופים בטורבו?
חום עליון תחתון
הי קרן, מה שלומך? פרעצלים כוסמין – אפשר מכוסמין מלא בלבד? שמחתי לראות שיש לך תכנית עכשיו :).
תודה מזל! אפשר כוסמין מלא
לא לשכוח להוסיף יותר מים לבצק
היי קרן! רציתי לדעת האם אפשר לעשות את הפרצעלים קטנים יותר? נגיד 60גר?
יהיה קשה לעצב אותם לדעתי בגודל כזה אבל אפשרי
היי קרן! מה היחס מלח שומשום לציפוי?