טבעונילחמים ומאפים

פרעצלים כוסמין עם שומשום ומלח גס

יוני 7, 2021 45 Comments

אני חושבת שפעמים אנשים לא יודעים אבל זה הכי קל ופשוט בעולם לקחת בצק אחד ולהכין ממנו מלא דברים.

חלה יכולה להיות בייגלה או פרעצלים או לחמניות ממולאות או פיתה וגם פיצה

כך גם לגבי מאפים אחרים. אפשר להכין מלא דברים מבצק אחד .

אתמול הדגמתי בסדנה הכנה של בצק שמרים קמח כוסמין 70%

ממתכון של חלה שאני מכינה בדרך כלל.

וכיוון שלא היה לי מה להכין איתו באותו הרגע הכנסתי אותו למקרר, ולמחרת בבוקר החלטתי להכין ממנו פרעצלים.

הם יצאו כל כך טעימים! שקיויתי שכל אחד מכם יכין אותם

אנחנו נשנשנו אותם עם פסטו וגבינת גאודה והם אליפות! בהמשך יש לכם תמונות של השלבים של הקליעה עצמה

שתראו שזה רק נראה מסובך להכין פרעצלים כשלמעשה זה ממש ממש קל.

(למטה תמצאו תמונות של אופן ההכנה)

פרעצלים כוסמין עם שומשום ומלח גס/ 9 יחידות

מצרכים למתכון:

600 גר׳ קמח כוסמין 70% (המרות לקמחים למטה בסוף)

1 כף שמרים יבשים

50 גר׳ (1/4 כוס) סוכר לבן

כפית גדושה מלח

2 כפות שמן זית

250-300 מ״ל מי ברז

לבישול הפרעצלים:

1/2 כוס (155 גר) סילאן

4 כפות אבקת סודה לשתיה

לעיטור:

צלחת רחבה עם שומשום

מלח גס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק פרט למים, מוסיפים את המים באטיות, שכן ייתכן ולא

תזדקקו לכל כמות המים, הבצק צריך להיות גמיש וממש מעט דביק אבל לא יבש!

לשים 10-12 דק׳, מעבירים לתבנית משומנת בשמן זית ומגלגלים את הבצק בפנים שיצופה כולו בשומן.

מכסים בניילון נתמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה שלם במקרר.

מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לעיגולים במשקל 120 גר׳ (אצלי יצאו 9 כדורים).

בסיר גדול מביאים לרתיחה מים (3/4 מגובה הסיר), כשהמים רותחים משאירים אותם על להבה בינונית

כדי שיישארו חמים כל זמן עד שנשתמש בהם. מכינים סילאן ואבקת סודה ליד הסיר.ֿמחממים תנור ל

210-220 מעלות. מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מרדדים כל עיגול בצק לרצועה ארוכה, אפשר לרדד אותה כך שהיא בקצוות דקיקה יותר. כמו חוד של עיפרון.

קולעים לצורת פרעצל.מערבבים שומשום עם מלח גס.

רגע לפני בישול הפרעצלים במים, מכניסים פנימה את הסילאן ואבקת הסודה לשתייה.

מערבבים היטב. מבשלים את הפרעצלים כ 20-30 שניות במים (אל תבהלו כי תחילה עם שוקעים

כמו ניוקי ואז צפים בחזרה למעלה, אפשר להפוך אותם באמצע לצד שני.)

מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת.

טובלים את הפרעצלים בשומשום עם מלח גס משני הצדדים, ומעבירים לתבנית אפייה.

שומרים על רווחים קטנים ביניהם.

אופים כשהתנור כבר ממש חם כ 20-25 דק׳ עד להשמחה טובה.

מוציאים מהתנור ומגישים חם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**קמח כוסמין 70% אפשר להמיר בחצי חצי קמח כוסמין לבן ומלא. או להכין רק מקמח מלא, או רק כוסמין לבן.

**אפשר להמיר את השומשום בציפוי לכל דבר אחר שאוהבים כמו פרג, או רק מלח גס.

**אפשר במקום סוכר להשתמש ב 3-4 כפות דבש.

Print Friendly, PDF & Email

45 Comments

הילה סנדרס יוני 7, 2021 at 5:32 pm

היי שאלה האם צריך מיקסר ? ניתן להכין את הבצק הזה בידיים ? למי שאין מיקסר .

Reply
קרן אגם יוני 7, 2021 at 7:20 pm

תמיד אפשר להכין בצק שמרים בידיים בלישה רצופה של 10-12 דק׳

Reply
ענת יוני 21, 2021 at 7:44 pm

אפשר להקפיא את הבייגל??

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 9:01 am

בטח, אפשר אחרי עיצוב ולפני אפייה או אחרי אפייה כשהם עוד טריים

Reply
נועה ספטמבר 15, 2021 at 7:26 am

היי , חייב לשים סילאן במים?

Reply
Ziv יוני 7, 2021 at 7:49 pm

מהממת! איזה מתכון כיפי
במידה ואני רוצה להכין מקמח לבן רגיל, אפשרי? ומה הכמות?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2021 at 7:59 pm

אותן הכמויות בדיוק:-)

Reply
יעל יוני 7, 2021 at 7:56 pm

היי קרן יש אפשרות להמיר לקמח כוסמין מלא ? ועם אותה כמות נוזלים? תודה!!

Reply
קרן אגם יוני 7, 2021 at 7:59 pm

אולי תצטרכי להוסיף כף שתיים של מים גג

Reply
מירי יוני 8, 2021 at 9:29 am

היי, נראה מצוין ואנחנו חובבי פרצעלס. רציתי לדעת, מה המטרה של הסילאן והסודה במים?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 3:46 pm

הפרעצל המסורתי מבושל במים עם סודה כדי לקבל את המרקם המיוחד שהוא מקבל אחרי בישול

Reply
סמדר יעקבי יוני 8, 2021 at 10:16 pm

היי קרן, אם יש לי מחמצת תוכל להחליף את השמרים היבשים? איזו כמות בערך?

קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:06 pm

לא מספיק מבינה במחמצות

תום ספטמבר 15, 2021 at 1:08 pm

היי
אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים? אם כן מה הכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 1:49 pm

אפשר בהחלט
25 גר שמרים טריים על כל כף שמרים יבשים שכתובה במתכון

Reply
Tamara יוני 8, 2021 at 10:29 am

היי,
במידה וארצה להשתמש במחמצת,
מה היחסים לעומת כף שמרים יבשים בבקשה?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 3:45 pm

לצערי לא מסינה כלום במחמצות

Reply
ליבר יוני 8, 2021 at 10:35 am

היי קרן המופלאה,
אם אני רוצה להכין יותר, להכפיל כמויות? (נגיד לכמות של 18 יח')
תודה לך!

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 3:45 pm

להכפיל הכל בעוד 50%

Reply
הדר יוני 8, 2021 at 11:07 am

הי קרן,
דווקא ניסיתי להכין פרעצל מבצק החלה הרגיל שלי (מאוד דומה למתכון שכאן רק עם קמח לבן רגיל). זה יצא טעים, אבל לא כמו פרעצל אמיתי.
פרעצל אמיתי (נגיד שרויטמן) הוא קצת יותר דחוס מבפנים ויש בו יותר התנגדות לנגיסה. יש לך רעיון מה עושה את ההבדל?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 3:45 pm

כולנו רוצים להיות שרויטמן שם לדעתי עובדים עם מחמצת וזה שונה

Reply
אתי יורמן יוני 8, 2021 at 2:39 pm

היי קרן,
באיזו טמפרטורה לאפות בתנור ?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 3:44 pm

210-220 מעלות

Reply
ריף יוני 9, 2021 at 11:59 am

תודה לך קרן האלופה!! אני בדיוק מחפשת מתכונים עם קמח מלא, אין על המתכונים והתמונות היפות שלך!!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 2:46 pm

תודה ריף!!

Reply
סתו יוני 9, 2021 at 8:05 pm

בכמה גרם מחמצת אפשר להחליף את השמרים?

Reply
מיכל יוני 10, 2021 at 6:28 pm

תודה על המתכון! ואת אותו בצק אפשר גם לאפות ככה כחלה? אותה טמפרטורה אותו הזמן? עם/בלי התפחה שנייה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:15 pm

כן אפשר כחלה, 180 מעלות, חלות אופים לרוב סביב 30-35 דק׳
מתפיחים התפחה בניה אחרי עיצוב

Reply
נועה יולי 14, 2021 at 11:38 pm

היי מהממת,
כמה זה 600 גרם בכוסות?
תודה❤️

Reply
קרן אגם יולי 15, 2021 at 7:07 am

ארבע כוסות וקצת תתחילי מארבע ואם הבצק מאוד דביק תוסיפי קצת

Reply
סמדר וורבר-יעקובי יוני 12, 2021 at 12:37 am

מעדכנת מהשטח-החלפתי את השמרים היבשים ב220 ג"ר מחמצת – ואח"כ התפחה ארוכה של 7 שעות עד להכפלת נפח.
יצא מעולה!

Reply
קרן אגם יוני 12, 2021 at 6:59 pm

אלופה שעדכנת תודה

Reply
לי יוני 13, 2021 at 10:33 pm

טוב תקשיבי יא אלופה אחת…עשיתי את המתכון- בצק קמח כוסמין מלא וקמח לבן רגיל… יצאו מעולה מעולה מעולה!!!! אני עושה מלא מהמתכונים שלך…ובאמת ניסיתי כל מיני בצקים לפרעצלס, כולל השום, שלא היה ככ נוח לעבוד איתו, אבל הבצק הזה יצא מוששששלללםם, נוח לעבודה וטעים מאוד מאוד מאוד!!!! תודה רבה ומחכה לעוד ועוד ועוד…
מקור השראה

Reply
קרן אגם יוני 14, 2021 at 7:25 am

שימחת אותי ממש לי תודה !

Reply
יפה יוני 14, 2021 at 8:59 am

היי קרן תודה על המתכונים הניפלאים

Reply
קרן אגם יוני 14, 2021 at 8:27 pm

תודה לך יפה

Reply
ים יוני 15, 2021 at 5:06 pm

היי:)
יש אפשרות ךהוסיף קצת גרעינים לתוך הבצק?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 10:02 pm

בטח

Reply
שניקי יוני 16, 2021 at 7:14 am

הי קרן, תודה על הכל. שאלה.. הזכרת מקרר.. האם ניתן להכין יום קודם ולאחסן במקרר עד האפיה?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2021 at 11:15 am

אפשר במקרר להתפיח התפחה ראשונה יום קודם

Reply
Maya יוני 28, 2021 at 10:02 am

היי שאלה
רציתי לדעת אם יש אופציה לוותר על השמרים? אולי לשים משהו במקום?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 2:00 pm

אין אופציה אלא במחמצת אם יש לך

Reply
Inbar אוגוסט 25, 2021 at 8:22 am

היי קרן התייעצות
יש לי קמח כוסמין מלא או קמח מלא? מישהו מהם עדיף? האם המתכון משתנה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:52 pm

שנים אחלה
בכוסמין מלא 100% להוסיף נוזלים

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:55 pm

בשימוש קמח מלא 100% יש להוסיף כמה כפות מים

Reply

Leave a Comment