img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
טבעוני

פרעצלים כוסמין עם שומשום ומלח גס

יוני 7, 2021 | 60 תגובות

img

60 תגובות גולשים

User Avatar
הילה סנדרס
starstarstarstarstar
יוני 7, 2021 בשעה 17:32

היי שאלה האם צריך מיקסר ? ניתן להכין את הבצק הזה בידיים ? למי שאין מיקסר .

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2021 at 7:20 pm

תמיד אפשר להכין בצק שמרים בידיים בלישה רצופה של 10-12 דק׳

השב
User Avatar
ענת
יוני 21, 2021 at 7:44 pm

אפשר להקפיא את הבייגל??

השב
User Avatar
תום
נובמבר 13, 2021 at 9:18 am

אפשר מהמתכון ליצור לחמניות כוסמין שהן לא פרעצל? פשוט להכניס ישר לתנור?

השב
User Avatar
רינה
פברואר 24, 2023 at 7:32 am

האם ייתכן שלא נוזלים (כמו...שמנת/חמאה) פרט למים ? הבצק מרגיש לי יבש למרות שהוספתי מים. תודה

השב
User Avatar
נועה
ספטמבר 15, 2021 at 7:26 am

היי , חייב לשים סילאן במים?

השב
User Avatar
ענת
יולי 5, 2024 at 5:33 pm

ממש לא מוצלח. איבד צורה אחרי הכנסה למים. לא תפח בכלל באפיה:(. בזבוז חומרים טובים

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 13, 2024 at 8:58 am

אז משהו השתבש לך בהכנה הרי אפשר לראות בתמונות איך זה אמור להיראות, לפעמים משהו לא מסתדר והוא לא אשמת המתכון המתכון מעולה

השב
User Avatar
Ziv
starstarstarstarstar
יוני 7, 2021 בשעה 19:49

מהממת! איזה מתכון כיפי במידה ואני רוצה להכין מקמח לבן רגיל, אפשרי? ומה הכמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2021 at 7:59 pm

אותן הכמויות בדיוק:-)

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
יוני 7, 2021 בשעה 19:56

היי קרן יש אפשרות להמיר לקמח כוסמין מלא ? ועם אותה כמות נוזלים? תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2021 at 7:59 pm

אולי תצטרכי להוסיף כף שתיים של מים גג

השב
User Avatar
מירי
יוני 8, 2021 at 9:29 am

היי, נראה מצוין ואנחנו חובבי פרצעלס. רציתי לדעת, מה המטרה של הסילאן והסודה במים?

השב
User Avatar
תום
ספטמבר 15, 2021 at 1:08 pm

היי אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים? אם כן מה הכמויות?

השב
User Avatar
Tamara
יוני 8, 2021 at 10:29 am

היי, במידה וארצה להשתמש במחמצת, מה היחסים לעומת כף שמרים יבשים בבקשה?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 8, 2021 at 3:45 pm

לצערי לא מסינה כלום במחמצות

השב
User Avatar
ליבר
starstarstarstarstar
יוני 8, 2021 בשעה 10:35

היי קרן המופלאה, אם אני רוצה להכין יותר, להכפיל כמויות? (נגיד לכמות של 18 יח') תודה לך!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 8, 2021 at 3:45 pm

להכפיל הכל בעוד 50%

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
יוני 8, 2021 בשעה 11:07

הי קרן, דווקא ניסיתי להכין פרעצל מבצק החלה הרגיל שלי (מאוד דומה למתכון שכאן רק עם קמח לבן רגיל). זה יצא טעים, אבל לא כמו פרעצל אמיתי. פרעצל אמיתי (נגיד שרויטמן) הוא קצת יותר דחוס מבפנים ויש בו יותר התנגדות לנגיסה. יש לך רעיון מה עושה את ההבדל?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 8, 2021 at 3:45 pm

כולנו רוצים להיות שרויטמן שם לדעתי עובדים עם מחמצת וזה שונה

השב
User Avatar
אתי יורמן
starstarstarstarstar
יוני 8, 2021 בשעה 14:39

היי קרן, באיזו טמפרטורה לאפות בתנור ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 8, 2021 at 3:44 pm

210-220 מעלות

השב
User Avatar
ריף
starstarstarstarstar
יוני 9, 2021 בשעה 11:59

תודה לך קרן האלופה!! אני בדיוק מחפשת מתכונים עם קמח מלא, אין על המתכונים והתמונות היפות שלך!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 9, 2021 at 2:46 pm

תודה ריף!!

השב
User Avatar
סתו
starstarstarstarstar
יוני 9, 2021 בשעה 20:05

בכמה גרם מחמצת אפשר להחליף את השמרים?

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
יוני 10, 2021 בשעה 18:28

תודה על המתכון! ואת אותו בצק אפשר גם לאפות ככה כחלה? אותה טמפרטורה אותו הזמן? עם/בלי התפחה שנייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 10, 2021 at 10:15 pm

כן אפשר כחלה, 180 מעלות, חלות אופים לרוב סביב 30-35 דק׳ מתפיחים התפחה בניה אחרי עיצוב

השב
User Avatar
נועה
יולי 14, 2021 at 11:38 pm

היי מהממת, כמה זה 600 גרם בכוסות? תודה❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2021 at 7:07 am

ארבע כוסות וקצת תתחילי מארבע ואם הבצק מאוד דביק תוסיפי קצת

השב
User Avatar
סמדר וורבר-יעקובי
starstarstarstarstar
יוני 12, 2021 בשעה 00:37

מעדכנת מהשטח-החלפתי את השמרים היבשים ב220 ג''ר מחמצת - ואח''כ התפחה ארוכה של 7 שעות עד להכפלת נפח. יצא מעולה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2021 at 6:59 pm

אלופה שעדכנת תודה

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
יוני 13, 2021 בשעה 22:33

טוב תקשיבי יא אלופה אחת...עשיתי את המתכון- בצק קמח כוסמין מלא וקמח לבן רגיל... יצאו מעולה מעולה מעולה!!!! אני עושה מלא מהמתכונים שלך...ובאמת ניסיתי כל מיני בצקים לפרעצלס, כולל השום, שלא היה ככ נוח לעבוד איתו, אבל הבצק הזה יצא מוששששלללםם, נוח לעבודה וטעים מאוד מאוד מאוד!!!! תודה רבה ומחכה לעוד ועוד ועוד... מקור השראה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 14, 2021 at 7:25 am

שימחת אותי ממש לי תודה !

השב
User Avatar
יפה
יוני 14, 2021 at 8:59 am

היי קרן תודה על המתכונים הניפלאים

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 14, 2021 at 8:27 pm

תודה לך יפה

השב
User Avatar
ים
starstarstarstarstar
יוני 15, 2021 בשעה 17:06

היי:) יש אפשרות ךהוסיף קצת גרעינים לתוך הבצק?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 15, 2021 at 10:02 pm

בטח

השב
User Avatar
שניקי
starstarstarstarstar
יוני 16, 2021 בשעה 07:14

הי קרן, תודה על הכל. שאלה.. הזכרת מקרר.. האם ניתן להכין יום קודם ולאחסן במקרר עד האפיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 16, 2021 at 11:15 am

אפשר במקרר להתפיח התפחה ראשונה יום קודם

השב
User Avatar
Maya
starstarstarstarstar
יוני 28, 2021 בשעה 10:02

היי שאלה רציתי לדעת אם יש אופציה לוותר על השמרים? אולי לשים משהו במקום?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 28, 2021 at 2:00 pm

אין אופציה אלא במחמצת אם יש לך

השב
User Avatar
Inbar
starstarstarstarstar
אוגוסט 25, 2021 בשעה 08:22

היי קרן התייעצות יש לי קמח כוסמין מלא או קמח מלא? מישהו מהם עדיף? האם המתכון משתנה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 25, 2021 at 12:52 pm

שנים אחלה בכוסמין מלא 100% להוסיף נוזלים

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 25, 2021 at 12:55 pm

בשימוש קמח מלא 100% יש להוסיף כמה כפות מים

השב
User Avatar
רבקה כהן
starstarstarstarstar
דצמבר 28, 2021 בשעה 22:03

תודה על מתכונים נפלאים!! רציתי לשאול, לא ראיתי התייחסות להתפחה, לא צריך בכלל? וכן אפיה בסיר גריל חשמלי יהיה יותר טוב?? משהוא כמו טאבון עם שתי גופי חימום מגיע עד 500 מעלות חום?? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 29, 2021 at 11:34 am

הי, את הפרעצלים אני לא מתפיחה אבל זה לא אור שזה לא אפשרי להתפיח את הבצק קצת מניחה שסיר גריל זה אחלה אבל הוא קטן והקיבולת שלו קטנה ולכן אולי מיותר וחבל כי אפשר להכניס תבנית עמוסה לתנור ביתי רגיל

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2022 בשעה 09:36

היי קרן האם אופים בטורבו?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2022 at 9:46 am

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
מזל
starstarstarstarstar
פברואר 27, 2022 בשעה 11:32

הי קרן, מה שלומך? פרעצלים כוסמין - אפשר מכוסמין מלא בלבד? שמחתי לראות שיש לך תכנית עכשיו :).

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 27, 2022 at 1:47 pm

תודה מזל! אפשר כוסמין מלא לא לשכוח להוסיף יותר מים לבצק

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2022 בשעה 16:17

היי קרן! רציתי לדעת האם אפשר לעשות את הפרצעלים קטנים יותר? נגיד 60גר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2022 at 8:19 am

יהיה קשה לעצב אותם לדעתי בגודל כזה אבל אפשרי

השב
User Avatar
ניצן
starstarstarstarstar
דצמבר 22, 2023 בשעה 17:40

היי קרן! מה היחס מלח שומשום לציפוי?

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img