סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
אפריל 3, 2025 | 4 תגובות
אצל יוצרי תוכן ובלוגרים,
החגים תמיד מגיעים כבר חודש מראש, כשמתחילים להכין מתכונים לחג, וכך יוצא שחודש לפני פסח אנחנו כבר בבית אוכלים מתכונים
שאין בהם קמח והם מותאמים לחג, והאמת שתמיד לקראת פסח אני חושבת פתאום כמה זה קל להמיר מתכונים לחג הזה.
ואנחנו כבר מזמן מזמן לא חיים בתקוםה שבה בפסח ״אין מה לאכול״, כי היום אפשר לאכול כמעט הכל, לבשל עם תחליפים בקלות
וזה ממש טעים, ברמה שזה טעים לפחות כמו המקור!
בשבת האחרונה, הכנתי לנו פשטידה לארוחת צהריים קלילה והחלטתי כבר להכין אותה עם קמח ללג ולצלם כי היא תהיה לכם מעולה
לכל חול המועד! ממילא החג זה חג שאוכלים בו מלא אז אול יעדיף כבר באמצע שבוע לבשל קצת יותר מאוזן.
היא מארבעה סוגי בצל, רזה ממש, טעימה ממש, וככ קלה להכנה! אני הכנתי אותה בסיר סוטז שאפשר גם להניח על הכיריים
להקפצה של הירקות, וגם לערבב בפנים הכל אחכ ולהעביר אותו ישר לתנור, אז יצא שאת הכל עשיתי באותו הכלי בלי ללכלך קערות ומחבתות מיותרות
הפשטידה הזו מבוססת על המתכון של הפשטידה הנעלמת מהאתר שלי רק בגרסת פסח ורק עם בצלים ואתם לא תרצו להפשיק לאכול אותה.
מצרכים למתכון:
3 כפות שמן זית
2 כרשות גדולות או 3 בינוניות שטופות ופרוסות לפרוסות דקות ללא החלק הירוק
2 בצלים לבנים בינוניים קלופים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
בצל סגול גדול קלוף חצוי ופרוס לפרוסות דקות
3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
לגבינות:
3 ביצים
3/4 כפית מלח דק
3 כפות קמח תופח לפסח (ניתן להמיר בקמח תופח רגיל לא בפסח)
100 גר׳ גבינה צהובה מגורד׳ת אפשר להשתמש בגבינה צהובה רזה או במוצרלה
150 גר׳ גבינת ריקוטה 5%
100 גר גבינה בולגרית או פטה מפוררת 5%
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
במחבת רחבה (אני השתמשתי במחבת שנכנסת מראש גם לתנור) מחממים שמן זית, ומטגנים את כל הבצלים עד להזהבה וריכוך
מוסיפים למחבת ביצים גבינות ומלח ומערבבים היטב, מוסיפים קמח תופח ושוב מערבבים
אם המחבת שלכם יכולה להיכנס לאתר תכניסו ככה ואם לא אז תעבירו לתבנית מתאימה.
מיישרים את החלק העליון ומכניסים לתנור ל 30-35 דקות עד שהפשטידה זהובה למראה.
מגישים עם סלט ירקות וטחינה בצד זה ככ טעים.
TAG פשטידה ללא גלוטן, פשטידה לפסח, פשטידת ארבעת הבצלים לפסח, פשטידת בצל
טוב טעם או תבור או קוטג׳
היי, הפשטידה יצאה לי ממש רכה/ נוזלית מבפנים, גם כשהחזרתי לתנור זה לא עזר.. למה זה? ומה ניתן לעשות כדי שזה לא יקרה?
תוסיפי עוד קמח קצת
מלי
אפריל 3, 2025 בשעה 19:23
הי עם איזה גבינה אפשר להחליף ריקוטה תודה רבה