השבוע במסגרת חגיגות הדלקת הנר שלא נגמרות (איףףףףף) אירחתי את כל הילדים לארוחת ערב, וכדי להקל על עצמי הכנתי כל מני מאכלים זריזים.
מה זה זריזים ? מאכלים חלביים שזה לגמרי התחום שלי, שלא דורשים הרבה עבודה ואני כבר מכירה אותם בעיניים עצומות.
אחד מהם נקרא: להזמין מגש סושי חחחחחח, הזמנתי מגש ענק והוספתי ליד, פשטידת פסטה של אמא, שהיא הכי קלה לי להכנה והיא מדהימה.
הכנתי סלט גזר, סלט חסה, והיה לי בצק מצונן לפיצה במקרר, ומלית גבינות שנשארה לי מהכנה של בורקס יום קודם.
אז הכנתי גאלט גבינות מבצק פיצה, והכנסתי לתנור והלכתי להתקלח.
במקלחת (מה במקלחת, לדעתי עוד כשירדתי במדרגות לקומה למטה) שכחתי מהגאלט, והתקלחתי כולל חפיפה, סירוק וייבוש. קיצר לקחתי את הזמן.
ועוד עשיתי סטורי מחדר השינה על מה אני לובשת 🙂
בשלב מסויים החצי שלי שאל אותי מלמעלה אם אני בקונטרול על המאפה, ולקח לי כמה שניות שהיו מלא זמן להיזכר שבכלל יש כזה.
תוציא אותו, שאגתי לו מלמטה, והמשכתי להארגן.
כשעליתי, על השולחן עמד גוש שחור שהיה פעם גאלט, ואני כל כך התבאסתי (זה תמיד קורה לי, אני תמיד שורפת את הדבר האחרון שמכינה)
שהחלטתי באותו רגע להכין מהר מהר פשטידה.
קצצי בצל, ופטריות וערבבתי מה שהיה במקרר, הכנסתי לתנור והתפללתי שכולם יאחרו ושזה ייצא סביר.
בשלב מסויים כשהם כבר היו פה והתחלנו להוציא את האוכל לשולחן, פתחתי את התנור וראיתי את הפשטידה כשהיא כבר משחימה
יפה יפה והתאהבתי! היתה לי הרגשה שזה הולך להיות כל כך טעים! וצדקתי. כשהיא יצאה מהתנור היא פשוט נשאבה מהר מהר,
וכולם התלהבו ממנה, ואני היייתי הכי גאה שזרקתי כמה מצרכים לקערה ויצא אחלה. נכון, זה רק פשטידה, אבל זו אחת הפשטידות הטעימות שתכינו!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פשטידת בצל וכרישה ממכרת בצ׳יק!/ תבנית פיירקס עגולה או אובלית בינונית
מצרכים למתכון:
3 בצלים גדולים, קלופים, חצויים לחצי, ופרוסים לפרוסות דקות
2 כרישות גדולות (החלק הלבן בלבד) פרוסות לפרוסות דקות
60 גר׳ חמאה
3 ביצים
מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 15%
120 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
2/3 כוס (93 גר׳) קמח לבן רגיל
כפית שטוחה ומחוקה מלח (לפי הטעם)
פלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
על מחבת רחבה ממיסים חמאה, ומקפיצים את הבצל והכרישה עד שהם נהיים שקופים ורכים.
מחממים תנו ר 200 מעלות
בקערה טורפים היטב ביצים ושמנת, מוסיפים חלב מלח ופלפל, וגבינת מוצרלה
מערבים, מוסיפים את תערובת הבצלים, ומערבבים מעט. מוסיפים קמח ומערבבים.
מעבירים לתבנית, ואופים כ 50 דק׳ עד להזהבה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את הכרישה ניתן להמיר בחבילה של פטריות שמפניון פרוסות
**את השמנת לבישול אפשר להמיר בשמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים
**אפשר להמיר קמח בקמח ללא גלוטן או בקוואקר
64 Comments
הסלט גזר נראה מהמם יש מצב למתכון
https://www.kal-lehachana.co.il/%D7%A1%D7%9C%D7%98-%D7%92%D7%96%D7%A8-%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A2%D7%9D-%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%AA/?fbclid=PAAab-esLRehC3J63006u0HiWL1XU4t0uVxmpYtibki9PuRiXPP-9JnWRTXWc
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קורנפלור? ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש.
אפשר להמיר בשקדים
לא ניסיתי אבל כמות הקמח לא גדולה וזה אמור לעבוד
אותה הכמות
כמה נורא להמיר את השמנת בקרם קוקוס ?
לא נורא בכלל אם אוהבים מעט טעם קוקוסי
פשטידה מושלמת! האם במקום שמנת מתוקה אפשר לשים ריקוטה?
כן אין בעיה
המרתי את השמנת בקרם קוקוס ובכלל לא היה טעם של קוקוס, יצא מעולה
תודה דיאן
היי קרן,
אפשר להחליף את החמאה בשמן/ שמן זית?
כן
היי רציתי לדעת אם המתכון הזה היא בלי תחתית של בצק פריך. האם הפשטידה לא מגירה מים בתחתית התבנית. תודה על תשובתך. נשמע פשטידה כיפית וקלה להכנה.
אם היתה מגירה מים הייתי כותבת
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קורנפלור? ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש.
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קורנפלור? ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש.
קמח תפא אולי או קווקאר ללא גלוטן ואפשר לנסות קמח שקדים לא ניסיתי
היי רוצה להגיו ואין ליכרגע מוצרלה
מה התחליף??
כל גבינה צהובה אחרת או גבינות אחרות
פשטידה מצויינת!
תודה על מתכונים מוצלחים.
תודה הילה
יצא מעולה, תודה רבה
הפשטידה הכי טעימה שאכלתי מימיי!!!
איזו מחמאה! תודה
אפשר להכין גם עם בסיס??
בטח
רציתי לדעת איזו כמות של קוואקר יש לשים במקום הקמח לפשטידה? והאם משנה אם הקוואקר גרוס עבה או דק? כתבת ללא גלוטן ואם כן יש בו גלוטן בעייתי?
הכמות כמו הקמח, רצוי דק.
לי אין בעיה עם גלוטן חשבתי שלך יש כי רצית להמיר את הקמח , אז אם אין בעיה הכל מתאים
היי קרן
האם חייבים לטגן את הבצל והכרישה לפני?
זה יעבוד גם בלי הטיגון ?
ממליצה לא לוותר על זה
וואי טעים אש. תודה רבה קרן!
ממכרת ומעלפת! כל המטבח בריח חמאה ובצל נהדר. הכנתי עם חצי כמות מוצרלה וחצי צ'דר אדומה שהיתה לי. חצי כמות קמח ללא גלוטן וחצי קמח שקדים. חלום ! תודה קרן 🙂
איזה כייף תודה
ניתן לעשות בתבנית אלומיניום/קרטון חד פעמית?
לפעמים הפשטידה לא נאפית לי למטה במתכונים אחרים אז תוהה אם זה קשור לסוג תבנית
לגמרי קשור לסוג התבנית, אם כבר חד פעמי עדיף אלומניום
למה חלב ולא עוד שמנת נניח?
האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה בשמנת חמוצה?
אפשר
היי קרן,
אם לא אוכלים מוצרי חלב אפשר לוותר על הגבינה? או שכדאי לשים משהו אחר במקום?
לא חושבת שתצא טוב בלי טעמי הגבינה, אולי לנסות גבינה טבעונית
איזה קטע שבגירסה להדפסה לא מופיע הקמח במרכיבים רק באופן ההכנה ולא הבנתי מאיפה מגיע הקמח הזה .. חזרתי אחורה ומצאתי . כדאי לעדכן את הגרסה להדפסה
האתר קצת מיושן צודקת אני עובדת על זה . תודה
היי, האם ניתן להמיר לתבניות אינגליש קייק? היה וכן, לכמה תבניות?
תודה (:
שתיים
נשמעת פשטידה מצויינת. האם היא טובה בהקפאה?
כן
לא צריך אבקת אפייה? או קמח תופח במקום?
אם היה צריך היה כתוב
הי קרן, אם אין לי כרישה אפשר להחליף בעוד בצל? אם כן כמה להוסיף?
2-3 בצלים
יצא ממש טעים ובמרקם מושלם. ממש קצר מחמאות מכולם!
היי, האם אפשר להחליף את החלב לאחד מהמשקאות הטבעוניים? סויה, שקדים וכו?
בטח
אפשר להכין ולהקפיא את הפשטידה לכמה ימים ?
בטח
יצא מעולה!!!
שמתי רק בצל (6 בצלים), שמנת 38% וגבינה צהובה.
תודה רותם
נראה מדהים רק אומרים כרשים ולא כרישות וזה מכל, לא מיכל
היי קרן, כל המתכונים שלך מטורפים
אין צורך באבקת אפיה במתכון ?
אם לא כתוב אז לא -)
במקום השמנת אפשר לשים גבינה לבנה/ קוטג׳? יצא טעים?
בטח
את פשוט מדהימה, המתכונים שלך ליגה, כייפים, ברורים, טעימים, אוהבת לראות את התוכניות שלך גם בטלויזיה
אין כמוך…. תודה רבה לך
תודה מיכל